Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dėmesio - utėlės!
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3
Evusi
QUOTE(Rudeninuke @ 2008 11 27, 10:49)
Brrrrrrrr net nupurtė. Pernai pas mus grupėje vyresnės mergaitės irgi šita bėda buvo. Ir kas keisčiausia, kad tėvai pradėjo pulti auklėtoją blink.gif , o auklėtoja bijodama direktorės irgi tylėjo atseit susitvarkysim ir patys. Tfu tfu tfu mūsiškė neparsinešė, bet neleidom į darželį gerą mėnesį. O problema nesitvarkė, pas vieną išnyksta, pas kitą atsiranda. Jau imdavo net niežulys kai pradėdavau tikrinti jos ilgus plaukus. Taip tęsėsi pora mėnesių, kol jau kantrybė neišlaikė ir nuėjau pas direktorę apie problemą pakalbėt. Ji labai greitai ir griežtai sureagavo, visi vaikai kiekvieną rytą buvo tikrinami, patalynė keičiama kas 2dienos, kilimai žaislai iššaldyti ir tfu tfu bet pagaliau problema išsisprendė. O jei be pagalbos tik pasitikėjimu tėvais ir jų požiūriu į šitą visiems nemalonią problemą, tai būtume dar kelis mėnesius streso turėję, o auklėtoja būtų nustekenta nuo tėvų nepasitenkinimo. Va čia ir didžiausia bėda, kad jei aplinkoje kas nors nesusitvarko, tai gaunasi užburtas ratas.
Stiprybės jums ir kantrybės. (mes profilaktiškai naudojom kažkokį baisiai dvokiantį tirpaliuką, vaistinėj pirkau tik nepamenu pavadinimo).
*

Tikriausiai ir man teks pas direktore eiti, nes kitaip tai problema tikrai neissispres.
Nupirkau ir as ta purskala, vadinasi "Parasidose" kolakas lyg nesimato tu uteliu, bet visa laika irgi gi nepurksi tu vaiku, nes tikrai, kvapas tai nekoks pastoviai sklinda...
milereta
QUOTE(ausrele123 @ 2008 11 11, 19:42)
noriu paklaust kaip tos glindos atrodo? jei tokios baltos prilipe prie plauko, nenusiema.tai reiskia glindos.?dekui
*

Glindos kaip pleiskanos, tik tvirtai prisitvirtinusios prie plauko, toliau nuo plauko šaknies. Gyvos lengvai nenukrapštysi, o pleiskana iš karto nukrenta. Utelės daugiausiai būna už ausų, palei kaklo linija.
Pa"gooogl"ink ir rasi piešinukus bei aprašymą.
Turėjom ir mes tą džiaugsmą - autobuse pasigavom.. Gerai, kad tik viena buvo, tai greit susitvarkėm.
Gerai žinau kaip jas rasti - mama ilgai mokytojavo, nuo mažų dienų aiškino apie uteles. Taaaaip jos neišnyko - vis po truputi veisiasi.
milereta
Beje, jei pas vaika glindos - reikia neužmiršti ir kitų šeimos narių, gyvūnų. Tai pat išvirinti patalynę, surinkti karantinui (2-3 savaites) visus žaislus, ypatingai pūkuotus ir išplauti grindis... Kailinukai, kepurės, šalikai, nešioti rūbai tai pat turi praeiti karantiną arba karštą plovimą (60-90 laipsniu).
naitas
QUOTE(Evusi @ 2008 11 23, 21:57)
Sveikos. Susiduriau su sia problema. Kankinuosi jau nuo vasaros. Turiu dukryte kuriai 5m. ir auginu broliuka 9m. Isbandziau beveik visas priemones naikinancias uteles. O jos gana nepigios. Isleidau jau gal 500lt vien tik joms. Ir kas is to...
*

tai va... nusipirkit kosmetinio žibalo už 7 - 8 litus butelaitį, ir baigsit su ta bėda.

