pienės_pūkas
2010 07 08, 14:31
QUOTE(Vikadi @ 2010 07 08, 14:50) Aš sunaudojau net du pokus tų mažiausių Jo tie skaičiukai reiškia mažiulio ūgį. Pats mažiausias man regis 56, čia jau katik gimusiems, manasis gimė 48cm, tai skendo jis tuose rūbeliuose  yra ir 50 dydis. 48cm gimusiai dukrai tokių užteko visam mėnesiui, ir daugiau. bet vėlgi, priklauso nuo gamintojo. Lietuvoj (lenkiški drabužėliai?) 56 dydis dažnam naujagimiui per mažas būna.
QUOTE(chile0 @ 2010 07 08, 15:26) Maziausi yra 50cm, arba kitaip newborn size  Matai apie tokius net nežinojau Kitam vaikeliui žinosiu Papildyta:QUOTE(pienės_pūkas @ 2010 07 08, 15:31) yra ir 50 dydis. 48cm gimusiai dukrai tokių užteko visam mėnesiui, ir daugiau. bet vėlgi, priklauso nuo gamintojo. Lietuvoj (lenkiški drabužėliai?) 56 dydis dažnam naujagimiui per mažas būna. Niu va, aš čia viena turbūt tokia atsilikus, kad nežinojau apie tokius rūbelius O koks svoris mažiulės buvo, įdomu pasidarė, nes manasis ir 48cm ūgio gimė. Skendo jis tuose 56 dydžio rūbeliuose
pienės_pūkas
2010 07 08, 14:57
QUOTE(Vikadi @ 2010 07 08, 15:51) O koks svoris mažiulės buvo, įdomu pasidarė, nes manasis ir 48cm ūgio gimė. Skendo jis tuose 56 dydžio rūbeliuose  beveik 3kg. 56 dydis turbūt apie 2-3 mėn. buvo pats tas. sūnus gimė 51cm ir 4kg, na ir jam pirmam mėnesiui užteko tų pačių mažiausiųjų.
QUOTE(pienės_pūkas @ 2010 07 08, 15:57) beveik 3kg. 56 dydis turbūt apie 2-3 mėn. buvo pats tas. sūnus gimė 51cm ir 4kg, na ir jam pirmam mėnesiui užteko tų pačių mažiausiųjų. Ai, tai svoris normalus, mūsų tai buvo 2390g.  Ligoninėj coliuku vadino, nors buvo gimęs 39sav., jau kaip ir išnešiotas skaitėsi.
Tekantisaule
2010 07 08, 16:07
Mes tu maziausiuju New born pampersu sunaudojom netgi 4 pokus.  Taigi manau pradziai 2 pokus drasiai gali nusipirkti.  Ir geriau tie maziukai, ne 3-6kg, o 2-5kg. Mano pagrandukas gime 3220g ir tai tie New born pamperiai buvo dideli.  Mano viena drauge savo leliukui i ligonine veztis nusipirko situ pampersu http://www.assorti.lt/default/assorti-vaik...-premature.html jie yra patys maziausi 1.2kg-2.5kg. Tai sake idealiai tiko mazuliui, nekrito ir neverze, nors gime 3500kg. O rubeliu dydis pats maziausias 50...paskui 56, 62, 68, 74, 80, 86, 92, 98 ir t.t  Ko gero geriausia butu nusipirkti 56d. rubeliu, bet zinoma, nezinosi koks tas leliukas gims, kad milziniukas maziau tiketina, o va, coliuku daugiau pasitaiko. Uztat senais laikais tuo gerai ir buvo, kad nereikejo galvoti kokio dydzio rubelius pirkti, nes visi vienodai buvo suvystomi kaip pagaliukai ir tiek.
Nightmoon
2010 07 10, 20:20
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 07 08, 17:07) Mes tu maziausiuju New born pampersu sunaudojom netgi 4 pokus.  Taigi manau pradziai 2 pokus drasiai gali nusipirkti.  Ir geriau tie maziukai, ne 3-6kg, o 2-5kg. Mano pagrandukas gime 3220g ir tai tie New born pamperiai buvo dideli.  Mano viena drauge savo leliukui i ligonine veztis nusipirko situ pampersu http://www.assorti.lt/default/assorti-vaik...-premature.html jie yra patys maziausi 1.2kg-2.5kg. Tai sake idealiai tiko mazuliui, nekrito ir neverze, nors gime 3500kg. O rubeliu dydis pats maziausias 50...paskui 56, 62, 68, 74, 80, 86, 92, 98 ir t.t  Ko gero geriausia butu nusipirkti 56d. rubeliu, bet zinoma, nezinosi koks tas leliukas gims, kad milziniukas maziau tiketina, o va, coliuku daugiau pasitaiko. Uztat senais laikais tuo gerai ir buvo, kad nereikejo galvoti kokio dydzio rubelius pirkti, nes visi vienodai buvo suvystomi kaip pagaliukai ir tiek.  va va maniške irgi gimė 3,2 kg tai newborn 1 dydis huggies buvo net perdideli vos ne iki pažastų, pampers taipogi, tai sesele ligoninej parode kaip atlenkineti pampiu krašta kad bambytes nekliudytų. Tokio dydžio huggies sauskelnes naudojom iki menesio - jau sverem 4,5 kg tada jau ą numeris tikrai permažos buvo Musu maze gime 53 cm tai rubeliai tiko lietuvi6ki 50 dydzio, lenkiški 56 dydzio...Lietuviškuose šliaužtinukuose 56 dydije skendo maniške. Patariu nupirkti keliu firmu-šalių naujagymių drabuželių. Beje 50 dydzio drabuzelius mes ishaugom per savaitele -papinejom greitai :Dtai kad geriau imti 52 -maciau baby city pardej -nors tokio didzio drabuzeliai retenybe  del drabuzeliu dar dalykas kad kaikurios firmos rašo dydi paskaičiuojant kad sauskelnes tilptu -o kiti tiesiog, be sauskelniu...  