Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar primaitinate vaiką nakčiai?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2
WildFire
Vis dažniau išgirstame pasiūlymą iš vaikus užauginusių mamyčių primaitinti pieno mišiniais vaiką nakčiai...
Gal kas taip darote? Ir ar tikrai tokiu atveju ramiau bei ilgiau vaikas miega naktį?
Liolik-Bolik
jo as ir girdejau is kitu, kad taip daro. Tipo, kai vaikas pavalgo misinuka, tai geriau naktim miega...
As to nedariau. Mazylis anksciau keldavosi kas 3val, pavalgdavo ir toliau megodavo. Aisku sunku keltis kas 2-3val, bet as buvau nutarius kad kentesiu kol galesiu,o jei pritruks jegu/miego tai .... Bet jau nuo 3men mazius pradejo keltis tik 1karta... DAbar kai kelesi tik viena karta, tai krutys paryciais tiesiog kaip akmenys buna, nes per daug pienuko... Jei jis visai nevalgytu nakti tai jauciu reketu keltis ir nusiraukinet...

Norvegijoje laaaaaaaabai nerekomenduoje vaikui duot misinuka (kai primaitinima). Gali pradet mazet pienuko. Be to nuo 4men jau galima pradet su liesom kosytem. Pavale kosytes vaikai ir gerai miega naktim...

tai gi. tikiuos kad issispres jusu prblemos su maktiniu niam niam mirksiukas.gif
akbr
jei vaika nakciai pamaitinsi misinuku, tikrai nereiskia, kad jis miegos visa nakti neatsikeles, kaip liudna bebutu tai tokia tiesa sad.gif tikrai pazistu daug mamyciu maitinusiu vaikiukus misinukais ir jie vistiek ar diena ar nakti stabiliai keldavosi kas tris valandas valgyti, taip kad jei maitini savo pienu maitink toliau ir nesuk sau galvos mirksiukas.gif nuo 4 menesiuku galima pradeti pratintis prie kosyciu, kai ismoksit duok nakciai gal tada ilgiaus miegos, o misinukas tikrai ne iseitis 4u.gif
KLEVELIS
QUOTE(Jovi @ 2005 10 10, 16:33)
Vis dažniau išgirstame pasiūlymą iš vaikus užauginusių mamyčių primaitinti pieno mišiniais vaiką nakčiai...
Gal kas taip darote? Ir ar tikrai tokiu atveju ramiau bei ilgiau vaikas miega naktį?
*

Aš bandžiau nakčiai primaitinti mišinuku vistiek nemiega. Dabar kai suėjo 3 mėn. beveik kiekvieną naktį nuo 1 iki 5 val.nemiega .
LARISA 74
QUOTE(KLEVELIS @ 2005 10 11, 01:39)
Aš bandžiau nakčiai primaitinti mišinuku vistiek nemiega. Dabar kai suėjo 3 mėn. beveik kiekvieną naktį nuo 1 iki 5 val.nemiega .
*

