senoji 4 tema
as gimdziau praejusi penktadieni mano ispudziai - tik geri turiu mergyte is tu daiktu ka vardinot butina turet turejau tik - chalata, naktinius, tapkes ir vienkartinius paklotus jei buciau neturejus nieko baisaus, bet ant tokiu maloniau gulet nei ant celofano su pala jokiu ringeriu kateteriu ar dar ko neturejau - niekas nieko neprase, niekur vyro nesiunte ir nieko neliepe atpirkt uz gimdyma nemokejau, su nieku nesitariau visi ten daktarai faini QUOTE(mama_gulbe @ 2009 10 07, 17:16) as gimdziau praejusi penktadieni mano ispudziai - tik geri turiu mergyte is tu daiktu ka vardinot butina turet turejau tik - chalata, naktinius, tapkes ir vienkartinius paklotus jei buciau neturejus nieko baisaus, bet ant tokiu maloniau gulet nei ant celofano su pala jokiu ringeriu kateteriu ar dar ko neturejau - niekas nieko neprase, niekur vyro nesiunte ir nieko neliepe atpirkt uz gimdyma nemokejau, su nieku nesitariau visi ten daktarai faini Papildyta: QUOTE(Atidela @ 2009 10 06, 16:15) pagal viska tai turetu apgar tikrinti ant mamos, o pasverti ir ismatuoti po 2 val. iki tol vaikas turi nuogutis guleti pas mama ant krutines. ir mamos, imkit ir reikalaukit to! juk taip ir jums ir kudikeliui geriausia! cia kaip kas sumasto - kiekvienoj pamainoj turbut skirtingai. o tai, kad pasveria vos gimus - del to nenumirsim. ne taip kaip Antakalnyje - vaika isnesa apziuroms ir tik po poros valandu parnesa... ir is to, ziuriu, dauguma motinu, problemos nedaro... as tai nenoreciau Papildyta: QUOTE(Atidela @ 2009 10 06, 16:35) gal galit papasakot kaip ten galima nuvaziuoti apsiziureti? kur kam kokiu numeriu reikia skambinti? ar ten yra paskirtos dienos ekskursijom? nera ten ekskursiju. gali nuvaziuoti ir pakalbeti apie tai, ka tureti su savimi, bet kad tave pavedzios ir aprodys gimdyklas ar palatas - paskambink i info tos ligonines - ten jos pacios sujungia su gimdymo skyriumi.
greitoji, ne visada yra greitoji
aš važiavau taksi. Viskas prasidėjo naktį, vyras negalėjo vežti, nes turėjo likti su dukryte. Tiesiog iš anksto buvom taip sutarę, kad jei naktį reikia važiuoti, tai važiuoju viena, kad dukra neišsigastų naktį ar ryte neradusi nei mamos nei tėtės. Taksi numerių patariu iš anksto keletą susirašyti, nes viena firma mus pavedė ir per žadėtas 10 minučių neatvažiavo. Palaukėm dar 5 ir skambinom kitai. Prisistatė kaip ir žadėjo per 8 minutes ir greitai bei saugiai nuvežė mane. QUOTE(Nastiona @ 2009 10 10, 19:40) labas,mamytes man toks klausymelis iskylo... jus i VGN vaziavot ar vaziuosyt gimdyt su greitaja ar savo transportu? aciu greitoji nevaziuoja nuvezti gimdyves i ligonine. nes greitoji atvaziuoja kai reikia skubios medicinines pagalbos, o kai prasideda gimdymas greitoji nieko padeti negali, o vien logistikos