Taip, visada. Kuo daugiau, tuo geriau
Aš saviškiams kai sugula į lovas tai geriausiu atveju lopšinę padainuoju, nu kartais dvi
Pasakas skaitom kai dar nebūnam lovoj, prieš einant praustis
Skaitom butinai
Skaitau, nors jau 7 metai. Jei neskaitau - būna didelis triukšmas. Ir jei nori pagasdinti - pasakyk kad pasakų neskaityti, sureaguoja iškarto.
anksciau skaitydavau,dabar paleidziu pasaku CD
Skaitom
Pasaku skaitymas labai turtina kalbos zodyna , ugdo kurybiskuma, skatina dometis knyga. Visada skaitydavau pasakas , turejau irasus, kur pasakas sekdavo aktoriai , dainuodavau lopsynes. Dabar jau mokyklinuke nenori mano pasaku. Ji pati jas skaito.
Pasaka-būtinas mūsų atributas prieš miegą. Po prausimuosi iš karto primena man, kad skaitysim pasaką kai atsiguls į lovytę. Po pasakos dar pora lopšinių, bučkis ir miegučio
prieš miegą niekada nesekdavau, nes nenorėdavo, neklausydavosi, bet dabar koks mėnuo prašosi nakties pasakėlės, tai padėjau sekti
o taip, pasakų knygas skaitom ištisai, kai tik laisvo laiko yra, jinai jau ir parsineša kokią knygutę kad paskaitytume, už tai kokia fantazija dabar pas ją, tik spėk klausytis ko prifantazuoja
Skaitom ir deramės, kelias dar skaitysim
Mum trys metukai su trupučiu,ir visai neseniai rimtai mergina pradėjo domėtis pasakomis
Labai džiaugiuosi,kad atėjo tas laikas pasakoms
Pasakėles skaitom, kai atsigulame į loveles ankščiau, bet jei vėluojame tai tuomet ne.
Jeigu pasaka ilga ir man beskaitant išdžiūsta burna
Mes irgi skaitom, jei nesivėlinam
Skaitau kiekviena vakara.Jei neklauso ir pasakau, kad neskaitysiu,tuomet surimteja
as tik db pradejau(5m panai)...
Stengiames kuo dažniau skaityti,bet kadangi abu esame labai užsiėmę,tai kas vakarą neišeina.Dabar,kai laukiam trečiojo,žymiai dažniau sūnūs pasakų klauso;)
Mes tai skaitom beveik kiekvieną vakarą, o jei neskaitom tai tada sekam iš atminties kokią arba savos kūrybos...
Labai padeda užmigti...
Skaitom, kai nesusivėlinam atsigult. KAi buvo pasakos, viskas buvo gerai, ir mamai smagu buvo. PAskui, ant savo durnos galvos, nupirkau Harį Poterį. Skaitom jau antrą knygą, vaikinui 5,5 metų, be galo patinka, a vat mama ir antrą knygą baigdama nesupranta, kas ten taip užburia tuos vaikus. Man ten nesąmonių rinkinys
Skaitom po skyrelį kas vakarą, ir kaskart pabaigus, lengviau atsipučiu, nes ilgi labai .... Tačiau, kad ir kaip man nepatiktų ta knyga, džiaugiuos, akd mano vaikui patinka pats skaitymo ritualas (nors HAri Poterį tai tik "atbūbniju" iš pareigos ir tiek). LAbai tikiuos, kad kai paaugs, knygų skaitymas nebus katorga. Skaitau vakarais, ir tikiuos, akd taip padėsiu savo vaikui atrast knygų skaitytmo malonumą
Mamytes, o jus galit pasakyti nuo kada jusu vaikuciams pradejo patikti pasakos? Mano sunelis neleidzia man skaityti pasaku, tik pradejus pradeda pertraukineti, saukti nenoriu pasakos, bet va lopsiniu mielai klausosi. Manau taip yra del to kad jis nesupranta dar normaliai turinio. Tai va, mane domina kada galiu tiketis kad mano pasakos bus klausomos ir laukiamos pries miegeli.
