Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vėjaraupiai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
viktutes
na taip zelionkos išties jau senokai neberekomenduoja, maniškiai sirgo prieš 3,5 metų, mažasis buvo tik 4,5mėn tada, nė vieno nenudažiau ir labai tuo džiaugiausi....didysis labai lengvai prasirgo, turėjom gal kokiu 15-20 spuogų, o va mažasis tai doh.gif , išbertas buvo visas, džiaugiausi, kad bent gleivinės liko neišbertos, o šiaip visur turėjo, net netipinėse vietos, tokiose, kaip padai ir delniukai....tai jis turėjo kurį laiką keletą randelių, dabar jau išnyko smile.gif ....
o dėl bril. žalumos, tai dabar medicinos studentus mokina, kad jos nebenaudoti...juk yra daugybė bespalvių spiritinių tepaliukų, purškaliukų.....
cud@bury
sveikutes 4u.gif pasisakysiu ir as susirgom vejaraupiais tai yra sunelis pries savaite nepilna,jam 5metai ir 3men.tai vargsiukas taip kankinos,dabar jau lengviau,matau spuogiukai traukiasi,bet ju begalo daug nesuskaiciuosi,visur,pirmas dienas draskydavo,nors neleisdavau budedavau nakti,nes budavo neramus verysad.gif ,su briliantine zaluma netepiau,mes gyvenam ne LT.TAI MUM ISRASE ANTISEPTINI PIENELI BALTA,PRIMENA akvarelinius dazus ,nusiplauna vandeniu lengvai smile.gif ,aukstos temperaturos neturejom virs 38 aciu dievui,ir dar toki sirupa gert israse tai thumbup.gif ,tikuosi jau kita savaite busim visiskai pasveike smile.gif
didyle
tai smagu girdeti, kad vis maziau mamyciu naudoja briliantine ir kad net naujus gydytojus nebemokina jos naudoti thumbup.gif
o niezuliuka butu prausimas sumazines, jau rasiau auksciau sitoj temoj, bet siaip dziugu girdet protingas tendencijas smile.gif
Arvydas5
QUOTE(vanesiukee @ 2008 10 28, 18:45)
Mano mergyte sirgo budama 4 metuku,bet manau kadangi buvom skiepine nuo vejaraupiu tai sirgom labai lengva forma.O kas del randuku tai mano drauges mergyte sirgo labai sunkei net burnyteje buvo spuogeliu ir visi visi pulingi,reikedavo net raminamuju kad uzmiktu,temperatura laikesi 2 savaites  ir ten kur buvo spuogelis visur liko randukai-duobytes tokios,nu bet va praejo beveik metai ir jie mazeja.Gal delto kad dar augantis vaikas g.gif
*

doh.gif mirksiukas.gif blush2.gif ax.gif 4u.gif
Arneja
Sveikos mamytes! 4u.gif
Pati pradejau sia tema, visada skaitydavau jusu zinutes cia, dabar ir pati pasisakysiu rolleyes.gif
Mano mazytei jau 1,4 metuku. Ir randelio beveik nesimato!!!!!!!!!!!! clap.gif clap.gif clap.gif Zinoma jis neisnyko visai, yra mazyte demele, bet taip kaip buvo anksciau (duobute verysad.gif ) dabar jos nebera smile.gif teisingai rasydavo mamos, kad vaikiukas auga, tempiasi ir jo odyte, tai tas duobute irgi issitempe. Esame labai laimingi!!! tongue.gif tongue.gif tongue.gif
lannasuper
manoji susirgus buvo pries menesi tai dar iki siol matosi zymes kur buvo spuogeliai,tikuosi praeis ,as tepiau visa tokiu losijonu su cinku,mes ne lietuvoje ir vedeme pas gyditoja o ji tik liepe kremu tepti su silikonu,tai kita diena ziuriu tie spuogeliai dauk skyscio prisikaupe viduje ir patys spuogai dideja tai vaistineje pasiule losijona su cinku,tepiau visa,nes buvo visa isberta ir rankytes su padukais,net burnyte,labiausai bijojau spuogeliu netoli akies,laime jokiu akies infekciju nekilo....buvo sunku priziurejau kad nesikasytu, net nakti kartu miegojau.kai pradedavo kasytis paimdavau jos rankas ir liepdavau skaicuoti,o diena labai gerai uzsimirsimui kompiuteris.taip isvengeme dideliu nusidraskymu.
rakshtis_79
o mano vyresnele vejaraupius parsinese is darzelio unsure.gif . Mazajai buvo 7 men ir ta susirgo. Blogiausia, kad mazoji kasydavosi, ir nudraske nuo nosies sasa verysad.gif . Liko maza duobute ant nosytes, kuri nedingo. Labai tikiuosi, kad su laiku ji isnyks. 4u.gif
Beje, tuo paciu susirgau ir as vejaraupiais, nors ligos istorijoj uzfiksuota, kad jau buvu sirgus doh.gif
Jausmas buvo ne koks
**Amore Dea**
smile.gif
mano maziuke persirgo vejaraupiais balandi....tepliojau zelionka,ir kitu besplaviu tepaliuku...man kas geriausiai tiko ir geriau padejo zelionke...randeliu ne vieno nelike 4u.gif
satyrra
ten kur nudrasko, ten lieka randas. maniskei du randai tiesiai virs nosies, o matosi labai labai.
mylu-mylu
Ir pas mus liko randelių. Ir ant veiduko keli, ir ant nugarytės. Ką padarysi... ax.gif gal su amžiumi išnyks dar.
ruta19
Cia jei kam idomu, Klaipedos mediku nuomone:

