taip utelės baisu :mmm prisimenu kaip buvau užsikrėtusi vaikystėje....Fu.tuoj grįš visi vaikai po atostogų,kurortų.....Kad tik visi būtų švarūs.Mūsų darželio grupėje kabo skelbimas tėvams :sutinku ,Patikrinkit vaikams galvas....tokia realybė.Juk vaikai jas atneša į darželius, o ne auklėtojos... :verysad:
o mano dukryte visa vasara prabuvo kaime vienkiemyje. su svetimais kontaktavo tik prie tvenkinio, bet to matyt uzteko uzsikresti. maniau nusipirkom tu vaistu ir problema bus isspresta - juk medicina pazengusi, bet is jusu pasisakymu matau, kad tai sunkus reikalas. kazi ar ne geriau rinktis sena liaudiska priemone - zibala
mano dukra, taip pat uzsikrete kieme
QUOTE(@j@ @ 2007 08 20, 12:42) mano dukra, taip pat uzsikrete kieme Vyras sake kad kaikuriose degalinese
Naujininkų degalineje galima nusipirkti žibalo. Gal neišeina išnaikyti todėl, kad nedezinfekuojate kepurių, jose irgi lieka užkratas.
Musu grupes aukletoja praeita savaite paprase tikrinti vaiku galvas,nes plinta uteliu epidemija
Kazkoks siaubas as net nezinau kaip jos atrodo
Nemalonu susipažinti
Utėlė krauju mintantis parazitas. Kraują ji siurbia dažniausiai vakarais, kas 34 val., vienu kartu išgerdama maždaug miligramą. Utėlė patelė kasdien padeda po 34 kiaušinėlius (glindas). Išsiritusios naujos utėlaitės jau po pusvalandžio pasirengusios siurbti kraują. Siurbdama kraują utėlė sukelia stiprų niežulį, odoje palieka rausvų dėmelių. Tačiau kasantis į įkąstą vietą, gali patekti odos pūlinius ir kitas odos ligas sukeliančių mikroorganizmų. Tinkamiausia utėlėms gyvuoti temperatūra yra nuo +28°C. Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos duomenimis, kasmet mūsų šalyje užregistruojama maždaug po porą tūkstančių pedikuliozės atvejų, beveik pusę ligonių sudaro moksleiviai. Iš viso pasaulyje aptinkama keli šimtai utėlių rūšių. Tačiau ant žmogaus kūno parazituoja šios: Galvos utėlės paprastai gyvena ir veisiasi galvos plaukuose. Tačiau tais atvejais, kai žmogus ypač nešvarus, galvos utėlių galima aptikti ir kitur: rūbuose, daiktuose ir t. t. Šios utėlės savo kiaušinėlius (glindas) pritvirtina prie plauko kuo arčiau odos. Be žmogaus kraujo galvos utėlės gali išgyventi apie parą. Drabužių utėlės parazituoja žmogaus apatiniuose rūbuose. Jei parazitai nenaikinami stipriai išplinta, drabužinių utėlių galima rasti ir ant viršutinių drabužių, kojinių. Ant kūno jos pereina tik pavalgyti. Šios utėlės savo kiaušinėlius klijuoja nešvarių drabužių siūlėse, klostėse ar raukšlėse. Todėl šie kraugeriai gali plisti per patalpas, rūbus. Blogiausia, kad be maisto, pavyzdžiui, kino salės kėdėje, ši utėlė gali išgyventi apie savaitę. Gaktos utėlės aptinkamos gaktos, pažastų, antakių, blakstienų ir krūtinės (vyrams) plaukuose. Šiais parazitais dažniausiai užsikrečiama