Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Krutantys Afrikos akmenys
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Elika
Lithops

user posted image

senosios temos sena tema 1 senoji tema čia sena tema 2

Laistymo ciklas :
1. Žiema. Nelaistom. Atminkite, kad litopsų laistymas nuo lapkričio iki kovo yra jų vystymo ciklo sumaišymo priežastis ir augalas gali net numirti. Skirtingai nei kiti sukulentai, litopsai auga visus metus. Su žiemos atėjimu prasideda naujas ciklas: iš pradžių to nesimato - tarp senų lapų vystosi nauji, pasislėpę giliai žemėje. Naudoja jie vandenį iš pernykščių lapų, kurie pamažu prasiskleidžia ir nudžiūsta. Balandžio pabaigoje iš jų lieka tik sausi likučiai. Tai ir yra tas "nerimosi porcesas"- jei besineriantis augalas laistomas, jis ištysta.
Kadangi litopsai neturi ramybės periodo, nereikia jų laikyti žiemą vėsiai. Turi stovėti kambario temperatūroje, bet ne prie radijatorių. Jeigu oras per daug sausas, nauji lapai būna daug mežesni nei senieji.

2. Pavasaris. Pavasaris ateina tada, kai nudžiūna senieji ,,lapai" biggrin.gif, o tai labai priklauso nuo rūšies. Pradedam laistyti.
Nuo vėlyvo pavasario iki vasaros: normalus laistymas kas 10-15 dienų (priklausomai nuo vazono dydžio) Jie turi gauti maksimum vandens nuo to laiko, kai numeta senus lapus iki tol, kai ruošiasi žydėti.

3. Vasara. Birželio mėn. beveik arba visai neliejame. Tiktai esant labai karštai vasarai, galima augalėlius truputį palieti (ypač jeigu pradeda raukšlėtis), kad turėtų pakankamą vandens kiekį suformuoti žiedų pumpurus.

4.Vėlai vasarą ir anksti rudenį, o kartais tiktai gruodį (priklauso nuo augalo rūšies, oro ir sąlygų ant palangės) tarpe tarp lapų pasirodo žiedai. Žydi 3-5 metukų augalai. Žydėjimo periodu augalą laistom. Vandens pilam gausiai, bet tarp liejimų leidžiam žemei išdžiūti. Peržydėjus/ vėlyvą rudenį lieti nustojam.

Tai bendros gairės. Visi ,,metų laikai"/sezonai gali slankioti priklausomai nuo turimų rūšių ir augalų ,,elgesio".

Šviesa:

user posted image

Didžiausi litopsų auginimo fanai perkasi flora lempas (Senukuose, Ermitažuose ir pan.) ir augina po jomis, nepasitikėdami lietuviška saule. biggrin.gif Labai patogu įsigyti taip vadinamą ,,taimerį" - laikmatį, kuris yra kišamas į rozetę, ir įjungia/išjungia šviesą kada reik. Irgi ieškoti senukuose ir pan. Negaunantis pakankamai šviesos augalas tysta.

Žemė:

1. Molinga zeme : rupus smelis : pemza (2:1;:1)
2. Humusas : kokoso pluostas : ceolitas : vermikulitas (2:2:1:1)
3. Zeme : rupus smelis (1:2)
4. Rupus smelis : humusas : keramzitas (perlitas) - (5:3:2)

Aš pati auginu Vilniaus žalumos kaktusų žemėje, maišytoje su akvariuminiu žvyriuku, pirktu Kikoje. Žvyriuką visada perplaunu su Previkur'u - fungicidu.

Dažnai kaip lithops parduotuvėse gali rasti pleiospilos nelli:

user posted image

Tai ne tas pats augalas, kaip lithops, bet jie abu priklauso pluoštagėlinių šeimai - čia labai vertinga info apie juos
iš Rojaus sodų forumo.

Sėklytes ir augalus perkamės įprastinėse gėlių parduotuvėse, arba siunčiamės iš: http://www.conos-paradise.com/.

