Bambina0229
2009 12 25, 17:22
Sveikos mamytės, grižau aš 24 gruodžio iš ligoninės su savo turtu. Personalas superinis, tačiau viena akušerė kaip supratau pogymdiviniam skyriui sunervino žiauriai (galvoju galvą nukasiu)  . Turime problemu su žindymu, niekaip nenori pripažinti papuko lelius ir jam neužtenka, tai vieną naktį vaikas alkanas net melinuot nuo verksmo pradėjo, paprašiau mišinuko, ta pinda atėjus pasakė kad aš kenkiu savo vaikui ir tipo aš tingynė net maitinti jo nenoriu. Neapsakomas noras buvo jai duoti į snukį, bet pagalvojau kad ryte varysiu namo sumažino tą troškimą. Jokių tutukų, jokių mišinių, laj vaikas miršta iš bado, turite su jo bartis ir kisšti jam papą. Atsiprašau už problemos išsamumą, tiesiog išlėjau širdį. Tačiau visvien antrą vaiką noriu gimdyti ten pat, nes gydytojai tikrai šaunuoliai, labai padėjo man akušerė Tatjana ir anesteziologė buvo labai gera. Prižiūrėjo, klausė, patardavo ką daryti. Žodžiu aš likau labai patenkinta Pinigelių davėm tik akušerei, daugiau niekam. Papraše atpirkti epidurą ir ringerį, nes nieko nepirkom, tai reikes nuvaryti nuvežti.
srauni_upe
2009 12 25, 18:35
QUOTE(Birūta @ 2009 12 20, 09:58)  viena diena as cia ta pati burnojau, tai man buvo atsakyta, kad as be nuotaikos, hormonai...  Na bet juk tiesa, kad tuo momentu kažkaip kitaip pradedi vertinti situaciją  po to irgi  Man pačiai daug dalykų atrodo ne tokie svarbūs, kurie prieš gimdymą labai rūpėjo Bambina0229Na dėl maitinimo krūtimi pradžioj reikia laaabai daug kantrybės. Tinkamai papą paduot irgi menas. Gulėjau su mamyte, kurios leliukas papo neėmė ar tai ji manė kad pas ją priešpienio nėra, nors iš tiesų buvo kaip paaiškėjo. Bet ji kažkaip sesučių klausdavo ir jos ją pamokindavo. O maniškė ir soti naktim mėgavo parėkt iki pamėlynavimo. Ir dabar dar padaro tą patį karts nuo karto
Bambina0229
2009 12 25, 21:52
Bambina0229Na dėl maitinimo krūtimi pradžioj reikia laaabai daug kantrybės. Tinkamai papą paduot irgi menas. Gulėjau su mamyte, kurios leliukas papo neėmė ar tai ji manė kad pas ją priešpienio nėra, nors iš tiesų buvo kaip paaiškėjo. Bet ji kažkaip sesučių klausdavo ir jos ją pamokindavo. O maniškė ir soti naktim mėgavo parėkt iki pamėlynavimo. Ir dabar dar padaro tą patį karts nuo karto  [/quote] Aš suprantu tai ir labai del to stresuoti pradedu kai visi tik sako reikia maitinti pačiai netingėti. Bet juk ne dl tingėjimo tai yra, mano speneliai yra įdubę, sakė VGN nupirkti antspienį, nupirkau, pati ta akušerė parodė kaip reikia maitinti, bet jis neima, jis nepriima. Dabar jaučiuosi kaip karvytė, nes nutraukinėju pienuk ranka, kadangi vaiko nenoriu palikti be savo pienuko. Širdį skauda net negaliu apsakyti. Dabar masažuoju spienelius, bet jis ir vel neima. Ko tik nedarau, bet galvoju jei stresuosiu pieno nebeliks. O tas jausmas kodėl kitos gali, o aš ne tiesiog žudo.
rabrasa
2009 12 26, 17:42
sveikos mamytes  ir mes jau vakar grizome is VGN su dukryte, gimem gruodzio 21d. Galiu pasakyti - su niekuo nebuvom susitare, pakliuvome gimdyti pas gydytoja Mileri ir akusere Tatjana (vadindavo Tania ja). Galiu pasakyti, kad gimdykloje mediku darbu esu visiskai 100% patenkinta. viskas vyko kaip turi buti. gavome ir epidura, o ji suleidus, gimdos kaklelis per 1,5 val atsidare nuo 3cm iki pilnu 10cm, negalejau patiketi!!! Taciau pogimdyviniame skyriuje... na jauciau kazkaip nuolat neprieziura... uzeidavo akusere tik kai ten pagal plana reikia. Sesutes is viso jokios nemaciau kad uzeitu pasiklaust kaip tas naujagimis mano... Zinoma, ko klausem (jei kaip nors pavykdavo rasti ka nors is reikiamu mediku tuo metu koridoriuose) - tai atsake i klausimus, zindyti pamokino velokai, ir tik kai specialiai papraseme... Buvo visokiu veidu - ir maloniu ir susiraukusiu, bet tai normalu labai geras vaiku daktaras vyras, pavardes nespejau pastebeti, toks taktiskas, ramus, nuoseklus, viska paaiskina ir isklauso. labai esu juo patenkinta. kita vaiku daktare labai tokia nejauki, nelabai linkus svelniai bendrauti. Fainos dvi akuseres, irgi nezinau pavardziu, stamboka sviesiais plaukais apie 50metu, ir smulkute sviesiais trumpais plaukais ir placia sypsena gal kokiu 35-40m... pastaroji uzeidavo pas mus kelis kartus per diena vis paziureti kas ir kaip del palatu pakliuvom i sena dviviete su ziauriai kietom nepatogiom lovom, nugremztom sienom ir is viso tokia labai jau atvyvenusia... bet palatos kaimyne pakliuvo labai sauni moteris. labai smagiai pasiplepedavome  mokama palata pavyko gauti tik Kuciu diena... kai suzinojome kad musu dar neisleis, labai labai nuliudau. o gavus ta palata (akusere pati stengesi mums ja gauti, ir uzejo pasakyti pati kad viskas gerai, kad gauname ta palata), taigi, gavus mokama palata pasitaiseme nebloga Kuciu vakariene jei taip galima pavadinti  uzsidegeme zvakeles, pasipuosem vaikiska 30cm aukscio eglyte, uzkandome namiskiu paruosto maistelio ir svarbiausia - kad pagaliau buvome visi trys kartu tai taip mergaites - is tiesu ten bunant reikia tiesiog mastyti apie vaikeli ir apie judvieju gerove. daktarai nenori blogo mums, bet ir ne visi linke sypsotis 24val per para. nera ten blogai