lytiniu ar kito glaudaus kontakto būdu. Be to, tik šie parazitai gali platinti kitas infekcines ligas. Be kraujo šie parazitai išgyvena apie pusę paros. Utėlės mėgsta ir švarą Pastebėti utėlę ne taip lengva. Ir ne tik dėl to, kad ji labai maža ir greitai juda. Net jei beprotiškai niežti galvą, daugelis mūsų net nesusimąstys, kad tai dėl utėlių, juk maudomės kiekvieną dieną. Tačiau didžiulė klaida galvoti, kad kuo dažniau maudysies tuo mažesnė tikimybė, kad atsiras utėlių. Kaip sakoma, nuo lemties nepabėgsi. Paskutiniai mokslininkų tyrimai parodė, kad šie parazitai mėgsta ir švarius plaukus, o, kadangi utėlės moka plaukti, tai ir vandens nebijo. Todėl užsikrėsti utėlėmis galima ne tik tokiose žmonių susibūrimo vietose, kaip troleibusas, vaikų stovykla, mokykla ar darbas, bet ir baseine. Žinoma, kur kas dažniau šie parazitai aptinkami dėl netinkamų higienos sąlygų, nešvaros, taip pat nevalomose perpildytose patalpose. Todėl, norint utėlių išvengti, vis dėlto reikia paisyti higienos, reguliariai praustis, keisti drabužius. Nesimainyti šukomis, drabužiais ar kitais asmeniniais daiktais. Mušk parazitą! Senovėje žmonės į utėlių naikinimą žiūrėjo paprastai: kilmingieji turėjo specialius auksinius nedidelius plaktukus joms užmušti, na, o kaimiečiai galvas trindavo žibalu. Tačiau tokios priemonės šiais laikais ne tik pasenusios, bet ir kenksmingos. Mat žibalas ar benzinas naikina ne tik utėles, bet ir viską, kas yra aplinkui: t. y. kenkia galvos odai ir plaukams. Dėl to jums gali tekti dar ilgai ir sunkiai papildomai gydytis. Dabartinė medicina sugalvojo kur kas veiksmingesnių ir patikimesnių priemonių kovai su pedikulioze. Dėl to net nebereikia nusiskusti plaukų (kaip buvo anksčiau). Užtenka galvos odą įtrinti šampūnu ar losjonu, skirtu utėlėms naikinti (jų galima rasti bet kurioje vaistinėje), plaukus užrišti polietilenine skarele arba uždėti kepuraitę, kad utėlės neišbėgiotų, palaikyti medikamentą tiek, kiek nurodyta informaciniame lapelyje, ir gerai perplauti galvą tekančiu vandeniu. Utėlės nuo vaistų išgaišta ir iškrinta. Tačiau viena bėda ne bėda. Utėlės išmiršta, bet prie plaukų prilipusias glindas (utėlių kiaušinėlius) sunku iššukuoti. Todėl gydytojai pataria plaukus perplauti vandens ir maistinio acto mišiniu. Tuomet jie taps švelnūs, o glindas bus lengviau iššukuoti. Drabužių utėlės išnaikinamos taip pat chemikalais, kurių galima rasti vaistinėse. Labai naudinga drabužius išvirinti ir išlyginti. Žinoma, ypač kruopščiai reikia lyginti siūles ir klostes, mat utėlės ten būna sudėjusios savo kiaušinėlius. Už utėlių teises Siekiant apsisaugoti patiems ir apsaugoti vaikus nuo utėlių būtina nuolatos tikrintis. Tačiau šiuo metu medikai susiduria su didžiule teisine problema. Norėdami mokyklose patikrinti vaikų galvas, pagal