Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Atostogos mokykloje
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Dinozauras
Įdomu būtų sužinoti, kur paliksite pirmokėlius per vaikų rudens atostogas mokykloje? Ar vieni namuose pabūtų visą dieną, jeigu nėra kam jų prižiūrėti?
Saloniki
QUOTE(Dinozauras @ 2009 09 25, 12:33)
Įdomu būtų sužinoti, kur paliksite pirmokėlius per vaikų rudens atostogas mokykloje? Ar vieni namuose pabūtų visą dieną, jeigu nėra kam jų prižiūrėti?
*

Kadangi mano dukra pirmokė buvo dar neseniai, tai pasakysiu, kaip "atostogų problemą" spręsdavau: arba veždavau pas močiutę, arba pati paimdavau kelias dienas atostogų. Vienos nepalikdavau.
Dinozauras
QUOTE(Saloniki @ 2009 09 25, 14:41)
Kadangi mano dukra pirmokė buvo dar neseniai, tai pasakysiu, kaip "atostogų problemą" spręsdavau: arba veždavau pas močiutę, arba pati paimdavau kelias dienas atostogų. Vienos nepalikdavau.
*

Na, bet atostogų per metus tai visai nemažai susidaro vaikams... Jeigu taip visas savo kasmetines atostogas naudoti, tai gali ir neužtekti per visus mokslo metus.
Saloniki
QUOTE(Dinozauras @ 2009 09 28, 10:56)
Na, bet atostogų per metus tai visai nemažai susidaro vaikams... Jeigu taip visas savo kasmetines atostogas naudoti, tai gali ir neužtekti per visus mokslo metus.
*

Teisybė, todėl ir rašau, kad dar močiutė yra smile.gif .
Bekasė
QUOTE(Saloniki @ 2009 09 28, 16:34)
Teisybė, todėl ir rašau, kad dar močiutė yra  smile.gif .
*

pamirsai prideti - nedirbanti
Mano vaikai abi mociutes turi, tik per atostogas is to jokios naudos kai abi dirbancios.
Dinozauras
QUOTE(Bekasė @ 2009 09 29, 09:30)
pamirsai prideti - nedirbanti
Mano vaikai abi mociutes turi, tik per atostogas is to jokios naudos kai abi dirbancios.
*

Ot apie tai ir eina kalba. Tai ką tada daryt su tais vaikais? Jaučiu, kad reikės vienus namie palikt. Bet visai dienai - baisoka ...
Saloniki
Kol dukra buvo darželinukė, mama dar dirbo. Per daugelį metų daug "sprendimų" iš beviltiškų situacijų buvau prigalvojusi, niekada nenuleidau rankų smile.gif : "budinti" atsarginė auklė už abonentinį; mieste gyvenantys giminaičiai (pavežiodavau), kelios dienos nukirptos eilinių atostogų (susiplanuodavau iš anksto, kur turiningai praleisti); močiutė buvo atostogų paėmusi; Na, dabar ji labai stipriai padeda smile.gif .
Miledi.N
Palieku vaikus namie vienus 4u.gif

Kitos išeities neturiu schmoll.gif
Miauki
Labai džiaugėsi, kad gali vienas pasilikti, nenorėjo auklės nei už ką. Suplanuodavom laiką, susitardavom, kiek perskaitys knygos, ką valgys, kada įsijungs televizorių (čia didžiausia laimė, kad praktiškai visą dieną, nedrausdavau, nes jaukiau, kai kažkas šneka, lyg ir ne vienas). Užtai pramoko anglų k. Turėjo telefoną. Grįždavau namo ir eidavom pasivaikščioti, kad nebūtų visą dieną uždarytas.
O pirmokams atostogų daug, pusantro mėnesio pasimokė ir vėl atostogauja, ypač papildomos kaip iš dangaus nukrenta.
gluosnelė
kadangi dar auginu mažą namie, tai tokios problemos neturėsiu, kuo labai džiaugiuos, nes mano pirmokas nemėgsta būt vienas
Kriiste
mes turejom ta problema, bet paskui pradejom nestuke.gif ir kai isejau i dekreta - viskas issisprende, o kol reikejo dirbt tai irgi vyniojaus is situaciju - ir "biuleteni pasidarydavau" ir pusei dienos i darba nulekdavau - kazkaip man buvo nesaugu palikt ji viena, nes nei pavalgys normaliai, o ir veikla ribota - PC ir TV doh.gif (to neskaitau uz poilsi vaiko - o juk atostogos tam skirtos blush2.gif )
Saloniki
QUOTE(Kriiste @ 2009 10 17, 17:13)
veikla ribota - PC ir TV doh.gif (to neskaitau uz poilsi vaiko - o juk atostogos tam skirtos blush2.gif )
*

