Mielos mamytes, jau kelinta diena neberandu sau vietos. Mano mazoji mergyte 7 menesiu persirgo vejaraupiais, ir ant kaktos liko randas....
QUOTE(Arneja @ 2008 10 24, 16:12) Mielos mamytes, jau kelinta diena neberandu sau vietos. Mano mazoji mergyte 7 menesiu persirgo vejaraupiais, ir ant kaktos liko randas.... ziurint koks ten jum tas randelis mano sirgo vasara tai dar iki dabar kai kur matosi demeles..po truputi viskas nyksta kai kur yra tarsi duobutes bet manau kol uzaugs tikrai isnyks ar bus vos matoma a kiek jum laiko praejo?
Praejo tik kokios 10 dienu...Yra tokia ryskiai matoma duobute ant kaktos...
Vyresnysis persirgo, bet jam nei 1 rando neliko, o mazoji dukryte mano liko tokia "papuosta"
Maniškis sirgo 1.5m. ir labai buvo išbertas ,kai kur randuku liko (bet nelabai ryškūs) o jam jau 5met.
O jums, manau dar nedaug laiko praėjo, matysit vėliau kaip bus, nepergyvenkit
Mano dukrytė sirgo kai jai buvo 4m. Ant kaktos buvo likusi gili duobutė, irgi pergyvenau, kad liks visam, bet bėgant laikui ji vis mažėjo, o po kokių 2m visai išnyko, buvau pradėjusi galvoti, net apie tepalus nuo randų, kažin ar jie kiek padeda, taip ir neišbandėm. Nepergyvenk labai, manau, kad laikui bėgant jums irgi išnyks randukai.
vienam tepiau ta zaluma,kaip mama sake-randu neliko
Mums tai žalumos rekomendavo netepti, nes ji džiovina ir nuo jos niežulys didesnis, kai sausėja oda, tai tepėm tik su psilo balzamu, kad nuimtų niežulį, o kuo mažiau nusidrasko šašiukus, tuo mažesnė tikimybė, kad liks randai.
QUOTE(iloniux @ 2008 10 24, 22:06) Mano dukrytė sirgo kai jai buvo 4m. Ant kaktos buvo likusi gili duobutė, irgi pergyvenau, kad liks visam, bet bėgant laikui ji vis mažėjo, o po kokių 2m visai išnyko, buvau pradėjusi galvoti, net apie tepalus nuo randų, kažin ar jie kiek padeda, taip ir neišbandėm. Nepergyvenk labai, manau, kad laikui bėgant jums irgi išnyks randukai. Aciu mamytes visoms uz atsakymus
Sveikos mamytes, maniskis irgi sirgo mazdaug pries metus, tai ant veido isvis randeliu nera, na o ant nugaros tai gal trys gilios duobutes kurios laaaaabai letai traukiasi, bet vis tikiuosi, kad isnyks
Mano mergyte sirgo budama 4 metuku,bet manau kadangi buvom skiepine nuo vejaraupiu tai sirgom labai lengva forma.O kas del randuku tai mano drauges mergyte sirgo labai sunkei net burnyteje buvo spuogeliu ir visi visi pulingi,reikedavo net raminamuju kad uzmiktu,temperatura laikesi 2 savaites ir ten kur buvo spuogelis visur liko randukai-duobytes tokios,nu bet va praejo beveik metai ir jie mazeja.Gal delto kad dar augantis vaikas
Mūsų mergaitei tebuvo gal 50 spuogelių, randelių neliko, tik bijau, kad gali dar kartą susirgt. Esu girdėjus, kad jei nėra daugiau nei 50 spuogų, imuniteto neįgyjama.
