Draugė pagimdė dvynukus
sau gavau geliu ir sokolado, visa kita buvo skirta daugiau kudikiui: higienos priemones kudikiui, sauskelnes, zaislai
geles butu pats tas,na ir keli saldainiukai
Gal padės tai, jei parašysiu ką mes gavom dovanų ir nepanaudojom...
Buteliukai, termosiukas pienui buteliukuose, čiulptukai (maitinu pati). Vos kartą spėjom užsivilkti mažiausio dydžio (56) drabužėlius - kaip mat išaugo. Labiausiai "naudojami" visi padovanoti žaisliukai. Tik ne tie pūkuoti sintetiniai. Labai patiko vaikiškas albumas su vieta komentarams.
manau, kad tas vaiko gimimas yra ir paciai gimdyvei tikrai didziule proga jos gyvenime...o dovaneles nesa visi vaikuciams...ateje draugai, kai as pagimdziau atnesdavo kaip susitare sokolado ir vaisiu, kad jegas atgauciau
mano tevai padovanojo mazyles gimimo proga atvirute su zodziais dukrai + 500 litu ir kita atvirute su zodziais +500 litu mums - pirmagimes proga. vyras man padovanojo irgi kai ka uz 600 lt vis del to, einant pas naujagimi nereiktu uzmirsti ir mamos - nesvarbu ar tai sokoladas ar kokia knygute apie kudikiu auginima, ar zurnalo prenumerata...
kokį albumą mačiau (Vilniuje, Fabioniškių "IKI") niu ten, tai super truper. Su užrašėliais ir paveikslėliais, pvz.: mes vonioje, mano seneliai ir t.t. Nors ir kaina truperinė
sauskelnes, saldainukai, geles tikrai tiks
zanetux, as toki nusipirkau, bet paskui padovanojau, prastas jis, tik, kad graziai atrodo, o vietos mazai komentaram, lapu gal tik 10 ( nu 15) nepatiko jis man ir kaina..
Ju kaune knygyne yra, hyper Maximoj maciau, daug fainesne yra Toys Markete 16 kainuoja, lapu daug, issamiau viskas
O ash mamytei nesciau geru vitaminu kompleksa. Ishrinkciau pacia didziausia "bonkaa" ir padovanociau.
Aha, aciu gavau ir nusiunciau tau atsakyma. O del dovanu....Mes kelioms draugems irgi dovanojom zurnalu mamoms prenumeratas. Buvo labai patenkintos!
o as nieku gyvu nedovanociau vitaminu. tiesiog nekenciu gauti dovanu vitaminu ar kazkokiu vaistu.
mane tiesiog erzina vitaminu dovanojimas...kazkaip man ne kiekvieni patinka, todel jauciu priesiskuma dovanotiems... bet zinoma yra kam patinka, todel pries nesdamos vitaminus issiaiskinkit ar draugei tai tiks:)
nu jo.... vitaminai gali ir netikti, tikrai reiketu issiaiskinti pries nesant. Apie sauskelnes manau ta pati. apie zurnalus, o nepagalvojot kad jau gali tureti ta prenumerata? sokolado pvz as nevalgau, tiesiog vieni atnesa kiti ateje pasivaisina
As tai sakiau visiem pasakysiu kad jei nori nesti dovanu tai tegu atnesa zaisliukus leliui ir gali drabuzeliu ir smulkiu daikteliu vyresniam leliukui kad atsideti. nes maziukui tai planuoju tureti is karto susiruosusi, o ko pritruks tai nusipirksiu bet tokius kokie man atrodo geriausi. O didesnius daiktelius tai paprastai jau turi.. Cia kalbu apie draugus ir gimines, o su artimaisiais tai paprastai is anksto pasishneki ko tau reiketu ir ko jiem geriau nepirkti.
Kai pagimde kelios mano drauges, tai padovanojau pudros, kremuku (
O kai maniskio bendradarbis susilauke dukrytes, kolektyvas susimetes padovanojo mergytei auksinius auskariukius. Nu faina, ane?
manau moteriai kuri ka tik pagimde leliuka reiktu dovanoti tai kas butu tik jai vienai ir taip dabar visas jos pasaulis sukasi apie
P.S nemaisykim demesio zenklu mamytei su dovanelem leliukui aisku kad kiekviena mama bus laiminga jei jus ka nors padovanosit leliukui bet....