įstatymus medikai privalo gauti raštišką tėvų sutikimą. Žinoma, ne visi tėvai pripažįsta, kad jų vaikas gali turėti utėlių. Daugeliui atrodo gėdinga, jei po jų mažylių galvas knaisiosis svetimos rankos. Todėl tie leidimai ne visada duodami. Tokiais atvejais utėlėmis apsikrėtęs vaikas šiais parazitais gali apkrėsti ne tik savo klasę, bet ir mokyklą. Mokyklos darbuotojai savo šeimas ir t. t. Grandinė be galo. Kurią galite nutraukti tik patys. Man taipat yra problema - nuo sesers užsikrėčiau, o ji mokykloj pasigavo šitą ligą. Tepliodavau galvą su kažkokiais vaistais, po to išplaudavau galvą, šukuodavau, rinkdavau.. bet jau du mėnesius parazitus naikinu, ir nieko. O vaistinėse tik viena priemonė yra. Gal galit padėt? Kaip jas išnaikinti veiksmingai? Baigiu prarasti viltį iš vis nuo jų pasigyditi. QUOTE(Želė @ 2007 12 28, 20:13) Man taipat yra problema - nuo sesers užsikrėčiau, o ji mokykloj pasigavo šitą ligą. Tepliodavau galvą su kažkokiais vaistais, po to išplaudavau galvą, šukuodavau, rinkdavau.. bet jau du mėnesius parazitus naikinu, ir nieko. O vaistinėse tik viena priemonė yra. Gal galit padėt? Kaip jas išnaikinti veiksmingai? Baigiu prarasti viltį iš vis nuo jų pasigyditi. laba turejom ir mes pries savaite to gerio susinervijau pirmiausia nuejau i vaistine net geda buvo pasakyti tada nusipirkau PEDEKS isploviau vis tiek kasesi tada dar karta ploviau nepraejo ir mums su vyru pradejo vaidentis kad turim tu bjaurybiu keiciau patalyne virinau kas diena tada pasedejau internete paskaiciau kad jos darosi atsparios vaitams, nuejau nusipirkau acto 6% biski praskiedziau nusipirkau sukas is kikos pardes sunims bet labai tankios buvop super visa miesta apvazinejom su vyru kitokiu neradom. pasisodinau savo mazyle ant kedutes slapinau plaukucius ir sukavau ir taip 1 val 30 min nes ilgi plaukai po sruogele kas antra diena ir po 2 kartu nustojo kasytis dingo glindos o skalauti su actu dar reikes 2 sav. tai va po 1 savaites isnaikinau viska
Antra diena didžiuliam šoke, per stresą net negaliu dirbti. Man tai baisi tragedija. Vakar mokykloj patikrino visų vaikų galvas ir pas 6 vaikus rado glindų, utėlių. Ačiū vienai mamytei, kuri penktadienį radusi, atėjo ir pasakė mokytojai. Tada pasirodė, kad kitos mamytės jau buvo radusios prieš pusantros savaitės ir tyliai gražiai sau naikino niekam nesiskelbdamos. O viena iš jų net neišrinkusi to gėrio ir toliau leido savo du vaikus į klasę. Aš tokioj nevilty. Vakar ištryniau Pedeksu, šiandien vyras iš Vilniaus parveža visą komplektą Parasidose. Vaikas verkia nuo mano taršymo. Ačiū Dievui, kad nei vyresnysis brolis, nei mes su vyru neužsikrėtėme. Šiandien draugei išdėsčiau savo bėdą ir paprašiau, kad pakirptų, po kurio laiko ji man perskambino ir atsisakė kirpti. Jaučiuosi klaikiai.
