Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dėmesio - utėlės!
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3
Augutė
Daugelis vedate vaikelius į darželius - mielosios, papasakokite, ar buvo Jūsų vaikai parsinešę namo utėlių? Kolegės vaikai jau antrą kartą per 3 mėnesius iš darželio pareina su gyvūnais galvoj - ir man net šiurpu...
asfaltuota
QUOTE(Augutė @ 2005 10 13, 15:16)
Daugelis vedate vaikelius į darželius - mielosios, papasakokite, ar buvo Jūsų vaikai parsinešę namo utėlių? Kolegės vaikai jau antrą kartą per 3 mėnesius iš darželio pareina su gyvūnais galvoj - ir man net šiurpu...
*

swoon.gif fear.gif fear.gif fear.gif
gal gali parašyt koks tai darželis ir kokiam mieste...
turbūt infarktą gaučiau...
Augutė
klausi, koks darželis? Vilniuje, pačiame sostinės vidury... Mamos, gal geriau nesakyt, koks darželis? Nes man jau irgi tik kasytis nori. Na bet jei tikrai norite žinoti - parašysiu vėliau. Nors užsitrauksiu didelę nemalonę, žinau...
O draugės vaikai - patikėkite- tikrai ne tie, kurie yra vabalų nešiotojai... Gyvena naujame nuosavame name, yra žiauriai svarūs ir tvarkingi, trileibusais nevažinėja, parkuose smėly nesilanko...
Ir nuo rugpjūčio mėnesio- tai jau antras kartas. Vaikas pats baisiai susitraumavęs - net vemia, kai pasako, jog reiks į darželį, ir klausia - ar ir vėl ps mane bus utėlės? Ir kai tėvai leidžia neiti - nustoja vemti ir linksmai žaidžia...
Tiesa, kai darželiui pranešė, jog pas vaiką atsirado vabalų - nustebo labai ir kol kas tiesiog ignoruoja šią problemą. kaip suprataqu- net auklėtojoms iš kitų grupių nepasakoma. O grupė, kurioje atsirado ši problema, yra budinti, t.y. į ją suvedami vaikai, ilgiau būnantys darželyje, iš visų kitų grupių... As pakraupusi . Ar kam nors yra panašiai buvę???? g.gif
Filia
Oij graudžią ir aktualią temą užkabinot. Aš apie tai jau užsiminiau kitoj skiltyje. UTĖLĖS.
Kai prieš pusmetį, pavasarį, manoji ėmė intensyviai kasytis galvą, aš puoliau ieškoti - nieko. Po dienos vistiek kasosi, galvą išplauni - vistiek, nieko nerandu, nematau, galų gale po 4 dienų RADAU. Nupirkau tankias šukau, pasisodinau ant žemės, pridėjau balto popieriaus ant grindų ir iššukavau 1 utėlę!!! Daugiau ne, bet glindų jau buvo. Puoliau į paniką, isteriją, vaikui to parodyt nenorėjau, užsidariau tualete, prieš pat 22 val. vyras nulėkė į vaistinę (laimei dirbo), ploviau galvą vaistais, rinkau iki nakties. Pavargom abidvi, rankos dreba. Taip rinkau DVI SAVAITES, po plauką rankiojau. 1 utėlė sugebėjo padėti per 100 glindų. Internete prisiskaičiau įvairiausios informacijos, darželyje pakėliau triukšmą, vyko susirinkimas, nešiau dukrai kitą pagalvę. Profilaktiškai šukavau su vandens-acto skiedalu, dar vaistais dėjau, kai jau galva švari buvo, ir mes patys profilaktiškai vaistais plovėm. Man dabar rašant rankos dreba prisiminus. O kaltų nerado - sesutė matyt biškį akla, nes pas mano dukrą negyvų dar kelios buvo, o ji NEMATĖ. Tai kaip pas kitus gyvas pamatys? Atsakingesni tėveliai irgi man pakėlus triukšmą išsitarė, kad kas pas vaikutį 2, kas 5 utėles rado. O jos gi tiek glindų pridėti gali, kad baisu. Taip iš grupės vieną mergaitė neteko gražių garbanų - užsikrėrė, reikėjo išrinkti glindas, teko kirpti. Maniškė sėdėjo ant kėdės kaip prikalta ir tik verkė - nekirp plaukų, nors jie ilgi, 1 utėlės padarytą žalą likvidavau be kirpimų.
Rudenį pas vieną mergaitę rado pilną galvą glindų. Jos mama - kirpėja, pareiškė, kad žino problemą, ir kad glindos negyvos, ji ir taip vaiko 3 savaites į daržą neleido. Man ir vėl baisu. Jei galva pilna, o vaistai tik kartą naudoti - ką gali žinoti?...
asfaltuota
Prisipažinsiu- nesu mačiusi utelės- maniau šita problema jau senų senovėj išnykus... Blusą esu mačius ir pas šunį ir pas katę ir palaidai striksinčią. O va utelės ne- kaip ją pažinti ir kaip tos glindos atrodo... Ar čia tik pagal kasymąsi aptinkama?
Aries
Mano mergaite buvo is darzelio praejusiais metais parsinesusi . kasesi galva intensyviai kelias dienas, as apziurejau, bet matyt, nelabai atidiziai... nes nieko neradau. Po keliu dienu jos pasirode visame grazume, ir daug... Uteles pacias greitai sunaikinom su vaistukais, bet glindos... Del ju nevedziau kokia savaite i darzeli, nors jos ir negyvos, patikekit, buvo geda...nors ir be kaltes... Bandziau rinkti su sukoms, acte pavilgytomis, bet neypatingai sekmingai. Todel nusprendeme nukirpti garbanas (na, jos nebuvo labai ilgos) trumpai. Tai vat, tokia liudna istorija smile.gif Jai paciai nesakiau, kad turi uteliu, kad paskui nepasigirtu kam nereikia smile.gif Aukletojoms irgi, beje, nes kazkaip buvo geda blush2.gif Kol kas tfu tfu tfu... bet jei pasikartotu, tikrai netyleciau, nors skandalo ir nekelciau.
Ede
O čia didelė problema su tais būžiais doh.gif
Airijoj,vienos pažystamos mergaitės užsikrėtė utėlėm,tai vaistinėj,kai paprašė vaistų nuo jų,tai klausia,nuo,kokios rūšies blink.gif blink.gif Pasirodo,kad jos ne vienodos yra blink.gif ohmy.gif
Džiuga+
QUOTE(Ede @ 2005 10 14, 13:21)
Airijoj,vienos pažystamos mergaitės užsikrėtė utėlėm,tai vaistinėj,kai paprašė vaistų nuo jų,tai klausia,nuo,kokios rūšies blink.gif  blink.gif Pasirodo,kad jos ne vienodos yra blink.gif  ohmy.gif
*

