Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Maitinkime vaikus sveikai!
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2
rokinuke
QUOTE(KungFuPandaSuper @ 2009 10 20, 20:14)
ax.gif Dziaugiuosi, kad patiko receptelis, kai pabandysite parasykite kaip gavosi.
*

viska parasykit, ka panasaus zinote ax.gif
Sanita
QUOTE(KungFuPandaSuper @ 2009 10 19, 17:46)
Uzvirini piena (jei ka tik is pakelio nevirinu), atvesini iki tokios temperaturos, kad pirstas iskestu kol suskaiciuosi iki 14, supili maza indeli naturalaus jogurto, ismaisai, inda ivynioji i ranksluoscius ir siltai laikai 4-8 val (as paprastai darau vakare) ir sumaises su megstamomis uogomis ar uogiene valgai, vaikus lepini. Mano mazoji labai megsta toki su trintomis braskemis.
*

Mano seimyna dar megsta: bananas, obuolys, kriause- sublenderiu isplaki ir pili kefyra arba naturalu jogurta, baigi plakt.. thumbup.gif
Kartais dar kivi isidedam arba kokiu uogu ax.gif
KungFuPandaSuper
Dar vienas receptelis, bet turiu prisipazinti, kad dar nespejau isbandyti, nes mano vaikai lydyta sureli nelabai megsta.

Lydytas sūrelis
0,5 kg varškės
1 šaukštelis druskos
1 kiaušinis
1 šaukštas sviesto
nepilnas šaukštelis sodos
Į ištirpdytą sviestą dedame kiaušinį druską ir sodą ir viską išplakame. Tada į puodą sudedame varškę supilame sviestą ir verdame nuolat maišydamos kol nelieka varškės gabaliukų. Į sūrelį galima įdėti ir tai ką mėgsta jūsų vaikas , pvz. krapų ar kitokių prieskoninių žolelių, lašišos, krevečių ir t.t.

Jei isbandysite, parasykite kaip pavyko. Sekmes!
rokinuke
QUOTE(KungFuPandaSuper @ 2009 10 20, 21:14)
Dar vienas receptelis, bet turiu prisipazinti, kad dar nespejau isbandyti, nes mano vaikai lydyta sureli nelabai megsta.

Lydytas sūrelis
0,5 kg varškės
1 šaukštelis druskos
1 kiaušinis
1 šaukštas sviesto
nepilnas šaukštelis sodos
Į ištirpdytą sviestą dedame kiaušinį druską ir sodą ir viską išplakame. Tada į puodą sudedame varškę supilame sviestą ir verdame nuolat maišydamos kol nelieka varškės gabaliukų. Į sūrelį galima įdėti ir tai ką mėgsta jūsų vaikas , pvz. krapų ar kitokių prieskoninių žolelių, lašišos, krevečių ir t.t.

Jei isbandysite, parasykite kaip pavyko. Sekmes!
*

atrodo, kad surelio lb daug gaunasi ...... reikia bandyt viska perpus g.gif
KungFuPandaSuper
Ka tik grizau is paruotuves. Saiubas, pasirodo, net druska buna su E. Netycia pamaciau, tai ieskojau kitos, kur nebutu...
paulauske
Jeigu leisit aš bandysiu dar kartelį pasisakyti... ax.gif
QUOTE(rokinuke @ 2009 10 18, 10:09)
pas mus koldunu neduoda
*

Aš pati dirbu darželyje - niu tai maisto būna įvairaus, bet koldūnus virėjos pačios daro... Man tik abejonę labiau kelią pvz jų naudojamas aliejus..
O čia vienas receptėlis pusryčiams, vaikai mėgsta varškės blynelius: varškę sumaišyti su kiaušiniu ir miltais, dedu vanilinio cukraus, truputi cinamono. Tešla turi kibti prie rankų, jas pasišlapinu, darau mažus blynelius ir kepu keptuvėje, labai skanu su uogiene arba grietine. mirksiukas.gif ax.gif
linosska
QUOTE(KungFuPandaSuper @ 2009 10 19, 17:46)
Senokai buvau cia uzsukusi. Kadangi mano du vaikuciai alergiski, tai pradejau pati gaminti jogurta, darbo nedaug, o ir pigiau nei pirkti parduotuveje, ir be jokiu E.

Uzvirini piena (jei ka tik is pakelio nevirinu), atvesini iki tokios temperaturos, kad pirstas iskestu kol suskaiciuosi iki 14, supili maza indeli naturalaus jogurto, ismaisai, inda ivynioji i ranksluoscius ir siltai laikai 4-8 val (as paprastai darau vakare) ir sumaises su megstamomis uogomis ar uogiene valgai, vaikus lepini. Mano mazoji labai megsta toki su trintomis braskemis.
*