cia vargas vargelis -lietuviski šliaužtinukai 50 dydžio mum tiko labai trumpai nes nelebai paskaiciuota kad su sauskelnem . m da prišnekejau aš čia
Frosted
2010 07 10, 22:11
Mes gimeme 57cm, 4300g, bet Huggies 1 dydzio iki 5 kg kurie iki siol tinka, jau 5 poka naudojame
Tekantisaule
2010 07 10, 23:19
QUOTE(Nightmoon @ 2010 07 10, 20:20) va va maniške irgi gimė 3,2 kg tai newborn 1 dydis huggies buvo net perdideli vos ne iki pažastų, pampers taipogi, tai sesele ligoninej parode kaip atlenkineti pampiu krašta kad bambytes nekliudytų. Tokio dydžio huggies sauskelnes naudojom iki menesio - jau sverem 4,5 kg tada jau ą numeris tikrai permažos buvo Musu maze gime 53 cm tai rubeliai tiko lietuvi6ki 50 dydzio, lenkiški 56 dydzio...Lietuviškuose šliaužtinukuose 56 dydije skendo maniške. Patariu nupirkti keliu firmu-šalių naujagymių drabuželių. Beje 50 dydzio drabuzelius mes ishaugom per savaitele -papinejom greitai :Dtai kad geriau imti 52 -maciau baby city pardej -nors tokio didzio drabuzeliai retenybe  del drabuzeliu dar dalykas kad kaikurios firmos rašo dydi paskaičiuojant kad sauskelnes tilptu -o kiti tiesiog, be sauskelniu...  cia vargas vargelis -lietuviski šliaužtinukai 50 dydžio mum tiko labai trumpai nes nelebai paskaiciuota kad su sauskelnem . m da prišnekejau aš čia  As 50d. rubeliu visai nepirkau.  Pirkau tik lietuviskus, taciau 56d. lietuviski buvo dideli, bet nieko, kojinytes uzdejau ir liux, tiko, o paskui greitai priaugom.
Megaera
2010 07 11, 06:29
Tie pampersai sakyčiau gal labiau pagal ūgį,o ne pagal svorį tinka  Maniškės gimė 57 ir 58 cm.Tai 1 dydid nelabai tiko.Dėjau iš kart 2  O rūbeliai,tai ma-esnio dydžio taip ir liko nepaliesti  Iš kart 56 dėjau
Frosted
2010 07 11, 13:01
QUOTE(Megaera @ 2010 07 11, 07:29) Tie pampersai sakyčiau gal labiau pagal ūgį,o ne pagal svorį tinka  Maniškės gimė 57 ir 58 cm.Tai 1 dydid nelabai tiko.Dėjau iš kart 2  O rūbeliai,tai ma-esnio dydžio taip ir liko nepaliesti  Iš kart 56 dėjau  Na mes gimeme 57cm, ir mums jau virs 2 sav., bet dar 1 dydis geriau uz 2 tinka Gal ir nuo sudejimo priklauso? Bet mes ir nemazi gimem - 4.310 kg
QUOTE(Frosted @ 2010 07 11, 14:01) Na mes gimeme 57cm, ir mums jau virs 2 sav., bet dar 1 dydis geriau uz 2 tinka Gal ir nuo sudejimo priklauso? Bet mes ir nemazi gimem - 4.310 kg  dar ir nuo gamintoju firmos priklauso (cia ir apie sauskelnes, ir apie rubelius)
Megaera
2010 07 12, 08:45
QUOTE(Frosted @ 2010 07 11, 14:01) Na mes gimeme 57cm, ir mums jau virs 2 sav., bet dar 1 dydis geriau uz 2 tinka Gal ir nuo sudejimo priklauso? Bet mes ir nemazi gimem - 4.310 kg  Šiaip pagal dydį tiko,bet viską "pravarydavo" per šonus  Naktį perrengt reikėdavo n kartų. O 2 dydį uždėjus stebuklingai viskas likdavo vidui  Dėdavau Bambo sauskelnes arba Pampers.Vienodai abiejų rūšių prakakodavo.
QUOTE(pienės_pūkas @ 2010 07 08, 15:31) yra ir 50 dydis. 48cm gimusiai dukrai tokių užteko visam mėnesiui, ir daugiau. bet vėlgi, priklauso nuo gamintojo. Lietuvoj (lenkiški drabužėliai?) 56 dydis dažnam naujagimiui per mažas būna. Geriausia pirkti lietuviškus naujagimių rūbelius, jie ir kokybiškos medvilnės būna ir dydžiai atitinka, bent jau aš kiek žinau. Nors 56 d. mums užteko iki 3 mėn. nes buvom mažutės ir smulkutės. Patariu nepirkti "Lorita" rūbelių, bliuskyčių siūlės po keliu skalbimu išyra, o ir sliauztuku kojytes labai trumpos pasiutos, vaikuciui labai nepatogu.
