Jei būtų galimybė pasirinkti Jums, kurios auginate vienos 1-2 vaikučius šiuo metu: ar ir toliau gyventi vienišai bei auginti savo vaikučius, ar ryžtis santuokai su vyru, kuris augina savo 2 vaikus iš pirmos santuokos ir tapti daugiavaike, bet pilna šeima ? Kas lemtų jūsų pasirinkimą ir kodėl?
QUOTE(Palaiminta @ 2009 09 24, 10:06) Jei būtų galimybė pasirinkti Jums, kurios auginate vienos 1-2 vaikučius šiuo metu: ar ir toliau gyventi vienišai bei auginti savo vaikučius, ar ryžtis santuokai su vyru, kuris augina savo 2 vaikus iš pirmos santuokos ir tapti daugiavaike, bet pilna šeima ? Kas lemtų jūsų pasirinkimą ir kodėl? tokia tu zmoniu prigimtis, iskom savo antros puseles, vaikai yra vaikai, uzaugs ir paliks namus... jei kas palaustu ar geriau be vyro ar su bet kokiu vyru, tai atsakyciau kad geriau be vyro, taciau jei tas vyras yra puikus zmogus ir turi savo vaikus, tai kodel ne? mes moterys pykstam ant vyru kad jiems trukdo musu vaikai, tai kodel pacios turetume diskriminuoti. kazkur cia skaiciau skyrelyje, ir dauguma mamyciu pasisake uz tai kad nepekestu savo namuose kitu vaiku, labai negrazu ir netgi nesazininga.
Be jokios abejones - mylima zmogu + vaikus.
Man patinka didele seima. Klausimas idomus - vienatve ar pilnatve. As uz pilnatve QUOTE(ciuke @ 2009 09 24, 09:41) Apie kokia vienatve kai jau turit du savo vaikus, jus rasote. Gal jus norejote pasakyti vienatis? As uz vienati QUOTE(reset @ 2009 09 24, 09:59) Apie kokia vienatve kai jau turit du savo vaikus, jus rasote. Gal jus norejote pasakyti vienatis? As uz vienati Vaikai uzaugs, iseis, liks tusti namai ir laukimas griztanciu vaiku. QUOTE(Palaiminta @ 2009 09 24, 09:06) Jei būtų galimybė pasirinkti Jums, kurios auginate vienos 1-2 vaikučius šiuo metu: ar ir toliau gyventi vienišai bei auginti savo vaikučius, ar ryžtis santuokai su vyru, kuris augina savo 2 vaikus iš pirmos santuokos ir tapti daugiavaike, bet pilna šeima ? Kas lemtų jūsų pasirinkimą ir kodėl? Negaliu patiketi...tai klausimas kuris mane kankina jau kelis menesius Einu link atsakymo , kad ........as ir mano vaikas QUOTE("Ramune" @ 2009 09 24, 16:48) Negaliu patiketi...tai klausimas kuris mane kankina jau kelis menesius Einu link atsakymo , kad ........as ir mano vaikas Taip, as esu panasioje situacijoje. Mano du, ir jo du. Kaip ir lygybe butu. Zinoma, kad 4 vaikai mane baugina. Ne tiek finansine, kiek moraline prasme, atsakomybes ir pareigu nasta. Taciau as jau padariau savo sprendima ir manau, kad jis teisingas. Tau irgi linkiu teisingai nuspresti, kad praejus tam tikram laikui nesigailetum savo vienokio ar kitokio pasirinkimo. Jei yra abejone del pacio vyro - tada geriau lik vienisa mama, kol surasi savo pusele. Sekmes tau ! QUOTE(Palaiminta @ 2009 09 24, 22:08) Taip, as esu panasioje situacijoje. Mano du, ir jo du. Kaip ir lygybe butu. Zinoma, kad 4 vaikai mane baugina. Ne tiek finansine, kiek moraline prasme, atsakomybes ir pareigu nasta. Taciau as jau padariau savo sprendima ir manau, kad jis teisingas. Tau irgi linkiu teisingai nuspresti, kad praejus tam tikram laikui nesigailetum savo vienokio ar kitokio pasirinkimo. Jei yra abejone del pacio vyro - tada geriau lik vienisa mama, kol surasi savo pusele. Sekmes tau ! O koks tas tavo sprendimas?? QUOTE(Palaiminta @ 2009 09 24, 22:19) Kaip smagu ............Dziaugiuosi uz tave O man sirdis plysta........Bandau viska apsvarstyti.... O kaip jus issprendet