Tęsiam savo pokalbius apie savo darželį

Tema skirta diskusijoms, informacijos pasidalijimui ir draugų paieškoms
2-oji tema čia
Tęsiam savo pokalbius apie savo darželį ![]() ![]() Tema skirta diskusijoms, informacijos pasidalijimui ir draugų paieškoms
Gražūs meno kūriniai
kokie saunus darbeliai
Sveikos, mamaites!
Gyvenu visai sali sio darzelio, tad jau si pavasari nu nunesiau pareiskima, kad mus priimtu nuo 2010 rudens. Bet pasiklausius zmoniu, mums turbut tik pasvajot belieka apie si darzeli, nes zmoniu milijonas eileje.......... Ir dar zinau, kad laaaabai didele dalis vaikuciu priimami dovanu pagalba....... Turbut kitos iseities ir mums nebus.... Ka mamytes manot siuo klausimu? QUOTE(black @ 2009 10 01, 13:33) Sveikos, mamaites! Gyvenu visai sali sio darzelio, tad jau si pavasari nu nunesiau pareiskima, kad mus priimtu nuo 2010 rudens. Bet pasiklausius zmoniu, mums turbut tik pasvajot belieka apie si darzeli, nes zmoniu milijonas eileje.......... Ir dar zinau, kad laaaabai didele dalis vaikuciu priimami dovanu pagalba.......Turbut kitos iseities ir mums nebus.... Ka mamytes manot siuo klausimu? Tai jeigu taip gerai "priėmimo sąlygas" žinot, kodėl ten pat info neieškot apie visą tą procedūrą QUOTE(Rucelie @ 2009 10 01, 16:29) Drauge ka tik uzrase 4 menesiu kudiki, tai 845 numeriu QUOTE(Rulete @ 2009 10 01, 20:35) Drauge ka tik uzrase 4 menesiu kudiki, tai 845 numeriu QUOTE(Tangi @ 2009 10 02, 12:42) Tai jau kai "pilvas" atskiru vienetu skaičiuosis, tada ir užsirašysit Aš čia ne į temą, bet dabar pamačius mamą su vežimėliu, ar nėštukę, pirma mintis būna "jazau, kokius tau kryžiasu kelius reiks nueit, kol vaikas į daržą papuls" Nes kaip bebūtų, pašalpoms padidėjus, ir pratęsus jų mokėjimo laiką, kūdikių tikrai daugiau gimė, o vat kad būtų darželį kur nors naują pastatę, tai neteko girdėt
aš saviškį užrašiau, paskaičiavau, kad dar abu kartu papuls lankyt. Tai laaaabai tikiuosi nuo 2011 rugsėjo pradėt...
QUOTE(Tangi @ 2009 10 02, 13:42) Ir mano pilvelis gruodi-sausi tures issilukstent, tai Ausrines eiles abi papildysim QUOTE(a79 @ 2009 10 02, 13:54) Taigi šiokia tokia pirmenybė vis tik yr, kai vienas vaikas jau lanko darželį. Nebent jūsiškiai "prasilenks" , tada jau sunkiau Yra yra. Direktore visada atsizvelgia i tai, kad brolis ar sese lanko QUOTE(Isila @ 2009 10 02, 14:05) Jau tais metais,. turbut isvis Ausrine plys per pus, nes vaikiuku zyymiai padaugejo QUOTE(Rulete @ 2009 10 05, 10:24) Ir mano pilvelis gruodi-sausi tures issilukstent, tai Ausrines eiles abi papildysim Yra yra. Direktore visada atsizvelgia i tai, kad brolis ar sese lanko Jau tais metais,. turbut isvis Ausrine plys per pus, nes vaikiuku zyymiai padaugejo as irgi uz keliu savaiciu tureciau lukstentis, tai netrukus irgi i sarasus Ausrines stosim, tik kazin kaip pavyks papulti, nors brolis va lanko ir su noru netgi lanko
Mamytės, jau kalbėjom apie tai šioje temoje, bet pasikartosiu... Pasistenkit aprengt vaikus tokiais rūbeliais, kad kuo paprasčiau jiems būtų patiems apsirengt einant į lauką
