Šiokiadieniais vaikai eina miegoti nuo 20 iki 22 val., bet dažniausiai -šiek tiek po 21 val.
Maniškėms 5,5 ir 6,5m.
Aš vaikus guldau nevienodu laiku, kartais man patogiau, kad jie eitų anksčiau miegot (pvz. kai pati blogai jaučiuosi ir noriu atsigulti) ar pan., o kartais, kai yra svečių, ar kai patys kur išvažiuojam, būna, kad vaikai ir 24val. ar vėliau nueina miegot
Šiokiadieniais vaikai eina miegoti nuo 20 iki 22 val., bet dažniausiai -šiek tiek po 21 val. Maniškėms 5,5 ir 6,5m.
Maniskes ankstyvos apie 21 val, mazoji kartais ir anksciau pasipraso, o vyresnioji max valanda veliau. Sveciuose maze uzmiega vos ne pagal grafika, o didzke isimtinais atvejais iki 2 nakties gali atlaikyti
Maniškei beveik 2 -ji, tai ji miegot eina 22,30 - 23 val. Ir dar valandą rengia pokalbių šou lovoje
vaikus pradedu prausti 9 valanda. O 10 jie jau miega. Na dazniausiai
siaip tai as savo uzmigdau tame tarpe nuo 21 iki 22.
apklausoje taip ir reikejo klausti nuo tos iki tos valandos,nes turbut daznaisiai mamos ir uzmigdo sitokiu laiku,o ne konkrecia valanda. dar maniskei uzmigimas priklauso nuo to kaip pamiega pietu,jei pietu pamiega ilgaiu tai siek tiek veliau ir migdau nakciaim,jei trumpiau pamiega tai migdau anksciau.
Oi, lengvute, pavydziu tau, tokios dideles mergaites, o taip anksti gulasi. As savo maze iki 22 val. butinai paguldau, o vyresnioji 4.5m. tai be 22val. net i kalbas neina, o uzmiega kaip taisykle zymiai veliau, po pasaku... Vaiku migdymas man- ilgokas ir sudetingas procesas.
bet kaip smagu,mergaites pametinukes!
draugės tai draugės, bet ir pasipešt mėgėjos Menas įtikt abiems
pas mus labai panasiai kaip pas lengvute:)pradedu guldyt 20val, o apie 21val jau miega.Anksciau visada skaitydavou po viena pasaka kiekvienai,bet dabar joms patinka pacioms pavartyti,o didesne pati paskaito kokia knygute ir uzmiega.Tik savaitgaliais ir per atostogas iseinam visai is ritmo
Maniskis penkiametis i lova keliauja 20 val. Tada visa valanda gali veikti ten ka nori: mes kuris truputi paskaitom, o tada jau jis pats knygutes varto ir ale "skaito", klauso kaseteliu, zaidzia su mylimiausiais zaisliukais. Visas veiksmas privalo vykti lovoje. 21 val. gesinama sviesa ir miegot, paliekamas tik magnetofonas kol pasaka pasibaigs. Dazniausiai galo ir nebesulaukia. Uzmiega labai greit
Na, savaitgaliais isimties tvarka gali ilgeliau nemiegoti. Ir taip jau nuo kokiu dvieju - triju metu. Labai patenkinta tokiu rezimu, nes jis pas mus labai judrus ir iskart tai tikrai niekaip neuzmigtu. O va per ta valandele ir nusiramina
Maniske aktyviste - kol neguldysi - tol negules. O siaip apie 22-23 valanda stengiames pasakaites pasisekti, daineles issidainuoti ir miegoti..
Mano abu vaikai be kaprizu ir oziavimusi lovose buna 20val (veliausiai). Ir jokiu ishimciu!!! Tvarka yra tvarka
Mes anksti neguldom,nes is ryto angsti nesikeliam. As dirbu po pietu,tai pati noriu ryte pamiegoti. Osiaip tai mazdaug apie 10,jau guldau,bet uzmiega gal tik 11 .
