Va šitas ilgą laiką pas mus valgomas kaip desertas. Labai skanu, tik reikia nepamiršti džiovintus vaisius iš anksto užmerkti. Džiovinti vaisiai su varške(2 porcijos) 5 vnt. džiovintų abrikosų 5 vnt. džiovintų slyvų 1 v.š. razinų 250 g nerūgščios varškės (naudoju separuotą) 2 v.š. grietinės 2 a.š. cukraus Džiovintus vaisius nuplauti po tekančiu vandeniu ir užpilus verdančiu vandeniu palikti kelioms valandoms. Varškę ištrinti su cukrumi ir grietine. Išbrinkusius abrikosus ir slyvas susmulkinti ir sumaišyti su varške. Gautą kremą sudėti į indelius ir apibarstyti razinomis. Papildyta:Šį labai mėgsta vyresnioji mergina, ypatingai uogytes Uoginis keryfas1 st. kefyro 3 v.š. sirupo iš vyšnių, braškių ar kitokios uogienės 2 v.š. uogų iš uogienės Į kefyrą supilti sirupą ir gerai išmaišyti. Uogas gerai nuvarvinti ir, sudėjus į stiklinę, užpilti uogas kefyru. Papildyta:Sumuštiniai su obuoliais8 riekutės batono (geriau jei pabuvusio, ne pirmo šviežumo) 2 obuoliai 1 v.š. grietinės 1 a.š. cukraus sviesto, batono riekutėms aptepti Batono riekutes aptepti plonu sviesto sluoksniu iš abiejų pusių. Obuolius nulupti ir sutarkuoti, sumaišyti su grietine ir cukrumi. Obuolių masę dėti ant batono riekučių ir kepti orkaitėje apie 5min. arba kol batono riekutės iš apačios gražiai apskrus, o iš viršaus obuoliai pradės ruduoti.
11 mėnesiui vaikučiui daržovių mišrainės receptukas: Kruopščiai atrinktas ir nuvalytas morkas, obuolius, pomidorus, kopūsto lapą sutarkuoti smulkia plastmasine tarka.Pridėti nuo 1/3 iki 1 šaukštelio aliejaus ir 10-30 ml citrinos arba kitų rūgščių sulčių.Gerai išmaišyti.Pradžioje duoti prieš pietus 1 arbatinį šaukštelį mišrainės ir jei kūdikis noriai ją valgo, kas 2-3 dienas jos kiekį didinti po 1/2 arbatinio šaukštelio iki 20-30 g dienai. Žalių daržovių mišrainę reikia gaminti prieš pat maitinimą. Žalių daržovių mišrainės ypač tinka kūdikiams kurių viduriai kieti
mergyte83
2009 04 28, 19:28
Tikrai sauni temele Mano kavalierius nelabai megsta valgyti koses, bet viena tai su didziausiu malonumu kerta  gal kam patiks AVIZINIU DRIBSNIU KOSE SU OBUOLIU IR BANANUaviziniu dribsniu tarkuoto obuolio gliukozes arba medaus tarkuoto arba susmulkinto banano pieno sviesto avizinius dribsnius ir obuoli isvirti piene. kai kose isvirs ideti gliukozes arba medaus, banana bei sviesto gabaleli. viska ismaisyti ir valgyti. jei kose per saldi, galima ilasinti kelis laselius citrinos. skanaus
letuciukas
2009 05 06, 15:45
iki metu vaikui ruošti maistą namuose neįmanoma, nes nera svieziu produktu pirkt.Pvz.negaunu veršienos.O ir verdant visi vitaminai žūna. Tenka maitinti HIPPais ir MILUPOM -pirktinem tyrelem,nors ju pasirinkimas suprastejas.