paslaigu ji neteikia. mums taip aiskino per kursus VGN ir AK dirbanti gydytoja. QUOTE(ivonai @ 2009 10 08, 17:49) ten nėra blogų rankų, taip, kad ramiai lauk gimdymo QUOTE(eda9 @ 2009 10 12, 14:48) QUOTE(eda9 @ 2009 10 12, 21:53) Na, ne logistika kvieti taxi ir šiauši gidyti, gimdymas ne miokardo infarktas, viską spėsi prieš penkias dienas gimdžiau VGN, viskas liuks manęs paklausė ar norėsiu pagerintos palatos, pasakiau, kad tikrai man jos nereikia, tai gulėjau su kaimyne ir buvo labai šaunu, dalinomės įspūdžiais ir emocijomis, kadangi jai tai pirmas vaikelis tai teko šiektiek ir padėti del lankytojų, tai pati artimiesiems pasakiau, kad aplankysit namuose, tai mane VGN lankė tik vyras ir vieną kartą mama su dukromis buvo užbėgusi, na o pas kaimynę lankytojai vienu metu jau buvo pradėję eiti gan dažnai tai tiesiog kai jie truputį pabūdavo, aš po kurio laiko mandagiai išprašydavau
Visą nėštumą lankiausi VGN pas gyd. Garšvienę , kadangi gimdyti pradėjau jos budėjimo metu, tai ir tartis nereikėjo
QUOTE(Vigilyte @ 2009 10 13, 10:35) Visą nėštumą lankiausi VGN pas gyd. Garšvienę , kadangi gimdyti pradėjau jos budėjimo metu, tai ir tartis nereikėjo Didziausi sveikinimai sulaukus mazo stebukliuko
del tu marškinių gimdymui, tai man i galva neatejo gimdyti su valdiskais, as gimdziau su ilga vyro sportine maikute, tokia zemiau dupces, buvo labai patogu
gal zinote kaip ten dabar su remontu? ar jau baige? o tai sake kad labai skersvejai pucia ir bardakas del tu remontu yra
QUOTE(Atidela @ 2009 10 13, 16:49) gal zinote kaip ten dabar su remontu? ar jau baige? o tai sake kad labai skersvejai pucia ir bardakas del tu remontu yra Nzn... Ten gimdysiu, bet del remontu nzn... pries menesiuka dar remontavo. Skersveju sian nepastebejau, bet aisku ne gimdykloj buvau, o tiesiog apziuroj - tai ir pastatas kitas. Bet tikrai silta ir jauku pakankamai. Aisku istaiga valdiska, tai personalas savotiskas kartais
Gimdykloje buvo labai šilta, palatose apie 20 laipsnių
Sveikutes.
Vakar siaip sau uzejau i VGN, nes siuo metu renkuosi kur noreciau gimdyti. Norejau tik pasiklausti i kur ateiti, kai jau gimdymas ir ar reikia kazka nusipirkti is anksto, bet man mandagiai pasiule apziureti gimdyklas ir palatas. net ir nebuciau pati prasius. maloniai viska aprode, papasakojo. pagal vaizda, tai gimdymo ir po gimdymo skyriuose remontas nebevyksta. viskas atrode svariai ir tvarkingai, langai plastikiniai, todel manau, kad ir skersveju buti neturetu. Ispudi paliko tikrai gera, manau, kad greiciausiai ir pati ten noreciau. vienintelis dalykas, kad nezinau kokie ten gydytojai. ar pakankamai demesio skiria mamytei, net jei nesusitari is anksto? ar verta apskritai su kazkuo tartis, kai nezinai nei vieno gydytojo asmeniskai? kaip manot?