Mano didysis normaliai klausyt pasakų pradėjo gal 3 metų, bet pasaka pasakai nelygu. Pirmosios pasakos buvo iš penkių sakinių ir pagrinde tik gyvuliukų balsų atkartojimas. Ir aišku, kas vakarą vis tos pačios
O mažasis, dabar panašaus amžiaus, kaip kad didžiajam pradėjau pasakas skaityt, tai jam jos buvę nebuvę, galiu skaityt, jei noras yra, bet jis tuo metu užsiima savais reikalai,, žaislus į lovą susineša, ir poteriaujam kartu: aš pasaką skaitau, o jis su mašinytėm burzgia Todėl vakarais skaitau didžiajam pasaką, o mažasis tuo metu savo "žaislus migdo". Tik tariamės, akd netrukdytų broliui klausytis
kai mano panelyte papraso skaitau
skaitom.... ir jauciu dar ilgai skaitysim.....
O aš vieną vakarą sugalvojau pasimuliuoti ir vietoj skaitomos pasakos, užleidau kompaktinį diską "Gražiausios pasakos mažiesiems"-2. Po kiek laiko atbėga mano penkiametė dukra verkdama, sako, išsigando pasakos. Teko nutraukti pasakų klausymąsi.
Pasiklausiau aš, ko gi išsigando mano dukra. Pakraupau. Kažkoks siaubiakas. Visose pasakose( tai buvo lietuvių liaudies pasakos) kažkas numirė, išlipo iš kapo, arba išsuko kiškučiui kojeles, rankeles ir t.t.) Nieko nuostabaus , kad išsigando penkiametė. Tai dabar ieškosiu nusipirkti gražių pasakų. Gal kokį kompaktą, kas gali parekomenduoti? QUOTE(gustema @ 2009 11 01, 19:25) Aš atsisiunčiau pasakų ir įrašiau į kompaktą gražiausias, prieš tai aišku perklausiau visas. Landsbergio yra nieko pasakų, mano vaiko mėgstamiausia Karlsonas. O šiaip, jei yra galimybė (t.y. mažoji nekelia vakarinių festivalių) stengiuosi pati dičkiui paskaityt. Kai aš skaitau tinka viskas, galėčiau net ir TV programą ar telefonų knygą skaityt, jam svarbiausia pats procesas...
kai miegodavo pietu, tai skaitydavau, dabar neskaitom, nes vakare prie ijungto tv uzmiega(miegamajam visi miegam
Skaitau pries pietu miegeli
O vakare ne, nes kai gulam, tai ir taip uzmiegam kartu, dar pakalbam apie kanors pries miegeli
[quote=ausriukas_ka,2009 11 06, 16:22]
Aš atsisiunčiau pasakų ir įrašiau į kompaktą gražiausias, prieš tai aišku perklausiau visas. [QUOTE] Gal gali parašyt nuorodą, iš kur atsisiuntei
Stengiuosiu sekt pasakas kas vakara,mazius pats praso ir dazniausiai tu paciu pasaku kurias pats moka atmintinai
jei klausytų tai mielai skaityčiau,bet ne knygų ar pasakų megėja ji. ji jei miegoti tai miegot ir nėr čia ko šviesą bedegint
Pasakėlė prieš miegą pas mus ritualas. Kartais skaitom, kartais seku iš galvos, kartais eilėraščius deklamuoju.
QUOTE(edvina @ 2009 11 17, 21:06) Pasakėlė prieš miegą pas mus ritualas. Kartais skaitom, kartais seku iš galvos, kartais eilėraščius deklamuoju. kadangi mūsų labai mėgsta knygas, mano iš galvos sekamos netinka Skaitom pačias įvairiausias: "Gilė Ydų šalyje", "Peliukas Lukas turės sesutę", "Arkliukas kupriukas" ir t.t. Ir nebūtinai mes jas perskaitome iškart
ne karto nesu skaiciusi pasaku,o ir vaikai nepraso.manau uztenka paglostyt galvele,apkamsyt ir duot bucki pries miega.
