Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vilniaus gimdymo namai VGN - 5 tema
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
|kyo
Dalinames patirtim, klausimais ir atsakymais toliau smile.gif

senoji 4 tema
mama_gulbe
rolleyes.gif
as gimdziau praejusi penktadieni
mano ispudziai - tik geri thumbup.gif gydytojai super ir viskas fainai
turiu mergyte wub.gif

is tu daiktu ka vardinot butina turet
turejau tik - chalata, naktinius, tapkes
ir vienkartinius paklotus
jei buciau neturejus nieko baisaus, bet ant tokiu maloniau gulet nei ant celofano su pala biggrin.gif

jokiu ringeriu kateteriu ar dar ko neturejau - niekas nieko neprase, niekur vyro nesiunte ir nieko neliepe atpirkt rolleyes.gif
uz gimdyma nemokejau, su nieku nesitariau

visi ten daktarai faini biggrin.gif
labo
QUOTE(mama_gulbe @ 2009 10 07, 17:16)
rolleyes.gif
as gimdziau praejusi penktadieni
mano ispudziai - tik geri  thumbup.gif  gydytojai super ir viskas fainai
turiu mergyte wub.gif

is tu daiktu ka vardinot butina turet
turejau tik - chalata, naktinius, tapkes
ir vienkartinius paklotus
jei buciau neturejus nieko baisaus, bet ant tokiu maloniau gulet nei ant celofano su pala  biggrin.gif

jokiu ringeriu kateteriu ar dar ko neturejau - niekas nieko neprase, niekur vyro nesiunte ir nieko neliepe atpirkt  rolleyes.gif
uz gimdyma nemokejau, su nieku nesitariau

visi ten daktarai faini  biggrin.gif
*

thumbup.gif as kai nereikli - manau man irgi viskas bus ok
Papildyta:
QUOTE(Atidela @ 2009 10 06, 16:15)
pagal viska tai turetu apgar tikrinti ant mamos, o pasverti ir ismatuoti po 2 val. iki tol vaikas turi nuogutis guleti pas mama ant krutines.
ir mamos, imkit ir reikalaukit to! juk taip ir jums ir kudikeliui geriausia!
*

cia kaip kas sumasto - kiekvienoj pamainoj turbut skirtingai. o tai, kad pasveria vos gimus - del to nenumirsim. ne taip kaip Antakalnyje - vaika isnesa apziuroms ir tik po poros valandu parnesa... ir is to, ziuriu, dauguma motinu, problemos nedaro... as tai nenoreciau schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Atidela @ 2009 10 06, 16:35)
gal galit papasakot kaip ten galima nuvaziuoti apsiziureti?
kur kam kokiu numeriu reikia skambinti?
ar ten yra paskirtos dienos ekskursijom?
*

nera ten ekskursiju. gali nuvaziuoti ir pakalbeti apie tai, ka tureti su savimi, bet kad tave pavedzios ir aprodys gimdyklas ar palatas - schmoll.gif
paskambink i info tos ligonines - ten jos pacios sujungia su gimdymo skyriumi.
Atidela
QUOTE(mama_gulbe @ 2009 10 07, 17:16)
jokiu ringeriu kateteriu ar dar ko neturejau - niekas nieko neprase, niekur vyro nesiunte ir nieko neliepe atpirkt  rolleyes.gif
*

kas tie ringeriai? blush2.gif
flirtuotoja
QUOTE(Atidela @ 2009 10 08, 12:39)
kas tie ringeriai?  blush2.gif
*

tai fiziologinis tirpalas, kuri lasina i vena, norint atstatyti vandens balansa organizme
Song
QUOTE(flirtuotoja @ 2009 10 09, 11:09)
Pries gimdyma, kad pagreitintu lasina ne fiziologini, o NaCl.
Fiziologini man asmeniskai sulasino po CP operacijos, kad greiciau reabilituociausi
*

NaCl ir yra fiziologinis biggrin.gif Pries sekcija ir po lasina Ringerio tirpala 4u.gif
Nuska
greitoji, ne visada yra greitoji mirksiukas.gif be to greitoji neprivalo vežti į norimus gimdymo namus - ji gali imti ir nuvežti į artimiausius.
aš važiavau taksi. Viskas prasidėjo naktį, vyras negalėjo vežti, nes turėjo likti su dukryte. Tiesiog iš anksto buvom taip sutarę, kad jei naktį reikia važiuoti, tai važiuoju viena, kad dukra neišsigastų naktį ar ryte neradusi nei mamos nei tėtės. Taksi numerių patariu iš anksto keletą susirašyti, nes viena firma mus pavedė ir per žadėtas 10 minučių neatvažiavo. Palaukėm dar 5 ir skambinom kitai. Prisistatė kaip ir žadėjo per 8 minutes ir greitai bei saugiai nuvežė mane.
Atidela
QUOTE(Nastiona @ 2009 10 10, 19:40)
labas,mamytes smile.gif

man toks klausymelis iskylo... jus i VGN vaziavot ar vaziuosyt gimdyt su greitaja ar savo transportu? aciu smile.gif
*

greitoji nevaziuoja nuvezti gimdyves i ligonine. nes greitoji atvaziuoja kai reikia skubios medicinines pagalbos, o kai prasideda gimdymas greitoji nieko padeti negali, o vien logistikos paslaigu ji neteikia.
mums taip aiskino per kursus VGN ir AK dirbanti gydytoja.
Vigilyte
QUOTE(ivonai @ 2009 10 08, 17:49)
aš tai ant dienų ruošiuosi važiuoti į VGN  tikiuosi pataikyti į geras rankas  smile.gif
*

ten nėra blogų rankų, taip, kad ramiai lauk gimdymo 4u.gif

QUOTE(eda9 @ 2009 10 12, 14:48)
O kam išvis lankytis?  g.gif Aš važiuosiu tik kai prasidės gimdymo veikla arba jei kas blogo nutiktų.
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(eda9 @ 2009 10 12, 21:53)
Na, ne logistika g.gif Bet iš kitos pusės,, sėdžiu namie, prasideda gimdymas netikėtai, tai ką, gimdyti vienai reiktų, jei greitoji nevažiuoja? unsure.gif Vienai gimdant visko gali nutikti, o tai jau ir yra pagalba.
*

kvieti taxi ir šiauši gidyti, gimdymas ne miokardo infarktas, viską spėsi biggrin.gif

