Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vilniaus gimdymo namai VGN - 5 tema
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
kvietkas
QUOTE(Nastiona @ 2009 10 31, 12:30)
.. ir man marskinius dave,nors turejau savo, ir vaika aprenge,tik paprase pampersu ir vilnuoniniu kojinaiciu. dare cezari, tai gal del to ir gavom viska, net nezinau. turejau ringeri savo, tai atidaviau, nes nereikia man jo smile.gif
*

gimdziau pries menesi..as net nesidomejau, duotu ten kokius naktinius ar ne..man maloniau buvo su savais, zinau, kad tik as juos vilkesiu..pirkau tam kartui bet kokius pigius gal uz 12 LT kalvariju turguje, kad nebutu gaila ismesti..kadangi visai nesusitepe, tai pasilikau, gal dar pravers..
apie vaiko rubelius net nekalbu..juk taip smagu iskart aprengti vaikiuka savais graziais specialiai jam rinktais drabuzeliais wub.gif

QUOTE(Inga Dabašinskienė @ 2009 10 31, 12:41)
Dar kas lb nepatiko, tai triuksmas nuo remonto, jei vaikas ramus ir duoda pamiegot tai per ta remonta ne per kur. Apie remonta suzinojom tik atvyke gimdyti, nors pries trai buvom apsiziureti ir nieks nieko nesake.
Kadangi iplysau kas kart mane ziurejo ginekologas, tai visad po jo vizitu apsiverkdavau, labai jau grieztai jis ten tikrindavo. Visad po vizito pasakkydavo kad irase i kortele vaistu kad atnestu nuo skausmo, bet taip ju nieks ir neatnesdavo, pamirsdavo - kai pasakiau tai sake reikejo priminti smile.gif tai va.
*

as gulejau mokamoje palatoje, remonto triuksmo nesigirdejo..bet gal todel, kad mums ispuole savaitgalis g.gif pirmadieni ryte jau iskeliavom namo..
o vaistu paprasydavau pati..net nezinau, ar buvo irasyti i paskyrimus..kadangi diklofenako zvakutes abu vakarus nesuveikdavo, tai po to pasiprasydavau suleist ketanovo..
Nastiona
QUOTE(Ievuzele @ 2009 11 01, 13:56)
O kuo nepatiko ši gydytoja?

nu va kaip su tuo vandeniu  blink.gif net keista, kodėl nevisose palatose yra...
*

nepatiko to ,kad labai nenoriai bendravo su visom, pas viena nepastebejo zaliu vandenu, man vis sake kad dar daug tu vandenu,o veliau pasirodo ,kad ju neveik ir nebuvo...

Papildyta:
QUOTE(kvietkas @ 2009 11 01, 16:44)
gimdziau pries menesi..as net nesidomejau, duotu ten kokius naktinius ar ne..man maloniau buvo su savais, zinau, kad tik as juos vilkesiu..pirkau tam kartui bet kokius pigius gal uz 12 LT kalvariju turguje, kad nebutu gaila ismesti..kadangi visai nesusitepe, tai pasilikau, gal dar pravers..
apie vaiko rubelius net nekalbu..juk taip smagu iskart aprengti vaikiuka savais graziais specialiai jam rinktais drabuzeliais wub.gif
as gulejau mokamoje palatoje, remonto triuksmo nesigirdejo..bet gal todel, kad mums ispuole savaitgalis g.gif pirmadieni ryte jau iskeliavom namo..
o vaistu paprasydavau pati..net nezinau, ar buvo irasyti i paskyrimus..kadangi diklofenako zvakutes abu vakarus nesuveikdavo, tai po to pasiprasydavau suleist ketanovo..
*

as ir pirkau papigiai,kad ismest po to,bet kadangi cezaris,tai ir neleido,o vaikeli pati ir neaprengciau,nes po operacijos mane isveze i pooperacine palata, o maziu kitur.... ir ten jau nieks neklauso kaip as noriu:) o kita dien kai jau atnese vaikeli,tai ir aprengiau savais rubeliais:)

del remonto,tai nuo penktadienio daro ligonines fasada ir triuksmas bus smile.gif
srauni_upe
Mėgstu skaityti gražius atsiliepimus apie VGN, nes tada nusiraminu ir nebekreipiu dėmesio į giminių raginimus tartis, galvoti kiek duoti, kam duoti ir t.t. doh.gif

Tik klausimas toks: jei nori tos mokamos palatos, tai jei ji laisva kada už ją reik susimokėt kad į ją iš gimdyklos ir perkeltų? Tada kai pildai dokumentus priimamajam?

Nastiona
QUOTE(srauni_upe @ 2009 11 01, 21:17)
Mėgstu skaityti gražius atsiliepimus apie VGN, nes tada nusiraminu ir nebekreipiu dėmesio į giminių raginimus tartis, galvoti kiek duoti, kam duoti  ir t.t.  doh.gif