Briliantinė žaluma - nerekomenduojama

Klaipėdos I pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiojo gydytojo pavaduotos pediatrijai L. Girčienė nustebo, kad mieste dar yra gydytojų, siūlančių "tokį gydymo būdą".

"Iš tiesų seniau pūslelės būdavo tepamos briliantine žaluma arba spiritu. Tačiau tai reiškia, kad pūsleles mes paprasčiausiai prideginame, o virusas dauginasi po šašu ir skverbiasi į gilesnius odos sluoksnius. Tokiu būdu vėliau lieka didesni randai, nors randų nuo šios ligos neturėtų likti apskritai", - paaiškino gydytoja.

Naujasis gydymo būdas, kurį jau keletą metų rekomenduoja Pediatrijos centro infektologai - pūsleles tepti niežulį šalinančiais preparatais - fenistiliu arba psilobalzamu, galima gerti antihistamininius preparatus. Jeigu ligonis karščiuoja, rekomenduojama mažinti temperatūrą paracetamolio arba ibufeno preparatais. Ir kiekvieną dieną maudyti vaiką po dušu, nes maudymas šalina niežulį, dezinfekuoja. Tokiu būdu užkertamas kelias bakterinėms komplikacijoms, pūslelės nesupūliuoja
lovely
Manau mano mazaji vejaraupiai uzpuole, ryt vaziuosime pas pediatre. doh.gif
Dax
QUOTE(ruta19 @ 2009 10 05, 20:32)
Cia jei kam idomu, Klaipedos mediku nuomone:

Briliantinė žaluma - nerekomenduojama

Klaipėdos I pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiojo gydytojo pavaduotos pediatrijai L. Girčienė nustebo, kad mieste dar yra gydytojų, siūlančių "tokį gydymo būdą".

"Iš tiesų seniau pūslelės būdavo tepamos briliantine žaluma arba spiritu. Tačiau tai reiškia, kad pūsleles mes paprasčiausiai prideginame, o virusas dauginasi po šašu ir skverbiasi į gilesnius odos sluoksnius. Tokiu būdu vėliau lieka didesni randai, nors randų nuo šios ligos neturėtų likti apskritai", - paaiškino gydytoja.

Naujasis gydymo būdas, kurį jau keletą metų rekomenduoja Pediatrijos centro infektologai - pūsleles tepti niežulį šalinančiais preparatais - fenistiliu arba psilobalzamu, galima gerti antihistamininius preparatus. Jeigu ligonis karščiuoja, rekomenduojama mažinti temperatūrą paracetamolio arba ibufeno preparatais. Ir kiekvieną dieną maudyti vaiką po dušu, nes maudymas šalina niežulį, dezinfekuoja. Tokiu būdu užkertamas kelias bakterinėms komplikacijoms, pūslelės nesupūliuoja
*

Yra kita nuomone, akd briliantine zaluma tiesiog dezinfekuojama ir pazymimos pusleles, todel lengva susekt kurie atsiranda naujos pagal tai lengviau susekt kada vaika galima butu leist is darzeli ir pan.

Del niezuli slopinanciu preparatu yra tiesa.

Jeigu ligonis karsciuoja rekomenduojama ji isrengti, o ne apkloti. taip pat jei temperatura virsyja 38 reiketu duot paracetamolio arba ibuprofeno. Jei temperatura sunkiai nusimusa arba kaip sakant virsyjat vaistu dozes. Vaika isrengt, maudyt drungnoje vonioja ( tiksliau 37.5, pagal vaika kuriam 40 bus drungna). Rekomenduojama vaiko nesluostyt ir netgi ijungt fena, nes taip yra atiduodama siluma, todel vaikelio temperatura krenta. Skamba ziauriai, bet tikrai padeda ir yra pasaulyje yra placiai naudojama praktika. ypac kudikeliam kurie dar neturi normalios temperaturos reguliacijos.