Frosted
2010 07 12, 21:13
QUOTE(Megaera @ 2010 07 12, 09:45) Šiaip pagal dydį tiko,bet viską "pravarydavo" per šonus  Naktį perrengt reikėdavo n kartų. O 2 dydį uždėjus stebuklingai viskas likdavo vidui  Dėdavau Bambo sauskelnes arba Pampers.Vienodai abiejų rūšių prakakodavo.  Na mes tiek "neprivarom" i kelnes dar  uztenka Huggies, bet dabaigiam poka paskutini, ir bandysime Pampers 2 dydi jau, nes ziuriu lelius auga ne dienom, o valandom  Idomu, kiek priaugsim per menesi
Tekantisaule
2010 07 12, 22:12
QUOTE(Raigra @ 2010 07 12, 15:22) Geriausia pirkti lietuviškus naujagimių rūbelius, jie ir kokybiškos medvilnės būna ir dydžiai atitinka, bent jau aš kiek žinau. Nors 56 d. mums užteko iki 3 mėn. nes buvom mažutės ir smulkutės. Patariu nepirkti "Lorita" rūbelių, bliuskyčių siūlės po keliu skalbimu išyra, o ir sliauztuku kojytes labai trumpos pasiutos, vaikuciui labai nepatogu. As nezinau, kaip kitoms mamytems, bet pvz. man Loritos rubeliai be galo patinka.  Medvilne puiki, gerai skalbiasi, o ir siules neisiro.  Pirkom visus rubelius mazyliui naujus, bet jokiu problemu neturejom.
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 07 12, 23:12) As nezinau, kaip kitoms mamytems, bet pvz. man Loritos rubeliai be galo patinka.  Medvilne puiki, gerai skalbiasi, o ir siules neisiro.  Pirkom visus rubelius mazyliui naujus, bet jokiu problemu neturejom.  Kiek mamyčių, tiek nuomonių
~Beauty~
2010 07 13, 14:53
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 07 10, 23:19) As 50d. rubeliu visai nepirkau. Aš irgi neperku 50 dydžio, pradedu nuo 56 O ir apskritai net neįsivaizduoju, kiek, ko ir kokio dydžio prisipirkti
kreveciuke
2010 07 13, 15:08
Is pradziu pirkau tik 56 dydi, nes visi pazistami patare. Sake, tik nepirk 50 dydzio, neprireiks. Kai gime mazoji, be galo apsidziaugiau, kad bent pora kostiumeliu nusipirkau 50 dydzio. Pirmas dvi savaites rengiau tik jais  Is kitos puses, ne karo metas, pamatysit, kad prireiks, nuvaziuosit i parduotuve ir nusipirksit  Mes pirkomes viska tik minimaliai, pagrindinius daiktus, nes vieni pataria ta nusipirkti, kiti jau sako, o mums nereikejo.. niekada nezinai, ko tavo vaikui prireiks
Tekantisaule
2010 07 13, 15:40
QUOTE(Raigra @ 2010 07 13, 13:42) Kiek mamyčių, tiek nuomonių  Beabejo. Man dar patinka Kolrejos rubeliai, tik kazkodel ju neberandu pirkti...
Frosted
2010 07 13, 16:22
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 07 13, 16:40) Beabejo. Man dar patinka Kolrejos rubeliai, tik kazkodel ju neberandu pirkti...  Mes Rimi pirkome Korlejos rubelius, o siaip jie dar savo firmine parduotuve Vilniuje turi
Tekantisaule
2010 07 13, 16:36
QUOTE(Frosted @ 2010 07 13, 16:22) Mes Rimi pirkome Korlejos rubelius, o siaip jie dar savo firmine parduotuve Vilniuje turi  Reiks pasizvalgyti Rimi...  O ta firmine ju parduotuve tik Vilniuje yra?
Frosted
2010 07 13, 19:34
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 07 13, 17:36) Reiks pasizvalgyti Rimi...  O ta firmine ju parduotuve tik Vilniuje yra?  Atrodo, kad tik Vilniuje... http://www.korleja.lt/lt/kudikiu-tekstile/kontaktai
QUOTE(Vikadi @ 2010 07 08, 12:50) Aš sunaudojau net du pokus tų mažiausių Jo tie skaičiukai reiškia mažiulio ūgį. Pats mažiausias man regis 56, čia jau katik gimusiems, manasis gimė 48cm, tai skendo jis tuose rūbeliuose  Yra ir 50cm rubeliu. Kas del sauskelniu,as sunaudojau 2pakius 2.5-5kg pampers sauskelniu. Dukryte gime 3730g 54cm. Kas del rubeliu,tai prikau nuo 56 ir tik viena nesusitvardziau 52nupirkau. tai i ji tilpo pora savitikiu,kol vaikutis pilnai neistiese kojyciu,o paskaiu jau viskas,ir tuos 56 isaugom irgi per pora sav. mums ilgiausiai istvere 62 dydzio,ir nieko jie nesbuvo didoki,juk uzdedi koinytes ir viskas. As pirkausi 52 - 1 rubeli toki slauztuka su rankovem kartu. 56 - 3vnt komplektuku 62 - 4komplektukus. Ir pilnai uzteko. O stai marskeneliai kartu su pirstinytem man visai nepatiko,jau geriau atksirai jas tureti.