Na as gimdziau pries 2dienas,dar esu ligoninej,bet ryt paleidzia.su niekuo nesitarem,atvaziavom 10.30ryte,ir 11.30 jau buvau gimdykloj.ten is tikruju labai silta,net langa buvom pradare,gimdziau pakankamai ilgai,tai jau 16val nebegalejau kenteti ir paprasiau epiduro,tai anest eziologe labai maloni,bet kai padare atnese pakuote ir paprase atpirkti nes krize.vakar vyras atpirko,kainavo 45lt.o taip tai turejau tik paklotu,daugiau viska gavau nemokamai.akusere buvo jolanta ,labai maloni,ir gyd edvinas,bet pagrinde visa darba atliko akusere,manau kad super atlieka savo darba.9val pagimdziau mergaite.na po viso to,norejau skirti pinigeliu,nes t ikrai viskas buvo be priekaistu,bet vyrui pasidare gaila,vistiek anot jo jau pagimdei o jie atliko0tik savo darba.bet manau jie0tikejosi,nes vis ejo ir ejo i gimdykla,galvojo kad pinigingi,nes vis prasem mokamu palatu.
O tai ka sake reik turet su savimi ? [/quote] nedaug pasake - svarbiausia dokumentai, chalatas, naktiniai, tapkes ir vyrui patare tapkes tureti- nes sako su tais maisais jei ilgiau teks pabuti, tai labai nepatogu.. siaip patare, kad galime netoliese esancioje vaistineje nupirkti rinkinuka medikamentu - ten vaistininkes zinos ko reik- kainuoja apie 45lt bet as asmeniskai nieko nesiruosiu pirkti- reikes kazka atpirkti- atpirksim - nes ka galiu zinot, prireiks tu dalyku ar neprireiks, o 50lt gatvej nesimeto...
As tai taip bijau paties gimdymo, kad pogimdyviniu palatu jaukumas jau bele koks tebuna
QUOTE(noksta @ 2009 10 15, 20:08) As tai taip bijau paties gimdymo, kad pogimdyviniu palatu jaukumas jau bele koks tebuna Dėl žmogiškumo, tai aš esu linkus manyti, kad visi daktarai ir akušerės yra žmoniški, bent jau aš tik tokius ten sutikau. Dėl cezario tai net negalvok, nieks tau jo nedarys, jei tik šiaip užsimanysi. O vonių tikrai nėra kiekvienoje gimdykloje. Kitais klausimais negaliu pakonsultuoti. QUOTE(rasiukas16 @ 2009 10 12, 13:10) Sveikos, as ir planuoju gimdyt VGN. Tik iskilo toks klausimas: pries kiek laiko iki numatyto gimdymo vertetu ten apsilankyti, nes nuomoniu esu girdejusi ivairiu Mes lankėmės likus gal porai savaičių iki termino. Tikrai patarčiau visoms būsimoms gimdyvėms apsilankyti GN ir susipažinti su gimdyklomis, palatomis, kad šiek tiek apsiprastumėte su ta aplinka ir, kai jau bus laikas gimdyti, žinotumėte, kur važiuojate ir ko daugmaž tikėtis. QUOTE(Atidela @ 2009 10 12, 16:31) greitoji nevaziuoja nuvezti gimdyves i ligonine. nes greitoji atvaziuoja kai reikia skubios medicinines pagalbos, o kai prasideda gimdymas greitoji nieko padeti negali, o vien logistikos paslaigu ji neteikia. mums taip aiskino per kursus VGN ir AK dirbanti gydytoja. Klaidinga informacija
[quote=Birūta,2009 10 19, 15:00]
panos, man klausimas kilo: ar nuskausminima duoda/suleidzia siuvant po plysimu ar kirpimo? ar nepasakys, kad deja, baigesi, nebeturim... ? ar reiks begt vyrui i vaistine? o jei naktis tuo tarpu? Papildyta: kiek as pamenu, kad siuvimas po gimdymo tai palyginus niekai su tuo ka reikia istvert gimdant
