angelu kalva
2009 09 29, 11:03
Man visa laika reze ausi girdint mamas sakant : Mums isdygo dantukas, Mes skystai kakojam, Mes gulim kaip varliukas kojytes ratuku sudeje. Mes ropojam. Mes seiliojames.... Man pareplikavus, daugelis sake, palauk, kai susilauksi savo vaiku, tu savaime imsi sakyti MES. Susilaukiau. Ir nepradejau . Ir vis dar rezia ausi ir skamba keistai, kartais net juokas ima isivaizduojant apsiseiliojancia mama gulint ratuku kojytes sudejusia. Mama su dviem svieziai prasikalusiais kandziais apatiniam zandikaulyje, arba girdint kaip "Mes skystai darom", taip ir norisi perklausti,ar ir mamyte skystai daro? Iskyla klausimas,is kur sitas idiotiskas MES??? Juk virkstele jau nukirpta! Kol vaikas buvo pilvelyje, tai gal gal ir galima pateisint ta MES, nes tas pats kraujas cirkuliuoja. As asmeniskai net besilaukdama pilvuka vadinau visaip kitaip, bet tik ne MES! Kodel tuomet nesakote MES, kai vaikas buna paauges? Kada jis jums tampa asmenybe? Kai savarankiskas tampa? Siuo atveju klausimas pvz. "Kaip jus diena praleidot?" man skamba normaliai, nes diena leidau ir as. Bet man nebutina pasakoti, kokie mano viduriai ir kiek man dantuku isdygo. Ar nera taip, kad sakydama MES ,mama nesuvokia vaiko kaip asmenybes? Padiskutuokim.
***black girl***
2009 09 29, 11:12
man kartais tas mes isprusta,kai pvz tema ''kokias tyreles vaikui perkate''-tai as rasau mes perkame.....,bet turiu omeny vyra  ...o kad vaika ir save vartociau MES tai to niekada nebuna
Shatura
2009 09 29, 11:37
Iš tikrųjų įdomi tema. Verta susimastyti. Aš irgi dažnai panaudoju tą MES. Mes jau sėdim, mes jau stovim. Hm..  Dabar pabandžiau mintyse pasakyt: "Alisėja jau stovi". Gal iš tikrųjų dar nesu samonėje nukirpusi virkštelės. Tai turbūt noras parodyti artumą su vaiku. Lyg būtumem kaip vienas. Nėra taip, kad 100% visada vartoju tą MES, bet.. Kad ir pas daktarę ateini ir sako: "Ką valgot?", tai automatiškai ir atsakai, kad MES valgom tą ir tą.
***black girl***
2009 09 29, 11:45
QUOTE(Shatura @ 2009 09 29, 12:37) Iš tikrųjų įdomi tema. Verta susimastyti. Aš irgi dažnai panaudoju tą MES. Mes jau sėdim, mes jau stovim. Hm..  Dabar pabandžiau mintyse pasakyt: "Alisėja jau stovi". Gal iš tikrųjų dar nesu samonėje nukirpusi virkštelės. Tai turbūt noras parodyti artumą su vaiku. Lyg būtumem kaip vienas. Nėra taip, kad 100% visada vartoju tą MES, bet.. Kad ir pas daktarę ateini ir sako: "Ką valgot?", tai automatiškai ir atsakai, kad MES valgom tą ir tą. o musu kai taip gydytoja paklausia ka valgome?atsakau vaikas valgo ta ir ta....