Kaip atsigula nu tai tda prasideda: 1- noriu gerti. 2- noriu sysiu. 3-noriu valgyti. 4- man liudna vienai miegoti. 5- nu,leisk nors 5-minutes paguleti jusu lovyteje. Ir taip kiekviena vakara. Retas atvejis ,kad ji is karto uzmigtu.Oapie pietu miega tai net nekalbu.
mano mergina nuo gimimo buvo pratinama 21.00 gultis liulio. mazdaug 10 minuciu iki devyniu nuprausiu, perrngiu pizamyte, o 21 jau i lovyte. dazniausiai 21.15-30 jau luzus
Maniski anksciau igi 9 val. liuliu ir iki 9 ryto miega. Dabar keliasi 6-7 ryto, tai jau luzta 7 30-8 00 vakaro. Irgi 5-10 min, bando protestuoti su sulipusem akim, bet uzmiega. Tik as jo nemaudau nakciai, kartais pres vakariene...o pries miega buteliuka ir labanakt
Mano irgi abu 21 val. eina miegoti. Vianam 6.5 m., kitam 4 men.
Maniškis Vidas irgi elgiasi panašiai. Noriu sysiu, noriu atsigert, noriu truputį televizoriaus pažiūrėt. Bet kadangi ryte čiuožia į darželį, tai griežtai guldom, dar kokią knygutę paskaitau ir viskas. O savaitgaliais tai pietų miego niekaip neužmigdysi, užtat nuo 18 val. prasideda pastovus zyzimas, pykčiai ir pan.
Mano Urte nezyzia vakare,jaigu buna pavargus.
Tik klausau kotai tylu ten pas ja kambari, nueinu paziureti, o ji miega sau graziai susisikus
Na mano mergycka, 20val. guli savo lovoje, klausosi per radija Pelytes Pukuolytes daineliu ir pasakeles, kuri tesiasi iki 21val.ir kartais galo nesulaukusi luzta.Ryte 8 vos ne vos prikeliu i darzeli.Tokia tvarka jau trys metai
kazkur girdeti issikalinejimai:)) skirtumas tik tas kad mes einam i darzeli tai tenka keltis apie 7val. uztai ir miegoti einam 20 val. na aisku tada prasideda visi sitie: sisiu ,gerti, liudna vienai,noriu paguleti jusu lovytej, duok pavartyt knygute, pasek pasaka ir t..t irgi labai retai uzminga is kart tik paguldyta dazniausiai viskas tesias iki 21.30 val . bet siaip jei pastoviai neprimintum kad miegotu o neissigalvotu nesamoniu tai tikriausiai trauktu ir ilgiau....
Tiara, isduok paslapti per kokia radijo stoti klausot daineliu ir pasakeliu. Dauguma ju transliuoja ir per interneta, tai gal ir mums pasisektu paklausyti
kkai neinam i darziuka tai mioegot einam kai norisi nuo 21 iki23 val. ,o siaip 21v.
Na o didzioji panike eina 22 v. miegot bet daznai nesulaukia ir tiek Taip iseina kad didzioji eina miegot daug anksciau uz mazaji vaikinuka
Nu pavydžiu aš jums mamytės, kad taip anksti vaikučiai gulasi. O mano dukriukas (dabar 1m.5 mėn.) nuo gimimo labai mažai miega. kažkur nuo 1 metukų mūsų grafikas toks: einame miegoti 23-24h., o keliamės 7 - 7.30h, dieną miegame apie 1 valandą. Blogiausiai būna, kai lieka pas senelius nakvoti. Jie pripratę jau 21.30 - 22h eiti miegoti, tai močiutė leipdama iš miego laukia mažiausia iki 23.00 pakol dukriukas užmiega, ir mano mama nusnaudžia lovoje kelis kartus, pakol anūkėlė žaidžia, bet po to būna už nosies patampoma ir greit prižadinama. Man tai labai blogai toks jos grafikas, bet neįsivaizduoju kaip jį pakeisti, nes pakol užmiega, tai dar pora valandų praeina pakol pati į lovą susiruošiu, o 7-7.30 jau reikia keltis.