kokia 34 sav buvau VGN, norejau apziureti palatas, bet sake tokiu paslaugu ten nieks neteikia, gal ne ant tos sesutes uztaikiau
O vakar sustresavau, nuo sekmadienio pietu nesugebejau pajust leliuko judesiuku, tai nuvaziavau kad patikrintu ar viskas tvarkoj - pasiklause sirdele, patikrino judesiukus ir sake kad viskas tvarkoj p.s. rugpjuti ten gimde bendradarbe tai patare su savim tureti puodeli, lekstute ir irankius, nes ji neturejo ir liko pirma vakara be vakarienes, va kaip
na ten indus tikrai duoda, reikia tik savu irankiu, ir puodelio, o reikalaui esant virejos paskolina, tikrai geranoriskai
Sveikutes, norejau paklausti Vigilytes, o gal ir kitos zinosit. As taip pat planuoju gimdyti pas VGN , ir man numatomas CP, kaip tik siandien buvau ten. Taciau kol laukiau perskaiciau VGN direktoriaus isakyma kabanti ant sienos, kuriame surasyti visi ikainiai. Tarp tokiu ten pvz kad jei pati pasirenki gydytoja ir akusere tai gydytojai ten penki simtai kazkiek i kasa mokama, akuserei irgi keli simtai (nepamenu tiksliai). Tai jei va man dabar paskirs data CP kazkada ir panasiai cia jau skaitysis kad as pati gydytoja issirinkau ir reiks moket tuos pinigus i kasa? nes mieliau atsiskaityciau tiesiai gydytojai ir akuserei nei i kasa, nes automatiskai jei simtais reiks metytis mokant i kasa joms atskirai nebe labai ka galesiu pasiulyt.. Kaip su tais ikainiais ir kada jie taikomi? aciu uz ats.
sveikos mamytes,
man dar tik gruodi gimdyti, bet kuo daugiau informacijos gaunu, tuo labiau abejoju savo pasirinkimu gimdyti RK... esu skaichiusi, kad VGN priesh pora metu buvo laikoma kudikiui palankia ligonine, dabar jau to kiek zhinau nebera, bet noriu ten gimdzhiusiu paklausti, ar ten pajungia vaiko shirdutes klausymo aparatus ir neleidzhia vaikschioti per saremius, ar gimdyt butinai aukshtielninkai ant to "stalo" ar galima taip kaip patogu? ar virkshtele nurezhia per pirmas 2 minutes ar vistik leidzhia laukti kol nustos pulsuoti ir ar vaikuti prausia "kol dar pamaina nesibaige" ar palaukia pora valandeliu? labai atsiprashau, kad taip klausineju nepaskaichiusi temos, tiesiog sedet galiu ne ilgiau 5 min, kukulis uzspaudes nerva... labai dekoju uz busimus atsakymus... QUOTE(techno @ 2009 10 20, 17:59) Sveikutes, norejau paklausti Vigilytes, o gal ir kitos zinosit. As taip pat planuoju gimdyti pas VGN , ir man numatomas CP, kaip tik siandien buvau ten. Taciau kol laukiau perskaiciau VGN direktoriaus isakyma kabanti ant sienos, kuriame surasyti visi ikainiai. Tarp tokiu ten pvz kad jei pati pasirenki gydytoja ir akusere tai gydytojai ten penki simtai kazkiek i kasa mokama, akuserei irgi keli simtai (nepamenu tiksliai). Tai jei va man dabar paskirs data CP kazkada ir panasiai cia jau skaitysis kad as pati gydytoja issirinkau ir reiks moket tuos pinigus i kasa? nes