mamukas
2004 04 13, 14:19
Dukrytei jau tuoj 9 menesiai.. Taciau vis dar kvovojam su jos ne tai oziukais, ne tai kad rekimais, bet tokiais nuolatiniais zirzimais, verkimu... Jai netinka zaislai.. paima i rankas ir jau meta.. nebeidomu.. jau ir puodus duodu, ir saukstus - bet tik kelias min paziuri ir ismeta.. pati ne akimirkos neuzsiima.. negaliu eit i lauka su ja - kuo toliau, tuo labiau rekia vezime.. turiu nest ant ranku - o svoris nemazas... jau kokiu 12.5kg.. siaubas.. uzmidyt pavyksta tik labai liuliuojanciame vezime ir tai kartais tik "kratant".. jau matosi, kad akytes trina, galvyte trina i mane, jau tikrai aiskiai nori miegelio, ale kol "uzkratau".... ir trukcioja per miegus nuo bet kokio garselio pabunda.. nors kitam kambary palieku VIVA kanala..  Valgo gerai. NAkti pabunda 1 kart pavalgyt ir dar papildomai kokius 2-4 kartus.. bet apverciu, paglostau ir ji toliau miega.. keliauti automobiliu neimanoma.. buna idomu tik max 20 min. Po to malasi per galva lipa zirzia, verkia ir t.t. Viduriukai niekad neuzkieteje.. na nebegaliu.. tas jos NUOLATINIS ZIRZIMAS, VERKSLENIMAS jau ne tik mane, bet ir mano stipriu nervu vyra isveda is kantrybes... ir pyktis dazniau abu emem.. as nuolat pervargusi.. nebezinau ka daryti, kur kreptis.. neurologe israse Acusedum laseliu.. ale jau nebepadeda... KA daryt? nupirkom ir arkliuka, ir vaikstyne turejo.. lyg ir stengiames ja uzimti, bet jai taip atsibosa viskas greit.. ji tokia judri.. "malasi nuo vietos"....stojasi, griuna - guzai.. bet vel eina, griuvineja.. nu toks gyvas skruzdeliukas..  Tiesa, kai diena numiega, pabudusi labai kratosi.. taip lyg jai buu siaubingai salta... na bet rankytes siltos, pati silta.. tikrai ne nuo salcio..
JETUS KAIp TAVE UZJAUCIU IR NEZINAU KA pATARTI NORS TURIU LYGIAI TOKI pATI TIK JAM JAU KETURI METAI, JIS IR GI NUO 8 MEN. KAIp pRADEJO JUDETI IR SAKES IKI DABAR MALASI, BE JO NIEKAS NEApSIEINA, NIEKAS NEIVYKSTA NU NIEKUR BE JO... LABAI SUNKU. TAI ZINOK IS TO GERO GYVENIMO KAI JAU MAN VISAI BUVO SAKES NUO 1 METUKU IR 3 MEN. ATIDAVIAU I DARZA NES NAMIE JAU NEBEGALEJAU, TAI MAN VISI SAKE KAIp TU TAIp SU VAIKU pASIELGEI, BET KAI JIEMS TEKO MALONUMAS SU JUO pABENDRAUTI, TAI VISI AKIS ISpUTE KALBEJO ATVIRKCIAI, NU TIpO TAI KAIp TU SUSITVARKAI, TAI NEJAUGI JIS VISADA TOKS... VA VA VISADA TOKS IKI DABAR. IR KIEK MES JAM UZSIEMIMU JAU BUVOM pRIMASTE NU IR NIEKAS NEpADEJO... UZSIEMES MAX 15-20 MIN, IR VSIO... UZJAUCIU TAVE.
mamukas
2004 04 13, 14:39
| QUOTE (ENIGMA @ 2004 04 13, 15:35) | JETUS KAIp TAVE UZJAUCIU IR NEZINAU KA pATARTI NORS TURIU LYGIAI TOKI pATI TIK JAM JAU KETURI METAI, JIS IR GI NUO 8 MEN. KAIp pRADEJO JUDETI IR SAKES IKI DABAR MALASI, BE JO NIEKAS NEApSIEINA, NIEKAS NEIVYKSTA NU NIEKUR BE JO... LABAI SUNKU. TAI ZINOK IS TO GERO GYVENIMO KAI JAU MAN VISAI BUVO SAKES NUO 1 METUKU IR 3 MEN. ATIDAVIAU I DARZA NES NAMIE JAU NEBEGALEJAU, TAI MAN VISI SAKE KAIp TU TAIp SU VAIKU pASIELGEI, BET KAI JIEMS TEKO MALONUMAS SU JUO pABENDRAUTI, TAI VISI AKIS ISpUTE KALBEJO ATVIRKCIAI, NU TIpO TAI KAIp TU SUSITVARKAI, TAI NEJAUGI JIS VISADA TOKS... VA VA VISADA TOKS IKI DABAR. IR KIEK MES JAM UZSIEMIMU JAU BUVOM pRIMASTE NU IR NIEKAS NEpADEJO... UZSIEMES MAX 15-20 MIN, IR VSIO... UZJAUCIU TAVE. |
aciu  nemaniau, kad kam dar taip "pasiseke"..  ir kaip tu dar antro norejai?? jau turbut pirksiu abonementa i psichuske sau...  svaigstu irgi i lopsa leisti, nes nu niekaip ilgiau neistversiu.. bandau sypsotis, dantis sukandusi.. bandau tvarkyti namus, ale mirstu is tiesu nuo nuovargio, nuolatiniu nervu, nemigos..  kad kas nors vienai nakciai pasiimtu - leistu issimiegot..