Taip apt yra vakcina kuri rekomenduojama 18 men amziaus ir pan.
didyle
tai del to ir rekomenduoja prausti vaikucius, kad mazintu niezuli.
briliantine nuima niezuli todel, kad nuzudo nervines galuneles odoje negriztamai, man kai papasakojo, tai...

svarbiausia priziurint vaikuti yra tai, kad neisimestu infekcija, ir kad maziau niezetu (nes infekcija isimeta lengviau ten, kur nusikaso), ir kad jo nedirgintu antiseptikas (spiritai ir briliantine grauzia, jei tepti ant plysusio ar prakasyto spuogiuko)
todel vandeninis tirpalas manau yra geriausias pasirinkimas. anksciau budavo eozino vandeninis tirpalas, bet jis, neziurint to, kad buvo bespalvis ir be alhokolio, nebuvo toks geras antiseptikas, kaip octenisept
o octenisept dar ir niezuli nuima ir nezudo nervu galuneliu, kaip briliantine
todel geriausias derinys yra prausti octenisan losjonu ir tepti ar purksti octeniseptu, patikrinta ir pradiskutuota smile.gif
jurasili
Man kažkodėl baisu maudyti vaiką, kuriam temteratūra jau 38-39 laipsniai. O jeigu paskui kokia komplikacija "prisikabins".
Gydytoja mums irgi rekomendavo tepti brilijantine žaluma, o nuo niežtėjimo- menovasiną. Bet jo dar nebandžiau, nes vyras išbėgo pirkti.
Dax
QUOTE(jurasili @ 2009 10 26, 19:00)
Man kažkodėl baisu maudyti vaiką, kuriam temteratūra jau 38-39 laipsniai. O jeigu paskui kokia komplikacija "prisikabins".
Gydytoja mums irgi rekomendavo tepti brilijantine žaluma, o nuo niežtėjimo- menovasiną. Bet jo dar nebandžiau, nes vyras išbėgo pirkti.
*

komplikacija.... visu pirma dazniausiai komplikacijai reikalinga bakterija nusilpes organizmas, organizmas be imuniteto tai bakterijai arba labai virulentiska bakterija.Vejaraupiu virusas organizma nusilpnina, bet vonioje bacilu tikrai ne daugiau negu lovoje ar siaip kambario dulkese. Daznai bacila ( tiksliau bakterija) atsiranda, nuo ranku... iseinam i lauka, paciupinejam cia paciupinejam ten kur kazkas irgi nesenai ciupinejo, dar vaikiukas rankyte i burna ir va jau turi vaikiukas ja savyje. Tos bakterijos ( juk ju pilna visur)kurias turime namuose vaikiukas jau su jomis susipazines, todel vargu ar jos sukels kokia komplikacija. Svarbiausia vaikuti saugoti kad kas neapkosetu, neapciaudetu, nesidalinti su juo bliudais saukstais ( nes is mamu, teciu, mociuciu burnu irgi bacilu pereina). Jei artimas sloguoja ar pan vengti kontakto, buciniu ir pan. Tikrai vaikui maudymas nekenkia, cia gal nuo tarybiniu laiku uzsilike kad vos ne savaite suprakaitaves nemaudytas budavo. Juk vandentiekio vanduo yra svarus, ne is sulinio ir pan. jei kyla itarimu virinkit vandeni. taip pat svarbu vaikui duot kuo daugiau gerti, aisku kiek geria tiek, bet labiausiai tam reikalui tinka vanduo.

Sveikit ir daugiau nesirkit 4u.gif
irinka1970
Labukas,jauciu kad ir mes pasigausim virusa.Darzeli kur lanko sunus,grupej viena mergaite jau isbere ir ispejo tevus kad stebetume vaikus.Tai idomu ar uzsikres vaikas ar ne?Maniskis dar nesirges norsjam jau 6,7m.Tai seimos gydytoja sake ko anksciau tuo geriau.Norejau nevesti vaiko savaite i darza,bet sake kad jis jau pasigavo ji tik neaisku kada jis islys.Ar isvys darislys? bigsmile.gif Stebim issizioja.
jurasili
Aš dar norėčiau apie komplikacijas truputį pasiaiškinti.
Visada iš gydytojų ar/ir tėvų turėjau tokį supratimą, kad, jei sirgdamas suprakaituoji ar kitaip sušyli ir paskui staigiai atvėsti (skersvėjis, šaltis ir pan.), nuo to ir kyla komplikacijos. Taip pat jas sukelia ir pasigauti virusai ligos metu. O iš tikrųjų netaip? Būtinai reikia bakterijos?
Dax
QUOTE(jurasili @ 2009 10 27, 00:32)
Aš dar norėčiau apie komplikacijas truputį pasiaiškinti.
Visada iš gydytojų ar/ir tėvų turėjau tokį supratimą, kad, jei sirgdamas suprakaituoji ar kitaip sušyli ir paskui staigiai atvėsti (skersvėjis, šaltis ir pan.), nuo to ir kyla komplikacijos. Taip pat jas sukelia ir pasigauti virusai ligos metu. O iš tikrųjų netaip? Būtinai reikia bakterijos?
*

