Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Aleksas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Pages: 1, 2
Evkis
Sveiki smile.gif

šiuo metu renkames vardą berniukui. Apsistojom ties vardu Aleksas, ką pasakysit? ar gražus jums šis vardas? Ačiū už nuomones 4u.gif
Ramunita
Gražus mirksiukas.gif
cameron
Gražus 4u.gif
muminukas
Labai puikus jūsų pasirinkimas smile.gif
Erszebeth
Super thumbup.gif
uudraa
šaunus 4u.gif
Arvena
o man tai rusiškas vardas kažkodėl .....
Ūla
Kad ir trumpinys, bet gražus.
HappyAngel
Labai gražus thumbup.gif

Arvena, populiarus jis rusakalbėse šeimose, bet tikrai ne rusiškas yra ax.gif

Aleksas - trumpinys iš Aleksandras – graikų alekso „saugoti, ginti“ – „gynėjas“
Ūla
Man jis irgi rusiškas, taip pat ir pilnas vardas Aleksandras. Kaip ir Karina, Ruslanas ir pan. (skirtumas tas, kad šie negražūs man tongue.gif ). Tikriausiai dėl tradicijos ir populiarumo. Čia turbūt kaip mums Ieva - lietuviškas.
muminukas
o man jis visai neprimena rusiško, kaip atitinkamai Kolia ir Nataša primena. gal dėl to, kad aplinkoje buvo Aleksas - grynas lietuvis smile.gif

dar galvoje sukosi sukosi variantas Aleksys - pagooglinau, taigi vertėjas buvo blush2.gif
Arvena
QUOTE(HappyAngel @ 2009 10 08, 13:18)

Arvena, populiarus jis rusakalbėse šeimose, bet tikrai ne rusiškas yra ax.gif

*

nu žinau, kad ne rusiškos kilmės, bet man jis rusiškas ir viskas.... kaip ir Ūlai -man ir Aleksandras, ir Karina, ir Ruslanas - rusakalbių vardai... drinks_cheers.gif

lietuviams man jei netinka..... ax.gif
Na čia tik mano tokia nuomonė ir tokios asociacijos 4u.gif
Nieko sau
Man labai gražus vardas thumbup.gif
Evkis
Ačiū už nuomonės biggrin.gif
sutinku, kad Aleksas ne lietuvių kilmės vardas, bet mes ieškojome labiau tarptautinio, tai manau, kad su tuo vardu vaikas jausis patogiai ir Lietuvoje, ir užsenyje smile.gif

laukiu nuomonių dar
*Liepa18*
Gražus
Delsey
Labai puikus vardas thumbup.gif . Pazistu net du asmenis tokiais vardais.Labai puikus zmones wub.gif
Pušūnė
Tai senas ir gražus vardas. Taip tai trumpinys iš Aleksandras, bet manau, kad geriau iškart padaryti trumpinį. Vistiek niekas Aleksandru nevadins, o Aleksas yra gerai. 4u.gif
Birbiziukas
visai nieko, tik man senoviniai vardai labai susižavėjimo tai nekelia smile.gif
_Smalsutė_
Neturiu prie ko prikibti. biggrin.gif Man gal kiek grubokai skamba, bet tai turbūt daugiau asmeninės asociacijos.

O kad tai rusakalbių vardas, kaip čia buvo minėta, nė nepagalvočiau - tikrai ne iš Ruslanų ir Katerinų serijos.
Gotish
Nieko toks g.gif
Aidulia
Labai gražus vardas
Angelle*85
Grazus vardas, laiko patikrintas, bet per daug nenuvalkiotas smile.gif
dezira
taip
Evkis
4u.gif ačiū už nuomones, nes man svarbi ir aplinkinių nuomonė, o jei dauguma pasisako už, tai dar maloniau biggrin.gif
Doti
Paskaičiau ir prisiminiau knygos "Prisukamas apelsinas" herojų Aleksą. Na, ne visai teigiamas jis... Bet vardas šiaip gražus, man patinka smile.gif
Bahara
PATINKA thumbup.gif
rosa anillo
senas vardas, as tik uz naujus, retesnius... smile.gif
mėnulis
QUOTE(ririta @ 2009 10 13, 12:49)
senas vardas, as tik uz naujus, retesnius...  smile.gif
*