O siaubeli... ohmy.gif jei mano mazutei taip atsitiktu, tai tikras siaubas, tevelis turbut stoga nuo darzo nunestu. Nors mums taip aciu Dievui, nenutiko, bet tikrai uzjauciu tuos vaikiukus, kuriems taip buvo. Neisivaizduoju kaip imanoma siu padaru gauti...Negi yra tokiu nevalyvu zmoniu.? nono.gif Negerai oi negerai.
Hilde
Mano dukra gyvenant UK du kartus buvo parsinešusi cry.gif O jos plaukai iki užpakalio doh.gif galvojau išprotėsiu ir aš ir ji... Nulėkiau į mokyklą. O ten :žinopm problemą, kiekvienais metais protrūkis buna...Eikit pas šeimos daktarą, jie vaistukuams nemokamiems receptuką išrašys... blink.gif O mokykla prestižinė tongue.gif
vėliau kažkur skaičiau, kad utelės labai mėgsta švarias galvas. Tai yra ten joms patinka pereit. biggrin.gif
Ui rašau dabar ir galva užnižtėjo.. Brrr
Augutė
manau, didžiausia problema - kad sesutės daržely ar auklėtojos utėlių nepamato... Teko stebėt, kad 2-3 kartus praskleidžia plaukelius, ir sako - "nėra". Daugelis pasakojate, kad sunku pradžioj jas pamatyti...
Aukėtoja iš Klaipėdos pasakojo, jog vienam atėjus į grupę - užsikėtė visi 11 lankiusiųjų. Ir tik todėl, kad vaikelio tėvai nedrįso garsiai pasakyti , kas nutiko, ir leido vaiką į darželį...

Vestina
QUOTE(Augutė @ 2005 10 14, 07:50)
klausi, koks darželis? Vilniuje, pačiame sostinės vidury... Mamos, gal geriau nesakyt, koks darželis? Nes man jau irgi tik kasytis nori. Na bet jei tikrai norite žinoti - parašysiu vėliau. Nors užsitrauksiu didelę nemalonę, žinau...