prieš penkias dienas gimdžiau VGN, viskas liuks thumbup.gif, atvirai pasakius, net ir nežinau ką komentuoti ax.gif , šiaip pagimdžiau lengvai ir greitai, į VGN važiavau jau su nemenku skausmeliu, tai net juokiuosi, kad per greitai pagimdžiau, nespėjau pasimėgauti visais gimdykloje teikiamais patogumais biggrin.gif , aplinka jauki, personalas nerealiai atidus ir paslaugus, o po gimdymo, galiu pasakyti taip, aišku, gal kai kurios seselės ir ne visada laksto išsišiepę, bet kai gimdyvių su mažyliais per naktį gali būti ir 10 ir 13 doh.gif... , man pakako to, kad aš gavau visą reikalingą informaciją, pirmą naktį budinti seselė nekviesta užėjo kelis kartus, pamokino kaip žindyti kūdikį, kitas dienas kiekviena budinti sesutė duodavo naudingų patarimų, žodžiu man ten viskas tiko ir patiko, visada gaudavau atsakymus į klausimus, beje nieko nereikėjo pirkti, turėjau tik didelį pampersą, kuris labai pravertė pirmą naktį pagimdžius, nes nereikėjo ligoninės palų gaudyti tarp kojų, na ir vienkartinės palutės, bet čia jau į lovą tiesiausi kitą dieną, o iš karto po gimdymo gulėjau ant valdiškų palų

manęs paklausė ar norėsiu pagerintos palatos, pasakiau, kad tikrai man jos nereikia, tai gulėjau su kaimyne ir buvo labai šaunu, dalinomės įspūdžiais ir emocijomis, kadangi jai tai pirmas vaikelis tai teko šiektiek ir padėti smile.gif

del lankytojų, tai pati artimiesiems pasakiau, kad aplankysit namuose, tai mane VGN lankė tik vyras ir vieną kartą mama su dukromis buvo užbėgusi, na o pas kaimynę lankytojai vienu metu jau buvo pradėję eiti gan dažnai tai tiesiog kai jie truputį pabūdavo, aš po kurio laiko mandagiai išprašydavau ax.gif , sakydavau nenoriu būti nemandagi, bet mažyliai pavargs, o ir man reikia maitinti ir psio, problemos nebelikdavo, kas gi tokioje vietoje ginčysis ar bus nemandagus tongue.gif

Vigilyte
Visą nėštumą lankiausi VGN pas gyd. Garšvienę , kadangi gimdyti pradėjau jos budėjimo metu, tai ir tartis nereikėjo biggrin.gif , akušerė buvo Jolanta wub.gif , nuostabi moteris, galiu pasakyti tiek, kad su jom aš nebijojau gimdyti, nu tokia saugi jautiesi, supranti, kad esi profesionalų rankose, ir ne šiaip profesionalių medikų, bet dar ir labai žmoniškų ir jautrių wub.gif , beje prieš 11 metų tuose pačiuose VGN, gimdžiau dukrą ir emocijos buvo labai panašios, šį kartą važiavai gimdyti tikėdamasi, kad bus ne blogiau, o buvo dar geriau, gimdykla dar šiuolaikiškesnė, gimdyvei dar daugiau komforto, skyriuje po gimdymo tuoletai suremontuoti, lovytės mažyliams labai patogios, iš permatomo plastiko,t.y. gulėdama lovoje pro lovytės sienelę matau kaip sekasi mažyliui wub.gif

Rokile
QUOTE(Vigilyte @ 2009 10 13, 10:35)
Visą nėštumą lankiausi VGN pas gyd. Garšvienę , kadangi gimdyti pradėjau jos budėjimo metu, tai ir tartis nereikėjo  biggrin.gif , akušerė buvo Jolanta  wub.gif , nuostabi moteris, galiu pasakyti tiek, kad su jom aš nebijojau gimdyti, nu tokia saugi jautiesi, supranti, kad esi profesionalų rankose, ir ne šiaip profesionalių medikų, bet dar ir labai žmoniškų ir jautrių wub.gif , beje prieš 11 metų tuose pačiuose VGN, gimdžiau dukrą ir emocijos buvo labai panašios, šį kartą važiavai gimdyti tikėdamasi, kad bus ne blogiau, o buvo dar geriau, gimdykla dar šiuolaikiškesnė, gimdyvei dar daugiau komforto, skyriuje po gimdymo tuoletai suremontuoti, lovytės mažyliams labai patogios, iš permatomo plastiko,t.y. gulėdama lovoje pro lovytės sienelę matau kaip sekasi mažyliui wub.gif
*

Didziausi sveikinimai sulaukus mazo stebukliuko 4u.gif Norejau pasiteirauti - gimdymui turejai savo naktinius ar dave ? Kazkaip baisu darosi, kai pasiskaitau, kiek visko reikia vezti, nu nesinori didziausiu lagaminu krautis doh.gif Netgi slepetes, raso mamytes, kad reikia dvejas vezti - gumines i gimdykla ir medziagines po viskam. Jeigu teks vaziuot nakti gimdyt, greiciausiai, kad vaziuoius viena, nes vyras tures likti su dukra, tai dar ir tase didziausia tempti, jeigu imti viska, ka pataria mamytes doh.gif
Vigilyte
del tu marškinių gimdymui, tai man i galva neatejo gimdyti su valdiskais, as gimdziau su ilga vyro sportine maikute, tokia zemiau dupces, buvo labai patogu smile.gif
Atidela
gal zinote kaip ten dabar su remontu? ar jau baige? o tai sake kad labai skersvejai pucia ir bardakas del tu remontu yra unsure.gif
Opinoksė
QUOTE(Atidela @ 2009 10 13, 16:49)
gal zinote kaip ten dabar su remontu? ar jau baige? o tai sake kad labai skersvejai pucia ir bardakas del tu remontu yra  unsure.gif
*