Lithops'ų sėjimas

Conos paradise savininkas Uwe Bayer sėjimui naudoja tik pemzą, neturintiems jos, rekomenduoja 1-4mm frakcijos žvyriuką. Kiti šaltiniai teigia, kad galima sėkmingai naudoti tą mišinį, kuriame ir auginate litopsus.
Mišinį reikia sterilizuoti - geriausiai tai padaryti, pasak U.Bayer, pakaitinus jį 200 laipsnių temp. apie valandą. (Aš asmeniškai niekada nekaitinu, tik perlieju Previkur'o mišiniu - kad grybai nepultų, litopsai jų biją labai.) Taigi, į vazonėlių/daiginimo padėklų dugną klojam keramzito sluoksnelį, paruoštą mišinį, kurį gerai perliejam minkštu vandeniu*.
Paspaudžiam šiek tiek, nes paprastai sukrinta žemės gavusios vandens, dar užkraunam žemių, dar paliejam. Išlyginam. Beriam sėklytes. U.Bayer nebepila nieko ant vršaus - sėkloms sudygti reikalinga šviesa** - kiti augintojai (ir aš ) beria smulkaus žvyriuko, kurį irgi būtina prieš tai apdoroti fungicidu. Uždengiam būtinai PERMATOMA plėvele. Laikom po plėvele maždaug dvi savaites(kasdien pravėdinant), arba kol matom, kad dar vis išlenda daigeliai. Daigelius kasdien purškiam po keletą kartų. Neleidžiam žemei išdžiūti. Kai jau paauga, ,,pariebėja", galim pradėt ne tik purkšti, bet ir palieti.
Galima žvilgtelt čia:
Iliustratyvus psl. su foto, kaip sėti

Pradėjus nertis, nebeliejam. Išsinėrus laukia štai toks išpikiavimo darbas (reikia eiti į nuorodą ,,galerija", 17-18 psl.)

http://lithops.narod.ru/

Viskas biggrin.gif Ančiukai pavirto į gulbes, laistom pagal grafiką. 4u.gif Mano asmeninė patirtis parodė, kad geriausia sėti vėlyvą vasarą, rudenį - tuomet sėjinukai pradeda nertis kaip tik ramybės periodu, žiemą, ir pavasariop kartu su visais suaugėliais, gali prisijungti prie jau laistomų dičkių.
* Minkšto vandens galima gauti renkant lietaus vandenį, įkalbant vyrą turėti akvariumą, iš kurio reguliariai gausit to gėrio, arba, iš bėdos - šaldant čiaupo vandenį šaldiklyje ir jį vėl atšildant.
**Sėjinukams reikalinga šviesa, bet ne tiesioginė saulė. Pratinti prie saulės šviesos reikia atsargiai, o pirmus metus tiesioginės saulės apskritai vengti.

Atsiminkit, čia tik matmenys, tikriausiai atrasit savo būdą kaip susidraugauti su akmenimis. 4u.gif

Ačiū Saulėgrąžai už išsamią info mirksiukas.gif
Elika
Kažko tylu unsure.gif
Mes ruošiamės žydėti ax.gif
user posted image
ir neriamės ax.gif
user posted image
Enija
nesiseka man su jais. Praradau viltį paauginti juos ilgiau nei porą metų. Vis nugaišta. blush2.gif
Elika
O kiek laiko Tau išgyveno augaliukai? g.gif
anytė
persodinau savo akmenukus į bendrą vazoną. kaip kažkas rašė nelaisčiau persodinus, o tik dabar galvoju ar juos laistyti ar jau nebe ir laukti pavasario g.gif
latinute
labukas,

užsikrėčiau ir aš šita liga lotuliukas.gif
pasirodau savo gražuoliuką, kuris man jau du žiedelius padovanojo, o kiti kol kas miega, matyt jei iki kitų metų datrauks tada gal pradžiugins, turiu ir iš sėkliukų jau daug pridygusiu, bet su jais kaip viskas baigsis dar nžn ax.gif
Elika
koks gražuolis wub.gif čia Lietuvoj pirktas ar parsisiųstas? ax.gif

Užsikrėsti jais visai nesunku irnesakyk.gif aš jau mastau, kad norėčiau dar kelių tų gražuolių blush2.gif doh.gif lotuliukas.gif
Amun Ra
nors mano pirmasis numirojo is senuku, bet vis gundausi vel nusipirkt...
galvoju seklyciu pasidairyt.. ax.gif
latinute
QUOTE(Elika @ 2009 10 13, 15:00)
koks gražuolis  wub.gif  čia Lietuvoj pirktas ar parsisiųstas?  ax.gif