jurslan
2009 12 26, 18:00
QUOTE(rabrasa @ 2009 12 26, 18:42) sveikos mamytes  Taciau pogimdyviniame skyriuje... na jauciau kazkaip nuolat neprieziura... uzeidavo akusere tik kai ten pagal plana reikia. Sesutes is viso jokios nemaciau kad uzeitu pasiklaust kaip tas naujagimis mano... Zinoma, ko klausem (jei kaip nors pavykdavo rasti ka nors is reikiamu mediku tuo metu koridoriuose) - tai atsake i klausimus, zindyti pamokino velokai, ir tik kai specialiai papraseme... Buvo visokiu veidu - ir maloniu ir susiraukusiu, bet tai normalu labai geras vaiku daktaras vyras, pavardes nespejau pastebeti, toks taktiskas, ramus, nuoseklus, viska paaiskina ir isklauso. labai esu juo patenkinta. kita vaiku daktare labai tokia nejauki, nelabai linkus svelniai bendrauti. Fainos dvi akuseres, irgi nezinau pavardziu, stamboka sviesiais plaukais apie 50metu, ir smulkute sviesiais trumpais plaukais ir placia sypsena gal kokiu 35-40m... pastaroji uzeidavo pas mus kelis kartus per diena vis paziureti kas ir kaip [b] turbut akusere Nadia.. esu jai skolinga nezinau kiek, uz tai, kad iki siol maitinu, nes problemu turejau tai ojojoj kiek.. Labai jaukiai atsventete Kucias  sveikinu
rabrasa
2009 12 26, 18:14
QUOTE(jurslan @ 2009 12 26, 17:00) turbut akusere Nadia.. esu jai skolinga nezinau kiek, uz tai, kad iki siol maitinu, nes problemu turejau tai ojojoj kiek.. Labai jaukiai atsventete Kucias  sveikinu  gali buti  nes ji mane irgi mokino zindyti  ir paskui uzeidavo paziuret kaip sekasi... o pora dienu iki to - matyt buvo ne jos pamainos... nes kaip gimdykloj ten priglaude Tania leliuka prie kruties pirma syki tai tik tiek ir maciau....  o savom jegom ne taip paprasta ismokti  nors is pradziu maniau kad man sekasi, tik veliau paaiskejo kad nelabai
[quote=Bambina0229,2009 12 25, 22:52] Bambina0229Na dėl maitinimo krūtimi pradžioj reikia laaabai daug kantrybės. Tinkamai papą paduot irgi menas. Gulėjau su mamyte, kurios leliukas papo neėmė ar tai ji manė kad pas ją priešpienio nėra, nors iš tiesų buvo kaip paaiškėjo. Bet ji kažkaip sesučių klausdavo ir jos ją pamokindavo. O maniškė ir soti naktim mėgavo parėkt iki pamėlynavimo. Ir dabar dar padaro tą patį karts nuo karto  [/quote] Aš suprantu tai ir labai del to stresuoti pradedu kai visi tik sako reikia maitinti pačiai netingėti. Bet juk ne dl tingėjimo tai yra, mano speneliai yra įdubę, sakė VGN nupirkti antspienį, nupirkau, pati ta akušerė parodė kaip reikia maitinti, bet jis neima, jis nepriima. Dabar jaučiuosi kaip karvytė, nes nutraukinėju pienuk ranka, kadangi vaiko nenoriu palikti be savo pienuko. Širdį skauda net negaliu apsakyti. Dabar masažuoju spienelius, bet jis ir vel neima. Ko tik nedarau, bet galvoju jei stresuosiu pieno nebeliks. O tas jausmas kodėl kitos gali, o aš ne tiesiog žudo. [/quote] mano vienas idubes. maitinu tik su antspeniu. reikejo kantrybes, kol vaikis suprato, kad reiks nuo dusios patraukt, kad pasisotint. dabar jau viskas ok. taigi, kantrybes
Bambina0229
2009 12 27, 09:39
[quote=Birūta,2009 12 27, 08:39] Aš suprantu tai ir labai del to stresuoti pradedu kai visi tik sako reikia maitinti pačiai netingėti. Bet juk ne dl tingėjimo tai yra, mano speneliai yra įdubę, sakė VGN nupirkti antspienį, nupirkau, pati ta akušerė parodė kaip reikia maitinti, bet jis neima, jis nepriima. Dabar jaučiuosi kaip karvytė, nes nutraukinėju pienuk ranka, kadangi vaiko nenoriu palikti be savo pienuko. Širdį skauda net negaliu apsakyti. Dabar masažuoju spienelius, bet jis ir vel neima. Ko tik nedarau, bet galvoju jei stresuosiu pieno nebeliks. O tas jausmas kodėl kitos gali, o aš ne tiesiog žudo. [/quote] mano vienas idubes. maitinu tik su antspeniu. reikejo kantrybes, kol vaikis suprato, kad reiks nuo dusios patraukt, kad pasisotint. dabar jau viskas ok. taigi, kantrybes  [/quote] Dabar mokinu ji valgyti su antspieniu, nu netinka jis jam nors tu ka, duodu kruti kai geros nuotaikos yra, kazka patraukia. Bet visvien nusitraukineju pieniuka ir duodu savo. Nenoriu maitinti misinukais, nors nakti tikrai reikia primaitinti. Dabar po truputi judame pirmyn, tikiuosi nepaluzti.
jurslan
2009 12 27, 10:16
Bambina, pabandykit truputi pieno nutraukt, gal vaikiukui butu lengviau paimt ta idubusi speneli. O ir antspeni, kai dedat, reikia beveik visa isverst, apgaubt speneli, kad ilistu jis i antspeni  sunku pradzioj, tikrai.. bet viskas praeina  mano aureoles dideles, o pats spenelis trumpas, nors neidubes, tai kai krutys pilnos, mazas neapima, pyksta ir oro pritraukia, o tada atpylineja.. kantrybes bet cia jau ne i tema pradejom rasyt
CervusDama
2009 12 27, 16:24
QUOTE(Bambina0229 @ 2009 12 27, 11:39) Dabar mokinu ji valgyti su antspieniu, nu netinka jis jam nors tu ka, duodu kruti kai geros nuotaikos yra, kazka patraukia. Bet visvien nusitraukineju pieniuka ir duodu savo. Nenoriu maitinti misinukais, nors nakti tikrai reikia primaitinti. Dabar po truputi judame pirmyn, tikiuosi nepaluzti. o nutrauktu pienu maitini is buteliuko? Jei taip, tai nereikia stebetis, kad mazulis nebenori papulio imti....