nesicirkinčiau, jei iš darželio parsineštų vaikas šitų gyvių. Iškart pas direktorę, nepadeda, tada į Visuomenės sveikatos centrą ar dar kur.. kad iš pašaknų. PATI utėlėtus vaikus išboginčiau iš grupės, galų gale.

kas kovojo su tuo brudu, supras, kiek laiko, nervų ir pinigų, GĖDOS tai kainuoja doh.gif
<Pinda>
QUOTE(naitas @ 2008 12 02, 15:02)
tai va... nusipirkit kosmetinio žibalo už 7 - 8 litus butelaitį, ir baigsit su ta bėda.

nesicirkinčiau, jei iš darželio parsineštų vaikas šitų gyvių. Iškart pas direktorę, nepadeda, tada į Visuomenės sveikatos centrą ar dar kur.. kad iš pašaknų. PATI utėlėtus vaikus išboginčiau iš grupės, galų gale.

kas kovojo su tuo brudu, supras, kiek laiko, nervų ir pinigų, GĖDOS tai kainuoja  doh.gif
*

tas tavo zibaliukas nifiga nepades schmoll.gif , atgyventas reikalas. o del ejimo pas direktore, tai kaip tau atrodo ka ji gali padaryt? kiekviena vaika prie darzelio duru tikrint? juk uzsikresti gali ir autobuse, maximoj kepure besimatuodamas!!!!
jei jus su zibaliuku gydotes, tai jus reiktu is darzelio mest, nes esat nesiotojai!!!
smalsiukė
Sveikutės 4u.gif
Mano panelė jau eina 12metus. Ir niekaip negalim atsikratyti šiais parazitais.
Buvau ištrynus jau 2 kartus su Pedaksu išrinkau.Praėjo koks mėnuo ir vėl iš naujo blink.gif Ir kas svarbiausia kad nei man nei jos broliui nėra,bet vistiek ir mes profilaktiškai tvarkomės.
Vakar pirkau tuos Parasidose(nu nepigus 59lt) bet kad padėtų dar pasiūlė apsauginį ir šukas.Noriu paklausti ar verta juos pirkti?Ar ne bus geriau kad jai išrinkčiau rankom?
Yra pauglė ir neleidžia skambinti auklėtojai bet mano kantrybė trūko g.gif Kiek taip galima?Tik va yra klausimas iš kurios mokyklos parsineša?lankom tai 2 g.gif
Urtytė_mergytė
QUOTE(smalsiukė @ 2008 12 17, 10:39)
Sveikutės 4u.gif 
Mano panelė jau eina 12metus. Ir niekaip negalim atsikratyti šiais parazitais.
Buvau ištrynus jau 2 kartus su Pedaksu išrinkau.Praėjo koks mėnuo ir vėl iš naujo blink.gif Ir kas svarbiausia kad nei man nei jos broliui nėra,bet vistiek ir mes profilaktiškai tvarkomės.
Vakar pirkau tuos Parasidose(nu nepigus 59lt) bet kad padėtų dar pasiūlė apsauginį ir šukas.Noriu paklausti ar verta juos pirkti?Ar ne bus geriau kad jai išrinkčiau rankom?
Yra pauglė ir neleidžia skambinti auklėtojai bet mano kantrybė trūko  g.gif  Kiek taip galima?Tik va yra klausimas iš kurios mokyklos parsineša?lankom tai 2 g.gif
*

