Na štai ir vėl man teko garbė atidaryti naują temą.Su kiekviena naują temą mūsų būrys didėja, o darbai tik gražyn.
Tikiuos ir toliau bendrausim geranoriškai , diskutuosim, tarsimės, rodysime savo darbus.
Na štai ir vėl man teko garbė atidaryti naują temą.Su kiekviena naują temą mūsų būrys didėja, o darbai tik gražyn.
Tikiuos ir toliau bendrausim geranoriškai , diskutuosim, tarsimės, rodysime savo darbus.
tavi,sveikinu su naujos temutes atidarymu
Nauja tema ,saunuole ,Tavi
O cia keli tapyti darbeliai is interneto,temeles paspalvinimui ![]() ![]() ![]()
wow, tas paskutinis irgi ant šilko tapytas???
Kusachiau su gruntu ir beveik sausu teptuku.
Kaip gražu, nebegundykit panos o tai jau baisu i kokią temą užsukt
sveikutės naujoje temoje.
Piešiu gerves. Pradėjau prieš valandą ir deja turėsiu palikt iki vakaro. O rodos galėčiau piešt visą dieną nesustodama. Štai mano darbo pradžia:
Sveikutės, štai aš keletą įmetu nuskanuotų knygos puslapiukų. Ši skarelė yra išgauta su vašku.
![]() o cia aprasas: ![]() ![]() Šitas darbas man labai patiko... atrodo taip paprastai, o gaunasi visai nepaprastai
O, kokiu graziu ir idomiu dalyku cia ikelete,kaip tik smegenim naujo peno...
Enija,ant ko ir su kuo tu cia taip darai
Tavi
Labai patiko AusraJ šalikelis Enija, lauksim galutinio varianto Mano ištapyta dovana MB gimtadienio proga Čia mano pirmas kaklaraištis, labai bijojau primakliavoti. Piešinis iš i-neto, patobulintas ir spalvos pakeistos. ![]() ![]() ![]()
Ariella , labai gražus kaklaraištis.
Enija,kaip visuomet nepakartojama
Ariella,labai graziai gavosi Panos,o jus skalbiat po istapymo kaklaraiscius
Neskalbiu ir cheminis valymas netinka. Taigi jei ka, tik drėgna kempinėle valyti
jetau nu kiek grožių....
Nu žinok SeRi, klausiau savo mokytojų, sako ne. Bet manau reiktų kokį pabandyti, kurio negaila
Po skalbimo tas negailimu kaklaraisciu kalnas tik dideja
Ačiū, mergaitės
MB galvojo, kad nusipirkau toki, kai pasakiau, kad pati ištapiau, tai buvo labai nustebintas Aš kaklaraiščio irgi neplovus, tik su lygintuvu pasidarbavau, bet jis nuo grunto vietom kietesnis tapo, o jei tik su vandenuku išskalaut, nepagadinsiu?
as tai skalbiau. man viskas gerai buvo. bet tik vieninteli ir tetapius
QUOTE(Ariella @ 2009 09 24, 13:45) Bus po to sunku atgal suformuot,nes ten viduje toks iklotas yra ir kada jis sudregsta,po to viduje raukslejasi Papildyta: Imesiu kelis paskutinius savo pasizaidimus spalvomis ![]() Rudens spalvos ![]() Kometu selsmas
Labux,butybe
Skanios tavo siemkikes
SeRi, kokia tu šaunuolė. Puikūs darbai, tokie nuotaikingi.