*

Išduok paslaptį, koks tai darželis, nors į AZ, nes sūnus lanko darželį arti sostinės vidurio, tai perskaičius tavo postą net nupurtė blink.gif
Šaltmėtė
Pas mus darzely irgi ta pati problema buvo atsiradus. blink.gif Nors einame i tokia grupe kur tik 5 vaikai, kazkuris uzsikrete nuo brolio, einancio i mokykla ir tada atnese i darzeli. Bet tie gyvunai buvo laiku pastebeti ir mes, aciu Dievui, isvengem. Is to isgascio net nevedziau sunaus i darzeli viena diena. Ir5gi girdejau, kad cia kiekvienais metais rugseji, prasidejus mokyklai, buna protrukis. Ateina nauji vaikai ir atsinesa su savim gyvunelius.... Baisu.... Taip kad cia ne tik Lietuvos problema, kaip mat daugli saliu tai buna.... unsure.gif
aifa
Nebuvo maniškiai dar kol kas (į medį jau pabeldžiau). Bet ko čia taip panikuoti nematau. Parazitas bjaurus, bet vaistais greitai išnaikinamas. Yra vaistų, kurie ir glindas numarina. Mergaitėm tikrai bėda išrinkti tas glindas. O berniukam tai galima plikai nukirpti. O jei nenori, irgi ne bėda, per 3-4 kirpimus nuauga. Vienintelio dalyko nesuprantu, kai tėvai nesako įstaigoje. Aš priešingai pasakyčiau būtinai. Ir pasakyčiau, kokias priemones taikiau. Tiesiog kad vaiko netreumuotų, jei kokią negyvą glindą ras. Lig šiol prisimenu, kaip pas mus mokykloje tikrinant pas vieną megaitę rado. Tikrai ne asociali, bet kažkur pasigavo, o kasos buvo žemiau liemens. Matyt nesugebėjo visų išrinkti mama. Tai sesutė nesvarbu, kad negyvos, rado ir apskelbė ant visos klasės. Kiek ji po to prisikentėjo nuo vaikų patyčių.

Nu drąsa mano tokia iš patirties. Mano močiutės kaimynystėje gyveno tokia šeima, kurie turėjo 6 vaikus. Nu šeima iš tokių prie asocialių ir nevalyvų. Bet vaikams bile draugai. Tai mes su broliu vaikystėje reguliariai iš močiutės grįždavom su tuo gėriu. Mama bandydavo pradžioje kontaktus apriboti, bet kur tu vaikus nuo žaidimokartu sulaikysi. O po to tiesiog įgudo tikrinti galvas. Žinojo kur tų glindų ieškoti ir rasdavo jei bet trys galvoje būdavo biggrin.gif Tada "pamokslas", vaistai, glindų išrinkimas.
Velnias, o galvą nuo tokių temų tikrainiežtėti pradeda ax.gif
Ede
QUOTE(aifa @ 2005 10 14, 18:17)

Velnias, o galvą nuo tokių temų tikrainiežtėti pradeda  ax.gif
*

Aha,man irgi laugh.gif
Vit.Ka
juo, labai bjaurus dalykelis. blink.gif
pati kadaise keleta kartu buvau parsinesusi is kiemo, tai kentedavau juodai, kai reikejo is ilgu, tankiu plauku isnaikinti tuos gyvius verysad.gif
zinau, kad reikia profilaktiskai trinkti galvos oda čemeryčiu vandeniu, jis parduodamas vaistinese. be to jis labai teigiamai veikia plauku saknis. sekmes mirksiukas.gif
Romasis
uteles tai baisu....brr
knielita
Labai nemalonus dalykas, bet uzsikresti jomis galima visur: mokyklose, darzeliuose, netgi autobusuose. Nei vienas nesam nuo to apsaugotas. O UK si problema yra tikrai didesne nei Lietuvje, nes ten labai daznai vaikai uzsikrecia siais gyviais ir ne po viena karta doh.gif
Mociute man vaikysteje isvaziuojant i stovyklas patardavo praplauti galva zibalu, zinoma po to gerai reikedavo isskalauti, bet parvaziavus namo siu padareliu nebudavo biggrin.gif
taute
QUOTE(knielita @ 2005 12 29, 10:06)
. O UK si problema yra tikrai didesne nei Lietuvje, nes ten labai daznai vaikai uzsikrecia siais gyviais ir ne po viena karta  doh.gif
*

tikrai cia tai didele problema doh.gif dar mes galim isrinkt pasistenge, o ka juodziai daro, juk ju tokie plaukai doh.gif daug kas kasytes susipyne, dredus doh.gif
kai sunus galva kasesi paziurejus nieko neradau doh.gif spange doh.gif , vyras po keliu dienu paziuri pilna galva blink.gif ir didesniu ir mazu doh.gif o atrodo ziurejau ax.gif tik netikejau kad pas mano vaika gali but doh.gif pati i isterija puoliau, bet pas mane nieko nebuvo bigsmile.gif , o vaika prausiau su vaistais ir plikai dar nuskutau, nes jau vaidenosi tos rupuzes
o dabar kaip niezet visur pradejo blush2.gif
p.s. dar girdejau kalbant kad jos gali nuo didelio pergyvenimo, isgascio atsirast g.gif
širdux
Mano sesers mergaitė taip pat parsinešė utėlių iš darželio. Aš tai buvau pakraupus, tikrai negalvojau, kad tokia problema egzistuoja. Yra specialus skystis joms naikinti, bet po to reik glindas išrinkt, kažkas baisaus..
ugniuke
QUOTE(taute @ 2005 12 29, 20:37)
p.s. dar girdejau kalbant kad jos gali nuo didelio pergyvenimo, isgascio atsirast g.gif
*

