liullie yu
2005 10 16, 01:00
Papasakosiu savo istorija..ji šiek tiek liudna bus fragmentais,bet nėr čia ko liudėt,reik džiaugtis gyvenimu.. Kai šeštą savaitę laukiausi,supratau jog mūsų biotėtis mus ruošiasi palikt,motyvuodamas savo poelgį tuom kad jis dar nepasiruošęs būti tėčiu..aštuntą savaite jis mus paliko..tada prasidėjo baisios toksikozės,kraujavimai (opelės atsirado ant gimdos kaklelio ir kraujavo) įsigyjau baimių neurozę,krečiama šalto prakaito prabusdavau iš miegų ir raudodavau..gailėjausi savęs o labiausia leliuko gyvenančio manyje..meldžiau diavą kad tik viskas būtų gerai..apie neštuma perskaičiau viska ką tik galėjau perskaityti..nuo 3 mėnesio prasidėjo treniruojamieji sąrėmiai..baigentis antram nėštumo trečdaliui pradėjo kamuoti įtarimai kad trūksta vandenų-buvo labai mažas pijvas ir leliukas skaudžiai spardėsi, be to išskyros žymiai suskystėjo..gydytoja nusiuntė į planinę echoskopija,ten pasakė jog vandenų ties minimalia riba,bet dar norma..pasiūliau gydytojai stebėti vandenų dinamika,ji pasakė jog jeigu bus kas negerai,tai ji išsyk pastebės..tai buvo 30 nėštumo savaitė..34,5 savaičių nusprendėm jog nėr čia ko vaipytis ir reik eiti pas pažįstamą gydytoją..nuėjome..pažiūrėjo-o gi ten 2cm atsidarę kaklelis ir bebaigentis išsilyginti ir vandenų indeksas 6,5 kada norma 8,kiek esu skaičius,o skaičiau laaaabai daug,tai 8 prilygsta maždaug 0,5 litro..buvo liepta gulėti ir nebelakstyti bei jokiu pasivaikšiojimų..o namie tik pradėtas remontas!!  ..surašė gydyoja rekomendacijas ir su jom nusiuntė pas manąją gydytoja..toji nenorėjo manęs siųsti rekomenduotėm tyrimam bet pamačius rekomendavusios docentė pavardę išsyk surašė visus siuntimus ir nemokamus nors uždainavo kad žiauriai brangūs tyrimai..ačiu diavui tyrimai buvo visi geri..bet buvo pradėta stebėti vaisiaus vandenų dinamika ir kasdien reikdavo lakstyti leliuko širdutės klausytis..už 10 dienų padarė vėl echoskopiją ir jau buvo ne 3,5 o 5!!tada nusprendė guldyti į ligoninę už poros dienu kai sueis 37 savaitės..suėjo-paguldė..sakė jog dar kokią savaitę ne pagimdysiu..aha..o aš tą dieną buvau kaip katė pasišiaušus ir suagresyvėjusi..ligoninėje prieš miegą išsimaudžiau šiltame duše ir užmigau ramiai pirmą syki per visą nėštumą,bet bemiegodama pajutau kad ten kažkas sukuteno kaip prasidėjus mėnesinėm..pralėkė mintis jog vandenys,bet paskui atėjo kita,jog dar per anksti ir man tai tik vaidenasi..bet labai įtartinai visgi kuteno..tada apsičiupinėjau-šlapia..atsikėliau ir nupypinau iki toleto..pakeliui jaučiu jog kažkaip peršlapia jau,pagalvojau jog nedabėgau pasiusiot,bet tolete žviltelėjusi ant įkloto pamačiau mažą ružavą snargliuką ir pačiupinėjusi šlapiausią įkloto vietą supratau kad išvarvėjo kažkoks lipnus skystis (o šlapimas kaip žinie menkai limpa)..tada nuėjau žadinti sesutės..pakvietė gydytoją ir nusiuntė laukti į palatą..palatoje nežinojau kur dėtis..