mergyte83
2009 05 10, 06:50
Kai suneliui uzejo nevalgadieniai, teko sukti galva, ka cia idomesnio jam pagaminti. Pirma diena pietums isviriau burokeliu sriuba su mazyciais jautienos kukuliukais (farsas + zoleles), tai mazasis tiek daug jos suvalge, kad nebeatsimenu, kada jo toks apetitas buvo  Kadangi liko kukuliuku kita diena teko kazkoki kita patiekala galvoti, manasis bernuzelis nemegsta mesos su grietine, grietinele ir kt padazais. Po eksperimento gavosi visai geras patiekalas. JAUTIENOS KUKULIUKAI PATROSKINTI SU DARZOVEMISMazyciu jautienos kukuliuku (sriuboje, jie isvire labai minkstuciai) Sviezio kopusto gabalelis Pomidoro Iv zoleliu ir prieskoniu Kopusta smulkiai supjaustyti ir troskinti vandenyje, apie 10 min, ideti trupuciuka druskos, kmynu, as dejau dar zoleliu misinio. Pomidora nuplikyti verdanciu vandeniu, nulupti odele, supjaustyti gabaleliais ir sudeti i kopustus. Iberti trupuciuka cukraus tam, kad nesijaustu per dideles rugsteles nuo pomidoro. Viska dar patroskinti apie 5 min. I darzoves sudeti kukuliukus ir dar viska patroskinti kelias min. Skanaus
Kristele
2009 05 11, 13:48
Sveikos, Šioje temelėje ir aš prisirankiojau nuostabių receptukų. ačiū mamytėms  dabar gamindama stengiuosi įtikti savo nevalgiukui  dabar noriu pasidalinti, kokius pietukus šiandien paruošiau savo sūneliui  čia originalus receptukas iš "Mažylio" žurnalo: VIŠTIENOS MALTINIAI SU KOPŪSTAIS4-6 porc. reikės: 500 g. vištienos faršo, 1 svogūno 500 g. baltojo kopūsto, 1 kiaušinio miltų aliejaus kepti, druskos, pipirų Smulkiai supjaustytą svogūną ir kopūsto gūžę sumaišykite dubenyje su faršu, įkulkite kiaušinį, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Iš gautos masės suformuokite nedidelius maltinius ir apvoliokite miltuose. Paruoštus dėkite į įkaitintą aliejų ir iškepkite. Patiekti su bulvėmis ir mėgstamomis daržovėmis. aš kadangi ruošiau tik vaikui, tai proporcijos kelis kartus mažesnės. Kopūstą aš tarkavau ir paruoštų maltinukų nekepiau, o garinau garų puode  gavosi tokie gal sausoki, bet su bulvių košyte suėjo  tikrai nesunkiai ir greitai paruošiama ir manau sveika mažiesiems žmogiukams
panterele35
2009 05 12, 15:55
Mano receptukas nuo metuku
makaronai cukinija pomidoras kukuruzai tunas morkos druska aliejus pagardinimui grietines
tikrai skanu
agnuzele
2009 06 13, 10:59
Gal galite patarti su kokiais vaisiais ar uogom galima maisyti juoduosius serbentus,nes mano mazyle vienu nenori.
juliadri
2009 06 20, 11:14
QUOTE(agnuzele @ 2009 06 13, 11:59) Gal galite patarti su kokiais vaisiais ar uogom galima maisyti juoduosius serbentus,nes mano mazyle vienu nenori. kadangi jie rugstoki, tai manau tiktu su bananais ir braskem..
Kristele
2009 06 21, 21:24
QUOTE(agnuzele @ 2009 06 13, 11:59) Gal galite patarti su kokiais vaisiais ar uogom galima maisyti juoduosius serbentus,nes mano mazyle vienu nenori. aš tai sūneliui dažnai verdu kompotuką ir juodųjų serbentų ir braškių (turėjau daug prisišaldžiusi)  bet šiek tiek pasaldinu fruktoze
Šiandien išbandžiau Žmonėse užmatytą receptą, berods E.Jackaitės: Kukurūzų košė su morkomis Užvirti vandenį arba pieną, sudėti kukurūzų kruopas ir smulkiai tarkuotas morkas. pavirti kol išbrins kruopos ir suminkštės morka. pagardinti sviestu. Dar mes visa šeima labai mėgstame varškės apkepą. Manau tinkamas nuo 1,5 metų5 š. manų 4 kiaušiniai 4 š cukraus 100 g sviesto 500 g varškės -manus užpilti karštu vandeniu, palikti išbrinkti. -kiaušinio trynius atskirti nuo baltymo -ištirpinti sviestą -manų košę, trynius, cukrų, ištirpintą sviestą, varškę suplakti į vientisą masę (geriausiai tai daryti mikseriu ar blenderiu), pabaigoje sudėti iki standžių putų išplaktus kiaušinio baltymus. Viską sudėti į kepimo formą ir kepti orkaitėje 180-200 laipsnių temp.