Jo as irgi toki dalyka girdejau ir dar nuo nervu unsure.gif

Na musu darzelyje dar neteko apie uteles girdet, kad kas butu apsikrete... bjaurus reikalas fear.gif na mano laikais kai ejau i darzeli, tai uteles buvo ne toks jau retas dalykas blink.gif
SuperBaba
Tai visgi, ar bus paviesintas darzelis?
Lapyna
QUOTE(Ede @ 2005 10 14, 12:21)
Airijoj,vienos pažystamos mergaitės užsikrėtė utėlėm,tai vaistinėj,kai paprašė vaistų nuo jų,tai klausia,nuo,kokios rūšies blink.gif  blink.gif Pasirodo,kad jos ne vienodos yra blink.gif  ohmy.gif
*

Atrodo, čia visos civilizuotos Europos bėda blink.gif Gyvenam Belgijoje ir - še tau! Šįryt dukra pasiskundė, kad ją naktį uodai sukando. Pažiūrėjau - įkandimų nėra, bet sprandas vietomis paraudęs. Pagalvojau - alergija. Vakare, pasiimant iš mokyklos, juos prižiūrinti vakarais auklėtoja sako: "pažiūrėkit, ar ji ko nepasigavo, nes nuolat kasosi". Blusinėjau blusinėjau ir radau, manau, glandų - tokių dar visai vos įžiūrimų, bet daug. Kai paklausiau auklėtojos, ar tai įmanoma, gavau atsakymą: "taip, pas mus mokykloj nuolat kas nors užsikrečia"... blink.gif verysad.gif
Nu viduramžiai, ne kitaip. Kažkoks košmaras....
Dabar vyras pasakė, kad kažkieno paauglė dukra buvo Europinėj mokykloj (ten, kur renkasi eurobiurokratų ir diplomatų vaikai) utėlėm užsikrėtusi.

Gal žinot, ar įmanoma su vaistais per savaitę išnaikinti, ar čia jau sėdėsim namie ilgai? Juk teoriškai ir aš, ir vyras galėjom pasigauti, jau nekalbant apie jaunesniąją sesę...
murzinyte
QUOTE(Lapyna @ 2006 11 13, 19:59)
Atrodo, čia visos civilizuotos Europos bėda blink.gif Gyvenam Belgijoje ir - še tau!  Šįryt dukra pasiskundė, kad ją naktį uodai sukando. Pažiūrėjau - įkandimų nėra, bet sprandas vietomis paraudęs. Pagalvojau - alergija. Vakare, pasiimant iš mokyklos, juos prižiūrinti vakarais auklėtoja sako: "pažiūrėkit, ar ji ko nepasigavo, nes nuolat kasosi". Blusinėjau blusinėjau ir radau, manau, glandų - tokių dar visai vos įžiūrimų, bet daug. Kai paklausiau auklėtojos, ar tai įmanoma, gavau atsakymą: "taip, pas mus mokykloj nuolat kas nors užsikrečia"...  blink.gif  verysad.gif
Nu viduramžiai, ne kitaip. Kažkoks košmaras....
Dabar vyras pasakė, kad kažkieno paauglė dukra buvo Europinėj mokykloj (ten, kur renkasi eurobiurokratų ir diplomatų vaikai) utėlėm užsikrėtusi.

Gal žinot, ar įmanoma su vaistais per savaitę išnaikinti, ar čia jau sėdėsim namie ilgai? Juk teoriškai ir aš, ir vyras galėjom pasigauti, jau nekalbant apie jaunesniąją sesę...
*

blink.gif Nu tikrai kad košmaras.... schmoll.gif
Hilde
QUOTE(Lapyna @ 2006 11 13, 19:59)
*

Tai išnaikint su vaistais greit galima. Žūsta tiek utelės, tiek glindos. Tik tas glindas dar išrankiot reikia ( bjaurus ir ilgas darbas), nors ir negyvos. Negi vaikščios kol nuaugs. Nemalonu blink.gif
Dėl tų utėlių, tai Lietuvoj tik atrodo, jog čia tragedija, o civilizuotuose vakaruose norma. Pas juos užsikrėst utėlėmis, tai kaip užsikrėst sloga irnesakyk.gif
Lapyna
QUOTE(sparow @ 2006 11 14, 14:29)
Dėl tų utėlių, tai Lietuvoj tik atrodo, jog čia tragedija, o civilizuotuose vakaruose norma. Pas juos užsikrėst utėlėmis, tai kaip užsikrėst sloga  irnesakyk.gif
*

Man atrodo, taip neturėtų būti. Juk utėlės platina šiltinę. Na, dabar Europoje ja nesergama, bet kai tokioj Belgijoj visokio plauko imigrantų marios, tai ir viduramžiškas ligas nesunku įvežti. mad.gif