Kuno atsalimas sumazina kraujotaka pvz nosyje, todel virusui lengviau prisikabinti. Kai suprakaituojama ( prakaitavimas yra kuno temperaturos reguliavimas, jeigu kunas per siltas ( sportas, temperatura ir pan) automatiskai smegenys sureguliuoja kad prakaituotu, nes prakaitavimo metu yra atiduodama daug silumos, kuno atvesinimas yra svarbus, nes normaliai porganai dirba prie normalios temperaturos).... tai vat kai suprakaitupojama yra numusama temperatura, paskui iseinama i salta ora ir kunas pradeda atvirkscia procesa, kai pavirsines kraujavysles susitraukia, jeigu reikia kunas pradada gaminti siluma... sis procesas pasireiskia drebuliu, raumenuku susitraukinejimu.
Saltas dregnas klimatas yra puikus oras virusams, bakterijoms islikti ore. pvz vienas praeidamas nusiciaudejo o po 5 min virusas vis dar bus cia. Vasara daznai jie uzmusami Ultravioletiniu spinduliu ir pan. Skersvejis tai oro srove jei ore yra virusas su skersveju jis gali but atpustas pas jus.

Kai as augau man irgi buvo taip aiskinama. Del to kad tapati bakterija/virusas gali sukelti komplikacijas, tai komplikacijos dazniausiai yra sukeliamos kitos bacilos. Pvz gripas gali komplikuotis plauciu uzdegimu kurio sukelejas daznai buna bakterija. Veikimo principas tas kad virusas ( pirma infekcija) atidaro vartus visoms kitoms, yra susilpninamas imunitetas. Taip, komplikacijos gali buti ir nuo tos pacios zarazos, pvz kai pulingas tonzilitas komplikuojasi sepsiu nes bakterija pakliuva i krauja. Komplikacijos gali but nuo elementarios kuno mikrofloros, oi kiek mes visokio gerio ant saves nesiuojames... Bet ne apie tai kalba.
Kuno temperaturos auksciau 38 musimas visame pasaulyje yra priimtas saldymo metodas. Vesi ( ne ledine) vonia, biski vejelio ir feno ( cia jeigu temperatura tikrai auksta ).... isrengimas vaiko kaip ir butinybe ( ypac maziems vaikams, kurie patys nelabai reguliuoja kuno temperatura). Nesakau kad nuoga paleist prie +12, bet su maikute prie +20 tai tikrai.

Siaip kaip pavyzdys galima kalbet apie mastita. Daug kas sako perpute maitinant, bet dazniausiai pieno sastovis, vaikutis gerai neistrauke, per speniali ar spenialio itrukima papuole bakterija nuo musu odos. va ir visas mastitas, nereikia nei perputimo.

Gal sunkiai man isejo zmoniu kalba surasyt, bet tikiuosi kazkuom padejau.
irinka1970
Jo labai aiskiai isaikinot.Ir man patiko,nes nezinojau to. ax.gif
kosemalose
aciu uz vertingus paaiskinimus 4u.gif ir jei galit, dar prateskit biggrin.gif
O jei serganciam jau yra auksta temperatura ir vis dar kyla -salta, krecia drebulys, sala galunes -kaip tuomet elgtis? vis vien saldyt, ar atvirksciai-kaip elgtis su vaiku? g.gif man paciai tokiu atveju norisi pukines antklodes, karstos arbatos ir miego- ta ir darau, dazniausiai paskui naturaliai isprakaituoju. o su vaiku juk baisu - maziems vaikams auksta temperatura pavojinga g.gif
QUOTE(Dax @ 2009 10 26, 18:22)
Kuno temperaturos auksciau 38 musimas visame pasaulyje yra priimtas saldymo metodas. Vesi ( ne ledine) vonia, biski vejelio ir feno ( cia jeigu temperatura tikrai auksta ).... isrengimas vaiko kaip ir butinybe ( ypac maziems vaikams, kurie patys nelabai reguliuoja kuno temperatura). Nesakau kad nuoga paleist prie +12, bet su maikute prie +20 tai tikrai.
*