oho..............  uzjauciu tave nu mano dar toks nera bet bijau, kad gali buti del dantuku pirmi du kaip isdygo tai nieko, bet veliau neaisku matau jau darosi irzlesnis .............zaislai jam neidomu, gali buti ir man liudna o jums gal dantukai ka?
mamukas
2004 04 13, 14:47
| QUOTE (neringa @ 2004 04 13, 15:45) | oho.............. uzjauciu tave nu mano dar toks nera bet bijau, kad gali buti del dantuku pirmi du kaip isdygo tai nieko, bet veliau neaisku matau jau darosi irzlesnis .............zaislai jam neidomu, gali buti ir man liudna o jums gal dantukai ka? |
nu kaip......  jau astuoni men ir 3 sav... tai, manau, ne dantukai..  o kad del dantu butu, tai buciau laiminga, nes zinociau,kad TAI laikina.. bet kad viskas tik blogyn...  o ne geryn.. visi sake - nebijok, tai laikina, isaugs.. nu ale..
| QUOTE (mamukas @ 2004 04 13, 14:39) | | QUOTE (ENIGMA @ 2004 04 13, 15:35) | JETUS KAIp TAVE UZJAUCIU IR NEZINAU KA pATARTI NORS TURIU LYGIAI TOKI pATI TIK JAM JAU KETURI METAI, JIS IR GI NUO 8 MEN. KAIp pRADEJO JUDETI IR SAKES IKI DABAR MALASI, BE JO NIEKAS NEApSIEINA, NIEKAS NEIVYKSTA NU NIEKUR BE JO... LABAI SUNKU. TAI ZINOK IS TO GERO GYVENIMO KAI JAU MAN VISAI BUVO SAKES NUO 1 METUKU IR 3 MEN. ATIDAVIAU I DARZA NES NAMIE JAU NEBEGALEJAU, TAI MAN VISI SAKE KAIp TU TAIp SU VAIKU pASIELGEI, BET KAI JIEMS TEKO MALONUMAS SU JUO pABENDRAUTI, TAI VISI AKIS ISpUTE KALBEJO ATVIRKCIAI, NU TIpO TAI KAIp TU SUSITVARKAI, TAI NEJAUGI JIS VISADA TOKS... VA VA VISADA TOKS IKI DABAR. IR KIEK MES JAM UZSIEMIMU JAU BUVOM pRIMASTE NU IR NIEKAS NEpADEJO... UZSIEMES MAX 15-20 MIN, IR VSIO... UZJAUCIU TAVE. |
aciu  nemaniau, kad kam dar taip "pasiseke"..  ir kaip tu dar antro norejai?? jau turbut pirksiu abonementa i psichuske sau...  svaigstu irgi i lopsa leisti, nes nu niekaip ilgiau neistversiu.. bandau sypsotis, dantis sukandusi.. bandau tvarkyti namus, ale mirstu is tiesu nuo nuovargio, nuolatiniu nervu, nemigos..  kad kas nors vienai nakciai pasiimtu - leistu issimiegot.. |
ZINAI MANO MAM VISADA TUOS METUS IR DABAR SAKO JEI BUCIAU TUREJUS pIRMAGIMI TOKI KAIp GEDMANTAS TAI NEI ANTRO NEI TRECIO NEBUCIAU GIMDZIUS... O AS NOREJAU ANTRO TIESIOG SVAIGAU, TODEL KAD MAN VIENAS VAIKAS NE VAIKAS , O YpAC KAI DAR TOKS KURIS SAU VIETOS NERNDA, TAD ZINOK LIKAU TEISI , KAD GIMDZIAU SITAS RAMESNIS BENT KOLKAS, O VYRESNELIS TApO ATSAKINGESNIS, JEI BROLIS MIEGA TAI JIS VISIEMS GERKLE pERKAS KAD VISI TYLETU IR NETRUKDYTU, AISKU pATS IR GI TYLI BET UZTAT TUO METU JIS MAN KOKIU KITU REIKALU pRIDIRBA, VA VAKAR KOL MAZA MIGDZIAU TAI JIS pYRAGA UZSIMAISE, O TETIS TUO METU MAUDESI IR KA NIEKO... JAU pRIpRATAU , KAIp SAJKO IR SUO KARIAMAS pRIpRANTA, TAIP IR MAN... O TU AISKU LEISK IDARZELI NUO METU, pApRASCIAUSIA VAIKAS BENT JAU MANO NAMIE VISKA MOKEJO IR JAU NEBUVO KUR NAMUOSE TOBULETI TOLIAU, O AS JAU BUVAU pERVARGUS, O IR pATI pAILSESI, pRISIMENU KAI ATIDAVIAU I DARZA TAI pATI NEREALIAI KAIFAVAU...