Tekantisaule
2010 07 14, 11:50
QUOTE(Apache @ 2010 07 14, 10:56) Yra ir 50cm rubeliu. Kas del sauskelniu,as sunaudojau 2pakius 2.5-5kg pampers sauskelniu. Dukryte gime 3730g 54cm. Kas del rubeliu,tai prikau nuo 56 ir tik viena nesusitvardziau 52nupirkau. tai i ji tilpo pora savitikiu,kol vaikutis pilnai neistiese kojyciu,o paskaiu jau viskas,ir tuos 56 isaugom irgi per pora sav. mums ilgiausiai istvere 62 dydzio,ir nieko jie nesbuvo didoki,juk uzdedi koinytes ir viskas. As pirkausi 52 - 1 rubeli toki slauztuka su rankovem kartu. 56 - 3vnt komplektuku 62 - 4komplektukus. Ir pilnai uzteko. O stai marskeneliai kartu su pirstinytem man visai nepatiko,jau geriau atksirai jas tureti. Na, kai vaikutis gimsta didesnis, tai tas 56d. kaip ir pamanomas, nors irgi dar dideli tie rubeliai, bet kai leliukas gimsta 48cm, tai faktas kad tuose 56d. rubeliuose "skesta". Jei kiekviena is musu zinotume, kokio tikslaus ugio leliukai gims, tai tokius rubelius ir pirktume. Bet va, kartais buna labai mazuliuku, ko daznai ir nepagalvoji zmogus, nes juk nezinai...
Frosted
2010 07 14, 12:07
QUOTE(Apache @ 2010 07 14, 11:56) O stai marskeneliai kartu su pirstinytem man visai nepatiko,jau geriau atksirai jas tureti. O mums kaip tik kas kartu su pirstinaitemis labiau patinka, nes tas atskiras nusitraukia lelius isikandes labai greitai  QUOTE(Tekantisaule @ 2010 07 14, 12:50) Jei kiekviena is musu zinotume, kokio tikslaus ugio leliukai gims, tai tokius rubelius ir pirktume. Bet va, kartais buna labai mazuliuku, ko daznai ir nepagalvoji zmogus, nes juk nezinai... ...arba didesni vaikeliai gimsta, nei planuota...
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 07 14, 10:50) Na, kai vaikutis gimsta didesnis, tai tas 56d. kaip ir pamanomas, nors irgi dar dideli tie rubeliai, bet kai leliukas gimsta 48cm, tai faktas kad tuose 56d. rubeliuose "skesta". Jei kiekviena is musu zinotume, kokio tikslaus ugio leliukai gims, tai tokius rubelius ir pirktume. Bet va, kartais buna labai mazuliuku, ko daznai ir nepagalvoji zmogus, nes juk nezinai...  bet vis tiek,geriau nesipirkti mazuciu,juk gimus spes vyras nupirkti,jei jau vaikutis mazutis gimsta,nei prisipirkti tik tam,kad o gal gims maziukas QUOTE(Frosted @ 2010 07 14, 11:07) O mums kaip tik kas kartu su pirstinaitemis labiau patinka, nes tas atskiras nusitraukia lelius isikandes labai greitai  ...arba didesni vaikeliai gimsta, nei planuota...  Na va,kaip kam. Bet as ir siaip pirstinukus tedejau gal kokias 4-5d po gimimo... ir nieko nenutiko,maniske gime vasara,tai tikrai neverta deti,graziai nukirpau nagucius ir viskas. gal kai ziema gimsta,tai kitap yra ir del siltumo,bet ir siaip man keista,kai namie vaikas vos ne menesi su kepuryte buna ir pirstinem  na cia tik mano toks paziuris,juk kiek zmoniu tiek ir nuomoniu
Frosted
2010 07 14, 14:30
QUOTE(Apache @ 2010 07 14, 14:08) Na va,kaip kam. Bet as ir siaip pirstinukus tedejau gal kokias 4-5d po gimimo... ir nieko nenutiko,maniske gime vasara,tai tikrai neverta deti,graziai nukirpau nagucius ir viskas. gal kai ziema gimsta,tai kitap yra ir del siltumo,bet ir siaip man keista,kai namie vaikas vos ne menesi su kepuryte buna ir pirstinem  na cia tik mano toks paziuris,juk kiek zmoniu tiek ir nuomoniu  Na mes gan ilgai ligoninej gulejom, tai naguciai buvo nekirpti... O pirstinaites ir dabar kartais dedame, nes miegodamas mosiukoja musu mazius rankomis ir pirstukais prizadina save  turime tokias plonytes medvilnines, nesiltas, labai gerai tinka dabar mums. O kepuraiciu ir as nesuprantu, juk namie vejo nera, silta...