Užsikrėsti jais visai nesunku  irnesakyk.gif  aš jau mastau, kad norėčiau dar kelių tų gražuolių  blush2.gif  doh.gif  lotuliukas.gif
*

parsisiųstas... kadangi pirmas blynas buvo prisvilęs, nes buvau pirkusi lt... Bet tai mano noro nenumalšino, turiu draugę, kuri sakė, jei man šį kartą pavyks tiai ir ji vėl bandys auginti lotuliukas.gif
Elika
QUOTE(<>I love......<> @ 2009 10 13, 16:51)
nors mano pirmasis numirojo is senuku, bet vis gundausi vel nusipirkt...
galvoju seklyciu pasidairyt.. ax.gif
*

o aš vieną vienintelį tepirkus Lt ir prigijo g.gif matyt, pasisekė bigsmile.gif

QUOTE(latinute @ 2009 10 13, 18:04)
parsisiųstas... kadangi pirmas blynas buvo prisvilęs, nes buvau pirkusi lt... Bet tai mano noro nenumalšino, turiu draugę, kuri sakė, jei man šį kartą pavyks tiai ir ji vėl bandys auginti  lotuliukas.gif
*

Panašu, kad jai teks pirkti... lotuliukas.gif
latinute
QUOTE(Elika @ 2009 10 13, 18:50)
o aš vieną vienintelį tepirkus Lt ir prigijo  g.gif matyt, pasisekė  bigsmile.gif
Panašu, kad jai teks pirkti...  lotuliukas.gif
*

na tada tu tikrai laimės paukštė, pas mus į miestuką nelabai ką ir atveža...

Nieko vistiek neturės iš kur gauna, pirks iš manęs... Man bus nuo to tik geriau lotuliukas.gif
GudriLapė
sveikos 4u.gif ir aš susigundžiau šiais augalėliais, ėjau pirkti kaktusų, o nusipirkau pora šių akmenukų ax.gif pastačiau ant palangės, šiaip gan vėsoka ten, dienos dabar niūrios tamsios, tai galvoju ar užteks jiems šviesos. Kada dabar man juos laistyti? g.gif Namie turių lempą su taimeriu, bet nežinau ar jungti ją jiems, ir kiek liako augalėlius po ja laikyti g.gif
latinute
QUOTE(Dovilyte5 @ 2009 10 14, 08:04)
sveikos 4u.gif  ir aš susigundžiau šiais augalėliais, ėjau pirkti kaktusų, o nusipirkau pora šių akmenukų  ax.gif  pastačiau ant palangės, šiaip gan vėsoka ten, dienos dabar niūrios tamsios, tai galvoju ar užteks jiems šviesos. Kada dabar man juos laistyti? g.gif  Namie turių lempą su taimeriu, bet nežinau ar jungti ją jiems, ir kiek liako augalėlius po ja laikyti g.gif
*

Šiaip dabar jų laistyti kaip ir nereikėtų... O daugiau nžn ką ir patarti, pati tik neseniai juos auginu ax.gif
Aš po lempa nededu, tiesiog palikau ant lango ir viskas, nes pas mane jie dar žydi...
GudriLapė
QUOTE(latinute @ 2009 10 14, 09:37)
Šiaip dabar jų laistyti kaip ir nereikėtų... O daugiau nžn ką ir patarti, pati tik neseniai juos auginu  ax.gif
Aš po lempa nededu, tiesiog palikau ant lango ir viskas, nes pas mane jie dar žydi...
*

mano dar nežydi, labai mažiukai, dviejų rūšių turiu, įdėsiu foto, kai namie būsiu.
latinute
QUOTE(Dovilyte5 @ 2009 10 14, 08:43)
mano dar nežydi, labai mažiukai, dviejų rūšių turiu, įdėsiu foto, kai namie būsiu.
*

turiu aš ir sėkliukų kelių mėnesių, bet kažkaip apie šildymą negalvojau, jie uždengti ant palangės, jei matysiu, kad jiems prastai tada šildysiu...
Šiaip pradžia visada sunki būna, bet paskui pradedi suprasti ko tavo augaliukui reikia, jau taip ne vieną augaliuką išgelbėjau, kartais per daug prisiskaitymų ir per daug nuomonių augaliukui kenkia mirksiukas.gif
GudriLapė
QUOTE(latinute @ 2009 10 14, 09:49)
turiu aš ir sėkliukų kelių mėnesių, bet kažkaip apie šildymą negalvojau, jie uždengti ant palangės, jei matysiu, kad jiems prastai tada šildysiu...
Šiaip pradžia visada sunki būna, bet paskui pradedi suprasti ko tavo augaliukui reikia, jau taip ne vieną augaliuką išgelbėjau, kartais per daug prisiskaitymų ir per daug nuomonių augaliukui kenkia  mirksiukas.gif
*