Beje, kai atėjau mokytojos paklausti, kiek laiko vaikas turėtų neiti į mokyklą, man taip ir pasakė: "o kodėl neiti? Išplausit galvą su vaistais - ir tegul eina" blink.gif
Nu aš tai rytoj dar dukrų neleisiu. Kažkaip įtartinai man tas šampūnas pasirodė, po plovimo vienai dar gyvą padarą iššukavau. Reikės rytoj kartoti.
Kita vertus, jei taip pro pirštus žiūrima, tai kokia prasmė stengtis: mokykloj turbūt ir daugiau utėlėtų yra, tuoj ir vėl pasigaus. verysad.gif
Rebeka
Pries koki menesi laikrastyje skaiciau,kad paskutiniu metu labai padaugejo uzsikretusiu utelemis.Jomis uzsikresti galima bet kur,net parduotuveje ar autobuse. doh.gif Uteles buna triju rusiu:galvines,drabuzines ir pakirksnines. schmoll.gif g.gif
gabytuke
ziauru. mano berniukas turi klasioke kuri serga niezais ir turi uteliu... blink.gif blink.gif . zodziu yra labai netvarkinga mergaite...bijau kad mano vaikas neuzsikrestu nuo jos... doh.gif doh.gif doh.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif blink.gif blink.gif blush2.gif blush2.gif ax.gif ax.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif unsure.gif mad.gif gerai kad jau seis metais ta mergaite issikraustys...
Geikutux
Buvo ir bus tu gyviu. Beda ta, kad Lietuvos vaistinese nera normaliu priemoniu. Vienintelis vaistukas yra, kuris baisiai smirda, nepatogus vartoti ir pan. Bunant uzsieny teko isitikinti dideliu siu priemoniu pasirinkimu - sampunai vaikams, spec. sukos, profilaktiniai aerozoliai. Tai gali netraumuojant vaiko isnaikinti tas bjaurybes. O uzsikrest gali visur net ir privaciose mokyklose, kur vaikai tikrai ne is asocialiu seimu. Tik radus nereikia tyleti, o tuoj pat perspeti mokytojus, kad visi susitvarkytu. Nes ir vel uzsikres
NI-KO
QUOTE(Augutė @ 2005 10 14, 08:50)
klausi, koks darželis? Vilniuje, pačiame sostinės vidury... Mamos, gal geriau nesakyt, koks darželis?  Na bet jei tikrai norite žinoti - parašysiu vėliau. Nors užsitrauksiu didelę nemalonę, žinau...

manau reikia rasyti darzelio pavadinima ir nebijot. Nada nors kiti tevai, kuriu vaikai lanko ta pacia istaiga zinos, kas dedasi. ir ko galima ten sulaukti!!! blink.gif
Pippa
QUOTE(Lapyna @ 2006 11 15, 00:08)
Man atrodo, taip neturėtų būti. Juk utėlės platina šiltinę. Na, dabar Europoje ja nesergama, bet kai tokioj Belgijoj visokio plauko imigrantų marios, tai ir viduramžiškas ligas nesunku įvežti. mad.gif
*

Gyvenu Vokietijoje, tai manosios darze kelis kartus metuose buna uteliu 'epidemija'. Ir ne tik manosios, is pazystamu nuolat girdziu, kad darzelyje, mokyklose buna uteliu 'metas'. Mes gyvenam tarp 'aukstesniosios' klases zmoniu, taip kad tai nera tik 'visokio plauko imigrantu' beda lotuliukas.gif
Maniske ju dar neturejo, bet kai kuris nors vaikas apturi uteliu, aukletojos ramiausia visiems tevams pranesa, kad va darzelyje vel vaikai turi uteliu, jei norite, tai nusipirkite sampuna profilaktikai. Tai pasakoma kaip pats normaliausias dalykas. Juolab, kad uteles nera nesvaros pozymis, jos dar sekmingiau dauginasi svarioje galveleje. Be to darzelyje jas isnaikinti yra labai sunku.
Rebeka
QUOTE(Andrea @ 2007 01 21, 18:06)
Gyvenu Vokietijoje, tai manosios darze kelis kartus metuose buna uteliu 'epidemija'. Ir ne tik manosios, is pazystamu nuolat girdziu, kad darzelyje, mokyklose buna uteliu 'metas'. Mes gyvenam tarp 'aukstesniosios' klases zmoniu, taip kad tai nera tik 'visokio plauko imigrantu' beda lotuliukas.gif
Maniske ju dar neturejo, bet kai kuris nors vaikas apturi uteliu, aukletojos ramiausia visiems tevams pranesa, kad va darzelyje vel vaikai turi uteliu, jei norite, tai nusipirkite sampuna profilaktikai. Tai pasakoma kaip pats normaliausias dalykas. Juolab, kad uteles nera nesvaros pozymis, jos dar sekmingiau dauginasi svarioje galveleje. Be to darzelyje jas isnaikinti yra labai sunku.
*