As manau kad nuo spuogeliu kiekio tikrai nepriklauso ar dar karta susirgs vaikiukas. Siaip tais vejaraupiais zmogus serga tik vieninteli karta gyvenime ir susirgti pakartotinai yra labai labai maza galimybe.Nepergyvenk
QUOTE(Arneja @ 2008 10 30, 14:37) As manau kad nuo spuogeliu kiekio tikrai nepriklauso ar dar karta susirgs vaikiukas. Siaip tais vejaraupiais zmogus serga tik vieninteli karta gyvenime ir susirgti pakartotinai yra labai labai maza galimybe.Nepergyvenk Ačiū, svarbiausia, kad mergaitės nesusitgtų vyresniam amčiuje, tada sunkiua ši liga pernešama. Sesuo sirgo 18, tai net burną buvo išbėrę. QUOTE(lora2006 @ 2008 10 30, 20:36) Ačiū, svarbiausia, kad mergaitės nesusitgtų vyresniam amčiuje, tada sunkiua ši liga pernešama. Sesuo sirgo 18, tai net burną buvo išbėrę. Na, cia irgi dar diskutuotina. Mano brolis susirgo vejaraupiais 18m, nuo jo apsikrete mano vyras (27m.) , o nuo jo ir dukryte. Tai ji sirgo zymiai sunkiau nei tie du. Isberimu gal pas visus buvo taip vidutiniskai. Bet vaikui buvo auksciausia temperatura ir ilgiausiai laikesi ir siaip sunkiau tie spuogeliai nyko - vis nauji kelesi. QUOTE(Brasa @ 2008 10 31, 09:19) Na, cia irgi dar diskutuotina. Mano brolis susirgo vejaraupiais 18m, nuo jo apsikrete mano vyras (27m.) , o nuo jo ir dukryte. Tai ji sirgo zymiai sunkiau nei tie du. Isberimu gal pas visus buvo taip vidutiniskai. Bet vaikui buvo auksciausia temperatura ir ilgiausiai laikesi ir siaip sunkiau tie spuogeliai nyko - vis nauji kelesi. gal ir tiesa. Turbūt daug priklauso ir nuo imuninės sistemos. Be to kikevienas ligas perneša skirtingai. QUOTE(Arneja @ 2008 10 24, 16:12) Mielos mamytes, jau kelinta diena neberandu sau vietos. Mano mazoji mergyte 7 menesiu persirgo vejaraupiais, ir ant kaktos liko randas.... Pas maniske irgi liko duobyte nuo vekaraupiu, tepu dermatixu, nezinau ar jis pades ar ne , bet gal kiek uztrauks randuka Dar rekomendavo silikonini pleistra "Mediform" jis daugkartinis yra ivairiu dydziu ( atkirpus dalele ir naudojant ant randuko uztenka 5-6 dienom)
As pati sirgau pernai (25 metu
musu sunus labai sunkiai sunkiai prasirgo vejaraupiais kai buvo 1m. dabar jam 5m ir randeliu liko pilna krutine, nes buvo nusidraskes
Mums neliko jokių randelių ir šiaip prasirgom labai lengvai
Sūnus irgo lengviau, randelių neliko , gal tik koks vienas..dukrytei liko keletas, sirgo būdama4 mėn, labai sunkiai.
QUOTE(ugi @ 2008 11 06, 14:11) Pas maniske irgi liko duobyte nuo vekaraupiu, tepu dermatixu, nezinau ar jis pades ar ne , bet gal kiek uztrauks randuka Dar rekomendavo silikonini pleistra "Mediform" jis daugkartinis yra ivairiu dydziu ( atkirpus dalele ir naudojant ant randuko uztenka 5-6 dienom) mano damai irgi liko randeliai ant veiduko, reiks kažkaip megint gydyt, tik idomu kada galima, ar mes nepavelavom, po sirgimo praejo gal 2 savaites.
Liko vienas rendelis, nuo pirmo ir pacio didziausio spuogiuko... Kol nesusipratau, kad tai vejauraupiai, kitus jau tepiau... bet ir siaip gan lengvai prasirgo
O kuo tepti reikia? Tik ta briliantine zaluma ar jau yra kas nors naujo?
