Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kraitelis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Zirafa09
Pradedam vėl nauja temą, apie tai ko reikia mūsų patiems pažiausiems.

Sąrašiukas iš interneto, pradžiai, kad turėtume apie ka diskutuoti
Apranga pradžiai:

Natūralaus pluošto kepurytės – 2-3 vnt. (naujagimio galvytė būna 36-38 cm);
Apatiniai marškinėliai ilgomis rankovėmis – 3 vnt. (labai patogu, kol bambutė dar neužgijusi);
Smėlinukai (patogiau kai atsisega, o ne velkami per galvą) – 3 vnt (juos galima iš karto pirkti 62 cm);
56 cm pižamyčių – 3 vnt..
Dažnai siūlomi šliaužtinukų/marškinėlių komplektai. Gana patogu tokių turėti, bet nereikia labai daug – 2-3 vnt.
Vystyklai – flaneliniai arba medvilniniai – 4 vnt. (labai patogu pasikloti keičiant sauskelnes. Tiesa, vystyklų gali prireikti daugiau ir jei auginate berniuką). Jei mėginsite išsiversti be sauskelnių, vystyklų prireiks žymiai daugiau.
Kojinyčių – 4 poros, viena iš jų natūralios vilnos.
Parsivežti iš ligoninės – priklausomai nuo metų laiko – plona ir stora kepurytės, šliaužtinukai ir palaidinukė (arba kombinezoniukas – pižamytė), megztukas, šiltas kombinezoniukas, vokelis (apvilkta anklodėlė).

Patalynė:
Antklodėlė;
Patalynė – 2-3 kompl.;
Kelios paklodėlės.

Dideli daiktai:

Lovytė su čiužiniu/ lopšys;
Vežimėlis;
Automobilinė kėdutė – 0+ arba 0-1 grupės, jei važinėjate mašina.
—————–
Papildomai – vystymo stalas arba komoda. Bet kokiu atveju, namie labai patogu įrengti vietą, kur pervystysite kūdikį. Svarbiausia paviršiaus aukštis – turi būti patogu mamai, kad nereiktų lenktis prie vaiko (būtent todėl netinka lova). Taip pat ištiestos rankos atstumu turi būti patogiai sudėti pervystymo metu naudojami reikmenys, kad viską pasiektumėte nė akimirkai nepasitraukę nuo kūdikio.

Higiena:

Vonelė;
Vandens termometras;
Natūralaus pluošto kempinė;
Žirklutės;
Nosies aspiratorius ;
Vata;
Pagaliukai higieniniai;
Kremo nuo iššutimų;
Drėgnų servetėlių.

Išvažiuojant iš gimdymo namų gausite receptą spiritui ir kalio permanganato tirpalui – bambutei prižiūrėti. Būtinai pasiklauskite kokioj vaistinėj jų galima nusipirkti – tirpalas gaminamas.

Mamytė turėtų nepamiršti pasirūpinti ir savimi – patogia liemenėle žindymui, įklotukais į ją; kremu spenelių priežiūrai.

Pientraukis, įvairios talpos buteliukai, sterilizatorius, maisto šildytuvas, džiovyklė ir dar daugelis daiktų, yra perkami pagal poreikį – kai kurioms mamoms jų visai neprireikia, kitoms reikia vos ne nuo pirmųjų dienų. Besilaukiančiai mamytei siūlyčiau apsižiūrėti, kur jų yra, o pirkti tik esant poreikiui.

Tą patį galima pasakyti apie čiulptukus. Pati siūlyčiau neskubėti jų paduoti – nes vaikas išmoksta taisyklingiau paimti krūtį. Be to iš savo patirties galiu pasakyti, kad paprasčiau neduoti čiulptuko, negu nuo jo atpratinti.

Kiekviena mama savo nuožiūra gali papildyti šitą sąrašą, svarbiausia, kad jaustumetės laimingos kartu su savo kūdikiu.

aaistulis
Aciu uz sarasiuka thumbup.gif atrodo lyg ir zinoma, ka pirkti, bet kaip "zaliai" busimai mamytei vis keblumu iskildavo su kiekiu doh.gif dabar jau aiskiau bigsmile.gif tik del kepuryciu - nusipirkau visas 40cm, nes pardaveja sake, kad tai maziausias dydis blink.gif doh.gif
Zirafa09
Gal moderatores gali sujungti tokias pacias kelias temas?
Merginos gal kuri norit prisijungti siunciantis is mytoys.de bus pigiau drauge siustis.
dezma
Cia dar prie to kraitelio mamytems, minejote pientrauki, kremuka, o kaip su antspeniais? g.gif
ambrute
Labai aciu, uz sarasiuka thumbup.gif jau reiktu pradeti apsipirkinet, bet vis nezinau nuo ko pradet, o dabar bus zymiai lengviau biggrin.gif
Isila
QUOTE(dezma @ 2009 10 25, 19:51)
Cia dar prie to kraitelio mamytems, minejote pientrauki, kremuka, o kaip su antspeniais? g.gif
*