Perliukas
2004 04 13, 14:51
| QUOTE (mamukas @ 2004 04 13, 14:39) |
kad kas nors vienai nakciai pasiimtu - leistu issimiegot.. |
Tai gal galima kaip nors suorganizuoti ta iseigine naktele ar diena . Man tai labai padeda kai vyras leidzia ryte pamiegoti. Jis pasiima vaika ir atnesa tik pamaitint. Na mano dar lauke gerai miega , tai kai jau visai stogas vaziuoja , einu kur i parkeli ramiai pavaikstineju ir vel viskas gerai.
bet kokiu atveju, mamuk, tikrai ne amzina  realiausias dalykas yra susirast sau pagalba, kad galetum bent pora valandu atsikvept ir pailset. mano zuikis nuo devyniu menesiu buvo pasidares tikras siaubuniukas nemiegotojas. kosmaras truko puse metu. galvojau, kad iseisiu is proto, bet nieko- normali vis dar
mamukas
2004 04 13, 14:54
Perliuk, maniske nemiega lauke.. ji atsikelia ir lipa is vezime taip tyliai...tad palikt pvz balkone neimanoma.. lovytej nemiega.. neuzmiega joje, o perkelt is vezimo - pabunda.. Enigma, zinai, ir as noreciau antro, bet net siurpas pereina, kai pagalvoju - o ka, jei ir antras toks butu??? nusisauciau...
| QUOTE (mamukas @ 2004 04 13, 14:47) | nu kaip...... jau astuoni men ir 3 sav... tai, manau, ne dantukai..  o kad del dantu butu, tai buciau laiminga, nes zinociau,kad TAI laikina.. bet kad viskas tik blogyn... o ne geryn.. visi sake - nebijok, tai laikina, isaugs.. nu ale.. |
nu zinai manau tikrai, kad tai laikina negali visa laika taip buti, o gal cia koks atsigimimas, gat tu buvai nerami tokio amziaus ar vyras nu nezinau net ka pasakyti
Strazdute
2004 04 13, 14:56
Kaip aš tave suprantu  Mano vyresnėlis irgi toks hiperaktyvus, neįmanoma, jis skuba, lekia, lenda, o kas blogiausia (turbūt pavydi dėl mažosios) bjauriai elgiasi-mušasi, spjaudosi, visiems rodo liežuvį. Siaubiakas. Kartais naktį būna atsikelia ir rėkia be perstojo kokias 10 min. Jau pas psichiatrę (ar kaip ten  ) buvom-tikrai galvojau "šyzikas", bet pasakė, jautrus vaikas, išaugs, nakčiai išrašė sirupą, kurio jau nebetiekia  Vienu žodžiu, sunku. Ir tau net nežinau ką patarti, tiesiog kantrybės. Gaila, kad nėra kam padėti-mums irgi. Gal auklę?  Mes jau mąstom kartkartėm valandinę  Be to, juk jau nedaug liko- leisit į lopšelį-pamatysi kaip vaikui ir tau bus geriau. TIESIOG SUSIKAUPK IR PAKENTĖK
mamukas
2004 04 13, 14:56
| QUOTE (nikitta @ 2004 04 13, 15:54) | bet kokiu atveju, mamuk, tikrai ne amzina realiausias dalykas yra susirast sau pagalba, kad galetum bent pora valandu atsikvept ir pailset. mano zuikis nuo devyniu menesiu buvo pasidares tikras siaubuniukas nemiegotojas. kosmaras truko puse metu. galvojau, kad iseisiu is proto, bet nieko- normali vis dar |
Nikitta, Auklyte samdei?? Noriu auklei darbelio duoti, bet bijau, kad dar daugiau vaiko neisnerviuzintu  Viena jau atleidau tokia.. kita samdyt - bijau.. Strazdute, kenciu.. ir sypsausi, nors is tiesu asaros bega nesuvaldomai. Bandau but linksma tiek paskaitose, tiek aplinkiniams. Tikiuosi lopsely ji pripras.. bent su kitais vaikais noriai bendrauja - nebijo.. bet grubokai  uz plauku taso..
Strazdute
2004 04 13, 14:59
| QUOTE (mamukas @ 2004 04 13, 15:54) | Enigma, zinai, ir as noreciau antro, bet net siurpas pereina, kai pagalvoju - o ka, jei ir antras toks butu??? nusisauciau... |
O manęs turbūt dievulis pagailėjo  -mano mažoji tokia ramutė-mano paguoda  Svarbiausia, nenusiteik blogom mintim
jejum mamuk, uzjauciu tave, kazkaip kaip su Vilte buvo nebuvo tokia inoringa (bent nepastebejau)
....turiu ir as toki hyper aktyvista  ,bet jau susitaikiau,nu vistiek kitaip nebus!Pietu miego nemiegodavo,arba valandele,visur jo pilna zuja kaip prisuktas,vakare ne miegas ima,o dukimai prasideda,parduotuvese,tik spek gaudyti,lauke pasidaro is vis erelis,nu bet va jau trys metai ir matau,kad vaikas keiciaisi,jau darosi rimtesnis,jau susitariam ir jau tas aktyvumas pradingsta,cia gal buvo tas laikas iki 2m. 8men.,dabar vaikas,kaip vaikas,judrus,bet ne taip kaip ankscaiu  Kaip mano mama sako:SVEIKAS VAIKAS!
| QUOTE (mamukas @ 2004 04 13, 14:56) | [/QUOTE] Nikitta, Auklyte samdei?? Noriu auklei darbelio duoti, bet bijau, kad dar daugiau vaiko neisnerviuzintu  Viena jau atleidau tokia.. kita samdyt - bijau..
Strazdute, kenciu.. ir sypsausi, nors is tiesu asaros bega nesuvaldomai. Bandau but linksma tiek paskaitose, tiek aplinkiniams. Tikiuosi lopsely ji pripras.. bent su kitais vaikais noriai bendrauja - nebijo.. bet grubokai uz plauku taso.. |
aha- nuo 7 men, tik tiek, kad nakti nemiegojus diena ejau i darba ir paskaitas.
nebijok. pabandyk paieskot kokios energingos studenciokes, kad ateitu po paskaitu pabut.
mamukas
2004 04 13, 15:19
Gal Kaunietes kokia auklyte jaunute pasiulyt turit?