mieliau atsiskaityciau tiesiai gydytojai ir akuserei nei i kasa, nes automatiskai jei simtais reiks metytis mokant i kasa joms atskirai nebe labai ka galesiu pasiulyt.. Kaip su tais ikainiais ir kada jie taikomi? aciu uz ats. gali moket i kasa. siuo atveju gausi pasirinkti gydytoja. gali moketi i rankas. siuo atveju arba pasirinksi gydytoja arba pamalonink tuos, kas CP atliko. gali is vis nieko nemoketi arba tik simboliskai padekoti, bet siuo atveju tavo gimdyma priims/CP atliks jau is anksto paskirtas gydytojas. kai paskiria CP - tai nereiskia, jog privalai kazkam kazka moketi - tiesiog tai planinis gimdymas Papildyta: QUOTE(linella @ 2009 10 19, 21:31) kiek as pamenu, kad siuvimas po gimdymo tai palyginus niekai su tuo ka reikia istvert gimdant kartais buna, kad epiduro negauni arba, mano atveju, jis nesuveike... QUOTE(kuskusas @ 2009 10 20, 18:06) sveikos mamytes, man dar tik gruodi gimdyti, bet kuo daugiau informacijos gaunu, tuo labiau abejoju savo pasirinkimu gimdyti RK... esu skaichiusi, kad VGN priesh pora metu buvo laikoma kudikiui palankia ligonine, dabar jau to kiek zhinau nebera, bet noriu ten gimdzhiusiu paklausti, ar ten pajungia vaiko shirdutes klausymo aparatus ir neleidzhia vaikschioti per saremius, ar gimdyt butinai aukshtielninkai ant to "stalo" ar galima taip kaip patogu? ar virkshtele nurezhia per pirmas 2 minutes ar vistik leidzhia laukti kol nustos pulsuoti ir ar vaikuti prausia "kol dar pamaina nesibaige" ar palaukia pora valandeliu? labai atsiprashau, kad taip klausineju nepaskaichiusi temos, tiesiog sedet galiu ne ilgiau 5 min, kukulis uzspaudes nerva... labai dekoju uz busimus atsakymus... Sveika Aš gimdžiau prieš porą metų VGN, tai į beveik visus tavo klausimus galiu iš savo patirties pasakyti "taip": mane pajungė prie to aparato, nors, jeigu norėjau, galėjau eiti pasivaikščioti, jį nuimdavo; teko gimdyti gulint ant stalo ir man tikrai tai nebuvo pati patogiausia poza, nes daug jėgų atidaviau ne stumimui, o bandymui neglausti savo kojų (negalėjau "susikalbėti" su savo kojom ir laikyti jas išskėtus, tai MB turėjo laikyti vieną koją, o gydytoja kitą atskirai Iš tikrųjų tuos visus dalykus galima aptarti iš anksto su gydytoju, gal pavyks sutarti, kad palauktų ir iš karto nenukirptų virkštelės bei paklausti, ar yra gimdymo pozų alternatyvų. Aš pati su pirmu nieko iš anksto neaptariau ir dėl to gailiuosi, todėl, kai gimdysiu antrą kartą, būtinai apie viską pakalbėsiu su savo gydytoja. QUOTE(kuskusas @ 2009 10 21, 18:11) labai achiu uz info tik va vel beda... ar verta tartis, jei jis i gimdyma tiesiog gali nespeti atvazhiuoti... ash pirma pagimdzhiau per 5 val, tai antras turetu pagal visus reglamentus per 2,5 val ishriedet Tikrai spėsi QUOTE(lidz @ 2009 10 22, 15:19) Tikrai spėsi tai va kad su pirmu ash ligoninej irgi pora valandu praleidau, man 5 val nuo vandenu nubegimo iki gimimo praejo, o namie spejau ir zharnyna ishsivalyti ir daiktus susikrauti, tai uzhtrukau:) o dabar va ir baisu, kad kur nors kamschiuose nepagimdychiau o kas vyr akushere dabar vgn? ir kurie gyd vazhiuoja i gimdymus?? nes esu girdejus ish drauges, kad razumas labai nesivargina.... pati pas zaliuna rk gimdzhiau tai labai patiko, tik kad jis man netychia pasitaike, pataikiau per jo budejima... vazhaivau nesitarus.... dabar bishki mandra pasidariau tai noriu tartis