Tik klausimas toks: jei nori tos mokamos palatos, tai jei ji laisva kada už  ją reik susimokėt kad į ją iš gimdyklos ir perkeltų? Tada kai pildai dokumentus priimamajam?
*

tikrai nepergyvenk!!! nesitarem,nors vyras ir mama lb norejo, ir labai likau viskuo patenkinta!!!!!!!!!!!!! o del palatos,,,tai kai mane veze is pooperacines palatos,tai paklausiau ar yra mokamu laisvu,tai sake,kad kol kas ne,bet jei atsilaisvins tai pasakys.ir po piet atsilaisvino,bet ne uz 200,o uz 50, gera,suremontuota,tik nebuvo viduj WC ir mikrobanges, bet prie pat palatos buvo ir dusas ir wc
avilinka
As visad norejau gimdyti tik VGN, nes Antakalnio kraciausi del kysiu..
Gimdziau Rugpjuti. Atvykau 23h, o pagimdziau kita diena 11h. Jokiu remontu visai negirdejau, nors buvo ketvirtadienis. Buvau paprastoj palatoj, niekam nieko nemokejau ir nesitariau. Viskas praejo labai gerai, o gimdyma prieme Bozena su asistentu bei uzsukdavo gan daznai Razumas. Rubeliai buvo visi mano.
Didziausias pliusas tai sesutes thumbup.gif
Didziausias minusas baisiai kietos lovos smile.gif
Na o maistas tai toks puse velnio, bet pasibaisejau, kai pusryciams atnese supuvusius virtus kiausinius, Neperdedu nei kiek, jie buvo sugede, matyt seni ir isvirti, kai islupau, tai kvapas net i koridoriu prasiskverbe. Kai nuejau pasakyti sesutem, tai jos saltu veidu tepasake- nevalgykit. unsure.gif

P.S. Pamirsau pamineti del laselines. Kadangi buvo naktis, tai neliepe vyrui lekti i vaistine, bet ryte Gyd. Bozena paprase vyro nupirkti, tai atpirkome, o siaip nieko ir nepasakytu, jei ir tarkime nebutu atpirke blush2.gif
Zodziu ramiai gimdykite tuose VGN, ten viskas labai normaliai, aisku tik aplinka gan niuri gimdykloj, bet nieko, ne tas galvoj buna tada 4u.gif

Nu ir prirasiau bigsmile.gif
ivonai
prieš 3 savaites gimdžiau VGN man tenais labai patiko tik vienas minusas tenais tai sesutė viena su trumpais plaukais juodais stamboka tokia, vardo naįsidėmėjau. o taip viskas vyko visai normaliai ir priežiūra tenais gera smile.gif
žodžiu viskas ok
Opinoksė
QUOTE(laimutte @ 2009 11 04, 14:35)
O mes kazkaip nepagalvojom, kad vaziuot apsiziuret, as tai ne karto ten nebuvus, bet gal kaip nors surasim, kai reikalas prispirs ax.gif
*

Nuvaziuokit apsidairyt bent diena. Nes as ten lankausi, bet kai pirma kart vaziavom, tai MB pravaziavo posuki, ir nakti tikrai painiai butu surasti. Siaip ten viskas aisku, kas ir kur, bet bent is isores paziureti, apsiziureti kur nuvaziuot - patarciau. Beje, viduj gimdyklu ir palatu nebuvau apziuret, nematau reikalo. Vis tiek ten gimdysiu - tai koks skirtumas, ne sienos svarbu wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Birūta @ 2009 11 04, 14:55)
klausykites, as tai viena gimdysiu. kai su vyru - tai viskas suprantama, dazniausiai tase (kur jau tase - visas cemodanas) lieka masinoj iki perkels i pogimdyvine palata. o jei as viena - juk neisgrus manes su kelionine tase (tiek gaunasi mantos, kai viska nori susideti)?  g.gif o kas ja perstums po gimdymo is gimdyklos? ar tokios situacijos ten jiems sudaro papildomu problemu?  g.gif
Papildyta:
jergau kaip noriu gimdyyyyyyyyyyyyyyyt  doh.gif nervuoja tas pilvas ir pastovi nemiga jau kelis menesius  doh.gif
*

O as kad ir su MB planuoju gimdyt, vis tiek tysiuos visa didziausia tase. Ir tikrai nemanau, kad turetu ar galetu isvaryt blink.gif Galu gale - idesi i kisene koki 20 Lt. tai ir ta pati sesute pastums ta tavo tase iki palatos. Mano tase - monstras praktiskai, nors i gimdykla tik maisiukas joje, bet atvirai pasakius, nzn ar man is tos tases prireiks kokio chalato, ar kokio ranksluoscio - tai ka paskui MB siusiu iki masinos iskart? blush2.gif Geriau viska po ranka turesiu. O tase kampe pastoves. Kad ir didele doh.gif blush2.gif
Atidela
QUOTE(kuskusas @ 2009 11 04, 14:02)
su vyru.. kad pamatytu kur pro kur eit, kur mashina galima pasistatyt ir pan smile.gif
*

o galima po vyro darbo pas juos kazin vaziuot? ar tada geriau savaitgali? g.gif tik as bijau kad savaitgali ten isvis niekas nieko nenores rodyt smile.gif

o del tasiu. vienuose kursuose mums protingai rekomendavo susideti 2 tases. viena i gimdykla, o kita jau ko reik i pogimdyvine. tik nepasake kur ka det doh.gif as tikrai neisivaizduoju kur ko reik. unsure.gif
kuskusas
QUOTE(Atidela @ 2009 11 04, 17:56)
o galima po vyro darbo pas juos kazin vaziuot? ar tada geriau savaitgali?  g.gif  tik as bijau kad savaitgali ten isvis niekas nieko nenores rodyt smile.gif
o del tasiu. vienuose kursuose mums protingai rekomendavo susideti 2 tases. viena i gimdykla, o kita jau ko reik i pogimdyvine. tik nepasake kur ka det  doh.gif as tikrai neisivaizduoju kur ko reik.  unsure.gif
*