Tikiuosi, ENIGMA, nes tfu tfu tfu, tikiuosi dar bent viena tureti..
| QUOTE (mamukas @ 2004 04 13, 16:19) | [QUOTE=nikitta,2004 04 13, 16:16] Nikitta, Auklyte samdei?? Noriu auklei darbelio duoti, bet bijau, kad dar daugiau vaiko neisnerviuzintu  Viena jau atleidau tokia.. kita samdyt - bijau..
Strazdute, kenciu.. ir sypsausi, nors is tiesu asaros bega nesuvaldomai. Bandau but linksma tiek paskaitose, tiek aplinkiniams. Tikiuosi lopsely ji pripras.. bent su kitais vaikais noriai bendrauja - nebijo.. bet grubokai uz plauku taso.. [/QUOTE] aha- nuo 7 men, tik tiek, kad nakti nemiegojus diena ejau i darba ir paskaitas.
nebijok. pabandyk paieskot kokios energingos studenciokes, kad ateitu po paskaitu pabut. [/QUOTE] Gal Kaunietes ka nors panasaus pasiulyt i auklytes turit? |
Mano vienas is dvyniu irgi toks hiperis-ekstremalas. Tai jam kazka padegti reikia, laksto su degtukais, degtukus atimu, griebiasi uz peilio - jau reikia kazka atpjaustyti, peili atimu - lenda i virsutine sekcijos lentyna. Zodziu, namuose labai neliudna, reikia pastoviai "byt na gotove"  Jam jau 4 metai, ir as nebetykiu kad jis kada nors isaugs. Beje girdejau, kad "cezariukai" neturi savisaugos instinkto
Zuzanėlė
2004 04 13, 15:34
Uzuojauta.Mano vyresnelis lygiai toks pats buvo,ka ten buvo,ir dabat toks,nors jau 5.5 metu.As iki triju metu naktimis keldavausi po kokius 5-6 kartus.Nebuvo nei vienos nakties,kad nebutu problemu.Tik as turiu stebuklinga mama ir gera vyra,kurie duodavo man pailseti. Buvau siaubingai pervargus,nes nuo dvieju metu isejau i darba savo noru,kad pailsetu galva.Bet po bemiegiu naktu keldavausi 6 ryto...Ir po metu darbo dar labiau pavargau...Ryzomes antram vaikui..Ir dabar turim stebuklinga mergyte!!! Kaip diena,ir naktis. O vyresnelis ir po siai dienai nemiega vienas,tik su teciu... Taigi kantrybes,zinok,ne tu viena tokia...
mamukas
2004 04 13, 15:42
| QUOTE (ziuze @ 2004 04 13, 16:34) | Uzuojauta.Mano vyresnelis lygiai toks pats buvo,ka ten buvo,ir dabat toks,nors jau 5.5 metu.As iki triju metu naktimis keldavausi po kokius 5-6 kartus.Nebuvo nei vienos nakties,kad nebutu problemu.Tik as turiu stebuklinga mama ir gera vyra,kurie duodavo man pailseti. Buvau siaubingai pervargus,nes nuo dvieju metu isejau i darba savo noru,kad pailsetu galva.Bet po bemiegiu naktu keldavausi 6 ryto...Ir po metu darbo dar labiau pavargau...Ryzomes antram vaikui..Ir dabar turim stebuklinga mergyte!!! Kaip diena,ir naktis. O vyresnelis ir po siai dienai nemiega vienas,tik su teciu... Taigi kantrybes,zinok,ne tu viena tokia... |
vien tik si mintis, kad ne as viena taip gyevnu.. palaiko  tikiuosi, kad kai pati vaikscios - nors truputuka palengves..
asfaltuota
2004 04 13, 15:43
mamukas, mano mergyna labai panaši, bet maniau kad tai normalu. Tiesiog vieni vaikai gerokai judresni už kitus...nuo 9 mėnesių išmoko vaikščiot ir lyg šiol sienom lipa. Nors jai jau 14 mėn., bet lyg šiol dar nesu išmiegojus nei vienos nakties. Maitinu naktimis 3- n kartų...Bėja vienam meet'e su bendraamžiais mano mergyna su kita tokia pat susikoperavus atidarė komodos stalčių. Lyg šiol stovi akyse lygiai sudėliota patalynė....tarsi mažo vaiko tuose namuose nebūtų...Seniai pamiršau kas yra gražiai sulankstyti drabužiai ir tvarkingos spnitelės. Vos atrandu jėgų šimtąjį kart per dieną tuos drabužius bile kaip į atgal stalčių suverst, o apie kokią nors tvarką išvis patyliu... Vis sakau, kad mano mergyna turbūt gimė su tom superilgai laikančiom batareikom...Būna dienų, kad nubunda 8, dieną pamiega vos 20 min vieną karta, ir eina miegot-24....visą dieną kaip triušis su tom batareikom.....
asfaltuota
2004 04 13, 15:45
| QUOTE (mamukas @ 2004 04 13, 13:42) |
tikiuosi, kad kai pati vaikscios - nors truputuka palengves.. |
manau, labiausiai palengveja apie ketvirtus metus, kai su vaiku jau gali kalbetis kaip su rimtu zmogum.