Shatura
2009 09 29, 11:48
QUOTE(***black girl*** @ 2009 09 29, 12:45) o musu kai taip gydytoja paklausia ka valgome?atsakau vaikas valgo ta ir ta....  Kažkaip aš anksčiau nebuvau šito sureikšminusi. Reikės dėmėsį atkreipt
angelu kalva
2009 09 29, 12:12
QUOTE(***black girl*** @ 2009 09 29, 11:12) man kartais tas mes isprusta,kai pvz tema ''kokias tyreles vaikui perkate''-tai as rasau mes perkame.....,bet turiu omeny vyra  ...o kad vaika ir save vartociau MES tai to niekada nebuna  Na, cia pateisinciau,nes perkat jus tyreles, o ne vaikiukas. Tai tas "mes perkam" - teisybe juk. Bet jei butu "mes valgom" tai jau kazin, juk tyreles ne sau perkat. QUOTE(Shatura @ 2009 09 29, 11:37) Iš tikrųjų įdomi tema. Verta susimastyti. Aš irgi dažnai panaudoju tą MES. Mes jau sėdim, mes jau stovim. Hm..  Dabar pabandžiau mintyse pasakyt: "Alisėja jau stovi". Gal iš tikrųjų dar nesu samonėje nukirpusi virkštelės. Tai turbūt noras parodyti artumą su vaiku. Lyg būtumem kaip vienas. Nėra taip, kad 100% visada vartoju tą MES, bet.. Kad ir pas daktarę ateini ir sako: "Ką valgot?", tai automatiškai ir atsakai, kad MES valgom tą ir tą. Tai va man ir idomu, kada ta virstele pasamonej "nukerpama?" Juk nevartojat to MES visa vaikyste netgi,jau nekalbant apie visa gyvenima. Artumo vaikas nepajaus nuo MES vartojimo. O "vienas" jus jau nebeesat nuo virksteles nukirpimo momento. As sakyciau gydytojai "Aliseja valgo ta ir ta........", ko gero net isdrisciau paklaust kodel ji klausia "ka jus valgot", juk jos nedomina mano maisto racionas. Mano vaiko gydytojas ne karto nera taip paklauses, visa laika klausia : koki maista jis gauna, kuo maitinamas ir pan.
megasun
2009 09 29, 12:30
As kartais pavartoju ta zodi MES, bet to nesureiksminu  Man atrodo, kad tas MES yra tada, kai mama vaikui yra visas pasaulis.  O kai vaikas ima savarankisketi tada jau prasideda Tu ir AS  Kiekviena seima turi ypatumu. manau, kad tai vienas is ju, kuris jungia daugeli seimu
Raselelyte
2009 09 29, 12:43
As asmeniskai to MES niekad neakcentuodavau...  nebuvo net kai laukiausi  esu as ir mano vaikas  turejau tokia pazystama, tai ji ISTISAI su tuo MES mane juokindavo....  pvz...nescia budama skambina savo vyrui ir sako: MES ziurim telika....MUMS siandiena bloga....MES MES MES.....gal del to pas mane to MES ir nebuvo....atsiklausiau uztektinai
Shatura
2009 09 29, 12:56
QUOTE(angelu kalva @ 2009 09 29, 13:12) Tai va man ir idomu, kada ta virstele pasamonej "nukerpama?" Juk nevartojat to MES visa vaikyste netgi,jau nekalbant apie visa gyvenima. Artumo vaikas nepajaus nuo MES vartojimo. Tai ne tam, kad vaikui parodyt, o aplinkiniams, o gero. Ta bambagyslė kartai nenusikerpa net iki gyvenimo pabaigos  ir tai ne tik žodeliu MES nusakoma. Pvz.: motinos perdėtas kišimasis į suaugusio vaiko gyvenimą irgi galima traktuoti kaip "nematoma bambagysle"  QUOTE(megasun @ 2009 09 29, 13:30) As kartais pavartoju ta zodi MES, bet to nesureiksminu  Man atrodo, kad tas MES yra tada, kai mama vaikui yra visas pasaulis.  O kai vaikas ima savarankisketi tada jau prasideda Tu ir AS  Kiekviena seima turi ypatumu. manau, kad tai vienas is ju, kuris jungia daugeli seimu  na aš irgi panašiai mąstau
barborytė009
2009 09 29, 12:59
Ai, nereikėtų sureikšminti. Rodos tas MES yra vienas iš mamų užsisėdėjimo su vaiku požymių.  Jėzau, gal ir aš taip sakau
D.E.V.A
2009 09 29, 13:06
MES-todel,kad jis pirmiausiai atejo is manes,abu stengemes as,kad gimtu jis savaip zmogeliukas iresi keliais.Todel ir nesureiksminu to zodzio MES ,nes kartu viskas be manes kolkas nieko,valgom abu-as jam padedu ir mokinu,kakucio mokinames abu as aiskinu-jis stengiasi ir t.t.Manau naturaliai gaunasi (tik nereikia tiesiogiai suprast,kad kakucio tai sedam abu ir......).Todel,kad as MAMA o jis mano VAIKAS,todel ir MES.