Va čia yra didžiausia bėda. Mano jau penktokė, žinoma, kad pabūna viena, tačiau tada veikla apsiriboja sėdėjimu ir spoksojimu į monitorių schmoll.gif . Tokios ir atostogos. Todėl ir dabar stengiuosi per atostogas rasti kitokią išeitį.
gabrytute
Manoji antroke, tai dabar viena namie doh.gif Nori buti savarankiska, bet kas pusvalandi skambina.
Pernai geriau buvo, nes mano brolis buvo 12-tokas tai prizvelgdavo, bent pavalgydavo ir puse dienos veiklos turedavo nes nelaeisdavo vien prie PC ir TV sedeti.
O dabar tai namu nepazystu gryzusi blink.gif doh.gif , savarankiskumas veikia lotuliukas.gif
Bekasė
QUOTE(Saloniki @ 2009 10 21, 09:16)
Va čia yra didžiausia bėda. Mano jau penktokė, žinoma, kad pabūna viena, tačiau tada veikla apsiriboja sėdėjimu ir spoksojimu į monitorių  schmoll.gif . Tokios ir atostogos. Todėl ir dabar stengiuosi per atostogas rasti kitokią išeitį.
*

o tai problema, ant kompo slaptazodi uzdeti?
Mes saviskiams parodem kameros galimybes, tai dabar tiki, kad mes per kamera galime paziureti ka jisai veikia ir atsiklausia ar galima tv ar kompa ( turi atskira) jungtis.
Saloniki
QUOTE(Bekasė @ 2009 10 21, 10:13)
o tai problema, ant kompo slaptazodi uzdeti?
Mes saviskiams parodem kameros galimybes, tai dabar tiki, kad mes per kamera galime paziureti ka jisai veikia ir atsiklausia ar galima tv ar kompa ( turi atskira) jungtis.
*

Ne problema. Interneto modemą galima netgi išsinešti. Bet būnant vienai namuose jai jaukiau, ne taip baisu, kai gali bent Skype bendrauti su draugėmis ar girdėti TV garsą. Asmeniškai man geriau ieškoti kompromiso nei pasmerkti vaiką ištisas dienas daryti kažką, kas jai nepatinka, ir dar kai baugu. Šaltuoju metu draugės neprivaikščios ir neprivažinės.
Miauki
Rudens atostogos tik savaitę trunka, o pagalvokit pirmokėlių mamos apie būsimas vasaros atostogas. Vasarą nesinori nei kad namuose vienas sėdėtų, nei į stovyklą ar kaimą trims mėnesiams neišsiųsi. Neturėjau kaip spręsti tos problemos, tai suplanavau 2.gif . Reklama: APIE VASAROS ATOSTOGAS GALVOKITE RUDENĮ! smile.gif
Bekasė
QUOTE(Miauki @ 2009 10 22, 11:38)
Rudens atostogos tik savaitę trunka, o pagalvokit pirmokėlių mamos apie būsimas vasaros atostogas. Vasarą nesinori nei kad namuose vienas sėdėtų, nei į stovyklą ar kaimą trims mėnesiams neišsiųsi. Neturėjau kaip spręsti tos problemos, tai suplanavau  2.gif . Reklama: APIE VASAROS ATOSTOGAS GALVOKITE RUDENĮ!  smile.gif
*

o kai antram vaikui ateis laikas i mokykla, vyresneli paversi nemokama aukle ar trecia vaika planuosi?
Saloniki
QUOTE(Miauki @ 2009 10 22, 11:38)
Rudens atostogos tik savaitę trunka, o pagalvokit pirmokėlių mamos apie būsimas vasaros atostogas. Vasarą nesinori nei kad namuose vienas sėdėtų, nei į stovyklą ar kaimą trims mėnesiams neišsiųsi. Neturėjau kaip spręsti tos problemos, tai suplanavau  2.gif . Reklama: APIE VASAROS ATOSTOGAS GALVOKITE RUDENĮ!  smile.gif
*

Toks "problemos išsisprendimas" man atrodė idealus net ne atostogoms, o kasdienybei, kai dukra buvo pirmokė antrokė thumbup.gif Bet specialiai gi negimdysi biggrin.gif
Padrushkyte
QUOTE(Saloniki @ 2009 10 23, 15:42)
Bet specialiai gi negimdysi  biggrin.gif
*

lotuliukas.gif
argus
Bus vienas namuose, užduosiu užduotėlių, skambins kas 15 min., pažiūrės televizorių. Bet nėr taip baisu, nes draugas 10 išeina į darbą, aš per pietus apie 12,30 namo gryžtu valandai, o paskui 17 val. namo. Jau jam teko vasarą taip pabūti, tai net kavos man išvirdavo, kad rasčiau jau atšalusią (kavą atvėsusią geriu) smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.