Praeitais metais mano vaikis, irgi 12 metų, parsinešė tų parazitų doh.gif Žinok, aš įsidrąsinau ir paskambinau auklėtojai. Pasakiau, kad "Ir gėda, ir bėda", bet yra kaip yra. Auklėtoja juk žino, kad šeima mūsų yra normali. Sureagavo labai rimtai. Sakė, labai gerai, kad pranešiau, kad jau buvo 3 atvejai mokykloj, kai mamos skambino ir skundėsi. Sakė, jog turi visų tėvų sutikimus tikrinti plaukus vaikų, ir ryt eis pas seselę, kad patikrintų visus. Gal ir tu paskambink auklėtojai, tik savo dukrytei to nesakyk g.gif Viskas labai delikačiai atliekama, tikrai juk nemini niekas pavardėm, kas užsikrėtęs, ir pan. Nebent auklėtoja kokia durna būtų doh.gif
Jei mes tylėsim, tai ir nedings tie parazitai, nes va matai, mergaitei gi atsinaujina doh.gif Aš pas vaikį po to (gal po 2 savaičių) dar buvau radus,vėl neleidau į mokyklą, išrinkau, o paskui dingo. Šiais metais kol kas tfu tfu tfu, neparnešė dar lotuliukas.gif
Aš tryniau su tuo brangiuoju, Parasitose, atrodo. Bet aišku, berniukui kitaip, jo plaukai trumpi, šviesūs, tai greit išrinkom ir rankom, paskui dar 2 kartus plovėm su tuo skysčiu. Mergaitei sunkiau, ypač jei ilgi plaukai doh.gif Nors kiek girdėjau atsiliepimų, kad tie pigieji padeda lygiai taip pat, kiek ir tas brangus.
Papildyta:
QUOTE(<Pinda> @ 2008 12 09, 20:45)
tas tavo zibaliukas nifiga nepades  schmoll.gif , atgyventas reikalas. o del ejimo pas direktore, tai kaip tau atrodo ka ji gali padaryt? kiekviena vaika prie darzelio duru tikrint? juk uzsikresti gali ir autobuse, maximoj kepure besimatuodamas!!!!
jei jus su zibaliuku  gydotes, tai jus reiktu is darzelio mest, nes esat nesiotojai!!!
*

Taip, gali parsinešti ir iš tavo išvardintų vietų, tačiau ten jau nieko nepatikrinsi. Profilaktiškai patikrinti vaikus klasėje tikrai gali, bent jau būsi tikra, kad ne nuo suolo draugo užsikrėtė. Nes jei klasėje kas nors turės tų utėlių, tai nespėsi juk naikinti, atsiras ir atsiras vėl doh.gif
Pas mus mokykloje praeitų metų pradžioje buvo tėvams išdalinti tokie raštai, kad sutinkame, jog profilaktiškai būtų tikrinami vaikai. Visi klasės tėvai pasirašė.
Geikutux
Sia problema turi tokios salys, kaip Prancuzija, Anglija.. Ten ziemos siltos, tai plinta bjauriosios greitai. Bet niekas ten nedaro tragedijos, tiesiog naudoja tam skirtas priemones ir tiek, apie "radybas" pranesa mokytojams . Parasidose irgi prancuziska ( purskala panaudojam profilaktiskai, kai perspeja , kad klasej rasta). Priemoniu ten daug ir apie jas issamiai aiskinama . Uteles megsta svarias galvas. Beje, jei neklystu, Parasidose yra is nat . medziagu smile.gif , ne chemikalu.
laimux74
Ir aš naudojau tą Parasidose, bet nieko nepadėjo. Ištrinkau galvas visiems trims vaikams 9m, 4m ir net pas 8 mėn. mažąjį radau. gerai, kad vyresnėlį ir mažajį trumpi plaukučiai ir tamsūs, tai lengvai galima išrinkti, tai kad ir tepiau su tuo tepalu vakar, šiandien vyriausiąjam net 7 dideles uteles radau, bet kas keisčiausia labai mažai glindų. O mažiukui nereikia net ieškoti, matosi kiaurai, greičiausiai įkrenta iš kurios galvos. pas vidurinyjį šviesųs ir ploni ilgi plaukučiai , tai ačių dievui nieko neradau, bet visvien ištepiau su tais vaistais. Manau, kaip bebūtų išrinksiu jiems, bet baisiausia, kad jaučiu, kad ir pas mane tų bjaurybių yra, o plaukai pas mane iki šiknos... antrą dieną su visokiais vaistais varau, šukuoju su tom plonom šukytėm, tik kažin ar yra kokios naudos, nes dar jaučiu, kad kanda, arba gal vaidenas jau... reiks eit į kirpyklą padažyt šaknis, bet neįsivaizduoju, kad galėsiu, nes gėda, kad kirpėja pamatys, kad uteles ir išnaikinčiau, bet glindų tai nieks man neišrinks...
Jaučiuos kaip kokia asocialė, nors net nežinau, kur mes jų pasigavom. greičiausiai, kad vyresnėlis iš mokyklos parnešė, nes aš pati namie ištisai sėdžiu. Dabar kaip tik sergam, neinam į mokuklą, gal kaip nors išsirankiosim, bet bijau, kad tai kartosis...
Geikutux
O purskalo Parasidose nebandei prevencijai? Na, kad vel neparnestu is mokyklos g.gif
skorpea
QUOTE(Ede @ 2005 10 14, 13:21)
O čia didelė problema su tais būžiais doh.gif
Airijoj,vienos pažystamos mergaitės užsikrėtė utėlėm,tai vaistinėj,kai paprašė vaistų nuo jų,tai klausia,nuo,kokios rūšies blink.gif  blink.gif Pasirodo,kad jos ne vienodos yra blink.gif  ohmy.gif
*