busto problemas? Gal kazkas pagalvos kad esu materealiste.......bet vaikams reikia suteikti geras salygas mokytis, augti.............. QUOTE("Ramune" @ 2009 09 24, 19:48) Meluociau jeigu sakyciau , kad nebaugina....Juk viso jau butu 4. Bet ne tai svarbiausia....Svarbiausia gyvenimo salygos. Reikia jau nemazo butuko, kad visi pilnavertiskai isitaisytumeme. sutinku kad 4 vaikai tai jau nejuokas, reik ne tik apie meiles galvot bet ir apie finansus man smalsu mamytes, kaip cia vyra is vaikais like, nasliai ar kaip? Papildyta: QUOTE(Palaiminta @ 2009 09 24, 23:19) labai dziaugiuos uz tave parasyk kada kaip jums sekas QUOTE("Ramune" @ 2009 09 24, 21:41) Kaip smagu ............Dziaugiuosi uz tave O man sirdis plysta........Bandau viska apsvarstyti.... O kaip jus issprendet busto problemas? Gal kazkas pagalvos kad esu materealiste.......bet vaikams reikia suteikti geras salygas mokytis, augti.............. Na, finansine prasme mes laikomes neblogai. Jisai turi savo versla, kas padeda jam sumoketi paskola uz nama ( gyvena su vaikais name), patarnavimus, maista, lieka siek tiek verslo pletimui. As su savo vaikais gyvenu bute. Tai galvojame susituoke kraustytis visi i nama, be pries tai reiketu ji rekonstruoti, praplesti, kad dar butu vietos kokiems trims kambariams, o tai irgi uztruks laiko bei kainuos nemazai pinigu. Tai realiai kada mes gyvensim patogiai, neaisku. Teks turbut vaikams kuris laikas pagyventi po du kambaryje. Mano vaikai ir dabar kartu miega tame paciame kambary, nematau jokios problemos tame. Savo buto nepardavinsiu, gal paauges kuris vaiks nores cia gyventi, arba parduosim veliau, jei pinigu labai pritruktu. As manau, kad mano vaikai bus laimingesni, augdami pilnoje seimoje, turedami ir mama, ir teti, kurie juos myli, nei gyvendami tik su mama. Jo vaikai tai pat. todel susumavus visus uz ir pries nusveria galimybe kurti nauja seima, kur visi jausis laimingesni, nei gyvendami atskirai. Papildyta: QUOTE(raimukas.S @ 2009 09 24, 22:46) sutinku kad 4 vaikai tai jau nejuokas, reik ne tik apie meiles galvot bet ir apie finansus man smalsu mamytes, kaip cia vyra is vaikais like, nasliai ar kaip? Papildyta: labai dziaugiuos uz tave parasyk kada kaip jums sekas Mano atveju jo zmona pradejo vartoti narkotikus, susidejo su tokiais paciais asmenimis ir paliko seima. Siuo metu gyvena susidejusi su buvusiu narkomanu bei sedejusiu kalejime, laukiasi nuo jo vaikelio bei visiskai nesidomi savo vaikais, kurios turi. Labai liudna situacija. Susituokti planuojame geguze-birzeli, tai tik po to galesiu pasakyti, kaip viskas mums sekasi. Neziuriu i gyvenima pro rozonius akinius, bet manau, kad prasciau, nei buvo mano pirmoje santuokoje, tikrai nebus.
"sutinku kad 4 vaikai tai jau nejuokas, reik ne tik apie meiles galvot bet ir apie finansus
man smalsu mamytes, kaip cia vyra is vaikais like, nasliai ar kaip? " Mano atveju jis naslys QUOTE(Palaiminta @ 2009 09 24, 09:06) Jei būtų galimybė pasirinkti Jums, kurios auginate vienos 1-2 vaikučius šiuo metu: ar ir toliau gyventi vienišai bei auginti savo vaikučius, ar ryžtis santuokai su vyru, kuris augina savo 2 vaikus iš pirmos santuokos ir tapti daugiavaike, bet pilna šeima ? Kas lemtų jūsų pasirinkimą ir kodėl? Jei ta vyra yleciau, manau klausimu net nekiltu...rinkciausi vyra ir didelia seima
Zinau seima, kur moteris turedama 3 istekejo uz vyro turincio 3. Taip kad seima 2 suauge ir 6 vaikai.