Tekantisaule
2010 07 19, 21:17
QUOTE(Frosted @ 2010 07 14, 12:07) O mums kaip tik kas kartu su pirstinaitemis labiau patinka, nes tas atskiras nusitraukia lelius isikandes labai greitai  ...arba didesni vaikeliai gimsta, nei planuota...  Buna ir taip.  Bet velgi, cia nenumatysi, kaip bus... Papildyta:QUOTE(Apache @ 2010 07 14, 13:08)  bet vis tiek,geriau nesipirkti mazuciu,juk gimus spes vyras nupirkti,jei jau vaikutis mazutis gimsta,nei prisipirkti tik tam,kad o gal gims maziukas Na va,kaip kam. Bet as ir siaip pirstinukus tedejau gal kokias 4-5d po gimimo... ir nieko nenutiko,maniske gime vasara,tai tikrai neverta deti,graziai nukirpau nagucius ir viskas. gal kai ziema gimsta,tai kitap yra ir del siltumo,bet ir siaip man keista,kai namie vaikas vos ne menesi su kepuryte buna ir pirstinem  na cia tik mano toks paziuris,juk kiek zmoniu tiek ir nuomoniu  Na, nusipirkti galima, bet ar verta.  leliukai labai greitai auga.  Bet jei kam nors atrodo reikalinga, tai prasom, as nieko pries.  Tik 2 komplektuku daugiau neverta pirkti.  Mano mazius gime 51cm., tai rubeliai 56d. didziausi buvo, bet kad ir didesni, neiskrito.  Kojinytes uzmoviau ir kuo puikiausiai atrode.
mamamia*
2010 07 19, 21:46
QUOTE(Frosted @ 2010 07 14, 14:07) ...arba didesni vaikeliai gimsta, nei planuota...  Va va... Buvau nupirkus 52-54 dydzio drabuzeliu, per echoskopa sake, kad bus nedidele, o gime 58 cm mano dama  Tai gerai, kad atsargai buvau pasiemusi 62 dydzio drabuzelius(galvojau maza ka  ) o ant virsaus kojinytes.
QUOTE(Frosted @ 2010 07 14, 15:30) Na mes gan ilgai ligoninej gulejom, tai naguciai buvo nekirpti... O pirstinaites ir dabar kartais dedame, nes miegodamas mosiukoja musu mazius rankomis ir pirstukais prizadina save  turime tokias plonytes medvilnines, nesiltas, labai gerai tinka dabar mums. O kepuraiciu ir as nesuprantu, juk namie vejo nera, silta...  Dėl to mosikavimo mūsiškis ir taip pabunda  o dar tas jo miegas toks trumpas, 40 min ne ilgiau  , šiaip biški vėlokai sužinojau, gal būčiau ir ant savo vaikio išbandžius vystymą, draugė savo lelių vystydavo iki pusės, sakė pastebimai vaikas ilgiau miegot pradėjo. Va turi kažką panašaus nusipirkus kaip čia http://www3.jcpenney.com/jcp/X6.aspx?GrpTy...=external|71676Aišku per tokius karščius kaži ar taip vystysi vaiką
sarafea
2010 07 19, 22:27
Jo per tuos karscius baisiai karsta su tais miegmaisiukais.  As kartais tiesiog i merle vystau,bet nepastebejau geresnio miego
vixiuke
2010 07 19, 22:34
mes kartais dukrytę suvystydavom į paprastą palą, ar visą ar iki pusės, tikrai geriau miegodavo....
Na, kai as dabar turedama savo vaikeli matau kiek jis juda nuo pat gimimo, tai negaliu suprasti kaip tie vaikai ansciau budavo net kelis menesius vystomi. Pateisinciau tai tik del vieninteles priezasties, kad nebuvo rubeliu arba truko pinigu jiems. Daugiau pateisinimu nerandu... Juk kudikis judedamas traniruoja, stiprina savo raumenis, o cia suvysto i pagaliuka, arba nuo puses, kad geriau miegotu  Manau, kad nemigos priezastys yra kitos, nei judejimas. Kai mums nesimiega, pabandykim nejudeti ir uzmigti - idomu ar patiks. Bent jau mano mergyte nebuvo nei vystoma, nei kada su pirstinytemis, taciau diena ismiega po 3-4 valandas, nakti gal net daugiau.
QUOTE(Gerina @ 2010 07 20, 09:17) Bent jau mano mergyte nebuvo nei vystoma, nei kada su pirstinytemis, taciau diena ismiega po 3-4 valandas, nakti gal net daugiau. ir nuo vaiko priklauso, jei vaikas per miegus pradeda makaluotis, jis tikrai prabus. Mus tevai vyste ir nieko blogo neatsitiko, visi tvirti uzaugom. As uz vystyma
QUOTE(Dolyte @ 2010 07 20, 14:08) ir nuo vaiko priklauso, jei vaikas per miegus pradeda makaluotis, jis tikrai prabus. Mus tevai vyste ir nieko blogo neatsitiko, visi tvirti uzaugom. As uz vystyma  labai svaru ir KAIP vystoma. taip, kaip mus vyste tevai - i kieta pagaliuka, istiesintomis kojomis ir rankomis - tikrai nesveika, nes neteisingai vystosi klubu sanariai. o lengvai, jaukiai suvynioti, taip, kad vaikas galetu sulenkti kojytes ir rankytes - net ir naudinga, nes suteikia saugumo ir silumos (primena buvima gimdoje).
