QUOTE(pukepuke @ 2009 12 30, 22:18)
auklėjimas man jau čia asocijuojasi su diržu...
Laimingų Nujųjų Metų visoms!!!
Papildyta:
QUOTE(pukepuke @ 2009 12 30, 22:18)
bet jau pačios lėlytės kokios gražios-dvynukai ir dar porytė,super QUOTE(pukepuke @ 2009 12 30, 22:18) auklėjimas man jau čia asocijuojasi su diržu... Laimingų Nujųjų Metų visoms!!! Papildyta: QUOTE(pukepuke @ 2009 12 30, 22:18) bet jau pačios lėlytės kokios gražios-dvynukai ir dar porytė,super
Rukymas -blogai, o rukantys vaikai - ziauru, bet kai pagalvoji, juk beveik visi tai praejome, bent jau as, bet dabar nerukau...
Vaje..
Tie būdai kaip su tuo kovoti..Paauglys tik pradės jumis nepasitikėti,o rūkys kur nors pasislėpęs. Reikia ramiai aiškinti,kad tai negerai,kad paskui norės mesti.Jeigu jau pradėjo-reikia padėti jam baigti šitą reikalą. Nors nežinau,gal aš ir neteisi..Bet man šitaip tėvai pasakė,daryk kaip nori,paskui gailėsies.Parodė porą video apie rūkymo pasekmes,papasakojo daugybę įdomių dalykų..Ir supratau,kad neverta.
Kaip tik siandien stebejau toki vaizda,kaip paaugliai "pasislepe" ruke pries daugiaaukscio langus. Vaikinai,manau,kad is Smetonos gimnazijos (Kaunas).
Vaizdelis graudus..
Na man paciai 13 ir mano amziaus bernai is kiemo uz elektrines pasislepe ruko.Daznai ir is mokyklos visi ten renkas nes visai cia pat o ir sleptuve gera... Man tai ziauru kai taip..
Man 14 metų, ir aš visiškai prieš rūkymą. Teko keletą kartų bandyti, aišku savo noru, niekeno nespaudžiant pamėginti, ir taip aš supratau, kad nebenorėčiau pamėginti dar. Na o, kad kiti rūko, tai man visiškai vienodai, jie patys neturi proto, kada nors supras kokią klaidą padarė.
Neturiu tiesiog žodžių apie vaikų rūkymą. Mano mergaitė penktokė, jau bresta, tai taip bijau visokių paaugliškų nesąmonių.
Nesuprantu, bet kaip gali parduoti rūkalus vaikams? Juk kai buna 17-18 tai dar gali neatskirt, pilnametis ar ne, bet vaikai... QUOTE(labre @ 2010 10 13, 12:41) Neturiu tiesiog žodžių apie vaikų rūkymą. Mano mergaitė penktokė, jau bresta, tai taip bijau visokių paaugliškų nesąmonių. Nesuprantu, bet kaip gali parduoti rūkalus vaikams? Juk kai buna 17-18 tai dar gali neatskirt, pilnametis ar ne, bet vaikai... Visų pirma, esti tai, jog kiekvieniems reikia pinigų, taigi pardavinėti rūkalus vaikams irgi bene didžiausias verslas. Dažnai cigaretės yra gabenamos nelegaliai, ir jas pardavinėja žmonės tiesiog šalia mokyklų, arba daugiabučiuose. Jeigu vaikas norės rūkyti, tai labai sunku bus atpratinti to nebedaryti. QUOTE(peace? @ 2010 03 08, 21:32) Vaje.. Tie būdai kaip su tuo kovoti..Paauglys tik pradės jumis nepasitikėti,o rūkys kur nors pasislėpęs. Reikia ramiai aiškinti,kad tai negerai,kad paskui norės mesti.Jeigu jau pradėjo-reikia padėti jam baigti šitą reikalą. Nors nežinau,gal aš ir neteisi..Bet man šitaip tėvai pasakė,daryk kaip nori,paskui gailėsies.Parodė porą video apie rūkymo pasekmes,papasakojo daugybę įdomių dalykų..Ir supratau,kad neverta. pasakėm griežtai: pagausim - nepagailėsim. prisibijo, nes žino, kad taip ir bus. gal per tą laiko ir protelio padaugėjo. Bet klasėj jau nebijo rūkantiems pasakyti ne ir neiti su jais dėl kompanijos.