Manau, kad kartais butent vienisas tevas gali suprast kaip jauciasi vienisa mama. Apie finansus, tai jeigu ir jis ir jus jau issilaikote kiekvienas savus vaikus tai islaikysit ir visus 4. Be to juk gyvent viename name, gamint didelei zeimai yra pigiau. Linkiu jums tureti grazia didele seima ir buti laimingom ... ech pagalvojus kaip graziai galit susest prie kuciu stalo. QUOTE(Palaiminta @ 2009 09 24, 09:06) Jei būtų galimybė pasirinkti Jums, kurios auginate vienos 1-2 vaikučius šiuo metu: ar ir toliau gyventi vienišai bei auginti savo vaikučius, ar ryžtis santuokai su vyru, kuris augina savo 2 vaikus iš pirmos santuokos ir tapti daugiavaike, bet pilna šeima ? Kas lemtų jūsų pasirinkimą ir kodėl? Aš ir dabar viena su 4 bei tuoj būsimu penktu gyvenu, išgyvenu, taigi dar kokie 2 vaikai kuo pasunkintų situaciją? Būsto tik reiktų diddesnio, o visa kita nėr sudėtinga kai du žmonės myli, gerbia viens kitą ir nori būti kartu. Kas turi vos po 1-2 vaikučius nesupranta tiesiog, kad jų didesnis keikis toli gražu nereiškia kažkokių papildomų sunkumų. Kalba matyt kiek apie kitką - ar sugebėtume priimti ne savo vaikus? Jei taip, tai skaičius tikrai nevaidina svarbaus vaidmens...
Mano nuomone, jei myli vyra, tai nesvarbu kiek tu vaiku dar gyvens kartu. Juk jei tas vyras myli jus ir jusu vaikus, tai savaime atsiranda meile ir vyro vaikams, nesvarbu kokie jie ir kiek ju. As dabar turiu mylima ir mylinti vyra, jis vede mane, nors as turiu du vaikus, mazuti dvieju metuku ir sunkaus budo paaugle, taciau jis myli mus ir pergyvena visas bedas kartu. Dabar dar vyro sunus paauglys atsikele pas gyvent, blogai jam buvo su mama naujoj seimoj, tik metelius pratempe... Taigi gyvenam dabar daugiavaike seima
Nebijokit moterys sunkumu del vyro su vaikais, bet jei tikrai yra abipuse meile, tikra meile QUOTE(antrakartmamyte @ 2009 10 17, 15:09) Mano nuomone, jei myli vyra, tai nesvarbu kiek tu vaiku dar gyvens kartu. Juk jei tas vyras myli jus ir jusu vaikus, tai savaime atsiranda meile ir vyro vaikams, nesvarbu kokie jie ir kiek ju. As dabar turiu mylima ir mylinti vyra, jis vede mane, nors as turiu du vaikus, mazuti dvieju metuku ir sunkaus budo paaugle, taciau jis myli mus ir pergyvena visas bedas kartu. Dabar dar vyro sunus paauglys atsikele pas gyvent, blogai jam buvo su mama naujoj seimoj, tik metelius pratempe... Taigi gyvenam dabar daugiavaike seima Nebijokit moterys sunkumu del vyro su vaikais, bet jei tikrai yra abipuse meile, tikra meile Man dabar didziausia problema ,kad mums reiketu gyventi 6 -iese tryju kambariu bute. Vaikai: 3 berniukai +1 mergaite. Vadinasi 3 vaikai viiename kambaryje. Man bus gerai o kaip vaikams? Trys lovos gal ir telpa viename kambaryje o kur dar 3 mokykliniai stalai. Reikia pagalvoti ar jiems bus suteiktos salygos mokytis . Zinau kad vaikai gyvena ir blogesnem salygom.....bet jeigu galima rinktis ..... As labai noreciau seimos nesvarbu kad ji gausi....bet kad visi butu laimingi visapusiskai... Nejaugi as cia viena tik taip galvoju.... QUOTE("Ramune" @ 2009 10 17, 16:00) Man dabar didziausia problema ,kad mums reiketu gyventi 6 -iese tryju kambariu bute. Vaikai: 3 berniukai +1 