va va, ir aš žiūriu, kad kuo paprasčiau apsirengtų. Reikalauja bernas pirštuotų pirštinių, bet įbrukau kumštines šiaip ne taip. O jis aiškino, kad kiti vaikai ne tokias turi
QUOTE(Martyna @ 2009 10 06, 19:56) Mamytės, jau kalbėjom apie tai šioje temoje, bet pasikartosiu... Pasistenkit aprengt vaikus tokiais rūbeliais, kad kuo paprasčiau jiems būtų patiems apsirengt einant į lauką Tai va, as irgi stengiuos det savo maziui tokius batus, kuriuos pats moka apsiaut
O ka daryt, kad mano mažasis visai pirštinių nepripažįsta. Nors nušauk tu jį, "man nepatogu" ir viskas, o artistui dar nė trijų nėr
Maniškis daba eina batais su raištukasi, ir tai nepatogu prieš auklėtojas, bet kad nėr kas daryt, kai mamaša pirmajam tuos batus pirko, dar apie darželius nemąstė VAkar teko pačiai dalyvaut rengimo ceremonijol, tai tikrai nuobodžios dainos, jau vien kol visiems kepures užraišiojom, jau nekalbant apie šalikus
nu bet atrodo žiūri žiūri kai perki, kad būtų patogu, ale
aš saviškius kolkas kedais su lipuškėm aunu. atrodo jau nėr patogiau, o vistiek kol apauni QUOTE(Rucelie @ 2009 10 07, 11:44) nu bet atrodo žiūri žiūri kai perki, kad būtų patogu, ale aš saviškius kolkas kedais su lipuškėm aunu. atrodo jau nėr patogiau, o vistiek kol apauni pakeiskit užtrauktuko mašinėlę - -keli litai tekainuoja. Prie Rėdos yra sūių - sagų parduotuvėlė - vietoj pakeičia. O ir bet kurioj siuvyklėlėj pakeičia
Rucelie, taviškis tai nuo pirštinių pradeda rengtis
Bet netgi su pirštinėm beveik viską spėjo apsirengt kol tam vaikui batus apmovė Papildyta: QUOTE(a79 @ 2009 10 07, 11:38) Maniškis daba eina batais su raištukasi, ir tai nepatogu prieš auklėtojas, bet kad nėr kas daryt, kai mamaša pirmajam tuos batus pirko, dar apie darželius nemąstė Raištukai dar nieko tokio, ten kojos įkišt niekaip neišėjo QUOTE(Martyna @ 2009 10 07, 13:09) Rucelie, taviškis tai nuo pirštinių pradeda rengtis Bet netgi su pirštinėm beveik viską spėjo apsirengt kol tam vaikui batus apmovė
aš va užmačiau batus fainus, bet suvarstomi buvo, tai iškart atmečiau kaip netinkamus. Kepurė nerišama (kol kas), bet oram vėstant teks pereit prie tokių...
QUOTE(Isila @ 2009 10 08, 10:24) aš va užmačiau batus fainus, bet suvarstomi buvo, tai iškart atmečiau kaip netinkamus. Kepurė nerišama (kol kas), bet oram vėstant teks pereit prie tokių... Žinokit, aš Maximoj pirkau kepurę su raišteliais ir jų gale tokie lipdukai, tai jau antrus metus dėvi ir tie lipdukai nesusigadino ir neatsiklijuoja, o ir pati puikiai ją užsideda.
Deja, bet jauciu zieminiu batu, nei veinas lopselinis neuzsides pats
Rulete, čia kalba daugiau apie darželinukus eina, lopšelinukai tai aišku, kad dar nemoka dauguma apsirengt
Nėr taip baisu ir tie raištukai, svarbiausia, kad koja lengvai įsimautų. Nes mūsų grupėj atvejis buvo, kad pačio batuko nepavyko ant kojos užtempt
Mamos, pasakykit iš patirties, ar užteko 2 metus pralaukti eilėje, kad oficialiu keliu papultumėt į Aušrinę?
nors kol kas darzelio nelankom, bet mums uzteko - buvom pateke i sarasus, bet uzleidom vieta kitiems, o patys lankysim nuo kito rudens...