Ruosiuosi ir as, nes aplink serga puse vaiku
Pries pora men.ir mano mazoji sirgo vejaraupiais,jai 4 metukai.Darzelyje vaikai sirgo,buvo karantinas,bet as specialiai ja vedziau,kad tik uzsikrestu(uzsikrete tik po men.kai jau visi buvo pasveike
Mazoji prasirgo labai lengva forma,tai gydytojas sake,kad jeigu nesusidare imunitetas,tai gali sirgti ir dar katra O del "zelionkes"tai gyd.sake,kad ji jau "nebemadinga"
Sveikos mamytes, na nezinau kaip jums, bet man paciai vaikysteje tevai ant nosies ir prie apatiniu blakstienu ispaude spuogelius (nes nezinojo kad man vejaraupiai) tai randai iki siol yra ir niekur jie nedingsta. O ten kur blakstienos turetu buti, ju nera. Bet nieko cia baisaus,myles ir tokias jusu mazutes mergytes
mano didysis sirgo 5 m. tai ir temp buvo labai auksta ir spuogeliu buvo begal daug
po vejaraupiu liko pas mus ir isvirsiniu randu ir vidiniu -sirdies ir baimiu....labai sunkiai sirgom mes tais vejaraupiais plius kai daktarai "savamoksliai",vos nenumirem
Mano bernai abu persirgo pavasarį, liko nežymių randelių, kurie vis labiau nyksta. O mano kūnas dar ir dabar nusėtas vėjaraupių randais, nors sirgau prieš 20 metų. Bet nesuku sau dėl to galvos.
Ant mano burbulo jau nieko nesimato, skirtingia nuo manes, nes uzsikreciau nuo jo, nebuvau sirgusi vaikysteje, tai linkiu arba visai nesusirgt, ar susirgt ikimokyklinukui.. daug lengviau praeina, net jei ir sunkiau, bet suaugusiam dar sunkiau
Mes sirgome lygiai prieš metus. Sunkia forma, šašu daug ir net burnytė buvo išberta. Temperatūra 39,5. Tepemės "zelionke" po to net prie jodo tirpalo perėjome. Teko gerti Tavegyl, kad galėtų užmigti. Po metu rendelių niekur neliko ant kūno, o vat ant kaktos turime du iki šiol. Manau išaugs, išsilygins ir tie du
Mano vaikai irgi sirgo prieš metus,Dydysis su aukšta temp.ir su daug spuogų
Sirgo mano abu vaikai. Mazylis labai sunkiai, bet kas blogiausia jis nesidave tepamas, ypac negalejau jam patepti veido (net mieganciam), tai jis tuos veido spuogelius nusidraskydavo. Liko ant veido randeliu, bet man atrodo, kad jie mazeja. Tikiuosi, kad su laiku visai isnyks
Mums labiau padejo briliantine zaluma, visus spuogelius, kuriuos tepiau "fenistil" ir psilobalzamu, draskesi
Vaikai dar nespėjo susirgti, o aš vaikysteje darželio nelankiau, tai taip ir likau nepersirgus, tai jau kai griebs mus tie vejaraupiai, tai 3-se žali sedesim, baisoka.
maniskis neuzsikrete nuo darely keliu susirgusiu,nes mes ji paskiepijom,tikiuosi ir nesusirgs
Matau, kad kiekvienam skirtingai tie vėjaraupiai atsiliepia..... na, aš kaip tik dabar susirgau būdama 29 metų ie nežinau nuo ko, vaikų neturiu
paziurekite ir ivertinkite
labukas dalyvaujame konkursiuke ar galetumete ivertinti mano receptuka http://blog.kotanyi.lt/velykinis-kiaulieno...s-su-suriu-2364 ir mano vyro sedevrini recepta http://blog.kotanyi.lt/velykines-keptos-stintos-2381 jei nesunku dekojame abu labai QUOTE(engrida @ 2009 04 01, 22:35) paziurekite ir ivertinkite labukas dalyvaujame konkursiuke ar galetumete ivertinti mano receptuka http://blog.kotanyi.lt/velykinis-kiaulieno...s-su-suriu-2364 ir mano vyro sedevrini recepta http://blog.kotanyi.lt/velykines-keptos-stintos-2381 jei nesunku dekojame abu labai Nelabai gražu čia kišt receptus, kad būtų prabalsuota
man sergant vaikystėje vienas vėjaraupių spuogelis buvo panosėje. Tai dabar, jei tik didesnė sloga ir labiau pasitrina panosė, toje vietoje iškart šašas kaip herpis susidaro
Sūnus sirgo, tai kai padraskė prie nosytės liko nedidelis randelis, nes buvo liepta daugiau taip nedaryt, tai daugiau niekur neliko, o mazoji, kai brolis sirgo neusikrete, bet as neskiepyiu, bijau nes pas mus taip buvo su brolienes sese, ją paskiepijo ir iškart susirgo, tai liko kurčia manu, tegu perserga
Cia taip paskaitinejau, tai man net baisu pasidare...