neprisipirkit to, ko gali neprireikti. Reikės, nulėks vyras iki vaistniės ir nupirks. Pientraukio gali net ir nepirreikti, o kainuoja jis nemažai.
Diglė
sveikutės, ar galėtumėt pasakyti kokių išmatavimų palutės turėtu būti ? Nutariau pati pasisiuti iš flanelės blush2.gif Ir merliuko nusipirkau, tik nežinau kelius kartus sulenkti ir kaip susiūti ax.gif
JN
QUOTE(Isila @ 2009 10 26, 11:32)
neprisipirkit to, ko gali neprireikti. Reikės, nulėks vyras iki vaistniės ir nupirks. Pientraukio gali net ir nepirreikti, o kainuoja jis nemažai.
*

Man atrodo, kad jeigu naktį vaikas nuės spenelius tai vyras iškart nenulėks ir nenupirks... o iki ryto teks dantis sukandus ir toliau maitinti. Aš tikrai nusipirksiu iš anksto.
Rita25
QUOTE(juodoji_nasle @ 2009 10 31, 15:00)
Man atrodo, kad jeigu naktį vaikas nuės spenelius tai vyras iškart nenulėks ir nenupirks... o iki ryto teks dantis sukandus ir toliau maitinti. Aš tikrai nusipirksiu iš anksto.
*

esant nugrauztiems speneliams pientraukis nelabai tepades. Vat antspeniai - kitas reikalas. Gimus suneliui turejau pientrauki, o kai nugrauze spenelius, tai buvo pirmosios dienos, kai normalaus pieno dar nelabai buvo, tai kad pientraukiu nieko ir nepavyko istraukt, todel kuo skubiau siunciau vyra i vaistine antspeniu
Papildyta:
QUOTE(Diglė @ 2009 10 27, 19:27)
sveikutės, ar galėtumėt pasakyti kokių išmatavimų palutės turėtu būti ? Nutariau pati pasisiuti iš flanelės  :geda2:  Ir merliuko nusipirkau, tik nežinau kelius kartus sulenkti ir kaip susiūti  :ax:
*

merliuka sulenkti dvigubai, vystyklo dydis 1.2*1.2 arba 1*1 m. Svarbu nenumazinti, nes skalbiant jie dar biski pasitraukia
JN
QUOTE(Rita25 @ 2009 10 31, 15:09)
esant nugrauztiems speneliams pientraukis nelabai tepades. Vat antspeniai - kitas reikalas. Gimus suneliui turejau pientrauki, o kai nugrauze spenelius, tai buvo pirmosios dienos, kai normalaus pieno dar nelabai buvo, tai kad pientraukiu nieko ir nepavyko istraukt, todel kuo skubiau siunciau vyra i vaistine antspeniu
Papildyta:
merliuka sulenkti dvigubai, vystyklo dydis 1.2*1.2 arba 1*1 m.  Svarbu nenumazinti, nes skalbiant jie dar biski pasitraukia
*

taip taip, ne pientraukį ir turėjau galvoje, tik pacitavau postą kur rašoma, kad visko neprisipirkti... o auksčiau mamytė klausė apie antspenius...
Brava
QUOTE(Isila @ 2009 10 26, 20:32)
*

drinks_cheers.gif tikrai nereikia visko, o jei prireiks tada ir bus galima dasipirkt mirksiukas.gif

QUOTE(Diglė @ 2009 10 28, 04:27)
Ir merliuko nusipirkau, tik nežinau kelius kartus sulenkti ir kaip susiūti  ax.gif
*

merliuku zadu nenaudoti schmoll.gif tam yra vienkartines nosinaites, man gydytoja jau su pirmu taip patare, merliukai -bakteriju kaupejai, nebent keisit vos panaudojus mirksiukas.gif
Grazhke
QUOTE(Brava @ 2009 10 31, 14:19)
drinks_cheers.gif tikrai nereikia visko, o jei prireiks tada ir bus galima dasipirkt  mirksiukas.gif
merliuku zadu nenaudoti  schmoll.gif tam yra vienkartines nosinaites, man gydytoja jau su pirmu taip patare, merliukai -bakteriju kaupejai, nebent keisit vos panaudojus  mirksiukas.gif
*

o man merliukų baisiai reikėjo, nes maitinant iš vienos krūties iš kitos fontanai bėgdavo, įdėklai į liemenėles iškart šlapi būdavo, tai kai maitindavau prie kitos krūties merliuką arba net kokį rankšluostuką laikydavau. Į skalbimo mašiną įdedi ir vėl naudoji... O ir atpylinėja labai dažnai, vienkartinės nosinaitės labai greit naudojasi, neekonomiška ir neekologiška blush2.gif čia tik mano nuomonė 4u.gif
_Alba_
Išvažiuojant iš gimdymo namų gausite receptą spiritui ir kalio permanganato tirpalui – bambutei prižiūrėti. Būtinai pasiklauskite kokioj vaistinėj jų galima nusipirkti – tirpalas gaminamas.