as su akushere tariausi del apsizhiurejimo, tai ji sake kad ish anksto susitarus galima ir po darbo dienos, tai nenoriu jos trukdyti ne jos darbo laiku, tai vyras laisva pasieme... irgi nori pabendrauti, pasiklausineti ir pan...
o tashes tai ir ash 2 susikroviau.. i gimdykla ir i palata. nes pirmaji RK gimdzhiau tai neleido neshtis visko i gimdyka.. nors gimdykla tai turbut 4 palatu dydzjio buvo... g.gif
labo
QUOTE(kuskusas @ 2009 11 04, 19:29)
as su akushere tariausi del apsizhiurejimo, tai ji sake kad ish anksto susitarus galima ir po darbo dienos, tai nenoriu jos trukdyti ne jos darbo laiku, tai vyras laisva pasieme... irgi nori pabendrauti, pasiklausineti ir pan...
o tashes tai ir ash 2 susikroviau.. i gimdykla ir i palata. nes pirmaji RK gimdzhiau tai neleido neshtis visko i gimdyka.. nors gimdykla tai turbut 4 palatu dydzjio buvo... g.gif
*

as i gimdykla tik vaiko rubelius, vandeni sau ir rankine. visa kita gi apsirengsiu priimamajame. bet i pogimdyvine tai didziule tase gavos...
Klaipedoje, kai gimdziau pirmaji, as pirma atvaziavau, paskui vyras su visu cemodanu atvare - buvo visi baisiai nepatenkinti, liepe i masina isnest (o jei jos nera kaip tycia???) paskui atbego labai maloni akusere ir liepe uzkist uz tecio foteliuko...
Atidela
QUOTE(kuskusas @ 2009 11 04, 19:29)
*as su akushere tariausi del apsizhiurejimo, tai ji sake kad ish anksto susitarus galima ir po darbo dienos, tai nenoriu jos trukdyti ne jos darbo laiku, tai vyras laisva pasieme... irgi nori pabendrauti, pasiklausineti ir pan...
**o tashes tai ir ash 2 susikroviau.. i gimdykla ir i palata. nes pirmaji RK gimdzhiau tai neleido neshtis visko i gimdyka.. nors gimdykla tai turbut 4 palatu dydzjio buvo... g.gif
*

*ar tu cia su ta akusere ir del gimdymo susitarus ar cia siaip su kokia darbuotoja del apziuros susitarus?
**o RK tai zinau kad neleidzia belenko nestis. dar girdejau is pacios RK akuseres, kad perkrausto gimdyves tase tipo ko jai reikes o ko ne doh.gif

QUOTE(Birūta @ 2009 11 04, 21:33)
as i gimdykla tik vaiko rubelius, vandeni sau ir rankine. visa kita gi apsirengsiu priimamajame. bet i pogimdyvine tai didziule tase gavos...
Klaipedoje, kai gimdziau pirmaji, as pirma atvaziavau, paskui vyras su visu cemodanu atvare - buvo visi baisiai nepatenkinti, liepe i masina isnest (o jei jos nera kaip tycia???) paskui atbego labai maloni akusere ir liepe uzkist uz tecio foteliuko...
*

o pvz visokius iklotelius ir sauskelnes sau po gimdymo nereik imti i gimdykla?
labo
QUOTE(Atidela @ 2009 11 04, 23:02)
*ar tu cia su ta akusere ir del gimdymo susitarus ar cia siaip su kokia darbuotoja del apziuros susitarus?
**o RK tai zinau kad neleidzia belenko nestis. dar girdejau is pacios RK akuseres, kad perkrausto gimdyves tase tipo ko jai reikes o ko ne  doh.gif
o pvz visokius iklotelius ir sauskelnes sau po gimdymo nereik imti i gimdykla?
*

**iklotu neemiau, paklotu nereikejo. i rankine isimeciau pora TENA dideliu sauskelniu ir vienas apsivilkus buvau...
bet o kur det ta tase tada? g.gif isnaglejo personalas, kad moterys su vyrais gimdo - viska vyrams ant peciu ir palieka. o jei viena moteris? jeigu po gimdymo dar puse paros nera kaip is lovos islipt kieno mazesnis spaudimas... doh.gif
kampulia
As gimdziau pries 3 men. Buvau susikrovusi viena tase, bet i ja atskirai sudejau i maisiuka tai, ko reikejo gimdykloj, kad nereiketu ilgai ieskoti (sau rubai, vanduo, iklotas, vaiko rubeliai ir dar atskirai viskas, ka gydytoja sake turet- ringeris, kateteris, paklotai...). Priemime persirengiau- naktiniai, chalatas, slepetes; rubus, su kuriais atvaziavau vyras nunese i masina. Su visa tase mus palydejo i gimdykla, daiktus sudejome i spintele. po gimdymo vel su visais daiktais keliavom i palata, tase vyras paeme, bet manau kas nors pagelbetu, jei gimdyve viena.
SaDa
gal gali kuri mamyte pasakyti, ar i palata reikia paimti vaikuciui pataline, nes kai buvau paziureti palata VGN'e tai gimdyves lova paklota, o kur vaikutis guli tai tuscias guktukas.
labo
QUOTE(SaDa @ 2009 11 05, 17:21)
gal gali kuri mamyte pasakyti, ar i palata reikia paimti vaikuciui pataline, nes kai buvau paziureti palata VGN'e tai gimdyves lova paklota, o kur vaikutis guli tai tuscias guktukas.
*

