Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Piešimas ant audinio, dažai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
tavi
Na štai ir vėl man teko garbė atidaryti naują temą.Su kiekviena naują temą mūsų būrys didėja, o darbai tik gražyn.
Tikiuos ir toliau bendrausim geranoriškai , diskutuosim, tarsimės, rodysime savo darbus.
PACIOS
tavi,sveikinu su naujos temutes atidarymu biggrin.gif wub.gif
SeRi
Nauja tema ,saunuole ,Tavi drinks_cheers.gif

O cia keli tapyti darbeliai is interneto,temeles paspalvinimui mirksiukas.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
kusachius
wow, tas paskutinis irgi ant šilko tapytas??? bigsmile.gif čia gal su gruntu taip išeina? Va šitaip noriu išmokti ax.gif
tavi
Kusachiau su gruntu ir beveik sausu teptuku.
gugile
Kaip gražu, nebegundykit panos o tai jau baisu i kokią temą užsukt doh.gif taip norisi viską pabandyt doh.gif bet labai labai gražu.... aš vis maniau kad taip neįmanoma
Enija
sveikutės naujoje temoje.

Piešiu gerves. Pradėjau prieš valandą ir deja turėsiu palikt iki vakaro. O rodos galėčiau piešt visą dieną nesustodama. blush2.gif

Štai mano darbo pradžia:
user posted image
kikutis
Sveikutės, štai aš keletą įmetu nuskanuotų knygos puslapiukų. Ši skarelė yra išgauta su vašku.
user posted image

o cia aprasas:

user posted image

user posted image

Šitas darbas man labai patiko... atrodo taip paprastai, o gaunasi visai nepaprastai smile.gif
PACIOS
O, kokiu graziu ir idomiu dalyku cia ikelete,kaip tik smegenim naujo peno... biggrin.gif
Enija,ant ko ir su kuo tu cia taip darai ax.gif
Ariella
Tavi 4u.gif už naują temą

Labai patiko AusraJ šalikelis wub.gif
Enija, lauksim galutinio varianto mirksiukas.gif

Mano ištapyta dovana MB gimtadienio proga smile.gif
Čia mano pirmas kaklaraištis, labai bijojau primakliavoti.
Piešinis iš i-neto, patobulintas ir spalvos pakeistos.

user posted image

user posted image

user posted image
tavi
Ariella , labai gražus kaklaraištis.
SeRi
Enija,kaip visuomet nepakartojama wub.gif .

Ariella,labai graziai gavosi thumbup.gif !

Panos,o jus skalbiat po istapymo kaklaraiscius g.gif ? Man kazkaip su isformavimu po skalbimo problemos unsure.gif . Labai sunku lygiai islyginti,vis rauksleliu atsiranda verysad.gif .O paskutinis tai beskalbiant isvis apsigadino,nes ten,kur turejo buti balta spalva,nusidaze verysad.gif .
tavi
Neskalbiu ir cheminis valymas netinka. Taigi jei ka, tik drėgna kempinėle valyti
gugile
jetau nu kiek grožių.... 4u.gif pagarba jums merginos 4u.gif
SeRi
QUOTE(tavi @ 2009 09 24, 10:49)
Neskalbiu ir cheminis valymas netinka. Taigi jei ka, tik drėgna kempinėle valyti
*

O as skaiciau,kad cheminis valymas kaip tik patartinas g.gif
tavi
Nu žinok SeRi, klausiau savo mokytojų, sako ne. Bet manau reiktų kokį pabandyti, kurio negaila
SeRi
Po skalbimo tas negailimu kaklaraisciu kalnas tik dideja doh.gif lotuliukas.gif . Sesers vyras jau susirupino,kad paskutinio piestojo neismesciau(gal patiko g.gif ),bet sakiau,kad kazkaip taisysiu ax.gif .
Ariella
Ačiū, mergaitės aciuks.gif
MB galvojo, kad nusipirkau toki, kai pasakiau, kad pati ištapiau,
tai buvo labai nustebintas smile.gif

Aš kaklaraiščio irgi neplovus, tik su lygintuvu pasidarbavau, bet jis nuo grunto vietom kietesnis tapo, o jei tik su vandenuku išskalaut, nepagadinsiu?
naca
as tai skalbiau. man viskas gerai buvo. bet tik vieninteli ir tetapius biggrin.gif
SeRi
QUOTE(Ariella @ 2009 09 24, 13:45)
o jei tik su vandenuku išskalaut, nepagadinsiu?
*