kaip tu juos uždengi ?g.gif
Elika
QUOTE(latinute @ 2009 10 13, 22:57)
na tada tu tikrai laimės paukštė, pas mus į miestuką nelabai ką ir atveža...

Nieko vistiek neturės iš kur gauna, pirks iš manęs... Man bus nuo to tik geriau  lotuliukas.gif
*

Tai aš tik kartą netyčia aptikau litopą, tai paskutinį ir pačiupau. Kartą dar plieospilos gavau taip pat paskutinį.. O daugiau tai nematau aš jų, kad ir ieškau schmoll.gif neveža pas mus tokių doh.gif tai ką turiu, tą parsisiuntus.. ir vieną tą LT pirktą..

QUOTE(latinute @ 2009 10 14, 09:49)
*

Aš taip pat sėjinukų turiu, pasėtų rugpjūčio paskutinėm dienom. Šildyttikrai negalvoju, na, nebent jau matysiu, kad kitaip nesigaus. Kol kas jie puikiai laikosi ax.gif
latinute
QUOTE(Dovilyte5 @ 2009 10 14, 09:21)
kaip tu juos uždengi ?g.gif
*

aš uždengiu plėvele, kasdien pora kartų leidžiu grynu oru pakvėpuoti, o taip net laistyti nereikia, jiems pastebėjau ta terpė labai prie širdies, vienas man net ant vazonėlio šono auga, be žemės lotuliukas.gif

QUOTE(Elika @ 2009 10 14, 10:14)
Tai aš tik kartą netyčia aptikau litopą, tai paskutinį ir pačiupau. Kartą dar plieospilos gavau taip pat paskutinį.. O daugiau tai nematau aš jų, kad ir ieškau  schmoll.gif  neveža pas mus tokių  doh.gif  tai ką turiu, tą parsisiuntus.. ir vieną tą LT pirktą..
Aš taip pat sėjinukų turiu, pasėtų rugpjūčio paskutinėm dienom. Šildyttikrai negalvoju, na, nebent jau matysiu, kad kitaip nesigaus. Kol kas jie puikiai laikosi  ax.gif
*

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Amun Ra
tai vis gi y ka nesudetingo butu galima paset akmenukus? ax.gif
Elika
QUOTE(<>I love......<> @ 2009 10 14, 12:15)
tai vis gi y ka nesudetingo butu galima paset akmenukus? ax.gif
*

Pirmoj žinutėj gana aiškiai aprašytas litopų sėjimas ax.gif aš taip ir sėjau. Kol kas auga puikiai ax.gif

Žemę tai pirkau, skirtą kaktusams, dar papildomai įmaišiau smulkesnio žvyriuko ax.gif
Amun Ra
QUOTE(Elika @ 2009 10 14, 12:54)
Pirmoj žinutėj gana aiškiai aprašytas litopų sėjimas  ax.gif  aš taip ir sėjau. Kol kas auga puikiai  ax.gif

Žemę tai pirkau, skirtą kaktusams, dar papildomai įmaišiau smulkesnio žvyriuko  ax.gif
*

na as ta tai skaiciau, bet is kur zvyro gaut? is vaiku zaidimo dezes pasisemt? biggrin.gif
ir kudel akmenuku ant pavirsiaus prideja? del grozio? doh.gif prasau nesijuokt is manes, nes buvau susidurus tik su pirktiniu ir tai kuris supuvo gan greitai.. blush2.gif
latinute
QUOTE(<>I love......<> @ 2009 10 14, 12:13)
na as ta tai skaiciau, bet is kur zvyro gaut? is vaiku zaidimo dezes pasisemt? biggrin.gif
ir kudel akmenuku ant pavirsiaus prideja? del grozio? doh.gif prasau nesijuokt is manes, nes buvau susidurus tik su pirktiniu ir tai kuris supuvo gan greitai.. blush2.gif
*