QUOTE(niedulis @ 2008 01 15, 17:01) Antra diena didžiuliam šoke, per stresą net negaliu dirbti. Man tai baisi tragedija. Vakar mokykloj patikrino visų vaikų galvas ir pas 6 vaikus rado glindų, utėlių. Ačiū vienai mamytei, kuri penktadienį radusi, atėjo ir pasakė mokytojai. Tada pasirodė, kad kitos mamytės jau buvo radusios prieš pusantros savaitės ir tyliai gražiai sau naikino niekam nesiskelbdamos. O viena iš jų net neišrinkusi to gėrio ir toliau leido savo du vaikus į klasę. Aš tokioj nevilty. Vakar ištryniau Pedeksu, šiandien vyras iš Vilniaus parveža visą komplektą Parasidose. Vaikas verkia nuo mano taršymo. Ačiū Dievui, kad nei vyresnysis brolis, nei mes su vyru neužsikrėtėme. Šiandien draugei išdėsčiau savo bėdą ir paprašiau, kad pakirptų, po kurio laiko ji man perskambino ir atsisakė kirpti. Jaučiuosi klaikiai. Laikykites. Mus pernai buvo istikes sis siaubas, net is pradziu nesupratau ka pas vaika radau, kasesi nerealiai, maudant ir atradau...Net minties nebuvo apie bjaurybes visgi privatus darzas...Bet kaip sakoma jos megsta svarias galvas..Pedeksas nieko gera..Naudojom prancuziska, suveike..Laikau atsarga, vel ziema silta visko gali buti, pfu pfu...Net rasant niezet pradeda
o koks tas prancuziskas? gal gali pavadinima parasyti?
as kiek girdejau ir pati ant savo galvos patyriau geriausia padeda mehaninis sukavimas tai yra su tankiom sukom as sakau sukavau is KIKOS parduotumes pirktom aisku pries tai isploviau su pedeksu tada nudvese tos uteles ir beliko su glindom kovoti o su actu perskalavus tada glindos sekmingai nusikabina aisku tai dariau kas antra diena sukuodama po 1,5 val o rinkti tai reikia kantrybes turesti kiek internete skaiciau tai vaistai veiksmingiausiai PARASIDOSE bet mes su vyru kaune niekur neradom. Mes kai suzinojom ta naujiena tai ir patys su pedeksu issiplovem tai mes neapsikretem. jo man reasant jau niezet pradeda 2 paraa ir as be miego buvau paranojiskai visur niezejo siaubas. nesuprantu tu mamu kurios tyli ir veda sekmingai i darzeli.
[quote=Akasta,2008 01 17, 21:17]
as kiek girdejau ir pati ant savo galvos patyriau geriausia padeda mehaninis sukavimas tai yra su tankiom sukom as sakau sukavau is KIKOS parduotumes pirktom aisku pries tai isploviau su pedeksu tada nudvese tos uteles ir beliko su glindom kovoti o su actu perskalavus tada glindos sekmingai nusikabina aisku tai dariau kas antra diena sukuodama po 1,5 val o rinkti tai reikia kantrybes turesti kiek internete skaiciau tai vaistai veiksmingiausiai PARASIDOSE bet mes su vyru kaune niekur neradom. Mes kai suzinojom ta naujiena tai ir patys su pedeksu issiplovem tai mes neapsikretem. jo man reasant jau niezet pradeda 2 paraa ir as be miego buvau paranojiskai visur niezejo siaubas. nesuprantu tu mamu kurios tyli ir veda sekmingai i darzeli. [/qu Tiesiog internete susiradau, kas į Lietuvą tiekia Parasidose. Tai yra UAB "Orivas". Pasiskambinau jiems, jie pasakė, kad į vaistines tiekti pradės tik sekančią savaitę, o šią savaitę iš jų paėmė UAB "Weleda". Tai va, Vilniuje Tilto g. 6 parduotuvėlėje gavom visą komplektą: šukas, gydomąjį losjoną ir dar apsauginį losjoną paėmėm. Iš tiesų Pedeksas suveikė nelabai efektyviai, o Parasidose kuo puikiausiai. Na, ir žinoma, šukos - labai geras dalykas. Kasdien ryte ir vakare jomis prakošiu galvą. Jau neberandu. Bet baimė likusi. Jau leidžiu į mokyklą, praėjo patikrinimą. Labai bjauru, kad dabar galim bet kada parsinešti tų gyvių, jeigu tėvai negalvos su kuo jų vaikai bendrauja ir iš kur atsirado tie gyviai. Benaršydama internete buvau radusi, kad Parasidose prekiauja Kauno rajone Ringauduose esanti vaistinė. Jei nebūčiau gavusi Vilniuje, būčiau ir ten nulėkusi. Na, jau čia man ir už reklamą turėtų pradėti mokėti. Gal kam nors padės šita informacija, gal kas nors irgi išgyvena tokią pat tragediją kaip ir aš prieš 3-4 dienas.