kucci_kucci
2010 01 03, 14:06
QUOTE(heryte @ 2009 12 07, 17:31) Dar mes visa šeima labai mėgstame varškės apkepą. Manau tinkamas nuo 1,5 metų5 š. manų 4 kiaušiniai 4 š cukraus 100 g sviesto 500 g varškės -manus užpilti karštu vandeniu, palikti išbrinkti. -kiaušinio trynius atskirti nuo baltymo -ištirpinti sviestą -manų košę, trynius, cukrų, ištirpintą sviestą, varškę suplakti į vientisą masę (geriausiai tai daryti mikseriu ar blenderiu), pabaigoje sudėti iki standžių putų išplaktus kiaušinio baltymus. Viską sudėti į kepimo formą ir kepti orkaitėje 180-200 laipsnių temp. na nebutinai nuo 1.5metuku. pvz savo suneliui idejus maziau cukriuko, skaniai suvalgytu ir db. aciu uz receptuka Papildyta:pries pora dienu savo maziukui gaminau darzoves su manu kruopom - galima deti ivairias darzoves, as dejau kopusta, cukinija, kalafijora, pora, zirneliu, bulves ir morkas tarkavau per burokine tarka, viska viriau vandenuki, o baigiant virti ipyliau ir pienuko, kai jis uzvire manu kruopomis sutirstinau viska - gavosi lyg ir sriubyte, bet ne tokia skysta. sunucio net ausys linksejo
HappyAngel
2010 01 03, 21:24
| ! |
| Mielos mamytės, palikim šią temukę tam, kam ji ir skirta - receptams. Visas kitas diskusijas ir komentarus perkelkite į tam skirtas temas.
Ačiū :) |
artas888
2010 01 31, 17:35
na taip.vistiena.30 dienu visciukas.ispudingo dydzio.pilnas hormonu.baisu darosi kaip paskaitai kad vistiena duoda vaikams nuo 7 men.gaila nesate mate kaip jos auga.gal tada susimastytumet apie vistiena.sneku apie parduotuve.
lavazia
2010 04 01, 14:50
As taip pat turiu viena receptuku, mano sunelis si patiekala labai megsta MAKARONAI SU VARSKE: Isverdi makaronus, nupili vandeni, sudedi varske, truputi cukraus ir ant mazos ugnies maisai kol istirps (9% varske geriau tirpsta). Skanaus
skruzdeda
2010 04 25, 13:38
QUOTE(lavazia @ 2010 04 01, 14:50) As taip pat turiu viena receptuku, mano sunelis si patiekala labai megsta MAKARONAI SU VARSKE: Isverdi makaronus, nupili vandeni, sudedi varske, truputi cukraus ir ant mazos ugnies maisai kol istirps (9% varske geriau tirpsta). Skanaus  hmmm, o kaip varske gali istirpti?  taigi ne ledai ir ne zele kokie...
Arkietė
2010 04 25, 14:32
paimu batoną, pamirkau kiaušinio, pieno plakiny su cukrum ir apkepu. Vaikam patinka, man tai nelabai
pakelis varskes, kiausinis, pora saukstu miltu. dedu su saukstu i keptuve su trupuciu aliejaus ir gaunasi varsketukai. valgo su uogom mazius labai
CiaRuta
2010 04 27, 21:24
Labai jau mes nevalgančios esam  . Tad reikia verstis per galvą ir vis ką nors sugalvoti. Bet vieną labai paprastą košytę visai mėgsta: Visų grūdų košytę vaikams, su vandeniu gamintą, nes su pienu nevalgo. Bei su įvairiom uogom. Dažniausiai obuolių tirele  .