Nuostabus receptas, vakar vakare pasidariau, siryt paragavom, vaikutis sunaikino kaip mat thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
lemurmur
Savaitgali labai norejosi ko nors skanaus, iskepiau morku pyraga-pagal recepteli is IKI thumbup.gif Mazute isgirdus morku pyragas schmoll.gif nevalgysiu, o kai pamate iskepta bigsmile.gif , noriu ir as paragaut mirksiukas.gif , sukirto didziausia gabala.
Labai lengva pasigamint ax.gif
Morkų pyragas: Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C.
2. Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite jas su aliejumi ir kiaušiniu. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, cukrumi ir maltais graikiniais riešutais. Miltų masę supilkite į morkas ir viską gerai išmaišykite.
3. Tešlą sukratykite į skardą ir kepkite apie 1 val. Kremo ingredientus gerai išplakite ir aptepkite atvėsusio pyrago viršų.
o Morkos - 100 g
o Miltai - 110 g
o Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
o Cinamonas - 1 arbat. šaukštel.
o Aliejus - 45 g
o Rudasis cukrus - 75 g
o Kiaušiniai - 1 vnt.
o Graikiniai riešutai - 50 g

o Įdaras
o Maskarponės sūris - 50 g
o Sviestas - 25 g
o Cukraus pudra - 25 g
Va tik virsu barsciau paprasciausiai cukraus pudra, nes neturejau surio doh.gif
rokinuke
QUOTE(lemurmur @ 2009 10 25, 12:41)
Savaitgali labai norejosi ko nors skanaus, iskepiau morku pyraga-pagal recepteli is IKI  thumbup.gif  Mazute isgirdus morku pyragas  schmoll.gif  nevalgysiu, o kai pamate iskepta  bigsmile.gif , noriu ir as paragaut  mirksiukas.gif , sukirto didziausia gabala.
Labai lengva pasigamint  ax.gif 
Morkų pyragas: Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C.
2. Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite jas su aliejumi ir kiaušiniu. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, cukrumi ir maltais graikiniais riešutais. Miltų masę supilkite į morkas ir viską gerai išmaišykite.
3. Tešlą sukratykite į skardą ir kepkite apie 1 val. Kremo ingredientus gerai išplakite ir aptepkite atvėsusio pyrago viršų.
o Morkos - 100 g
o Miltai - 110 g
o Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
o Cinamonas - 1 arbat. šaukštel.
o Aliejus - 45 g
o Rudasis cukrus - 75 g
o Kiaušiniai - 1 vnt.
o Graikiniai riešutai - 50 g

o Įdaras
o  Maskarponės sūris - 50 g
o Sviestas - 25 g
o Cukraus pudra - 25 g
Va tik virsu barsciau paprasciausiai cukraus pudra, nes neturejau surio  doh.gif
*

recepta slb fainas, bet zinai, gal ir gerai, kad be surio...as jo savo vaikams tai jau neisiulyciau doh.gif
KungFuPandaSuper
Prisiminiau viena deserta, bet gal pasilaikykite ji vasarai.
Ledai:
Indelis kondensuoto pieno su cukrumi (kai pirksite, ziurekite, kad butu tikras pienas, o tai tokio dabar ne visur buna)
130 gr grietineles
450 gr uogu
Viska sutriname ir saldome (geriausia silikonineje formoje maziems keksiukams, tada lengvai issiima) ~ 2 val.
Puikus desertas vasara, vaikams as tokiu budu sumaitinu net tas uogas, kuriu jie nemegsta.
rokinuke
gal kas nors zinote toki recepta senovisko skanesto, na mano mociute kazkada darydavo. ten varske, sausainiu idedavo, zeles gabaleliu..... ax.gif taip noreciau smile.gif
ateresa
Sveiki, bandziau darytis kelis kartus jogurta, bet jis man gaunasi skystas, na ta prasme geriamas. doh.gif Ar negalima ko nors padaryti, kad jis butu tirstesnis?
rokinuke
QUOTE(ateresa @ 2009 11 02, 14:25)
Sveiki, bandziau darytis kelis kartus jogurta, bet jis man gaunasi skystas, na ta prasme geriamas.  doh.gif Ar negalima ko nors padaryti, kad jis butu tirstesnis?
*

gal i ta visa mase butu galima deti du indelius naturalaus jogurto? bakteriju daugiau, gal ir tirsciau ,,suimtu". g.gif
lemurmur
QUOTE(ateresa @ 2009 11 02, 14:25)
Sveiki, bandziau darytis kelis kartus jogurta, bet jis man gaunasi skystas, na ta prasme geriamas.  doh.gif Ar negalima ko nors padaryti, kad jis butu tirstesnis?
*

Geriausia nusipirkti naturalu jogurta gatava, o priedu .. uogytes ir visa kita blush2.gif
rokinuke
atkreipiau demesi i viena dalyka, vos ne visuose maisto gaminuose yra modifikuoto krakmolo blink.gif anksciau nepastebejau, kad jo tiek detu. nusipirkau pupeliu pomidoru padaze-ir ten modifikuotas kukuruzu krakmolas blink.gif blink.gif
ruta19
Sveikos 4u.gif Radau pavyzdiniai sveiku vaiku valgiarascio pvz. Gal kam bus idomu smile.gif
http://www.pasveik.lt/biblioteka/sveiko-va...aitinimas/24430

Ziureti priedus
rokinuke
sveikutes, atejo pavasaris, po ziemos vaikuciai musu pasilpe....kaip stiprinates? smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.