Abejoju ar pavyks kam atpratint... Visi ruko, nes tai kieta ir pns. As astuntoke, is klases nerukom berods 4-5, o nebandziusiu gal 3 esam... Visiems dzin kad kenkia ir t.t., is tikruju tai susidaro ispudis, kad kaip tik jiem priesingai ikalta i galva : ,,Rukyk". Mano klasiokai jau ruko nuo 5, yra nuo 4os klases rukanciu. Ir nieko nepakeisi. Nekart esu girdejus : ,,Gal nori pabandyt'', bet turiu savo galva ir geriau suvalgysiu sokolado, negu trauksiu ta sudo, atsiprasant
QUOTE(Dekupazuotoja:) @ 2010 10 13, 22:46) Abejoju ar pavyks kam atpratint... Visi ruko, nes tai kieta ir pns. As astuntoke, is klases nerukom berods 4-5, o nebandziusiu gal 3 esam... Visiems dzin kad kenkia ir t.t., is tikruju tai susidaro ispudis, kad kaip tik jiem priesingai ikalta i galva : ,,Rukyk". Mano klasiokai jau ruko nuo 5, yra nuo 4os klases rukanciu. Ir nieko nepakeisi. Nekart esu girdejus : ,,Gal nori pabandyt'', bet turiu savo galva ir geriau suvalgysiu sokolado, negu trauksiu ta sudo, atsiprasant Tai va,va. Aš irgi esu nebandžius, o niekas netiki.
Jei šeimoje kas nors rūko, tai jau sunkiau, o jei ne, gal pabandys ir nereikės
QUOTE(Dekupazuotoja:) @ 2010 10 13, 22:46) Abejoju ar pavyks kam atpratint... Visi ruko, nes tai kieta ir pns. As astuntoke, is klases nerukom berods 4-5, o nebandziusiu gal 3 esam... Visiems dzin kad kenkia ir t.t., is tikruju tai susidaro ispudis, kad kaip tik jiem priesingai ikalta i galva : ,,Rukyk". Mano klasiokai jau ruko nuo 5, yra nuo 4os klases rukanciu. Ir nieko nepakeisi. Nekart esu girdejus : ,,Gal nori pabandyt'', bet turiu savo galva ir geriau suvalgysiu sokolado, negu trauksiu ta sudo, atsiprasant siaubas. mūsų laikais to nebuvo. klasiokas vienas 12 klasėj rūkė, ir tada atrodė, kai sužinojau, taip baisu.
Savo 13-ečio sūnaus klausiau, ar jų klasėje kas nors rūko, jis atsakė, kad ne ir aš juo tikiu. Jo klasė tokia netradicinė susirinko, yra tik trys mergaitės, o berniukai taip susidraugavę, kad visi kaip vienas kumštis.
Buvo kartą viena mano draugė savo cigaretes palikus, tai su vaikais kartu parūkėm. Pasakiau- geriau prie manęs išbandykit, kas tai yra, kad nereikėtų už kampo praktikuotis. Lygiai taip elgėsi ir mano tėvai, ir mes abu su broliu nerūkom. Kai draudi, kai baudi, tai labai norisi išbandyti...