o kokia Parasidose kaina cia ateiciai kai buni nevilty tai simtais gali moket aciu
QUOTE(Akasta @ 2008 01 17, 21:17) as kiek girdejau ir pati ant savo galvos patyriau geriausia padeda mehaninis sukavimas tai yra su tankiom sukom as sakau sukavau is KIKOS parduotumes pirktom aisku pries tai isploviau su pedeksu tada nudvese tos uteles ir beliko su glindom kovoti o su actu perskalavus tada glindos sekmingai nusikabina aisku tai dariau kas antra diena sukuodama po 1,5 val o rinkti tai reikia kantrybes turesti kiek internete skaiciau tai vaistai veiksmingiausiai PARASIDOSE bet mes su vyru kaune niekur neradom. Mes kai suzinojom ta naujiena tai ir patys su pedeksu issiplovem tai mes neapsikretem. jo man reasant jau niezet pradeda 2 paraa ir as be miego buvau paranojiskai visur niezejo siaubas. nesuprantu tu mamu kurios tyli ir veda sekmingai i darzeli. Drauge pirko Kaune, paklausiu kur QUOTE(niedulis @ 2008 01 18, 23:05) Už gyd. losjoną, apsauginį losjoną ir šukas mokėjo 98 Lt. Brangiausias tai gydomasis losjonas - apie 60 Lt už 100 ml. niu ir as uz pedeksa po 8 lt reikejo 2 buteliu nes ilgi plaukai ploviau 2 kartus tai isejo 50 lt cia kartu su sukom bet jei veiksmingas tas losjonas negaila nei 100 lt
dar kiek girdejau atsiliepimus NYDA L neblogas ir pigesnis gal kas zinot
Akasta, o kaip tu su tuo actu darai: tepi grynu? ar skalauji? Glindas labai sunku išrankioti, netkimba jos. As kai maza buvau irgi karta buvau parsinešusi, atsimenu kad mama skalaudavo su acto tirpalu, sakydavo tada glindos nubyra. Bet kaip ji padaryti nežinau. Bijau ir pakenkti vaikui, jei per stiprų tirpalą padarysiu.
O del Pedekso, pastebėjau, kad geriau veikia tas kuris stikliniuose buteliukuose, o jei supilstytas i plastmasinius, tai š...
Man tai pikčiausia, kad dar mamom pasakai apie problema tai baisiai supyksta ir įsižeidžia, o po to išaiškėja, kad pas broli ar sesę klasėje panašios problemos. Viena atvedusi mama man pasakė, mes išplovėme galva ir iššukavome priimkit į darželį, mes neturime kur vaiko padėti, o kaip kiti vaikai..
Nelabai supratau auksciau esancio komentaro
Sveikutės. O aš saviškei jau 2 kartus su Parasitose tryniau, ir nepadejo... Po kelių dienų vėl 1 gyvą radau. Vakar supyliau 2 buteliukus Pedekso, šiandien reikės su actu praskalauti ir bandyti tas glindas rankioti. Turbūt vienintelis greitesnis būdas jas pašalinti, tuos plaukelius paprasčiausiai iškirpti.
Sveikos mamos...