Luttuke
2009 09 29, 13:21
Pasakau ir as "mes", bet sakau ir "jis". Pvz., kartais sakau "einam keistis pampersiuko", o kartais "mazylis eina keistis pampersiuko", t.p. sakau: einam maudytis, einam valgyti. Kai pasakoju ka veikem per diena, tai dazniausiai gaunasi, kad mes  Nors niekada nesakau "pridarem pampersa". Tiesiog mazylis labai mazai dar ka daro pats vienas, del to ir gaunasi mes. Pvz., kad ir del naktinio miegelio... Jei nemiega vaikas, nemiega ir mama, taigi ir vel "mes nemiegam"  O anksciau tas "mes" visada ausi rezdavo... O dabar tai, kaip ir labai dg kas visai kitaip atrodo
D.E.V.A
2009 09 29, 13:53
Kol mazulis tai MES,o dukrai jau seniai nesakau MES,nes jau seniai savarankiska ir tik JI pati.
Aš retai vartoju 'mes'. Kai buvo mažesnės panelės, pavartodavau, bet ne ištisai. Kol vaikas mažytis, daug prie jo būni, maitini, nes pats nemoka valgyt, keiti sauskelnes, rengi, migdai, vežioji, nešioji - visas pasaulis apie jį. Gal ir natūralu pasakyti ,mes'. Bet aišku, ne iki tokio lygio, kai 3 metų vaiko mama , parašius žinutę 'kaip gyveni?' - atsako- "dabar mes miegam, sėdim ant puoduko, valgom ir t.t. Aš juk norėjau sužinoti, kaip ji gyvena, kokie įvykiai pas ją , ar sveika šeimyna, kokie planai. Reiškia, kad ji per 3 metus dar nenukirpo bambagyslės, jei net nepapaskoja, kas įvyko įdomesnio per savaitę ar dvi..
*Selma*
2009 09 29, 15:47
O aš vartoju šį žodelį  "Mes valgom, žaidžiam ir pan." Nemanau, kad tai kažkas keisto. Mes su mažyle esam kaip vienas žmogutis , kartu žaidžiam, kartu ir pavalgom, kartais ir miegam tuo pačiu metu  Tas "Mes" gaunasi kažkaip spontaniškai
D.E.V.A
2009 09 29, 16:49
Cia jug nenusikaltimas ir is vaiko NIEKO neatimi jai sakai MES  yra ir taip apie ka galvot siam sunkiam laikotarpi o dar pradet sukt galva del MES
angelu kalva
2009 09 29, 17:23
QUOTE(mamyte# @ 2009 09 29, 15:47) O aš vartoju šį žodelį  "Mes valgom, žaidžiam ir pan." Nemanau, kad tai kažkas keisto. Mes su mažyle esam kaip vienas žmogutis , kartu žaidžiam, kartu ir pavalgom, kartais ir miegam tuo pačiu metu  Tas "Mes" gaunasi kažkaip spontaniškai  Truputi nesupratot ka norejau tema uzvesdama pasakyti. Tai zinoma, kad daug dalyku darant kartu savaime buna "MES". Pvz , mes zaidziam (juk ir as zaidziu ), mes valgom (tuo momentu gal ir as valgau), mes einam i lauka pasivazineti (einu ir as). As turejau omeny ta MES kai veiksmas atliekamas tik paties mazylio, o mama cia ne prie ko. Juk ji nepadeda vaiko dantims isdygti, dantys dygsta tik pas vaika! Arba viduriai skysti tik pas vaika. Suprantat? Kai atsakant gydytojai MES VALGOM TA IR TA, turima omeny tik vaiko maitinimasis, jo maistas, o ne pats valgymo procesas. QUOTE(Ausra1976 @ 2009 09 29, 16:49) Cia jug nenusikaltimas ir