Mano sūnui tuoj 14. Baru, rėkiu, auklėju ir vėl tikiu, kad nerūko...iki kito karto
Galiu pasakyti, kad kas rytą žvelgdama pro langą matau rūkančius paauglius prieš pamokas pasislėpusius. Mergaitės ir berniukai rūko cigaretes pasiėmę ne į rankas, o laikydami pagaliukais. Taip pat jų kišenėse pilna čiulpinukų, kuriuos nusiperka čia pat esančioje parduotuvėje ir taip susigrąžina gaivų burnos kvapą. Mačiau, kad net purškiasi kažkuo "antitabakiniu". Nepatingi nusirengti paltukų, kad neprisigertų nemalonaus kvapo. Mano sūnus namuose (savo kambaryje) įsigudrino smilkyti smilkalus. Dar geriau - pasikuitusi jo stalčiuje radau ne cigarečių, o maloniai kvepiančio tabako ! Yra milijonas būdų, kaip apgauti tėvus. O didžiausią įtaką daro draugai ir noras būti suaugusiu. Juk tėvai šiuo laikotarpiu nieko nesupranta.... Cigarečių vaikai neperka. Jiems jas nuperka suaugę žmonės už litą-du alui. P.S. aš pati nerūkau, todėl visada galvojau, kad rūkantį vaiką užuosiu iš tolo. Bet laikai keičiasi. QUOTE(Tokata @ 2010 10 17, 14:35) Mano sūnus namuose (savo kambaryje) įsigudrino smilkyti smilkalus. Dar geriau - pasikuitusi jo stalčiuje radau ne cigarečių, o maloniai kvepiančio tabako ! Yra milijonas būdų, kaip apgauti tėvus. neleisk jokių smilkalų, jei apgaudinėja QUOTE(Tokata @ 2010 10 17, 13:35) Mano sūnui tuoj 14. Baru, rėkiu, auklėju ir vėl tikiu, kad nerūko...iki kito karto Galiu pasakyti, kad kas rytą žvelgdama pro langą matau rūkančius paauglius prieš pamokas pasislėpusius. Mergaitės ir berniukai rūko cigaretes pasiėmę ne į rankas, o laikydami pagaliukais. Taip pat jų kišenėse pilna čiulpinukų, kuriuos nusiperka čia pat esančioje parduotuvėje ir taip susigrąžina gaivų burnos kvapą. Mačiau, kad net purškiasi kažkuo "antitabakiniu". Nepatingi nusirengti paltukų, kad neprisigertų nemalonaus kvapo. Mano sūnus namuose (savo kambaryje) įsigudrino smilkyti smilkalus. Dar geriau - pasikuitusi jo stalčiuje radau ne cigarečių, o maloniai kvepiančio tabako ! Yra milijonas būdų, kaip apgauti tėvus. O didžiausią įtaką daro draugai ir noras būti suaugusiu. Juk tėvai šiuo laikotarpiu nieko nesupranta.... Cigarečių vaikai neperka. Jiems jas nuperka suaugę žmonės už litą-du alui. P.S. aš pati nerūkau, todėl visada galvojau, kad rūkantį vaiką užuosiu iš tolo. Bet laikai keičiasi. Tiesiog išlindo auklėjimo klaidos...Jei vaikas apgaudinėja mamą, nebuvo sukurtas artimas santykis su vaiku. QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 19, 14:06) Tiesiog išlindo auklėjimo klaidos...Jei vaikas apgaudinėja mamą, nebuvo sukurtas artimas santykis su vaiku. Nebutinai. Mano santykiai su mama visada buvo labai artimi, bet kai budama 17 pradejau rukyti, ja apgaudinedavau. Man mama moralus del rukymo skaitydavo dar kai man 20 metu buvo, tai kol neisvaziavau is Lietuvos, tol apgaudinejau. Ir rysys cia ne prie ko. QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 19, 13:28) Nebutinai. Mano santykiai su mama visada buvo labai artimi, bet kai budama 17 pradejau rukyti, ja apgaudinedavau. Man mama moralus del rukymo skaitydavo dar kai man 20 metu buvo, tai kol neisvaziavau is Lietuvos, tol apgaudinejau. Ir rysys cia ne prie ko. Na, man toks požiūris nesuprantamas. Kaip gali apgaudinėti tą, kurį myli?
O aš va buvau iš tų tokių "blogiukų" kurie rūko nuo ankstyvos paauglystės. Ir ne vaikinas, o pana buvau, tai turbūt dvigubai baisiau ar ne?