Pas mane tai irgi yra problėmą nes mazoji niekaip neišmiėga visą naktį cry.gif maitinu kol kas pati tai pask. 3 naktis kas 1,5 val reikia duot papą, tongue.gif visiškai atvirkščiai buvo su vyresneja,iki 5 men maitinau pati,po to dingo pienas tai teko pirkt Hip mišinėlius ir Neslė firmos košytės bet užtai pavalgidavo apie 22 00 ir miegodavo iki 6 ryto,ir ašbuvau pailsėjūs ir dukrelė išsimėgodavo,o dabar kas darosi tai net nežinau muset irgi bandisiu maitinti su košelem gal miegos g.gif wub.gif
Taide
Mamos pienas lengviau virškinamas, todėl tenka kiek dažniau maitinti. Tačiau papildomai maitinant mišinukais išsibalansuoja pieno gamyba "pagal poreikį". Tad jei problema tik tame, kad rečiau keltusi valgyti naktį, manau neverta primaitinti. Jei savo pienelio netrūksta, gal pakentėkit iki 4-5mėn. kai jau galėsit duoti košytes.Sėkmės
smilciukas
O as savo dukryte primaitinu misinuku jau nuo antro men.Isbandziau visaip:ir duot pries nakti ir tik savo pieno.Galiu pasakyti,kad turi reiksmes,jeigu buna sveika(nesloguoja,ar nekarsciuja),ismiega geriau.O jeigu taip gaunasi,kad nespeju suduot misinio(uzmiega prie mano kruties),tada keliasi nakti valgyt.
Tiesa,pieno turiu pakankamai,tik speju,kad jis neriebus,ne toks sotus,kaip misinukas.
Bitelė
Manoji valgo tik mamytės pienelį, bet naktimis kuo puikiausia miega. Manau, kad nelabai tai susiję dalykai. Juk ir mes kartais prastai meigame, nesvarbu, kad vakre būname sočiai prisivalgiusios tongue.gif Gal ir nevykusiai palyginau ax.gif
Tiesiog mano įsitikinimu, vaikui negali būti nieko geriau kaip mamos pieniukas, žinoma, jei ji jo turi ir gali pati maitinti. Ir būtų kiek egoistiška, vien tik tokiu sumetimu, kaip kad vaikas geriau miegotų, duoti mišinukus. Be to, tai gali ir pieno kiekį sumažinti. Juk jei viskas gerai, tai jo gaminasi tiek, keik reikia vaikiukui. O jeigu vieną maitinimą praleidi ir duodi mišiniuko, vadinasi jo ir gaminasi mažiau, nes vaikiui lyg ir nereikia.
Bomba
QUOTE(akbr @ 2005 10 10, 22:05)
jei vaika nakciai pamaitinsi misinuku, tikrai nereiskia, kad jis miegos visa nakti neatsikeles, kaip liudna bebutu tai tokia tiesa  sad.gif  tikrai pazistu daug mamyciu maitinusiu vaikiukus misinukais ir jie vistiek ar diena ar nakti stabiliai keldavosi kas tris valandas valgyti, taip kad jei maitini savo pienu maitink toliau ir nesuk sau galvos  mirksiukas.gif  nuo 4 menesiuku galima pradeti pratintis prie kosyciu, kai ismoksit duok nakciai gal tada ilgiaus miegos, o misinukas tikrai ne iseitis  4u.gif
*

as maitinu misiniukais, ir kosytem, o kaip keliasi apie 3-4 valgyti taip keliasi, visiskai nepriklauso nuo to kiek suvalge is vakaro sad.gif
beje, buvo pradejes keltis apie 6 valgyti, bet po to pradejo anksteti, ir tai sutapo su dantuku dygimu... t.y. jei neramiau miega, anksciau isalksta...
Mona
O mano mažoji būdama 2 mėn. naktį išmiegodavo apie 5-6 val., buvo net 8 val. išmiegojus thumbup.gif, po to keldavosi valgyti MP ir vėl miegodavo kokias 3 val. O dabar, kai jai jau 7,5 mėn. ir valgom košes, t.y. lyg ir sotesnį maistą, keliasi naktį kokius 10 kartų ir ieško krūties doh.gif sad.gif. Taip kad miegelio ilgumas greičiausiai nepriklauso nuo to, kad mažyliai valgo schmoll.gif.
Almera
Merginos, o jusiskiai ar ima buteliuka jei priprate prie kruties..? Mano nei per kur! Mielai duociau nakti arbateles vietoj kruties, bet kaip??? g.gif Ir palikti niekam negaliu doh.gif
IngaKate
Mano mergaitė valgo ir iš krūties ir iš buteliuko. Kažkaip net nebuvo problemų dėl buteliuko.
O dėl primaitinimo naktį - tikra tiesa, nors prieš nakties miegelį duodu mišinuką, bet vis tiek keliasi naktį 2 kartus pavalgyti iš papuko. biggrin.gif
gggg
As irgi maitinu pati. Ir su šita dukryte pastebėjau, kad kai prieš miegą būna nerami ir "prisisegus" prie papuko, tai naktį išmiega nuo 20.30 iki 4-5 val., o kai prieš miegą rami, tai naktį keliasi 1-2 val. O kaip būtų su mišnukais, "bala žino", nebandžau...
leuleu
Primaitinimas bet koks yra kelias link maitinimo nutraukimo. Aš pradėjau duoti mišinuką, kai nusprendžiau atjunkyti, t.y. nuo 8 mėnesio ir labai greitai natūralų maitinimą baigėm, nors dar ir norėjau pati maitinti rytais pvz. O dėl kėlimosi naktį, tai lemia ne nesotumas, o noras pabūti prie mamos ar čiulpimo refleksas. Iš tiesų, ne iš karto, bet kai baigiau maitinti mažasis miega geriau. Keliasi valgyt vieną kartą, kai iš tikrųjų nori.
smilciukas
QUOTE(Bitele @ 2005 10 13, 12:50)
Manoji valgo tik mamytės pienelį, bet naktimis kuo puikiausia miega. Manau, kad nelabai tai susiję dalykai. Juk ir mes kartais prastai meigame, nesvarbu, kad vakre būname sočiai prisivalgiusios tongue.gif Gal ir nevykusiai palyginau ax.gif
Tiesiog mano įsitikinimu, vaikui negali būti nieko geriau kaip mamos pieniukas, žinoma, jei ji jo turi ir gali pati maitinti. Ir būtų kiek egoistiška, vien tik tokiu sumetimu, kaip kad vaikas geriau miegotų, duoti mišinukus. Be to, tai gali ir pieno kiekį sumažinti. Juk jei viskas gerai, tai jo gaminasi tiek, keik reikia vaikiukui. O jeigu vieną maitinimą praleidi ir duodi mišiniuko, vadinasi jo ir gaminasi mažiau, nes vaikiui lyg ir nereikia.
*