mamukas
2004 04 13, 15:52
| QUOTE (vobla @ 2004 04 13, 16:43) | | mamukas, mano mergyna labai panaši, bet maniau kad tai normalu. Tiesiog vieni vaikai gerokai judresni už kitus...nuo 9 mėnesių išmoko vaikščiot ir lyg šiol sienom lipa. Nors jai jau 14 mėn., bet lyg šiol dar nesu išmiegojus nei vienos nakties. Maitinu naktimis 3- n kartų...Bėja vienam meet'e su bendraamžiais mano mergyna su kita tokia pat susikoperavus atidarė komodos stalčių. Lyg šiol stovi akyse lygiai sudėliota patalynė....tarsi mažo vaiko tuose namuose nebūtų...Seniai pamiršau kas yra gražiai sulankstyti drabužiai ir tvarkingos spnitelės. Vos atrandu jėgų šimtąjį kart per dieną tuos drabužius bile kaip į atgal stalčių suverst, o apie kokią nors tvarką išvis patyliu... Vis sakau, kad mano mergyna turbūt gimė su tom superilgai laikančiom batareikom...Būna dienų, kad nubunda 8, dieną pamiega vos 20 min vieną karta, ir eina miegot-24....visą dieną kaip triušis su tom batareikom..... |
nu, vobla, lyg apie mane kalbetum....  manau, gal triratuka nupirkt su rankena tevams? ka manot? gal bent taip i lauka pavyktu ispedint?
Mamuk, manau, kad svarbiausia dar stipriau sukasti dantis, sugniaužti kumštukusir sutelkti paskutinę kantrybę. Aprašei beveik mano vaiką..Vežimuku mes taip ir beveik nesinaudojom, nes lauke reikdavo ne tik vaiką tįst ant rankų su kibirais ir kastuvėliais apsikarsčius, bet koja paspiriant ir vežimėlį parvairuot..Niekur nenorėdavau eiti su dukra, nes bet koks išėjimas man kvepėjo kančia. Namie tik ant rankų, net bulves skusdavau laikydama vaiką, jau nebekalbu apie tvarkymąsi..Įsodindavau į triratuką su rankena ir pirmyn po kambarius, viena ranka šluoju, kita ranka dviratuką stumdau. kai pradėjo vaikščioti atsikvėpiau, bent nereikėjo nešiot, rankos laisvos..Eina visur iš paskos, nė minutės niekuom neužsiima viena. Kol sėdi šalia, tai gali knygutę pavartyti, vos atsistoji, tai ir vaikas dūdas paleidęs iš paskos..kartais oi kaip suerzindavo. Pabėgau į darbą, pajutus, kad nebėra kokybiško bendravimo su vaiku, tik kažkoks kiekybinis laiko leidimas ( "visą dieną būnu su vaiku, skiriu jam visą dėmesį.." tik tas dėmesys jau atbukęs, irzlumas, nepakantumas ėmė atsirasti..). dabar grįžtu ir kantrybės vėl daug, viską iškenčiu. Nors dukrai 1,8 m. bet naktį keliuosi 3 kartus mažiausiai (nuo 22.30 iki 6 val.), ryte 6 val. pabunda, vaikšto, žaidžia, po to turiu paimti į lovą ir ją užmigdyti, kai dukra vlė užmiega aš jau skubiai turiu į darbą ruoštis, nes jau ir 7.30 val. Miegot eina apie 22.30 val., o man dar krūvos buities darbų, pati atsigulu vos 1 - 1.30 val. Norisi ir laisvalaikio, tai ir mėgaujuosi tik naktimis. Vis laukiu kada "išaugs", bet dukra nieko neišauga..Jokie raminantys lašeliai nesuvaldo ir nesuvaldys jos temperamento, aktyvumo, pažinimo troškulio, smalsumo ir prieraišumo Visur bevarkė, o aš puldinėju rinkdama iš paskos dukros iš inercijos pažertus daiktus. Jai nieko nereikia, tik išmėtyt ir nueit kitur tvarkos daryt. ir manau, kad dar daug čia mamų, turinčių tokias atžalas Antro gimdyti nebijau, nes viliuosi, kad viskas gali būti kitaip  O bus kaip bus..
cha, graziai cia Rasma apie ta ejima su vezimu parase- mums buvo analogiskai ir as su klaikiai nuostaba ziuredavau i tas laimingas mamas, kurios oriai vaikstinejo gatvemis, stumdamos vezimus su padoriai sedinciais vaikais- ir is kur tokie vaikai imas? jau pasikartosiu, bet mano vaikas eme "gereti" mazdaug nuo pusketvirtu. nebereikia tu amzinuju akciju-atrakciju, kartais net galima uzsimirs ir ramiai laikrasti paskaityt  , kas seniau atrode kaip nepasiekiama svajone.
Nikitta, lauksiu dabar išsižiojus tuos dvejus metelius..gal ir mano kieme šventė bus  Šiaip jau mano 1,5 metukų dukra jau truputį ilgiau gali užsiimti patinkančia veikla, tik bėda, kad ta veikla tuo pačiu ir tėveliai turi užsiimti..Aš "gudrauju"..Atsisėdam ant žemės dėliot kaladėlių, o aš šalia žurnalą atverstą pasidedu, skaitau vogčiomis..Dukra greit pastebi, tik šast ir užverčia  Gudruolė ne mažesnė už mamą  Šiaip jau dabar suvokiau, kad gudraudama vogiu ne tik dėmesį iš dukros, bet ir pati nieko ypatingo nenuveikiu..Todėl, stengiuosi užsiimti tik viena veikla. Gerai sekasi, bet bepigu man, po pusantrų metų pabėgus į darbinę - aktyvią visuomeninę veiklą. Užtat miela žiūrėt kaip sprunka auklė ir močiutės, pabendravusios su dukryte vos 3 -5 val.