Rūkyt su drauge pradėjom berods pačios pirmosios klasėje, tai buvo ,jei atmintis nemeluoja, gal kokioj 8toj klasėj. Rūkėm, nes tiesiog norėjome pabandyti, pabandėm - patiko. Niekas mūsų nevertė, ir mes nieko į tai nepastūmėjom. Tad baikit svaigt su tais "mano vaikas nekaltas, jis pasiduoda kitų įtakai". Nesąmonė, nenorės - nebandys. Pas mus tokių nerūkančių buvo nemažai ir toj pačioj 8toj ir 12toj klasėj, niekas nevertė ir nesityčiojo, NIEKADA. Ką daryti, jeigu vaikas rūko? Arba laukti, kol pačiam nusibos (buvo tokių atsitikimų), arba pabandyti nuoširdžiai pasikalbėti, paklausti, kam jam to reikia, kodėl jis taip daro. Bet ir tai, vargu ar padės. Rūkau jau daug metų, todėl, kad man tai patinka, pats procesas, todėl kad dar paauglystės laikais "prie cigaretės" gimdavo įdomiausi pokalbiai, todėl kad per tuos metus "per cigaretę" susipažinau su daugeliu žmonių, ir net nenoriu mesti. Galbūt, ateis laikas, ir tada mesiu. O šiaip, temoje buvo vienintelis protingas patarimas, ką daryti, kad jūsų vaikas nerūkytų - stumkit jį į profesionalų sportą. Pažįstu nemažai sportininkų, nei vienas iš jų nerūko, net gi per "tūsus", kaip jie sako, jų tiesiog netraukia ir tiek. O jau "menininkai" tai rūko veik visi, neteko pažint tokio, kuris nerūkytų. Ir ne tik cigaretes jie rūko QUOTE(Wunderbar @ 2010 10 28, 22:16) Rūkau jau daug metų, todėl, kad man tai patinka, pats procesas, todėl kad dar paauglystės laikais "prie cigaretės" gimdavo įdomiausi pokalbiai, todėl kad per tuos metus "per cigaretę" susipažinau su daugeliu žmonių, ir net nenoriu mesti. Galbūt, ateis laikas, ir tada mesiu. O šiaip, temoje buvo vienintelis protingas patarimas, ką daryti, kad jūsų vaikas nerūkytų - stumkit jį į profesionalų sportą. Pažįstu nemažai sportininkų, nei vienas iš jų nerūko, net gi per "tūsus", kaip jie sako, jų tiesiog netraukia ir tiek. O jau "menininkai" tai rūko veik visi, neteko pažint tokio, kuris nerūkytų. Ir ne tik cigaretes jie rūko esi tiesiog silpnas žmogus ir tiek... slysti paviršium ir tiki savo susikurta iliuzija. Būtum tada gerai nuo tėvo kailin gavus, nedūmytum dabar QUOTE(Wunderbar @ 2010 10 28, 22:16) O jau "menininkai" tai rūko veik visi, neteko pažint tokio, kuris nerūkytų. Ir ne tik cigaretes jie rūko As esu viena is ju ir nerukau. Tad nereikia stereotipu... Man niekada tevai nieko nedraude, bet tas ju lojalumas mane ipareigodavo. Tevas ruke kiek as ji prisimenu. Mane nuo rukymo nubaide atsitikimas. Kaip visi pirmas bandymas su benraamziais, drauge uztrauke dumeli ir i plaucius, tapo violetine, buvo ziaurus kosulys, pykino ir t.t. Pagalvojau, velniop, ar reikia man to. Veliau buciavausi su vaikinu, tas ruke, skonis Niekada nekontroliavau sunaus, jau suauges, neruko.
13-metis dar ne taip baisu... Mes su drauge po sokiu laukem gatvej kol tevai atvaziuos,jau suteme lauke buvo. Ziurim eina gal 10 zemu padaru ir dega cigaretes,bet veidu ir nieko kito nesimato. Galiausiai priartejo - ogi ziurim mazdaug 6-7 metu vaikai visi su cigaretem ......
