šiuo metu renkames vardą berniukui. Apsistojom ties vardu Aleksas, ką pasakysit? ar gražus jums šis vardas? Ačiū už nuomones
Sveiki
šiuo metu renkames vardą berniukui. Apsistojom ties vardu Aleksas, ką pasakysit? ar gražus jums šis vardas? Ačiū už nuomones
Gražus
Gražus
Labai puikus jūsų pasirinkimas
Super
šaunus
o man tai rusiškas vardas kažkodėl .....
Kad ir trumpinys, bet gražus.
Labai gražus
Arvena, populiarus jis rusakalbėse šeimose, bet tikrai ne rusiškas yra Aleksas - trumpinys iš Aleksandras graikų alekso saugoti, ginti gynėjas
Man jis irgi rusiškas, taip pat ir pilnas vardas Aleksandras. Kaip ir Karina, Ruslanas ir pan. (skirtumas tas, kad šie negražūs man
o man jis visai neprimena rusiško, kaip atitinkamai Kolia ir Nataša primena. gal dėl to, kad aplinkoje buvo Aleksas - grynas lietuvis
dar galvoje sukosi sukosi variantas Aleksys - pagooglinau, taigi vertėjas buvo QUOTE(HappyAngel @ 2009 10 08, 13:18) nu žinau, kad ne rusiškos kilmės, bet man jis rusiškas ir viskas.... kaip ir Ūlai -man ir Aleksandras, ir Karina, ir Ruslanas - rusakalbių vardai... lietuviams man jei netinka..... Na čia tik mano tokia nuomonė ir tokios asociacijos
Man labai gražus vardas
Ačiū už nuomonės
sutinku, kad Aleksas ne lietuvių kilmės vardas, bet mes ieškojome labiau tarptautinio, tai manau, kad su tuo vardu vaikas jausis patogiai ir Lietuvoje, ir užsenyje laukiu nuomonių dar
Gražus
Labai puikus vardas
Tai senas ir gražus vardas. Taip tai trumpinys iš Aleksandras, bet manau, kad geriau iškart padaryti trumpinį. Vistiek niekas Aleksandru nevadins, o Aleksas yra gerai.
visai nieko, tik man senoviniai vardai labai susižavėjimo tai nekelia
Neturiu prie ko prikibti.
O kad tai rusakalbių vardas, kaip čia buvo minėta, nė nepagalvočiau - tikrai ne iš Ruslanų ir Katerinų serijos.
Nieko toks
Labai gražus vardas
Grazus vardas, laiko patikrintas, bet per daug nenuvalkiotas
taip
Paskaičiau ir prisiminiau knygos "Prisukamas apelsinas" herojų Aleksą. Na, ne visai teigiamas jis... Bet vardas šiaip gražus, man patinka
PATINKA
senas vardas, as tik uz naujus, retesnius...
aš pažįstu gal 5 Aleksus - ir nei vienas iš jų nėra rusas,netgi neturi rusiško kraujo
QUOTE(Ramunita @ 2009 10 13, 13:40) Aleksas tai kaip ir trumpinys iš Aleksandro, bet aš noriu vadinti tik Aleksu jokių Aleksandrų Ramunita tu pažisti Aleksus tai juos vadina Aleksandrais ar ne? QUOTE(Evkis @ 2009 10 13, 14:41) Aleksas tai kaip ir trumpinys iš Aleksandro, bet aš noriu vadinti tik Aleksu jokių Aleksandrų Mano sūnus Augustas ir niekas netrumpina į jokius Augius ar nepravardžiuoja Augustinais ( nesakau, kad minėti vardai negražūs, bet aš irgi, kaip ir Evkis, norėjau konkrečiai tokio vardo). Mano draugės sūnus- Valentas ir niekas jo nevadina Valentinu Pasikartosiu - Aleksas labai gražus vardas
Grazus
Man labai
Man nelabaaai.
Man nepatinka.
grazus
Pažįstu brolius - Aleksas ir Valentas. Ir nevadina jų nei aleksandrais, nei valentinais.
Man Aleksas labai gražus vardas, vyriškas ir pakankamai retas.
Grazus, ir toks nelabai jau daznas..
QUOTE(Evkis @ 2009 10 08, 15:04) Ačiū už nuomonės sutinku, kad Aleksas ne lietuvių kilmės vardas, bet mes ieškojome labiau tarptautinio, tai manau, kad su tuo vardu vaikas jausis patogiai ir Lietuvoje, ir užsenyje laukiu nuomonių dar mes savo berniukui isrinkom varda Aleksas. man jis nerealiai grazus. dar nesciai bunant sove i galva ir jokio kitokio nebenorejau. o del uzsienio tai irgi taip galvojom,kad lengva bus, bet pasirodo ne nors esam dar tik menesio su trupuciu, bet jau pervardinti buvom daug kartu:) gyvenam uk, anglam keblu perskaityt sita varda. skaito: Aleksis, Alekasa, Aleska ir t.t jei butu ne lietuviskai Aleksas ,o Alex manau problemu nekiltu. man labai patiko iskraipymas Aleska. dabar kartais mazaji vadinu Aleskiuku
grazus vardas
Mano dieduko vardas buvo Aleksas ir pazistu vaikina, kurio toks vardas , man grazus vardas
Labai gražus
Grazus
...paaugkystej tikrai kas nors prades vadinti Sasha arba Shuriku...
Puikus vardas
Labai grazus vardas, del Lietuvoj nusistovejusios nuomones, kad Aleksandras - rusiskas vardas, kazkaip sio vardo atsisakem. Bet siaip Aleksas man graziau, nei Aleksandras skamba.
Man grazu ir Aleksas ir Aleksandras
Gražus
QUOTE(Ūla @ 2009 10 08, 13:26) Man jis irgi rusiškas, taip pat ir pilnas vardas Aleksandras. Kaip ir Karina, Ruslanas ir pan. (skirtumas tas, kad šie negražūs man Aleksandras tai butu rusiskai aleksei o aleksas yra aleksas Tiek rusu tiek lietuviu o vardas tai graikiskas Puikus vardas pazystu berniuka tokiu vardu (Lietuvi |