As pilnai su tavo mintim sutinku!O primaitinu,tai reiskia,kazkiek nedaug misinuko duodu(apie 80-120ml.) tik po maitinimo krutim,t.y.nepraleidziu nei vieno naturalaus maitinimo smile.gif Beje,neseniai pastebejau,kad daugeja mano pieno ir beveik nebereikia primaitint thumbup.gif
Pupsiukas
Mano sūneliui beveik 8 mėn.,bet naktimis jis beveik nepaleidžia papuko unsure.gif , jau pradėjo trūkinėti speneliai, nes turim 6 dantukus. Atsiakyti tokio makonumo nė nežada, o apie mišinius ir košes ne kalbos nėra verysad.gif , taip ir vargstu, o prieš pora mėnesių keldavosi tik porą kartų,jau mąstau apie maitinimo nutraukimą, nes neišsimiegu visiškai, o ir vaikas prastai miega.
tori
Mano sunui 6 men. maitinu MP, atrodo uztenka, bet nakti keliasi 3-4 kartus, gal del to kad prie saves guldau ir nuolat uzuodzia pieno kvapa. Lovyteje nemiega , nors iki 3 men. viskas buvo ok. Apie buteliuka nera net kalbos. Pradzioje karta valge misinuka nakti, bet uzteko poros kartu , kad isitikinciau, jog niekam tikes reikalas, nes atpilinejo fontanais nuo HIPP , tai bijodavau kad nakti neuzspringtu. Pasilikom prie MP.Dabar valgo koses , tiksliau viena vienintele grikiu -obuoliu BEBI firmos, Kitu ne per kur. sad.gif
erika9
Mano zuikis irgi keliasi naktį kelis kartus unsure.gif Kartais net valgyti nereikia, užtenka tik paimti jį ant rankų 2.gif Bet man tai panašu, kad jam dantukai ramybės neduoda
kaunietuke
O mano maziuke kazkur nuo 2men visa nakti ismiega neprabudus.Ir kai matinau savo pienu ir kai dabar valgo misinukus jokiu problemu neturim Miega nuo 10vakaro kazkur iki 9-10ryto.
Uliuliuska
O as nakciai pradejau duoti kefira. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nors kaip nemiegojom nakti....taip ir nemiegam lotuliukas.gif
Lomena
Maitinu MP ir jau antra savaitė, kai dukrėlė keliasi tik 6 - 7 ryto, nors anksčiau keldavosi dar 3 val. Manau, kad užtenka mano pienuko bigsmile.gif
koalyte
QUOTE(Pupsiukas @ 2005 10 25, 13:21)
Mano sūneliui beveik 8 mėn.,bet naktimis jis beveik nepaleidžia papuko unsure.gif , jau pradėjo trūkinėti speneliai, nes turim 6 dantukus. Atsiakyti tokio makonumo nė nežada, o apie mišinius ir košes ne kalbos nėra verysad.gif , taip ir vargstu, o prieš pora mėnesių keldavosi tik porą kartų,jau mąstau apie maitinimo nutraukimą, nes neišsimiegu visiškai, o ir vaikas prastai miega.
*