Jau uzkniso juodai: abi dukros be 22.30 ne pro kur neuzmigdysi. Vienas viename kambary skaitom pasakas, kitas kitame- supame, glostome. Zodziu, uzimtumas tevu 100 proc., o kai dar pats apie lova galvoji- tai ir pyktis pradeda verztis. O keliasi tai anksti
Mano mazoji visai nubludo. Vakar kazkoks priepuolis buvo uzejes: davesi BEGOM po kambarius iki 23.30
PAS MUS TAS PATS
Mūsų Dovydą nuvaryti miegoti.....kažkoks siaubas
Mano mazyliui beveik 4 metukai, guldau miegoti apie 21-22 val. dar koki pusvalandi padainuoja paplepa, pora kartu papraso aploti, pabuciuoti tai uzmiega kazkur 22,30
Po savaitgalio Palangoje vaziuojant namo didzioji 19 val. uzmigo masinoje ir buvo vel pazadinta tik ryte 7 val. i darzeli. Ir nepersimiegojo
mielos mamos, patarkit kaip pakeisti vaikams miego rezima? keltis ir skubeti niekur nereikia, tai ir miega iki 8:30, uztat vakare be 23 h neuzmiega, nors guldau 22 h kol nurimsta, kol uzmiega, kol pati susitvarkau jau ir vidurnaktis, o keltis tai anksti.. ar turejot kas patirties, kaip juos pripratinti gultis 20:30, kad 21 jau miegotu (drambliuko svajone)
Mirtishe, kad drambliuko svajone tai tikrai, as ir pati negaliu pakeisti savo miego rezima, nors labai reikia ir labai stengiuosi, o vaikui tai beviltiska visai man atdoro
Kai dukrai prasidejo vasaros atostogos, tai pasakiau: "dabar atostogos ir tu gali eiti miegoti kada nori"
Mirtishe, pamegink nekreipti pati i vaikus demesio ir demonstratyviai eik miegoti anksciau. Gal pades O siaip, tai labai naudinga kaip nos susitarti graziuoju
dantu valyti, koju plauti ir pan. dar siaip taip nuvarau, bet kad atsigule i lovas pradeda xi-xi-xa-xa ir taip ilgam.. atrodo, kad per diena neprisipliurpia
Sveiki, ka tik prisijungiau prie sio pokalbio, nes tikrai idomi tema!!! Mano mazoji 20.00 val jau sapnu karalysteje.Pradejome toki rezima kai jai suejo vieni metukai.Apie 19.30 praustis,tada i lova ir ji jau laukia, kad as ar tetis paskaitytume pasakele.Po jos ijungiu jai dar vaikiska magnetofona ir ji dar klausosi keleta minuciu daineliu ar pasakos,ir "atsijungia".Atrodo viskas taip paprasta...Zinoma, kai pradejome sia ceremonija, nebuvo lengva ir reikejo daug ir gelezines kantrybes.Norejau kelis kartus viska mesti per "tvora" - atsilaikiau.Ir kiekviena vakara ta pati ceremonija:praustis,paskaityti pasaka,ijungti kasete.Kartais su pykciais ir su asaromis. Po kokiu 2 mensiu, ji suprato savo rezima ir dabar tai jai jau visiskai normalu.Gal dar tureciau pasakyti, kad ji pietu nebemiega, eina kelias val. i darzeli, tai ir buna vakare uztektinai pavargusi.Veliau jos paguldyti ir neiseina, nes praejus tam tikram laikui, ji darosi irzli ir nesukalbama.Taip, kad ir laikomes jau 2 metai tokio rezimo ir mums visiems gerai.Mazoji pakankamai gauna miego, o mums lieka visas ilgas vakaras dviese... Pabandyti verta.