Dax
QUOTE(kosemalose @ 2009 10 27, 05:18)
aciu uz vertingus paaiskinimus 4u.gif ir jei galit, dar prateskit  biggrin.gif
O jei serganciam jau yra auksta temperatura ir vis dar kyla -salta, krecia drebulys, sala galunes -kaip tuomet elgtis?  vis vien saldyt, ar atvirksciai-kaip elgtis su vaiku?  g.gif  man paciai tokiu atveju norisi pukines antklodes, karstos arbatos ir miego- ta ir darau, dazniausiai paskui naturaliai isprakaituoju. o su vaiku juk baisu - maziems vaikams auksta temperatura pavojinga  g.gif
*

Prisimenu ir as gripoznas dienas, kai su 39 eini i lova apsigaubi 3 kaldrom ir uzmiegi. Atsikeli tai bent dvi kaldros slapios doh.gif

Parasysiu kaip darau as su vaikuciu. Vieni vaikai jauciasi geriau su temperatura kiti blogiau, taip pat priklauso ir nuo ligos kuriu tuo metu uzpuole. jei vaikui temperatura iki 38-38,5 nedarau nieko. Vaikas zaidzia kaip zaides, gal biski irzlus, bet temperatura iki 38,5 yra temperatura kai organizmas kovoja su infekcija. Aukstesne nebera naudinga ir darosi zalinga. jei vaikui 38-38,5 ir vaikas dar tik zirzalioja ir jauciasi nuo gerai iki mamai pakenciamai vaikas buna isrengtas iki maikutes trumpom rankovem. jei kojytes ( pedutes saltos) uzdedu kojnytes, slaunytes paliekant atidengtas arba uzmaunant nestoras pedkelnes. juk ir vaikams kartais norisi komforto. Jeigu vaikas pasidaro irzlus, nesusnekamas, verkia, zyzia, duodu paracetamolio ( panadolio) arba ibuprofeno pagal nurodytas dozes. Tada mazdaug 20-30 min begyje temperatura turi po biski pradet kristi. jei vaikas gali eit miegot, nesu ji i lovyte miegot, jei ne, palieku zaisti, jei labai zyzia pasisodinu ant keliu veidu i save ir jis nusminga. Dazniausiai kai temperatura nukranta vaikas tikrai pasidaro linksmesnis. Jeigu ryte pvz vaikas atsikelia su auksta temperatura vaika aprengiu minimaliai ir jeigu man atrodo kad to nepakanka duodu vaistus, ypac jeigu vaikas jauciasi blogai. t.y zyzia, neranda sau vietos.

Kai temperatura kyla reikia sudaryt komforta bet neleist jai kilti aukstai, nes ypac maziukai vaikiukai dar neturi subrandusios termoreguliacijos sistemos. Pas suaugui zmogu mes pasieke tam tikra riba isprakaituojame, o maziukam ta riba daznai yra auksta, todel geriausia to nelaukt. Davus vaistu daznai jie irgi miegodami isprakaituoja.
Jeigu maziukas serga ( kad ir ausu uzdegimu) isivaizduojant kad vaikiukas yra namuose o ne lauke viduryje zienmos tai pirmu pirmiausia jokiu kepuryciu, nes butent per galva atiduodama daugiausia silumos.
Vaiko uzklojimui labai tinka visokios skyleti megzti uzkloteliai, kurie leidiza vaiko kuneliui kvepuoti ir nesudaro siltnamio.

dar apie komplikacijas kurias vakar pamirsau pamineti. Yra komplikacijos kurios nepriklauso nuo virusu ir bakteriju, bet jos priklauso nuo organizmo savybiu, imunines sistemos ir tikrai neitakojamos salcio silumos, skersvejo ar pan. Tai pvz po streptokokinis inkstu pazeidimas. Arba del imunologiniu procesu susidare antikunai pries pvz bakterija ima kovot su kokio organo lastelemis, taip vainamos kryzmines reakcijos. Bet tai yra organizmo ypatumai. Vienintele nuo salcio priklausoma patologija kuriai nereikia bakterijos yra del salcio agliutininu, kai pvz zmogaus veidas salytyje su salciu nusisasuoja... tai gane retas reiskinys, bet buna ir taip.