šviesos junkt nenorėjau kadangi merginos miegojo,stovėti bijojau nes bijojau ant grindų privarvinti,ant lovos bijojau sušlapinti patalinę..tada pasiemiau rankšluosti pasiklojau ant kėdės ir atsisėdau ir pradėjau siubuoti tamsoje kaip psichai siubuoja durnynę..atėjo gydytoja-apžiūrėjo-patvirtino kad vandenys nubėgo-paklausė leliaus širdutės-padarė super klizmą 9patarė pasivaikščioti koridoriumi atsei nebėgti išsyk i toletą,bet gerai jog aš visgi nulėkiau popieriaus iškarto,o ne pradėjau koridoriumi vaikštynėti..)vienu žodžiu vos spėjau..susipakavau daiktus ir liftu i gimdyklą iškart..o sąrėmiai tai ne ką rimtesni negu paskutinius 5 mėnesius..praėjo 4 valandos..o sąrėmių kaip nėr taip nėr..tada pastatė lašelinę su oksitocinu ir KAIP PRASIDĖJI!!!!kas 2 minutes stipriausias sąrėmis besitęsiantis 2 min..epidūro aryti nenorėji..siūlė į veną nuskausminamuosius (pavadino šompanu) žinodama jog tokiu budu gimdyvėm leidžia morfiju aš atsisakiau ir toliau reikalavau epidūro..nuo skausmo pradėjo tirpti kojos..dar po kelių sąrėmių kojų jau nebevaldžiau,dar po kelių sąrėmių jau nebevaldžiau ir rankų..o kaklelis ne atsidarinėjo o pradėjo užsiverti nuo pernelyg stiprių sąrėmių..dar po kelių sąrėmių man iškreipė veidą ir prasidėjo traukuliai..tada jie pradėjo bartis jog su mano neurozę išvis negalima pačiai gimdyti..tada nubėgo ieškoti anasteziologo..atėjo kažkoks vyriškis prisikvepinęs kaip boba..maivėsi dar kokias 10 min kaip paskui man mama pasakė,o man atrodė jog jis 2 valandas kankino mane..mevėsi nes vos ne tiesiogei reikalavo kyšio,bet pamatęs kaip mane kraipo per sąrėmi padarė epidūrą ir vėl išėjo..skausmas pradėjo slūgti mažindamas lokalizacijos plotą..skaudėjičbet ne visą kūną o tik nedidelį plotą virš gaktikaulio..per sąrėmius labai skaudėjo bet labai trumpai..taip prakaifavau 1,5 valandos..per tą laikotarpį pradėjau jausti ir rankas ir kojas,veido jau nebekraipė..nuo epidūro atpalaidavo visus raumenys ir per 1,5 valandos kaklelis atsivėrė visas trūkstamais 7 cm..ir prasidėji stumimas ir žiaurus dubens kaulų plėšimas i visas puses..iš ketvirto stumemojo sąrėmio pagimdžiau nuostabią mergytę  2,460 kg 46 cm kuri kaip du vandens lašai panaši į tetuką.. Gydytojai nustatė jog mažai vandenų buvo dėl vandenų patekėjimo..įskylo burbulas dėl kažkokios infekcijos (gydytoja nieko nebuvo pastebėjus,nors aš jai sakiau kad kažkas vyksta negero..buvo pienlygė..buvo leukocitai tepinėlyje,bet gydytoje nepadarius papildomų tyrimų nusprendė jog jie nuo pienlygė,nors buvo dėl infekcijos) ačiū dievui jog neatsilieps leliukui tai niekada..pradėjo patekėti vandenys-suskystėjo išskyros..gydytoja vėlgi nepadariusi specialių tyrimų nusprendė kad taip turi būti.. vėlgi,ačiū dievui ir lai būna laiminga toji mamos pažįsmaga gimdymo namų docentė..Šiandien manąjai lelytei 3 mėnesiukai  ir mes labai mylim viena kitą.. prieš savaitę auksytę pakrykštyjom  ..ir tetukas lygtai ruošiasi sugrįžti..
Skarota Egle
2005 10 16, 12:18
stiprybes jums ir augit dideles ir sveikos labai grazi mazute
Vasaraitė
2005 10 16, 18:53
Džiuga+
2005 10 17, 09:33
Labai grazi istorija, o lelyte tai tikras angelelis  linkiu sekmes ir stiprybes auginant mazaja  ir tikiuosi, kad ir tevelis susiprotes ir gris pas toki aukseli. Bukit laimingos.