nieko panasaus, nezinau kaip kitose ligoninese, kaip kituose miestuose galu gale, taciau KMUK bambute yra priziurima su virintu vandenuku ir vatyte, nes jie uz naturaluma ir vadovaujasi amerikos nepamenu kieno ten atliktais tyrimais: jokiu spiritu, kalio permaganato tirpalu ir tt.
mums virksteles liekana nukrito dar bunant ligonineje, labai graziai pradejo gyti (ir jau beveik uzsitrauke bambute) ir namie parsiveze is kliniku drasiai maudeme nebevirintame vandenyje, o paprastame, is krano thumbup.gif
Rita25
QUOTE(Brava @ 2009 10 31, 15:19)
drinks_cheers.gif tikrai nereikia visko, o jei prireiks tada ir bus galima dasipirkt  mirksiukas.gif
merliuku zadu nenaudoti  schmoll.gif tam yra vienkartines nosinaites, man gydytoja jau su pirmu taip patare, merliukai -bakteriju kaupejai, nebent keisit vos panaudojus  mirksiukas.gif
*

o as merliukus kaip senais laikais naudojau pagal paskirti tongue.gif , kaip vystyklus. Be abejo keisdavau po kiekvieno panaudojimo (pasisiojimo ar pakakojimo). Ne kiekvieno mazylio uzpakaliukas, ypac tik ka gimus gali visa diena istverti pampersus, taip kad man jie buvo reikalingi.
Herrera
QUOTE(Rita25 @ 2009 11 02, 17:00)
o as merliukus kaip senais laikais naudojau pagal paskirti tongue.gif , kaip vystyklus.
*

O tu naudojai juos tokius kaip trikampiukus, kaip seniau, ar kitaip lankstei? Aš irgi planuoju pirktis marlės ir pasisiūt tiem patiem tikslam - vystymui.
_Foxy_
QUOTE(aaistulis @ 2009 10 17, 22:51)
Aciu uz sarasiuka thumbup.gif  atrodo lyg ir zinoma, ka pirkti, bet kaip "zaliai" busimai mamytei vis keblumu iskildavo su kiekiu doh.gif  dabar jau aiskiau bigsmile.gif  tik del kepuryciu - nusipirkau visas 40cm, nes pardaveja sake, kad tai maziausias dydis blink.gif  doh.gif
*

Žinok nieko tokio, kad truputį didesnės. Mano mažytė gimusi jau nebetilpo į mažiausio dydžio kepuraites ... smile.gif

QUOTE(dezma @ 2009 10 25, 19:51)
*

Pientraukis tikrai ne visoms reikalingas, kremuko reikėtų vien jau dėl profilaktikos, o antspenių nemanau, kad reikėtų iš anksto pirktis.

QUOTE(juodoji_nasle @ 2009 10 31, 15:00)
*

Visų pirma tai nebūtinai nugrauš spenelius, antra mažyliui tikrai daug sunkiau traukti pienuką su antspeniais, kol ir taip dar sunkiai žinda, naujagimiams nerekomenduojama. Man kaip tik dabar yra įtrūkęs vienas spenelis, tačiau maitinu ir tai nėra kažkas siaubingo ... O vat jei bandau su pientraukiu nusitraukti iš tos krūties, tai jau tada tikrai siaubingas jausmas. Mažytė daug švelniau moka ištraukti pienuką ... smile.gif

QUOTE(*Mamyte*24 @ 2009 11 01, 19:00)

nieko panasaus, nezinau kaip kitose ligoninese, kaip kituose miestuose galu gale, taciau KMUK bambute yra priziurima su virintu vandenuku ir vatyte, nes jie uz naturaluma ir vadovaujasi amerikos nepamenu kieno ten atliktais tyrimais: jokiu spiritu, kalio permaganato tirpalu ir tt.
mums virksteles liekana nukrito dar bunant ligonineje, labai graziai pradejo gyti (ir jau beveik uzsitrauke bambute) ir namie parsiveze is kliniku drasiai maudeme nebevirintame vandenyje, o paprastame, is krano  thumbup.gif
*

Tikrai dabar visur lyr ir siūlo su virintu vandeniu valyti. Mums jau užgijo visai bambutė ir tikrai labai gražiai gijo ... smile.gif
Esha
Būčiau labai dėkinga už pagalbą. Ketinu važiuoti į vaistinę apsipirkti pradžių pradžiai. Surašau sarašiuką ką planuoju pirkti, gal galit pasakyt ko dar trūksta, o gal ko per daug?
Įklotai po gimdymo
Tinklinės kerlnaitės
Pampersinės kelnaitės
Hig. paketai
Įklotai į liemenėlę
Multi mam kompresiukai
Germaston tepaliukas
Mikrolax klizmutės
Nosies atsiurbėjas (Rinomer)
Jūros vanduo (Humer)
Termometras kūdikiui
Vandens termometras
Vatos gumulėliai
Ausų krapštukai dideli
Ausų krapštukai standartiniai
Žnyplės nagams