Nzn... Ten gimdysiu, bet del remontu nzn... pries menesiuka dar remontavo. Skersveju sian nepastebejau, bet aisku ne gimdykloj buvau, o tiesiog apziuroj - tai ir pastatas kitas. Bet tikrai silta ir jauku pakankamai. Aisku istaiga valdiska, tai personalas savotiskas kartais doh.gif lotuliukas.gif . Bet beveik visi Vilniaus GN valdiski. Na as zinau tik BAK ne valdiska smile.gif Plius manau, kad kai gimdysiu, tai visi remontai man bus taaaaaipppppp vienodaiiii ir taip giliai "dzin".... Kad lauke galetu ir zemes drebejimas buti biggrin.gif
Vigilyte
Gimdykloje buvo labai šilta, palatose apie 20 laipsnių
mussmiryte
Sveikutes.
Vakar siaip sau uzejau i VGN, nes siuo metu renkuosi kur noreciau gimdyti. Norejau tik pasiklausti i kur ateiti, kai jau gimdymas ir ar reikia kazka nusipirkti is anksto, bet man mandagiai pasiule apziureti gimdyklas ir palatas. net ir nebuciau pati prasius. maloniai viska aprode, papasakojo. pagal vaizda, tai gimdymo ir po gimdymo skyriuose remontas nebevyksta. viskas atrode svariai ir tvarkingai, langai plastikiniai, todel manau, kad ir skersveju buti neturetu. Ispudi paliko tikrai gera, manau, kad greiciausiai ir pati ten noreciau.
vienintelis dalykas, kad nezinau kokie ten gydytojai.
ar pakankamai demesio skiria mamytei, net jei nesusitari is anksto?
ar verta apskritai su kazkuo tartis, kai nezinai nei vieno gydytojo asmeniskai? kaip manot?
aurole1
Na as gimdziau pries 2dienas,dar esu ligoninej,bet ryt paleidzia.su niekuo nesitarem,atvaziavom 10.30ryte,ir 11.30 jau buvau gimdykloj.ten is tikruju labai silta,net langa buvom pradare,gimdziau pakankamai ilgai,tai jau 16val nebegalejau kenteti ir paprasiau epiduro,tai anest eziologe labai maloni,bet kai padare atnese pakuote ir paprase atpirkti nes krize.vakar vyras atpirko,kainavo 45lt.o taip tai turejau tik paklotu,daugiau viska gavau nemokamai.akusere buvo jolanta ,labai maloni,ir gyd edvinas,bet pagrinde visa darba atliko akusere,manau kad super atlieka savo darba.9val pagimdziau mergaite.na po viso to,norejau skirti pinigeliu,nes t ikrai viskas buvo be priekaistu,bet vyrui pasidare gaila,vistiek anot jo jau pagimdei o jie atliko0tik savo darba.bet manau jie0tikejosi,nes vis ejo ir ejo i gimdykla,galvojo kad pinigingi,nes vis prasem mokamu palatu.
delffina

O tai ka sake reik turet su savimi ? 4u.gif
*

[/quote]

nedaug pasake - svarbiausia dokumentai, chalatas, naktiniai, tapkes ir vyrui patare tapkes tureti- nes sako su tais maisais jei ilgiau teks pabuti, tai labai nepatogu..
siaip patare, kad galime netoliese esancioje vaistineje nupirkti rinkinuka medikamentu - ten vaistininkes zinos ko reik- kainuoja apie 45lt
bet as asmeniskai nieko nesiruosiu pirkti- reikes kazka atpirkti- atpirksim - nes ka galiu zinot, prireiks tu dalyku ar neprireiks, o 50lt gatvej nesimeto...

noksta
As tai taip bijau paties gimdymo, kad pogimdyviniu palatu jaukumas jau bele koks tebuna biggrin.gif Uz tai pas mane ir klausimai apie VGN kiek kitokie. Ar ten su visom gimdyvem elgiasi zmoniskai ir nesako, kad neskauda, kai skauda? Ar visada galima sulaukti anesteziologo pagalbos, gauti epidurini nuskausminima? Ar atsizvelgia, jei nescioji nori cezario operacijos? Ar visose gimdymo palatose yra vonios? Ar galima rinktis paties gimdymo stumimo poza? pioneer.gif
Uksnė
QUOTE(noksta @ 2009 10 15, 20:08)
As tai taip bijau paties gimdymo, kad pogimdyviniu palatu jaukumas jau bele koks tebuna biggrin.gif Uz tai pas mane ir klausimai apie VGN kiek kitokie. Ar ten su visom gimdyvem elgiasi zmoniskai ir nesako, kad neskauda, kai skauda? Ar visada galima sulaukti anesteziologo pagalbos, gauti epidurini nuskausminima? Ar atsizvelgia, jei nescioji nori cezario operacijos? Ar visose gimdymo palatose yra vonios? Ar galima rinktis paties gimdymo stumimo poza?  pioneer.gif
*

Dėl žmogiškumo, tai aš esu linkus manyti, kad visi daktarai ir akušerės yra žmoniški, bent jau aš tik tokius ten sutikau. Dėl cezario tai net negalvok, nieks tau jo nedarys, jei tik šiaip užsimanysi. O vonių tikrai nėra kiekvienoje gimdykloje. Kitais klausimais negaliu pakonsultuoti.
Raffi
QUOTE(rasiukas16 @ 2009 10 12, 13:10)
Sveikos, as ir planuoju gimdyt VGN. Tik iskilo toks klausimas: pries kiek laiko iki numatyto gimdymo vertetu ten apsilankyti, nes nuomoniu esu girdejusi ivairiu  4u.gif
*

Mes lankėmės likus gal porai savaičių iki termino. Tikrai patarčiau visoms būsimoms gimdyvėms apsilankyti GN ir susipažinti su gimdyklomis, palatomis, kad šiek tiek apsiprastumėte su ta aplinka ir, kai jau bus laikas gimdyti, žinotumėte, kur važiuojate ir ko daugmaž tikėtis.

QUOTE(Atidela @ 2009 10 12, 16:31)
greitoji nevaziuoja nuvezti gimdyves i ligonine. nes greitoji atvaziuoja kai reikia skubios medicinines pagalbos, o kai prasideda gimdymas greitoji nieko padeti negali, o vien logistikos paslaigu ji neteikia.
mums taip aiskino per kursus VGN ir AK dirbanti gydytoja.
*

Klaidinga informacija mirksiukas.gif Galbūt gydytoja nenorėjo skatinti nėštukes naudotis greitosios pagalbos paslaugomis. Man taip pat nekilo tokių minčių skambinti greitąjai, o su vyru abu susikrovėm daiktus ir patraukėm į ligoninę. Bet mano draugė, būdama visiškai viena, paskambino greitąjai ir ją sėkmingai išvežė į tuos gimdymo namus, į kuriuos ji ir norėjo.
linella
[quote=Birūta,2009 10 19, 15:00]
panos, man klausimas kilo: ar nuskausminima duoda/suleidzia siuvant po plysimu ar kirpimo? ar nepasakys, kad deja, baigesi, nebeturim... ? ar reiks begt vyrui i vaistine? o jei naktis tuo tarpu? g.gif vienas nemaloniausiu dalyku - siuvimas po plysimu be nuskausminimo... doh.gif
Papildyta:

kiek as pamenu, kad siuvimas po gimdymo tai palyginus niekai su tuo ka reikia istvert gimdant blush2.gif na nebent daraisi epidura smile.gif turetu dar tie patys nuskausminamieji veikt, kurie buvo suleisti pries gimdyma.... gal ir klystu, nes tai buvo labai seniai ax.gif ax.gif ax.gif
YellowJacket
kokia 34 sav buvau VGN, norejau apziureti palatas, bet sake tokiu paslaugu ten nieks neteikia, gal ne ant tos sesutes uztaikiau g.gif tik liepe atvaziuot 40 sav. jei anksciau vaikutis nesiprasys lauk blush2.gif ir netoliese esancioj vaistinej nusipirkt spec. rinkinuka, aisku dar turet tapkes, chalata ir t.t.