sindy_star5
2009 12 27, 23:09
Dabar mokinu ji valgyti su antspieniu, nu netinka jis jam nors tu ka, duodu kruti kai geros nuotaikos yra, kazka patraukia. Bet visvien nusitraukineju pieniuka ir duodu savo. Nenoriu maitinti misinukais, nors nakti tikrai reikia primaitinti. Dabar po truputi judame pirmyn, tikiuosi nepaluzti. [/quote] O kokios firmos anspenius bandet? Nes kai man buvo problemos su speneliu tai as naudojau Avent firmos ir vaikis eme be problemu viena kruti su anspeniu kita be. Man ligoninei sesute(akusere) patare sios firmos anspenius nusipirkt.Nes jie padaryi is labai plono silikono ir jie buna dvieju dydziu :Small(mazi) ir Normal(vidutiniai). ?Reikia pasirinkti pagal spenelio dydi. Bet kiek zinau tai su idubusiais speneliais lygtais tinka Small dydis.Tiesa dar reikia anspenio krastus patepti tepaliuku Bepanten, kad anspenis gerai priglustu(priliptu) prie kruties ir oras nepakliutu per sonus i pati anspeni. Tai tiek. Tikiuosi kad galesi sekmingai zindyti vaikeli, nes pastoviai nutraukineti pieneli is krutines tikrai labai sunku.Sekmes.
Bittersweet
2009 12 28, 11:37
Neofftopicint ka Cia tema apie VGN ne apie maitinima
Bambina0229
2009 12 28, 14:02
Taip mamytes, pradejome ne i tema rasyti. Del MP ir papuku nusiraminau, neima, darysime kitaip ir viskas bus ok. Dar ko nepaminėjau apie VGN. Gulėjome 304 palatoj ir kas man netiko tai, kad pute per ta vadinama fortkę. Vaiką užklodavau šiltai, kad ausų neperpustu, o pati slogą pasigavau  Tai tiek. O šiaip tai viskas ten liuks. Tai kad antro gymdyti važiuosiu butent ten. Tai tiek. Sekmės visom busimom mamytėm
srauni_upe
2009 12 28, 17:32
QUOTE(Bambina0229 @ 2009 12 28, 14:02) Taip mamytes, pradejome ne i tema rasyti. Del MP ir papuku nusiraminau, neima, darysime kitaip ir viskas bus ok. Dar ko nepaminėjau apie VGN. Gulėjome 304 palatoj ir kas man netiko tai, kad pute per ta vadinama fortkę. Vaiką užklodavau šiltai, kad ausų neperpustu, o pati slogą pasigavau  Tai tiek. O šiaip tai viskas ten liuks. Tai kad antro gymdyti važiuosiu butent ten. Tai tiek. Sekmės visom busimom mamytėm  tai tos fortkės plastikinių langų užsidaro... Man net keista kad daug kas rašo, kad palatos šaltos, nes mūiškėj buvo 23 visada
Palmadi
2009 12 28, 20:16
Irgi gimdziau VGN, ir viskuo esu patenkinta! Personalas ir gimdymo skyriuje ir patologiniame (buvau 2 dienas) -  labai patenkinta ju darbu! Su akuserija kai jau po gimdymo su personalu prasciau.. man paciai ispudis susidare kad as kelis naujagimius namuose turiu,, Bet irgi yra labai rupestingu slaugytoju.. Pas mus palatoje irgi pute per fortkes, kad jos neuzsidaro.. kaip paaiskino kazkas ten joms darosi per salcius. Tai paprase - uzsklijavo..
rabrasa
2009 12 28, 20:58
QUOTE(Palmadi @ 2009 12 28, 19:16) Irgi gimdziau VGN, ir viskuo esu patenkinta! Personalas ir gimdymo skyriuje ir patologiniame (buvau 2 dienas) -  labai patenkinta ju darbu! Su akuserija kai jau po gimdymo su personalu prasciau.. man paciai ispudis susidare kad as kelis naujagimius namuose turiu,, Bet irgi yra labai rupestingu slaugytoju.. Pas mus palatoje irgi pute per fortkes, kad jos neuzsidaro.. kaip paaiskino kazkas ten joms darosi per salcius. Tai paprase - uzsklijavo.. va va, man irgi susidare toks isudis, kad mes visos po kelis naujagimius namie turim ir viska pacios turim jau zinoti ir moketi. dar man keista - kad skirtingi medikai patardavo skirtingus, kartais netgi visiskai priesingus dalykus  esu tikra, kad butent tie skirtingi patarimai ir buvo priezastis, kodel neisleido musu mazuleles po dvieju paru... o teko ir Kucias sutikti VGN... aciu Dievui, kad Kuciu nakciai pavyko gauti mokama palata
Augustė
2009 12 29, 00:02
O kokia ten dabar situacija - ar labai daug per para gimdanciu?