Bus po to sunku atgal suformuot,nes ten viduje toks iklotas yra ir kada jis sudregsta,po to viduje raukslejasi doh.gif .Nebent visa isardyt ir isskalbus virsu,vel susiut g.gif .Bet ir spalvos tada pasiplauna unsure.gif . As zinau tik tiek,kad daugiau nerizikuosiu skalbdama,nes jau kelis kartus visas darbas perniek nuejo verysad.gif
Papildyta:
Imesiu kelis paskutinius savo pasizaidimus spalvomis ax.gif

user posted image

Rudens spalvos
user posted image

Kometu selsmas tongue.gif
user posted image
butybe
Sveikutes, aciu Tavi uz nauja temele,
SeRi, labai smagu tave matyti vel su darbeliais. Labai grazu, ypac rudenelio spalvos man patinka thumbup.gif Kaip siaip laikaisi, kaip nuotaikele?
Ikeliu ir as savo semkes, kurias ilgai lukstenau biggrin.gif
user posted image
SeRi
Labux,butybe bigsmile.gif ! Pas mane viskas juda i prieki mirksiukas.gif ,viskas apsitvarke ir jau pamazu stojasi i vietas.

Skanios tavo siemkikes wub.gif (net seiles burnoj susikaupe,pagalvojus apie skrudintas sviezias saulegrazas unsure.gif )
tavi
SeRi, kokia tu šaunuolė. Puikūs darbai, tokie nuotaikingi.
Butybe, geros siemečkos smile.gif
kikutis
Sakykite kaip ta kaklaraisti reikia nuspalvinti: ar ten reikia isardyti ir tada piesti, ar ant jau suteiktos kaklaraiscio formos ? nezinau, ar supratot mano klausima blush2.gif
Arona
QUOTE(Ariella @ 2009 09 24, 12:16)
Mano ištapyta dovana MB gimtadienio proga smile.gif
Čia mano pirmas kaklaraištis, labai bijojau primakliavoti.
Piešinis iš i-neto, patobulintas ir spalvos pakeistos.

Labai grazus kaklarastis! Manau, bus noriai nesiojamas!
Papildyta:
QUOTE(SeRi @ 2009 09 24, 17:36)
Imesiu kelis paskutinius savo pasizaidimus spalvomis ax.gif

Labai ispudingos kometos!
O kaip cia krastai padaryti?
Papildyta:
QUOTE(butybe @ 2009 09 24, 18:17)
Ikeliu ir as savo semkes, kurias ilgai lukstenau

Kokios spalvingos, kaip gyvos!
Enija
QUOTE(kikutis @ 2009 09 24, 21:03)
Sakykite kaip ta kaklaraisti reikia nuspalvinti: ar ten reikia isardyti ir tada piesti, ar ant jau suteiktos kaklaraiscio formos ? nezinau, ar supratot mano klausima  blush2.gif
*

Ardyt nereikia. Piešiama iškart vos vos sudrėkintu teptuku. Pakraščius galima apipiešti permatomu kontūru, nes juk vistiek teks skalbti gamybos eigoje. mirksiukas.gif
Džiuga+
Sveikos,

seniai besilankiau grazus darbai, o pirmam poste pavyzdys su ispiestais zmonemis ir rastais, net zada apeme...

As tai vis marskinelius pateplioju ax.gif pasirodysiu, gimtadienio dovana artimam zmogui. Siandien nugaroj pratesiu.
user posted image
Reda 21
Labas mergytes, nors kuris laikas jau tik tyliai stebiu ir pavydziu jusu kurybinio polekio, bet vistiek registruojuosi i temuke smile.gif
Tikiuosi dabar baigti darbeli, kuris jau geras menuo stovi balkone... Kako man prie jo ranka nekyla nors tu ka doh.gif
AusraJ
Naujas-senas darbelis. Tik neišlyginta, bet labai jau norėjau pasirodyti. 4u.gif Dovana pusseserei.

