Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kraitelis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Renacio
mes tai maziausio dydzio sunaudojom 3 pakus, dabar jau prie 2 dydzio, nor jie dar ir didoki. o gime vaikutis 3300 g.
Nattaly
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2009 12 20, 21:21)
Sakykit, o mamai ligoninėje kokių rūbų reikia - naktinų kokių? Chalato? Kadangi gimdysiu vasarį, įsivaizduoju, kad šilta nelabai bus, tad aktualu, ar reikia pirktis kokius šiltesnius naktinukus.
*

Dar rekomenduociau pasiimti kojinaites - jei teks iseiti is palatos - pravers.
Renacio
Priklausomai kur gimdysi. bet chalato, šlepečių, naktinių savo reikia, nors kai gimdžiau tai po gimdymo apvilko valdiškais naktiniais, tik jie nekokie. tai kitą dieną savus prsirengiau. o šiaip tai palatose nenormaliai karšta, tai šiltų nereikia. bent jau taip klinikose yra
ashatre
Tiesiog mama sako,kad po vaikelio gimimo viska susipirksim..bet manau kad po gimimo jau nebus kada lakstyt jieskot vezimelio biggrin.gif o kada jus viska pirkotes?
Luttuke
QUOTE(kijera @ 2010 01 06, 20:33)
Tiesiog mama sako,kad po vaikelio gimimo viska susipirksim..bet manau kad po gimimo jau nebus kada lakstyt jieskot vezimelio biggrin.gif o kada jus viska pirkotes?
*

Vezimuka pirkom anksciau, o siaip daug ka per paskutinius 2 mestumo menesius. Tada ir laiko daugiau buna kai dekretas smile.gif
Vijoka
Aš kelis rūbelius nupirkau prieš pat gimdymą. Vežimėlį gavome dovanų,kai nėšumas buvo 7 mėn, o lovytę nupirko vyras po dukrytės gimimo, prieš tai pasakiau, kokios noriu 4u.gif
miix
QUOTE(Luttuke @ 2010 01 06, 21:45)
Vezimuka pirkom anksciau, o siaip daug ka per paskutinius 2 mestumo menesius. Tada ir laiko daugiau buna kai dekretas smile.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Po vaikelio gimimo wub.gif tikrai nebus nei laiko, nei noro, o gal ir sveikatos lakstyti po parduotuves ir ieskoti reikiamu daiktu. Geriau dekreto metu ramiai, neskubant dauguma dalyku susipirkti. Pasizvalgyti po parduotuviu asortimenta, kainas, pagalvoti ko reiks, o kas nebutina. soske.gif
liniukass
Mes taip pat jau atostogu metu viska susipirkom smile.gif . Rubeliams neatsispirdavau jau pirmais nestuke.gif menesiais ax.gif . Nemanau,kad po gimdymo bus laiko ir noro lakstyt po parduotuves mirksiukas.gif
Diinna
Reiktu jau menesi pries tureti pagrindiniusrubelius kokiem trim menesiam i prieki. Tik neprisipirkit daug maziuku 56 dydzio. Maniskis gime virs 4kg nors pati esu labai smulki, tai i puse 56 dydzio jau neitalpinau doh.gif lotuliukas.gif ir be to vaikuciai labai greitai auga mirksiukas.gif
ashatre
aciu labai uz patarimus smile.gif reiks kai liks menesiukas,tada ir pasirupinti viskuo smile.gif o kaip su ciulptuku? gal i GN iskart vezti? ir kaip ten su rubeliais,reikia su savimi imti ar ten duoda mirksiukas.gif ?
pukepuke
QUOTE(kijera @ 2010 01 06, 20:33)
*