bim-bam
2010 06 12, 07:53
QUOTE(lavazia @ 2010 04 01, 13:50) As taip pat turiu viena receptuku, mano sunelis si patiekala labai megsta MAKARONAI SU VARSKE: Isverdi makaronus, nupili vandeni, sudedi varske, truputi cukraus ir ant mazos ugnies maisai kol istirps (9% varske geriau tirpsta). Skanaus  kazi ar grudeta tiktu varske? tik tokios dabar turiu namie kazi koks skonis be cukraus butu. nes mes dar cukraus nevalgom QUOTE(skruzdeda @ 2010 04 25, 12:38) hmmm, o kaip varske gali istirpti?  taigi ne ledai ir ne zele kokie... gali. darau lydyta suri butent is varskes, istirpsta sildant
Parasysiu ir as keleta receptu, mano sunui jau 1,5 metu, bet visiskai atsisako valgyt musu maista, taciau labai noriai valgo sriubas, tai kiekviena diena jas verdu, visada turiu susisaldzius maltos mesos kukuliuku (kiauliena, versiena, jautiena, kalakutiena). Su kaiuliena ar su versiena verdu tokias sriubytes: i verdanti vandeni idedu mesytes, kai paverda dedu morka, bulve, brokoli, cukinija, lauro lapiuka, biskuti druskytes, kai viskas beveik isverda iberiu bskuti mazu makaroniuku-vaikas labai valgo, dar viena labai skani sriubyte, kuria megsta mano vaikas-dedu vel mesytes, kai paverda dedu bulve, morka, paprika ir sparaginiu pupeliu ir makaroniuku. Sriubas uzbalinu su grietine-sunelis labai megsta jas. Su jautiena tai darau tokia makaroniuku kosyte:paverdu jautiena, dedu darzoviu-morka, cukinija, paprika, kai darzoves ir mesyte isverda dedu makroniuku, kai viskas isverda dedu sviesto ar grietineles.
Tokio recepto lyg ir neužmačiau, tad dalinuosi. Virtų bulvių kotletai su daržovėmisVirtas bulves sumalt, įmušt kiaušinį, įdėti druskos ir šiek tiek miltų arba krakmolo. Viską gerai išmaišyti. Įdarui: tarkuotas morkas ir kopūstus apkepinti/troškinti svieste, truputėlį druska pagardinti. Galiausiai suformuoti blynus ir į vidų įdėti daržovių įdarą ir apkepti. Valgom su grietine. Labai skanu Kas mėgsta su mėsa - kepam žemaičių blynus
jarulia
2010 11 06, 18:07
oj, jau kiek as isbandziau, bet jau vaikas mazai valgo, pavargau lakstyt ispaskos.
Mamučia
2010 11 14, 23:31
QUOTE(korsa @ 2010 06 12, 11:19) Parasysiu ir as keleta receptu, mano sunui jau 1,5 metu, bet visiskai atsisako valgyt musu maista, taciau labai noriai valgo sriubas, tai kiekviena diena jas verdu, visada turiu susisaldzius maltos mesos kukuliuku (kiauliena, versiena, jautiena, kalakutiena). Su kaiuliena ar su versiena verdu tokias sriubytes: i verdanti vandeni idedu mesytes, kai paverda dedu morka, bulve, brokoli, cukinija, lauro lapiuka, biskuti druskytes, kai viskas beveik isverda iberiu bskuti mazu makaroniuku-vaikas labai valgo, dar viena labai skani sriubyte, kuria megsta mano vaikas-dedu vel mesytes, kai paverda dedu bulve, morka, paprika ir sparaginiu pupeliu ir makaroniuku. Sriubas uzbalinu su grietine-sunelis labai megsta jas. Su jautiena tai darau tokia makaroniuku kosyte:paverdu jautiena, dedu darzoviu-morka, cukinija, paprika, kai darzoves ir mesyte isverda dedu makroniuku, kai viskas isverda dedu sviesto ar grietineles. Skaitau,kaip apie save  Mamyte pasakojo,kad as maza nevalgidavau antro patiekalo,tai tais tarybiniais kaikais auklitojos idedavo kotleta i sriuba ir as tada valgitojau. as dabar ziuriu i savo vaikus,gerai valgo sriubas,bet tik ne darzoviu(ten kur graziai brokoliai ir zirnialiai guli),turi buti su makaronais arba kruopom ir be pjaustitu morku.Vaikam reikia kuo paprasciau.