mergaite. Vadinasi 3 vaikai viiename kambaryje. Man bus gerai o kaip vaikams? Trys lovos gal ir telpa viename kambaryje o kur dar 3 mokykliniai stalai. Reikia pagalvoti ar jiems bus suteiktos salygos mokytis . Zinau kad vaikai gyvena ir blogesnem salygom.....bet jeigu galima rinktis ..... As labai noreciau seimos nesvarbu kad ji gausi....bet kad visi butu laimingi visapusiskai... Nejaugi as cia viena tik taip galvoju.... Manau pasispausit ir sutilpsit, pamastykit, gal bute perstatyt sienas, virtuve padaryt kambary, o jos vitoj dar viena kambary, arba lovas galima pakelt aukstai, virs rasomu stalu, yra toks budas ir atrodo graziai. Esu maciusi koridoriuj tevu miegamoji lova padaryta palubese QUOTE("Ramune" @ 2009 10 17, 17:00) Man dabar didziausia problema ,kad mums reiketu gyventi 6 -iese tryju kambariu bute. Vaikai: 3 berniukai +1 mergaite. Vadinasi 3 vaikai viiename kambaryje. Man bus gerai o kaip vaikams? Trys lovos gal ir telpa viename kambaryje o kur dar 3 mokykliniai stalai. Reikia pagalvoti ar jiems bus suteiktos salygos mokytis . Zinau kad vaikai gyvena ir blogesnem salygom.....bet jeigu galima rinktis ..... As labai noreciau seimos nesvarbu kad ji gausi....bet kad visi butu laimingi visapusiskai... Nejaugi as cia viena tik taip galvoju.... mama ir mes trys dukterys plius alkoholikas tevas vieno kabario bute augom. su vienu rasomuoju stalu, nieko nesakau, zinoma reik pagalvot ir apie gyvenimo salygas, suteikti vaikam salygas mokytis, bet ar pasirinkusi gyventi viena jausies laimingesne? dvi drauges mano gyveno vienam kanbary su broliais, ta prasme su vienu broliu, ir nieko taip, tu teisi, yra ir blogiau vaiku gyvenanciu... yra ir geriau, bet nuo to kad kiekvienas is ju tures po kambary nebutinai bus pilnavertiskai laimingi
raimukas.S; antrakartmamyte
aciu uz mintis ,uz idejas .................tiek vakar masciau.......tikrai imanoma............tik reikia visu nariu noro ir pritarimo.... Jeigu turit kokiu liuks ideju....pasidalinkite QUOTE("Ramune" @ 2009 10 18, 13:00) Jeigu turit kokiu liuks ideju....pasidalinkite Mano dukra turi savo kambarį, o trys berniukai gyvena visi kartu. Lova dviaukštė, šalia jos miegamas fotelis, vienas rašomas stalas kol kas (nes du dar nedidukai berniukai). Rūbų spinta sesės kambaryje... Kažkaip problemų dėl tilpimo nekyla, nors dičkiui du mažiai gal net labiau trukdo mokytis, nei būtų trys mokykliniai vaikai. QUOTE(Emilė @ 2009 10 20, 22:02) Mano dukra turi savo kambarį, o trys berniukai gyvena visi kartu. Lova dviaukštė, šalia jos miegamas fotelis, vienas rašomas stalas kol kas (nes du dar nedidukai berniukai). Rūbų spinta sesės kambaryje... Kažkaip problemų dėl tilpimo nekyla, nors dičkiui du mažiai gal net labiau trukdo mokytis, nei būtų trys mokykliniai vaikai. Vat ir galvoju ar nenukencia vaiku mokslai kai viename kambaryje gyvena. Juk mokantis suikaupti reikia. O vienas kita vaikai blaskytu. O kaip dazniausiai buna berniukai maziau like mokytis. KAzkaip del mergaiciu gal tiek nepergyvenciau
Pasirinkau antrą variantą, jau geriau kartu su vyru auginti 4 vaikus, negu viena 2 vaikus
Gal aplamai galima eiti i didesni buta, dabar 3 ar 4 kambariu skirtumo mazai.