rabrasa
2009 12 29, 09:05
QUOTE(Augustė @ 2009 12 28, 23:02) O kokia ten dabar situacija - ar labai daug per para gimdanciu? na niekada to nenuspesi juk! Viena sanitare man sake, kad vidutiniskai apie 10-12 moteru per para, jei apie 16 - tai jau skaitos daug, o jei kokios 8 - tai skaitosi nedaug. bet kaip bus kai butent Jus nuvaziuosite - tik tuomet ir suzinosite
Na mes jau irgi esam namie  Ligoninė ir lieka ligonine. Nors gimdžiau jau antrą kartą VGN .Nenusivyliau. Šį kartą tikrai buvo nemažai gimdyvių ir negavom nei mokamos palatos, nei paprastos, kad tik vyrą leistų pasilikti. truputį gaila, bet kadangi šitas gimdymas buvo lengvas ir nebuvau pavargusi ir drasesne, nes jau antas vaikelis. Buvau 323 palatoje. Šalia remontas, bet netrukdė. Personalas įvairus kaip ir prieš 6 metus - yra pikčiurnų ir nemalonių , yra mielų. Palatoje ne šalta,bet kai muša karštis arba krečia drebuliukas - tai nelabai suprasi. O slogą aš irgi sugebėjau pasigauti
Diana_B_K
2010 01 04, 13:21
praejus pusei metu po gimdymo ir as noriu pasidalinti patirtim VGN'e. visa nestuma zinojau, kad gimdysiu butent ten, buvau rami kaip belgas vaziuodama i VGN, nes is visu komentaru SM supratau, kad butent ten geriausiai, neigiamu komentaru buvo labai mazai. kad ilgam neissiplesti pasakysiu, kad mus priziurejusi gydytoja, kuri net neprisistate ir neturejo korteles su savo pavarde, apziurejusi is karto pagulde i gimdykla. kaklelis sunkiai atsidarinejo, saremiai buvo didziauisi, aparate rode apie 120-130, taciau gydytojos zodziais "is akiu matau, kad nuskausminimo nereikia"  su tokiais saremiais kankinomes nuo 14.00. pagaliau kaklelis atsidare, ir jau turejau gimdyti, gydytoja apziurejo, kad mergytes galvyte blogai isistaciusi, t.y. eina nosyte i prieki. sokinejau ant kamuolio, "staciau" vaiko galva. pagaliau, viskas ok, gimdysiu - pagalvjau su palengvejimu, nors is skausmo jau blaiviai galvot nebegalejau. bet, noretusi... artejo 20 valanda, ligoninej keiciasi pamaina, ir savo gydytojos as jau nebepamaciau. prasidejo stangos, akusere stumti neleido, gydytojo nera. apie 20.30 atejo naujas gydytojas Pozeras. pagimdziau. mergyte gime du kartus apsiviniojusia virkstele aplink kakleli, aciu Dievui, be pasekmiu. gydytojas Pozeras viska labai juvelyriskai susiuvo, aciu jam, labai gaila, kad is tos sumaisties nespejom jam atsidekoti, kita diena nebuvo jo ligoninej. tai vat, noriu galiausiai pazymeti, kad ne nuo ligonines priklauso , gera ji ar ne, o nuo pamainos , gydytoju, kuire dirba tuo momentu. ir... jokiu budu nenoriu peikti ligonines, nes del vieno zmogaus nereikia spresti apie visa personala...
Sveikutes  o vyrui neleidziama pasilikti po gimdymo? ir ar leliuka palieka su motina palatoje?
rabrasa
2010 01 04, 19:39
QUOTE(Ruanda @ 2010 01 04, 17:18) o vyrui neleidziama pasilikti po gimdymo? ir ar leliuka palieka su motina palatoje? jei gimdymas sklandus ir leliukui viskas gerai - tai leliuka palieka mamai ant krutines nuoguteli (mus gimdykloj paliko su leliuku ant krutines trims valandoms). o vyras gali buti ir pasilikti nakvoti - jei gaunate mokama palata. na o jeigu tokios palatos negaunate - tai vyras be abejo palydi i palata, daiktus pernesa is gimdyklos, pabuna dar, o nakvoti vaziuoja namo. o ryta vel atvaziuoja  na o leliukas - jei jam viskas ok, tai visa laika bus su jumis palatoje
QUOTE(rabrasa @ 2010 01 04, 20:39) jei gimdymas sklandus ir leliukui viskas gerai - tai leliuka palieka mamai ant krutines nuoguteli (mus gimdykloj paliko su leliuku ant krutines trims valandoms). o vyras gali buti ir pasilikti nakvoti - jei gaunate mokama palata. na o jeigu tokios palatos negaunate - tai vyras be abejo palydi i palata, daiktus pernesa is gimdyklos, pabuna dar, o nakvoti vaziuoja namo. o ryta vel atvaziuoja  na o leliukas - jei jam viskas ok, tai visa laika bus su jumis palatoje  Labai aciu uz atsakyma  Pirma karta, tai labai daug dalyku dar nezinau
QUOTE(rabrasa @ 2010 01 04, 21:39) jei gimdymas sklandus ir leliukui viskas gerai - tai leliuka palieka mamai ant krutines nuoguteli (mus gimdykloj paliko su leliuku ant krutines trims valandoms). o vyras gali buti ir pasilikti nakvoti - jei gaunate mokama palata. na o jeigu tokios palatos negaunate - tai vyras be abejo palydi i palata, daiktus pernesa is gimdyklos, pabuna dar, o nakvoti vaziuoja namo. o ryta vel atvaziuoja  na o leliukas - jei jam viskas ok, tai visa laika bus su jumis palatoje  man jau ant dienu gimdymas, norejau paklausti kaip ten su rubais ir maistu, kai gimdziau pries beveik 7 metus tai dave viska ir man ir vaikui ir sakutes ir puodelius, o kaip dabar? kiek skaiciau tai mamai lygtais reikia viska savo tureti ir gimdymo metu ir po jo (turiu omeny drabuzius), o kaip vaikeliui nes net neisivaizduoju kiek tu rubeliu prisideti. Ir dar del tu valgymo irankiu duoda ar savo reikia tureti? nu kad netektu kokios sriubos gert... gal ir kvaili klausimai nu bet vis tiek gal galite atsakyti...
Bittersweet
2010 01 06, 09:41
Irankius ir puodeli reikia savo tureti. Vaikeliui taip pat tureti savo rubus, tik gimus iskart aprengs ligonines, jei neduosit savo, reik tik kojinyciu, kepureles, pamperso. Nors kiek supratau jei norisi tai iskart aprengia savais atsiveztais. Kaip bebutu, palatoj reiks rengti savais.
QUOTE(Bittersweet @ 2010 01 06, 09:41) Irankius ir puodeli reikia savo tureti.