gražutė
2011 01 12, 23:22
O žinot tokį papratą receptuką? Imame avižų dribsnių (tie, kurie verda trumpai), tada įpilam vandenuko, druskytės, cukriuko ar fruktozės, išmaišom iki blynų tešlos konsistencijos ir kepam blynukus  Galima įtarkuoti obuolio arba moliūgo, arba cukinijos, tada labai skanūs gaunasi Čia labai tinka, kas vištos kiaušinio baltymui alergiškas, bet tada galima putpelės porą kiaušinukų įmušti. Mes visai be kiaušinių gaminam
lydekaite
2011 01 27, 15:14
QUOTE(Tila @ 2010 10 14, 17:33) Tokio recepto lyg ir neužmačiau, tad dalinuosi. Virtų bulvių kotletai su daržovėmisVirtas bulves sumalt, įmušt kiaušinį, įdėti druskos ir šiek tiek miltų arba krakmolo. Viską gerai išmaišyti. Įdarui: tarkuotas morkas ir kopūstus apkepinti/troškinti svieste, truputėlį druska pagardinti. Galiausiai suformuoti blynus ir į vidų įdėti daržovių įdarą ir apkepti. Valgom su grietine. Labai skanu Kas mėgsta su mėsa - kepam žemaičių blynus  Kai neturim daugiau laiko pasiruošti mėsytės žemaičių blynams, į vidų dedam fermentinio sūrio riekutę - labai skanu.
Sveikos, užėjau tokį receptuką, tinka ir 'nevalgiems' vaikučiams http://napalm.lt/2011/02/03/mes-uz-makdonalda/
Sveikos, na iš vaikiškų tai savo šeimynai šituos blynus kepu, įdomesni ir sveikesni, su morkytėmis blynai  kertame apsilaižydami.  Čia receptas: http://www.spice.lt/receptas/morku-blynai-6920#
superiniai ir visiškai lengvai gaminasi: Numeris vienas Avižinė košė su obuoliais ir cinamonu Ingredientai: Avižiniai dribsniai, 100 gramų Razinos, 30 gramų Obuoliai, 1 vienetas Jogurtas, geriamas, 400 mililitrų Cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai ( http://www.spice.lt/receptas/avizine-kose-...r-cinamonu-6907 ) dar šis labai skanus ir sveikas sūrio desertas, su varškyte, tik recepte ne visai taip parašyta, aš dėjau 3 šaukštus cukraus ir 1 stiklinę grietinės. http://www.ragauk.lt/receptas/varskes-surelis-su-zele-13717
Mamosjega
2011 04 06, 22:24
na aš tai košytę tradicinę, neįmantriąją avižinę. Dar obuolį įpjaustau. Ji sveika ir skani labai, kartu su vaiku kertam dalinuosi receptu: avižinė košėsuper skanu ir sveika
QUOTE(Dange* @ 2010 04 26, 14:45) pakelis varskes, kiausinis, pora saukstu miltu. dedu su saukstu i keptuve su trupuciu aliejaus ir gaunasi varsketukai. valgo su uogom mazius labai  As dedu truputi cukraus ir daugiau miltu, darau vieno kasnio gabaliukus ir verdu pasudytame vandenyje. Nevirtu puse kiekio dedu i kamera extra atvejui, kai reikia valgyti cia ir dabar
Dovilyte011
2011 06 08, 09:44
Sveikos mamytes!  Atradau el.parduotuvyte kuriuoje laaabai patiko prekiu asortimentas bei produktai. Sugalvojau savo mazyciui nupirkti kosyciu ir tyreliu is sios parduotuvytes, zinokit labai skanios ne tik maziukui patiko bet ir man http://www.maistomuge.lt/sviezi-maisto-pro...dikiams/page/16Taigi galbut sudomins, cia yra ekologiskas maistukas.