As tai nekantri buvau. 16 sav. jau neistverus nusipirkau pirmuosius rubelius, vezimeli, autokedutes 25-iu savaiciu pirkau, na iki 30 savaiciu jau viska ir turejom. Aisku, mano buvo siek tiek kitokia situacija, dvyniai ir gimsta anksciau, ir pilvas buvo didziulis, norejau kad butu suruosta viskas anksciau.
Taciau nelabai isivaizduoju, kaip galima viska pirkti po gimdymo, nebent viska internetu pirkti, bet ir tai laiko juk to nera kad ieskotis kai vaikas mazas g.gif
Papildyta:
QUOTE(kijera @ 2010 01 08, 15:59)
aciu labai uz patarimus smile.gif reiks kai liks menesiukas,tada ir pasirupinti viskuo smile.gif o kaip su ciulptuku? gal i GN iskart vezti? ir kaip ten su rubeliais,reikia su savimi imti ar ten duoda mirksiukas.gif ?
*

Apvilko valdiskais, bet mes perrengem savo kai jau vaikus mums atidave. O del ciulptuku, tai mes turejom, nors siaip nerekomenduoja maziukams visai duoti mirksiukas.gif
Jeta
Viską susipirkau per dekretą smile.gif
QUOTE(kijera @ 2010 01 08, 15:59)
*

nereikia čiulptuko 4u.gif
o rūbelius reikia savus turėt ir būtinai vilnones kojinytes 4u.gif
milija99
Aisku, kad pries gimdyma susipirkti reiktu - po gimdymo tikrai ne iki parduotuviu. be to, vaziuojant i ligonine gimdyti ir daug daiktu ir rubeliu reikia su savimi tureti. Na o del zinduko tai nebutina tikrai - pirma menesi tik papulis ir miegelis rupes. va veliau, tai jau kas kita.
granny
AS tai viska susipirkau,kai isejau nestumo atostogu.Tada gavau pinigus uz 4 men ir susipirkau.Nepritariu,kad reik po gimdymo pirkt.Tau paciai nelabai bus kada,o pasiuntus vyra,mama ar anyta,gali pripirkt to,ko tau visai nereiks,o ko reiks ir nenupirkt
vaiwulee
viska pirkau paskutini men. biggrin.gif
musik
Atsimenu kai isejau i dekreta jau turejau VISKA! good.gif net vaistinele, tik klizmute pamirsau, kurios prireke pirmomis dienomis.
Pirkau nuo pat pirmos dienos kai tik suzinojau, netikiu nesamoningais prietarais doh.gif uztat nepastebejau kiek isleidau pinigu, galejau neskubedama rinktis, isgirst atsiliepimus thumbup.gif yu.gif
Rezultate, po gimdymo 3men buvau aprupinta viskuo, ir galejau net neiseidinet is namu dirol.gif
Vaiva.S
o mum cirkas buvo su kraiteliu doh.gif viska susiruosiau kas i ligonine vezamasi gal koks menuo iki numatyto gimdymo, ir likus trims savaitems iki tos dienos isvaziavom pas tevus 200km nuo mano suruostos tasytes ir kaip tycia pasigavau roto virusa ir prasidejo prieslaikinis gimdymas, o tase tai kaune, mane veza i ligonine o as pergyvenu kad net pampersu vaikui nebus nes juk viskas kaune, tai vargsas tevelis leki i kauna surinkt visu daiktu, nes man reikejo butent tu o ne kitu lotuliukas.gif
babajoska
Aš tai ir tašę su savim vežiuojuosi smile.gif
vaidze
sveikutes mergaites...as turiu toki klausimuka...viskas kaip ir aisku su tuo kraiteliu, bet vat labai idomu kiek ir kokiu paciai ''pampersu'' reikia po gimdymo? 4u.gif
Auksuole
QUOTE(vaidze @ 2010 01 13, 21:48)
sveikutes mergaites...as turiu toki klausimuka...viskas kaip ir aisku su tuo kraiteliu, bet vat labai idomu kiek ir kokiu paciai ''pampersu'' reikia po gimdymo? 4u.gif
*

Pilna temų apie tai netingėk paieškoti.
CervusDama
QUOTE(Auksuole @ 2010 01 13, 23:16)
Pilna temų apie tai netingėk paieškoti.
*

ne, nu tokie atsakymai tai zudo... doh.gif is vis nerasykit geriau nieko.