labukas
o as VGN gimdziau liepos 7 d. Labas, as gimdziau savaitgali VGN. Jie turi palankios ligonines kudikiui varda. JI norejo atimti del to, kad jie po cezario ilgai nearnesdavo kudikio, bet dabar sako susitvarke. Man kudikeli po gimimo paliko kokiom trim valandom, iskart plikuti uzdejo . Del pozu nezinau, bet man stalas buvo labai patogu virkstele nukirpo vyras. Vaikucio neprausia, pirmos jo maudynes buvo vakar namie. Ji tik apsluosto nuo kraujuku ir tiek. As labai paetnkinta savo gimdymu VGN. Su niekuo nesitariau, nieko nemokejau, bet ispudziai nuostabiausi. Grazaus visoms laukimo ir nuostabaus gimimo. Visi skausmai jau nunyko, kai ant ranku lakai savo leliuka
Sveikos, turiu toki klausimeli
QUOTE(kuskusas @ 2009 10 22, 17:47) o kas vyr akushere dabar vgn? Bozena Kasilovska QUOTE(rasuoleg @ 2009 10 24, 22:05) Sveikos, turiu toki klausimeli tai tikrai nėra tarimasis, juk neprašei asmeniškai, kad būtent jis atliktų operaciją. Jis tik nurodė realią tavo situaciją ir sprendimo būdą. Juk dar neaišku, ar tą dieną būtent jis budės. Būk rami ir nesuk sau galvos dėl pinigų
As turejau savo naktinius, bet viena mergina palatoj buvo su valstyb. As uz keliolika litu norfoj pirkau. Ir dar kelis naktinius turejau (arba vyras gali veliau atvezt, kad pasikeist, nes bent jau as po dienos su mazyliu slapia budavau, o taip norejosi but svariai. As turejau palutes ir ringeri. Akusere sake, kad buna dienu, kai neturi, tai praso atpirkti, nes skaiciuoja, kad neuzteks pgl finansavima. Tai tokia parama papraso. Uz jokius kitus vaistus nenokejau.
QUOTE(afns78 @ 2009 10 22, 17:42) VAIKO NEPRAUSE,O MAN PADAVE GAL UZ 5 MIN KAI ISMATAVO APZIUREJO PIDIATRAI,TEN YRA IR PRIVATI PALATA SU TELEFONU,TELEVIZORIU IR GYMDIKLA KARTU 1 ASMENIUJ kaip jau kazkas rase, vaikiuko nieks nebeprausia..nuvale ir iskart padejo ant krutines, po kokiu 10min paeme pasverti, pamatuoti ir aprenge mano duotais rubeliais..tada vel pagulde man ant krutines.. QUOTE(T.A.K. @ 2009 10 24, 21:44) nereali QUOTE(Diamond @ 2009 10 25, 13:52) jei klausi apie klizma, tai ju nieks nebedaro.. beje, mokamos palatos berods 8..kaina 200 lt visam gulejimo laikui..jei kartu gyvena vyras, tuomet papildomai 50lt, t.y. viso 250 lt.. o siaip patys geriausi prisiminimai apie gimdyma VGN'e..ir visos sesutes skyriuje, neonatologai labai malonus..
as is patirties patarciau jei spejat namie mikrolax klizmute pasidaryti, nes jautiesi saugiau. o prie viso gimdymo streso dar pergyyventi kad apsi... - kam to reikia.