Esu dar tik paauglė todėl kiek keistoka cia buti...
tos uteles labai idomios, sestadieni daziau sau plaukus ir mazojipaprase. ir tikrai niekonebuo galvoje, kita ketvirtadieni pradejo galva intensyviai kasyti. na perdaug demesionekreipiau, nes mes su pleiskanom turim problemu. kakaipisploviau galva tik sestadieni, bet mazoji skundesi kad blogai isploviau, niezti ziauriai. paziuriu o ten knibzda. pakraupau. sunu pasigavau, nieko. sekmadieni nieko. pirmadieni kazkaip atmestinai patikrinau. siandiena reikaileisti i mokykla,pasigavau sunu ir paveciau plauksu besukuodama...o ten galkokios 5 spygas suraiciusosio ziuriman i veida...net apsalau.... pasirodo jei uziskreti ne iskart pamatai ir ne iskart pradeda niezeti.... opas mane tai plaukai ilgi, jei as nuovaiku perimsiu? sakes... mokytojai paskambinauis vakaro, pranesiau taiat net pakraupo. bandziau atgaminti kur vaikai buvo. tik mokykloje ir tik treciadieni vaziavo i spektakli ri ekskursija. is ten ir parsiveze dziaugsma
sakes, siais laiakis paisziuriu opi beda ypac geresnese mokyklose. aciu dievui patizuaugau ir net nezinojau kad tokiso isvis dar egzistuoja baisu as pati vaikystej buvau viena karta nuo kamynkos kita karta mokykloj burely uzsikretus, ir plaukai ilgi buvo tai dabar savo vaiko galva ziuriu vos ne kasdien, kaip kokia paranoijke, nors nei karto dar nebuvo uzsikretes bet ka gali zinoti
Vis paskaitineju cia, nes tema "uzsiprenumeravau"...Ir man neramu, nes darzelioka namie turim. Tai tetis parnese purskalo profilaktikai, vis papurskineju. tai siemet isvengem. Tpfu, tpfu..O pedeksas, tai tikras pedeksas, nieko nepadejo
QUOTE(Akasta @ 2008 01 18, 13:03) 58,91.Lt. Mano dičkis kelinta diena vis pasikaso. Nieko nenujausdama, o gal nujausdama- šiandien galvą pataršiau ir o siaube..ten pina glindu. Dabar galvoju- kaip čia gražiai mandagiai darželio vadovybei pranešti, kad imtusi priemonių ir kad netraumuoti vaiko. Reikia kovoti, nes ir draugė pasakojo jos dukros klasėje 5 vaikams rado utėlių.
sveiki
mano dukros klasėje vis kažkas turėdavo utėlių, ir mokuklos susirinkimuose vis mokytojai trimituodavo- utelės utelės utelės, vis kažkaip man tai atrodė iš kito pasaulio šiais laikais tokie dalykai ir jau mums tikrai nebus......ir vieną dieną po ilgų dukros galvos kasymųsi suradau jų..... gerai kad mokslo galas jau buvo, atostogos .....nuodijau pediksu, poto čemeryčiomis ir vėl pediksu. Uteles išgaudžiau rankiniu būdu kiek radau, ko nepamačiau nuodai užmušė. O glindas rinkau rinkau rinkau, pradžioj kas dieną, kai jų žymiai sumažėjo- kas antrą......tai va po dveijų mėnesių jau drąsiai galiu sakyt kad jų nebeturime...... bet įsivaizduojat- rinkau du mėnesius, košmaras ir man ir dukrai, nes jos plaukai ilgi..... taigi manau jokie vaistai galutinai neišnaikins, reikia išrinkti visas tas velnio glindas.... artėja kiti mokslo metai. Negaliu sakyt kad nesinervuoju.....
o tai dar tokiu dalyku siais laikais buna?
Mano dukros klasej yra mergaite.Mokytoja nezino ka bedaryt.Maniske nuo jos buvo net tris kartus uzsikretus
QUOTE(Dusetelle @ 2008 08 01, 23:34) Mano dukros klasej yra mergaite.Mokytoja nezino ka bedaryt.Maniske nuo jos buvo net tris kartus uzsikretus Sveiki, o kokiu aliejumi tepete galva? nes pas mus tai tikras kosmaras...pries 2 savaites trynem galva vaistais gal 3 kartus, rinkau glindas, sukavau..o si ryta vos nenugriuvau - per vaiko galva ropoja utele QUOTE(mamiux @ 2008 08 01, 23:23) o tai dar tokiu dalyku siais laikais buna? Deja, deja, utėlės ir šiais laikais yra ir bus. Seniau jos būdavo priskiriamos prie nešvarių žmonių. Bet tai netiesa. Jomis galima apsikrėsti troleibuse, autobuse, parduotuvėj ir t.t. Belieka profilaktiškai tikrinti ir imtis atsargos priemonių. Berniukas lengviau, o mergaitės - tai didelė problema
Sian radau pas dukra...baisu...