Iš anksto ačiū už pagalbą, nes aš žalia žalia tokiuose dalykuose doh.gif
Gendre
QUOTE(Esha @ 2009 11 10, 17:05)
Būčiau labai dėkinga už pagalbą. Ketinu važiuoti į vaistinę apsipirkti pradžių pradžiai. Surašau sarašiuką ką planuoju pirkti, gal galit pasakyt ko dar trūksta, o gal ko per daug?
Įklotai po gimdymo
Tinklinės kerlnaitės
Pampersinės kelnaitės
Hig. paketai
Įklotai į liemenėlę
Multi mam kompresiukai siulyciau nusipirkt tik kelism nes bent as visos dezutes nesunaudojau
Germaston tepaliukas
Mikrolax klizmutės man ju nereikejo
Nosies atsiurbėjas (Rinomer)
Jūros vanduo (Humer)
Termometras kūdikiui
Vandens termometras
Vatos gumulėliai
Ausų krapštukai dideli Nenaudojau tokiu dalyku
Ausų krapštukai standartiniai situ irgi
Žnyplės nagams nereikejo naudojausi paprastom manikiuro zirklutem
Iš anksto ačiū už pagalbą, nes aš žalia žalia tokiuose dalykuose  doh.gif
*

Esha
Ačiū smile.gif
O tai kaip ausytes valyti?
Pingvinukas
QUOTE(Esha @ 2009 11 10, 20:35)

*

Aš vietoj Rhinomer siurbliuko pirkčiau Bebe Confort ax.gif http://parduotuve.tindirindi.lt/prieziuros...piratorius.html

Nes Rhinomer vis reikia su tuo angaliuku vargti, o dar kur kempinėlės 4u.gif
Gendre
QUOTE(Esha @ 2009 11 10, 20:35)
Ačiū smile.gif
O tai kaip ausytes valyti?
*

Tokiem maziukasm uztenka su ranksluosciu isvalyt ausyte po maudyniu ir viskas. Su krapstukais galima pridaryt daugiau bedu neinaudos ax.gif
Destiny73
QUOTE(Esha @ 2009 11 10, 17:05)
Įklotai po gimdymo - daug dideliu nepirkit - nesunaudosit.
Tinklinės kerlnaitės - man pasirode nelabai praktiškos, geriau medv. didesnes
Pampersinės kelnaitės - cia vaikui?, sau kad nelabai...
Hig. paketai - galima ir prek.centre. pigiau
Įklotai į liemenėlę - reiketu
Multi mam kompresiukai - nelabai padejo...
Germaston tepaliukas - reiktu
Mikrolax klizmutės - na 2 prireike
Nosies atsiurbėjas (Rinomer) - nusipirksit veliau, jei susloguos
Jūros vanduo (Humer) - -"-
Termometras kūdikiui
Vandens termometras
Vatos gumulėliai
Ausų krapštukai dideli
Ausų krapštukai standartiniai
Žnyplės nagams - nelabai praktiška. geriau manikiurines zirklute
Iš anksto ačiū už pagalbą, nes aš žalia žalia tokiuose dalykuose  doh.gif
*

Diglė
kiek reikia buteliukų turėti maitinimui?
@mamyčiukas@
QUOTE(Diglė @ 2009 11 14, 13:31)
*

as turejau viena buteliuka,bet man jo prireike tik nuo antro menesio
Rita25
QUOTE(Herrera @ 2009 11 03, 17:45)
O tu naudojai juos tokius kaip trikampiukus, kaip seniau, ar kitaip lankstei? Aš irgi planuoju pirktis marlės ir pasisiūt tiem patiem tikslam - vystymui.
*

lanksciau ne kaip trikampiukus, o dejau kaip "iklotukus", nes daugelis mano turetu vystyklu buvo mazoki; dar Rasakilos tinklapyje esu radus gera buda lankstyti trikampiukais, bet reikia tada didesniu vystyklu
Herrera
QUOTE(Rita25 @ 2009 11 14, 17:22)
lanksciau ne kaip trikampiukus, o dejau kaip "iklotukus", nes daugelis mano turetu vystyklu buvo mazoki; dar Rasakilos tinklapyje esu radus gera buda lankstyti trikampiukais, bet reikia tada didesniu vystyklu
*

Aha, maciau ir as, kad Rasakilos tinklapy yra parodyti lankstymo būdai, reikės dar pastudijuot labiau. O ką dedi dar ant tų "įklotukų"?
Rita25
QUOTE(Herrera @ 2009 11 14, 17:29)
Aha, maciau ir as, kad Rasakilos tinklapy yra parodyti lankstymo būdai, reikės dar pastudijuot labiau. O ką dedi dar ant tų "įklotukų"?
*

daugiau nieko. Didelis atradimas man buvo vilnones kelnytes - tada idejus vystykliuka i jas bei vaikui pasisiojus kelnytes lieka sausas, tik marliukas slapias. Vyresniam leliukui nuo kokiu 3 men jau patogu ir daugkartines sauskelnes su iklotuku det, o ant ju vilnones kelnytes, kadangi veliau ir pasisioja daugiau -daugiau reikia sugerti
Herrera
QUOTE(Rita25 @ 2009 11 14, 17:42)
*