O vakar sustresavau, nuo sekmadienio pietu nesugebejau pajust leliuko judesiuku, tai nuvaziavau kad patikrintu ar viskas tvarkoj - pasiklause sirdele, patikrino judesiukus ir sake kad viskas tvarkoj smile.gif tai personalas pakankamai malonus, visur lydejo mane, nes ten tikras labirintas doh.gif

p.s. rugpjuti ten gimde bendradarbe tai patare su savim tureti puodeli, lekstute ir irankius, nes ji neturejo ir liko pirma vakara be vakarienes, va kaip unsure.gif
strashylka
na ten indus tikrai duoda, reikia tik savu irankiu, ir puodelio, o reikalaui esant virejos paskolina, tikrai geranoriskai wink.gif rolleyes.gif
techno
Sveikutes, norejau paklausti Vigilytes, o gal ir kitos zinosit. As taip pat planuoju gimdyti pas VGN , ir man numatomas CP, kaip tik siandien buvau ten. Taciau kol laukiau perskaiciau VGN direktoriaus isakyma kabanti ant sienos, kuriame surasyti visi ikainiai. Tarp tokiu ten pvz kad jei pati pasirenki gydytoja ir akusere tai gydytojai ten penki simtai kazkiek i kasa mokama, akuserei irgi keli simtai (nepamenu tiksliai). Tai jei va man dabar paskirs data CP kazkada ir panasiai cia jau skaitysis kad as pati gydytoja issirinkau ir reiks moket tuos pinigus i kasa? nes mieliau atsiskaityciau tiesiai gydytojai ir akuserei nei i kasa, nes automatiskai jei simtais reiks metytis mokant i kasa joms atskirai nebe labai ka galesiu pasiulyt.. Kaip su tais ikainiais ir kada jie taikomi? aciu uz ats.
kuskusas
sveikos mamytes,
man dar tik gruodi gimdyti, bet kuo daugiau informacijos gaunu, tuo labiau abejoju savo pasirinkimu gimdyti RK... esu skaichiusi, kad VGN priesh pora metu buvo laikoma kudikiui palankia ligonine, dabar jau to kiek zhinau nebera, bet noriu ten gimdzhiusiu paklausti, ar ten pajungia vaiko shirdutes klausymo aparatus ir neleidzhia vaikschioti per saremius, ar gimdyt butinai aukshtielninkai ant to "stalo" ar galima taip kaip patogu? ar virkshtele nurezhia per pirmas 2 minutes ar vistik leidzhia laukti kol nustos pulsuoti ir ar vaikuti prausia "kol dar pamaina nesibaige" ar palaukia pora valandeliu?
labai atsiprashau, kad taip klausineju nepaskaichiusi temos, tiesiog sedet galiu ne ilgiau 5 min, kukulis uzspaudes nerva...
labai dekoju uz busimus atsakymus... ax.gif
labo
QUOTE(techno @ 2009 10 20, 17:59)
Sveikutes, norejau paklausti Vigilytes, o gal ir kitos zinosit. As taip pat planuoju gimdyti pas VGN , ir man numatomas CP, kaip tik siandien buvau ten. Taciau kol laukiau perskaiciau VGN direktoriaus isakyma kabanti ant sienos, kuriame surasyti visi ikainiai. Tarp tokiu ten pvz kad jei pati pasirenki gydytoja ir akusere tai gydytojai ten penki simtai kazkiek i kasa mokama, akuserei irgi keli simtai (nepamenu tiksliai). Tai jei va man dabar paskirs data CP kazkada ir panasiai cia jau skaitysis kad as pati gydytoja issirinkau ir reiks moket tuos pinigus i kasa? nes mieliau atsiskaityciau tiesiai gydytojai ir akuserei nei i kasa, nes automatiskai jei simtais reiks metytis mokant i kasa joms atskirai nebe labai ka galesiu pasiulyt.. Kaip su tais ikainiais ir kada jie taikomi? aciu uz ats.
*

gali moket i kasa. siuo atveju gausi pasirinkti gydytoja. gali moketi i rankas. siuo atveju arba pasirinksi gydytoja arba pamalonink tuos, kas CP atliko. gali is vis nieko nemoketi arba tik simboliskai padekoti, bet siuo atveju tavo gimdyma priims/CP atliks jau is anksto paskirtas gydytojas. kai paskiria CP - tai nereiskia, jog privalai kazkam kazka moketi - tiesiog tai planinis gimdymas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(linella @ 2009 10 19, 21:31)

kiek as pamenu, kad siuvimas po gimdymo tai palyginus niekai su tuo ka reikia istvert gimdant  blush2.gif  na nebent daraisi epidura  smile.gif  turetu dar tie patys nuskausminamieji veikt, kurie buvo suleisti pries gimdyma.... gal ir klystu, nes tai buvo labai seniai  ax.gif  ax.gif  ax.gif
*

kartais buna, kad epiduro negauni arba, mano atveju, jis nesuveike... doh.gif
Raffi
QUOTE(kuskusas @ 2009 10 20, 18:06)
sveikos mamytes,
man dar tik gruodi gimdyti, bet kuo daugiau informacijos gaunu, tuo labiau abejoju savo pasirinkimu gimdyti RK... esu skaichiusi, kad VGN priesh pora metu buvo laikoma kudikiui palankia ligonine, dabar jau to kiek zhinau nebera, bet noriu ten gimdzhiusiu paklausti, ar ten pajungia vaiko shirdutes klausymo aparatus ir neleidzhia vaikschioti per saremius, ar gimdyt butinai aukshtielninkai ant to "stalo" ar galima taip kaip patogu? ar virkshtele nurezhia per pirmas 2 minutes ar vistik leidzhia laukti kol nustos pulsuoti ir ar vaikuti prausia "kol dar pamaina nesibaige" ar palaukia pora valandeliu?
labai atsiprashau, kad taip klausineju nepaskaichiusi temos, tiesiog sedet galiu ne ilgiau 5 min, kukulis uzspaudes nerva...
labai dekoju uz busimus atsakymus... ax.gif
*