..... QUOTE(Mdaikeryte @ 2010 10 30, 00:10) 13-metis dar ne taip baisu... Mes su drauge po sokiu laukem gatvej kol tevai atvaziuos,jau suteme lauke buvo. Ziurim eina gal 10 zemu padaru ir dega cigaretes,bet veidu ir nieko kito nesimato. Galiausiai priartejo - ogi ziurim mazdaug 6-7 metu vaikai visi su cigaretem ...... ..... Vienas pazistamas, kuris mokesi itin prasto rajono mokykloje, man pasakojo, kad prie jo mokyklos yra pirmoku ir antroku, kurie raudona saint george traukia
Dabar išvis jaunimas labai pasikeitęs...
Dabar jau jiems visiems vienodai šviečia ką kiti sako ir pnš. Negaliu patikėti, kad antrokiukas dūmą traukia. Man vien tos pasekmės kraupios... Kad ir kaip ten būtų, tėvai turėtų atrasti kokį būdą atpratinti antroką nuo rūkymo. Ir kur tėvų galvos? QUOTE(Mdaikeryte @ 2010 10 29, 22:10) 13-metis dar ne taip baisu... Mes su drauge po sokiu laukem gatvej kol tevai atvaziuos,jau suteme lauke buvo. Ziurim eina gal 10 zemu padaru ir dega cigaretes,bet veidu ir nieko kito nesimato. Galiausiai priartejo - ogi ziurim mazdaug 6-7 metu vaikai visi su cigaretem ...... ..... Na kad 6-7 metu buvo tai nepatikesiu niekaip. Visu pirma visu desimties tevai turetu but asocialai, nes tamsiu metu vargiai esu macius 6 metu vaika viena besislaistanti. Ka jau apie rukyma kalbeti.. Praktiskai esu tikra, kad suklydot, 12meciai, na 10meciai tikiu, bet tik ne sesiameciai
ju visu ugis max. 130 cm o vien is balso galima atskirt.. na nezinau gal ne siasemeciai bet septynmeciai-astuonmeciai tai tikrai.. o buvo mazdaug apie 7 h vakaro ..
QUOTE(NickaD @ 2010 10 30, 15:09) Manau, kad rukanciu antroku tevams dzin. Kaip jau minejau, ten buvo itin prasto rajono, kuriame daug asocialiu seimu, mokykloje. Tokie vaikai neturi vaikystes, sliejasi prie vyresniu bernu, siaubas, kai pagalvoji, pradineje mokykloje vaikams tik zaislai turetu rupeti
Na aš 11, 13, 18 bandžiau ir tai tik prie kompanijos. Mano giminaitis 13 vaikinukas irgi kartais taip padaro. Kartą į metus, o šiais 3... Jis man išsipasakoja. Sakė, kad 7-intokai, 8-okai turi baliukų su alkoholiu. Na ačiū Dievui kol kas be išdykavimų...
Reikia pasakyti, kad tai itin brangu (100lt į mėn.), kad nuo to jis mirs 10m anksčiau ir kad atai labai nesubrendėliška. QUOTE(Wunderbar @ 2010 10 28, 22:16) O šiaip, temoje buvo vienintelis protingas patarimas, ką daryti, kad jūsų vaikas nerūkytų - stumkit jį į profesionalų sportą. Pažįstu nemažai sportininkų, nei vienas iš jų nerūko, net gi per "tūsus", kaip jie sako, jų tiesiog netraukia ir tiek. Nezinau, nezinau... Siandien kazkaip sugalvojau tvarkyti vaiku spintas rubu. Netvarkydavau keli metai, o siandien sugalvojau, kad reiktu zvilgtereti, kokie ju rubai, gal nesvarius susidejo. Ir iskrito cigareciu pakelis su ziebtuveliu Kol kas sunaus nera namuose. Pasidejau cigareciu pakeli ir galvoju, ka daryti, kaip rasti kelia i jo sirdi. Jis yra sakes, kad rukyti bandes, nepatike jam, daugiau neruko. Melas, melas, melas...