Istepem su Pedeksu,poto su actu.Nusiunciau SB i vaistine,kad nupirktu Parasidose sukas.Nupirko,tik kad visiskai jie nepadeda,visvien tenka su nagais isimineti QUOTE(Geikutux @ 2008 03 13, 17:25) Nelabai supratau auksciau esancio komentaro O kaip tas losjonas vadinasi?? Būrelių nelankom, trulikais nevažinėjam, aš namie su maže sėdžiu, į viešus sūsibūrimus neinam- vienas kelias- darželis. QUOTE(mama_gulbe @ 2008 05 06, 09:11) tai dabar savo vaiko galva ziuriu vos ne kasdien, kaip kokia paranoijke, nors nei karto dar nebuvo uzsikretes bet ka gali zinoti QUOTE(dije @ 2008 10 10, 09:38) O kaip tas losjonas vadinasi?? Būrelių nelankom, trulikais nevažinėjam, aš namie su maže sėdžiu, į viešus sūsibūrimus neinam- vienas kelias- darželis. Dabar po ranka neturiu to purskalo ( ir aciu dievui; tpfu tpfu) kol kas nereikia. Parasidose irgi vadinasi, lyg tai.
Kokiam čia daržely, tokie masiškį ūtelių užsikretinėjimai??
mes tą pačią bėdą turėjom vasaros pradžioje - parsinešė iš daržo. nors darže visos auklėtojos akis išpūtę aiškina, kad oi ne, pas kitus nieko nėra, tik pas jūsiškę. gydėmės abi čemeryčiom, pedeksu kiekvieną dieną, po to šukuodavau aste išmirkytomis šukomis. galų gale perrinkau plaukus ir iškarpiau tuos kuokštelius su glindom. pikčiausia, kad buvau nuvažiavusi į Kauno gatvę ir toji daktarė užtikrintu tonu pareiškė, kad jau tikrai tikrins daržą, bet niekas netikrino:(( be to, būdama mūsų vaistinėje išgirdau kaip kita mama prašė pedekso ir sakė, kad iš daržo vaikas parsinešė. išsiaiškinom, kad jos mergaitė yra grupėje kurios durys tiesiai prieš mūsiškę... ten kažkoks berniukas užnešė. komentarų turbūt daugiau nereikia.
Sveikos mamytės,
pasiguosiu ir aš šiandien gavau šoką QUOTE(ErnestaKaunas @ 2008 11 04, 16:48) O is darzelio parsinese? Jei taip, tai is kokio? Man ir baisu, kad neparsinestu. Mano dukterecia buvo is darzelio ir uteliu ir niezu parsinesus
nu londone si problema laaabai aktuali.netgi vaistus per tv reklamuoja.man tai baisu.maniskiai dar neparsinese is mokyklos.bet kai didzioji suzinojo ,kad gali sitaip atsitikti,puole i panika.