Sveika 4u.gif
Aš gimdžiau prieš porą metų VGN, tai į beveik visus tavo klausimus galiu iš savo patirties pasakyti "taip": mane pajungė prie to aparato, nors, jeigu norėjau, galėjau eiti pasivaikščioti, jį nuimdavo; teko gimdyti gulint ant stalo ir man tikrai tai nebuvo pati patogiausia poza, nes daug jėgų atidaviau ne stumimui, o bandymui neglausti savo kojų (negalėjau "susikalbėti" su savo kojom ir laikyti jas išskėtus, tai MB turėjo laikyti vieną koją, o gydytoja kitą atskirai doh.gif ); viršktelę MB nukirpo beveik iš karto; mano sūnelio neprausė, tik apvalė, net gerai nemačiau, bet padėjo ant krūtinės labai greitai wub.gif
Iš tikrųjų tuos visus dalykus galima aptarti iš anksto su gydytoju, gal pavyks sutarti, kad palauktų ir iš karto nenukirptų virkštelės bei paklausti, ar yra gimdymo pozų alternatyvų. Aš pati su pirmu nieko iš anksto neaptariau ir dėl to gailiuosi, todėl, kai gimdysiu antrą kartą, būtinai apie viską pakalbėsiu su savo gydytoja.
Raffi
QUOTE(kuskusas @ 2009 10 21, 18:11)
labai achiu uz info smile.gif va as kai pirma gimdzhiau irgi nieko neaptariau, nes nezhinojaukaip kas vyksta ir ko man gali noretis gimdant smile.gif tai dabar reiks pasiklabet su daktaru...
tik va vel beda... ar verta tartis, jei jis i gimdyma tiesiog gali nespeti atvazhiuoti... ash pirma pagimdzhiau per 5 val, tai antras turetu pagal visus reglamentus per 2,5 val ishriedet biggrin.gif tai va kai uzhtaikysiu ant kamschiu... blink.gif  g.gif  biggrin.gif
*

Tikrai spėsi mirksiukas.gif Aš pati per dvi valandas ligoninėje pagimdžiau, nors pirmus sąrėmius pajutau dar beveik prieš parą - tiesiog tempiau kol galėjau iki paskutiniosios namie, kad kuo mažiau streso patirčiau ir kuo ilgiau išbūčiau namų aplinkoje. Užtat laikas gimdykloje neprailgo, net MB nespėjo susivokti, kaip viskas greitai baigėsi hihihi.gif O su gydytoju galima gi susiskambinti ir namuose dar esant, kad spėtų atvažiuoti į GN, jeigu ne jo pamaina ax.gif
kuskusas
QUOTE(lidz @ 2009 10 22, 15:19)
Tikrai spėsi  mirksiukas.gif Aš pati  per dvi valandas ligoninėje pagimdžiau, nors pirmus sąrėmius pajutau dar beveik prieš parą - tiesiog tempiau kol galėjau iki paskutiniosios namie, kad kuo mažiau streso patirčiau ir kuo ilgiau išbūčiau namų aplinkoje. Užtat laikas gimdykloje neprailgo, net MB nespėjo susivokti, kaip viskas greitai baigėsi  hihihi.gif O su gydytoju galima gi susiskambinti ir namuose dar esant, kad spėtų atvažiuoti į GN, jeigu ne jo pamaina  ax.gif
*

tai va kad su pirmu ash ligoninej irgi pora valandu praleidau, man 5 val nuo vandenu nubegimo iki gimimo praejo, o namie spejau ir zharnyna ishsivalyti ir daiktus susikrauti, tai uzhtrukau:) o dabar va ir baisu, kad kur nors kamschiuose nepagimdychiau smile.gif))
o kas vyr akushere dabar vgn? ir kurie gyd vazhiuoja i gimdymus?? nes esu girdejus ish drauges, kad razumas labai nesivargina.... pati pas zaliuna rk gimdzhiau tai labai patiko, tik kad jis man netychia pasitaike, pataikiau per jo budejima... vazhaivau nesitarus.... dabar bishki mandra pasidariau tai noriu tartis smile.gif)))
Devilscat
labukas smile.gif
o as VGN gimdziau liepos 7 d. smile.gif man dare CP pagimdziau 2 nuostabias dukras smile.gif mano gydytoja A.Kitoviene pati geriausia, labai gerai su gyd. Razumu padare man operacija, net galima sakyti isgelbejo gyvybe, nes prasidejo vidinis kraujavimas, gimda nesitrauke, praradau 1,5 ltr kraujo, bet jie mane ant koju pastate ir nepasalino gimdos, tai reiketu padaryti, jei nesustotu kraujavimas...o siaip personalas normalus, vienos seseles geresnes, kitos nekokios, valgyti tai as isvis beveik nieko ten nevalgiau, tik koses, nes man bloga visa laika buvo, palata mokama buvo, labai didele ir patogi, tikri apartamentai. Jei vaziuociau dar kada gimdyti, tai tik i VGN ir tik pas ta pacia gydytoja biggrin.gif
sigusi