As dar negimdziau, bet nusipirkau didziausius AbriSan 4 vnt, ir po 3 vnt vidutinio ir maziausio dydzio. Galvoju gal uzteks....
Auksuole
QUOTE(Fregata @ 2010 01 14, 10:02)
ne, nu tokie atsakymai tai zudo...  doh.gif is vis nerasykit geriau nieko.
As dar negimdziau, bet nusipirkau didziausius AbriSan 4 vnt, ir po 3 vnt vidutinio ir maziausio dydzio. Galvoju gal uzteks....
*

O mane žudo tokie pasakymai kai temoje apie kūdikio kraitelį klausia kokių sau įklotų pasiimti.
vaidze
AUKSUOLE jei taip nervina neskaityk o juo labaiu negaisk laiko atrasydama..as tikrai nuosirdziai ieskojau ir neradau, gal per durna, kad tarp tiek temu nesusiradau...
o cia kraiteli jei ka kalbama ir apie higienos reikmenys, jei skaitydama nematei...(pvz. anspeniai ir pan, juk cia ir ne kudikio kraitelis..)tai ir uzklausiau tokio klausimo, negalvodama, kad tai gali kai ka labai izeist 4u.gif

labai aciu Tau FREGATA,as panasiai ir galvojau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Isila
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 01 04, 17:48)
Dar paklausiu tokį klausimą, kadangi jis gal čia labiausiai tiks.
Kiek maždaug vienetų reiktų pampersų to mažiausio (pirmo) dydžio? Žiūrėjau parduotuvėje pakuotę, ten, atrodo, 100 vnt. Tai sakykit, ar naujagimiui spėsiu juos sunaudoti visus ar toks kiekis pirmam dydžiui per didelis ir pirkti mažesnę pakuotę, o antro dydžio pampersų reiktų jau daugiau?  blush2.gif
*

neverta pirkti didžiausios pakuotės vien dėl to, kad leliukui gali netikti, t.y. gali būt alergiškas. Tiesiog netiks jo odelei. Pvz mano pirmajam visiškai netiko Pampers, teko apdovanuot 72vnt didelę pakuotę... doh.gif geriau jau kelių rūšių mažom pakuotėm. Žinosit katrie tinka ir ramiai pirksit.
gosas
Kur Kaune geriau vienu kartu nuvaziavus isigyti reikalingu daiktuku kudikeliui ?Aciu
vaidze
QUOTE(gosas @ 2010 01 14, 23:56)
Kur Kaune geriau vienu kartu nuvaziavus isigyti reikalingu daiktuku kudikeliui ?Aciu
*

na labai didele kraitelio daly, o gal net ir viska galima isigyt VAIKU MIESTE savanoriu pr. smile.gif
gosas
Na as jau taip girdejau g.gif sake kur tas miestas yra bet as ziopla turbut ir neikirtau lotuliukas.gif kur
te verde
QUOTE(Auksuole @ 2010 01 14, 12:12)
O mane žudo tokie pasakymai kai temoje apie kūdikio kraitelį klausia kokių sau įklotų pasiimti.
*

Manau normalu klausti toje pacioje temoje, mama viska kartu imasi i ligonine, nera sunku juk parasyti eilute daugiau. mirksiukas.gif
vaidze
QUOTE(te verde @ 2010 01 15, 13:52)
Manau normalu klausti toje pacioje temoje, mama viska kartu imasi i ligonine, nera sunku juk parasyti eilute daugiau.  mirksiukas.gif
*