Butybe, geros siemečkos
Sakykite kaip ta kaklaraisti reikia nuspalvinti: ar ten reikia isardyti ir tada piesti, ar ant jau suteiktos kaklaraiscio formos ? nezinau, ar supratot mano klausima
QUOTE(Ariella @ 2009 09 24, 12:16) Mano ištapyta dovana MB gimtadienio proga Čia mano pirmas kaklaraištis, labai bijojau primakliavoti. Piešinis iš i-neto, patobulintas ir spalvos pakeistos. Labai grazus kaklarastis! Manau, bus noriai nesiojamas! Papildyta: QUOTE(SeRi @ 2009 09 24, 17:36) Imesiu kelis paskutinius savo pasizaidimus spalvomis Labai ispudingos kometos! O kaip cia krastai padaryti? Papildyta: QUOTE(butybe @ 2009 09 24, 18:17) Ikeliu ir as savo semkes, kurias ilgai lukstenau Kokios spalvingos, kaip gyvos! QUOTE(kikutis @ 2009 09 24, 21:03) Sakykite kaip ta kaklaraisti reikia nuspalvinti: ar ten reikia isardyti ir tada piesti, ar ant jau suteiktos kaklaraiscio formos ? nezinau, ar supratot mano klausima Ardyt nereikia. Piešiama iškart vos vos sudrėkintu teptuku. Pakraščius galima apipiešti permatomu kontūru, nes juk vistiek teks skalbti gamybos eigoje.
Sveikos,
seniai besilankiau grazus darbai, o pirmam poste pavyzdys su ispiestais zmonemis ir rastais, net zada apeme... As tai vis marskinelius pateplioju
Labas mergytes, nors kuris laikas jau tik tyliai stebiu ir pavydziu jusu kurybinio polekio, bet vistiek registruojuosi i temuke
Tikiuosi dabar baigti darbeli, kuris jau geras menuo stovi balkone... Kako man prie jo ranka nekyla nors tu ka
Naujas-senas darbelis. Tik neišlyginta, bet labai jau norėjau pasirodyti.
Na labai gražūs darbai ir marškinėliai ir suknelė
Pritariu, tikrai grazu. Is Dziugos nuotraukytes nelabai aisku,bet man pasirode kad gal ne silkas, o kazkokia kitokia medziagyte ten?
AusraJ gal pati ir pasiuvai ta suknyte? Del ikvepimo, tai manau pergyvent nereikia, ateis saltesni orai, tamsus vakarai ir vel noresis silko spalvomis sildytis. As ta ikvepima tai ir is saves visaip spaudziu, vis tikedamasi isivaziuoti, nors sunkiai sekasi, kaip atbula ranka viskas gaunasi
As piesiu ant marskineliu
Suknytę ne pati siuvau, mamai patikėjau, bet dabar intensyviai mokausi siūti, tai tuoj nuo šalikelių peršoksiu prie drabužių.
o tai kai tapai ant kaklaraiscio, nepersigeria dazai ?
Kaklataištį reik tapyti beveik sausu teptuku, tada nepersigers ir iš blogos pusės kontūru kraštą padaryti.
Vat čia truputuka matos blogoji pusė
QUOTE(Džiuga+ @ 2009 09 25, 09:33) Sveikos, seniai besilankiau grazus darbai, o pirmam poste pavyzdys su ispiestais zmonemis ir rastais, net zada apeme... As tai vis marskinelius pateplioju Labai gražus viazdas. Ir svarbiausia- originalus. QUOTE(Reda 21 @ 2009 09 25, 15:23) Labas mergytes, nors kuris laikas jau tik tyliai stebiu ir pavydziu jusu kurybinio polekio, bet vistiek registruojuosi i temuke Tikiuosi dabar baigti darbeli, kuris jau geras menuo stovi balkone... Kako man prie jo ranka nekyla nors tu ka QUOTE(AusraJ @ 2009 09 25, 16:12) QUOTE(kikutis @ 2009 09 25, 21:47) ![]() Mano kaklaraištis pieštas pačiu ploniausiu teptuku vos vos liečiant audinį. Nepersigėrė niekas. Jei netyčia persigerų, manau galima nudažyti ir kitą pusę vėliau, tik labai atsargiai, kad nesusigadintų piešinukas gerojoje pusėje. QUOTE(tavi @ 2009 09 24, 18:26) Dekui,dekui Papildyta: QUOTE(kikutis @ 2009 09 24, 19:03) Knygelese pateikiami abu variantai Papildyta: QUOTE(Arona @ 2009 09 24, 20:46) Dekui Papildyta: QUOTE(Džiuga+ @ 2009 09 25, 07:33) seniai besilankiau grazus darbai, o pirmam poste pavyzdys su ispiestais zmonemis ir rastais, net zada apeme... Aha,as irgi ssvajoju kada nors nupiesti zmogaus veida ant silko O tavo marskinelius jau pagyriau tovojoj temelej-originalu Papildyta: QUOTE(AusraJ @ 2009 09 25, 14:12) O ant ko tu tempei suknele? Ar siuvai veliau is istapytos medziagos
WOW,koks grozis
Aciu, SeRi, skara cia 90x90
QUOTE(butybe @ 2009 09 26, 23:35) Ikeliu paskutini savo darbeli. Va tik nufotkint sunkiai pavyksta, diena sutrumpejo, sviesos neuztenka, tai spalvos nevisai tokios. Labai grazus darbas, toks nuosirdus, mielas
Medžiagą tapiau, o tada siuvo.