Labas, as gimdziau savaitgali VGN. Jie turi palankios ligonines kudikiui varda. JI norejo atimti del to, kad jie po cezario ilgai nearnesdavo kudikio, bet dabar sako susitvarke. Man kudikeli po gimimo paliko kokiom trim valandom, iskart plikuti uzdejo . Del pozu nezinau, bet man stalas buvo labai patogu smile.gif
virkstele nukirpo vyras. Vaikucio neprausia, pirmos jo maudynes buvo vakar namie. Ji tik apsluosto nuo kraujuku ir tiek.
As labai paetnkinta savo gimdymu VGN. Su niekuo nesitariau, nieko nemokejau, bet ispudziai nuostabiausi.
Grazaus visoms laukimo ir nuostabaus gimimo. Visi skausmai jau nunyko, kai ant ranku lakai savo leliuka smile.gif
rasuoleg
Sveikos, turiu toki klausimeli ax.gif situacija tokia, kad pries kelias dienas nuvaziavau i VNG tiesiog gauti info, nes kazkaip diena jau arteja ir pagalvojau, kad gal visgi pasirinksiu gimdyti VNG. Labai maloniai buvau sutikta, pradejo vardinti ka rekomenduoja pasiimti gimdant-kateteriai, ringeris ir t.t bet paminejo, kad jei netureciau tai ligonine duotu. Bet problemele ne tame, vat susiduriau su Vedeju, pradejau kalbetis apie gimdyma ir panasiai, kol korteleje pamate, kad esu patyrusi stuburo ir dubens kaulu trauma, is kart pasake kad niekas nelauks termino ir anskciau darys CP, tik pries tai reikia nueiti dar karta pas chirurgus ir sake atvaziuoti i VNG numatyta diena. Tai dabar taip ir likau nesupratusi - ar cia skaitosi kaip tarimasis ir reiketu moketi pinigelius ar visgi tai kaip planinis gimdymas uz kuri mano reikalas ar duoti i kisene ar ne??? Patarkite man zaliai tokiuose reikaluose 4u.gif
T.A.K.
QUOTE(kuskusas @ 2009 10 22, 17:47)
o kas vyr akushere dabar vgn?

Bozena Kasilovska
Uksnė
QUOTE(rasuoleg @ 2009 10 24, 22:05)
Sveikos, turiu toki klausimeli  ax.gif  situacija tokia, kad pries kelias dienas nuvaziavau i VNG tiesiog gauti info, nes kazkaip diena jau arteja ir pagalvojau, kad gal visgi pasirinksiu gimdyti VNG. Labai maloniai buvau sutikta, pradejo vardinti ka rekomenduoja pasiimti gimdant-kateteriai, ringeris ir t.t bet paminejo, kad jei netureciau tai ligonine duotu. Bet problemele ne tame, vat susiduriau su Vedeju, pradejau kalbetis apie gimdyma ir panasiai, kol korteleje pamate, kad esu patyrusi stuburo ir dubens kaulu trauma, is kart pasake kad niekas nelauks termino ir anskciau darys CP, tik pries tai reikia nueiti dar karta pas chirurgus ir sake atvaziuoti i VNG numatyta diena. Tai dabar taip ir likau nesupratusi - ar cia skaitosi kaip tarimasis ir reiketu moketi pinigelius ar visgi tai kaip planinis gimdymas uz kuri mano reikalas ar  duoti i kisene ar ne??? Patarkite man zaliai tokiuose reikaluose  4u.gif
*

tai tikrai nėra tarimasis, juk neprašei asmeniškai, kad būtent jis atliktų operaciją. Jis tik nurodė realią tavo situaciją ir sprendimo būdą. Juk dar neaišku, ar tą dieną būtent jis budės. Būk rami ir nesuk sau galvos dėl pinigų mirksiukas.gif
sigusi
As turejau savo naktinius, bet viena mergina palatoj buvo su valstyb. As uz keliolika litu norfoj pirkau. Ir dar kelis naktinius turejau (arba vyras gali veliau atvezt, kad pasikeist, nes bent jau as po dienos su mazyliu slapia budavau, o taip norejosi but svariai. As turejau palutes ir ringeri. Akusere sake, kad buna dienu, kai neturi, tai praso atpirkti, nes skaiciuoja, kad neuzteks pgl finansavima. Tai tokia parama papraso. Uz jokius kitus vaistus nenokejau.
kvietkas
QUOTE(afns78 @ 2009 10 22, 17:42)
VAIKO NEPRAUSE,O MAN PADAVE GAL UZ 5 MIN KAI ISMATAVO APZIUREJO PIDIATRAI,TEN YRA IR PRIVATI PALATA SU TELEFONU,TELEVIZORIU IR GYMDIKLA KARTU 1 ASMENIUJ biggrin.gif
*

kaip jau kazkas rase, vaikiuko nieks nebeprausia..nuvale ir iskart padejo ant krutines, po kokiu 10min paeme pasverti, pamatuoti ir aprenge mano duotais rubeliais..tada vel pagulde man ant krutines..

QUOTE(T.A.K. @ 2009 10 24, 21:44)
Bozena Kasilovska
*

nereali thumbup.gif

QUOTE(Diamond @ 2009 10 25, 13:52)
O valyma organizmo darei? Domina ar savo reikia tureti ar daro kaip ir anksciau?
*

jei klausi apie klizma, tai ju nieks nebedaro..

beje, mokamos palatos berods 8..kaina 200 lt visam gulejimo laikui..jei kartu gyvena vyras, tuomet papildomai 50lt, t.y. viso 250 lt..

o siaip patys geriausi prisiminimai apie gimdyma VGN'e..ir visos sesutes skyriuje, neonatologai labai malonus..
sigusi
as is patirties patarciau jei spejat namie mikrolax klizmute pasidaryti, nes jautiesi saugiau. o prie viso gimdymo streso dar pergyyventi kad apsi... - kam to reikia.
Pacioms geriau.
labo
QUOTE(eda9 @ 2009 10 26, 12:14)
Įdomu, kodėl RK vis dar praktikuoja tai ir net į pirkinių sąrašą įtraukė g.gif
*

siaip reiketu, kiek girdejau... as su pirmu microlax dvi susikisau, bet per 8 val. nesuveike schmoll.gif vyras sake, kad tame bliudelyje po manimi per gimdyma visko buvo... tik as nepajauciau kada biggrin.gif o dabar ta rusiska a la klizma laikau vonioj - noriu pasidaryt del saves jei busiu tuo tarpu namie - vis ramiau bus paciai...
kuskusas
QUOTE(Birūta @ 2009 10 26, 12:28)
siaip reiketu, kiek girdejau... as su pirmu microlax dvi susikisau, bet per 8 val. nesuveike  schmoll.gif vyras sake, kad tame bliudelyje po manimi per gimdyma visko buvo... tik as nepajauciau kada  biggrin.gif o dabar ta rusiska a la klizma laikau vonioj - noriu pasidaryt del saves jei busiu tuo tarpu namie - vis ramiau bus paciai...
*

ash irgi tos pachios nuomones.... bet baisoka tik tai, kad tas zharnyno pravalymas paskatina saremius, tai va baisoka nespet davazhiuot smile.gif bet namie tai atlikt maloniausia smile.gif
kampulia
QUOTE(delffina @ 2009 10 26, 16:51)
girdejau, kad atvaziavus gimdyti -  galima paprasyti, kad nori klizmos ir tikrai padaro. tikiuosi  4u.gif nes noreciau, kad padarytu - tiesiog paciai bus smagiau ax.gif
nes sako, kad namuose microlax gali nelabai ir suveikti ir tikrai ne viska isvalo..
*

drinks_cheers.gif manau, jei paprasysit, tikrai priemime padarys. man gydytoja patare namuose paciai nesidaryt, nes maza kas. gal dar negimdysi ar pan. turejau microlax, bet sake, kad ji tikrai nelabai isvalo, patare paprasta pasidaryt. rolleyes.gif
rasiukas16
QUOTE(Atidela @ 2009 10 26, 17:51)
kazkurios kursuose sake, kad nerekomenduoja klizmu darytis pries gimdyma. bet neprisimenu kodel  doh.gif
*