4u.gif ....tai vat, as ir taip pamaniau, todel toje temuteje ir uzklausiau...cia kazkaip labai dauguma piktai reaguoja, kai ko paklausi,pasiskaityk ir panasiai..nors kartais tikrai nera to laiko pasiskaitymui..arba cia man tik taip pakliuva biggrin.gif
redxshi
QUOTE(Auksuole @ 2010 01 14, 11:12)
*

Jei ką į kūdikio kraitelį labai spakainiai ir mamytės daiktai įsikomponuoja, taip, kad nekelk bangų... doh.gif
Giedrija
Sveikutes 4u.gif
Oasirodysiu gal visai neismanele,bet pasakykit jus man kam reikalingos tinklines kelnaites po gimdymo ir kur jas rasti, aciu labai uz atsakyma.
CervusDama
QUOTE(Giedrija @ 2010 01 20, 18:31)
Sveikutes  4u.gif
Oasirodysiu gal visai neismanele,bet pasakykit jus man kam reikalingos tinklines kelnaites po gimdymo ir kur jas rasti, aciu labai uz atsakyma.
*

tinklines kelnaites skirtos prilaikyti tiems patiems didziausiems iklotams po gimdymo, nes i paprastas kelnaites jie nelabai telpa. Jas pardavineja vaistinese, yra skirtingu dydziu.
Marija_Barselona
ar tai tokios tinklines kelnaites eina kalba...? o dar maciau ir vienkartines yra...
Giedrija
QUOTE(Fregata @ 2010 01 20, 19:35)
tinklines kelnaites skirtos prilaikyti tiems patiems didziausiems iklotams po gimdymo, nes i paprastas kelnaites jie nelabai telpa. Jas pardavineja vaistinese, yra skirtingu dydziu.
*

aciu labai uz atsakyma 4u.gif
CervusDama
QUOTE(Marija_Barselona @ 2010 01 20, 21:01)
ar tai tokios  tinklines kelnaites eina kalba...? o dar maciau ir vienkartines yra...
*

panasiai atrodo, tik cia kaina kokia blink.gif

as uz 2 vnt vienkartiniu vaistinej apie 5 lt mokejau.
just-me
QUOTE(gosas @ 2010 01 15, 12:31)
Na as jau taip girdejau g.gif sake kur tas miestas yra bet as ziopla turbut ir neikirtau lotuliukas.gif kur
*

Jeigu Kaune, tuomet jis randasi Savanoriu pr., pries Hyper Maxima, kitoj kelio pusej kur IKI parduotuve yra..ten labai nemazai visko yra ko kudikeliams reikia..tas pats ir Kotrynoj Kestucio g. pries Muzikinia teatra..Sekmes wink.gif
Keja
QUOTE(Giedrija @ 2010 01 20, 16:31)
Sveikutes  4u.gif
*

jos nebutinos, bet as turejau 3vnt. Prie ju gerai priglunda didieji "pampersai" jie reikalingi po gimdymo. Man jos patiko nes placios ir ismesti negaila jei susitepa ax.gif manau jos tikrai nebrangu ir patogu. As pirkau vaistin ej, 1vnt apie 2Lt 4u.gif
Owlet
QUOTE(Marija_Barselona @ 2010 01 20, 20:01)
ar tai tokios  tinklines kelnaites eina kalba...? o dar maciau ir vienkartines yra...
*

QUOTE(Fregata @ 2010 01 20, 22:47)
panasiai atrodo, tik cia kaina kokia  blink.gif

as uz 2 vnt vienkartiniu vaistinej apie 5 lt mokejau.
*

jo kaina tai čia oho blink.gif pirkau vaistinėje, parduoda po vieną tai tikrai pigiau.
Zaraziuke
Niu ir man jau teks pradeti apsipirkineti, net baisu pasidare kiek visko daug reikia smile.gif , tikrai viskas aiskiau pasidare perskaiciusi si skyteli. 4u.gif
viola78
Sveikos merginos,