Aišku, ačiū. 4u.gif
Juracka
Skaitau, kad yra mamyčių, kurios savo mažyliams perka rūbelius būtent naujus, tik kad jų kaina badosi.
Tai paskatino mus naujais kūdikių rūbeliais iš UK prekiauti
Panevėžio centriniame turguje (Raudonasis takas Nr. 10)
ir kainos padoresnės. thumbup.gif
Prašome apsilankyti, derėtis irgi galima smile.gif nestuke.gif
Naivuolee24
O as tai patio susidariau toki sarasiuka ko svarbiausiai reiks busimai mamytei ri kudikiui po gimdymo, paziurekit gal kam pravers .
Sarasiukas:
1) Liemenėlė maitinimui
2) Įklotai į liemenėlę
3) Įklotai po gimdymo
4) Antspeniai
5) Siaustinukas su pirstinėmis arba smėlinukas
6) Kepurytės ( Viena išvirkčiomis siūlėmis) o kita normali
7) Megzti batukai arba kojnytės
8) Apvilkta antklodė, arba vokelis, parsivežti iš ligoninės
9) Sauskelnės
10) Seilinukai
11) Vilnonė kepurytė
12) Drėgnos servetėlės
13) Vonelė
14) Vonelės stovas
15) Vandens termometras
16) Kempinė prausimuisi natūralaus plaušo arba medvilniniu pluoštu
17) Vaikiškas muilas
18) Vonios šampūnas
19) Kūno kremas
20) Rankšluostis su gaubtuvu
21) Higieniniai pagaliukai, ausytei, nosytei, ir bambukei valytei
22) Balionėlis gleivėms is nosytės pusti
23) Žirklės bukais galais
24) Šukos ir tankios šukytės pleiskenų luobelei šukuoti
25) Aliejus
26) Pudra arba skystas talkas
27) Servetėlės kūnui šluostyti
28) Kremas iššutimui profilaktiškai
29) Čiulptukai , čiulptuko dėžutė ir grandinėlė čiulptukui
30) Buteliukai ( 260, 150 ir 125 ml stikliniai arba plastikiniai)
31) Žindukai buteliukams
32) Stelizatorius, arba stelirizavimo skystis buteliukams
33) Lovytė medinė
34) Patalynė, klijuotė, apsauga lovytei
35) Žaisliukai
36) Vežimėlis
37) Nešynė
38) Automobilinė kėdutė
39) Merliukai
KŪDIKIO VAISTINĖLĖ
Nuo temperatūros: Kūdikiams tinka temperatūrą mažinantys vaistai su paracetamoliu, vyresniems nei 6 mėnesių vaikučiams galima duoti ibuprofeną. Vaistukai būna ir sirupo pavidalo, ir žvakutės, dedamos į išeinamąją angą. Karščiuojančiam vaikučiui, net ir maitinamam krūtimi, patartina duoti atsigerti paprasto virinto kambario temperatūros vandens.
Nuo slogos: Pirmiausia nosytę reikia valyti specialiu balionėliu, skirtu gleivėms iš nosies traukti. Patartina turėti lašiukų nuo slogos.
Nuo pilvuko pūtimo: Yra įvairių vaistų, bet pirmiausia reikėtų pilvuką švelniai pamasažuoti, paguldyti neramų mažylį ant pilvuko.
Bambutei valyti: Bambutės žaizdelei prižiūrėti reikia turėti 5 proc. kalio permanganato tirpalo ir 70 laipsnių spirito bambutei valyti.
Kitos priemonės: Vaistinėlėje taip pat turi būti: termometras, bintas, vata, pipetė.
Higienos priemonės: Higieniniai tamponėliai (Jie naudojami nosytei, akytėms ir bambutei valyti. Akytės valomos nuo išorinio kraštelio vidinio link. Kiekvieną akytę būtina valyti atskiru tamponėliu. Ausyčių negalima valyti ausų krapštukais.)
Odos priežiūros priemonės (Vaikiškas muilas, aliejus, kremas nuo iššutimų, drėgnos servetėlės kūneliui, apsauginės priemonės nuo saulės, mašalų įkandimų.)
egre
QUOTE(Naivuolee24 @ 2009 11 16, 16:27)
O as tai patio susidariau toki sarasiuka ko svarbiausiai reiks busimai mamytei ri kudikiui po gimdymo, paziurekit gal kam pravers .
Sarasiukas:
1) Liemenėlė maitinimui
2) Įklotai į liemenėlę
3) Įklotai po gimdymo
4) Antspeniai
9) Sauskelnės
10) Seilinukai
11) Vilnonė kepurytė
12) Drėgnos servetėlės
13) Vonelė
14) Vonelės stovas
15) Vandens termometras
17) Vaikiškas muilas
18) Vonios šampūnas
19) Kūno kremas
22) Balionėlis gleivėms is nosytės pusti
25) Aliejus
26) Pudra arba skystas talkas
29) Čiulptukai , čiulptuko dėžutė ir grandinėlė čiulptukui
30) Buteliukai ( 260, 150 ir 125 ml stikliniai arba plastikiniai)
31) Žindukai buteliukams
32) Stelizatorius, arba stelirizavimo skystis buteliukams
33) Lovytė medinė
35) Žaisliukai
36) Vežimėlis
37) Nešynė
38) Automobilinė kėdutė
39) Merliukai
      KŪDIKIO VAISTINĖLĖ
Nuo temperatūros: Kūdikiams tinka temperatūrą mažinantys vaistai su paracetamoliu, vyresniems nei 6 mėnesių vaikučiams galima duoti ibuprofeną. Vaistukai būna ir sirupo pavidalo, ir žvakutės, dedamos į išeinamąją angą. Karščiuojančiam vaikučiui, net ir maitinamam krūtimi, patartina duoti atsigerti paprasto virinto kambario temperatūros vandens.
Nuo slogos: Pirmiausia nosytę reikia valyti specialiu balionėliu, skirtu gleivėms iš nosies traukti. Patartina turėti lašiukų nuo slogos.
Nuo pilvuko pūtimo: Yra įvairių vaistų, bet pirmiausia reikėtų pilvuką švelniai pamasažuoti, paguldyti neramų mažylį ant pilvuko.
Bambutei valyti: Bambutės žaizdelei prižiūrėti reikia turėti 5 proc. kalio permanganato tirpalo ir 70 laipsnių spirito bambutei valyti.
Kitos priemonės: Vaistinėlėje taip pat turi būti: termometras, bintas, vata, pipetė.
Higienos priemonės: Higieniniai tamponėliai (Jie naudojami nosytei, akytėms ir bambutei valyti. Akytės valomos nuo išorinio kraštelio vidinio link. Kiekvieną akytę būtina valyti atskiru tamponėliu. Ausyčių negalima valyti ausų krapštukais.)
Odos priežiūros priemonės (Vaikiškas muilas, aliejus, kremas nuo iššutimų, drėgnos servetėlės kūneliui, apsauginės priemonės nuo saulės, mašalų įkandimų.)
*