patalynes tikrai nereik. pasiimk pleda del visa ko. as po gimdymo buvau tokioj euforijoj, kad visas tris dienas vaiko is savo lovos neiskeliau - lovyte buvo reikalinga tik praustis ar i tualeta einant...
srauni_upe
o ar leidžia VGN sąrėmių metu judėt, vaikščiot, jei yra poreikis? ax.gif ax.gif
linella
sveikos,
gimdziau as toj ligoninej pries 5 dienas. Namucio mus isleido kai lialiui suejo 2 dienos. Viskas buvo super ir gydytoja ir akusere smile.gif nesitariau nei su niekuo 4u.gif taip su vyru buvom nusprende. Turejau ir as tasiuke su savo ir vaiko rubais. Be jokiu problemu pasiemiau i gimdykla. ax.gif Ko butent reikia gimdykloj: iklotu ( TENA turejau ), vandenuko, chalateli, savus naktinukus, TENA pakloteliu ( jie ir savo duoda, bet jie medziaginiai, tai greitai permirksta ir manau nelabai malonu gulet ant tokio )... kaip ir viskas. Net mazyli aprengia savais rubais tik papraso kojiniciu ir pamperiuko. Po to palatoje, kai biski atsigauni gali perrengti savo rubeliais.(kadangi pagimdziau vakare, tai per nakti neperrenginejau) mirksiukas.gif
saremiu metu gali vaikscioti, ant kamuolio pasedeti, bet jei esi pajungta prie aparato, kur vaikelio sirdute klauso, tai tik guli ir kaip as sakiau vrui "kaifuoji" unsure.gif unsure.gif unsure.gif siaip pakankamai daznai jungia prie to aparato, kad vis galetu stebeti stebukliuko bukle.... artejant finisui taip ir lieki su prijungtu iki galo.... i palata perveza kazkur mazdaug nuo val iki 2. Manau tai priklauso nuo mamytes bukles.....
Papildyta:
dar nedadejau biggrin.gif kaldryciu jokiu nereikia, duoda ligonineje. Siaip gydytojai bent jau pirma nakti rekomenduoja mazyli laikyti prie saves lovoj 4u.gif pas mane jis prabuvo visa laika, nereikejo jokios ten lovytes smile.gif
ligonine tik uz maitinima krutimi, personalas puikiai paaiskina kaip pradeti maitinti. Kiekviena diena vizituoja leliuku gydytoja, kuri stropiai apziuri vaikelius, pasiteirauja kokios bedos ir panasiai. Taip pat nepamirstamos ir mamytes.
Jas taip pat apziuri blush2.gif blush2.gif blush2.gif

Neturiu jokiu nusiskundimu..... thumbup.gif
sekmes mamytems vis dar auginancioms pilvelius 4u.gif
linella
na chalatelis nebutinas, bet pas mane gimdykla buvo be tualeto, tai pedinau per koridoriu i ji. ir priimamajame kai persirengi naktinukus ir gi chalata uzsimeti. siaip gimdyklos siltos, mes net su vyru langa prasidarinejom, nes isbuvau joje 7 val smile.gif

geda prisipazint, bet zinau tik gydytojos varda Jurate, o akuseres is tos laimes matyt pamirsau 4u.gif
Diamond
QUOTE(Birūta @ 2009 11 04, 21:33)
*

Na gimdziau as pries du metus, tai jokiu problemu del tasiu nebuvo. As buvau paguldyta i patologini ir vyras priveze visko ko reikia ir nereikia, bet ta pati vakara prasidejo gimdymas, tai sesele pati visus tuos maiselius surinko ir padejo pernesti i gimd.palata. Dar vyras atvaziavo su sukrauta tase, zodziu niekas nei puse zodzio nepasake.

QUOTE(srauni_upe @ 2009 11 05, 19:19)
o ar leidžia VGN sąrėmių metu judėt, vaikščiot, jei yra poreikis?  ax.gif  ax.gif
*

Gali daryti kas tau patogu, tik kai pajungia aparata sirdutes toniukam, tada guli. Jau kai i pabaiga viskas, tada guli nes aparatas pastoviai pajungtas.
Opinoksė
QUOTE(laimutte @ 2009 11 05, 22:07)
Aciu uz info 4u.gif  tik dar norejau paklausti - chalato gimdykloj tikrai reikia? Nu pas mane jis tiek vietos uzima doh.gif , kad reik tada didesne tase i gimdykla imti unsure.gif
*

laimutte, as uztat imu viena tase, kurioj maiselis i gimdykla. Nes tiesiog jei savo chalata pasiimsiu i gimdyklos tase, tai gausis ta pati tase - tik pavadinimas bus "gimdykline'. O cia tiesiog turesiu gimdyklos maiseli, o is didziosios tases issitrauksiu chalata wink.gif
olga25
QUOTE(pupune @ 2009 11 08, 16:13)
Nors man dar tolokai, bet beveik jau apsisprendusi, kad gimdysiu VGN. Girdėjau labai gerus atsiliepimus apie kolektyvą ir pan.

Planuoju tartis su akušere Božena, gal galite daugiau apie ją papasakoti? Gal žinote kokia atlygio sumelė?  smile.gif
*

Mano akusere buvo Bozena. Tikrai puiki moteris thumbup.gif Galite pilnai ja pasikliauti mirksiukas.gif Del atlygio tai as tariausi su Razumu, o Bozena su juo ir dirba tai daviau bendrai 1000 lt. Mazdaug 800 daktarui, 200 akuserei ir 100 anestezeologei.
kuskusas
QUOTE(pupune @ 2009 11 08, 16:13)
Nors man dar tolokai, bet beveik jau apsisprendusi, kad gimdysiu VGN. Girdėjau labai gerus atsiliepimus apie kolektyvą ir pan.