mamukas
2004 04 13, 16:21
| QUOTE (nikitta @ 2004 04 13, 17:12) | cha, graziai cia Rasma apie ta ejima su vezimu parase- mums buvo analogiskai ir as su klaikiai nuostaba ziuredavau i tas laimingas mamas, kurios oriai vaikstinejo gatvemis, stumdamos vezimus su padoriai sedinciais vaikais- ir is kur tokie vaikai imas? jau pasikartosiu, bet mano vaikas eme "gereti" mazdaug nuo pusketvirtu. nebereikia tu amzinuju akciju-atrakciju, kartais net galima uzsimirs ir ramiai laikrasti paskaityt , kas seniau atrode kaip nepasiekiama svajone. |
O!!  Nikitta, ilgai dar laukti...  Rasma, nu 100 proc. mums tas pats.. sakau gal ta trirati ir i lauka pavyktu istyst su meda, ka manai? Ar jus taip ir neiseidavot? as jau svajoju i parduotuve ramiai nueit, pasivaiksciot miske... graziai tu ten parasei apie aukles..  vyro sesuo, uzauginusi du vaikus, irgi sprunka po "dabojimo" ir visaip kitaip uodega suka, kad tik nereiktu su meda pasilikt...  uzteko poros kartu pabut su meda po kelias valandas  Pavyksta tik kaime su ciuciais ramiai pazaist.. gerai, kad tie "isaukleti".. ir kencia tampymus..
mamuk, o tu buvai pardej su Meda? ar tau tik atrodo, kad klyks, Vilte tai akiu nuo lentynu nenuleidzia,
mamukas
2004 04 13, 16:33
| QUOTE (Daisy @ 2004 04 13, 17:27) | | mamuk, o tu buvai pardej su Meda? ar tau tik atrodo, kad klyks, Vilte tai akiu nuo lentynu nenuleidzia, |
aisku buvau, Daisy  nugi kas antra vakara vaziuojam su ja.. bandom "pratinti".. nu bet tenka skubom susidet prekes ir lekt pro kasa.. varom vakarais, kai jau zmoniu beveik nebuna.. ir tai, iduodam i rankas koki zaisla, o po to vel padedam i lentyna.. nepripirksi gi visko
RAMAŠKA
2004 04 13, 16:34
| QUOTE (Rasma @ 2004 04 13, 17:04) | Mamuk, manau, kad svarbiausia dar stipriau sukasti dantis, sugniaužti kumštukusir sutelkti paskutinę kantrybę. Aprašei beveik mano vaiką..Vežimuku mes taip ir beveik nesinaudojom, nes lauke reikdavo ne tik vaiką tįst ant rankų su kibirais ir kastuvėliais apsikarsčius, bet koja paspiriant ir vežimėlį parvairuot..Niekur nenorėdavau eiti su dukra, nes bet koks išėjimas man kvepėjo kančia. Namie tik ant rankų, net bulves skusdavau laikydama vaiką, jau nebekalbu apie tvarkymąsi..Įsodindavau į triratuką su rankena ir pirmyn po kambarius, viena ranka šluoju, kita ranka dviratuką stumdau. kai pradėjo vaikščioti atsikvėpiau, bent nereikėjo nešiot, rankos laisvos..Eina visur iš paskos, nė minutės niekuom neužsiima viena. Kol sėdi šalia, tai gali knygutę pavartyti, vos atsistoji, tai ir vaikas dūdas paleidęs iš paskos..kartais oi kaip suerzindavo. Pabėgau į darbą, pajutus, kad nebėra kokybiško bendravimo su vaiku, tik kažkoks kiekybinis laiko leidimas ( "visą dieną būnu su vaiku, skiriu jam visą dėmesį.." tik tas dėmesys jau atbukęs, irzlumas, nepakantumas ėmė atsirasti..). dabar grįžtu ir kantrybės vėl daug, viską iškenčiu. Nors dukrai 1,8 m. bet naktį keliuosi 3 kartus mažiausiai (nuo 22.30 iki 6 val.), ryte 6 val. pabunda, vaikšto, žaidžia, po to turiu paimti į lovą ir ją užmigdyti, kai dukra vlė užmiega aš jau skubiai turiu į darbą ruoštis, nes jau ir 7.30 val. Miegot eina apie 22.30 val., o man dar krūvos buities darbų, pati atsigulu vos 1 - 1.30 val. Norisi ir laisvalaikio, tai ir mėgaujuosi tik naktimis. Vis laukiu kada "išaugs", bet dukra nieko neišauga..Jokie raminantys lašeliai nesuvaldo ir nesuvaldys jos temperamento, aktyvumo, pažinimo troškulio, smalsumo ir prieraišumo Visur bevarkė, o aš puldinėju rinkdama iš paskos dukros iš inercijos pažertus daiktus. Jai nieko nereikia, tik išmėtyt ir nueit kitur tvarkos daryt. ir manau, kad dar daug čia mamų, turinčių tokias atžalas Antro gimdyti nebijau, nes viliuosi, kad viskas gali būti kitaip O bus kaip bus.. |
Oiii, Rasma, taip kaip cia butum apie mano padauza parasius. Kiekviena fraze, kiekvienas zodis mums tinka... Mamuk o ta dvirati mes jau tempemes i lauka. Zinok visai noriai vaziavo, bet aisku tol, kol vaiku nepamate, o tada soko nuo to dviracio ir nuleke pas tokius 5-6m vyresnius. Atsistojo i rata issisiepus, pasakoja kaip ten ji moka, juokiasi kartu su visais(pati is saves  ) Ir nebandyk jos imt ir vestis namo neina- nori bendraut Parduotuvese irgi nieko gero  Eina kur ji nori ir visai nesvarbu seku as jai is paskos ar ne. Sakau ate- ji man parodo ate ir eina pati sau viena. Vienu zodziu...