Šiaip teko matyti be akmenukų... irgi auga... Taip kad jie ne visada būtini, tik šiaip po jais drėgmė ilgiau laikosi...
o kodėl gi ne... aš iš uošvių vogiau biggrin.gif
bet šiaip skaičiau, kad tada reikia pakaitinti, kad nepasigautų ligų, grybo, aš kažkaip tai pamiršau, kol kas tfu tfu tfu nieko blogo... tikiuosi, kad taip ir augs...
Elika
QUOTE(<>I love......<> @ 2009 10 14, 13:13)
*

Na, iš manęs irgi tokia ta ir žinovė blush2.gif gan trumpai dar juos auginu blush2.gif
Aš žvyrą iš sodo parsinešiau, iškaitinau jį kaip reikiant, atvėsinau ir naudojau. Galima ir pirkti zoo prekių parduotuvėje (pvz. kikoje) žvyro. Jis ten akvariumams skirtas ir yra stambesnio ir smulkesnio. Neseniai pati pirkau, tai žinau hihihi.gif aš stambesnį pirkau, kad paberti didiesiems litopams.
O akmenukai reikalingi, kad apsaugotų litopo "kakliuką", leistų jam kvėpuot.. Bent jau taip teko skaityt. O ir augaliukai prisitaikantys prie aplinkos, tai kažkiek gali skirtis tos pačios rūšies augaliukas bigsmile.gif anksesnėje temoje mačiau nuotraukas, kad pasėti tos pačios rūšies litopai tam pačiam indelyje, o atrodo lyg skirtingų rūšių bigsmile.gif
Amun Ra
QUOTE(Elika @ 2009 10 14, 14:23)
Na, iš manęs irgi tokia ta ir žinovė  blush2.gif  gan trumpai dar juos auginu  blush2.gif
Aš žvyrą iš sodo parsinešiau, iškaitinau jį kaip reikiant, atvėsinau ir naudojau. Galima ir pirkti zoo prekių parduotuvėje (pvz. kikoje) žvyro. Jis ten akvariumams skirtas ir yra stambesnio ir smulkesnio. Neseniai pati pirkau, tai žinau  hihihi.gif  aš stambesnį pirkau, kad paberti didiesiems litopams.
O akmenukai reikalingi, kad apsaugotų litopo "kakliuką", leistų jam kvėpuot.. Bent jau taip teko skaityt. O ir augaliukai prisitaikantys prie aplinkos, tai kažkiek gali skirtis tos pačios rūšies augaliukas  bigsmile.gif  anksesnėje temoje mačiau nuotraukas, kad pasėti tos pačios rūšies litopai tam pačiam indelyje, o atrodo lyg skirtingų rūšių  bigsmile.gif
*

tai tuos akmenukus kada subert? kai augt pradeda ar kai tik paseju? doh.gif blush2.gif
ar isvis, kai persodinu ir apkaisau akmenimis...? biggrin.gif
Elika
oi, akmenukus dedi jau kai jie paauga, kol mazi ir žvyro pakanka, nes tarp akmenukų jų nesimatys biggrin.gif jie visai mažulyčiai kai sudygsta biggrin.gif persodint galima tik po metų. Aš pirmuosius persodinėjau poros mėnesių, tai, žinok, tikrai nepatarčiau to daryt kitam.. ten "juodas" darbas doh.gif lotuliukas.gif jir tokie miniatiūriniai, kad sučiupinėt net nelabai įmanoma doh.gif kai kurie man net į dantų krapštuku padarytą gilesnę duobutę taip įkrisdavo, kad ištraukt buvo dar "juodesnis" darbas lotuliukas.gif doh.gif lotuliukas.gif
dota
Aš sėjau taip, kaip aprašyta pirmame temos psl. - tikrai pasiteisino smulkių akmenukų užbėrimas ant paviršiaus thumbup.gif Tarp jų sudygę litopsiukai turi puikią atramą.
Atrodėm štai taip http://www.78.lt/share.php?id=77EC_4AD5CC9B mirksiukas.gif
O čia mano pirktinės 'sagutės' 4u.gif
http://www.78.lt/share.php?id=EEA0_4AD5C640
Elika
Dota, o kada čia pirkai? ir kur? g.gif blush2.gif
dota
Pirkau prieš kelias savaites Jasinskio g. esančioj gėlių parduotuvėlėj ax.gif
Amun Ra
QUOTE(dota @ 2009 10 14, 16:12)
Aš sėjau taip, kaip aprašyta pirmame temos psl. -  tikrai pasiteisino smulkių akmenukų užbėrimas ant paviršiaus thumbup.gif Tarp jų sudygę litopsiukai turi puikią atramą.
Atrodėm štai taip http://www.78.lt/share.php?id=77EC_4AD5CC9B mirksiukas.gif 
O čia mano pirktinės 'sagutės'  4u.gif
http://www.78.lt/share.php?id=EEA0_4AD5C640
*