user posted image
tavi
Na labai gražūs darbai ir marškinėliai ir suknelė
butybe
Pritariu, tikrai grazu. Is Dziugos nuotraukytes nelabai aisku,bet man pasirode kad gal ne silkas, o kazkokia kitokia medziagyte ten?
AusraJ gal pati ir pasiuvai ta suknyte?
Del ikvepimo, tai manau pergyvent nereikia, ateis saltesni orai, tamsus vakarai ir vel noresis silko spalvomis sildytis. As ta ikvepima tai ir is saves visaip spaudziu, vis tikedamasi isivaziuoti, nors sunkiai sekasi, kaip atbula ranka viskas gaunasi biggrin.gif Nemegstu to daryti, bet va paprase papaisyt, tai ir paisau. Dar viena skaryte ipusejau, tai jau po truputi lengviau ranka slysta.
Džiuga+
As piesiu ant marskineliu blush2.gif ax.gif Ten 100% trikotazine maikute biggrin.gif
AusraJ
Suknytę ne pati siuvau, mamai patikėjau, bet dabar intensyviai mokausi siūti, tai tuoj nuo šalikelių peršoksiu prie drabužių. biggrin.gif
kikutis
o tai kai tapai ant kaklaraiscio, nepersigeria dazai ?
tavi
Kaklataištį reik tapyti beveik sausu teptuku, tada nepersigers ir iš blogos pusės kontūru kraštą padaryti.
Vat čia truputuka matos blogoji pusė
user posted image
Enija
QUOTE(Džiuga+ @ 2009 09 25, 09:33)
Sveikos,

seniai besilankiau grazus darbai, o pirmam poste pavyzdys su ispiestais zmonemis ir rastais, net zada apeme...

As tai vis marskinelius pateplioju  ax.gif pasirodysiu, gimtadienio dovana artimam zmogui. Siandien nugaroj pratesiu.

*

Labai gražus viazdas. Ir svarbiausia- originalus. wub.gif

QUOTE(Reda 21 @ 2009 09 25, 15:23)
Labas mergytes, nors kuris laikas jau tik tyliai stebiu ir pavydziu jusu kurybinio polekio, bet vistiek registruojuosi i temuke smile.gif 
Tikiuosi dabar baigti darbeli, kuris jau geras menuo stovi balkone... Kako man prie jo ranka nekyla nors tu ka  doh.gif
*

ax.gif Lauksim nuotraukų

QUOTE(AusraJ @ 2009 09 25, 16:12)
Naujas-senas darbelis. Tik neišlyginta, bet labai jau norėjau pasirodyti.  4u.gif Dovana pusseserei.

*

wub.gif Trūksta žodžių apsakyt grožį. Tobula rožė. Kruopščiausiai atliktas darbas. Fantastika. wub.gif wub.gif

QUOTE(kikutis @ 2009 09 25, 21:47)
o tai kai tapai ant kaklaraiscio, nepersigeria dazai ?
*

user posted image

Mano kaklaraištis pieštas pačiu ploniausiu teptuku vos vos liečiant audinį. Nepersigėrė niekas. Jei netyčia persigerų, manau galima nudažyti ir kitą pusę vėliau, tik labai atsargiai, kad nesusigadintų piešinukas gerojoje pusėje. mirksiukas.gif
SeRi
QUOTE(tavi @ 2009 09 24, 18:26)
SeRi, kokia tu šaunuolė. Puikūs darbai, tokie nuotaikingi.

*

Dekui,dekui bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(kikutis @ 2009 09 24, 19:03)
ar ten reikia isardyti ir tada piesti, ar ant jau suteiktos kaklaraiscio formos ?
*

Knygelese pateikiami abu variantai mirksiukas.gif dar daugiau darbo prisidarai doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Arona @ 2009 09 24, 20:46)
Labai ispudingos kometos!
O kaip cia krastai padaryti?
*

Dekui 4u.gif Buna pirkti skaryciu su tokiais krastais mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Džiuga+ @ 2009 09 25, 07:33)

*

Aha,as irgi ssvajoju kada nors nupiesti zmogaus veida ant silko ax.gif .
O tavo marskinelius jau pagyriau tovojoj temelej-originalu
Papildyta:
QUOTE(AusraJ @ 2009 09 25, 14:12)
Naujas-senas darbelis. Tik neišlyginta, bet labai jau norėjau pasirodyti.  4u.gif Dovana pusseserei.