Jeigu savų įrankių ir puodelio neturi - tikrai duoda valdiškus
rabrasa
2010 01 06, 13:44
QUOTE(saide @ 2010 01 06, 08:33) man jau ant dienu gimdymas, norejau paklausti kaip ten su rubais ir maistu, kai gimdziau pries beveik 7 metus tai dave viska ir man ir vaikui ir sakutes ir puodelius, o kaip dabar? kiek skaiciau tai mamai lygtais reikia viska savo tureti ir gimdymo metu ir po jo (turiu omeny drabuzius), o kaip vaikeliui nes net neisivaizduoju kiek tu rubeliu prisideti. Ir dar del tu valgymo irankiu duoda ar savo reikia tureti? nu kad netektu kokios sriubos gert... gal ir kvaili klausimai nu bet vis tiek gal galite atsakyti... sau turekite viska, ir gimdyklai ir pogimdyviniam skyriui.. ir naktinukus (mes gulejome 4 dienas, tai man dveju naktinuku neuzteko, teko vietoj paskalbt, dziovint...) ir chalata ir paluciu neperslampamu... sekmes! ir kad viskas lengvai, greitai ir sklandziai!
jurslan
2010 01 06, 14:54
del irankiu nezinau, turejau nusivezusi savo, o jei mano puodelis budavo pilnas, tai paprasydavau ir duodavo arbata i valdiska.. naktinius irgi dave valdiskus, tik gimdziau su savais. o palatoj gulet net pasake sesute, gi sako galim duot, kam jum savus terliot.. nes issiterlioja gi tikrai.. tai matyt kaip kam pasitaiko. Leliui rubus irgi turejau, tai nezinau, kaip butu, jei nebuciau turejus
spaliuxe
2010 01 06, 20:17
o sakykit, i gimdykla su savo naktiniais.. su paprastais naktiniais ..? jauciu jie turi but vienkartiniai kokie  ir jei neturesiu su savim neduos nieko
-Neužmirštuolė-
2010 01 06, 20:28
Labutis visoms, norėčiau paklausti mamyčių, kurios gimdė Vilniaus gimdymo namuose - ar gimusį vaikutį išneša kuriam laikui, ar palieka mamytei? Ir ar sąrėmių metu galima vaikščioti, ar iš kart pajungia prie lašelinių ir reikia gulėti?
*Ausryte*
2010 01 06, 20:51
Parasysiu ir as savo ispudzius is VGN. Gimdziau gruodzio 22. Nuvaziavom nakti, nes namie 1.45 nubego vandenys. Ramiai susiruosem ir jau po 3 buvom vietoj. Priimamajam pirmiausia paklause vaikelio sirdies tonu, tada apziurejo daktaras ir liepe persirengti naktiniais, chalatu ir pan. Valdisku drabuziu nesiule, bet turejau savus, tai taip dar maloniau. Tuomet palydejo i gimdykla ir ten su vyru jau buvom iki pabaigos. Laukimas siek tiek uztruko. Bet siaip esam viskuo patenkinti. Ir personalu, ir ju darbu, ir rezultatu  Vaziavom su niekuo nesitare, tai buvo siek tiek neramu. Bet tikrai nenusivylem. Net nezinau akuseres ir gydytojos pavardziu. Bet akuseres vardas Roma, tikrai labai faina moteris - ir prablaskyt, ir nuramint moka. O daktare Julija - jauna, kai reikia, ir grieztoka. Zodziu, mums viskas tiko. As taip pat nei mokamos pagerintos, nei nepagerintos palatos negavau, todel vyras nakciai pasilikt negalejo. Labai jau daug gimdyviu pasitaike. Bet karantinas jau buvo kaip tik pasibaiges, tai lankymo valandom ir net ilgiau galedavo but. Sesutes paburbedavo, kad laikas iseit, bet siaip piktybiskai nevarydavo. Tik mus jau trecia diena jau isleido, o ir pati gerai jauciausi, tad nei palatos kaimyne netrukde, nei laikas labai neprailgo. Tik jau lova lova...  Ir per toki trumpa laika sugebejau nugulet abu sonus, net kaulus isiskaudo  Bet uztat grizusi namo savo lovoj miegojau kaip ant debesu  Sakute, sauksta, sauksteli ir puodeli turejau savo. Bet tikriausiai butu dave, jei nebuciau turejus. Tik man sus savais ir paciai maloniau valgyt. Drabuzelius leliukui turejau savus, bet gimdykloj pasake, kad duotume tik kojinytes ir pampersiuka. Kepuryte uzdejo ligonines, siaustinukus taip pat, tada dar suvyste i du vystyklus ir adijaliuka. Kita diena perregiau savais drabuzeliais. Tai kol kas tiek, jei kas nors dar ka nors domins ar pati atsiminsiu, parasysiu Sekmes busimoms mamytems
*Ausryte*
2010 01 06, 21:12
QUOTE(spaliuxe @ 2010 01 06, 21:17) o sakykit, i gimdykla su savo naktiniais.. su paprastais naktiniais ..? jauciu jie turi but vienkartiniai kokie  ir jei neturesiu su savim neduos nieko  As buvau su savais normaliais naktinukais ir nieko jiems nenutiko... Kitus dar turejau, tai juos persirengiau veliau. Gal kaip kada - kartais gal pasiulo ir valdiskus naktinius. Bet kazkaip su savais man mieliau
rabrasa
2010 01 06, 21:23
QUOTE(spaliuxe @ 2010 01 06, 19:17) o sakykit, i gimdykla su savo naktiniais.. su paprastais naktiniais ..? jauciu jie turi but vienkartiniai kokie  ir jei neturesiu su savim neduos nieko  na as asmeniskai buvau su tokiais diiideliais diideliais vyriskais marskiniais. rankoves atsiraitojus. labai patogu buvo. radau pas tevus namie uzpakali dengia, prasisega per visa pilva, ir leliuka paguldo tada patogiai. turejau ir naktinukus, bet juos jau pogimdyviniam naudojau. bet marskiniai - labai patogu man pasidore, pati stebiuosi kaip taip sugalvojau  ir nieko nekainavo Papildyta:QUOTE(Liepa10 @ 2010 01 06, 19:28) Labutis visoms, norėčiau paklausti mamyčių, kurios gimdė Vilniaus gimdymo namuose - ar gimusį vaikutį išneša kuriam laikui, ar palieka mamytei? Ir ar sąrėmių metu galima vaikščioti, ar iš kart pajungia prie lašelinių ir reikia gulėti? jei leliukui ir jums viskas gerai - tai palieka ant krutines. mes buvom su leliuku ant krutines apie 3 val. jau net kai siuvo mane leliukas gulejo man ant krutines... zinoma paziuri kaip mama jauciasi  nepaliks leliuko, jei mama be samones ar pan... na o gimdykloje mes vaiksciojom, ant kamuolio sedejom, kai paprasem epiduro, teko atsigulti, kad sulasetu kazkoks ten skystis pries epidura kur lasina. tada kai suleido epidura, vel vaiksciojom, ant kamuolio sedejom ir pan. zinoma karts nuo karto reikia prigulti, nes raso vaikiuko toniukus.. tai ten apie 15 min tada reikia guleti ir saremiauti gulint... Papildyta:QUOTE(*Ausryte* @ 2010 01 06, 19:51) Drabuzelius leliukui turejau savus, bet gimdykloj pasake, kad duotume tik kojinytes ir pampersiuka. Kepuryte uzdejo ligonines, siaustinukus taip pat, tada dar suvyste i du vystyklus ir adijaliuka. Kita diena perregiau savais drabuzeliais. o musu paklause, ar turim drabuzelius ir is karto aprenge musu rubeliais... ir zinoma suvyste suviniojo i kaldryte..