Pacioms geriau. QUOTE(eda9 @ 2009 10 26, 12:14) siaip reiketu, kiek girdejau... as su pirmu microlax dvi susikisau, bet per 8 val. nesuveike QUOTE(Birūta @ 2009 10 26, 12:28) siaip reiketu, kiek girdejau... as su pirmu microlax dvi susikisau, bet per 8 val. nesuveike ash irgi tos pachios nuomones.... bet baisoka tik tai, kad tas zharnyno pravalymas paskatina saremius, tai va baisoka nespet davazhiuot QUOTE(delffina @ 2009 10 26, 16:51) girdejau, kad atvaziavus gimdyti - galima paprasyti, kad nori klizmos ir tikrai padaro. tikiuosi nes sako, kad namuose microlax gali nelabai ir suveikti ir tikrai ne viska isvalo.. QUOTE(Dzemili_29 @ 2009 10 27, 14:58) ir epidura ne visoms duoda pagal situACIJA TIPO PATSAI GYDYTOJAS SPRENDZIA Pasakyk gydytojui ir akuserei pacioj gimdymo pradzioj, kad nori gimdyti su nuskausminimu, jie pasirupins, kad laiku suleistu anesteziologas. O gimdymo eigoj tai jau taip, gydytojas spres, ar galima su epiduru, ar ne - nelygu, kaip seksis gimdyt. Cia jau mamyte nelabai gali spresti, viskas gamtos valioj ir gydytojo kompetencijoj bus. QUOTE(Dzemili_29 @ 2009 10 27, 13:58) Na, kad paketų mamai neduoda, tai nieko tokio, gi neaišku, ar dar tiktų Turi jie visko, manau, tik dar naudojasi tuo, kad krizė ir prašo nupirkti, gi daug ko nepanaudoja ir lieka jiems. Nepirktum ir priimtų, gi nėra oficialiai nustatyta ko reikia ir kiek. QUOTE(Birūta @ 2009 10 29, 17:05) auuuuuuuuu... ar ner daugiau svieziai gimdziusiu? viskas jau lyg ir aptarta - noretusi nauju atsiliepimu ir ispudziu yrA RA Papildyta: QUOTE(Ievuzele @ 2009 10 29, 15:01) o 302 palatoj nebuvo karsto vandens ,gulejau ten sia savaite Papildyta: QUOTE(Dzemili_29 @ 2009 10 27, 14:58) mes viska gavom, gimdziau 22 d. ir man markenius dave,nors turejau savo, ir vaika aprenge,tik paprase pampersu ir vilnuoniniu kojinaiciu. dare cezari, tai gal del to ir gavom viska, net nezinau. turejau ringeri savo, tai atidaviau, nes nereikia man jo QUOTE(Birūta @ 2009 10 29, 18:05) auuuuuuuuu... ar ner daugiau svieziai gimdziusiu? viskas jau lyg ir aptarta - noretusi nauju atsiliepimu ir ispudziu Yra Dar kas lb nepatiko, tai triuksmas nuo remonto, jei vaikas ramus ir duoda pamiegot tai per ta remonta ne per kur. Apie remonta suzinojom tik atvyke gimdyti, nors pries trai buvom apsiziureti ir nieks nieko nesake. Kadangi iplysau kas kart mane ziurejo ginekologas, tai visad po jo vizitu apsiverkdavau, labai jau grieztai jis ten tikrindavo. Visad po vizito pasakkydavo kad irase i kortele vaistu kad atnestu nuo skausmo, bet taip ju nieks ir neatnesdavo, pamirsdavo - kai pasakiau tai sake reikejo priminti Dar - pati akusere sake kad ju maistas nesubalansuotas maitinanciom, tad butu gerai atsivezti savo maisto kad pieno stoka. Bet manau jei imsit mokama palata viska bus ok, pas mus viskas ekspromtu gavosi Sekmes! QUOTE(Birūta @ 2009 10 29, 17:05) auuuuuuuuu... ar ner daugiau svieziai gimdziusiu? viskas jau lyg ir aptarta - noretusi nauju atsiliepimu ir ispudziu Labas visoms. Taip , yra, Siandien pirma diena namuose. Pagimdziau savo aukseli, mergaite-cuoliuke, spalio 27 d. VGN, Mergaite taip skubejo pas mane kad, savo gimtadieni paskelbe 3 savaitem