Senas vardas - nebūtinai dažnas, naujas vardas - nebūtinai retas.
Niekinate viską, kas sena ir vaikotės visko, kas nauja?
Ramunita
aš pažįstu gal 5 Aleksus - ir nei vienas iš jų nėra rusas,netgi neturi rusiško kraujo ax.gif
Evkis
QUOTE(Ramunita @ 2009 10 13, 13:40)
aš pažįstu gal 5 Aleksus - ir nei vienas iš jų nėra rusas,netgi neturi rusiško kraujo ax.gif
*

Aleksas tai kaip ir trumpinys iš Aleksandro, bet aš noriu vadinti tik Aleksu jokių Aleksandrų schmoll.gif tik nežinau kaip kiti vadins g.gif
Ramunita tu pažisti Aleksus tai juos vadina Aleksandrais ar ne?
Aidulia
QUOTE(Evkis @ 2009 10 13, 14:41)
Aleksas tai kaip ir trumpinys iš Aleksandro, bet aš noriu vadinti tik Aleksu jokių Aleksandrų  schmoll.gif tik nežinau kaip kiti vadins  g.gif

*

Mano sūnus Augustas ir niekas netrumpina į jokius Augius ar nepravardžiuoja Augustinais ( nesakau, kad minėti vardai negražūs, bet aš irgi, kaip ir Evkis, norėjau konkrečiai tokio vardo). Mano draugės sūnus- Valentas ir niekas jo nevadina Valentinu 4u.gif
Pasikartosiu - Aleksas labai gražus vardas wub.gif
Mamukė_
Grazus smile.gif
Raile
Man labai wub.gif thumbup.gif Vyriskas vardas wub.gif
Kikilė
Man nelabaaai. mirksiukas.gif
Smagutė
Man nepatinka. schmoll.gif
pamirsk
grazus 4u.gif
InJe*kcija
Pažįstu brolius - Aleksas ir Valentas. Ir nevadina jų nei aleksandrais, nei valentinais.
Man Aleksas labai gražus vardas, vyriškas ir pakankamai retas.
ELWOOD
Grazus, ir toks nelabai jau daznas.. smile.gif
seava
QUOTE(Evkis @ 2009 10 08, 15:04)
Ačiū už nuomonės biggrin.gif 
sutinku, kad Aleksas ne lietuvių kilmės vardas, bet mes ieškojome labiau tarptautinio, tai manau, kad su tuo vardu vaikas jausis patogiai ir Lietuvoje, ir užsenyje  smile.gif

laukiu nuomonių dar
*

mes savo berniukui isrinkom varda Aleksas. man jis nerealiai grazus. dar nesciai bunant sove i galva ir jokio kitokio nebenorejau.
o del uzsienio tai irgi taip galvojom,kad lengva bus, bet pasirodo ne lotuliukas.gif

nors esam dar tik menesio su trupuciu, bet jau pervardinti buvom daug kartu:)
gyvenam uk, anglam keblu perskaityt sita varda. skaito: Aleksis, Alekasa, Aleska ir t.t

jei butu ne lietuviskai Aleksas ,o Alex manau problemu nekiltu.

man labai patiko iskraipymas Aleska. dabar kartais mazaji vadinu Aleskiuku biggrin.gif
alincikita
grazus vardas drinks_cheers.gif
modestasta
Mano dieduko vardas buvo Aleksas ir pazistu vaikina, kurio toks vardas , man grazus vardas smile.gif
Aries
Labai gražus smile.gif
'Rovena'
Grazus smile.gif
Li_
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
virguliuke
...paaugkystej tikrai kas nors prades vadinti Sasha arba Shuriku... g.gif
Chouchou

Puikus vardas 4u.gif
Vover
Labai grazus vardas, del Lietuvoj nusistovejusios nuomones, kad Aleksandras - rusiskas vardas, kazkaip sio vardo atsisakem. Bet siaip Aleksas man graziau, nei Aleksandras skamba.
Agniska
Man grazu ir Aleksas ir Aleksandras drinks_cheers.gif
geltona.
Gražus thumbup.gif
gosas
QUOTE(Ūla @ 2009 10 08, 13:26)
Man jis irgi rusiškas, taip pat ir pilnas vardas Aleksandras. Kaip ir Karina, Ruslanas ir pan. (skirtumas tas, kad šie negražūs man  tongue.gif ). Tikriausiai dėl tradicijos ir populiarumo. Čia turbūt kaip mums Ieva - lietuviškas.
*

Aleksandras tai butu rusiskai aleksei o aleksas yra aleksas Tiek rusu tiek lietuviu o vardas tai graikiskas Puikus vardas pazystu berniuka tokiu vardu (Lietuvi tongue.gif ) mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.