As kai isejau i dekreta, irgi galvojau, kad neskbedama viska susipirksiu, taciau po keturiu savaiciu atsiduriau KMUK del nutekejusiu vandenu-teko gimdyti, nes jau nieko negalima buvo padaryti, tad pagimdziau dukryte "kruopëlyte" sesiom savaitem per anksti. visas kraitelis buvo keli drabuzeliai-ir tie gerokai per dideli-ir daugiau nieko, nes galvojau, kad turiu marias laiko verysad.gif Tad jei dar kada gimdysiu, butinai viskuo pasirupinsiu gerokai anksciau, nes niekada negali zinoti, kada leliukas sugalvos ateiti...
j-o-o-r-a-t-e
Neutraliu spalvu drabuzelius po truputi rinkausi visa nestuma. Vezima, lovyte, vonele ir kitus daiktelius 8 menesi jau isigijau, nes labai norejau viska issirinkti pati ax.gif
adina
Abiejų vaikučių kraitelius pradėjau ruošti išėjusi į dekretą. Tada ir laiko pakankamai ir savijauta pakankamai gera. Yra prietaras, kad iš anksto nieko negalima negimusiam vaikučiui pirkti. Bet siūlau juo nesivadovauti, nes grįžus iš ligoninės su vaikeliu tikrai nebus galimybės lakstyti į parduotuves. O kam gi siuntinėti kitus, kai gali pati iš anksto neskubėdama viskuo pasirūpinti. 4u.gif
kristynka*
as rubelius ir mazdau kai suzinojau kad turesiu leliuka, budavo smagu rinktis rubelius, o visokiais vaistukais, pampersiukais, lovyte, vezimeliu, pradejau nuo 8men, ir isleto viska... budavo kitos pazystamos mamytes, nu jau susiruosiai kraitely as sakau ne, kaip tai tai poto nespesi, nebus laiko... o kaip tik viska spejau, ir tasute susikroviau likus 2-3savaitem iki termino. kazkaip kaip pirmas tai niekur neskubejau
Wika&
vezimeli,lovyte pirkau paskutinem savaitem, butiniausius daiktelius i ligonine ir pirmom dienom namie apie 7men. o visa kita pridovanojo atidave,paveldejom ax.gif tasiuke kazkodel buvau susikrovus apie 7-8men nes visa laika galvojau kad gimdysiu ankciau laiko,bet savaite pernesiojau smile.gif

QUOTE(Vaiva.S @ 2010 01 09, 19:05)
o mum cirkas buvo su kraiteliu  doh.gif viska susiruosiau kas i ligonine vezamasi gal koks menuo iki numatyto gimdymo, ir likus trims savaitems iki tos dienos isvaziavom pas tevus 200km nuo mano suruostos tasytes ir kaip tycia pasigavau roto virusa ir prasidejo prieslaikinis gimdymas, o tase tai kaune, mane veza i ligonine o as pergyvenu kad net pampersu vaikui nebus nes juk viskas kaune, tai vargsas tevelis leke i kauna surinkt visu daiktu, nes man reikejo butent tu o ne kitu  lotuliukas.gif
*

ot tos nestukes lotuliukas.gif thumbup.gif
Milda_Milda
Kai išeini į dekretines smile.gif
mamaRasa
Tik neprisipirkit antspenių, tepalų speneliams ir pientraukių. Visos šios priemonės reikalingos tik esant probleminiam žindymui. Juk neperkam ramentų prieš einant į čiuožyklą tongue.gif . Geriau išmokti teisingo žindymo padėčių ir žindysite be jokių problemų.