is vaiko NIEKO neatimi jai sakai MES  yra ir taip apie ka galvot siam sunkiam laikotarpi o dar pradet sukt galva del MES  As ir neteigiu, kad tai nusikaltimas, o ar is vaiko neatimi ,tai butu idomu pasvarstyt. Jei ,kaip kazkas rase ,3 metu vaikas ir mama dar vis yra MES, tai gal ji kazkiek is jo atima, nes istisai girdedamas MES jis pilnai nesuvokia saves, kaip individo, negali taip buti? Galvoti apie ka kita visada yra , ar laikai sunkus ar lengvi, tiesiog cia tema tokia. Papildyta:QUOTE(Shatura @ 2009 09 29, 12:56) Ta bambagyslė kartai nenusikerpa net iki gyvenimo pabaigos  ir tai ne tik žodeliu MES nusakoma. Pvz.: motinos perdėtas kišimasis į suaugusio vaiko gyvenimą irgi galima traktuoti kaip "nematoma bambagysle"  Jo, tik skirtumas tas, kad vaikas pats gali ta bambagysle nukirpt , jei yra stipri asmenybe. Bet dazniausiai tokiems uzkontroliuotiems iki negalejimo pritruksta valios ir drasos.
D.E.V.A
2009 09 29, 18:57
Dabar supratau,ka norejote pasakyti  sis jusu teiginys:- 3 metu vaikas ir mama dar vis yra MES, tai gal ji kazkiek is jo atima, nes istisai girdedamas MES jis pilnai nesuvokia saves, kaip individo, negali taip buti? visiskai teisingas,jau kai vaikas suvokia kad jis yra tai ir reikia jam ta suteikti tik priziurint akylai mamos akiai.
angelu kalva
2009 09 29, 20:15
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 09 29, 18:57) Dabar supratau,ka norejote pasakyti  sis jusu teiginys:- 3 metu vaikas ir mama dar vis yra MES, tai gal ji kazkiek is jo atima, nes istisai girdedamas MES jis pilnai nesuvokia saves, kaip individo, negali taip buti? visiskai teisingas,jau kai vaikas suvokia kad jis yra tai ir reikia jam ta suteikti tik priziurint akylai mamos akiai. Na taip. Tik nesupratau, ka TA jam reikia suteikti? Suteikti teise buti JIS o nebe MES? Tai va, dabar man ir idomu, kiek ilgai skaitos visuomenej "MUMS isdygo dantukas" norma. Kai kam tai isvis negalioja, pvz man, uztat tema ir uzvedziau.
D.E.V.A
2009 09 29, 20:47
Suteikti teise buti JIS o nebe MES?-ta ir turejau omeni.
angelu kalva
2009 09 29, 21:45
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 09 29, 20:47) Suteikti teise buti JIS o nebe MES?-ta ir turejau omeni. Su situo teiginiu isvis negaliu sutikti. Vaikui jokios teises tapti JUO suteikinet nereikia, jis jau ja turi, kai gimsta ir atsiskiria nuo motinos. Jis - individas be jokiu islygu.
D.E.V.A
2009 09 30, 10:29
Na as aukstom materijom neuzsiimineju,tegul kitos tau atsakineja  per daug sudetingai sprendi klausimus
angelu kalva
2009 09 30, 21:45
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 09 30, 10:29) Na as aukstom materijom neuzsiimineju,tegul kitos tau atsakineja  per daug sudetingai sprendi klausimus Va tai tau.........