QUOTE(Rianka @ 2009 10 21, 13:46) Mamos, pasakykit iš patirties, ar užteko 2 metus pralaukti eilėje, kad oficialiu keliu papultumėt į Aušrinę? Mums uzteko metu noreciau info is lankanciu darzelines grupes, kaip su vaikuciu sergamumu dabar kai siaucia gripas?sumazejas stipriai ar iprastas kiekis vaikuciu grupese? mes jau 1,5 savaites kaip nelankom nes virusiuka gerkles buvom pasigave tai nuo pirmadienio planavom jau eiti, bet kai mokyklas karantinui uzdaro QUOTE(Axe @ 2009 11 21, 16:52) Mums uzteko metu noreciau info is lankanciu darzelines grupes, kaip su vaikuciu sergamumu dabar kai siaucia gripas?sumazejas stipriai ar iprastas kiekis vaikuciu grupese? mes jau 1,5 savaites kaip nelankom nes virusiuka gerkles buvom pasigave tai nuo pirmadienio planavom jau eiti, bet kai mokyklas karantinui uzdaro nuo pirmadienio karantinas daržely, galit nevesti jei turit kur pasidėti. maniškiai į kaimą išvažiavo - nors jau prasirgom, kolkas stengsimės pailsėt nuo buvimo kolektyve.
aš klausiau, tai sakė daugiau nelankančių dėl to, kad neleidžia, nes saugosi ar bijo, o ne dėl to, kad serga.
nu siaubas kaip šiandien pasipiktinau
Nu jooooo
QUOTE(Martyna @ 2009 11 30, 09:05) Nu jooooo būtent, bent savo vaiko pagailėtų, jei jau kitų negaila... pikta... šiaip kiek žinau darželių taisyklėse yra nurodyta, kad sergantys vaikai į darželį nevedami (o ypač epidemijos metu turbūt tas turėtų galioti). jei vaikas akivaizdžiai serga, auklėtoja turėtų reikalauti mamos atvesti vaiką tik su gydytojo pažyma, kad VAIKAS YRA SVEIKAS. čia amžina diskusija turbūt begalinė bus, viena pusė verkšlens kad neturi kur sergančio vaiko pakišt nes darban reikia, o kita - kad nenori vaiko apkrėsti nuo tokio sergančio. bet juk reiktų pamąstyt, kad kitų vaikų mamos taip pat turės galvą sukt, kur savo apkrėstus vaikus dėt QUOTE(Rucelie @ 2009 11 30, 09:14) jei vaikas akivaizdžiai serga, auklėtoja turėtų reikalauti mamos atvesti vaiką tik su gydytojo pažyma, kad VAIKAS YRA SVEIKAS. Pritariu Reikėtų gal kokį susirinkimą visuotinį padaryt, kad direktorė paaiškintų tėvams ar grupėse auklėtojos, net nežinau, gi per visas informavimo priemones kalba ir kalba, kad likite namie jei pajutote ligos požymius, nors ir nėra temperatūros, nu bet va negirdi
Kokia šiandien situacija darželyje? Žinau, kad karantinas iki gruodžio 1 d., kas toliau?
MAno didysis tradiciškai užgulta nosim (nors lapkričio pradžioj adenoidus šalinom tik dėl to) ir retkarčiais lyg ir sukosti, bet gal nuo tos nosies ir slogos, kuri ne per nosį eina Na nesinori tėvų gąsdint tokį nei tai sveiką, nei tai sergantį vaiką vedant, nors čia mūsų bėda jau antri metai, taip kad kolektyvas prie maniškio "dovanų" turi būt pripratęs. Daktarai teigia, kad alergija, bet pati negaliu garantuot, tyrimų gi nedarėm. O ką daktarai šneka, ne visada teisybė QUOTE(Martyna @ 2009 11 30, 10:01) Pritariu Reikėtų gal kokį susirinkimą visuotinį padaryt, kad direktorė paaiškintų tėvams ar grupėse auklėtojos, net nežinau, gi per visas informavimo priemones kalba ir kalba, kad likite namie jei pajutote ligos požymius, nors ir nėra temperatūros, nu bet va negirdi aš irgi pritariu
Gal ką girdėjot? kaip dėl saldaturgio ar Kalėdų šventės? Karantinas dar ar jau nebe?
Saldaturgio nebus
o dėl tų sergančių "kolegų" mane visą dieną sąžinė graužia, kodėl vietoj neiškėliau problemos
Ką tik skambinau į darželį, tai šiai savaitei karantinas pratęstas.
QUOTE(Keiti @ 2009 11 30, 13:44) valio...galėtų dar iškabinti informaciją, KOKIO vaiko nederėtų vesti į darželį. koks nederėtų - tiesiog NEGALIMA. jei kas žinotų koks šlykštus tas gripas, gal atsakingiau elgtųsi...mano mergytei buvo baisi temperatūra, jos sukelti traukuliai kartu su dusulio priepuoliais |