QUOTE(dije @ 2008 10 10, 09:38) aga perbraki plaukucius paziuri - ramu viskas tvarkoj..o jei taip tikrinsi kasdien tai ir didesniu bedu bus ivengta - nes pastebetum pacioj pradzioj saushil - ja uir LT reklamuoja per TV
noriu paklaust kaip tos glindos atrodo? jei tokios baltos prilipe prie plauko, nenusiema.tai reiskia glindos.?dekui
QUOTE(ausrele123 @ 2008 11 11, 19:42) noriu paklaust kaip tos glindos atrodo? jei tokios baltos prilipe prie plauko, nenusiema.tai reiskia glindos.?dekui tikrai taip, baltos tokios. paskui kazkodel pasidaro nebaltos.. mes parsinesem is mokyklos. issigydem, po triju savaiciu vel turim ir sedim isstepusios vaistais:(
Sveikos. Susiduriau su sia problema. Kankinuosi jau nuo vasaros. Turiu dukryte kuriai 5m. ir auginu broliuka 9m. Isbandziau beveik visas priemones naikinancias uteles. O jos gana nepigios. Isleidau jau gal 500lt vien tik joms. Ir kas is to... Abu vaikai eina i ta pati darzeli, kadangi tai darzelis-mokykla, tai is ten ju ir vel parsinesa. Sakiau apie tai aukletojom, bet jos neturi teises ziureti kitu vaiku plauku. Kartais paziuri, bet sako nieko neranda, nors kai ziurejo mano vaiko galva irgi nieko nerado, o as issukavau apie 30 tu parazitu. Nebezinau ka bedaryti, nejau taip ir nera iseities...
Tiesa mamoms galeciau parekomenduoti viena is pigiausiu ir ganetinai nebloga priemone Hedrin losijonas apie 30lt. Jo reikia maziausiai, plaukai gerai issitepa, kadangi jis aliejinis. Pora buteliuku uzteko musu keturiu asmenu seimai. Kas turi daugiau pinigeliu gali naudoti ir Paradise purskala apie 40 lt, irgi nebloga priemone, bet jo reikia truputi daugiau. Supurskiau 3 buteliukus 4 zmonems...
Evusi Šiandien, 19:57
Paskelbta: #97 Naujokas Grupė: Naujokai Žinutės: 1 Prisijungė: Šiandien, 19:36 Pirmas vaikas: Kamile 2001 09 21 Apdovanojimų: 0 Tai kur profilyje ta dukrytė, kuriai 5 m? Ir kur broliukas, kuriam 9 m? Reklamas irgi reikia mokėti rašyti QUOTE(Evusi @ 2008 11 23, 20:57) Sveikos. Susiduriau su sia problema. Kankinuosi jau nuo vasaros. Turiu dukryte kuriai 5m. ir auginu broliuka 9m. Isbandziau beveik visas priemones naikinancias uteles. O jos gana nepigios. Isleidau jau gal 500lt vien tik joms. Ir kas is to... Abu vaikai eina i ta pati darzeli, kadangi tai darzelis-mokykla, tai is ten ju ir vel parsinesa. Sakiau apie tai aukletojom, bet jos neturi teises ziureti kitu vaiku plauku. Kartais paziuri, bet sako nieko neranda, nors kai ziurejo mano vaiko galva irgi nieko nerado, o as issukavau apie 30 tu parazitu. Nebezinau ka bedaryti, nejau taip ir nera iseities... Tiesa mamoms galeciau parekomenduoti viena is pigiausiu ir ganetinai nebloga priemone Hedrin losijonas apie 30lt. Jo reikia maziausiai, plaukai gerai issitepa, kadangi jis aliejinis. Pora buteliuku uzteko musu keturiu asmenu seimai. Kas turi daugiau pinigeliu gali naudoti ir Paradise purskala apie 40 lt, irgi nebloga priemone, bet jo reikia truputi daugiau. Supurskiau 3 buteliukus 4 zmonems...
Brrrrrrrr net nupurtė. Pernai pas mus grupėje vyresnės mergaitės irgi šita bėda buvo. Ir kas keisčiausia, kad tėvai pradėjo pulti auklėtoją
Stiprybės jums ir kantrybės. (mes profilaktiškai naudojom kažkokį baisiai dvokiantį tirpaliuką, vaistinėj pirkau tik nepamenu pavadinimo). |