Planuoju tartis su akušere Božena, gal galite daugiau apie ją papasakoti? Gal žinote kokia atlygio sumelė?  smile.gif
*

tik pasiklausk kada ji tikrai laisva smile.gif nes ash bandzhiau tartis, tai ji tarp savo reikalu minute ishtaike, atleke pashnekejo, neleido net ishsizhioti ir ishleke smile.gif
visko būna
QUOTE(olga25 @ 2009 11 08, 20:13)
daviau bendrai 1000 lt. Mazdaug 800 daktarui, 200 akuserei ir 100 anestezeologei.

mamkos, ar išprotėjot blink.gif kas čia tokius įkainius nustatė? doh.gif
Yola
Sveikos,

man dar vasario men gymdyti bet jau apsisprendziau kad VGN,
o del mokiejimu...
pries 4sav gynde mano pussesere tai niekam nieko nemokiejo ir buvo gerai, buvo pries tai abziuroj pas akusere, norejo tartis tai kai paklause kiek, tai kaina buvo apie 1200, bet nespejo susitarti ir pagalvojo kad kam? vistiek gydytojai padare ka reikejo, pati moteris tures gymdyti a tie pinigai tai tik ismetimas... mano nuomone...
dar palatoje gulejo viena moteris, sumokiejo uz cezari, bet po to irgi sake kam? visvien jai buvo planinis.
taigi manau nebent jei kazkas panores tai galima bus atsidekoti po.
pupune
QUOTE(olga25 @ 2009 11 08, 19:13)
Mano akusere buvo Bozena. Tikrai puiki moteris thumbup.gif Galite pilnai ja pasikliauti mirksiukas.gif Del atlygio tai as tariausi su Razumu, o Bozena su juo ir dirba tai daviau bendrai 1000 lt. Mazdaug 800 daktarui, 200 akuserei ir 100 anestezeologei.
*

ačiū už nuomonę, planuoju tartis tik su akušere ir aš girdėjau apie tokias "stafkes"...
QUOTE(kuskusas @ 2009 11 08, 19:41)
tik pasiklausk kada ji tikrai laisva smile.gif nes ash bandzhiau tartis, tai ji tarp savo reikalu minute ishtaike, atleke pashnekejo, neleido net ishsizhioti ir ishleke smile.gif
*

ačiū už patarimą, na bandysiu "prisikasti" iki jos, tikiuosi pagelbės draugė, kuri gerai ją pažįsta smile.gif
grizete
sveikos 4u.gif
gimdžiau prieš beveik pusantrų metų, bet vistiek norėčiau pasidalinti ir savo potyriais. visų pirma, pasakysiu, kad su niekuo nesitariau ir niekam nemokėjau, nes esu taip nusistačiusi. prieš gimdymą dar pagulėjau patologiniam porą dienų, į gimdyklą keliavau su visu krepšiu, nes prasidėjo naktį, slaugutė padėjo nusinešti net neprašyta rolleyes.gif priimamajame perrengė ligoninės drabužiukais ir į gimdyklą. kadangi man visąlaik buvo prikabintas tas aparatas, tai niekur neaikščiojau, tik porą kartų į WC... doh.gif kadangi vandenis nuleido, tai niekas nelašėjo bevaikštant. po gimdymo aprengė švariais ligoninės naktiniais, apiprausė ir išvežė į pogimdyvinę palatą, mažiukę aprengė mano paruoštais drabužiukais, dar prieš tai atsiklausė, kokiais rengti ax.gif gimdymą priėmė gydytoja Jūratė, berods, (buvau be akinių negalėjau įskaityt, o kai prisistatė, to neprisimenu doh.gif blush2.gif ) ir akušerė Jolanta. abidvi superinės specialistės ir šilti žmonės thumbup.gif sėkmės visoms belaukiančioms savo pupuliukų 4u.gif mirksiukas.gif
Diamond
QUOTE(srauni_upe @ 2009 11 08, 19:06)
nu  žinok tiek dar suprantu, kad jei nuo kraujavimo. mirksiukas.gif
Bet jei norėsiu i wc pvz tai gal nuoga subine nelėksiu su varvančiais vandenais

Kažkuri beje pasakojo, kad vandenys bėgo lėtai, o jei leido vaikščiot, tai vaikščiojo su iklotu ar tai pampersu, tai kad  4u.gif
*

O as apie tai nepagalvojau, pirma gimdziau 18 val., bet nenorejau i wc g.gif 4u.gif
srauni_upe
QUOTE(Diamond @ 2009 11 08, 22:00)
O as apie tai nepagalvojau, pirma gimdziau 18 val., bet nenorejau i wc  g.gif  4u.gif
*

Na matyt visom skirtingai būna smile.gif Maža ką

~Sunny~
QUOTE(pupune @ 2009 11 08, 21:18)
ačiū už nuomonę, planuoju tartis tik su akušere ir aš girdėjau apie tokias "stafkes"...
*

na kiek daugoka , bent jau man atrodo.. Gyd. 500-800 lt priklausomai nuo to kiek ji dalyvaus tam gimdyme ir kitu aplinkybiu, akuserei 100 lt, anesteziologui 50-100 lt. Na bet ne daugiau tikrai..
Isvis tokia kvaila situacija pas mus LT. Nesitari, tai drebanciom kinkom vaziuoji gimdyt, jei nekokia finansine padetis, bet visgi susitari del sventos ramybes, tai blogai jauties, nes duodi maziau nei kad "nustatyta stafke" doh.gif smile.gif Bet ka jau padarysi, tikekimes jos supranta mus ir kad pasikeis kadanors sita "sistema" smile.gif
labo
QUOTE(visko būna @ 2009 11 08, 19:55)
mamkos, ar išprotėjot blink.gif kas čia tokius įkainius nustatė?  doh.gif
*