Šarė
QUOTE(lovely @ 2009 10 07, 21:49)
Manau mano mazaji vejaraupiai uzpuole, ryt vaziuosime pas pediatre. doh.gif
*

aš irgi dabar parsivežiau vaiką iš darželio visą spuoguotą doh.gif grupėje buvo vaikiukų, kurie anksčiau apsirgo, tai matyt, dabar visi kol persirgs biggrin.gif

O aš tik skambinau daktarei, sakė, nebūtina važiuot į polikliniką, susakė, ką daryt, ir psio, po 10 dienų tik pas gydytoją eisim unsure.gif
DRUNE
o sakykite jei kas zinote, jeigu vaikas nepersirgo vejaraup., ar taip gali nutikti ateityje, nes manoji neina i darzeli ir neuzsikrecia?
jurgytia
QUOTE(DRUNE @ 2009 10 28, 13:29)
o sakykite jei kas zinote, jeigu vaikas nepersirgo vejaraup., ar taip gali nutikti ateityje, nes manoji neina i darzeli ir neuzsikrecia?
*

Tai aišku, kad gali susirgti bet kada. O kuo didesni, tuo statistiškai sunkiau serga. Geriau būtų, kad vaikystėje persirgtų
valkata
QUOTE(viktutes @ 2009 05 26, 11:21)
o dėl bril. žalumos, tai dabar medicinos studentus mokina, kad jos nebenaudoti...juk yra daugybė bespalvių spiritinių tepaliukų, purškaliukų.....
*

Hmm, pamenu, jog skaičiau, kad zelionka yra tokia tik todėl, kad matytume kokius spuogelius jau dezinfekavome, o kurių ne. Juk jei dezinfekuosime bespalve priemone, tai labai sunku atsekti kuriuos jau patepėme, o kurių ne.
rimmka
QUOTE(DRUNE @ 2009 10 28, 14:29)
*

mano taip pat nėjo į darželį,bet 5.5 met7 susirgo doh.gif visas žalias buvo thumbup.gif ir nėra ko bijot tos žalumos g.gif O randelis tik 1 liko,bet kaip berniukui nieko baisaus tongue.gif
ingista
Aš jau išgydžiau vieną savo vaikelį nuo vėjaraupių bigsmile.gif , na truputį dar šašų liko ir žali taškai biggrin.gif Tik bėda, kad ir mano mažasis rodos sirgs, kuriam tik 6 mėn. verysad.gif nors gydytoja sakė, kd didesnė tikimybė, kad jis turės imunitetą, nes pati maitinu ir esu sirgusi vėjaraupiais. Atsiranda labai nedaug pūslelių, gal lengvai persirgs unsure.gif
Jasper
Prašyčiau mamų.... kurios nujaučia, kad mažiai greit sirgs, pasidalinti.. vėjaraupiais. Nenoriu vaiko skiepyti. Manau, kad geriau jau natūraliai persirgti blush2.gif
laurinukai
QUOTE(visokio skonio pupelės @ 2009 11 01, 15:01)
Prašyčiau mamų.... kurios nujaučia, kad mažiai greit sirgs, pasidalinti..  vėjaraupiais. Nenoriu vaiko skiepyti. Manau, kad geriau jau natūraliai persirgti  blush2.gif
*

Na va mano mazasis vakar ir susirgo vejaraupiais bigsmile.gif sese didesnes sirgo jais pries 2 sav.tai tik dabar mano mazyliui jie islindo mirksiukas.gif Pasidalintume kas nori,bet manau kad mums atstumas trukdo ax.gif
irmaba
maniskei 3, lanko darzeli, bet dar nesirgo vejaraupiais, bet lankant darzeli gali bet kada susirgt doh.gif
geriete:)
Maniskei beveik 4m, na ir ka siandien atsikele visa spoguota unsure.gif , jau vakar vakare buvo pakilusi temperatura, bet va per nakti ir ismete spuogiukais. buvom ligoninei, tai mum issaiskino kad uzsikreciama pries 11-12d iki isberimo.toks yra inkubacinis periodas. kadangi mes lankom darzeli, tai is ten vejarauoius ir parsinesem schmoll.gif . gydytoja prisake, gerti tavigili(ar siaip koki vaista nuo elergijos) ir aisku tepti briliantine zaluma. klausiau gal koks naujas tepaliukas atsirado vietoj "zelionkos", sako yra vienas bet pavadinimo taip ir nepasake, tik sake kad jis skirtas, kad maziau niezetu. o kuo maziau vaikas kasosi, tuo maziau pusleliu susidaro mirksiukas.gif
Juodkrantė
Aš saviškius paskiepijau nuo vėjaraupių.