Vien del to, kad butu pilna seima - NE... bet, itariu kad cia eina kalba apie kitoki atveji. Jei yra meile, pagarba, ir abieju noras myleti, rupintis vienas kitu bei vaikais- vienareiksmiskai REIKIA kurti seima.. Del laimes
QUOTE(Jullaja @ 2009 10 22, 09:22) Vien del to, kad butu pilna seima - NE... bet, itariu kad cia eina kalba apie kitoki atveji. Jei yra meile, pagarba, ir abieju noras myleti, rupintis vienas kitu bei vaikais- vienareiksmiskai REIKIA kurti seima.. Del laimes pritariu, turi būt labai stipri meilė ir supratimas, nes reikės sprest ne vieną problemą, gal net labai skaudžią, susijusią su vaikais, bendru ūkiu ir t.t. Tik labai stipriai mylintys žmonės tai gali atlaikyt QUOTE("Ramune" @ 2009 10 20, 21:13) Vat ir galvoju ar nenukencia vaiku mokslai kai viename kambaryje gyvena. Juk mokantis suikaupti reikia. O vienas kita vaikai blaskytu. O kaip dazniausiai buna berniukai maziau like mokytis. KAzkaip del mergaiciu gal tiek nepergyvenciau Sveika, "Ramune", kaip sekasi ? Ar jau nusprendei, kaip pasielgti ? QUOTE(Palaiminta @ 2009 11 15, 01:01) Sveika, mes bendraujame. Tikrai dar negaliu apsisipresti O jis vis primena man kad jam reikalinga moteris salia..... Mum dar reikia laiko manau.................. QUOTE("Ramune" @ 2009 11 15, 10:46) Sveika, mes bendraujame. Tikrai dar negaliu apsisipresti O jis vis primena man kad jam reikalinga moteris salia..... Mum dar reikia laiko manau.................. Tavo atveju vyrui labiau reikalinga moteris, nei tau - vyras, nes vienam auginti 3 vaikus, oi, kaip nelengva. Manau, kad tavo apsisprendimas butu lengvesnis, jei pati augintum 2 (kaip ir as), ar 3 ( kaip tavo draugas) vaikus ir sutiktum vyra, kuris noretu pasidalinti su tavim ne tik meile, bet ir buities bei finansine nasta. Taip jau yra, kad kiekvienas pirmiausiai ziurim saves ir savo vaiku geroves ir pasveriam visus uz ir pries. Jei nauda, kuria suteiktu bendras gyvenimas su daugiau vaiku, nusvertu gyvenima vienai su keliais vaikais, tuomet ir rinktumemes ta varianta. O jei galvojam, kad bendras gyvenimas tik apsunkins musu padeti, apkraus rupesciais ir vargais, tuomet renkames gyvenima atskirai. Bet kokiu atveju linkiu sekmes !
vistik žmonės sutverti gyventi poroje, aš rinkčiaus vyrą su belenkiek vaikų
Keliu tema aukstyn. Toliau dalinkites nuomonemis
QUOTE(Palaiminta @ 2009 09 24, 09:06) Jei būtų galimybė pasirinkti Jums, kurios auginate vienos 1-2 vaikučius šiuo metu: ar ir toliau gyventi vienišai bei auginti savo vaikučius, ar ryžtis santuokai su vyru, kuris augina savo 2 vaikus iš pirmos santuokos ir tapti daugiavaike, bet pilna šeima ? Kas lemtų jūsų pasirinkimą ir kodėl? Idomi diskusija. Mano pagrindine mintis - jei vyrui jausciau siltus jausmus ir noreciau seimos - vaikai nebutu kliutis. Bet tiesa yra tokia, kad kuo daugiau sitacijoje kintamuju, tuo sunkiau paskayti kaip pasielgtum. Vaikai gi ne koks fikusas vazone, kad atnesei i nauja buta i valio. Labai itakotu namo sprendima vaiku (kaip mano, taip ir to vyro) reakcija ir nuomone apie seimos sukurima bei santykiai tarpusavyje. Nenoreciau buti "pykta pamote" ir "nuoditi gyvenima" kito zmogaus vaikams, jei