Zinai, Mamuk, as turiu toki dziaugsma, patikek manim lengviau kazi kada bus  Atleisk, kad as taip kategoriskai, bet jau zinau. Kai buvo mazas tik ir laukiau kada prades vaiksciot, galvojau bus lengviau. Ne velnio! Prasidejo tikras pragaras: Peiliai, degtukai, lipimai ant sekciju ir dar auksciau... Pabegdavo visos aukles, is darzelio norejo ismest n kartu. Tevai, aukletojos visi kaip susitare kartojo,kad nenormalus  Gulejom Vaiko raidos centre, as lankiausi pas psichologus, bo norejau "nusokt nuo stogo"  dabar jam 9m. Lankom mokykla ir problemos dabar visai kitokios, bet vistiek labai sunku... Tik dabar pradejo miegot visa nakti neatsibusdamas. Vieno namuose dar ir dabar nepalieku. Samdau aukle, moku zveriskus pinigus ir vistiek gizus namo randu visokiu staigmenu  Kartais norisi tik numirt, o apie antra vaika, tai net negaliu pagalvot. Bet zinok, Mamuk, viskas istveriama!  Tokios mes tos mamos  Ir kartais pagalvoju, tikriausiai nemokeciau augint ramaus, gero vaiko  Maniskis vistiek pats nuostabiausias! O del pailsejimo, tai gal gali kokia mociute bent dienele paziuret?
indreja
2004 04 13, 20:46
| QUOTE (Rasma @ 2004 04 13, 17:04) | Visur bevarkė, o aš puldinėju rinkdama iš paskos dukros iš inercijos pažertus daiktus. Jai nieko nereikia, tik išmėtyt ir nueit kitur tvarkos daryt. ir manau, kad dar daug čia mamų, turinčių tokias atžalas |
Turiu ir as toki dziaugsmeli. Kartais visiskai apimta nevilties pagalvoju-ar jai gali kada nors "nusesti batareikos". Ryta kai atsikeliame ir prasideda maratonas-ji bega ir viska vercia,meta,traukia,o as is paskos viska tvarkau.Dabar jau matau,kad tai beviltiska,stengiuosi nekreipt demesio,bet juk nelaikysi ant zemes savartyno.Vercia geles,jungia telikus,kompa,vienu zodziu kartais norisi begti kur akys mato  .Bandau sudominti kokiu nors zaidimu-ji demesi islaiko vos minute ir vel pirmyn i trasa. Siaubingai pavargstu nuo to amzino begimo,tvarkymo ir mazosios noru pildymo.Ryta tik akis pramerkus prasideda "norai".Ji ranka parodo-ijunk televizoriu,ijunk muzikini centra,duok ta,duok ana.Jei norui nevykdomi-krenta zemen ir taaaip klykia,jog kaimynai turbut galvoja,kad tam vaikui kazka darau  . Vyresnioji buvo daug ramesne,o as dabar gyvenu viltimi,kad kada nors mazoji nors kiek "surimtes",nes kartais man jau visai "vaziuoja stogas"  .
....nu jo- nuo tokio vaiku aktyvumo tikrai gali stogas nuvaziuoti  ,bet tai,o ka daryti?????
Man labai padejo sitas forumas  Buvo momentas, kai as galvojau, kad vienintele toki vaika turiu ir kalta as, kad jis toks. Pastoviai kankino klausimas " ka as ne taip darau?" Paskaicius supermamoj kitu mamu pasipasakojimus apie savo dziaugsmelius, man palengvejo (fu, kokia as egojiste  ), kad tokiu vaikuciu (varikliuku) yra ir be maniskio
indreja
2004 04 13, 21:10
| QUOTE (remka @ 2004 04 13, 22:00) | ....nu jo- nuo tokio vaiku aktyvumo tikrai gali stogas nuvaziuoti ,bet tai,o ka daryti????? |
Belieka tiktai viena,ka galime daryti-susitaikyti su esama padetimi ir laukti,kol vaikai paaugs  . Kartais pagalvoju ir is kur toks temperamentas pas mano mergyna
| QUOTE (nikitta @ 2004 04 13, 15:50) | | manau, labiausiai palengveja apie ketvirtus metus, kai su vaiku jau gali kalbetis kaip su rimtu zmogum. |
| QUOTE (avei @ 2004 04 13, 21:17) | kai kalbi jam apie mokslus ar kambariu tvarkma tikrai negirdi. Bet reikia tik uzsiminti apie pinigus ... |
tokia pat tema jau buvo ir psichologes atsakymai irgi buvo ten: http://supermama.com/InvisionBoard/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=617o siaip mamytes bukit geros pasistenkit nechatint cia, sitame skyrelyje rasomi klausimai vaiku psichologei ir jos atsakymai
mamukas
2004 04 13, 21:39
Nepyk, Iva.. cia mamos tiesiog pataria.. zinai, kartais ir MAMOS buna ne ka blogesnes psichologes...  nu gi istrynsi sia tema, kai nuslinks tolyn..