Aukit sveikos.
manilla
2005 10 17, 20:12
aukit sveikos grazios ir laimingos
saugerda
2005 10 18, 10:02
Kokia istoria svarbu su laiminga pabaiga O dėl tėvelio pagalvočiau,kad vėl sugryžęs neapsigalvotų išeiti
Timbuktu
2005 10 21, 21:19
Skaičiau Tavo istoriją ir širdis drebėjo...  Kiek reikėjo iškęsti... Žavėjausi tavo stiprybe ir baisėjausi mūsų medicinos sistemos iškrypimais... Bet svarbiausia - Jūs laimingos!  Sėkmės! Gražių akimirkų kiekvieną dieną!
Violeta*
2005 10 25, 10:46
Labai įdomus, atviras ir nuoširdus pasakojimas. Stipri moteriškė esi! Linkiu daug laimės su tokia nuostabia dukrele.
Terija:)
2005 10 25, 13:43
Aukite grazuoles sveikos ir tvirtos,dukryte tikras angelelis. Grazuolyte:)Tau paciai stiprybes ir rimtai pagalvociau apie tevely kuris paliko tokiu sunkiu momentu ir del kurio kaltes(as taip galvoju) Tau reikejo su mazule iskesti.SEKMES STIPRUOLES
Almantaitė
2005 10 25, 16:14
kokia sukrecianti bet kartu grazi istorija.dekui Dievui kad viskas laimingai baigesi  aukit dideles ir stiprios
bedugne
2005 10 26, 10:24
Labai grazi mergyte burbulyte  , aukit sveikos ir laimingos O daktarus, ne naujiena  , reikia patiems kontroliuoti Gerai, kas gerai baigiasi...
knielita
2005 10 26, 11:43
Esi labai stipri, iskest reikejo labai daug. Sekmes jums su dukryte
gero gyvenimo ir kad tetukas greiciau atvaziutu  .
Natasiukas
2005 11 22, 11:41
Kokia grazi tavo dukryte. As perziurejau tavo foto....  tiesiog isimylejau tavo dukryte, takokia ji fainute. O ir tu be galo graziai atrodei per nestuma, visai nepastorejai, ir pilvukas toks dailus buvo...  Linkiu Jums sekmes su bioteveliu. Buk laimingi
pupuliuk
2005 11 22, 22:22
Kokia grazi istorija ir su nuotraukytem,o apie leliuko grozi tai zodziu ner.
ridiska
2005 11 24, 16:47
pupuliuk
2005 11 25, 20:46
LAIKAU KUMSTUKUS
Tai šaunuolės, tik žinai nesiskubinkite to tėtuko reabilituoti...kad ir kaip vienai sunku vargu ar šituo žmogum kada galėsi pasitikėti. o be pasitikėjimo ir pačios gražiausios viltys suskyla.
sanidiki
2008 02 20, 17:44
mergyte gražuolyte tikra  o tetis ar grižo?
Sauni istorija,grazi lelyte
juraciux
2008 02 21, 15:34
Kokia grazi lelyte
Šypsenėlė24
2008 02 21, 17:04
Graži istorija su laiminga pabaiga
noriu_nenoriu
2008 02 21, 17:05
Bakit mane graudint pagaliau  labai grazi istorija
nvitkevi
2009 02 17, 22:11
aciu kad atsiliepei i mano zinute perskaiciau tavo istorija linkiu tau ir avo mazylei daug sveikatos kai pradesiu darbuotis butinai su tavim susisieksiu aisku jei tu nieko pries
Vilija2
2009 02 18, 08:49
GudriLapė
2009 02 18, 10:03
sėkmės jums
laukiu mazo stebuklo
2009 02 18, 10:13
Stiprybes Jums augant  Abi esat saunuoles. Tikiuosi istorija bus su visikai laiminga pabaiga (cia apie tetuka)
Elita2010
2010 07 01, 16:09
sinsila3
2010 07 01, 17:24
saunuole,daug teko iskest...
Briliantas
2010 07 02, 09:48
Aukite sveikos
virguliuke
2010 07 02, 13:19
stipri mamyte esi saunuole,tikrai, tikiuosi tetis ivertino savo poelgi ir daugiau jusu nebeskriaus taip...
|
|