Nu su tais miegojimais tai jau tikrai būna kančia. Nors manoji prie režimo įpratinta nuo pat gimimo, bet ji nemiegalė, kūdikis būdama ilgiau valandos neišmiegodavo. Nuo 2 metų kažkur nustojau aš ją pietų migdyti, nes vienas vargas būdavo. O vat prieš gerus metus mes susitarėm su ja - po Dviračio žinių miegoti. Tos žinios būna visada pastoviu laiku, labai aiškus jai terminas, ir baigiantis Žynioms, jau pradeda pati krutintis link vonios. Apie devintą jau lovoj, jei neprasikaltus - pasaka, pamylavimai pabučiavimai ir zuikio apklostymai. O kai ji jau lovoj, man vakaras laisvas. Bėda tik ta, kad mes vienam kambary, tai būna kad ji ilgai neužmiega. kuičiasi, ir iki piktumų prieina, bet aš labai griežta mama, todėl stengiasi toj lovoj kuistis tyliai. Pratrūksta aišku iki dainų ir plojimų (akomponavimas) tai paima juokas bet vistiek apibaru
Bet kaip ten bebūtų, aš džiaugiuosi, kad ji pati sutiko su nurodytu miegojimo laiku, ir labai lengva yra argumentuoti, kodėl ji turi eiti miegoti - todėl, kad Dviračio žinios jau baigėsi Savaitgaliais ir švenčių dienom aišku yra išimtys
Mano penkiametis eina gulti apie 22,30. Norėčiau guldyti anksčiau, bet ir taip jau apie 6 ryte keliasi. Jei paguldyčiau 21 val, neaišku kada prabustų. Pietų miego tai jam dar reikia - jei nepamiega, vakarė piktas kaip širšinas būna.
Kai eina į darželį, tai maniškė apie 21 val. pradeda ruoštis miegeliui: pasakyčių skaitymas, prausimasis, dantukų valymas, visiems "labanaktukai" ir t.t. Paskui dar derybos dėl "vieno gabaliuko" pagulėjimo mamytės lovytėj... 22 valandą jau būna "lūžusi". Kartais visa tai įvyksta ir anksčiau. Savaitgaliais ir atostogų metu miegoti eina apie 23 val., nes dieną miega pokaičio kokias dvi valandas.
Maniskis visada uzmiega apie 21val.truputi +-.Kartais,po itin aktyvios dienos sminga pats ir net 20val. ,nereikia nei pasaku,nei daineliu.Pvz:siandien kreizejo jau nuo puse astuoniu,gerai,kad numaudyti spejau ir per beprasmius ozius uzmigo salia manes ant sofos.Keliasi i darzeli gan lengvai(iseinam per 15 min.),jei savaitg.-ilgiausiai miega iki 8val.bei nenori buti vienas,tuomet mamytei
Mano brangiausiam žmogeliui greitai bus 4 metukai. Dėl miegelio visada turėjom problemų, tai dieną išsimiega, naktį bendrauti užsimano. Tai tik supamajam krėsle ant rankų miega, o lovelėj jau blogai ir nepatogu, ir šalta ta lovelė ir ... svarbiausia nesisupa. Dabar, kai jau didelis problemos dėl miego paprastesnės. Einam miegoti apie 22 val., bet progai pasitaikius bando visais įmanomais būdais kuo ilgiau pratempti šį laiką, visokių reikalų atsiranda, tai valgyti nori, tai arbatos jam išvirti, tai dar apie krokodilus nepažiūrėjo ... O jei svečiai užsuko, tai vaikas atsigauna, išbūna net iki 2 val. nakties ir nieko negali padaryti nei gražiuoju nei piktuoju. Anyta pasakojo, kad mano vyras t.y. tėvelis, atėjus miegelio laikui pasiimdavo pagalvę ir išeidavo į kitą kambarį ilsėtis, norėčiau, kad ir mūsų sūnus anksčiau eitų miegoti. Kiekvieną vakarą sekam pasaką. Labiausiai patinka apie Karlsoną ir mažylį, bet labai jau ilga ir man pabosta sekti ir negalima nieko pamiršti, nes tuojau pat pataiso. Nupirkau daug visokių pasakų knygų, bet jam labiausiai tinka kai jas seki ir prikuri pats visokiausių nuotykių. O kartais paprašo, kad pasupčiau krėsle kaip lėliuką ir tada dar daineles reikia dainuoti Saulutė nusileido, mėnulis patekėjo, jauna grąži mergelė pro langelį žiūrėjo ... (pati mėgstamiausia, nuo kurios ir pradedam). Tai va taip pas mus su tais saldžiais sapneliais.