Trumpai, ko nedovanoti:
1) maisto (pvz. saldainiu, kavos, gerimu ir pan). 2) sauskelniu (visi renkasi skirtingas, nebent tiksliai zinai kokiu reikia) 3) saskaitu parduotuvese (kaip manai, kada ji gales ramiai iseiti apsipirkti) 4) drabuzeliu vaikui (maloniausia pirkti paciai, be to zinai, ko ir kokio daikto reikia ir nori) 5) zaislu (ju prisikaups galybe, nespesi nei pajusti) 6) buteliuku ir ciulptuku (kiek vaiku, tiek skirtingu noru. Visi neitinka) Tai ka tada dovanoti? Galima geliu, bet ne kvapniu, kad nealergizuotu mazylio ir mamos. Smulku miela reikalinga niekuti maziui, pvz. kramtuka, krapstuku, kremuku (bet vel reikia atsiklausti mamos), minksta ranksluosteli, zodziu, buitisku dalykeliu, kurie tikrai praverstu. Cia mano nuomone. Gal esu per daug pragmatiska
Na, as manau, mums gelytes butu pats tas
Va, prisiminiau, labai noreciau gauti dar atviruciu su sveikinimais, linkejimais mazuliui/ei, kurias ideciau i jo/jos kraiteli ir ateityje jis/ji suprastu, kaip buvo dziaugiamasi jo/jos gimimu!!!
o mums visi galės tik sauskelnes nešt, visų dydžių ir įvairių firmų, o tai labai jos brangios
Del firmu garantuoti negali,o jeigu leliui netiks?O dazniausiai taip ir buna,kad tinka tik keliu firmu arba vienos
o ash manau, ne viena mama nesupyktu, jei gautu vokeli su pinigeliais ir gelyte. gelyte grazhu ir miela, o pinigai niekada nepamaishys
va sitam as irgi pritariu kad ir keli litukai bet jie gali kur kas labiau praversti ka tik susilaukus vaikelio negu kazkoks nereikalingas niekniekis....
Kodel gi nepaklausus pacios mamos, ko tavo vaikiukas noretu dovanu? paciai mamai zinoma galima geliu, ka nors malonaus, bet ko reikia kudikiui geriausiai gali pasakyti tevai..Kad ir smulkmeneles, visada geriau kai ji tikrai reikalinga...
As buciau labai dekinga, jeigu ateje sveciai atsinestu nuosirduma, siluma ir dziaugsma sirdyje, pasedetu, isgertu arbatos, suvalgytu pyragelio, pasidalintu mano dziaugsmu, juk tai vienas is nuostabiausiu gyvenimo momentu...... Pasidalintu savo isgyvenimais, kuomet jiems gime mazylis ir t.t.
O dovanele....jos gali ir visai nebuti.... As viska, ko reikia mazuliukui, jau esu nupirkusi......
Zinot, o as pasisakysiu is savo varpines, kai buvau tik pasigimdziusi. Visi ejo lankyti ir nese sauskelnes, zaisliukus, zindukus, kramtukus... As gavau geliu ir... viskas. Kazkaip labai skaudu tuo momentu buvo, kad as likau kaip ir uzmirsta, nes pastaraji menesi visi ir tesidomejo manimi, mano sveikata! Bet kai tik grizau namo, mano mociute atejo aplankyti savo proanukes ir mums padovanojo vokeli su pinigeliais. Antroji mano mociute, kuri yra akla, padovanojo proanukei auksine grandinele su kryzeliu, o man vokeli su 1000 Lt. Krikstateviai mano ateje aplankyti mazyles i namus atnese buteli raudonojo vyno ir labai grazius barskucius mazajai prie vezimelio. Kaip buvo smagu, kad atsimine ir mane!!! Manau, kad nereikia pamirsti ir jaunosios mamytes. Palepinkite ir ja kokia maza dovanele ir puokste geliu.
Buvau labai patenkinta, kai viena draugė pasiskambino ir tiesiog įsiprašė leliuko pažiūrėti, o ateidama atnešė mažiukei dovanėlę , man gėlių, kalbą tokią gražią suskėlė, o tada iš maišelio išsitraukė pyragaičių, man bereikėjo kavos tik išvirti, taip smagiai pasisėdėjom, be jokių šokinėjimų apie viešnią kaip kartais būna. Pasipliurpėm apie gimdymus, apie leliukus, na tiesiog
Šiaip visi kas atėjo į palankynas atnešė man gėlių ir sveikino susilaukus mažiukės. . Džiaugiuosi, kad niekas nepamiršo, jog tai naujai iškepta mamytė ir jai reikia dėmesio. O kažkokių dovanų sau aš net ir nelaukiau, gėlės ir dėmesys tai pati geriausia dovana.