labai aciu uz sarasiuka, nes man paskaicius plaukai siausiasi, nieko as nenusimanau, kai kurie zodziai dar nesuprantami, reikes paveiksliuku ieskoti pries perkantis.
egre
QUOTE(Auksuole @ 2009 11 17, 01:11)

aciu 4u.gif
Keja
QUOTE(*Mamyte*24 @ 2009 11 01, 18:00)

mums virksteles liekana nukrito dar bunant ligonineje, labai graziai pradejo gyti (ir jau beveik uzsitrauke bambute) ir namie parsiveze is kliniku drasiai maudeme nebevirintame vandenyje, o paprastame, is krano  thumbup.gif
*

Dabar "nauja banga" bambute valyti su vandeniu, bet man tai nepasiteisino, 1ajai daug viskas greiciau uzgijo ir nukrito, kai valiau su spiritu, antrajai liepe su vandeniu valyti, pavaliau kelias dienas, maciau, kad ne taip zaisdele traukiasi kaip pirmajai, tai nusipirkau spirituko ir viskas greit susitvarke. Cia jau kiekvienai spresti, bet man su vandeniu nepatiko schmoll.gif
Babaužienė
Jūsų sąrašėlis neblogas,bet galima ir pakoreguoti,nes manau yra mamyčių kurios neturi tiek daug pinigėlio... Taigi norint pataupyti galima apsieiti be...arba pakeisti ax.gif