blink.gif blink.gif doh.gif
Baniukas
Esu girdėjusi,kaip auklėtoja sakė,jog atsirado tie parazitai ir apsižiūrėti vakų galvas,bet po kol kas viskas ramu.O dar pas mane berniukas ir šukuosena trumpa,bet mano tai garbanos ilgos,tai nelabai norėčiau tų gyvynėlių blush2.gif
mamax3
mano dukra buvo parsinešus prieš du metus iš mokyklos,tai užsikrėtėm visa šeima,tik vyrui nebuvo. Tai kiek privargau,tuo metu vaistinėse buvo tik "Pedeks",kuris mums visai nepadėjo,teko išsirankioti...
Dabar aptikau vienam vaikui,iš darželio parsinešė,laimė,kad buvo pati pradžia viena utelė ir kokių 20 glindų,tai greit susitvarkėm,bet jį vis dar reiks patikrinti,kad nebūtų kokia glinda likus...
Šiai dienai gydytoja pasiūlė NYDA preparatą,aš nenaudojau,bet jei vėl apsikrėstume,ko gero išbandyčiau

http://www.vaistai.lt/index.php?option=com...searchword=nyda
zuikute24
Nu šios bjaurybės užpuolė ir mane!
Gal žinote ar Pedeks galima naudoti nėščiosioms?
aiste_liepa
Apsigyveno ir pas mane verysad.gif Pasigavau nuo drauges mergickos, o ji kaip ir dauguma is darzo parsinese. Prasidejo nuo niezulio jau pries menesi, bet nieko nebuvo matyti, o pries keleta dienu galva baltuot pradejo... Kiek teko girdeti PARASIDOSE neapvilia, tik kruopsciai reikalavimu laikytis reik.
Gal kas zinot kokiu atitikmenu Parasidosei kuriuos pardavinetu uzsienyje, nes siuo metu esu norgej ir kiek narsiau internete gerai padedanciu neradau... unsure.gif
Kendal
Man tai keista, kad kai kam tos utelės gėda. Lyg būtų čia ko gėdytis. Vaikas iš mokyklos parėjo prieš savaitę ir skundėsi, kad galvą niežti. Nežinojau iki tol apie uteles, bet dabar jau žinau, kas tai. Nuo vaiko ir pati tų parazitų pasigavau. Nervų tikrai nemažai naikinimas kainuoja. Manau, kad blogiausia, jei apie tai nutylima. Juk tie parazitai labai greitai plinta, tai ir reikėtų tik pastebėjus iš karto ir pranešti vaikų darželiui ar mokyklai. Iš mokyklos vienas vaikas parnešė, bet aš iš karto vaikų darželiui pranešiau, kad yra taip ir taip. Darželinukui galva Pedeksu ištryniau nors nieko ten dar neradau (maža kas), bet negana to, ir pranešiau iš karto, kad seimoje tokia beda - utelės. Manau, kad kaip ir tarakonai, taip ir utelės plinta nepriklausomai nuo tvarkingumo ir piniginės storio.