Man irgi taip buvo. Bet kai paciai pradejo svaigti galva(nuo visisko neissimiegojimo), kad net negaledavau is lovos islipti, Tai padariau isvadas ir nebedaviau naktimis papuko. Atsikeldavau tik palaikyti ant ranku, pasupti. O dabar jau kelios dienos kaip isejau i kita kambari miegoti. Ir ka jus manot? Is 20 kartu atsikelimo beliko tik 3. Is ju viena karta maitinu(apie 4 val.).
Nei misisnukai , nei koses ant nakties - niekas neprailgina vaiko miego. Tiktai pripratimas
O jau kaip pripratinsit, tai nuo jusu priklauso. Aisku as nesiulau nutraukti maitinima nakti mazuliukams, as kalbu apie didzkius, tokius kaip maniskis.
Ir dar norejau papriestarauti toms, kurios sako , kad primaitinus viena kart pries nakti misinuku, ims ir sumazes pienas. Taip tikrai neatsitinka. Juk kartais buna kad pats vaikas pramiega koki viena maitinima, juk nuo to pienas nesumazeja.
montege
QUOTE(Lomena @ 2005 12 19, 14:43)
Maitinu MP ir jau antra savaitė, kai dukrėlė keliasi tik 6 - 7 ryto, nors anksčiau keldavosi dar 3 val. Manau, kad užtenka mano pienuko  bigsmile.gif
*

tikiuosi, kad nebus kaip mums.. nuo 2 iki 5 mėnesių išmiegodavo visa naktį. o paskui... prasidėjo dantys. ir pšis.. kartais išmiega. o kartais.... ne verysad.gif

aš irgi galvojau apie primaitinimą prieš miegutį. net ir mišinėlį nusipirkau. bet kol kas nedrįstu.. laukiu. o gal gi nereikės. gal gi vėl pradės miegoti.. g.gif
Tilė
Mažiukui 4 mėn. Dieną valgo kas 3 val, o naktį nuo 23val iki 7val išmiega nevalgęs. Specialiai nuo maitinimų atpratinti nebandžiau, vaikas pats pirmo mėnesio bėgyje nuo dviejų maitinimų naktį perėjo prie vieno ir iš vis nustojo keltis. Kartais būna, kad neramiai miega, tada duodu čiulptuką, apkamšau ir to užtenka. Valgo tik MP smile.gif
luara.l
As maitinu MP, nakciai primaitinu misinuko, bet apie ismiegojima nakti mums vistiek pasvajot. verysad.gif
Bretane
Aš maitinu MP, tai mano vieną kart keliasi naktį, bet paryčiui, kokia penktą val. tai prašo ir prašo, nei soskės nei arbatos nė pro kur neikiši
Ingakalnis
na as viena nakti buvau taip padarius - tikrai jokio rezultato - kai buvo priprates keltis taip ir kelesi ax.gif
v*i*j*a
sveikutes mamytes! 4u.gif
persikas
Mano gražuolė iki 5 mėnesių išmiegodavo visą naktį, nereikėjo nei valgyt, nei nieko. Visi tik stebėjosi, tik stebėjosi... Aš tik džiaugiausi, tik džiaugiausi... O vat dabar mums beveik 8 mėn, ir keliamės per naktį kokį 10 kartų, valgom kolkas tik 2 kartus, bet jaučiu kad čia dar ne pabaiga... blink.gif
Vaidė
QUOTE(persikas @ 2006 01 05, 00:45)
Mano gražuolė iki 5 mėnesių išmiegodavo visą naktį, nereikėjo nei valgyt, nei nieko. Visi tik stebėjosi, tik stebėjosi... Aš tik džiaugiausi, tik džiaugiausi... O vat dabar mums beveik 8 mėn, ir keliamės per naktį kokį 10 kartų, valgom kolkas tik 2 kartus, bet jaučiu kad čia dar ne pabaiga...  blink.gif
*