"Sūnus sirgo, tai kai padraskė prie nosytės liko nedidelis randelis, nes buvo liepta daugiau taip nedaryt, tai daugiau niekur neliko, o mazoji, kai brolis sirgo neusikrete, bet as neskiepyiu, bijau nes pas mus taip buvo su brolienes sese, ją paskiepijo ir iškart susirgo, tai liko kurčia manu, tegu perserga" pasidare dar baisiau
Butent del galimu randu ir bijau vejaraupiu, nes maniske (3,5 metu) nepalieka nei vieno spuogelio ar ibrezimo ramybeje - pasislepia ir tol lupineja, kol visi pirstai kraujuoti buna
Mes viena kara nuvažiavom pas vyro broli ir jų dukrelė sirgo vėjaropeis,bet mes nesibaiminom ir leidom jiem žaisti kartu,manėm kuo greičiau persirgs tuo geriau
QUOTE(aistule28 @ 2009 04 05, 16:39) Mes viena kara nuvažiavom pas vyro broli ir jų dukrelė sirgo vėjaropeis,bet mes nesibaiminom ir leidom jiem žaisti kartu,manėm kuo greičiau persirgs tuo geriau na tai dziaukites, kad lengvai persirgot
Maniskis prasirgo 6 metu. sirgo labai sunkiai, spuogai buvo dideli, tikrai niekur nesigraske, bet randeliu liko daug. nezinau ka daryti....
musu sunus labai lengvai persirgo, bet dar dukryte auga, duok dieve, kad ir jai lengvai praeitu. linkim visiems kuo anksciau ir lengviau susirgti
o as atsimenu savo vaiskyste, kai sirgau ir mane zelionka ispaise... o po to reikejo man i gimtadieni eiti, ivykis rimtas, o nudazymas nenusiplove, tai man toks stresas buvo...
tai vat ka noriu pasakyti, kad dabar galima Octenisept naudoti dezinfekcijai, kuris yra ir veiksmingiau uz briliantine, ir tepti nereikia, nes su purkstuku, ir nenudazo vaiko, kas psichologiskai slegia, bent jau mane slege ziauriai... Ir dar jie parduoda losjona Octenisan, juo galima maudyti vaikuti, tada tikrai bus viskas kas imanoma padaryta, del antiseptikos odos ir berimo
ne taip senai rašiau, jog labai bijom vėjaraupių, o štai sau ir turim
Papildyta: o dėl vaistukų, tai gyd mums liepė tepti tik briliantinį žaliasį(zelionkę). sakė veiksmingiausia priemonė. o burnytę ( kuri dar nėra išberta ir tikiuosi neišbers) ir aplink mano mažojo vyriškio pasididžiavimą su acic tepaliuku, taip pat liepė duoti acic tabletes. QUOTE(saulės spindulėlis @ 2009 05 25, 15:22) ne taip senai rašiau, jog labai bijom vėjaraupių, o štai sau ir turim Papildyta: o dėl vaistukų, tai gyd mums liepė tepti tik briliantinį žaliasį(zelionkę). sakė veiksmingiausia priemonė. o burnytę ( kuri dar nėra išberta ir tikiuosi neišbers) ir aplink mano mažojo vyriškio pasididžiavimą su acic tepaliuku, taip pat liepė duoti acic tabletes. sveikutes, mes jau kitoj temoj irgi pridiskutavom va cia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry27276408 nenaudokite zelionkos, jau po truputi pediatrai pradeda ismokti, kad tai atgyvena... ir taip pat del randu- reikia veiksmingo antiseptiko, kuris apsaugotu nou bakterines infekcijos ir gero losjono, kuris nuimtu niezuli ir viskas o dazai (zelionka)- psichoterapija |