Bandžiau savo klausimą rašyti į atskiras temas, bet gal verta atidaryti naują, nes man jis labai svarbus. Ir noriu paklausti ką geriausiai būtų padovanoti nėštukiai, kuri tik ką pradėjo lauktis
pvz man asmeniskai labai patiktu gauti kokia knygele apie nestuma arba leliuko auginima
taip pat, jei ji neturi, manau super apsidziaugtu nestukes kalendoriumi
Mano gautos dovanos:
1 knyga apie grozi nestumo metu. Na ten tokia knyga, kurioje pagrindine tema kaip buti ir islikti graziai. Super dovanele. 2 siulu ir knyga apie mezgima.
Skaitanciai - knygos apie lialius ir nestuma, mezganciai - siulai, praktiskai- kad ir kremas nuo striju. Jei neprietaringa- bet kas ko prireiks leliukui.
man tai ta knyga apie grozi nelabai patinka... ash ja turiu, bet kad naudos tai menkai ish jos...
"Vaiko ir mamos knyga" geresne Bet galima nupirkti kad ir kokia pasaku knygele, kad busima mamyte pradetu skaityti pasakas leliukui dar faina butu gauti kad ir albuma nuotraukoms, buna labai graziais virsheliais su leliukais ir pan., ten galetu isideti pirmaja jei neprietaringa labai moteris, tai man grazu ir koks zaisliukas, ar batukai mazuciai... aishku dar tiktu lopshiniu kompaktas ar koks juros oshimo... na zodziu pasirinkimas platus tikrai
Sveika!
Nezinau ar jau sugalvojai ka nors ar ne, bet as ir kitoje temoje rasiau, kad asmeniskai butu faina, kad kas nors sutvarkytu namus - as dirbu, o energijos pradzioje tikrai nera. Mano drauge tik ka suzinojusi atsiunte pizamas "ant isaugimo" ir knyga apie nestumuma, bet su jumoru, o ne viena is tu tokiu klinikiniu, kur prisikaitai, o po to galvoji kas su tavim gali blogai but. Ant kremo nuo striju pinigu nesvaistyciau, nes sioje vietoje viska nulemia genai, o ne koks nors stebuklingas kremas, vienintelis, kuo tas jis gali padet, tai maziau nieztes pilva. Manau, kad jei tik pradejo lauktis, geriau butu dovana busimai mamai, o ne mazyliui ir ne del prietaru, o todel, kad jai yra galbut dabar nelengva - pykina, emocijos kaitaliojasi kas 5 min. ir pan. Ir tikrai bet kokia apgalvota dovanele pradziugins besilaukiancia moteri, juk svarbu ne daiktas, o mintis su kuria tu ta daikta dovanoji.
Hm... aš kaip tik
O ta "mamos ir vaiko knyga" nebloga, tik patariu ją nusipirkt internetu ir atsiimt knygyne, tai kainuoja 33 lt, o ne 60. Skirtumas didelis. Ją gali ir atsiūst arba atnešt į namus,.
Vadinasi "Grozio knyga busimai mamai". Autorius Ilka von Goerne. Man sita knyga patinka todel kad ji ne "klinikine" kaip sake Ruta_H, o tiesiog grazi knyga
Man tevai atsiunte stora knyga "Vaikas auga". Labai dzhiaugiuosi ja. Ten ir apie neshtuma, ir apie vaika iki 5 metu. Vienas pagrindiniu shaltiniu, i kuri 'kreipiuosi', ishkilus klausimui.
Viena iš praktiškų dovanėlių būtų speciali besilaukiančiai pagalvėlė miegojimui (tokia mėnuliuko formos). Bent jau aš tokios norėčiau
O as noreciau gauti bilietus i koki gera koncerta
Ko aš nenorėčiau gauti, pav, dar ligoninėj gulėdama, tai: KVEPIANČIŲ gėlių puokštės, drabužėlių kūikiui, buteliukų ir soskių, kitų asmeninių dalykėlių.. Kadangi jau antras leliukas, tai knygos jau irgi praeitas etapas.. Bet kai pirmo laukiausi ir kai jis gimė, tai tikrai džiaugiaus knygomis, gautomis dovanų. Ir labai dėkinga esu, kad prieš dovanojant, manęs paklausė, ar neturiu tokios ir tokios knygos..