mums lygiai taip pat atsitiko g.gif nuo 6 mėn vis trumpėjo, trumpėjo miegelis naktį... verysad.gif Dabar keilasi kas 2 val. Bandžiau neduoti krūties - rėkė kokį pusvalandį, po to užmigo, bet budinėjosi kas valandą. Taip pat buvo ir kitą naktį naktis, o ketvirtąją - rėkė gal dvi valandas. Žodžiu pervargau nuo naujos "tvarkos" įvedinėjimo, ir vėl gryžom prie papulio. Jau geriau tegul žinda ramiai kas dvi valandos, negu ištisai rėkia
vytule
QUOTE(Nolana I @ 2006 01 05, 00:27)
mums lygiai taip pat atsitiko g.gif nuo 6 mėn vis trumpėjo, trumpėjo miegelis naktį...  verysad.gif  Dabar keilasi kas 2 val. Bandžiau neduoti krūties - rėkė kokį pusvalandį, po to užmigo, bet budinėjosi kas valandą. Taip pat buvo ir kitą naktį naktis, o ketvirtąją - rėkė gal dvi valandas. Žodžiu pervargau nuo naujos "tvarkos"  įvedinėjimo, ir vėl gryžom prie papulio. Jau geriau tegul žinda ramiai kas dvi valandos, negu ištisai rėkia
*

savo mažei irgi bandžiau tvarką įvesti išėjo šnipštas, kaip kėlėsi kas 3 val. taip ir keliasi, o dabar kai dantukai dygsta, tai būna naktų ir kas valandą kelies, atrodo tik įminga ir vėl reikia keltis - krūties prašo nusiraminimui, žinduku bandėm apgauti, tai rėkė gerą valandą verysad.gif , nes nuo gimimo neima į burną. tai irgi nusprendžiau, kad geriau žinda, nei visai ramybės nebus. bigsmile.gif
persikas
Nors tiek paguodos, kad ne mes vienintelės taip vargstam... Naktį prašo ir prašo valgyt, o man jau galva sukasi. Dabar dar ir dieną bet kokio kito maisto atsisakė... verysad.gif Nebežinau ko ir griebtis doh.gif Gydytoja patarė palikti tik naktinį maitinimą, nes aš pati jau tuoj mažiau už dukrą sversiu. Bet kaip tai padaryt? Kuo labiau stengiuos, tuo didesnis šnipštas gaunas. Ai, žodžiu... verysad.gif
Zaiza
Na mes per naktį geriam 2-4kartus MP nieko daugiau neduodu schmoll.gif
WildFire
Mums už kelių dienų 7 mėn., dvi savaites mes jau ragaujam mišinukų, vistik neiškenčiau nepabandžius blush2.gif Ir ką, miegam visą naktį be prabudimų jokių thumbup.gif Mums jis padeda mirksiukas.gif
Maxima
Ne misinukuose esme. Kudikiai juk dazniausiai keliasi ne valgyti, o mamos krutis jiems suteikia saugumo jausma. Ir kam primaitinti misiniais, jei yra savo pieno? Pradejus valgyti misinius pieno mazes.
WildFire
QUOTE(Maxima @ 2006 01 06, 16:14)
Ne misinukuose esme. Kudikiai juk dazniausiai keliasi ne valgyti, o mamos krutis jiems suteikia saugumo jausma. Ir kam primaitinti misiniais, jei yra savo pieno? Pradejus valgyti misinius pieno mazes.
*