Mažajai gan dažnai paskaitau pasakas, o kartais dar ir vyresnysis paprašo, kai miegučio nesinori.
Kartais skaitau, bet retokai...noreciau dazniau, bet vis kitu reikalu atsiranda, kai noriu, kad greiciau uzmigtu, tai paprasau, kad jos man "paskaitytu", suveikia!
Maniškis tai dažniau dainelių prašo. Du gaideliai jam kaip lopšinė
siaip tai skaitom pasakeles vakarais pries miega buna vakaru kai jie patys nori "paskaityti"zinoma savo kalba bet vistiek skaitom
Kai papraso paskaitau
Skaitom, paskutiniu metu dažniausiai "Rudnosiuką", kartais prašo pasekti kokią pasakėlę
Kaip jums pavydziu, kad jusu vaikuciai klauso pasakyciu. Kai as pradedu skaityt pasaka, ji pradeda saukt kad "ne taip skaitau", pradeda vartyt puslapius ir klausinet "kas cia", "kokia spalva" ir visokiu kitokiu dalyku. Arba atnesa visas knygas ir tarkim duoda viena, tik atverti skaityt, jau duoda kita. Atseit anos nebenori... Vis galvodavau, kad per maza, bet matyt cia rimtesne problema - nemokejimas sutelkti demesio ir nusiraminti
QUOTE(kraniste @ 2009 12 15, 12:30) Vis galvodavau, kad per maza, bet matyt cia rimtesne problema - nemokejimas sutelkti demesio ir nusiraminti Maniske ir anksciau taip buvom tam amziuj,bet kai paaugo ir i darzeli pradejo eiti tada ismoko klausyti ir dabar labai ramiai isklauso pasaka kokia pati issirenka ir taip kas vakara.Tik pabandyk nepasekti
skaitom nuo pat mazens ir tai jau kaip vakarinis ritualas, kai atsigula i lovyte butinai buna pasakyte
oi skaitom ir gan daznai, ne tik pries miega
skaitau dažnai ir nebūtinai prieš miegą, aš išvis prieš miega, tik mažesniam skaitydavau "peliukas lukas nenori miegoti", dabar šiaip jei atneša paskaitau, arba jei iš bibliotekos paimu nauju tai vakare ir paskaitome
kartais knygas slepiu, nes užknisa skaityti QUOTE(kraniste @ 2009 12 15, 15:30) Kaip jums pavydziu, kad jusu vaikuciai klauso pasakyciu. Kai as pradedu skaityt pasaka, ji pradeda saukt kad "ne taip skaitau", pradeda vartyt puslapius ir klausinet "kas cia", "kokia spalva" ir visokiu kitokiu dalyku. Arba atnesa visas knygas ir tarkim duoda viena, tik atverti skaityt, jau duoda kita. Atseit anos nebenori... Vis galvodavau, kad per maza, bet matyt cia rimtesne problema - nemokejimas sutelkti demesio ir nusiraminti oi tai ir mano pasiutes, kaip mane erzindavo tokie dalykai, bet jei jis taip pradėdavo, tai sakydavau, kad jei klausinėsi, vartaliosi, tai ir neskaitysiu ir kad išvis tik vieną knygą skaitysiu
Mums pasaka prieš miegą kaip vakarinė malda
Skaitome jau nuo tada, kai dar pilvelyje gyveno - kitokio ėjimo miegoti ritualo jis ir nebeįsivaizduoja
Pasakos labai retas dalykas... Dazniau pries miegeli padainuojam, atsibuciuojam, pasakom labanakt ir uzmiegam... o buna kad ir be nieko uzmiegam...
Pirmiausia papasakojam kaip praleidom dieną, o paskui pasaką seku, bet kartais tai greit baigias, nes nugali dėdė miegas
skaitau kiekviena vakara, be pasakos turbet ne neitu miegoti, nes mes taip nuo mazens priprate
|