Tik neužsipulkit iškart vaiko, gal tas pakelis nuo to pabandymo ir likęs, be to yra ir tokių atvejų, kai paaugliai nešiojasi cigaretes, nori pasirodyt gal prieš ką nors.
Kažkaip nesinori tikėti, nes mano sūnus irgi to paties amžiaus ir net neįsivaizduoju, kad galėtų rūkyti, bet aišku niekada negali būti 100 proc. tikras.
As pati rukau nuo 14.Jokie tevu riksmai nepadejo...Mano vaikui nepatinka,kad as rukau,todel teigia niekada nerukysianti (duok Dieve
aš pabandžiau rūkyt būdama vienuolikos. su klasioke nusipirkom pakelį LM Lights. pabandėm -tai pabandėm, o tą pakelį pasidalinom pusiau -- ateičiai
o nerūkiau, neskaitant gal dviejų incidentų, iki aštuoniolikos. o tada pradėjau palint kaip kaminas. įsidarbinau, o visi darbe rūkė. kas beliko daryt
sorry, bet kvaila manyti, kad pasikalbėjimų ir moralų pakaks. mažius tai jo, dar galima ir apgauti viską hiperbolizuojant, bet vyresniems į tas kalbas tikrai nusispjaut.
QUOTE(Gegytė @ 2010 11 02, 03:28) sorry, bet kvaila manyti, kad pasikalbėjimų ir moralų pakaks. mažius tai jo, dar galima ir apgauti viską hiperbolizuojant, bet vyresniems į tas kalbas tikrai nusispjaut. Teisybe, ypac jei ruko ne del kompanijos, o del to, kad patinka. Is tiesu neisivaizduociau ka daryti, jei suzinociau, kad mano vaikas ruko, nes prisiminusi save zinau, kad nieko padaryti neimanoma QUOTE(sena pažįstama @ 2010 11 01, 15:37) Kol kas sunaus nera namuose. Pasidejau cigareciu pakeli ir galvoju, ka daryti, kaip rasti kelia i jo sirdi. Jis yra sakes, kad rukyti bandes, nepatike jam, daugiau neruko. Melas, melas, melas... Tiesiog ramiai išklausyk jį pirmiausia-ar tikrai rūko, kodėl, kada, nuo kada, ką galvoja daryti toliau. QUOTE(sena niekšė @ 2010 11 02, 00:28) o nerūkiau, neskaitant gal dviejų incidentų, iki aštuoniolikos. o tada pradėjau palint kaip kaminas. įsidarbinau, o visi darbe rūkė. kas beliko daryt Nu juokingai graudu kai taip kalba suaugęs žmogus. Tai tu savo nuomonės neturi? O jei darbe narkotikus naudotų kiti, tai ir tu iš paskos, jei gertų, ir tu, jei kažkas murzinas vaikščiotų, tai ir tu? QUOTE(Aimeja @ 2010 11 02, 14:10) Tiesiog ramiai išklausyk jį pirmiausia-ar tikrai rūko, kodėl, kada, nuo kada, ką galvoja daryti toliau. Kai grįžo vakar namo, pasisodinau kitame kambaryje ir padėjau cigarečių pakelį prieš nosį, pasakiau, kad noriu teisybės. Sūnus išsigando, pravirko, pasakė, kad rūkė šią, atostogų savaitę, kad pirko bomžai prie Maximos kioskelio už litą viršaus jiems alui, kad rūkė su vyresniais draugais, kurie ir šiaip nėra geri draugai... Nesibariau. Pasakiau, kad jei nori rūkyti-prašau, gali rūkyti net namuose, kam čia lakstyti, slėptis. Bet. Turi žinoti, kad kokio ūgio jis dabar yra-tokio ūgio ir liks, nebeaugs, nes rūkymas "kerta" per plaučius, jie neišsivystys tiek, kiek vystosi augančiam paaugliui, o jei plaučiai neišsivystys, natūralu, kad ir liks tokio mažo ūgio(daviau dar pvz iš jo pažįstamo dėdės, kuris ir likęs 