QUOTE(Dovilyte011 @ 2011 06 08, 10:44) Sveikos mamytes!  Atradau el.parduotuvyte kuriuoje laaabai patiko prekiu asortimentas bei produktai. Sugalvojau savo mazyciui nupirkti kosyciu ir tyreliu is sios parduotuvytes, zinokit labai skanios ne tik maziukui patiko bet ir man http://www.maistomuge.lt/sviezi-maisto-pro...dikiams/page/16Taigi galbut sudomins, cia yra ekologiskas maistukas.  Sveikos mamytes!!! Tai kam pirkti jeigu galima ta pati pasigaminti namuose.Koks ekologiskas tas maistas butu vistiek jis nesviezias.Koncervai palieka koncervais.nebent i kokia kelione gal pasiimciau ,bet ir tai manau pasigaminus deciausi i saldytuva (nesiojama). Na jogurteliu tai nepasigaminsi tai juos galima pirkti ,bet visa kita  . Na nepykit cia mano nuomuone ,kiekviena mama pasirenka kas jos vaikui geriau ir jos visos teisios  .
erikute333
2011 06 09, 06:29
QUOTE(Magira @ 2011 06 08, 19:39) Sveikos mamytes!!! Tai kam pirkti jeigu galima ta pati pasigaminti namuose.Koks ekologiskas tas maistas butu vistiek jis nesviezias.Koncervai palieka koncervais.nebent i kokia kelione gal pasiimciau ,bet ir tai manau pasigaminus deciausi i saldytuva (nesiojama). Na jogurteliu tai nepasigaminsi tai juos galima pirkti ,bet visa kita  . Na nepykit cia mano nuomuone ,kiekviena mama pasirenka kas jos vaikui geriau ir jos visos teisios  . Pritariu 100 proc. nors su pirmąja kai reikdavo kur išvažiuot, tai bėgdavau į parduotuvę pasigriebt tyrelių, nors namuose visada gamindavau pati. O su antruoju nepirkau ničnieko, nes pienuką mano iki metų valgė,o daugiau visą kitą gamindavau pati ir į keliones imdavom tik mano pagamintą maistelį. Nes tai kas parduotuvių lentynose, niekada neprilygs šviežiai pagamintam maistui, o tuo labiau, kai seneliai kaime gyvena ir daržovės visos ir mėsytė ekologiška ir natūraliai užauginta
Dovilyte011
2011 06 10, 09:17
Na man tokia problema, kad ne visada galiu iseiti ir palikti vaikuti, tad labai labai pravercia internetines parduotuves, beto maistomuge.lt buna greitas pristatymas tai labai dar tas pravercia. Aciu uz Jusu nuomone.
Mamytes, pasidalinkite patirtim - kur perkate ir kokia zuvi duodte vaikams?
Ulos_mama
2011 09 17, 16:34
Sveikos, Aš tai kažkaip niekada nesilaikau receptų ir košeles savo mažylei gaminu iš akies. Ir derinu bulves+morkytes+mesyte paivairinu ivairiom darzovem (moliugas, cukinija, ziediniai kopustai, burokeliai ir t.t.) Del skonio kartais imetu siek tiek paprikos, mano mazei labai patinka. Papildyta:QUOTE(Dovilyte011 @ 2011 06 10, 09:17) Na man tokia problema, kad ne visada galiu iseiti ir palikti vaikuti, tad labai labai pravercia internetines parduotuves, beto maistomuge.lt buna greitas pristatymas tai labai dar tas pravercia. Aciu uz Jusu nuomone.  tai kad tas puslapis neveikia
RRodamer
2011 09 21, 13:26
Mamos, pabandykite paprasta bulve pakeisti saldzia bulve. Maniskis kose su saldzia bulve valgo daug mieliau. Vienas receptukas: Pakepinti ant 1 sauksto rapsu aliejaus truputi svoguniuko (kad tik apgelstu), tada pilti sultini arba paprasta vandeni (as uz vandeni), sudeti sutarkuota saldzia bulve, mesytes (as dedu pora kalakutienos kotletuku), keleta supjaustytu dziovintu abrikosu. Viska patroskinti apie 10 min (kartais reikia papildomai ipilti vandens). Pereiti su blenderiu ar sakute ir - skanaus. Tikrai skanu