Bet vis tiek sirgo. Tik jau taip lengvai, kad jokių randų tikrai neliko ir net zelionkos neprireikė. Tepiau alavijų kremuku, kad nesikasytų ir viskas...
lemurmur
QUOTE(valkata @ 2009 10 29, 12:26)
Hmm, pamenu, jog skaičiau, kad zelionka yra tokia tik todėl, kad matytume kokius spuogelius jau dezinfekavome, o kurių ne. Juk jei dezinfekuosime bespalve priemone, tai labai sunku atsekti kuriuos jau patepėme, o kurių ne.
*

Skaiciau, kad zelionkos gydymui nebeturetu skirti, nes ji toksiska ir jei vaiko letesne organizmo apykaita ji labai kenkia.. Dabar jau yra daug kitu priemoniu mirksiukas.gif
jekaterina.s
na mes jau senokai persirgome vejaraupiais, nors ir neskepijau, bet persirgome labai lengvai, net temperaturos neturejome thumbup.gif , bet kadangi daktare patare tempi zaluma, tai taip ir dareme, na neliko jokiu randeliu thumbup.gif
3 x mama
Pas musu panele liko 2 mazyciai randeliai.
irinka1970
QUOTE(kaulis @ 2009 11 01, 20:42)
Na va mano mazasis vakar ir susirgo vejaraupiais  bigsmile.gif  sese didesnes sirgo jais pries 2 sav.tai tik dabar mano mazyliui jie islindo  mirksiukas.gif  Pasidalintume kas nori,bet manau kad mums atstumas trukdo  ax.gif
*

Labukas.Jau pas maniski atsirado 1pulis,buvo mazas pries2d.O siandien jau ziuriu toks prisirpes,padidejes,o ant pilvo ir krutines atsirado rausvu demeliu. Temperaturos nera bet vaikas neramus.Idomu ar dabar jau uztept zalumos ar laukt kol daugiau atsiras?Geriam vitaminu sirupa,C vit papildomai.Gal kas galit ka patart? g.gif
Jasper
QUOTE(irinka1970 @ 2009 11 08, 12:20)
Labukas.Jau pas maniski atsirado 1pulis,buvo mazas pries2d.O siandien jau ziuriu toks prisirpes,padidejes,o ant pilvo ir krutines atsirado rausvu demeliu. Temperaturos nera bet vaikas neramus.Idomu ar dabar jau uztept zalumos ar laukt kol daugiau atsiras?Geriam vitaminu sirupa,C vit papildomai.Gal kas galit ka patart? g.gif
*

O kodėl jūs tepate briliantine žaluma? Kiek domėjausi, tikslingiau tepti spiritu - ir dezinfekuoja, ir niežulį mažina.
laurinukai
QUOTE(visokio skonio pupelės @ 2009 11 08, 14:28)
O kodėl jūs tepate briliantine žaluma? Kiek domėjausi, tikslingiau tepti spiritu - ir dezinfekuoja, ir niežulį mažina.
*

Mums tai gydytoja liepe tepti briliantine zaluma o veida tepaliuku acic,o i burnyte purskeme saltalankiu alieju su medetkomis,yra vaistinese pirkti purskiamo,nes ir burnyteje buvo spuogiuku ir ant delniuku,net ant kojyciu paduku.mes jau biagiame pasveikti,as tepiau iskart kai tik pamatydavau nauja spuogeli,o i burnyte p
irinka1970
Pas Armina atsirado toks dvigubas konkolas lupos kamputi.Tai jei ant veido atsiras tai irgi zaluma tepti ar yra kitokiu priemoniu.Tai as dar nieko netepiau tik jusu paklausiau kas geriau? g.gif
Papildyta:
Tai pas ji tik keli spuogai,temperaturos nera.Bet toks neramus,dantim grieze.Arminas pas mus su sunkia negalia[pats pasakyti nieko negali]tai vis ziurineju kas pas ji keiciasi. unsure.gif
laurinukai
QUOTE(irinka1970 @ 2009 11 08, 19:06)
Pas Armina atsirado toks dvigubas konkolas lupos kamputi.Tai jei ant veido atsiras tai irgi zaluma tepti ar yra kitokiu priemoniu.Tai as dar nieko netepiau tik jusu paklausiau kas geriau? g.gif
Papildyta:
Tai pas ji tik keli spuogai,temperaturos nera.Bet toks neramus,dantim grieze.Arminas pas mus su sunkia negalia[pats pasakyti nieko negali]tai vis ziurineju kas pas ji keiciasi. unsure.gif
*