anksciau. Taigi: Noriu jums pasakyti ir visam VGN padekoti uz save. As vaziavau ten, ir laboausiai bijojau del to kad nebuvau susitarus. Man atrodo kad tokiu kaip as vis maziau. tartis nebuvo nei kaip nei uz ka, taigi tiesiog prasiau Dievo kad man padetu, Mane prieme labai graziai, bet noriu visoms pasakyti: Jiems ten yra eiline darbo diena, taigi jei jus jauciates kaip karalenes, negalvokite kad kiti taip apie jus privalo galvoti. ( Cia buvo mano pagrindine mintis su kuria as izengiau su saremiais i VGN ), Taigi prieme mane labai gerai, pagaulde gimdykloje, akusere Jolanta, buvo labai maloni, bendravo, klausinejo, visaip norejo man padeti atsipalaiduoti. Gydytoja Jurate mane priziurejo ir taip pat buvo maloni ir labai aiskiai viska nupasokojo. Jauciau kad manimi rupinasi. Gymdymas buvo gan lengvas. Siek tiek supanikavau pabaigoje, bet jie mane apramino ir pagimdziau. Tik prase nupirkti vaistu, i ka mes sureagavome labai paprastai: nupirkome. Kudikeli padejo man ir ilgai leido su juo buti. As turejau paklotus, vaikui rubelius. Aprenge ir nuveze i palata, palata tikrai nebuvo grazi. Tualetas ir dusas suremontuoti. Yra palatu ir suremontuotu. Visos akuseres ir seseles buvo geros, ateidavo, klausinedavo, bet reikia prasyti jei kaz ko reikia, nes kartais gali ir nepasiulyti pvz. apsirengti po gimdymo ar kazka dar ( jei jus viena). Bet per diena ateidabo pakalusti ar nereikia pagalbos. Zodziu esu be galo laiminga, neturiu jokiu blogu prisiminimu apie savo gimdyma. bet as buvau dekinga, palikome atlygi akuserei , nupirkome dovanu gydytojai, palikau dovanu seselem isvaziuojant. Tiesiog buvau laiminga ir norejau padekoti. negalvojau kag gaila pnigu ar pan. tiesiog ACIU visiems, kas prieme i pasauli mano dukryte. Taip pat nieks neraso, kaip apziuri jau naujagimius, Taigi vaiku gydytojai man patiko nes buvo griezti, ir i vaikus ziurejo rimtai. prie manes nepaleido kai kuriu moteru namo del abejoniu del vaiko sveikatos. Kas tikrai yra gerai, Pasakojo kiekvienai kaip rupintis butent siuo vaiku, man sake laikyti labai siltai, zadinti zindymui ir pan. Noriu pasakyti dar karta ACIU. Visoms: nebijokite , nera nieko geresnio uz musu vaiku gimima. QUOTE(Nastiona @ 2009 10 31, 12:30) siaip ispudziai patys geriausi, gulejau ir patologiniam, ir akuserijoj , ir ginekologiniam,visur spejau ir daug gydytoju maciau ir sesiu, visi labai malonus, viska paaiskina, tik viena gyd. nepatiko, Kitoviene, nors kaip tik norejau gymdyt pas ja, bet labai dziaugiuos , kad taip ir nesusitarem!!! gimdziau gyd. Variakojiene budejimo metu ir labai patiko, dare cezari, tik randas blogai gija, bet cia jau kiekvieno organizmo savybes... buvom pasieme atskyra palata uz 50 lt ,labai gerai ,ypac po cezario, nes sunku paciai atsistot, tai labai vyras padejo. Papildyta: o 302 palatoj nebuvo karsto vandens ,gulejau ten sia savaite Papildyta: mes viska gavom, gimdziau 22 d. ir man markenius dave,nors turejau savo, ir vaika aprenge,tik paprase pampersu ir vilnuoniniu kojinaiciu. dare cezari, tai gal del to ir gavom viska, net nezinau. turejau ringeri savo, tai atidaviau, nes nereikia man jo O kuo nepatiko ši gydytoja? nu va kaip su tuo vandeniu |