kreveciuke
2010 07 20, 13:19
Mes vystem tik pirma savaite, paskui numojom ranka. Mazyle ir taip gerai miegojo. Galiu tik pasakyti, kad va dabar jau norisi ja vystyti, nes aktyvumas tai ojojoj.. rankos kojos juda i visas puses. Palyginus su ka tik gimusiu kudikeliu, tai niekai tas rankyciu kilnojimas su dabar kas dedasi  Bet kur tu pavystysi 2men vaika.. visos kaldros is po nakties buna i gala sustumdytos, o pati skersai lovelej gulinti
Frosted
2010 07 20, 13:24
QUOTE(mamamia* @ 2010 07 19, 22:46) Va va... Buvau nupirkus 52-54 dydzio drabuzeliu, per echoskopa sake, kad bus nedidele, o gime 58 cm mano dama  Tai gerai, kad atsargai buvau pasiemusi 62 dydzio drabuzelius(galvojau maza ka  ) o ant virsaus kojinytes. Oho, visu 1 cm didesn uz maniski!  As buvau pasiemusi 52 ir 56cm rubeliu, tai 56 dar tiko ligonineje, bet jau namo kai parvezeme i 62 "persikraustem", nes su kojinytem ir su pampersu jau 56 tempe... QUOTE(vixiuke @ 2010 07 19, 23:34) mes kartais dukrytę suvystydavom į paprastą palą, ar visą ar iki pusės, tikrai geriau miegodavo....  as ligoninej taip darydavau, o kartais ir rankytes suvystydavau, zymiai geriau ir ramiau miegodavo QUOTE(Gerina @ 2010 07 20, 11:17) Na, kai as dabar turedama savo vaikeli matau kiek jis juda nuo pat gimimo, tai negaliu suprasti kaip tie vaikai ansciau budavo net kelis menesius vystomi. Pateisinciau tai tik del vieninteles priezasties, kad nebuvo rubeliu arba truko pinigu jiems. Daugiau pateisinimu nerandu... Juk kudikis judedamas traniruoja, stiprina savo raumenis, o cia suvysto i pagaliuka, arba nuo puses, kad geriau miegotu  Manau, kad nemigos priezastys yra kitos, nei judejimas. Kai mums nesimiega, pabandykim nejudeti ir uzmigti - idomu ar patiks. Bent jau mano mergyte nebuvo nei vystoma, nei kada su pirstinytemis, taciau diena ismiega po 3-4 valandas, nakti gal net daugiau. Taigi ne visa diena vaikas kaip mumija suvystytas buna. Mano nuomone nieko baisaus, jei vaikas kazkuri laika miega suvystytas ir nuo to migo kokybe pagereja - jie nesudirgina save dauzydamas rankytem ir kojytem, ismiega ilgiau ir ramiau, be to juk nesuvystoma taip, kad niekas ten nejuda, juda kazkiek ir kojos, ir rankos. Naujagimiai juk dar nesuvokia, kas tos rankos ir kojos, maniskis sudaves sau per kakta kumsteliu ant tos rankos pykdavo  as nelyginciau suaugusio zmogaus ir kudikelio, juk mes tokie skirtingi  Jusu mergyte gal rami labai, nes musiskis tai jei nera kietai uzmiges, tai rankom ir kojom mosiukuoja, kaip mes juokiames "dvirati mina"  musiskiam ir valgyt rankytes ir kojytes trukdo kartais, ypac jei norisi kartu su krutimi paciulpti pirsta  uzpykstam, kad pienas nustoja begti
-chile-
2010 07 20, 14:15
QUOTE(Frosted @ 2010 07 20, 14:24) Naujagimiai juk dar nesuvokia, kas tos rankos ir kojos, maniskis sudaves sau per kakta kumsteliu ant tos rankos pykdavo  as nelyginciau suaugusio zmogaus ir kudikelio, juk mes tokie skirtingi  Jusu mergyte gal rami labai, nes musiskis tai jei nera kietai uzmiges, tai rankom ir kojom mosiukuoja, kaip mes juokiames "dvirati mina"  musiskiam ir valgyt rankytes ir kojytes trukdo kartais, ypac jei norisi kartu su krutimi paciulpti pirsta  uzpykstam, kad pienas nustoja begti  Atrodo, kad rasytumete apie mano suneli
Frosted
2010 07 20, 14:21
QUOTE(chile0 @ 2010 07 20, 15:15) Atrodo, kad rasytumete apie mano suneli   mazieji sportininkai
QUOTE(Frosted @ 2010 07 20, 13:24) Taigi ne visa diena vaikas kaip mumija suvystytas buna. Mano nuomone nieko baisaus, jei vaikas kazkuri laika miega suvystytas ir nuo to migo kokybe pagereja - jie nesudirgina save dauzydamas rankytem ir kojytem, ismiega ilgiau ir ramiau, be to juk nesuvystoma taip, kad niekas ten nejuda, juda kazkiek ir kojos, ir rankos. Naujagimiai juk dar nesuvokia, kas tos rankos ir kojos, maniskis sudaves sau per kakta kumsteliu ant tos rankos pykdavo  as nelyginciau suaugusio zmogaus ir kudikelio, juk mes tokie skirtingi  Jusu mergyte gal rami labai, nes musiskis tai jei nera kietai uzmiges, tai rankom ir kojom mosiukuoja, kaip mes juokiames "dvirati mina"  musiskiam ir valgyt rankytes ir kojytes trukdo kartais, ypac jei norisi kartu su krutimi paciulpti pirsta  uzpykstam, kad pienas nustoja begti  Na, nebent ne visa diena. Bet mes juk buvome suvystyti kaip pagaliukai visa diena! Kazkas sake, kad mes buvom suvysti ir nieko. Tai cia galima prieiti, kad mes augom be sauskelniu, skalbimo masinu, bet dabar poziuris i visa tai jau pasikeites. Maniske irgi mina dvirati ir pan, bet juk tai normalu, juda raumenys ir tai manau padeda juos stiprinti, juk 1 diena jai reikes sestis, stotis, eiti... Tad kai jai norisi "minti" tegul mina, o kai pavargs ir uzmigs.