jie manes nenoretu matyti salia saves. Nenoreciau, kad mano vaikas jaustusi nuskriaustas del mano sprendimo. Nenoreciau atsidurti nemokamos-nuolatines-24h aukles vietoje. Ir pan. Sujungti dvi nubirejusias dalytes i viena visuma - labai grazi mintis. Bet jai napasisieks - bus daug nelaimingu zmoniu QUOTE(Palaiminta @ 2009 09 24, 09:06) Jei būtų galimybė pasirinkti Jums, kurios auginate vienos 1-2 vaikučius šiuo metu: ar ir toliau gyventi vienišai bei auginti savo vaikučius, ar ryžtis santuokai su vyru, kuris augina savo 2 vaikus iš pirmos santuokos ir tapti daugiavaike, bet pilna šeima ? Kas lemtų jūsų pasirinkimą ir kodėl? As asmeniskai buciau laiminga, jei mano dabartinis vyras turetu savu vaiku Taip, kad as turiu vilti muisu seima praplesti QUOTE(reset @ 2009 09 24, 06:59) cia pritarsiu Charmsui kuris rase, nekenciu senu moteru ir svetimu vaiku. reiketu isiklausyti i siuos zodzius. charmsas, beje vyras. ar tik jis nesirgo kokia psich negalia, nes labai jau matosi...neišvardino tame, kad nekenčia senų vyrų, nes jie juk pats diedas, ir gal jau tuoj pats a t a bus... įdomiai, o jūs moteris-ir renkatės ligoto žmogaus mintis. ligoto, nes šios mintys atspindi psich ligotą mąstymą...užuojauta jums, nes visgi virsti kažkada sene, ir vadinasi, jūsų vaikų kažkas nuolat irgi nekenčia--nes jie kitiems visad svetimi.
jeigu tas žmogus atitiktų mane visu 100 proc. tada aš už antrą variantą
O kodel ne,jei svetimas vyras gali auginti mano vaika ar vaikus,tai kodel moreris negaletu pasirinkti vyro kuris augina savo vaikus
Cituacija labai nevienareikšmiška, ir pasakyti, rinkčiaus taip ar anaip labai sudėtinga. Gal kad prieš tokį pasirinkimą nestoviu. Šiaip tai vyro su vaikais nebijočiau visiškai, savų turiu pakankamai, kad visos baimės seniai būtų praėjusios;)Kai vaikai mažesni, pasirinkimas būtų vienoks, kai didesni -visai kitoks. Kai pagalvoji, kiek būna problemų dvi šeimas sujungus -kartais atrodo lengviau gyventi taip, kaip gyveni. iš kitos pusės vėlgi -vaikai užaugz ir išeis, paliks namus -kas tada?Bet tai tikrai nėra pasirinkimas, kaip kažkas čia sakė, tarp vienatvės ir pilnatvės -aš gyvenu viena su savo vaikais ir kartais tokia pilnatvė užeina, nieko netrūksta. Gal ta pilnatvė ne nuo žmogaus buvimo ar nebuvimo šalia priklauso. O nuo visai kitų dalykų.
Atsakydama į temą vistik nežinau, kaip pasirinkčiau:)
aš už antrą variantą
[quote=brangute,2010 08 23, 17:23]
Kai vaikai mažesni, pasirinkimas būtų vienoks, kai didesni -visai kitoks. Kaip pasirinkima nulemtu vaiku amzius?
Labai priklauso nuo to, kur tų vaikų mama yra ir ar jis norėtų dar, bendrų vaikų.
mano apsisprendima lemtu tik jausmai tam vyrui. Jeigu jausciau, kad tai zmogus, su kuriuo noreciau nugyventi visa likusi gyvenima, rinkciausi didele bendra seima, nepaisant visu galimu sunkumu.
Jeigu tai tas zmogus , kurio man reikia....priimsiu su visom aplinkybem"...buciau taip sakius. Bet dabar ....jau daugiau kaip metai laiko negalim sudelioti gyvenimo taip, kad ji gyventumem kartu po vienu stogu. Zinoma galiu pamirsti atsakomybes jausma pries visus ( ypac pries savo sunu) ir nerti stacia galva.....ir sakyti "bus kaip bus".
|