lotuliukas.gif
nesistebek. gali buti, kad jei pakisi kokius 500 litu isgirsi ne tai, kad aciu ar neduokit, o tai, kad daktaras neiseis is palatos ir pasakys "uz gimdyma mes imam 1000 litu" ir lauks stovedamas, kad dadetum lotuliukas.gif mano draugei taip buvo. susitarus. nesitarus gal tu 500 atsidekojimui pakaktu... g.gif ot litas nuvertejo krizes laikais - 500 jau ne pinigas lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(~Sunny~ @ 2009 11 08, 23:59)
na kiek daugoka , bent jau man atrodo.. Gyd. 500-800 lt priklausomai nuo to kiek ji dalyvaus tam gimdyme ir kitu aplinkybiu, akuserei 100 lt, anesteziologui 50-100 lt. Na bet ne daugiau tikrai..
Isvis tokia kvaila situacija pas mus LT. Nesitari, tai drebanciom kinkom vaziuoji gimdyt, jei nekokia finansine padetis, bet visgi susitari del sventos ramybes, tai blogai jauties, nes duodi maziau nei kad "nustatyta stafke"  doh.gif  smile.gif Bet ka jau padarysi, tikekimes jos supranta mus ir kad pasikeis kadanors sita "sistema"  smile.gif
*

nebutinai drebanciom - mes tai ne lito neduosim, bet esam ramus - visvien gausiu viska, kas priklauso. gal maziau kartu ateis i palata (arba tiek pat daug - tikedamiesi atlygio biggrin.gif ), bet vis vien juk viska padarys kaip priklauso. nu as suprantu padeka gydytojui, kuris visa nestuma tave priziurejo, atvaziavo i gimdyma ne savo darbo metu ir pas kuri likusi gyvenima tu lankysiesi, bet kitu atveju (vienkartiniu atsidekojimu) nesuprantu - juk iseisi ir tave pamirs... eiline gimdyve...
olga25
Na duoti ar neduoti cia kiekvienos reikalas. Norejau gimdyti butent pas ta daktara todel ir nusprendziau tartis. Beje man reikejo daryti ekstrini CP. Aisku kad bet kuriuo atveju visas priims ir be daktaro niekas neliks, bet as tikrai nenoreciau kaip mano drauge kankintis virs paros ir kad niekas net neprieitu doh.gif Aisku situacija nenormali, bet yra kaip yra. Tikiu kad yra labai daug istoriju kai nieko nemokejo ir viskas buvo labai gerai, bet as rizikuoti nelinkusi. Gimdysiu ne 100 kartu biggrin.gif
SaDa
QUOTE(olga25 @ 2009 11 08, 20:13)
*

Na ka vienos islepina daktarus, o kitos paskui jaucias blogai, nes negali tiek pinigu skirti. As nesupratu jei esat turtingos tai vaziuokit gimdyti i Baltijos Amerikos klinika. Ar mokedamos moterys nesupranta, kad jos ir skatina kisius, o tuo labiau nustato ir stafkes. Jei visos butume solidarios ir atsisakytume tokiu "vokeliu" tai manau gydytojai butu malonus visoms, ne tik toms kurios daugiau dave.
kuskusas
lotuliukas.gif chia kazhkuri rase, kad akushere 12oo lt paprashe lotuliukas.gif tai gal ji gimde uz ja??? ash manau, kad jau uz CP gydytojui 1ooo shiais laikais yra daugoka, o akusherei max 5oo jei labai jau daug padaro...
kuo toliau tuo labaiu linkstu prie varianto gimdyt nesirtarus... bet nzn kaip daryt su gimdymo planu, nes shiokiu tokiu man labai savrbiu pageidavimu vaikuchio atzhvilgiu turiu... g.gif
Atidela
QUOTE(Diamond @ 2009 11 08, 23:00)
O as apie tai nepagalvojau, pirma gimdziau 18 val., bet nenorejau i wc  g.gif  4u.gif
*

vienuose mokymuose rekomendavo eiti pasysioti kas valanda. g.gif nesvarbu kad galvoji kad nenori ar kad ten vos pavarvinsi.
Rokile
QUOTE(Atidela @ 2009 11 09, 12:38)
vienuose mokymuose rekomendavo eiti pasysioti kas valanda.  g.gif  nesvarbu kad galvoji kad nenori ar kad ten vos pavarvinsi.
*

Jo?? O kokie argumentai ? As irgi 19 h gimdziau ir ne karto nebuvau WC, isskyrus, aisku pradini etapa - klizma ax.gif
srauni_upe
Tai vistiek tuo metu juk skysčius vartoji, negi visus išprakaituoji...?
garra
QUOTE(Birūta @ 2009 11 09, 09:22)
lotuliukas.gif
nesistebek. gali buti, kad jei pakisi kokius 500 litu isgirsi ne tai, kad aciu ar neduokit, o tai, kad daktaras neiseis is palatos ir pasakys "uz gimdyma mes imam 1000 litu" ir lauks stovedamas, kad dadetum  lotuliukas.gif mano draugei taip buvo. susitarus. nesitarus gal tu 500 atsidekojimui pakaktu...  g.gif  ot litas nuvertejo krizes laikais - 500 jau ne pinigas  lotuliukas.gif