QUOTE(Naivuolee24 @ 2009 11 16, 14:27)
Sarasiukas:
1) Liemenėlė maitinimui
2) Įklotai į liemenėlę- galima dėtis merliuko gabaliukus,kuriuos vėliau išsiplauti ir vėl naudoti
3) Įklotai po gimdymo
4) Antspeniai-pirkti tik reikalui esant
9) Sauskelnės
10) Seilinukai-galima įsigyti vėliau, mano vaikui prireikė tik po kokių 3mėn
11) Vilnonė kepurytė- nebūtina...dažniausiai vaikučiai parvežami mašinose,o į lauką einat dedami į kombinzonus su kapišonais...taigi užtenka paprastesnės kepurytės
12) Drėgnos servetėlės
13) Vonelė
14) Vonelės stovas-puikiai vonelė pasideda ant virtuvinio stalo
15) Vandens termometras
16) Kempinė prausimuisi natūralaus plaušo arba medvilniniu pluoštu-pradžioj tikrai nereikia jokių plaušinių...jei jau labai norisi užtenka marliuko
17) Vaikiškas muilas- muilas per daug sausina odelę...geriau prasimo gelis
18) Vonios šampūnas- nebūtina visiškai
19) Kūno kremas
20) Rankšluostis su gaubtuvu- galima naudoti ir paprastą rankšluostį
21) Higieniniai pagaliukai, ausytei, nosytei, ir bambukei valytei-paprasti...nereik spec.
22) Balionėlis gleivėms is nosytės pusti- pirkčiau pagal poreikį
25) Aliejus
26) Pudra arba skystas talkas-neprireikė išvis...
27) Servetėlės kūnui šluostyti-nereikia išvis
29) Čiulptukai , čiulptuko dėžutė ir grandinėlė čiulptukui-tik esant poreikiui
30) Buteliukai ( 260, 150 ir 125 ml stikliniai arba plastikiniai)- tik esant poreikiui ir pradžiai užtenka 1*125ml
31) Žindukai buteliukams-žinduką keisti kas 1-2mėn,tai iš anksto tikrai nebūtina turėt...gali išvis neprireikt
32) Stelizatorius, arba stelirizavimo skystis buteliukams-nereik..tam užtenka karšto vandens ir sodos
33) Lovytė medinė
35) Žaisliukai-užtenka 1-2...iš pradžių nereik,o po to pridovanoja
36) Vežimėlis
37) Nešynė-nebūtina
38) Automobilinė kėdutė
39) Merliukai
      KŪDIKIO VAISTINĖLĖ
Nuo pilvuko pūtimo: Yra įvairių vaistų, bet pirmiausia reikėtų pilvuką švelniai pamasažuoti, paguldyti neramų mažylį ant pilvuko.Masažuoti reikia pagal laikrodžio rodyklę...kokius 10ratų..5-6k į dieną...pasitepti rankas aliejumi

egre
QUOTE(Babaužienė @ 2009 11 23, 19:11)
Jūsų sąrašėlis neblogas,bet galima ir pakoreguoti,nes manau yra mamyčių kurios neturi tiek daug pinigėlio... Taigi norint pataupyti galima apsieiti be...arba pakeisti ax.gif
*

Malonu, kad yra mamyciu, kurios pasidalina patirtim 4u.gif
_Foxy_
Tikiuosi nesupyksite, bet aš taip pat pridėjau komentarų iš savo patirtirties ax.gif
QUOTE(Naivuolee24 @ 2009 11 16, 15:27)
Sarasiukas:
1) Liemenėlė maitinimui
2) Įklotai į liemenėlę
3) Įklotai po gimdymo
4) Antspeniai naujagimiui su antspeniais sunkiau žįsti, todėl, kol gerai nemoka, nerekomenduojama
6) Kepurytės ( Viena išvirkčiomis siūlėmis) o kita normali užtenka vienos (būtinai išvirkščiomis siūlėmis)
9) Sauskelnės
10) Seilinukai mums kol kas nprireikė, kažin ar naujagimiui reikia
11) Vilnonė kepurytė nebūtinai vilnonė, tiesiog storesnė dedama ant plonos
12) Drėgnos servetėlės
13) Vonelė
14) Vonelės stovas nebūtinai, mes vonelę dedame ant dviejų kėdžių arba pervystymo stalo
15) Vandens termometras
17) Vaikiškas muilas
18) Vonios šampūnas
19) Kūno kremas
22) Balionėlis gleivėms is nosytės pusti nebūtina
25) Aliejus
26) Pudra arba skystas talkas dabar jau retokai naudojama, nebūtina
29) Čiulptukai , čiulptuko dėžutė ir grandinėlė čiulptukui grandinėlė čiulptukui nerekomenduojama, nes gali įvykti nelaimė, o be to kūdikis tikrai nepames, nebent didesniam vaikui
30) Buteliukai ( 260, 150 ir 125 ml stikliniai arba plastikiniai) tiek reikia nebent jei iškart ketinate maitinti mišinukais, užtenka vieno (arbatėlėm)
31) Žindukai buteliukams pradžioje užtenka to, kuris ant buteliuko
32) Stelizatorius, arba stelirizavimo skystis buteliukams nebūtina
33) Lovytė medinė
34) Patalynė, klijuotė, apsauga lovytei klijuotės blogai vaiko odelei, tikrai nėra būtina, mums dar nei karto nenutiko nieko blogo
35) Žaisliukai pradžioje nereikia, o gal dar ir dovanų gausite
36) Vežimėlis
37) Nešynė
38) Automobilinė kėdutė
39) Merliukai
*

Papildyta:
QUOTE(Diglė @ 2009 11 14, 12:31)
*

Jei ketini pati maitinti, tai turėk vieną. Tik tam, jei prireiktų arbatytėms smile.gif
bagirka
Kviečiu Jus pasižvalgyt po mano darbelius - gal kuriai mamytei patiks flaneliniai vystykliukai bei merliukai - http://public.fotki.com/uktekstile/
Mama_aura
QUOTE(bagirka @ 2009 12 08, 16:38)
Kviečiu Jus pasižvalgyt po mano darbelius - gal kuriai mamytei patiks flaneliniai vystykliukai bei merliukai - http://public.fotki.com/uktekstile/
*