schmoll.gif jooo,tipo,paguodei.Bet visai nenoreciau to "dziaugsmo"aptureti.Net vaistineje vaistu nedrisciau prasyti.
jurgixe
drauges vaikai lanko 'sermuksneli'cia kaune,tai irgi apsikrete utelem.
braskute_v
Mano pažystama dirba vaistinėje, tai sakė siaubingas pirkimas vaistų nuo utelių bijau.gif swoon.gif
dinaja
gal galite patarti kaip tiksliai naikinti tas uteles. kaip tiksliai vadinasi tie vaistai ar sampunai naikinantys uteles? ir kaina. kaip padaryti ta skysti su actu kur po to perplauti po to reikia galva? su kiek vandens atskiesti acto ar kaip ten? nu zodziu surasykit viska labai issamiai. busiu labai dekinga
konfiguracija28
Maniske lanko irgi darzeli ir parsinese, is pradziu ji sirguliavo ir keleta dienu neploviau galva, nemaudziau jos ta prasme, tai kai pradejo kasytis galvojau, kad cia del to kad galva keleta dienu neplauta, o vaikas prakaituoja juk sirgdamas. Po to sukavau ja ir radau... paausiuose glindu kalna...ir keleta gyvu. issukavau kiek gyvu buvo, tada nuejom i poliklinika ten israse Pedeks, apmazejo atrodo is karto.. bet ji dar kasosi.. ir glindu yra, bet oda iki zaizdu nukasyta tai manau cia jau ne del gyvuliuku o del to kad zaizdos gyja ir niezti. Tai va vakar dar istepiau vaistais ja perziurejau visa galvele ar nera gyvu ..like keletas glindu, na bet po tokios serijos vaistu (tepem kosmetiniu zibalu, cemeryciu vandeniu, pedeks) gyvu nesimate. Siandien nuvedziau i darzeli ir po valandos sulaukiau aukletojos skambucio pasiimkit vaika mums nereikia kad visus uzkrestu!! blink.gif ir tipo mes apziurejom visu galvas ir nieko.. nu blem tai is kur? niekur nejom pastaruoju metu tik i darzeli. Neisivaziduoju kur ji dar galetu pasigauti.. Pasijauciau kaip kokia atmata, nors tokia tikrai nesu... Tai teks vaziuoti paimti ir vezti pas ex uosve sad.gif susinervinau....
ingrida7
pas mano vaiką atsirado utėlių ir kaip man jomis nusikratyti???
konfiguracija28
Ingrida, tepk Pedeks, cemeryciu vandeniu arba acto tirpalu ir sukuok... Dar tinka zibalas.. Siaip nete paieskok dar patrarimu... maniskei pagaliau tik glindos liko jau nebeissukuoju gyvu tai palengvejo... gal ir isnyks..
SIMPSONAI
QUOTE(Kentaure @ 2007 02 05, 11:46)
Maniske lanko irgi darzeli ir parsinese, is pradziu ji sirguliavo ir keleta dienu neploviau galva, nemaudziau jos ta prasme, tai kai pradejo kasytis galvojau, kad cia del to kad galva keleta dienu neplauta, o vaikas prakaituoja juk sirgdamas. Po to sukavau ja ir radau... paausiuose glindu kalna...ir keleta gyvu. issukavau kiek gyvu buvo, tada nuejom i poliklinika ten israse Pedeks, apmazejo atrodo is karto.. bet ji dar kasosi.. ir glindu yra, bet oda iki zaizdu nukasyta tai manau cia jau ne del gyvuliuku o del to kad zaizdos gyja ir niezti.  Tai va vakar dar istepiau vaistais ja perziurejau visa galvele  ar nera gyvu ..like keletas glindu, na bet po tokios serijos vaistu  (tepem kosmetiniu zibalu, cemeryciu vandeniu, pedeks) gyvu nesimate. Siandien nuvedziau i darzeli ir po valandos sulaukiau aukletojos skambucio pasiimkit vaika mums nereikia kad visus uzkrestu!! blink.gif  ir tipo mes apziurejom visu galvas ir nieko.. nu blem tai is kur? niekur nejom pastaruoju metu tik i darzeli. Neisivaziduoju kur ji dar galetu pasigauti.. Pasijauciau kaip kokia atmata, nors tokia tikrai nesu... Tai teks vaziuoti paimti ir vezti pas ex uosve sad.gif susinervinau....
*

pas mus 3ir8m vaikai šiemet tas kursas pereitas jau 3-kart (čemeryčios pedeks)- gal kas rimčiau patars
kasiopeja
QUOTE(Augutė @ 2005 10 14, 05:50)
klausi, koks darželis? Vilniuje, pačiame sostinės vidury... Mamos, gal geriau nesakyt, koks darželis?