Veidueska mes tepeme acic tepaliuku ten nuo lupu puslelines ,nes ir vejaraupiai taip pat yra herpesas mirksiukas.gif
irinka1970
Labukas grizom mes atgal is darzelio,paziurejo sesute i rausvas demeles ir pasake kad tai jau pradzia.Nusipirkau acic,psilo balsam,zalumos ir dar antialerginiu lomilan[jei bus labai neramus]tab.Grize visa apziurejau ir kur buvo tos demeles sutepiau zaluma.Dabar miega. blink.gif
sraiges
Sveikos 4u.gif
Mes ir sergam vejaraupiais, bet pas mus pagrinde isberta tai burnyte ir uzpakaliukas, spuogelius ant uzpakaliuko jau antra diena turime ir vis pasipildo naujais, o burnyte pirma isbere gal pries 3 dienas, nes jai labai sumazejo apetitas, o paziurejus i burnyte jau matesi sproge spuogai, siandien jau antra diena laikosi temepratura, uzkyla iki 38,5, Gal galit pasakyti kelios tos jau baisiausio dienos buna?
irinka1970
Arminui nauju neatsirado spuogeliu bet siandien labai neramus buvo[tubut labai niezti]tai daviau Lomilan puse tab.ir aprimo.Dabar miega nes anksti atsikele 6val.Ir vaistai nuo niezulio suveike.Sekame toliau. blink.gif Atrodo net paciai visa kuna niezti,as prasirgusi vaikystej.
sraiges
QUOTE(irinka1970 @ 2009 11 10, 12:49)
Arminui nauju neatsirado spuogeliu bet siandien labai neramus buvo[tubut labai niezti]tai daviau Lomilan puse tab.ir aprimo.Dabar miega nes anksti atsikele 6val.Ir vaistai nuo niezulio suveike.Sekame toliau. blink.gif Atrodo net paciai visa kuna niezti,as prasirgusi vaikystej.
*

o ta nuo tu mazu demeliu taip ir neisdygoi daugiau nauju? pas mus daug mazu raudonu taskeliu ant kojyciu ypac, galvojau kai jau kils per nakti, bet nieko, ne vienas neislindo, tie patys bresta ant uzpakaliuko 6 dideli ir aplink maziuku daug , bet neissipute dar, mums siandien 3 diena, jau ir temperaturos nebera.......tai sakau ar taip ir galim prasmukti tik su keliais dideliais spuogais na ir aisku pina burnyte, ar dar cia laukti to bumo g.gif
irinka1970
QUOTE(sraiges @ 2009 11 10, 12:41)
o ta nuo tu mazu demeliu taip ir neisdygoi daugiau nauju? pas mus daug mazu raudonu taskeliu ant kojyciu ypac, galvojau kai jau kils per nakti, bet nieko, ne vienas neislindo, tie patys bresta ant uzpakaliuko 6 dideli ir aplink maziuku daug , bet neissipute dar, mums siandien 3 diena, jau ir temperaturos nebera.......tai sakau ar taip ir galim prasmukti tik su keliais dideliais spuogais na ir aisku pina burnyte, ar dar cia  laukti to bumo  g.gif
*

Na pas irgi 3d,vakar atsirado ant dubces,ranku,ausu.O siandien irgi nieko nera po kol kas.Temperaturos nera,tik toks neramus turbut niezti.AS irgi tykiuos kad ramiai praeis,Kad tik dievui i ausi musu zodziai.Sekmes kolegos. 4u.gif
irinka1970
As tai tepu visus ir mazus,dideliu nelaukiu.Vai pas mus vis daugeja,ausis jau kaip pas zalmarge,ant veido nera.Taip tai ramiai nakti praleidom,sekam toliau.Kaip jums sekasi? blink.gif
sraiges
Laba rytuka smile.gif

Cia Anglijoj nera zelionkos, o pati is Lt neatsiveziau, tai maniske nezaliuoja, bet ant uzpakaliuko tai siaubingi pulingi spuogai keli, tepu tik kazkokiu kaip kreida tepaliuku skystu kad niezejima nuslopintu, daugiau nieko cia pas juos nera. Kol kas ir mus beria toliau, bet kolkas antra diena tik smulkus spuogiukai, ziresim kaip bus toliau, jau lyg ir sasai turetu detis ant pirmuju, bet kolkas mums nesideda
irinka1970
Tai taviske nenusidrako tu spuogeliu[juos gi taip niezti].Vakar dar radau ant veiduko dar nera.Tik ausis,rankos,nugaroj ai kaip Vyras sako tu musu zalmargi. 4u.gif
sraiges
QUOTE(irinka1970 @ 2009 11 12, 09:47)
Tai taviske nenusidrako tu spuogeliu[juos gi taip niezti].Vakar dar radau ant veiduko dar nera.Tik ausis,rankos,nugaroj ai kaip Vyras sako tu musu zalmargi. 4u.gif
*

Ji manau dar maza ir nlabai supranta kaip reikia kasytis, tik pyksta labai ir rekia ir atrodo rankytes prarys kaip kisasi i burnyte blink.gif smile.gif
Na siandien lygtais jau ir neberadau nauju spuogeliu, bent jau man taip atrodo g.gif , labai noriu tiketi kad mes jau po truputi gyjam unsure.gif g.gif smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.