*

nu čia tai aš neįsivaizduoju koks naglas gydytojas turi buti, kažkoks siaubas. man atrodo gydytojas turi džiaugtis kad atsidėkoja žmonės o jau kiek tai ne jie nustatyti turi o žmogus kuris moka kiek gali
srauni_upe
QUOTE(garra @ 2009 11 09, 14:32)
nu čia tai aš neįsivaizduoju koks naglas gydytojas turi buti, kažkoks siaubas. man atrodo gydytojas turi džiaugtis kad atsidėkoja žmonės o jau kiek tai ne jie nustatyti turi o žmogus kuris moka kiek gali
*

Tai tos sumos skirtingos jei gimdoma "susitarus" ir jei "atsidėkoji". Jei "atsidėkoji", tai man regis gali bet kiek duot. O jei "susitarus", tai yra konkrečios stafkės... nes gydytos atvažiuoja ne savo budėjimo metu ir pan.
Jurgitukez
QUOTE(~Sunny~ @ 2009 11 08, 23:59)
Isvis tokia kvaila situacija pas mus LT. Nesitari, tai drebanciom kinkom vaziuoji gimdyt, jei nekokia finansine padetis, bet visgi susitari del sventos ramybes, tai blogai jauties, nes duodi maziau nei kad "nustatyta stafke"  doh.gif  smile.gif Bet ka jau padarysi, tikekimes jos supranta mus ir kad pasikeis kadanors sita "sistema"  smile.gif
*

Kaip gali pasikeisti sistema, jeigu žmonės nenori ir nesiruošia keistis. Nuo savęs reikia pradėt... Kodėl ta gydytoja turi kviesti Specialiųjų tyrimų tarnybą, kad jai siūlo kyšį? Nekvies... kol bus tokių, kurios ar kurie tuos kyšius duoda ir netgi kitaip neįsivaizduoja...
Atidela
QUOTE(laimutte @ 2009 11 09, 14:18)
Jo?? O kokie argumentai ? As irgi 19 h gimdziau ir ne karto nebuvau WC, isskyrus, aisku pradini etapa - klizma ax.gif
*

uzsirasiau tik kad reikia, bet be paaiskinimo blush2.gif
matyt tada buvo labai aisku blush2.gif
kuskusas
QUOTE(Birūta @ 2009 11 09, 10:22)
lotuliukas.gif
nesistebek. gali buti, kad jei pakisi kokius 500 litu isgirsi ne tai, kad aciu ar neduokit, o tai, kad daktaras neiseis is palatos ir pasakys "uz gimdyma mes imam 1000 litu" ir lauks stovedamas, kad dadetum  lotuliukas.gif mano draugei taip buvo. susitarus. nesitarus gal tu 500 atsidekojimui pakaktu...  g.gif  ot litas nuvertejo krizes laikais - 500 jau ne pinigas  lotuliukas.gif
Papildyta:

*

o tai gal jie tada turetu kaininka pateikti priesh proceduras??? nu jei MB ishgirstu toki pareishkima, tai tas daktarelis begte ishbegtu ish palatos biggrin.gif
Diamond
QUOTE(Atidela @ 2009 11 09, 18:17)
uzsirasiau tik kad reikia, bet be paaiskinimo  blush2.gif
matyt tada buvo labai aisku  blush2.gif
*

Na per pirma nestuma ir as lankiau ivairius kursus, bet tokio niekur negirdejau g.gif O dabar i viska naturaliai ziuriu, nenori nereikia rolleyes.gif Jei mamai gerai, tai ir maziukui gerai.
labo
QUOTE(garra @ 2009 11 09, 15:32)
*

Saltanaviciene
taigi, jei kas pas ja norit gimdyt susitarus - nepasiploninkit pinigines pries gimdyma mirksiukas.gif
pumpa
QUOTE(Birūta @ 2009 11 10, 10:01)
Saltanaviciene
taigi, jei kas pas ja norit gimdyt susitarus - nepasiploninkit pinigines pries gimdyma  mirksiukas.gif
*

As gimdziau pas Saltanaviciene, lankausi pas ja visa nestuma. Kas lecia gimdymo buvo sutarta, del kainos net kalbet nenorejo. As 2 kartus bandziau klausti. Vyras kita diena pogimdymo dave vokeli, jinai kiekviena diena uzeidavo, paklausdavo kaip sekasi. Toks pasakymas gali buti apie bet kuri daktara, kaip kam pasisieke.
Ir dabar laukiames antro vaiko, ir ruosiuosi gimdyt pas ja.
rabrasa

Sveikos mamos,

man labai rupetu, ar visais atvejais vyrui imanoma pasilikti? Ar isvaro paskui ir tik lankymo valandomis leidzia ateiti? suprantu kad tose mokamose palatose galima ramiausiai visiems trims gyventi smile.gif kiek ju ten yra?

o jei visos mokamos palatos uzimtos, ir likusios tik paprastos? ar tada vyrui likti kartu su mama - jokiu sansu?
laukiu pirmo leliuko, tai man sitai labai aktualu... norime abu nei minutelei nesiskirti su leliuku ir viens su kitu wub.gif

labai aciu uz atsakymus 4u.gif
Atidela
QUOTE(rabrasa @ 2009 11 10, 21:36)
Sveikos mamos,

man labai rupetu, ar visais atvejais vyrui imanoma pasilikti? Ar isvaro paskui ir tik lankymo valandomis leidzia ateiti? suprantu kad tose mokamose palatose galima ramiausiai visiems trims gyventi smile.gif kiek ju ten yra?

