as tai neskaitau mergyte uzmiega ir be pasaku bet kartais ji labai nori diena tai paskaitau
skaitau kiekviena vakara ..kartais gaunas kad neskaitau.. bet retai
sakyciau skaitymas tai tarsi toks ritualas... ir vaikui smagu
ne, pries miega skaitom labai retai.kol buvo mazute dainuodavau lopsines, paskui perejom prie Baskovo, taciau dabar geriausiai uzmiega ramybeje
as niekaip neisivaizduoju kaip vaikas gali augti be pasaku tad tikrai skaitau
As paskaitau, bet ne kiekviena vakara
Skaitau kiekviena vakara ir lopsine.
Nors mums jau penki, bet skaitom pasakas ir klausom mielai, kazkaip neisivaizduoja panele miegucio be pasakos, kad ir kaip pavargus bunu, siaip ne taip kokia trumpa surezgam, ir miegot, nes mazoji vis primena, kai jau einu gesint sviesos, o pasaka kur?
Skaitau, jam laaabai patinka ir aš neprieštarauju paskaitinėti pasakas. Lietuvių liaudies pasakose randu daug paaiškinimų, kodėl vienokie ar kitokie charakterio bruožai mums būdingi
Kiekvieną vakarą sekame pasakas savo Zuikučiui.
Būtinai visada sekame arba skaitome pasakas.
skaitau kiekieva vakara,o jei neiseina, paskaito vyras.
Vakarais nelabai skaitome pries miega,bet kai buname namie ir einame miegoti pietu miegelio skaitome 2-3pasakas,o maniskis labai klauso....
mums irgi pasaka butina, ypac dabar kai turim arklio dominyko knyga
Privalomai skaitom. Kas vakarą
Skaitau
kartais
labiau megsta manosios paziureti multika pries miega. vienas trumpas multikas buna vyresniosios pageidavimu. tarkim kurmio nuotkiai, tekek tekek upeliuk, na ar dar kazkas is tarybiniu. o po to jau ziurim bauba ![]() kuris labai greitai uzmigdo mazaja
Niekada vaiko nebaudžiu grasindama neskaityti pasakos prieš miegą, todėl kad maniškė nelabai jas mėgsta, tad bandau pripratinti prie jų ir vis labiau susidragauti su knyga.
skaitau beveik kiekviena vakara ivairias knygeles.
Vyras mano seka is atminties, beveik kas vakara. Nors sunui jau greit septyneri, bet vis dar prasosi pasakeliu. O as mazytei dukrytei dainuoju lopsines.
visada paseku pakas kai tik nori vaikiukai, kartais net kuriu pasakodama
žinot mamos ką pastebėjau
Miela grazi sunyte >>>> Vaikas juk auga, keiciasi, todel nieko keisto, kad keiciasi ir jo norai, poreikiai, pomegiai, susidomejimo objektas/ai. Tu periodu nereikia ignoruoti - kaip tik susitiprinti vaiko susidomejima, kartu su žaidžiant, skaitant pasakas kartu, deliojant deliones,, piesiant ir t.t. Viskas priklauso, nuo to, kuo vaikas tada domisi.
Pries miega pasaka skaitoma visada - kartais vaikas praso, kad pasekciau be knygos, tada tenka fantazija pasitelkti
Kas vakara skaitau savo dukrelei knygeles.Kadangi jau nusibodusios visos kurias turime namuose,pradejome lankytis vaiku bibliotekoje.Ir smagu ir naudinga.Meile knygoms,pradedama ugdyti paciu teveliu.
Mano penkiametis labai mėgsta pasakas, skaitau arba aš arba vyras, bet, tiesa, ne kiekvieną vakarą. Vaikas tai kažkodėl labiau laukia ir prašo, kad aš paskaityčiau, o ne tėtė, o aš vaikystėje tai labiausiai laukdavau tėvelio skaitomų pasakų, nes jis skaitydavo labai gražiai, su intonacija, skirtingais balsais.
mes dazniau dainuojam pvz du gaideliai,aaa pupa....
O mes periodais pasirenkam megstamiausia knygele ir skaitom kas vakara.
Dabar, pavyzdziu, yra trys parsiukais, Riciolina ir mesku seimynele bei sausainiuko istorija. Knygele su garsais ir graziais piesiniais, tai ypac padeda
dabar mano aukselis itaise prasyti, kad papasakociau pasaka, jam anksciau nepatikdavo pasakos sakydavo kad nenori ir viskas, o dabar
Žinoma, kad skaitome.
Jau daug knygų vaikams taip perskaičiau, o kiek dar laukia...
Skaitome. Abu vaikuciai pasiima po knygele, kuria nori, kad paskaitytume. Ir taip kiekviena vakara, nes skaitymas pries miega - jiems sventas reikalas
Būtnai pasakojame arba aš arba vyras - čia jau ritualas, kuriuo visi džiaugiamės
Dukra pasiima knygute is kurios paslaityti pasaka i lova, o as skaitau
Skaitom diena, o vakare jei buna savaitgalis, tai pristempia i lova kruva knygu ir tada jau mes skaitom..
būtinai skaitome prieš miegą
Skaitom
kaip kada,kai papraso-skaitom,ne kasdien taip buna,daznai net neleidzia skaityt
Knygele pries miegeli-sventas reikalas.Jau kaip ritualas gaunas.Prausiames,valomes dantukus,rengiames ir pasirenkam kokia knygele skaitysim.Nebutinai pasaka-cia jau kokia maziulis pasirinks.Sugule abu vartom,skaiciuojam,vardinam gyvunelius ar spalvas,priklausomai nuo knygeles.O kai abu nusprendziam,kad jau"pabaiga",gesinam sviesele ir laukiam sapnu
QUOTE(Teresiukas @ 2009 10 17, 22:16) Knygele pries miegeli-sventas reikalas.Jau kaip ritualas gaunas.Prausiames,valomes dantukus,rengiames ir pasirenkam kokia knygele skaitysim.Nebutinai pasaka-cia jau kokia maziulis pasirinks.Sugule abu vartom,skaiciuojam,vardinam gyvunelius ar spalvas,priklausomai nuo knygeles.O kai abu nusprendziam,kad jau"pabaiga",gesinam sviesele ir laukiam sapnu pas mus irgi šventas reikalas kad ir kai ppavargus būtų bet paskaita sišklauso bent 3 (nes tiek metukų
Knygele pries miega tai sventas dalykas
Be pasakos ir nugaros pakasimo nemiegam
Pasakas skaitom beveik kasdien ir daugiausiai apie princeses
Skaitom (vyresniam
mes tą pačią "Raudonkepuraitę" klausomės
pasakoju, kol užmiega dukrytė
Skaitom suneliui. Dukrytei jau kartais paskaitau, bet jos kita "literatura"
Dažniausiai skaitau
kas vakara skaitom.
Manajam irgi labai patinka pasakeles pries miega
Mes irgi be knygelių ir nugarytės, rankytės glostymo neužmiegam
Anksciau buvo tik 6 lopsines