Utelės yra žmogaus parazitai, ir todėl joms reikalinga šiluma. Palankiausia virš 28C. Jeigu drabužius (kurių pvz plauti negalite ar nenorite) šiuo šaltu laikotarpiu išnešite parai į šaltį (garažą ar balkoną), tai parazitai turėtų žūti.
BusimiDvynukai
brangiosios, jus nepatikesit is kur as gavau siu bjauriu padaru....
ogi gimdymo namuose... nereikia sulaukti darzelio, o tokioj istaigoj pasigauni... aciu dievui pas vaiku plauku nera, tai ant mamos apsigyveno blink.gif
tai negaliu nei maitinti nes tepu plaukus zibalu, tai cia snekama apie tai kad viskas kas geriausia - vaikams, nemanau kad tai taip yra....
kazka reikia daryti.... g.gif
Sirvita
QUOTE(BusimiDvynukai @ 2009 11 02, 14:09)
brangiosios, jus nepatikesit is kur as gavau siu bjauriu padaru....
ogi gimdymo namuose... nereikia sulaukti darzelio, o tokioj istaigoj pasigauni... aciu dievui pas vaiku plauku nera, tai ant mamos apsigyveno blink.gif
tai negaliu nei maitinti nes tepu plaukus zibalu, tai cia snekama apie tai kad viskas kas geriausia  - vaikams, nemanau kad tai taip yra....
kazka reikia daryti.... g.gif
*

Siais laikais yra normalesniu gydymo priemoniu, nei zibalas mirksiukas.gif
kam ta smarada ant galvos tepti ir kenteti doh.gif
Po gimdymo ir taip plaukuciai pradeda slinkti, o zibalas jiems sveikatos dar labiau nedadeda schmoll.gif
gav
Na mes ir šiuo džiaugsmu džiaugiamės. Naudojau "parazitozę". Lydg tai neblogai, bet ją būtina pakartoti po 3 - 5 dienų. Aš naudojau purškalą ir užsidėjau ant galvos maišelį, man taip patarė kirpėja, taip jos greičiau žūsta, nes negauna deguonies. Na džiaugsmelis tai SUPER. Viską skalbiau, lygina, dezinfekavau, bet, kai pagalvoji, kad vėl gali vaikas iš mokyklos partįsti, tai doh.gif
ast_alaus
Hm, o kam gi tuos cheminius brudus tepti ant galvos ir dar vaikams, kudikiams...
Pats geriausias ir sveikiausias budas - specialios (arba tiesiog labai tankios) sukos, kuriomis reikia labai kruopsciai (sruogelemis) issukuoti plaukucius. Ir ta daryti ne viena kart, bet bent karta per para (idealu, jei sukuosites ryte + vakare). Svarbiausia laiku pastebeti ir isnaikinti gyvas uteles, nes jos labai sparciai dauginasi, t.y. deda kiausinelius labai dideliais kiekiais. Jei nebus gyvu utelaiciu, nebebus ir glindu.
Zinoma visi tie vaistiniai preaparatai yra greitesnis budas, tik...kam metyti pinigus vejais?