nuostabu.. wub.gif
a dabar ta zvyriuka sumaisyt su zemem ar ant pavirsiaus tik uzbert? doh.gif
Elika
QUOTE(<>I love......<> @ 2009 10 15, 08:17)
nuostabu.. wub.gif
a dabar ta zvyriuka sumaisyt su zemem ar ant pavirsiaus tik uzbert?  doh.gif
*

Pamaišyk šiek tiek smulkaus žvyriuko su kaktusams skirtoms žemėms, tada paberk sėklytes ir galiausiai ant viršaus paberk stambesnio žvyriukio ploną sluoksnį. Indelį apdenk skaidriu maišeliu ir lauk kol sudygs ax.gif bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(dota @ 2009 10 14, 23:55)
Pirkau prieš kelias savaites Jasinskio g. esančioj gėlių parduotuvėlėj  ax.gif
*

Kaip gerai sostinietėms.. doh.gif
Amun Ra
QUOTE(Elika @ 2009 10 15, 08:48)
Pamaišyk šiek tiek smulkaus žvyriuko su kaktusams skirtoms žemėms, tada paberk sėklytes ir galiausiai ant viršaus paberk stambesnio žvyriukio ploną sluoksnį. Indelį apdenk skaidriu maišeliu ir lauk kol sudygs  ax.gif  bigsmile.gif

*

na va, dabar jau viskas aisku.. doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
aciu 4u.gif
jei pavyks sian istrukt, nubegsiu nusipirkt seklu.. ax.gif
Elika
QUOTE(<>I love......<> @ 2009 10 15, 09:36)
na va, dabar jau viskas aisku.. doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
aciu 4u.gif
jei pavyks sian istrukt, nubegsiu nusipirkt seklu.. ax.gif
*

A kur sėklytes pirksi? ax.gif man kažkaip neteko sėklyčių matyt čia LT g.gif

Ot cekava Zosė aš blush2.gif doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Edeta
Sveikos mirksiukas.gif

Mano pusmetinius sejinukus uzpuole kazkoks biesas doh.gif Is pradziu apie augaleli uzsidedavo pukelis panasus i pelesi.Sugalvojau,kad reikia persodinti ir siandien kai persodinejau radau prie saknu baltu judanciu vabaliuku blink.gif Nuvaliau visas saknytes,nupurskiau visus sejinukus su actara ir susodinau i nauja zeme sudrekinta actara.Bus matyt toliau kas cia bus su jais.. g.gif
Is tos baimes apipurskiau tuo paciu visas savo geles:kitus sukulentus,lithopsus ,orhidejas,zomiulkina ir crasulas.. g.gif Nezinau ar gerai, bijau,kad kitu augalu neuzpultu ta pati zaraza blush2.gif

zyvkiukas
gal kas gali pasidalinti informacija kaip sumoketi conos.com? Darote bankini pavedima?
Elika
QUOTE(zyvkiukas @ 2009 10 28, 15:32)
gal kas gali pasidalinti informacija kaip sumoketi conos.com? Darote bankini pavedima?
*

darai užsakymą? unsure.gif
milereta
Turiu parsisiuntusi iš ten seklyčių. Taip ir nepasėjau. Jie nesiunčia, jei pirkinio kaina mažesnė nei 5 Eur. Turiu 11 pakelių po 20 seklyčių. Man per daug, galiu pasidalinti. Gyvenu Vilniuje. Paimsiu tik tiek kiek man pačiai jos kainavo.
zyvkiukas
as jau uzsisakiau, gavau uzsakyma, pasejau ir per savaite sudygo tongue.gif
tik nesugalvoju kaip apmoketi doh.gif
Elika
QUOTE(zyvkiukas @ 2009 10 29, 10:23)
as jau uzsisakiau, gavau uzsakyma, pasejau ir per savaite sudygo  tongue.gif
tik nesugalvoju kaip apmoketi  doh.gif
*