o jei visos mokamos palatos uzimtos, ir likusios tik paprastos? ar tada vyrui likti kartu su mama - jokiu sansu?
laukiu pirmo leliuko, tai man sitai labai aktualu... norime abu nei minutelei nesiskirti su leliuku ir viens su kitu  wub.gif

labai aciu uz atsakymus  4u.gif
*

mokamos palatos-gimdyklos yra tik dvi.
o pvz kaune kaip ir AK tai yra atskirai mokamu palatu, o cia ne, jos sujungtos su gimdyklom. todel jeigu tau pagimdzius ir atsilaisvins mokama palata-gimdykla jau niekas ten taves neperkels, nes pagimdei.
labo
QUOTE(rabrasa @ 2009 11 10, 21:36)
Sveikos mamos,

laukiu pirmo leliuko, tai man sitai labai aktualu... norime abu nei minutelei nesiskirti su leliuku ir viens su kitu  wub.gif

labai aciu uz atsakymus  4u.gif
*

as ka tik is po apziuros GN grizau, tai paklausiau, kai nelankymo valandos pro kur nakti vyrui ieit/iseit. pro priemimo skyriu, sake moteris. bet kada vyrams kursuoti leidzia smile.gif bet del kelevieciu palatu tai nzn...
Papildyta:
QUOTE(pumpa @ 2009 11 10, 20:53)
As gimdziau pas Saltanaviciene, lankausi pas ja visa nestuma. Kas lecia gimdymo buvo sutarta, del kainos net kalbet nenorejo. As 2 kartus bandziau klausti. Vyras kita diena pogimdymo dave vokeli, jinai kiekviena diena uzeidavo, paklausdavo kaip sekasi.  Toks pasakymas gali buti apie bet kuri daktara, kaip kam pasisieke.
Ir dabar laukiames antro vaiko, ir ruosiuosi gimdyt pas ja.
*

lygiai taip pat buvo ir draugei. kai pagimde, tuomet dave 600 litu. tiesiai sviesiai isgirdo, kad "1000 imam". dadejo. bet patenkinti jos prieziura. tik nesitikejo, kad tiek kainuos, nes gimde per jos pamaina - atskiro atvykimo nereikejo. antra irgi pas ja gimdys smile.gif
rabrasa
QUOTE(Atidela @ 2009 11 10, 20:10)
mokamos palatos-gimdyklos yra tik dvi.
o pvz kaune kaip ir AK tai yra atskirai mokamu palatu, o cia ne, jos sujungtos su gimdyklom. todel jeigu tau pagimdzius ir atsilaisvins mokama palata-gimdykla jau niekas ten taves neperkels, nes pagimdei.
*

gal paprastose palatose galima lova vyrui issipirkt uz kazkoki mokesti, kad vis tiek jis galetu nakvoti?

bet nelabai supratau kaip ten gimdyklos su palatom sujungtos. jei pagimdau toj gimdykloj, tada is karto i ta pagerinta palata papuolu, ir kol guliu joje - nieks toj gimdykloj nebegimdo?
srauni_upe
Tai kad čia moterys ankščiau yra rašiusios įvairiai dėl tų palatų.

Vienos rašė, kad mokamos palatos yra 3 aukšte ir jos atskirai nuo gimdyklų ir jei pasilieka vyras kainuoja 250...

Tada kažkas rašė kad yra dvi palatos - gimdyklos, rodos 200 lt

Dar kažkas rašė, kad vyras gali pasilikti paprastoje dvivietėje palatoje sumokėjus 50 Lt

Žodžiu, dabar tingiu, bet rytoj knisiu visą forumą matyt...

O dėl vyrų pasilikinėjimo kelievietėje palatoje, tai sorry tikrai nenorėčiau gulėti su tokiomis moterimis, kurių vyrai dar ištisai kiurkso, ir savąjį bendram labui išsiųsčiau namo... unsure.gif
labo
QUOTE(srauni_upe @ 2009 11 11, 00:04)
Tai kad čia moterys ankščiau yra rašiusios įvairiai dėl tų palatų.

Vienos rašė, kad mokamos palatos yra 3 aukšte ir jos atskirai nuo gimdyklų ir jei pasilieka vyras kainuoja 250...

Tada kažkas rašė kad yra dvi palatos - gimdyklos, rodos 200 lt

Dar kažkas rašė, kad vyras gali pasilikti paprastoje dvivietėje palatoje sumokėjus 50 Lt

Žodžiu, dabar tingiu, bet rytoj knisiu visą forumą matyt...

O dėl vyrų pasilikinėjimo kelievietėje palatoje, tai sorry tikrai nenorėčiau gulėti su tokiomis moterimis, kurių vyrai dar ištisai kiurkso, ir savąjį bendram labui išsiųsčiau namo...  unsure.gif
*

nemanau, kad galima vyrui miegot kelevieteje palatoje. nu sorry, nesuprasciau as to vyro ir jo zmonos tikrai... turbut pati ji lauk isgrusciau doh.gif kelios pabuvimo valandos tai visiskai normalu, bet paromis blink.gif man rods, kiek vakar skaiciau - kelevietese vyrams teleidzia iki 20 val. lankyti... g.gif
zinau tik, kad mokama palata su/salia gimdykla - 200 litu gimdyvei nepriklausomai nuo paru skaiciaus + 50 litu vienkartinis mokestis vyrui, jei jis pasilieka miegot (irgi nepriklauso nuo naktu/dienu skaiciaus). taip, tuo metu toj gimdykloj niekas negimdo.
yra dar po 50 litu lygtai uz para ar uz visa laika, bet cia, kaip ir rase - reikia paknisti temoje smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.