Gyvename Anglijoj ir vaikai lanko mokyklas, tad su siais gyviais jau ne karta teko susidurti (dukros klaseje yra vienas ar keli 'platintojai', todel visiskai ju isvengti - beviltiska!!). Bjauru, nesmagu, bet ka darysi...tokiais laikais gyvenam doh.gif (anksciau juk mokyklose tikrindavo, tad isvengdavom). Pati budama gerokai virs 30 metu pirma kart pamaciau kaip uteles atrodo doh.gif cool.gif Dar bandziau 'ieskot teisybes' mokykloj, bet kur jau ten biggrin.gif biggrin.gif
Zemiete
utėlėmis užsikrėsti gali kiekvienas - draugai atostogaudami iš Palangos parsivežė, kai nuomotam kambaryje gyveno, tai kur čia tu rasi "teisybę". šukavimas gal ir natūraliausias būdas atsikratyti utėlių, bet tikrai ne efektyviausias ir ne greičiausias - palik kokią vieną utėlę, glindą ir vėl turėsi tų parazitų. šiaip vaistinėje reikėtų užklausti - tikrai pasiūlys priemonių, tik domėkitės sudėtimi, kaip mes ir darėm - tada ne chemiją, o patikimą vaistą išsirinksit
Sirvita
Kai vyresnelis ejo i darzeli, tai turejo pora syki sio "malonumo" doh.gif
mokykloj sios bedos kolkas nera, phu phu phu.

Gelbejo sitas vaistas (LYDA L) ir kruopstus issukavimas
http://www.100metu.lt/222/12874/groziui_ir..._ir_nagams/nyda
shagyby
QUOTE(Sirvita @ 2011 09 12, 12:33)
Kai vyresnelis ejo i darzeli, tai turejo pora syki sio  "malonumo" doh.gif 
mokykloj sios bedos kolkas nera, phu phu phu.

Gelbejo sitas vaistas (LYDA L) ir kruopstus issukavimas
http://www.100metu.lt/222/12874/groziui_ir..._ir_nagams/nyda
*

jau pasimokiusi su vaistais nuo utėlių dabar pirmiausiai į jų sudėtį žiūriu. jūsų preparatas žiūriu panašios sudėties, kaip ir mūsų naudotas Hedrin - http://www.100metu.lt/222/13667/groziui_ir...r_nagams/hedrin. tik Hedrin sudėtis "grynesnė", mažiau medžiagų visokių nurodyta, už tai net parašyta, kad tinka nuo 6 mėn. amžiaus, o nyda - tik nuo 2 m. be to, ir šukuoti nereikėjo
margia1
iseitis pigiausia, paprasciausia ir vienintele man efektyvi, niekas daugiau nepadejo.... paemiau plauku tiesinimo znyples ir labai smulkiom sruogelem perejau per mergaites visa galva...iskepe visos....ir nuo tada nebera ju smile.gif))( aisku gyvas begiojancias pries tai isnaikinkite su kokiu tepalu....o kiausineliai tik tokiu budu zuva..
vasarotoja
QUOTE(margia1 @ 2011 09 16, 09:52)
iseitis pigiausia, paprasciausia ir vienintele man efektyvi, niekas daugiau nepadejo.... paemiau plauku tiesinimo znyples ir labai smulkiom sruogelem perejau per mergaites visa galva...iskepe visos....ir nuo tada nebera ju smile.gif))( aisku gyvas begiojancias pries tai isnaikinkite su kokiu tepalu....o kiausineliai tik tokiu budu zuva..
*

glindas utėlės deda arti plaukų šaknų, tai neįsivaizduoju, kaip ramiai nenusėdinčiam vaikui galima tuos plaukus tiesintuvu pereiti. pati savaitgalį aptikau, kad berniukas turi utėlių - nors plaukai neilgi, retoki, bet kaip jas sunku pamatyti doh.gif šeštadienį, atrodo, atidžiai iššukavau, išrinkau, o sekmadienį vėl vieną radau doh.gif mečiau tuos šukavimus, pasiskaičiau, kokie čia vaistai yra, tai Hedrin vaistinėje nusipirkau, ištryniau - kol kas tuščia. Dar po savaitės reikės pakartoti, kad nebūtų koks užsilikęs parazitas iš tų kiaušinėlių.
vaivos juosta
Turėjo mano vyresnėlė parsinešus to gėrio iš darželio . Vos nenuvirtau pamačius. Ir sau, ir jaunėlei profilaktiškai vaistais tryniau. Visus rūbus, patalynes vos ne išvirinau biggrin.gif , rodos, kiekvienam kampe man knibždėjo. Purškėm Pranit losjonu ( ar kažkaip panašiai, apie 50 Lt flakonas ). Ir rankiniu būdu išrinkom.
Annia
net nepagalvojau, kad šiais laikais dar tokių gyvių randa g.gif
MisKaprizas
QUOTE(Annia @ 2011 10 09, 22:04)
net nepagalvojau, kad šiais laikais dar tokių gyvių randa  g.gif
*