Taip patyliukais užsisakė niekam nieko nepranešus doh.gif biggrin.gif lotuliukas.gif (juokauju biggrin.gif )

Ankstesnėje temoje mergaitės kalbėjo apie apmokėjimą g.gif pabandyk permesti akimis g.gif
zyvkiukas
QUOTE(Elika @ 2009 10 29, 11:34)
Taip patyliukais užsisakė niekam nieko nepranešus  doh.gif  biggrin.gif  lotuliukas.gif  (juokauju  biggrin.gif )

Ankstesnėje temoje mergaitės kalbėjo apie apmokėjimą  g.gif pabandyk permesti akimis  g.gif
*

yu.gif ziauriai uzsireike - tai tyliai ir uzsisakiau irnesakyk.gif

Aciu, paskaitinesiu kelias temas pries tai ax.gif
Elika
QUOTE(zyvkiukas @ 2009 10 29, 12:38)
yu.gif ziauriai uzsireike - tai tyliai ir uzsisakiau irnesakyk.gif

Aciu, paskaitinesiu kelias temas pries tai  ax.gif
*

Slapukė cool.gif
Nereikia kelių temų, praėjusios temos kažkur per viduriuką g.gif Nelabai turiu laiko, nes darbe, o tai paieškočiau mirksiukas.gif
Elika
Kažko tylu čia unsure.gif
Kaip Jūsų akmenukai gyvena? ax.gif
latinute
QUOTE(Elika @ 2009 11 09, 11:13)
Kažko tylu čia  unsure.gif
Kaip Jūsų akmenukai gyvena?  ax.gif
*

Labukas...Čia tikrai ramu... Mano du akmenukai jau numiro, o va sėklytės kol kas vis dar puikiai laikosi....
Piemene
Pagaliau ir man reikia grįžti prie temos smile.gif Labai jau ilgam buvau pasišalinusi...
Mano senesni litopai laikosi normaliai, bet sėklų niekaip nepasėju, nes palangės pilnos augalų, reiks kažką sumąstyt... g.gif
Elika
Man tai visi litopai sveiki ir gražiai auga (tfu tfu tfu unsure.gif ), o vat sėjinukai tai kažkaip įdomiai... Ar tai nyksta, ar neriasi... kažkaip nesusigaudau.. o ir dėl priežiūros kažkaip nesu tikra, ką daryt... dar purkšti ar jau palikt ramybėj be purškimo.. unsure.gif žodžiu, esu pasimetusi su tais mažiukais unsure.gif
satanele
Sveikutės , užsimaniau ir aš tų itopsiukų , reikės ieškoti bigsmile.gif
SSandrute
as irgi gundausi. o kokios kainos ju parduotuvese?
milereta
QUOTE(SSandrute @ 2009 11 11, 20:42)
as irgi gundausi. o kokios kainos ju parduotuvese?
*

Augaliukai kainuoja nuo 3 iki 8 Lt
Seklas mačiau tik Sheteling parduotuveje. Rinkinukas 9 ar 10 Lt (bet ten ne vien akmenukai). Iš con'os reikia siustis ne mažiau kaip už 5 Eur + siuntimas.
rrine
keliu temą į viršų
mano pirkinys - su pumpurais biggrin.gif
user posted image
Aira*
QUOTE(Elika @ 2009 11 09, 19:38)
Man tai visi litopai sveiki ir gražiai auga (tfu tfu tfu  unsure.gif  ), o vat sėjinukai tai kažkaip įdomiai... Ar tai nyksta, ar neriasi... kažkaip nesusigaudau.. o ir dėl priežiūros kažkaip nesu tikra, ką daryt... dar purkšti ar jau palikt ramybėj be purškimo..  unsure.gif  žodžiu, esu pasimetusi su tais mažiukais  unsure.gif
*

mane irgi labai domina, kaip su tais mažuliukais elgtis, ar reikia dar juos purkšti ar jau palikti ramybėje?
Amun Ra
a kaip atrodo tik isdyge akmenukai? doh.gif
kaskas dygsta, bet nezinau kas.. ar jie ar zoles.... doh.gif blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.