*Ausryte*
2010 01 06, 21:31
QUOTE(Liepa10 @ 2010 01 06, 21:28) Labutis visoms, norėčiau paklausti mamyčių, kurios gimdė Vilniaus gimdymo namuose - ar gimusį vaikutį išneša kuriam laikui, ar palieka mamytei? Ir ar sąrėmių metu galima vaikščioti, ar iš kart pajungia prie lašelinių ir reikia gulėti? Tai gal nuo situacijos priklauso. Man is pradziu prijunge aparata, kuriuo matuojami vaikelio sirdutes tonai. Paskui leido pavaiksciot, tada po kurio laiko vel prijunge, po to vel leido vaiksciot, veliau ir kamuoli atnese, kad pasedeciau. O leseline tik pabaigoj jau prijunge, kai skatinamuosius lasint reikejo. O vaikuti nusluoste, paskiepijo ir uzdejo ant krutines. Taip buvo tol, kol mane siuvo. Tada pagulde salia, pamoke, kaip zindyt ir paliko kokioms 3 valandoms. Niekur neisnesinejo. Po to atejo vaiku gydytoja, apziurejo, kita moteris mazyle aprenge ir isveze i palata. Ir visa laika buvom kartu Papildyta:o musu paklause, ar turim drabuzelius ir is karto aprenge musu rubeliais... ir zinoma suvyste suviniojo i kaldryte..  [/quote] Mes irgi drabuzelius jau paruose buvom. Bet moteris, kuri atejo rengti, pasake, kad savus pasidetume, nes rengs steriliais ligonines drabuziais. Tai mes nepriestaravom.
spaliuxe
2010 01 06, 21:34
dekui uz atsakymus vadinasi reikia del visa ko ir man kokiu marskiniu paieskot
-Neužmirštuolė-
2010 01 06, 21:44
Ir aš labai dėkinga už atsakymus, labai norėčiau, kad neišneštų mano mažylio, kai tik gims, aišku, suprantu - jei viskas gerai. Ačiū dar kartą
QUOTE(rabrasa @ 2010 01 06, 15:44) sekmes! ir kad viskas lengvai, greitai ir sklandziai!  aciu. siaip tai kazkaip labai bijau
agurčikas
2010 01 07, 10:41
QUOTE(Diana_B_K @ 2010 01 04, 13:21) praejus pusei metu po gimdymo ir as noriu pasidalinti patirtim VGN'e. visa nestuma zinojau, kad gimdysiu butent ten, buvau rami kaip belgas vaziuodama i VGN, nes is visu komentaru SM supratau, kad butent ten geriausiai, neigiamu komentaru buvo labai mazai. kad ilgam neissiplesti pasakysiu, kad mus priziurejusi gydytoja, kuri net neprisistate ir neturejo korteles su savo pavarde, apziurejusi is karto pagulde i gimdykla. kaklelis sunkiai atsidarinejo, saremiai buvo didziauisi, aparate rode apie 120-130, taciau gydytojos zodziais "is akiu matau, kad nuskausminimo nereikia"  su tokiais saremiais kankinomes nuo 14.00. pagaliau kaklelis atsidare, ir jau turejau gimdyti, gydytoja apziurejo, kad mergytes galvyte blogai isistaciusi, t.y. eina nosyte i prieki. sokinejau ant kamuolio, "staciau" vaiko galva. pagaliau, viskas ok, gimdysiu - pagalvjau su palengvejimu, nors is skausmo jau blaiviai galvot nebegalejau. bet, noretusi... artejo 20 valanda, ligoninej keiciasi pamaina, ir savo gydytojos as jau nebepamaciau. prasidejo stangos, akusere stumti neleido, gydytojo nera. apie 20.30 atejo naujas gydytojas Pozeras. pagimdziau. mergyte gime du kartus apsiviniojusia virkstele aplink kakleli, aciu Dievui, be pasekmiu. gydytojas Pozeras viska labai juvelyriskai susiuvo, aciu jam, labai gaila, kad is tos sumaisties nespejom jam atsidekoti, kita diena nebuvo jo ligoninej. tai vat, noriu galiausiai pazymeti, kad ne nuo ligonines priklauso , gera ji ar ne, o nuo pamainos , gydytoju, kuire dirba tuo momentu. ir... jokiu budu nenoriu peikti ligonines, nes del vieno zmogaus nereikia spresti apie visa personala... Na virkštelės apsisukimas ir apsisukimų skaičius taip pat nepriklauso nuo priėmusio gydytojo. Ir jeigu būtų gyd. požėra nuo pat pradžių, nemanau, kad kas nors būtų pasikeitę.