Iš pirmos patirties pamenu, kad labai praktiška yra gauti dovanų sauskelnių, žinomos firmos, pav Pampers arba... dovanų čekį Žodžiu, per šv.Kalėdas ir gimtadienius pamatai, kiek pasauly yra nereikalingų daiktų
niu mes dar nepasigimdem bet jau daug dovanu gavom
Na, kai drauge pagimde i ligonine nesiau roziu vazonelyje, tai ir is ligonines ja parsiveze ir dabar namie augina ir labai graziai zydi. O kai jau atejau i namus, tai jau pirkau dovanele leliukui, nupirkau albuma, kuriame galima klijuoti nuotraukas ir surasyti svarbiausius leliuko gyvenimo etapus.
Siaip as irgi noreciau gauti geliu geriau vazonelyje graziai zydinciu, nei skintu geliu. Ilgiau prisiminimai islieka... Noreciau knygu ar kokiu albumu! bet jokiu budu nenoreciau drabuzeliu ar dar kokiu soskiu, tai laikina, neidomu!
Kai aš pasigimdžiau sūnelį į ligoninę gavau tikrai daug gėlių. Ir labai jomis džiaugiausi. Labiausiai įstrigo tai, kad gruodžio mėn tėvai tulpių važiavo net į Kauną man nupirkti.
Pas mus labai populiaru, kai vaikelis gimsta dovanoti sauskelnes. Tai tikrai nesamonė, kai gimė mažiukas mes gavome Bambolinos sauskelnių 6 pakus ir negalėjom jų naudoti, nes labai išberdavo. Taip ir guli tos sauskelnės padėtos
vyro dovanotas gėles visiems vaikams sudžiovinu,suklijavau į jų dienoraščius.vyras kiekvienAM GIMUSIAM MAŽYLIUI SUKŪRĖ SAVO DAINĄ-NES MUZIKANTAS YRA.TAI -SMAGI IR JAUDINANTI ,IR ISIMINTINA DOVANA. IŠ KITŲ ARTIMŲJŲ TESULAUKIAU ŠOKOLADO...NEPROŠALI MAMAI PADOVANOTI SIMBOLINĘ DOVANĄ,KURI TURĖTŲ IŠLIEKAMĄJĄ VERTĘ .AR TAI PAKABUKĄ,ŽIEDĄ,ARSTATULĖLĘ AR KOKĮ KITĄ DALYKĖLĮ
pritariu, kad labai gerai atsiklausti, ko nori, ko reikia, nes paskui būna kuriozų
arba ką nors, kas turi išliekamąją vertę. Aišku gėlės visada tinka
Vienais metais gimde kelios drauges, tai nesiau visoms dar i gimdymo namus po maza puokstele gelyciu, vaikui - minksta pliusine spalvota gyvate su daug koju, o teciui- po maza butelka brendzio ar viskio
QUOTE(uups @ 2006 07 16, 13:31) šiaip, tikejausi kokiu originalesniu ideju cia rast, deja dėl originalumo isliekamaja verte turintys gaiktai, aishku, grazhu, bet juos turi dovanot labai artimi zmones (vyras, tevai). Nu nieko, mastysim man patiko, kad padovanojo bodžiukų, žaisliukų, šiaip vaikui reikalingų smulkmenėlių, nes viskas brangu, mes pinigų daug neturim, tai mums viskas tinka ir aš dėkinga tiems žmonėms, kad bent savo dovanėlėm prisidėjo prie mūsų buities...
As, kai dabar pati laukiuosi, vis dazniau pagalvoju ko noreciau gauti dovanu.
na pavyzdžiui galima padovanoti kokią knygelę esu mačius labai fainą skirtą mamytėms su nuotraukytėmis ir juokingais komentarais po jomis.
As tai pries gimyma vyrui pasakiau, kad man geliu i ligonine tegu nenesa, geriau teu nuperka Nivea krema nuo striju
QUOTE(jurgdown @ 2006 07 16, 20:30) na pavyzdžiui galima padovanoti kokią knygelę esu mačius labai fainą skirtą mamytėms su nuotraukytėmis ir juokingais komentarais po jomis. pritariu. mes kiek nešėm, visom mamytėms patiko. man pati graziausia sita: http://www.eknygynas.lt/catalog/?view=item...=&filter_value=
O man šiuo momentu suminkštėjimas
O šiaip tai nenorėčiau, kad po gimdymo kas dovanotų mikštus žaislus. Labiausiai tiktų dovanų čekiai. Bet ir tai, jei dovana gimdyvei, tai ir norėtųsi, kad būtų asmeniškai man skirtas čekis, o ne į vaikų drabužių parduotuvę. Na o jei jau neša leliukui, tada man gėlių užteks |