QUOTE(RRodamer @ 2011 09 21, 14:26) Mamos, pabandykite paprasta bulve pakeisti saldzia bulve. Maniskis kose su saldzia bulve valgo daug mieliau. Vienas receptukas: Pakepinti ant 1 sauksto rapsu aliejaus truputi svoguniuko (kad tik apgelstu), tada pilti sultini arba paprasta vandeni (as uz vandeni), sudeti sutarkuota saldzia bulve, mesytes (as dedu pora kalakutienos kotletuku), keleta supjaustytu dziovintu abrikosu. Viska patroskinti apie 10 min (kartais reikia papildomai ipilti vandens). Pereiti su blenderiu ar sakute ir - skanaus. Tikrai skanu  kas per saldzios bulves? kaip jos atrodo ir is kur ju gauti? o nuo kokio amziaus galima duoti toki pakepta/patroskinta maista? Ar esate kuri bandziusi darzoves ir mesyte maisyti pvz su: melynem, obuoliu, slyva, abrikosu, avietem, persiku ir pan? Kazkur internete skaiciau, kad mazyliai mielai valgo tokias "darzovienes". Mano mazylis pamego kruopu koses (ivairiu kruopu:avizu, grikiu, ryziu, kvieciu, kukuruzu ir pan.) paskanintas linu semenim ar sezamu seklom  Virta kose su seklom sublenderiuoju ir valgo  O jeigu koki vaisiu imaisau, tai buna svente
RRodamer
2011 09 23, 09:01
QUOTE(oncee @ 2011 09 21, 14:55) kas per saldzios bulves? kaip jos atrodo ir is kur ju gauti? o nuo kokio amziaus galima duoti toki pakepta/patroskinta maista? Ar esate kuri bandziusi darzoves ir mesyte maisyti pvz su: melynem, obuoliu, slyva, abrikosu, avietem, persiku ir pan? Kazkur internete skaiciau, kad mazyliai mielai valgo tokias "darzovienes". Mano mazylis pamego kruopu koses (ivairiu kruopu:avizu, grikiu, ryziu, kvieciu, kukuruzu ir pan.) paskanintas linu semenim ar sezamu seklom  Virta kose su seklom sublenderiuoju ir valgo  O jeigu koki vaisiu imaisau, tai buna svente  Taip ir vadinasi "saldzios bulves", o atrodo taip - http://www.google.com/search?q=saldzios+bu...mp;ved=0CB0QsAQAs tokias kosytes duodu neseniai, nes neseniai atradau receptukus ir pradejau bandyti. Beje, as i visas darzoviu+mesos koses dedu ir vaisiu: kartais bananu, kita karta - dziovintu persiku ar obuolio. Uogu deti nebandziau. Valgo super!!! O ir skonis man paciai mielesnis nei vien bulve+mesa ir koks brokolis. Kruopu koses as visada duodu su svieziais vaisiais: ipjaustau banano, persiko, kartais mango (labai gera skoni duoda) ar meliono. Valgo labai gerai, o ir tikrai skanu! Aciu uz patarima/pasiulyma su linu semenim ar sezamu seklom  . Reiks butinai pabandyti
Siguliukasss82
2011 10 12, 21:49
Va kiek ideju pasisemiau, nes jau ta pati darzoviene ir krupiene mano pupai matyt pabodo, nes streikuot pries maista pradejo....
RRodamer
2011 10 13, 20:31
Mamos, imeskit kas nors taip tos vaiku dievinamos barsciu sriubos recepta. Ar galima ja su burokeliais is stiklainiuku virti? Pamenu, mokykline burokeliu sriuba is metalinio indelio (mano laikais dar tokie buvo) buvo mano vienintele valgoma sriu“ba. Ir dar labai labai noriai. O manuose i barscius net paziureti negaledavau. Prasydavau mamos, kad man "tos mokyklines" isvirtu, bet jai tokia neiseidavo.