siaip tai kazkaip labai bijau  [/quote] Man irgi nedrasu, nes pirma karta bus Bet reikia tiketi, kad viskas bus gerai  Ziurek, kiek daug cia mamyciu, ir visos kazkaip juk atlaike ir dabar dziaugiasi savo vaikuciais  stebuklelio pamatymas po visko visus skausmus atpirks is karto manau. Man tai baisoka del to, kaip leliuku pasirupinti sugebesiu po gimdymo palatoje, nezinosiu ka ir kaip daryti ir pan. Na, bet reikia tiketi kad viskas bus gerai
[quote=Ruanda,2010 01 07, 13:10] siaip tai kazkaip labai bijau  [/quote] Man irgi nedrasu, nes pirma karta bus Bet reikia tiketi, kad viskas bus gerai  Ziurek, kiek daug cia mamyciu, ir visos kazkaip juk atlaike ir dabar dziaugiasi savo vaikuciais  stebuklelio pamatymas po visko visus skausmus atpirks is karto manau. Man tai baisoka del to, kaip leliuku pasirupinti sugebesiu po gimdymo palatoje, nezinosiu ka ir kaip daryti ir pan. Na, bet reikia tiketi kad viskas bus gerai  [/quote] zinau kad pagimdysi, pirma pagimdziauir dabar pagimdysiu, ir vis sakau kad viskas turi buti gerai, bet kazkaip sio gimdymo labai bijau ir dar nusprendem gimdyti nesusitarus, nezinau kas cia su manim darosi bet kazkaip neramu man ir tiek. Vis mintys sukasi kad tik nepaveluociau nuvaziuoti, toks jausmas kad nesuprasiu kada prasides saremiai, gal as is proto kraustausi  ....... ir vis neapsisprendziu kur vaziuoti i VGN ar i antakalni..... nors labiau linkstu i VGN, nesuprantu visai kas su manimi darosi
rabrasa
2010 01 07, 12:06
[quote=Ruanda,2010 01 07, 10:10] siaip tai kazkaip labai bijau  [/quote] Man irgi nedrasu, nes pirma karta bus Bet reikia tiketi, kad viskas bus gerai  Ziurek, kiek daug cia mamyciu, ir visos kazkaip juk atlaike ir dabar dziaugiasi savo vaikuciais  stebuklelio pamatymas po visko visus skausmus atpirks is karto manau. Man tai baisoka del to, kaip leliuku pasirupinti sugebesiu po gimdymo palatoje, nezinosiu ka ir kaip daryti ir pan. Na, bet reikia tiketi kad viskas bus gerai  [/quote] pasirupinsi tikrai  nelabai ten savanoriskai ateina padeti sesutes, bet jei drasiai klausi - tikrai viska parodys... o vat jau zindymas - pirmom dienom, ir pirmom savaitem, va cia tai issukis... prasykit kad parodytu, paziuretu ar tikrai taip duodat leliukui, ar tikrai taip jis apzioja, klausykit ar ryja... musu nepaleido viena diena, nes nelabai sekesi valgyti (nors atrode kad sekasi).. o pamokyti niekas nebuvo atejes...
[quote=rabrasa,2010 01 07, 13:06] Man irgi nedrasu, nes pirma karta bus Bet reikia tiketi, kad viskas bus gerai  Ziurek, kiek daug cia mamyciu, ir visos kazkaip juk atlaike ir dabar dziaugiasi savo vaikuciais  stebuklelio pamatymas po visko visus skausmus atpirks is karto manau. Man tai baisoka del to, kaip leliuku pasirupinti sugebesiu po gimdymo palatoje, nezinosiu ka ir kaip daryti ir pan. Na, bet reikia tiketi kad viskas bus gerai  [/quote] pasirupinsi tikrai  nelabai ten savanoriskai ateina padeti sesutes, bet jei drasiai klausi - tikrai viska parodys... o vat jau zindymas - pirmom dienom, ir pirmom savaitem, va cia tai issukis... prasykit kad parodytu, paziuretu ar tikrai taip duodat leliukui, ar tikrai taip jis apzioja, klausykit ar ryja... musu nepaleido viena diena, nes nelabai sekesi valgyti (nors atrode kad sekasi).. o pamokyti niekas nebuvo atejes... [/quote] Labai aciu  nes is tiesu sitie klausimai tai neramina
malvinka90
2010 01 07, 12:56
QUOTE(*Ausryte* @ 2010 01 06, 21:51) Parasysiu ir as savo ispudzius is VGN. Gimdziau gruodzio 22. Nuvaziavom nakti, nes namie 1.45 nubego vandenys. Ramiai susiruosem ir jau po 3 buvom vietoj. Priimamajam pirmiausia paklause vaikelio sirdies tonu, tada apziurejo daktaras ir liepe persirengti naktiniais, chalatu ir pan. Valdisku drabuziu nesiule, bet turejau savus, tai taip dar maloniau. Tuomet palydejo i gimdykla ir ten su vyru jau buvom iki pabaigos. Laukimas siek tiek uztruko. Bet siaip esam viskuo patenkinti. Ir personalu, ir ju darbu, ir rezultatu  Vaziavom su niekuo nesitare, tai buvo siek tiek neramu. Bet tikrai nenusivylem. Net nezinau akuseres ir gydytojos pavardziu. Bet akuseres vardas Roma, tikrai labai faina moteris - ir prablaskyt, ir nuramint moka. O daktare Julija - jauna, kai reikia, ir grieztoka. Zodziu, mums viskas tiko. As taip pat nei mokamos pagerintos, nei nepagerintos palatos negavau, todel vyras nakciai pasilikt negalejo. Labai jau daug gimdyviu pasitaike. Bet karantinas jau buvo kaip tik pasibaiges, tai lankymo valandom ir net ilgiau galedavo but. Sesutes paburbedavo, kad laikas iseit, bet siaip piktybiskai nevarydavo. Tik mus jau trecia diena jau isleido, o ir pati gerai jauciausi, tad nei palatos kaimyne netrukde, nei laikas labai neprailgo. Tik jau lova lova...  Ir per toki trumpa laika sugebejau nugulet abu sonus, net kaulus isiskaudo  Bet uztat grizusi namo savo lovoj miegojau kaip ant debesu  Sakute, sauksta, sauksteli ir puodeli turejau savo. Bet tikriausiai butu dave, jei nebuciau turejus. Tik man sus savais ir paciai maloniau valgyt. Drabuzelius leliukui turejau savus, bet gimdykloj pasake, kad duotume tik kojinytes ir pampersiuka. Kepuryte uzdejo ligonines, siaustinukus taip pat, tada dar suvyste i du vystyklus ir adijaliuka. Kita diena perregiau savais drabuzeliais. Tai kol kas tiek, jei kas nors dar ka nors domins ar pati atsiminsiu, parasysiu Sekmes busimoms mamytems  Sveikos.  O VGN cia kuri ligonine? nes as tom sutrumpintomis raidelemis ne labai gaudausi  ))
QUOTE(malvinka90 @ 2010 01 07, 12:56) Sveikos.  O VGN cia kuri ligonine? nes as tom sutrumpintomis raidelemis ne labai gaudausi  )) Vilniaus gimdymo namai, Tyzenhauzų g.
malvinka90
2010 01 07, 13:42
QUOTE(rabrasa @ 2009 12 28, 21:58) va va, man irgi susidare toks isudis, kad mes visos po kelis naujagimius namie turim ir viska pacios turim jau zinoti ir moketi. dar man keista - kad skirtingi medikai patardavo skirtingus, kartais netgi visiskai priesingus dalykus  esu tikra, kad butent tie skirtingi patarimai ir buvo priezastis, kodel neisleido musu mazuleles po dvieju paru... o teko ir Kucias sutikti VGN... aciu Dievui, kad Kuciu nakciai pavyko gauti mokama palata  Labas,o kiek kainuoja mokama palata?