Na,as irgi siaip nelb uz ta vystyma,nors negaleciau kategoriskai teigti. maniske judejo,bet normaliai ir nuo to net jei pabusdavo,uzmigdvao,na neisibudindavo iskart taip geit,kad jau klykti. Jei vaikas lb gal jau draskosi,tai nzn... gal kuri laika ir vystyciau,bet siaip manau vis gi,kad neramaus miego priezastys tikrai ne makalvimesi yra...
Tekantisaule
2010 07 20, 16:32
O as visai nieko pries ta vystyma.  Gal ir pati dabar jei tureciau naujagimi, koki pirmaji menesiuka vystyciau...
Ksesanko
2010 07 20, 17:47
QUOTE(kreveciuke @ 2010 07 13, 16:08) Is pradziu pirkau tik 56 dydi, nes visi pazistami patare. Sake, tik nepirk 50 dydzio, neprireiks. Kai gime mazoji, be galo apsidziaugiau, kad bent pora kostiumeliu nusipirkau 50 dydzio. Pirmas dvi savaites rengiau tik jais  Is kitos puses, ne karo metas, pamatysit, kad prireiks, nuvaziuosit i parduotuve ir nusipirksit  Mes pirkomes viska tik minimaliai, pagrindinius daiktus, nes vieni pataria ta nusipirkti, kiti jau sako, o mums nereikejo.. niekada nezinai, ko tavo vaikui prireiks  man irgi mama sake nepirkti 50 dydzio drabuzeliu, mazu kojinyciu ir pan. Drauges patare nepirkti 1 dydzio sauskelnes. Gerai, kad nesiklausiau kitu, o pasitikejau savo nuojauta  Nusipirkau 5 pakius skirtingu firmu sauskelniu 1 dydzio. Turejau pora mazyciu sliaztinuku, pora boziuku, pora kojinyciu ir pora marskineliu su rankovemis. Visi sake, kad greitai is tu drabuzeliu isaugsime, bet va tik dabar perejome prie kai kuriu 56 d. drabuzeliu, kai kurios 50 dar nesiojome. ir teko dar vaziuoti nusipirkti kelis bodziukus ir sliauztinukus, nes nespedavau skalbti  Man labai patiko sliauztinukai ir bodziukai su pirstinitemis kartu. Butent tokius pa to teko lakstyti po parduotuves ieskoti. Atskiros pirstinites mums visai netiko, o slepti rankytes reikejo, nes ziauriai draskydavosi musu mergyte. Gal kitu vaikai storesni gimsta ir jiems tinka 56 d. drabuziai. Musiske gime 2800 g. 50 cm, tai jai visi drabuziai dideli buvo. Peciai islende, rankoves ilgos. O sauskelnes antro dydzio tai is viso didziules, ned kojytes tokios kudutes. Ligi siol jos kudutes ir naudojame 1 dydi Papildyta:QUOTE(Tekantisaule @ 2010 07 12, 23:12) As nezinau, kaip kitoms mamytems, bet pvz. man Loritos rubeliai be galo patinka.  Medvilne puiki, gerai skalbiasi, o ir siules neisiro.  Pirkom visus rubelius mazyliui naujus, bet jokiu problemu neturejom.  Man irgi Lornytos bodziukai ir megztinukai patinka, nes 50 d. tikrai maziukas. Kokybe ju gera, bet gal del to, kad mazai ju turiu ir nedaznai jas nesiojome. Bet sliauztinuku kojos tikrai neproporcingai trumpos. Juokingai vaikas su jais atrodo. Gerai, kad tik viena nusipirkau  O megztinukams truksta raisteliu viduje. As pati prisiuvau, nes be ju pastoviai viskas issimakalodavo ir vaikas nuogas pasilikdavo  Labiausiai man patinka Lindex drabuziai. Bet 50 d. mums didoki buvo. Tai gi ju drabuzeliai i didesne puse. mes jau ne 50 cm. bet puikiausiai telpame i juos Papildyta:QUOTE(Tekantisaule @ 2010 07 20, 17:32) O as visai nieko pries ta vystyma.  Gal ir pati dabar jei tureciau naujagimi, koki pirmaji menesiuka vystyciau...  As irgi prisiskaiciau, kad vaikas ramesnis buna. Musipirkau ta naujaji "kidipotamus" firmos vystykla. Ka galiu pasakyti vysciau pora kartu gimdymo namuose ir p[askui kokia savaite namuose. Bet ten vaikas suvystytas ne kaip pagaliukas, o tiesiog rankytes prie krutines ir kojos laisvai juda. Is pradziu ramiai miegojo, o paskui visai jai nepatiko tos suvystytos rankos. Dabar miegame miegmaisyje, nes ne labai isivaizduoju kaip po kaldra ja pakisti. Taip kojos makalojasi, kad jau po 5 min. kaldra po kojomis atsiranda  Aisku per karscius miegame be nieko, bet siaip labai geras daiktas miegmaisis.