RRodamer
2011 10 25, 14:35
QUOTE(Gothi @ 2011 08 30, 21:40) Mamytes, pasidalinkite patirtim - kur perkate ir kokia zuvi duodte vaikams? Perku saldyta menke. Bandziau juros eseri, bet jis maniskiui per daug "zuvim" smirdejo
samanaa
2012 01 10, 22:04
Labas.Gal kas zinot recepta kokio troskinio ar apkepo 2 metu vaikui. Su farsu ar siaip koki kita? nes isrankus vyrukas. dekui.
ievutiki
2012 02 08, 16:41
QUOTE(RRodamer @ 2011 10 13, 20:31) Mamos, imeskit kas nors taip tos vaiku dievinamos barsciu sriubos recepta. Ar galima ja su burokeliais is stiklainiuku virti? Pamenu, mokykline burokeliu sriuba is metalinio indelio (mano laikais dar tokie buvo) buvo mano vienintele valgoma sriu“ba. Ir dar labai labai noriai. O manuose i barscius net paziureti negaledavau. Prasydavau mamos, kad man "tos mokyklines" isvirtu, bet jai tokia neiseidavo. na as kai verdu barsciu sriubyte, tai paprasciausiai supjaustau bulvyte, truputi paverdu, paskui idedu marinuotu burokeliu is slovikiuko, ant keptuves pakepinu svoguna ir ipilu i sriubyte na ir kartais dar idedu baravyku skonio kubeli. nu pasaka kaip skanu buna  mano dickis po kelis samtukus isvalgo Papildyta:QUOTE(samanaa @ 2012 01 10, 22:04) Labas.Gal kas zinot recepta kokio troskinio ar apkepo 2 metu vaikui. Su farsu ar siaip koki kita? nes isrankus vyrukas. dekui. oho, tirai isrankus vaikinukas auga, kad 2metu vaikinukui reikia sukti galva ka duoti  as pradzioj irgi nervojausi kai uzeidavp ozys mano dickiui, o db nenori - nevalgyk. nieko kito ir neduodu. kai praalksta viska suvalgo  gal taip truputi ir ziauroka vaiko atzvilgiu, bet uztat lb retai uzeina tokie nevalgymai ka padarau valgyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 10 25, 16:35) Perku saldyta menke. Bandziau juros eseri, bet jis maniskiui per daug "zuvim" smirdejo  Kaip paruosiate menke? Su kuom valgote?
vitakosta
2012 03 18, 16:12
tikrai būtų įdomu sužinoti kokį receptuką mažam pipliukui iš žuvies  Gal mamytės pasidalins
Pavasara
2012 03 20, 19:09
QUOTE(RRodamer @ 2011 10 25, 16:35) Perku saldyta menke. Bandziau juros eseri, bet jis maniskiui per daug "zuvim" smirdejo  QUOTE(vitakosta @ 2012 03 18, 18:12) tikrai būtų įdomu sužinoti kokį receptuką mažam pipliukui iš žuvies  Gal mamytės pasidalins  Kad Lietuvoje nera zuvies tinkamos vaikams duoti Geriau jau be jos apsieiti nei neaisku kuo trucintis Nebent tevelis is zvejybos grizta su laimikiu
minijuke
2012 05 03, 20:38
QUOTE(RRodamer @ 2011 10 25, 15:35) Perku saldyta menke. Bandziau juros eseri, bet jis maniskiui per daug "zuvim" smirdejo  tikrai protingas atsakymas:)) Papildyta:QUOTE(samanaa @ 2012 01 10, 23:04) Labas.Gal kas zinot recepta kokio troskinio ar apkepo 2 metu vaikui. Su farsu ar siaip koki kita? nes isrankus vyrukas. dekui. galima sumalti sviezios arba atsildytos zuvytes file su mesmale ir imusti kiausinuka, apvolioti trupiniuose pries tai truputeli pasudzius ir idejus krapu. iskepti nedidelius kukuliukus ant aliejaus ... skanu:)) Papildyta:QUOTE(minijuke @ 2012 05 03, 21:37) tikrai protingas atsakymas:)) Papildyta:galima sumalti sviezios arba atsildytos zuvytes file su mesmale ir imusti kiausinuka, apvolioti trupiniuose pries tai truputeli pasudzius ir idejus krapu. iskepti nedidelius kukuliukus ant aliejaus ... skanu:)) tad nesmirda zuvim:))
|
|