deja, dar ir kaip. pati nepatikėjau, kai vaiko auklėtoja darželyje pasakė, kad vaikus patikrintume, nes grupėje yra vaikučių su tokia problema... pažįstamos mergaitė, jau visa panelė - 14 metų iš šokių stovyklos parsivežė. mama juokiasi, kaip jūs ten Vilniuje tokie utėlėti doh.gif
mamukai
QUOTE(MisKaprizas @ 2011 10 10, 16:26)
deja, dar ir kaip. pati nepatikėjau, kai vaiko auklėtoja darželyje pasakė, kad vaikus patikrintume, nes grupėje yra vaikučių su tokia problema... pažįstamos mergaitė, jau visa panelė - 14 metų iš šokių stovyklos parsivežė. mama juokiasi, kaip jūs ten Vilniuje tokie utėlėti  doh.gif
*

o kokios vaistus naudojot? man jau nervinė pedikuliozė prasidėjo, kai aplink tai vieni, tai kiti praneša apie šitus parazitus verysad.gif
Mirtishe
QUOTE(mamukai @ 2011 10 12, 06:00)
o kokios vaistus naudojot? man jau nervinė pedikuliozė prasidėjo, kai aplink tai vieni, tai kiti praneša apie šitus parazitus  verysad.gif
*

thumbup.gif supras tik tiek pas ka jau apsilanke sios bjaurybes

QUOTE(Lapyna @ 2006 11 15, 00:08)
Beje, kai atėjau mokytojos paklausti, kiek laiko vaikas turėtų neiti į mokyklą, man taip ir pasakė: "o kodėl neiti? Išplausit galvą su vaistais - ir tegul eina" blink.gif

Kita vertus, jei taip pro pirštus žiūrima, tai kokia prasmė stengtis: mokykloj turbūt ir daugiau utėlėtų yra, tuoj ir vėl pasigaus. verysad.gif
*

Deja, taip ir yra sad.gif dar Lietuvoje teveliai reiklesni ir "iesko teisybes", o uzsienyje jiems visa tai taip iprasta, kad nesupranta ko cia bangas keliam kur nereikia - atsakymas vienas: taigi sampuna nusipirk, issiplauk ir viskas.

QUOTE(Upokšnis @ 2008 08 05, 09:26)
Deja, deja, utėlės ir šiais laikais yra ir bus. Seniau jos būdavo priskiriamos prie nešvarių žmonių. Bet tai netiesa. Jomis galima apsikrėsti troleibuse, autobuse, parduotuvėj ir t.t. Belieka profilaktiškai tikrinti ir imtis atsargos priemonių. Berniukas lengviau, o mergaitės - tai didelė problema  doh.gif
*

teisybe, galima uzsikresti bet kur, nes plinta galva-galva, bet man vis vien tai nesvaros liga, nes tie, kurie rupinasi bent jau rimtai gydosi ir issirenka, o kam vienodai - tai ir toliau kasosi bei kitus uzkretineja. Tame ir nevalyvumas sad.gif

QUOTE(Rudeninuke @ 2008 11 27, 07:49)
Va čia ir didžiausia bėda, kad jei aplinkoje kas nors nesusitvarko, tai gaunasi užburtas ratas.
*

pranesiau vakar mokyklai, tai siandien atsviete vaikams lapelius jog "yra pedikuliozes atveju - pasitikrinkit namie galvas" ir isdalino doh.gif neaisku, kad tikrins, o kas numes ta lapeli i siuksliu deze sad.gif Atsakomybes pries kitus zmones nerasta...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.