Nesutinku schmoll.gif Mes jau pora mėnesių naktim nebevalgom, bet keldavomės vistiek dažnai doh.gif Sakysit vaikas alkanas būdavo, užtat ir keldavosi. Maitindavau, neužmigdavo prie krūties niekad. Vistiek reikėdavo panešiot, pasūpuot dar pusvalandį ar valandą. O dabar viskas pasikeitė. Va ka reiškia vaikui sotumo jausmas ax.gif
O kad savo pieno sumažės neliūdžiu, nes jau ir noriu baigt mirksiukas.gif
smilciukas
QUOTE(luara.l @ 2005 12 21, 00:17)
As maitinu MP, nakciai primaitinu misinuko, bet apie ismiegojima nakti mums vistiek pasvajot. verysad.gif
*

drinks_cheers.gif doh.gif
Annet
Mums jau tuoj metukai, ir mano pienelis pagrindinis maistas, net neisivaizduoju jai viena diena pienelis pasibaigs. Per naktele irgi kokius 3 4 kartelius prasom papo ir tada vel ramiai ir jaukiai uzmiegam, vienas malonumas matyti savo maze tokia laiminga kai ji megaujasi maitynimu smile.gif
editast
4u.gif aš taip pat vakare primaitinu mišinuku bigsmile.gif bet miegas nuo to nesikeičia mirksiukas.gif tik vakarais truksta pienuko g.gif
ajja
Jau kelios savaites kai kartais vakare maziui pasiulom misinuko, nes labai gaila ziureti kaip nedavalges kankinas. Diena galima tiek daznai maitinti kiek nori, o nakti norisi ne ant ranku nesioti, o pamiegoti. Ismiega pavalges misinio lygiai tiek pat - 3 val, po to paryciais dar dazniau kelias. Vakar vakare ima viena kruti - ten nieko ner sjauna, kita ten vel nieko ner, verkia. Pagailo pamaitinom misinuku, tai pavalges taip nusisypsojo... eme krykstaut.
Mazius_
mano mažyliui dabar 4mėn 1sav. valgo tik MP dar nieko neprimaitinu. keliasi 1-4 kartus per naktį valgyt. ką jau padarysi, turi vaikutį - turi ir maitinti tiek kiek jis nori tongue.gif
Ikulia
primaitinu misiniu nakciai nuo 2 menesio. buna,kad apsieiname. miega 5-6 val lovytej, po to su manim ir papuku smile.gif
wilike
Mums jau trys mėn. primaitinu nakčiai nuo 1 mėn.Pieno netrūksta, nes pirmą mėn priaugom 2 kg. Ir sekančius taip pat apie 2 kg kas mėnesį.Bet pastebėjau, akd vaikutis pavalgęs mišinuko miega nuo 10 val. iki 3 - 4 val. o jeigu duodu savo pienuką tai vos iki 1 val. ištraukiam.Tai aš tada norstas kelias valandėels numiegu.O paryčiui ir vėl taip kaip dieną, kas 1,5 val. duok valgyti.O kad duodant mišinuką sumažėja pieno, tai nesamonė.Pas mane jo ir natram vaikui užtektų.
Ir dieną, jeigu kur reikia eit pas gydytoją, ar į parduotuves.Tai duodu mišinuką ir ramiausiai 3 val. galim išbūt nevalgę.Nes kitaip nespėji pavalgyt, apsirengt išeini ir vėl rėkia, kad valgyt reikia.Tai lauke, geriausiu atveju išeina 1 valandą prabūt.
O dabar dar įsigudrinau, kad geriausia dar duoti pietų mišinuko.Tada vaikas ilgiau pamiega pietų,Atsikėlęs būna linksmas.O jei pavalgo mano pienuko, tai pamiega tik valandėlę.Atsikelia piktas.Nes ir valgyt nori ir miego nori.
Kribuk
Aš tai neprimaitinu. Na kai valgys mažė košes, tai turbūt duosiu vakare, gal ilgiau išmiegos...
VOLVIKE
Aš tai ir košytes duodu bet vistiek naktį keliasi kokuis 2-3kartus jau galvojau kad pienuko trūkstu bet paskaičius kad taip daugkam yra jau masčiau apie mišinuką bet dar palauksiu juk MP taip vaikučui sveika.Ir malonu wub.gif žiurėti kaip vaikutis valgo essen.gif
femme
QUOTE(wilike @ 2006 10 09, 15:44)
Mums jau trys mėn. primaitinu nakčiai nuo 1 mėn.Pieno netrūksta, nes pirmą mėn priaugom 2 kg. Ir sekančius taip pat apie 2 kg kas mėnesį.Bet pastebėjau, akd vaikutis pavalgęs mišinuko miega nuo 10 val. iki 3 - 4 val. o jeigu duodu savo pienuką tai vos iki 1 val. ištraukiam.Tai aš tada norstas kelias valandėels numiegu.O paryčiui ir vėl taip kaip dieną, kas 1,5 val. duok valgyti.O kad duodant mišinuką sumažėja pieno, tai nesamonė.Pas mane jo ir natram vaikui užtektų.
Ir dieną, jeigu kur reikia eit pas gydytoją, ar į parduotuves.Tai duodu mišinuką ir ramiausiai 3 val. galim išbūt nevalgę.Nes kitaip nespėji pavalgyt, apsirengt išeini ir vėl rėkia, kad valgyt reikia.Tai lauke, geriausiu atveju išeina 1 valandą prabūt.
O dabar dar įsigudrinau, kad geriausia dar duoti pietų mišinuko.Tada vaikas ilgiau pamiega pietų,Atsikėlęs būna linksmas.O jei pavalgo mano pienuko, tai pamiega tik  valandėlę.Atsikelia piktas.Nes ir valgyt nori ir miego nori.
*