Tekantisaule
2010 07 20, 18:07
QUOTE(Ksesanko @ 2010 07 20, 17:47) man irgi mama sake nepirkti 50 dydzio drabuzeliu, mazu kojinyciu ir pan. Drauges patare nepirkti 1 dydzio sauskelnes. Gerai, kad nesiklausiau kitu, o pasitikejau savo nuojauta  Nusipirkau 5 pakius skirtingu firmu sauskelniu 1 dydzio. Turejau pora mazyciu sliaztinuku, pora boziuku, pora kojinyciu ir pora marskineliu su rankovemis. Visi sake, kad greitai is tu drabuzeliu isaugsime, bet va tik dabar perejome prie kai kuriu 56 d. drabuzeliu, kai kurios 50 dar nesiojome. ir teko dar vaziuoti nusipirkti kelis bodziukus ir sliauztinukus, nes nespedavau skalbti  Man labai patiko sliauztinukai ir bodziukai su pirstinitemis kartu. Butent tokius pa to teko lakstyti po parduotuves ieskoti. Atskiros pirstinites mums visai netiko, o slepti rankytes reikejo, nes ziauriai draskydavosi musu mergyte. Gal kitu vaikai storesni gimsta ir jiems tinka 56 d. drabuziai. Musiske gime 2800 g. 50 cm, tai jai visi drabuziai dideli buvo. Peciai islende, rankoves ilgos. O sauskelnes antro dydzio tai is viso didziules, ned kojytes tokios kudutes. Ligi siol jos kudutes ir naudojame 1 dydi Papildyta:Man irgi Lornytos bodziukai ir megztinukai patinka, nes 50 d. tikrai maziukas. Kokybe ju gera, bet gal del to, kad mazai ju turiu ir nedaznai jas nesiojome. Bet sliauztinuku kojos tikrai neproporcingai trumpos. Juokingai vaikas su jais atrodo. Gerai, kad tik viena nusipirkau  O megztinukams truksta raisteliu viduje. As pati prisiuvau, nes be ju pastoviai viskas issimakalodavo ir vaikas nuogas pasilikdavo  Labiausiai man patinka Lindex drabuziai. Bet 50 d. mums didoki buvo. Tai gi ju drabuzeliai i didesne puse. mes jau ne 50 cm. bet puikiausiai telpame i juos Papildyta:As irgi prisiskaiciau, kad vaikas ramesnis buna. Musipirkau ta naujaji "kidipotamus" firmos vystykla. Ka galiu pasakyti vysciau pora kartu gimdymo namuose ir p[askui kokia savaite namuose. Bet ten vaikas suvystytas ne kaip pagaliukas, o tiesiog rankytes prie krutines ir kojos laisvai juda. Is pradziu ramiai miegojo, o paskui visai jai nepatiko tos suvystytos rankos. Dabar miegame miegmaisyje, nes ne labai isivaizduoju kaip po kaldra ja pakisti. Taip kojos makalojasi, kad jau po 5 min. kaldra po kojomis atsiranda  Aisku per karscius miegame be nieko, bet siaip labai geras daiktas miegmaisis. As kartais galvoju, gal del to, kad nevysciau vaiku, todel ir nemego nei vienas is ju miegoti miegmaisyje.  Dabar irgi, noreciau mazyli ideti i miegmaisi, tai nusicyptu.  Isigijom nauja miegmaisiuka, su nusegamom rankovytem, bet taip ir tebeguli spintoje.
Frosted
2010 07 21, 13:52
Musiskis normaliai ir miegmaisyje miega, ir po kaldra.. Miegmaisis be rankoviu, o kojos juk gana laisvai jame "jauciasi", pabaladoti galima kazkiek, o kaldra kad nenuspardytu uzkisu tarp lovytes ir ciuzinio, man taip ne tik patogiau, bet ir saugiau - neuzsitemps tos kaldros ant veido, neuzdus
sokoladinuke
2011 01 26, 00:23
QUOTE(Naivuolee24 @ 2009 11 16, 16:27) Akytės valomos nuo išorinio kraštelio vidinio link. Kiekvieną akytę būtina valyti atskiru tamponėliu.
neklaidinkit busimu mamyciu  akytes turi buti valomos BUTINAI is vidinio krastelio i isore-ir TIK TAIP! nes jei valysit is isorinio link vidinio krastelio-pats geriausias butas patekti bakterijoms i akytes!!
Frosted
2011 02 06, 23:28
QUOTE(sokoladinuke @ 2011 01 26, 01:23) neklaidinkit busimu mamyciu  akytes turi buti valomos BUTINAI is vidinio krastelio i isore-ir TIK TAIP! nes jei valysit is isorinio link vidinio krastelio-pats geriausias butas patekti bakterijoms i akytes!!  Nu ka jus sakote - TIK is isorinio krastelio i vidini, link nosytes, ir niekaip kitaip!
Sveikos mamytes noriu paklausti Ką iš anksto perkat.Ir ką susikraunate į ligonine gimdymui Sau ir naujagimiui
Frosted
2011 06 23, 22:15
QUOTE(ElijaP @ 2011 06 23, 19:06) Sveikos mamytes noriu paklausti Ką iš anksto perkat.Ir ką susikraunate į ligonine gimdymui Sau ir naujagimiui  Pasiskaitykite tema nuo pradziu, bent kelis pirmus postus
`delfine`
2012 03 12, 22:31
Labai liux tema, perskaiciau viska, daug naudingu patarimu radau tik nesuprantu kodel ji tokia "numirus"...paskutinis postas 2011, birzelio men
|
|