*

O ant ko tu tempei suknele? Ar siuvai veliau is istapytos medziagos g.gif
irmulia

! 
Žinutės, kuriose cituojamos nuotraukos, bus trinamos !
butybe
Ikeliu paskutini savo darbeli. Va tik nufotkint sunkiai pavyksta, diena sutrumpejo, sviesos neuztenka, tai spalvos nevisai tokios.
user posted image
user posted image
SeRi
WOW,koks grozis thumbup.gif .Cia skara ar salis?
butybe
Aciu, SeRi, skara cia 90x90
Arona
QUOTE(butybe @ 2009 09 26, 23:35)
Ikeliu paskutini  savo darbeli. Va tik nufotkint sunkiai pavyksta, diena sutrumpejo, sviesos neuztenka, tai spalvos nevisai tokios.

Labai grazus darbas, toks nuosirdus, mielas smile.gif
AusraJ
Medžiagą tapiau, o tada siuvo.
Zemugne
Turiu klausimą: kaip patartumėt dažyti medvilnę? Kokiais dažais, kad jie užsifiksuotų gerai ir neteptų. Man reikia keliais atspalviais ir spalvomis nusidažyti medžiagą, ant kurios vėliau siuvinėsiu. Gali būti, kad net ant kokios tamsios spalvos bus siuvinėjama labai šviesiais ar baltais siūlais. Jei nudažytų, būtų gaila darbo (dažymas tai tiek to, bet jei išsiuvinėtą sugadinčiau...)
SeRi
Geriausiai paklausk Dziuga+,ji ant medvilnes piesia mirksiukas.gif
kusachius
man atrodo Džiuga+ piešia tekstiliniais tirštais dažais arba akrilu. Kadangi pati ne kartą esu piešus ant medvilnės tekstiliniais (guašo konsistencijos), karščiu fiksuojamais dažais, tai manau jie tinka kažkokį piešinį ne per didelį nupiešti ar užrašą užrašyti, nes kietina audinį toje vietoje, kur užtepti, plius lieka paviršius jau ne kaip švelnios medvilnės, o... dažuotas biggrin.gif tai abejoju, ar didesniam plotui toks sprendimas tinkamas. Reiktų gal dailininkų prekėse pasiteirauti skystesnių dažų medvilnei, gal skirtų batikai g.gif o šilko dažai medvilnei netinka, nieks nebandėt ?
Džiuga+
Labai taikliai aprasyta, mano patarimas - naudoti dazus batikai: esu dirbus 6 metus tai zinau, silkui ir medvilnei puikiai tinkami, ir nereikia jokiu lygintuvu irnesakyk.gif ax.gif
butybe
As tai truputi kitaip klausima supratau. Man pasirode, kad nori audini tiesiog perdazyti, o ne ispiesti. Tada turbut tiktu dazai batikai arba, bent jau anksciau budavo ukinese prekese dazai medvilnei ir kt. audiniams (tik sitie kiek pamenu serdavosi paskui) Ir dazoma verdant. Tiesa pati batika ir kitais dazymais neuzsiimu, tai ne kazi ka galiu patart. Bet mano drauge yra labai graziai isdaziusi dideli drobini audekla ir vietomis batikinius ornamentus padariusi. Tai jei dar reikia galiu suzinoti kaip daze.
Nu va, paklausiau drauges. Sake daze aniliniais dazais (milteliai tokie), bet pasirodo labai seriasi. Tai sitais nedazyk!
Zemugne
Na, man reikia audinį nudažyti. Bet ten ir dangus, ir ežeras. Gal ir medžius kiek padažysiu, kad paskiau ant viršaus įvairesniais dygsniais galėčiau siuvinėti, formuoti reljefą, o fonas būtų reikiamos spalvos. Tai man dar reikia, kad audinys po to visai minkštas liktų ir galėčiau siuvinėti lengvai. Eisiu ieškoti batikos dažų.
butybe
Tada tiks batikos ar silko dazai, nes jie yra skysti, tai i audini isigeria, o ne prilimpa. Tie kur tekstilei skirti tam reikalui bus per tirsti.
Pasirodyk veliau kaip sekasi smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.