157cm). Gal tai ir nėra visai tiesa dėl ūgio, bet tai silpnoji mano sūnaus vieta, dėl mažo ūgio pernai prieš jį mokykloje klasiokai net smurtavo ir tyčiojosi Visokie straipsniukai ir paveiksliukai paaugliams giliai dzin. Bet ūgio problema mano sūnui labai aktuali. Sūnus pažadėjo nerūkyti. Kaip bus iš tikrųjų-gyvenimas parodys. QUOTE(PlayIt @ 2010 10 29, 01:53) esi tiesiog silpnas žmogus ir tiek... slysti paviršium ir tiki savo susikurta iliuzija. Būtum tada gerai nuo tėvo kailin gavus, nedūmytum dabar Deja deja, mano nuomone cigaretės nedaro jokio įtakos charakterio silpnumui ar stiprumui Paauglystėje daug kas ir daug ko paragauja, amžius toks. Suprantu, kai rūkyt pradeda antrokas, čia jau tragedija, reikia ieškot, iš kur kojos dygsta, bet jei paauglys - neturėtų taip stipriai žeisti, nes paaugliai yra paaugliai. Džiaukitės, jeigu vaikas su jumis kalba, bendrauja, kad turi draugų, gyvena "paauglišką" (žinoma iki tam tikros ribos) gyvenime, o ne, sulaukęs 13kos tampa "seniu"- va būtent tokiems žmonėms gyvenime sunku. Galiausiai, o gal rimtai, pabandė porą kartų, nes buvo smalsu ir daugiau nerūkys, juk ir tokių atvejų pasitaiko QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 24, 11:09) Ne prestizine mokykla Rukyma nuslepti sekmingai galima ir nuo nerukanciu tevu, ir nuo nerukanciu pedagogu, juk ne tabaka smirdinti ruko, siuolaikiskos cigaretes nebepalieka jokio kvapo. O ir netraukia juk kaip kaminas. Po 2 cigaretes, kaip sake, "prie kompanijos". Bet man tai yra vis tiek ziauriai daug. Dziaugiuosi ir pasigirti galiu tik labai stipriu ir artimu rysiu su vaiku, kuris manyje nemate prieso ir pats pasisake. Manot, pokalbiu apie rukymo zala nebuvo? Ir asaru? Ir prasymu? Buvo. Ir pazadai, net milijonas pazadu nerukyti... Bet, yra kaip yra. Gal geriau lai pasisako, nei kaip musu mokyklos vienos mokytojos dukrele ateina pas maniskis sunu parukyti Mano vaikai pinigu turi nuo mazumes. Patys uzsidirba, patys susitaupo dviraciams/kelionems i uzsieni/va ir cigaretems. Aimeja, man labai idomu butu isgirsti, koki patarima jus duotumet, kaip man paveikti sunu, kad jis mestu rukyti Siuo metu priejau isvados, kad draudziamas vaisius saldus. Kuo daugiau drausiu-tuo daugiau jis priesinsis(juk paauglys). Pasikalbejom su vyru, su seneliais, su vaiko krikstotevais. Jie visi prisimine save paauglysteje. Visi rukyti bande. Kiti ruke kelerius metus, kol PATIEMS suvokimas atejo, kad rukymas-ne tik zala sveikatai, bet ir brangus malonumas. Jie mete patys. Tad pati dabar laukiu to laiko, kada sunui ateis momentas ir susivoks pats. Mano auklejimo darbas padarytas. Perkeliau is kitos temos, nes ten netiko, o cia kaip tik. Stai praejo metai nuo tada, kai suzinojau, kad sunus ruko. Per metus niekas nepasikeite. Tik as daugiau suzinojau: kad ruko VISI klasiokai iki vieno, tik ne visu klasioku tevai zino ir numano apie tai. QUOTE(sena pažįstama @ 2010 11 02, 15:42) Kai grįžo vakar