Turiu klausimą: kaip patartumėt dažyti medvilnę? Kokiais dažais, kad jie užsifiksuotų gerai ir neteptų. Man reikia keliais atspalviais ir spalvomis nusidažyti medžiagą, ant kurios vėliau siuvinėsiu. Gali būti, kad net ant kokios tamsios spalvos bus siuvinėjama labai šviesiais ar baltais siūlais. Jei nudažytų, būtų gaila darbo (dažymas tai tiek to, bet jei išsiuvinėtą sugadinčiau...)
Geriausiai paklausk Dziuga+,ji ant medvilnes piesia
man atrodo Džiuga+ piešia tekstiliniais tirštais dažais arba akrilu. Kadangi pati ne kartą esu piešus ant medvilnės tekstiliniais (guašo konsistencijos), karščiu fiksuojamais dažais, tai manau jie tinka kažkokį piešinį ne per didelį nupiešti ar užrašą užrašyti, nes kietina audinį toje vietoje, kur užtepti, plius lieka paviršius jau ne kaip švelnios medvilnės, o... dažuotas
Labai taikliai aprasyta, mano patarimas - naudoti dazus batikai: esu dirbus 6 metus tai zinau, silkui ir medvilnei puikiai tinkami, ir nereikia jokiu lygintuvu
As tai truputi kitaip klausima supratau. Man pasirode, kad nori audini tiesiog perdazyti, o ne ispiesti. Tada turbut tiktu dazai batikai arba, bent jau anksciau budavo ukinese prekese dazai medvilnei ir kt. audiniams (tik sitie kiek pamenu serdavosi paskui) Ir dazoma verdant. Tiesa pati batika ir kitais dazymais neuzsiimu, tai ne kazi ka galiu patart. Bet mano drauge yra labai graziai isdaziusi dideli drobini audekla ir vietomis batikinius ornamentus padariusi. Tai jei dar reikia galiu suzinoti kaip daze.
Nu va, paklausiau drauges. Sake daze aniliniais dazais (milteliai tokie), bet pasirodo labai seriasi. Tai sitais nedazyk!
Na, man reikia audinį nudažyti. Bet ten ir dangus, ir ežeras. Gal ir medžius kiek padažysiu, kad paskiau ant viršaus įvairesniais dygsniais galėčiau siuvinėti, formuoti reljefą, o fonas būtų reikiamos spalvos. Tai man dar reikia, kad audinys po to visai minkštas liktų ir galėčiau siuvinėti lengvai. Eisiu ieškoti batikos dažų.
Tada tiks batikos ar silko dazai, nes jie yra skysti, tai i audini isigeria, o ne prilimpa. Tie kur tekstilei skirti tam reikalui bus per tirsti.
Pasirodyk veliau kaip sekasi |