O man kaip tik per kursus sake, kad pajutus saremius pasidaryt microlax klizmute ir tada vaziuot i ligonine 4u.gif
Dzemili_29
doh.gif o as tik paskambinau i gimdymo namu priemimo skyriu suzinoti ka reikia tureti gimdyme is savo daiktu tai pasake kad viska tiek sau tiek vaikui kad jie nieko neduoda ir nieko vaikui neduoda viska tempiesi pats naktinius paketus ir tt sad.gif ir kaip sake kazkas kazkur skaiciau kad yra rinkiniai gimdymui tai netiesa kad juos parduoda netoli gimdymo namu sake viska reikia is saves sad.gif doh.gif g.gif ir epidura ne visoms duoda pagal situACIJA TIPO PATSAI GYDYTOJAS SPRENDZIA doh.gif vat ir pagimdyk kad nopri su epidura:( g.gif
linuke
QUOTE(Dzemili_29 @ 2009 10 27, 14:58)
ir epidura ne visoms duoda pagal situACIJA TIPO PATSAI GYDYTOJAS SPRENDZIA  doh.gif vat ir pagimdyk kad nopri su epidura:( g.gif
*

Pasakyk gydytojui ir akuserei pacioj gimdymo pradzioj, kad nori gimdyti su nuskausminimu, jie pasirupins, kad laiku suleistu anesteziologas. O gimdymo eigoj tai jau taip, gydytojas spres, ar galima su epiduru, ar ne - nelygu, kaip seksis gimdyt. Cia jau mamyte nelabai gali spresti, viskas gamtos valioj ir gydytojo kompetencijoj bus.
eda9
QUOTE(Dzemili_29 @ 2009 10 27, 13:58)
doh.gif o as tik paskambinau i gimdymo namu priemimo skyriu suzinoti ka reikia tureti gimdyme is savo daiktu tai pasake kad viska tiek sau tiek vaikui kad jie nieko neduoda ir nieko vaikui neduoda viska tempiesi pats naktinius paketus ir tt sad.gif ir kaip sake kazkas kazkur skaiciau kad yra rinkiniai gimdymui tai netiesa kad juos parduoda netoli gimdymo namu sake viska reikia is saves sad.gif doh.gif  g.gif ir epidura ne visoms duoda pagal situACIJA TIPO PATSAI GYDYTOJAS SPRENDZIA  doh.gif vat ir pagimdyk kad nopri su epidura:( g.gif
*

Na, kad paketų mamai neduoda, tai nieko tokio, gi neaišku, ar dar tiktų ax.gif O dėl viso kito, tai nežinau nežinau g.gif
Turi jie visko, manau, tik dar naudojasi tuo, kad krizė ir prašo nupirkti, gi daug ko nepanaudoja ir lieka jiems.
Nepirktum ir priimtų, gi nėra oficialiai nustatyta ko reikia ir kiek.
vinga
QUOTE(Atidela @ 2009 10 26, 16:51)
kazkurios kursuose sake, kad nerekomenduoja klizmu darytis pries gimdyma. bet neprisimenu kodel  doh.gif
*

Gali vaikelio tonai padidėti.
Nastiona
QUOTE(Birūta @ 2009 10 29, 17:05)
auuuuuuuuu... ar ner daugiau svieziai gimdziusiu? viskas jau lyg ir aptarta - noretusi nauju atsiliepimu ir ispudziu  ax.gif
*

yrA RA smile.gif tik vakar grizom namucio smile.gif siaip ispudziai patys geriausi, gulejau ir patologiniam, ir akuserijoj , ir ginekologiniam,visur spejau ir daug gydytoju maciau ir sesiu, visi labai malonus, viska paaiskina, tik viena gyd. nepatiko, Kitoviene, nors kaip tik norejau gymdyt pas ja, bet labai dziaugiuos , kad taip ir nesusitarem!!! gimdziau gyd. Variakojiene budejimo metu ir labai patiko, dare cezari, tik randas blogai gija, bet cia jau kiekvieno organizmo savybes... buvom pasieme atskyra palata uz 50 lt ,labai gerai ,ypac po cezario, nes sunku paciai atsistot, tai labai vyras padejo.
Papildyta:
QUOTE(Ievuzele @ 2009 10 29, 15:01)
Karštas vanduo tikrai yra, ir net labai karštas  thumbup.gif
*

o 302 palatoj nebuvo karsto vandens ,gulejau ten sia savaite
Papildyta:
QUOTE(Dzemili_29 @ 2009 10 27, 14:58)
doh.gif o as tik paskambinau i gimdymo namu priemimo skyriu suzinoti ka reikia tureti gimdyme is savo daiktu tai pasake kad viska tiek sau tiek vaikui kad jie nieko neduoda ir nieko vaikui neduoda viska tempiesi pats naktinius paketus ir tt sad.gif ir kaip sake kazkas kazkur skaiciau kad yra rinkiniai gimdymui tai netiesa kad juos parduoda netoli gimdymo namu sake viska reikia is saves sad.gif doh.gif  g.gif ir epidura ne visoms duoda pagal situACIJA TIPO PATSAI GYDYTOJAS SPRENDZIA  doh.gif vat ir pagimdyk kad nopri su epidura:( g.gif
*

mes viska gavom, gimdziau 22 d. ir man markenius dave,nors turejau savo, ir vaika aprenge,tik paprase pampersu ir vilnuoniniu kojinaiciu. dare cezari, tai gal del to ir gavom viska, net nezinau. turejau ringeri savo, tai atidaviau, nes nereikia man jo smile.gif
YellowJacket
QUOTE(Birūta @ 2009 10 29, 18:05)
auuuuuuuuu... ar ner daugiau svieziai gimdziusiu? viskas jau lyg ir aptarta - noretusi nauju atsiliepimu ir ispudziu  ax.gif
*