QUOTE Nu pavydžiu aš jums mamytės, kad taip anksti vaikučiai gulasi. O mano dukriukas (dabar 1m.5 mėn.) nuo gimimo labai mažai miega. kažkur nuo 1 metukų mūsų grafikas toks: einame miegoti 23-24h., o keliamės 7 - 7.30h, dieną miegame apie 1 valandą. Blogiausiai būna, kai lieka pas senelius nakvoti. Jie pripratę jau 21.30 - 22h eiti miegoti, tai močiutė leipdama iš miego laukia mažiausia iki 23.00 pakol dukriukas užmiega, ir mano mama nusnaudžia lovoje kelis kartus, pakol anūkėlė žaidžia, bet po to būna už nosies patampoma ir greit prižadinama. Man tai labai blogai toks jos grafikas, bet neįsivaizduoju kaip jį pakeisti, nes pakol užmiega, tai dar pora valandų praeina pakol pati į lovą susiruošiu, o 7-7.30 jau reikia keltis. Va-va, ir pas mane tas pats...Tik kai jie dviese, tai paliekami apie 22val- ir dar apie val. pasisneka "apie gyvenima".Taigi, geriausias budas "pataisyti grafika"- isigyti antra vaika Ir dar norejau pagirti vyro kantrybe- vakare jis dvi pasakaites atskaito ir dar pokalbiu sou ''atlaiko'' Papildyta @ [mergetime]1088493950[/mergetime] Oi, atsiprasau, Erikos 1 zodzius isirasiau, bet , matyt, blogai pazymejau!
maniskis nebemiega pietu miego tai vakare mazdaug 6-8 luzta pats iki ryto.nezinau kaip bus vasara,kai ilgai sviesu bus
Maniškiai užmiega tarp 21.30-22.00. Dar priklauso nuo to, kaip pamiegojo pietų miegą (kada užmigo, kiek išmiegojo). Jeivisai nemiegoję pietų būna, tai užmiega 20.00-21.00.
Maniskis irgi aktyvistas, kol nepaguldysi, tol gali ir nemiegot. Giminaiciai kartais juokauja, kad gal soumena auginam
Maniskis 3.5m sunelis dar ir dabar lovytei sneka nors jau 00.33val.
mano panos kol uzmiega tai praeina visas maratonas paguldau apie 20.30val. ir prasideda noriu sysiu, noriu kaku ,noriu gerti ir t.t. tai galutinai uzmiega tik apie 23val. tai i darzeli jau sunkiai atsikelia, bet geriausia priemone prikelti tai ijungti koki filfuka ir pagarsinti, tai is kart atlekia paziureti.
Mažoji visad apie 22 val. jau guli lovoj ir laukia savo pasakos, o vyresnėlė be 23 val. net neatsigula. Bandėm ją guldyti 22 val., na ir ką, ji prasivartė iki 24 val. ir tada užmigo.
Mano pupos miego ritmas išsiderino per šias šventes. Šiaip stengdavauti apie 22 val. užmigdyti. Per laisvas dienas leidom ilgiau užsibūti, tai be 23 val. į lovą niekaip. O lovoj, žinoma, pageidavimų koncertas: noriu valgyt, gert, to, ano... Dabar tariamės griežčiau ir temą apie miegą pradedu jau 21 val., nes ryte į daržiuką keliu apie 7:15. Svajoju, kad vaikas devintą jau miegotų
Ir migdomės tylomis, nes mano panelė pasako: jokių pasakų, jokių dainų ir jokių čiūčia liūlia
Aš saviškius miegui pradedu ruošti 20 val., kol nusiprausia, persirengia, paskui su dukryte raideles pasimokinam (dabar labai prašo
Mano dukra paprastai eina miegoti tarp 22,30-23,30 val.Iki 22 val -tikrai retenybė. Kartais jai pavyksta iki 24 val išsisukti nuo miego. Jaučiu, kad čia aš tokia nepareiginga mama, nesugebu sureguliuoti pastovaus režimo. Tačiau giliai viliuosi , kad pradejus lankyti mokyklą, viskas savaime išsispręs. Vaikas bus be pietų miego, taigi labiau pavargs, greičiau nulūš. O mama turės 2-3 laisvas valandas knygai paskaityti, manikiūrui pasidaryti , geram filmui ir t.t.
|