namo, pasisodinau kitame kambaryje ir padėjau cigarečių pakelį prieš nosį, pasakiau, kad noriu teisybės. Sūnus išsigando, pravirko, pasakė, kad rūkė šią, atostogų savaitę, kad pirko bomžai prie Maximos kioskelio už litą viršaus jiems alui, kad rūkė su vyresniais draugais, kurie ir šiaip nėra geri draugai... Nesibariau. Pasakiau, kad jei nori rūkyti-prašau, gali rūkyti net namuose, kam čia lakstyti, slėptis. Bet. Turi žinoti, kad kokio ūgio jis dabar yra-tokio ūgio ir liks, nebeaugs, nes rūkymas "kerta" per plaučius, jie neišsivystys tiek, kiek vystosi augančiam paaugliui, o jei plaučiai neišsivystys, natūralu, kad ir liks tokio mažo ūgio(daviau dar pvz iš jo pažįstamo dėdės, kuris ir likęs 157cm). Gal tai ir nėra visai tiesa dėl ūgio, bet tai silpnoji mano sūnaus vieta, dėl mažo ūgio pernai prieš jį mokykloje klasiokai net smurtavo ir tyčiojosi Visokie straipsniukai ir paveiksliukai paaugliams giliai dzin. Bet ūgio problema mano sūnui labai aktuali. Sūnus pažadėjo nerūkyti. Kaip bus iš tikrųjų-gyvenimas parodys. mūsiškio parūkymai niekur nedingo, iš paskos neprilakstysi, nes draugai daro įtaką. bet laikas nuo laiko pavyksta įkalbėti taikant sankcijas. Nes metų jau 15, ateina ir sąmoningumas pamažu.
Tų tėvų, kurių vaikai rūko nuo 13 m. ir jaunesni, galiu paklausti iš kur jie ima pinigų cigaretėms? Nu jos brangios. Ar juos vis kiti ,,vaišina''?
QUOTE(Aimeja @ 2011 08 25, 09:15) Tų tėvų, kurių vaikai rūko nuo 13 m. ir jaunesni, galiu paklausti iš kur jie ima pinigų cigaretėms? Nu jos brangios. Ar juos vis kiti ,,vaišina''? Taigi parasiau-is savu pinigu, kuriuos uzsidirba/gauna dovanu is seneliu/is sutaupytu kisenpinigiu(pvz, duodu pinigu pietums mokykloje, o jie nevalgo arba valgo uz mazesne suma). Paskaiciavau grubiai: per diena suruko po 2 cigaretes, vadinasi, per 10 dienu-pakeli. Per menesi-tris pakelius. Kontrobandinis pakelis-8lt. 3X8 lygu 24lt. Tai tokia juokinga suma maniskiui 15meciui, kad jis, itariu, net nelaiko rimtu argumentu cigareciu branguma QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 25, 09:38) Taigi parasiau-is savu pinigu, kuriuos uzsidirba/gauna dovanu is seneliu/is sutaupytu kisenpinigiu(pvz, duodu pinigu pietums mokykloje, o jie nevalgo arba valgo uz mazesne suma). Paskaiciavau grubiai: per diena suruko po 2 cigaretes, vadinasi, per 10 dienu-pakeli. Per menesi-tris pakelius. Kontrobandinis pakelis-8lt. 3X8 lygu 24lt. Tai tokia juokinga suma maniskiui 15meciui, kad jis, itariu, net nelaiko rimtu argumentu cigareciu branguma Tai reiškia tavo vaikas per daug pinigų turi. Neduočiau pietums, pavalgys namuose, juk realiai vistiek už juos nevalgo, tai kam duot Tokių metų vaikai, tikrai taupo ir deda litą prie lito, kažkam savam įsigyti, jei tavo sūnus niekam netaupo, reiškia visko per daug turi, jei jam nerūpi taupyti, nerūpi nieka,s tik parūkyt, reiškia spraga kažkur seniaupadaryta, o kur , tik tu pati žinai arba bent numanai. |