Yra smile.gif Namo grizom antradieni. Labai dideliu priekaistu neturim smile.gif tik daktare kuri kas ryta apziurinejo vaika, pavardes nepasakysiu, lb nepatiko, nei paklaust nei ka, atrodo simtus vaiku esu pagimdzius ir turiu viska zinoti, palatos kaimyne viena karta vaikeli vyste ant stalo, nes jai te smile.gif patogiau o ne ant vistymo stalo, tai gavo velniu, lygtais cia kazkoks kriminalas. Nieks tuo stalu nesinaudoja ir t.t. Nu siaip salras zmogus. Akuseres lb patiko, na bent jau tos prie kuriu teko gulet, o kuri islydejo, buvo pagyvenusi tai ir nlb maloni buvo.
Dar kas lb nepatiko, tai triuksmas nuo remonto, jei vaikas ramus ir duoda pamiegot tai per ta remonta ne per kur. Apie remonta suzinojom tik atvyke gimdyti, nors pries trai buvom apsiziureti ir nieks nieko nesake.
Kadangi iplysau kas kart mane ziurejo ginekologas, tai visad po jo vizitu apsiverkdavau, labai jau grieztai jis ten tikrindavo. Visad po vizito pasakkydavo kad irase i kortele vaistu kad atnestu nuo skausmo, bet taip ju nieks ir neatnesdavo, pamirsdavo - kai pasakiau tai sake reikejo priminti smile.gif tai va.
Dar - pati akusere sake kad ju maistas nesubalansuotas maitinanciom, tad butu gerai atsivezti savo maisto kad pieno stoka.

Bet manau jei imsit mokama palata viska bus ok, pas mus viskas ekspromtu gavosi doh.gif tai viska sne pagal plana, na bet daba viskas thumbup.gif

Sekmes! 4u.gif
Nulika
QUOTE(Birūta @ 2009 10 29, 17:05)
*

Labas visoms. Taip , yra, Siandien pirma diena namuose. Pagimdziau savo aukseli, mergaite-cuoliuke, spalio 27 d. VGN, Mergaite taip skubejo pas mane kad, savo gimtadieni paskelbe 3 savaitem anksciau. Taigi:
Noriu jums pasakyti ir visam VGN padekoti uz save. As vaziavau ten, ir laboausiai bijojau del to kad nebuvau susitarus. Man atrodo kad tokiu kaip as vis maziau. tartis nebuvo nei kaip nei uz ka, taigi tiesiog prasiau Dievo kad man padetu,
Mane prieme labai graziai, bet noriu visoms pasakyti: Jiems ten yra eiline darbo diena, taigi jei jus jauciates kaip karalenes, negalvokite kad kiti taip apie jus privalo galvoti. ( Cia buvo mano pagrindine mintis su kuria as izengiau su saremiais i VGN ), Taigi prieme mane labai gerai, pagaulde gimdykloje, akusere Jolanta, buvo labai maloni, bendravo, klausinejo, visaip norejo man padeti atsipalaiduoti. Gydytoja Jurate mane priziurejo ir taip pat buvo maloni ir labai aiskiai viska nupasokojo. Jauciau kad manimi rupinasi. Gymdymas buvo gan lengvas. Siek tiek supanikavau pabaigoje, bet jie mane apramino ir pagimdziau. Tik prase nupirkti vaistu, i ka mes sureagavome labai paprastai: nupirkome. Kudikeli padejo man ir ilgai leido su juo buti. As turejau paklotus, vaikui rubelius. Aprenge ir nuveze i palata, palata tikrai nebuvo grazi. Tualetas ir dusas suremontuoti. Yra palatu ir suremontuotu. Visos akuseres ir seseles buvo geros, ateidavo, klausinedavo, bet reikia prasyti jei kaz ko reikia, nes kartais gali ir nepasiulyti pvz. apsirengti po gimdymo ar kazka dar ( jei jus viena). Bet per diena ateidabo pakalusti ar nereikia pagalbos.
Zodziu esu be galo laiminga, neturiu jokiu blogu prisiminimu apie savo gimdyma. bet as buvau dekinga, palikome atlygi akuserei , nupirkome dovanu gydytojai, palikau dovanu seselem isvaziuojant. Tiesiog buvau laiminga ir norejau padekoti. negalvojau kag gaila pnigu ar pan. tiesiog ACIU visiems, kas prieme i pasauli mano dukryte.
Taip pat nieks neraso, kaip apziuri jau naujagimius, Taigi vaiku gydytojai man patiko nes buvo griezti, ir i vaikus ziurejo rimtai. prie manes nepaleido kai kuriu moteru namo del abejoniu del vaiko sveikatos. Kas tikrai yra gerai, Pasakojo kiekvienai kaip rupintis butent siuo vaiku, man sake laikyti labai siltai, zadinti zindymui ir pan.
Noriu pasakyti dar karta ACIU.
Visoms: nebijokite , nera nieko geresnio uz musu vaiku gimima.
*Aime*
QUOTE(Nastiona @ 2009 10 31, 12:30)
siaip ispudziai patys geriausi, gulejau ir patologiniam, ir akuserijoj , ir ginekologiniam,visur spejau ir daug gydytoju maciau ir sesiu, visi labai malonus, viska paaiskina, tik viena gyd. nepatiko, Kitoviene, nors kaip tik norejau gymdyt pas ja, bet labai dziaugiuos , kad taip ir nesusitarem!!! gimdziau gyd. Variakojiene budejimo metu ir labai patiko, dare cezari, tik randas blogai gija, bet cia jau kiekvieno organizmo savybes... buvom pasieme atskyra palata uz 50 lt ,labai gerai ,ypac po cezario, nes sunku paciai atsistot, tai labai vyras padejo.
Papildyta:
o 302 palatoj nebuvo karsto vandens ,gulejau ten sia savaite
Papildyta:
mes viska gavom, gimdziau 22 d. ir man markenius dave,nors turejau savo, ir vaika aprenge,tik paprase pampersu ir vilnuoniniu kojinaiciu. dare cezari, tai gal del to ir gavom viska, net nezinau. turejau ringeri savo, tai atidaviau, nes nereikia man jo smile.gif
*

O kuo nepatiko ši gydytoja?

nu va kaip su tuo vandeniu blink.gif net keista, kodėl nevisose palatose yra...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.