Mamos, mums belieka tik laikytis. Aš taip pat savo mažei pavydžiui jos duracel'ų. Viena paguoda tfu tfu tfu neprasišnekėjus naktimis miega. Žinoma būna kad užbujoja. Pabunda 2-3 val. nakties ir turi su ja žaisti, nes kitaip visą namą savo riksmais. O dieną kai pradeda rėkti, zirzti tai baisu kad kaimynai Vaikų teisių apsaugos tarnybos nepakviestų. Ką žinai kaip tie riksmai jiems atrodo. Dar vienas būdas nuraminti yra dainavimas, bet tiesa sakant jau man tuoj stogas nuvažiuos nuo visų dviejų gaidelių, boružėlių septyntaškių ir pan. Jau ir vaikiškų dainelių atsargos baigėsi, tuoj pradėsiu užstalės dainas traukti. Auklę bijau samdyti, kad neatsitiktų kaip su Aferistės aukle. Vaikas rėks o auklė ant vaiko staugs. Vyras dar ateina į pagalbą, bet ir jis negeležinis. Žodžiu visiškai suprantu mamytės ką jūs išgyvenate, kad neišsimiegate ir kad čerpės nuo stogo baigia nubyrėti. Šiame forume nesu labai aktyvi dalyvė, bet kad ir jėgų nelabai užtenka. Stiprybės ir kantrybės auginant jaunąją kartą!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mamukas
2004 04 14, 08:36
O kaip Jusu vaikai miega? jautriai? dirglus? kur ir kaip uzmigdot? Tai nelabai supratau, ten paskaicius ta Ivos skyreli - tai mano mergyte hiperaktyvi ar tiesiog super judri?
indreja
2004 04 14, 09:04
Vienintele paguoda (tfu,tfu,tfu...),kad su miegu problemu neturime.Problemomis nelaikau,to, kad nakti tenka kartais pora kartu atsikelti,ypac dabar,kai dygsta dantukai. Uzmigdau taip pat nesunkiai,tiesiog paguldau ir uzdarau duris, palikdama maza sviesele.Tiesa, kartais tenka dar pora kartu nueiti,nes maze pradeda dukti ir isvercia patalyne. Miega tik savo lovytej,taip jau yra ipratinta. Jei visad taip butu,tai butu  . Uztat va dabar,jau spejo isverst seses knygas ir iskraustyt du sekcijos stalcius. Maratonas prasidejo  ....
idedu nuoroda: "kaip padeti hiperaktyviam vaikui" http://medicine.vdu.lt/medicina/Psichologija/
Mano mažoji super judri (hiperaktyvia nepavadinčiau). Visur, kur reikia varžyti jos judėjimą (svečiuose, renginiuose, parduotuvėje) kyla isterijos ir konfliktai. Mes tai kiek įmanoma stengiames vengti vietų, kur mažoji negali laisvai savarankiškai judėti. Namuose viskas, kas kelia pavojų sukelta aukštai, beveik ištisai laikas yra leidžiamas kieme, kur jokia jos veikla neribojama. Kiek įmanoma sudarom sąlygas didesniems fiziniams krūviams - yra kopėčios, sūpynės, dviratukai, paspirtukas. Kai tik amžius leidžia, duodam jai darbui skirtus įrankius ir leidžiam bandyti tuos darbus, kuriuos dirbam patys. Stumdo po veją žoliapjovę (aišku, išjungtą), kaupia gėlynus, neša žolę, valo sniegą. Pakankamai griežtai laikomės miego režimo. Bet koks kaprizas dėl nemiegojimo yra ignoruojamas. Kartais būna, kad paguldyta yra laikoma ir klykia kokias 5 minutes. Bet po to lūžta kaip negyva. Pabudus tiek naktį, tiek dienos metu imam į savo lovą ar prigulam šalia, kad dar pamiegotų. Giliai užjaučiu mamas, kurioms tenka tokį vaiką auginti bute. Tikriausiai išprotėčiau. Tiesa, dar, kažkaip susitvarkiau su savo nervais ir nustojau blaškytis paskui ją kai ji lipa ant spintelių, tvorų ar kitur. Kol bėgdavau vis bandydama išsaugoti nuo galimos traumos, tai ji puldavo, kad tik greičiau padaryti ką sumanius. Nes iš karto įtardavo, kad veikla bus nutraukta. Kai sukandus dantis nustojau saugoti - pati pasidarė nepalyginamai atsargesnė. Dabar jau nešoka, nuo kur užlipusi, nepuola griebti daigto, apžiūri atidžiai, pabando pirštu paliesti.
AIFA, KAIP AS TAVE SUPRANTU, O VA DABAR ZIURIU, KAD IR ANTRAS LYGIAI TOKS PATS...
Natalija
2004 06 02, 18:26
mano abu pametinukai hiperaktyvus.Dickiai jau 10metu,bet vistiek judri ir jos visur pilna.Net klases mokytoja man daug kartu sakiusi,kad viena mergaite (mano dukra)vienyntele klaseje yra tokia judri.
| QUOTE (ENIGMA @ 2004 06 02, 10:21) | AIFA, KAIP AS TAVE SUPRANTU, O VA DABAR ZIURIU, KAD IR ANTRAS LYGIAI TOKS PATS... |
Antras toks pats!  Negasdinkit manes, as vis tikiuosi, kad mano antras bus ramus, letas, gerai miegos, girdes mane, bus atsargus ir t.t
|
|