Nežinau ar tas pats, bet kai vyresnysis lankė "prestižinį" daržely Trakų g., irgi buvo parsinešęs. Tiesa, tai buvo senai, gal prieš 7 metus. Netrukus po to jis pradėjo eiti į kitą daržą ir ten "gyvūnai" nesiveisė biggrin.gif
SIMPSONAI
GAL KAS GALITE KONKREČIAI PARAŠYTI KIEK I TA VANDENĮ
ACTO PILTI???????????
SIMPSONAI
[SIZE=14] g.gif TARP KITKO KATEI ANTKAKLI NUPIRKAI IR BAIGTA SU PARAZITAIS thumbup.gif
KODĖL NEGALI MERGAITĖMS TOKIU GUMYČIŲ PAGAMINTI?
ŠIEMET JAU PENKTĄ KARTĄ NAIKINSIU GAILA DUKROS PLAUKŲ cray.gif cray.gif cray.gif blush2.gif
Moske
Susidūriau ir aš su tokia baisia bėda,dar šiemet po Kalėdų.Mes su vyru buvome išvykę į Rygą verslo reikalais,todėl mūsų dukrytę tą dieną paėmė iš darželio senelis.Vakare ją pasiėmę iš senelių sužinojom,kad auklėtoja liepė dukrytei,kad pasakytų mamai,kad iššukuotų plaukiukus.Bet seneliui nė viena auklėtoja,nei šeimininkė nepranešė,ir pagaliau suradusios gyvių galvytėje,nepaskambino nė vienam iš mūsų.Nesupratau kodėl?Gal bijojo?Nes nė vieną kartą skambinau į Švietimo skyrių,Sanapideminę stotį dėl šildymo darželyje...Bet čia atskira tema...Grįžusi iš tėvų tuoj puoliau žiūrėti galvelę...ir pakraupau...Puoliau į isteriją,žliumbiau,skambinėjau visiems,klausinėjau ką daryti,kuom plauti...Visi mane ramino,sakė,juk čia normalu,pradės eiti į mokyklą,dar ne to bus.nors ne tiek daug tų gyvių buvo,bet vistiek.Iki pusė nakties,užmikdžiusi 5 metukų dukrelę sau ant kelių,valiau mažytes utėles ir glindas,nes negalėjom nupirkti vaistų,tokiu laiku vaistinės jau nedirbo.Paskambinusi šeimininkei,kuri jau dirba darželyje gal apie 30 metų,jinai"nežinojo"tokių žodžių kaip glinda ar utėlė.dar neimtų pyktis,jei būtumėm iš asocialios šeimos.Turime ir savo verslą,mergaitė kiekvieną dieną rengiama vis kitais rūbeliais,net auklėtojos stebisi kaip viskas priderinta.Ir netgi paremiame kada reikia tą pačią grupę,nuperkame ir žaislų,ir prieš Kalėdas žaisliukų,lempučių ir t.t.Esmė tame,kad ši grupė yra SAVAITINĖ.viskas tuom ir pasakyta.Vakarais čia suvedami vaikai iš viso darželio,kurie gyvena darželyje visą savaitę.Klausimas.Tai kur tie vaikai yra maudomi,prausiami,ir kokie jie ateina į darželį po savaitgalio?Auklėtojos dievagojasi,kad į mūsų mergaitės lovelę niekas neguldomas.Ar būtina vaiką guldyti į lovelę norint užkrėsti tais parazitais?Juk galima užsikrėsti,manau ir žaidžiant,ir paimant šukuoti kito vaiko šukas...Kitą rytą vyras nupirko iš kart 2 buteliukus vaistų,nors vaistininkė sakė,kad užteks vieno.Penkias dienas,rytą vakarą trinkiau vargšelei galvytę,nors gal ir tiek nereikėjo,bet "na vsiakij požarnyj"-gyvių kaip nebūta.Ačiū dievui,kad dukros plaukučiai trumpi,tai labai greitai glindas išrinkau.Vyras kitą rytą,nuvažiavęs į darželį,sukėlė visas ant kojų.Pasakė,jei auklėtojos pačios nepraneš kitoms grupėms,tai mes patys tai padarysim,ir dar kreipsimės kur reikia.Stebėsime savo vaiką pro padidinimo stiklą.Ir jei dar toks įvykis būtų,tada jau nebetylėsim...Tai va,mergaitės,tokia mūsų skaudi patirtis.Linkiu jums ledinės kantrybės ir ištvermės.
ČIČI
g.gif tai, kad vaikus maudome vos nekasdien ar kasdien rengiame svariais rubeliais - negalime tiketis, kad vaikas vakare neparsines parazitu. Radusi "tas grozybes" ir as supanikavau, bet mums tai niekas nieko nepasake ir tai yra kurkas blogiau! doh.gif
ishiri
Sveikos, mano busimo vyro dukrele is pirmos santuokos turi uteliu. Pas mus jau savaite , pastoviai kasosi galvyte, isplaunu ir vistiek kasosi. Tai vakar patikrinau ir radau uteliu doh.gif doh.gif as isploviau mergaitei galva su priemone kuria pirkau vaistineje, pries tai issukavau su tankiomis sukomis galvyte iskrito 10 uteliu. Jas sunaikinau. Nakti vakar rinkau glindas, bet kai kurias paspaudus su nagu dar traksteli, kitos ne. Ar tai reiskia kad jos gyvos ir dar ju dauges, pasimetus, nezinau ka daryti. Gal dar visu neisrinkau... ju tiek daug verysad.gif Kuopiu visus namus , keiciau patalyne, plaaunu rubus visus is naujo.. Kaip man suprasti ar pas mane nera tu parazitu, mano plaukai ilgi iki liemens, vakarais maze migdydavau gal kokia isoko. Nors savo plaukus su tankiomis sukomis sukavau - niekas neiskrito.
Isprotesiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Papildyta:
Dar noriu paklausti ar gali jos ilysi i lovos ciuzinius , pagalves?
SIMPSONAI
DUKRAI ŠIEMET 5 KART NAIKINOM O PAS ŽMONA NESIVEISE IR PLAUKAI NETRUMPI
ishiri
Nesulaukiu patarimo, kaip suzinoti ar uteles gali apsigyventi kilimuose, ciuziniuose.?Su utelemis susiduriau pirma karta , bijau kad apsikresti pati jomis galiu. Savo galva irgi ploviau su vaistais nuo uteliu, bet kartais atrodo kad po galva kazkas replioja, cia gal nerviskai.. Sukuoju su tankiomis sukomis galva, joks parazitas neiskrenta. Dar labai domina, kai galva isplauni su vaistais, ar glinda kuri lieka plaukuose kenksminga? ar is jos dar gali issiristi utele?
pedagoge
labukas.esu nauja nare.cia atsiradau.del vienos siaubingos istorijos.UTELEL
ES!!!!!!!!
Su vyru susituoke apsigyvenome pas mano tevus.dirbome kaip arkliai,pagaliau po 7 metu isigijome namuka uz 3kilometru nuo didmescio.netoliese yra kaimo mokykla.mokyklinis mikro autobusas pasiima vaikus is kiemo,po pamoku juos parveza iki pat duru.mums laikinai atrode tai geriausias variantas.klaseje mazai vaiku<todel mokytoja gali skirti daugiau laiko individualiai uzsiimti su vaiku.bet klaseja pasirodo daug asocialiu seimu vaiku.kurie linke rupintis ne savo ir vaiku higiena,ugdimu,o drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif taureles kilnojimu verysad.gif
vaikai susibiciuliavo,nors ju motinos ir neatvykdavo i tevu susirinkimus.........ir T T...na va tada ir atradome galvos draugu verysad.gif verysad.gif mergaite eme kasytis galvyte,galvodavau gal blogai iskalavau galvyte ir likes sampunas sukelia niezuli.tvirtai surisdavau plaukus,galvojau gal del to.ieskojau uteliu,neradau.tik pleiskanos.veliau radau ir utele,o pleiskanos pasirode buvo glindos verysad.gif
kur ziuri vaiku apsaugos teises
Kasiopėja
[quote=ishiri,2007 04 13, 16:46]
Sveikos, mano busimo vyro dukrele is pirmos santuokos turi uteliu. Pas mus jau savaite , pastoviai kasosi galvyte, isplaunu ir vistiek kasosi. Tai vakar patikrinau ir radau uteliu doh.gif doh.gif as isploviau mergaitei galva su priemone kuria pirkau vaistineje, pries tai issukavau su tankiomis sukomis galvyte iskrito 10 uteliu. Jas sunaikinau. Nakti vakar rinkau glindas, bet kai kurias paspaudus su nagu dar traksteli, kitos ne. Ar tai reiskia kad jos gyvos ir dar ju dauges, pasimetus, nezinau ka daryti. Gal dar visu neisrinkau... ju tiek daug verysad.gif Kuopiu visus namus , keiciau patalyne, plaaunu rubus visus is naujo.. Kaip man suprasti ar pas mane nera tu parazitu, mano plaukai ilgi iki liemens, vakarais maze migdydavau gal kokia isoko. Nors savo plaukus su tankiomis sukomis sukavau - niekas neiskrito.
Isprotesiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aš tai iššitrinkčiau galva profilaktikai su vaistais. kai sužinojau , jog pas krikšto dukrą mama rado utėlių, o ji buvo pas mane atvažiavus , tai aš nubėgau ir nusipirkau vaistų ir išsitrinkiau galvą. Patikrinau savo vaikį nieko neradau, tikiuosi nespėjo pas mus sušokti.
Radavama
Dabar vasara , į mokyklą eiti nereikia, tai mano mergytė utėlių prisirinko kieme. Baisiausia tai, kad kol pastebėjome problemą užsikrėtėme visa šeima. Vaistinėje tikrai labai nemalonu pirkti vaistus nuo utėlių, nes dažnai ir vaistinninkės žiūri su pasibjaurėjimu, manau, kad jos turėtų užjausti, suprasti ir padėti žmogui. Niekada nežinai kada ir pats įsigysi šių draugių. Tiesa, nepasakyčiau, kad vaistai labai padeda , jau krūvą pedeks buteliukų sutepėm ir rankiojo ir t. t.Nusibodo man jos ....Bandysiu dar actą, sakė, kad jį per pusę su vandeniu skiesti.
ajja
siaubas blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.