žodžiu nakčiai mišinukas, pietums mišinukas, kai reikia išeiti - mišinukas... Ir kodėl dar šnekam apie MP naudą? mastau.gif atrodo maitint mišinukais ir vargo nematyt mirksiukas.gif vaikas laimingesnis mišinio gavęs negu MP bigsmile.gif tik kyla mažytė abejonė, ar tokios interpretacijos kyla ne iš didelio mamytės noro, kad vaikas "patogesnis" būtų blush2.gif ilgiau miegotų, išeiti leistų lotuliukas.gif
taip jau yra kad MP greičiau įsisavinamas ir vaikas greičiau išalksta, bet vien dėl to bandyti "užkišti" jį mišinuku? g.gif aš taip nedarau ir nedarysiu - tik džiaugiuosi kad pieno užtenka, matau kaip kai kurios pergyvena, kad tenka primaitinti verysad.gif
VOLVIKE
pilnai sutinku drinks_cheers.gif tik kai jau truksta pienuko reikia o taip tai kad tik vaikas augtu sveikas wub.gif
Roza_Liuksemburg
Dukrai beveik 5 mėn., išskyrus mano pieną dar nieko neragavo. ir neragaus dar mėnesį. Miega visą naktį nuo 6 svaičių. Tas kelimasis naktį gal ne nuo alkio priklauso, o įprotis ar dar kas nors?... Nes mes paskutinį kartą valgom maždaug 22 val., o užmiega apie 23.30, pati, be pieno.
Natuke
QUOTE(WildFire @ 2005 10 10, 16:33)
*

neprimaitindavau rolleyes.gif
mišinukas apkrauna kudikio skranduką, jis jaučiasi sotesnis ilgiau, bet tai nera sveika, ypač jeigu yra galimybe maitinti natūraliai ax.gif
MarryJane
Primaitinu nakciai. Nes kartais buna, kad valanda kramto papuka ir vis tiek neuzmiega. Labai jau tuscia krutine vakarais buna. O jei ir greit uzmiega, tada keliasi kas 1,5 val nakti. Tiesa, jam uztenka vos 50 g misinuko. Tuomet ir greiciau uzmiega ir ilgiau pamiega. Be to maniskiui linke kietet viduriukai, tai duodu nakciai Semper Bifidus. Na zodziu tas naktinis primaitinimas mums labai naudingas thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.