Labai grazu 4u.gif kadangi pati siuti nemoku tai manau teks pirkti blush2.gif
Austte
dekui uz saraselius, ju tikrai prireiks ax.gif nestuke.gif
icing sugar
Varge doh.gif aš jau nieko nepamenu, neįsivaizduoju, kaip teks dar viską susipirkt..
Esha
QUOTE(icing sugar @ 2009 12 16, 17:14)
Varge  doh.gif  aš jau nieko nepamenu, neįsivaizduoju, kaip teks dar viską susipirkt..
*

Tai tau dar marios laiko smile.gif Ateis laikas ir susipirksi mirksiukas.gif Aš kraitelį kaupt pradėjau gal nuo 33 savaitės (neskubėjau), o va jau porą savaičių sėdžiu viską susipirkus. Ir dar vis norisi kažko... biggrin.gif
Rytinė pašvaistė
Sakykit, o mamai ligoninėje kokių rūbų reikia - naktinų kokių? Chalato? Kadangi gimdysiu vasarį, įsivaizduoju, kad šilta nelabai bus, tad aktualu, ar reikia pirktis kokius šiltesnius naktinukus.
Esha
Sau pasiėmiau naktinius, ploną chalatą ir treningą.
Kiek klausinėjau, sakė ten tiktai šilta, o juo labiau po gimdymo, kai gimdyvė linkus stiprokai prakaituoti ir t.t... Naktį patogu naktiniai, na o dieną su treningu.
Kaip yra tiksliai as nžn, tik remiuosi patyrusių mamų patariimais.
Diglė
Aš ir kiek skaičiau dedasi, dar šlepetes gumines, schalata, kelnaites, paketai po gimdymo, naktiniai, higienos reikmenys, treningus ir galvoju patogiausia įsimest, rankšluosčiai, kas čia dar g.gif
Esha
Jei sau, tai dar wc popierius (jo ten nėra, gulėjau dabar 2 dienas), stalo įrankius, puodelį.
Na ir aišku prie mones po gimsymo- kaip maitinimo liemenėlė, iklotai į ją, kompresiukai, tepaliukas nugraužtiems speneliams. Dar aš purškaliuką spec vaistinėj prigriebiau papurkšt ant žaizdos jei sius. Bet čia apskritai, o į gimdyklą tai tiek tikrai neriekia.
Diglė
http://www.nukas.lt/naujagimio_kraitelis
Vanilė
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2009 12 20, 19:21)
Sakykit, o mamai ligoninėje kokių rūbų reikia - naktinų kokių? Chalato? Kadangi gimdysiu vasarį, įsivaizduoju, kad šilta nelabai bus, tad aktualu, ar reikia pirktis kokius šiltesnius naktinukus.
*

Naktinukų reikėtų ne vienų,nes pienas bėga ir taip dar galima apsiterlioti ne tik nuo pieno ax.gif Šiaip palatose būna šilta ax.gif naktinukai gali būti ir plonesni,o chalatas gali būti ir storesnis,nes visgi jei reikės išeiti iš palatos,tai geriau nesušalti ax.gif
Rytinė pašvaistė
Dar paklausiu tokį klausimą, kadangi jis gal čia labiausiai tiks.
Kiek maždaug vienetų reiktų pampersų to mažiausio (pirmo) dydžio? Žiūrėjau parduotuvėje pakuotę, ten, atrodo, 100 vnt. Tai sakykit, ar naujagimiui spėsiu juos sunaudoti visus ar toks kiekis pirmam dydžiui per didelis ir pirkti mažesnę pakuotę, o antro dydžio pampersų reiktų jau daugiau? blush2.gif
CervusDama
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 01 04, 19:48)
Dar paklausiu tokį klausimą, kadangi jis gal čia labiausiai tiks.
Kiek maždaug vienetų reiktų pampersų to mažiausio (pirmo) dydžio? Žiūrėjau parduotuvėje pakuotę, ten, atrodo, 100 vnt. Tai sakykit, ar naujagimiui spėsiu juos sunaudoti visus ar toks kiekis pirmam dydžiui per didelis ir pirkti mažesnę pakuotę, o antro dydžio pampersų reiktų jau daugiau?  blush2.gif
*

Taigi cia negali zinot smile.gif Priklauso, nuo to, kokio dydzio leliukas gims smile.gif As pirmai pradziai nusiprikau 1 Nr. 28 vnt smile.gif va cia: http://www.assorti.lt/default/assorti-vaik...-huggies-1.html
o Nr. 2 paemiau didesne pakuote, 90 vnt. Jei pritruksim ligoninej 1 nr., siusim tetuka i parduotuve smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.