kuskusas
2010 01 07, 14:38
QUOTE(saide @ 2010 01 06, 10:33) man jau ant dienu gimdymas, norejau paklausti kaip ten su rubais ir maistu, kai gimdziau pries beveik 7 metus tai dave viska ir man ir vaikui ir sakutes ir puodelius, o kaip dabar? kiek skaiciau tai mamai lygtais reikia viska savo tureti ir gimdymo metu ir po jo (turiu omeny drabuzius), o kaip vaikeliui nes net neisivaizduoju kiek tu rubeliu prisideti. Ir dar del tu valgymo irankiu duoda ar savo reikia tureti? nu kad netektu kokios sriubos gert... gal ir kvaili klausimai nu bet vis tiek gal galite atsakyti... dabar viska savo reik turet. duoda tik patalyne, patalpas gimdymui ir medikamentus Papildyta:QUOTE(malvinka90 @ 2010 01 07, 14:42) Labas,o kiek kainuoja mokama palata? 200 lt visam gulejimo laikui. jei su vyru tai dar + 50 lt taigi viso 250 lt sheimai neribotam laikui
*Ausryte*
2010 01 07, 14:48
QUOTE(rabrasa @ 2010 01 07, 13:06) Man irgi nedrasu, nes pirma karta bus Bet reikia tiketi, kad viskas bus gerai  Ziurek, kiek daug cia mamyciu, ir visos kazkaip juk atlaike ir dabar dziaugiasi savo vaikuciais  stebuklelio pamatymas po visko visus skausmus atpirks is karto manau. Man tai baisoka del to, kaip leliuku pasirupinti sugebesiu po gimdymo palatoje, nezinosiu ka ir kaip daryti ir pan. Na, bet reikia tiketi kad viskas bus gerai  Oi kaip as bijojau... Labai labai. Bet dabar galiu pasakyt, kad tikrai nera viskas taip baisu, kaip buvau prisivaizdavus is skaitytu istoriju ir pasakojimu. Net pati negaliu patiket, kad dar ta pacia diena nebeprisiminiau, kokie tie saremiu skausmai. Buvau nusiteikus ir epidurui, nes labai bijojau tu "ziauriu" skausmu. Bet laiku epiduro nesuleido, o paskui jau buvo velu. Ir dabar dziaugiuosi, kad viskas taip naturaliai isejo. O pamacius vaikeli skausmai ne tai kad atsiperka, jie tiesiog labai greit pasimirsta  As visada labiau prisiminsiu ta euforijos jausma, kai jau glaudziau salia mazuti, minkstuti ir dar dregna gumuleli, o ne skausma. As labai bijojau kirpimu, plysimu ir siaip pabaigos pacios, todel visa laika iki galo drebejau kaip lapelis  Bet dabar zinau ir kitoms galiu pasakyt, kad tai tikrai istveriama  Kadangi mano ispudziai is VGN tokie, tai pati ir kita karta ten vaziuociau gimdyt
Bambina0229
2010 01 07, 17:10
Lengva pasakyti nebijoti gimdymo, tiesiog siulau negalvoti apie tai, o tiesiog laukti. Mes taip pat važiavome nesitarę, personalas liuksiškas, prižiūrėjo tikrai gerai. Kai stumi vaikutį galvoji kad plyšį per pusę iki pat ausų, tačiau kai išstumi savo angeliuką, to skausmo nebelieka. Pilvo nera, skausmo taip pat, tik geras jausmas kai padeda ant pilvuko vaikiuką. Mano kleckis sugebėjo gamtinius reikaliukus man ant pilvo padaryti. Toks mažas, toks plykas, toks reksnys, bet mano Pogimdyviniam skyriui dirba labai irzli akušerė. Man ji vienintelė nepatiko. Su savo tais reikia krutimi maitinti, kaip vaikas gali neimti kruties. Zodziu jai karts nuo karto reikia griežčiau pasakyti, tada nutyla ir nueina. Žinau kad po gimdymo dar visai neatsigauni, o ir ligoninės slegia. Reikia tikrai morališkai pasiruošti tai ištverti. Mano kleckis tik 2 savaičiu man krutį paėmė. Soskių ten irgi neleidžia, bet aš visvien daviau ir man dzin. O visas kitas personalas man labai patiko. Gydytojos ir kitos seselės tikrai malonios, jei paklausi visada atsako, paaiškina, pajuokauja. Busimos mamytės, nesijaudinkite, viskas bus gerai  Mums pirmadieni bus trys savaitės, bet aš jau su šypsena prisimenu savo ašaras ir laipiojimus sienomis. Vaikas auga, kartu augsite ir Jus.
Mamytes, o kaip su epiduriniu ar reikia savo veztis adateles ar ten viska duoda? ar dabar mokamas tas malonumas? ar vyrui komplekta vienkartiniu rubu duoda? ar mokama palata vienviete? ir ko ji skiriasi nuo nemokamos? paskutini karta gimdziau pries beveik 7 metus, tai ziuriu tvarka keiciasi su laiku... ar dar yra palata, kur ir gymdo ir po to guli iki issirasymo (tada ji "7" berods buvo ir 200lt kainavo)?
Bambina0229
2010 01 07, 21:58
QUOTE(ninoo @ 2010 01 07, 19:38) Mamytes, o kaip su epiduriniu ar reikia savo veztis adateles ar ten viska duoda? ar dabar mokamas tas malonumas? ar vyrui komplekta vienkartiniu rubu duoda? ar mokama palata vienviete? ir ko ji skiriasi nuo nemokamos? paskutini karta gimdziau pries beveik 7 metus, tai ziuriu tvarka keiciasi su laiku... ar dar yra palata, kur ir gymdo ir po to guli iki issirasymo (tada ji "7" berods buvo ir 200lt kainavo)? Nesivežiau aš nei ringerio, nei epidurą. Kai padarė, paprašė atpirkti, bet kažkaip vyras nenupirko, tai ir išvažiavome. Tačiau visvien kai atsigausiu nuvešiu, nes nelabai norisi skoloj likti. Vyras jokių rubų neemė, tik šlepetes pasiemė, nes tie vienkartiniai kur ant batų užsideda plyšta. Dėl palatų nieko negaliu pasakyti, nes kai gimždiau dviviečių palatų nebuvo, jau nekalbu apie mokamas. Gulėjau keturvietej palatoj, kaimynės tikrai geros pasitaikė, tai net nesigailiu
|
|