QUOTE(Esha @ 2009 11 10, 17:05)
...Multi mam kompresiukai
Germaston tepaliukas
Mikrolax klizmutės
Žnyplės nagams
Iš anksto ačiū už pagalbą, nes aš žalia žalia tokiuose dalykuose  doh.gif
*

Apie apgaulingą Garmastan reklamą
Gendre
QUOTE(mamaRasa @ 2010 02 04, 19:11)
Tik neprisipirkit antspenių, tepalų speneliams ir pientraukių. Visos šios priemonės reikalingos tik esant  probleminiam žindymui. Juk neperkam ramentų prieš einant į čiuožyklą  tongue.gif . Geriau išmokti teisingo žindymo padėčių ir žindysite be jokių problemų.
Apie apgaulingą Garmastan reklamą
*

Bent tepalo nugrauztiem speneliam tikrai reik nusipirkt. Niekas taip iskart neismoko teisingai maitint doh.gif Man reikejo ir antspeniu, ir kompresiuku spenialiam, nes tik per mazdaug savaite ismokau teisingai paduot kruti ir atradau sau patogias zindymo pozas. Neteko girdet, kad kuriai mamytei butu taip pasiseke apseit be tepaliuku spaneliam.
mamaRasa
QUOTE(Gendre @ 2010 02 05, 00:25)
Bent tepalo nugrauztiem speneliam tikrai reik nusipirkt. Niekas taip iskart neismoko teisingai maitint  doh.gif Man reikejo ir antspeniu, ir kompresiuku spenialiam, nes tik per mazdaug savaite ismokau teisingai paduot kruti ir atradau sau patogias zindymo pozas. Neteko girdet, kad kuriai mamytei butu taip pasiseke apseit be tepaliuku spaneliam.
*

Mokintis teisingo apžiojimo ir maitinimo padėčių reikia nėštumo metu, o ne tada kai naujagimis ant rankų 24 val. per parą.
Dėl tepalo: Ar eidama į čiuožyklą iš kart nusiperkate ramentus? Ne visom nugraužia. Peršti - daugumai, bet žaizdos atsiranda tik dėl neteisingo žindymo, rečiau dėl pienligės (spenelių tepliojimas ir čia nepadės, nes gydoma sistemiškai: vaiko burna, užpakalis, mamos speneliai). Tepalas neišgelbės spenelių nuo nugraužimo, tik žindymo padėčių ir apžiojimo korekcija padeda išgyti.
Susiena
QUOTE(laūra @ 2010 02 10, 12:02)
jau nusiziurejau internetine parduotuve tai joje kainos normaliausios ir drabuzeliu kokybe gera, tai ir uzsisakysiu, nereiks su pilvu dideliu po parduotuves lakstyti biggrin.gif  biggrin.gif
*

Gal gali pasakyti, kokia parduotuvė? 4u.gif
patrakusi
QUOTE(Gendre @ 2010 02 05, 00:25)
Bent tepalo nugrauztiem speneliam tikrai reik nusipirkt. Niekas taip iskart neismoko teisingai maitint  doh.gif Man reikejo ir antspeniu, ir kompresiuku spenialiam, nes tik per mazdaug savaite ismokau teisingai paduot kruti ir atradau sau patogias zindymo pozas. Neteko girdet, kad kuriai mamytei butu taip pasiseke apseit be tepaliuku spaneliam.
*

Na šiaip aš pagimdžiusi dukrytę, apsiėjau be visokių antspenių, tepaliukų ir pan.. schmoll.gif Nors nusipirkusi tepaliuką buvau, bet nė karto jo taip ir nepanaudojau..Paskui baigėsi galiojimas jo ir teko išmesti..Taigi pinigai į balą..Dabar tikrai nieko tokio panašaus nepirksiu, o jei matysiu kad bus nekas, tada nueisiu ir nusipirksiu, arba vyras nupirks..Šį nėštumą stengiuosi apsieiti nuo bereikalingų daiktų, nes per pirmajį nėštumą bala žino ko buvau įsigijusi..pagal tai kad kažkam reikėjo, daug kas pirkosi ir pan..Finale, daug kas buvo nepanaudota ir nereikalinga..Žodžiu iššvaistyti pinigai ir laikas kurį skyriau lakstymui ir ieškojimui...Bus poreikis, tada ir įsigysiu.. 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.