Briliantas
2009 10 01, 06:20
Manau, kad iki metuku MES yra norma..... bent jau pas mane taip ir gaunasi, nes nuo metuku vaikas vis savarankiskesnis.... tada jau savaime atsisijoja.....
man tas MES ausies nerėžia. Ir nematau kodėl turėtų? Kažkas blogo? Kažkas tokio siaubingo, negražaus? Nugi ne. AIšku, jei mama sakytų "Mes skystai kakojom", o tai antrajai MES puselei jau koks 30 būtų, tada  : o dabar nematau nieko blogo. Pati sakau MES ir savęs už tai negraužiu. Bet MES sakau kalbėdama apie mažulį. Kai kalba eina apie vyresnėlį, tai jau nesakau MES. Kada tas MES išnyko nežinau, negaliu pasakyti.
apsvaigus18
2009 10 01, 12:16
as taip pat daznai vartoju mes  gal cia taip turi buti
Fatimaallaa
2009 10 07, 15:13
na as dar kartai iki siol sakau mes. kiek maziau nei seniau, bet vis tik...
Panelė_Monika*
2009 10 07, 16:32
Aš ir mano vaikas turės asmenį - mes, manau tol kol suprasiu ir jis atrodys jau tikrai savarankiškas žmogus, tai maždaaug apie paauglystę
angelu kalva
2009 10 07, 23:17
QUOTE(Panelė_Monika* @ 2009 10 07, 16:32) Aš ir mano vaikas turės asmenį - mes, manau tol kol suprasiu ir jis atrodys jau tikrai savarankiškas žmogus, tai maždaaug apie paauglystę  Ohooooo!....  Kazin kaip vaikas i tai reaguos?
QUOTE(Panelė_Monika* @ 2009 10 07, 17:32) Aš ir mano vaikas turės asmenį - mes, manau tol kol suprasiu ir jis atrodys jau tikrai savarankiškas žmogus, tai maždaaug apie paauglystę  čia jau per ilgai
Fatimaallaa
2009 10 08, 09:39
QUOTE(Panelė_Monika* @ 2009 10 07, 15:32) Aš ir mano vaikas turės asmenį - mes, manau tol kol suprasiu ir jis atrodys jau tikrai savarankiškas žmogus, tai maždaaug apie paauglystę  kodel sitaip savanaudiskai. iskyla toks jausmas, kad jus savo vaiko nelaikot asmenybe. bet atminkit tik laimingi vaikai, kurie turi nors truputis laisves, pasiekia kazka gyvenime, o ne uzguiti ir prislegti. manau nereikia tiek ilgai vaika laikyt savo seselyje
lincia_pincia
2009 10 08, 09:46
as irgi dazniausiai sakau "mes", bet tikrai ne del to, kad nelaikyciau Upytes asmenybe, o galut del to, kad taip trumpiau nei "as ir Upyte"... o ir siaip viska darom kartu - prausiames, zaidziam, isties Upiukas nelabai ka daro viena kolkas, tai uztad ir "mes'inu"...
Žvaigždėta*
2009 10 08, 14:29
QUOTE(Isila @ 2009 10 01, 12:36) jei mama sakytų "Mes skystai kakojom", o tai antrajai MES puselei jau koks 30 būtų, tada  :  Aš taip pat sakau MES, nes dažniausiai viską darom kartu  Kai vaikas būs labiau savarankiškas, tada ir sakysiu JIS. Kai sėdės ir valgys pats, nemanau, kad sakysiu VALGOM... Papildyta:Nors tikrai nevartoju MES kiekvienam veiksmui. Bet, kad turim dantį, tikrai sakiau  . O tas SKYSTAI KAKOJAM, na aš pamanyčiau, kad tikrai čia abiem vidurius paleido  :
cioliuke
2009 10 10, 01:34
ta MES ir as panaudoju, net nesusimasciau....
|
|