Zirafa09
2009 10 12, 11:38
Pradedam vėl nauja temą, apie tai ko reikia mūsų patiems pažiausiems.
Sąrašiukas iš interneto, pradžiai, kad turėtume apie ka diskutuoti Apranga pradžiai:
Natūralaus pluošto kepurytės 2-3 vnt. (naujagimio galvytė būna 36-38 cm); Apatiniai marškinėliai ilgomis rankovėmis 3 vnt. (labai patogu, kol bambutė dar neužgijusi); Smėlinukai (patogiau kai atsisega, o ne velkami per galvą) 3 vnt (juos galima iš karto pirkti 62 cm); 56 cm pižamyčių 3 vnt.. Dažnai siūlomi šliaužtinukų/marškinėlių komplektai. Gana patogu tokių turėti, bet nereikia labai daug 2-3 vnt. Vystyklai flaneliniai arba medvilniniai 4 vnt. (labai patogu pasikloti keičiant sauskelnes. Tiesa, vystyklų gali prireikti daugiau ir jei auginate berniuką). Jei mėginsite išsiversti be sauskelnių, vystyklų prireiks žymiai daugiau. Kojinyčių 4 poros, viena iš jų natūralios vilnos. Parsivežti iš ligoninės priklausomai nuo metų laiko plona ir stora kepurytės, šliaužtinukai ir palaidinukė (arba kombinezoniukas pižamytė), megztukas, šiltas kombinezoniukas, vokelis (apvilkta anklodėlė).
Patalynė: Antklodėlė; Patalynė 2-3 kompl.; Kelios paklodėlės.
Dideli daiktai:
Lovytė su čiužiniu/ lopšys; Vežimėlis; Automobilinė kėdutė 0+ arba 0-1 grupės, jei važinėjate mašina. Papildomai vystymo stalas arba komoda. Bet kokiu atveju, namie labai patogu įrengti vietą, kur pervystysite kūdikį. Svarbiausia paviršiaus aukštis turi būti patogu mamai, kad nereiktų lenktis prie vaiko (būtent todėl netinka lova). Taip pat ištiestos rankos atstumu turi būti patogiai sudėti pervystymo metu naudojami reikmenys, kad viską pasiektumėte nė akimirkai nepasitraukę nuo kūdikio.
Higiena:
Vonelė; Vandens termometras; Natūralaus pluošto kempinė; Žirklutės; Nosies aspiratorius ; Vata; Pagaliukai higieniniai; Kremo nuo iššutimų; Drėgnų servetėlių.
Išvažiuojant iš gimdymo namų gausite receptą spiritui ir kalio permanganato tirpalui bambutei prižiūrėti. Būtinai pasiklauskite kokioj vaistinėj jų galima nusipirkti tirpalas gaminamas.
Mamytė turėtų nepamiršti pasirūpinti ir savimi patogia liemenėle žindymui, įklotukais į ją; kremu spenelių priežiūrai.
Pientraukis, įvairios talpos buteliukai, sterilizatorius, maisto šildytuvas, džiovyklė ir dar daugelis daiktų, yra perkami pagal poreikį kai kurioms mamoms jų visai neprireikia, kitoms reikia vos ne nuo pirmųjų dienų. Besilaukiančiai mamytei siūlyčiau apsižiūrėti, kur jų yra, o pirkti tik esant poreikiui.
Tą patį galima pasakyti apie čiulptukus. Pati siūlyčiau neskubėti jų paduoti nes vaikas išmoksta taisyklingiau paimti krūtį. Be to iš savo patirties galiu pasakyti, kad paprasčiau neduoti čiulptuko, negu nuo jo atpratinti.
Kiekviena mama savo nuožiūra gali papildyti šitą sąrašą, svarbiausia, kad jaustumetės laimingos kartu su savo kūdikiu.
aaistulis
2009 10 17, 21:51
Aciu uz sarasiuka  atrodo lyg ir zinoma, ka pirkti, bet kaip "zaliai" busimai mamytei vis keblumu iskildavo su kiekiu  dabar jau aiskiau  tik del kepuryciu - nusipirkau visas 40cm, nes pardaveja sake, kad tai maziausias dydis
Zirafa09
2009 10 18, 10:21
Gal moderatores gali sujungti tokias pacias kelias temas? Merginos gal kuri norit prisijungti siunciantis is mytoys.de bus pigiau drauge siustis.
Cia dar prie to kraitelio mamytems, minejote pientrauki, kremuka, o kaip su antspeniais?
ambrute
2009 10 26, 10:18
Labai aciu, uz sarasiuka  jau reiktu pradeti apsipirkinet, bet vis nezinau nuo ko pradet, o dabar bus zymiai lengviau
QUOTE(dezma @ 2009 10 25, 19:51) Cia dar prie to kraitelio mamytems, minejote pientrauki, kremuka, o kaip su antspeniais?  neprisipirkit to, ko gali neprireikti. Reikės, nulėks vyras iki vaistniės ir nupirks. Pientraukio gali net ir nepirreikti, o kainuoja jis nemažai.
sveikutės, ar galėtumėt pasakyti kokių išmatavimų palutės turėtu būti ? Nutariau pati pasisiuti iš flanelės  Ir merliuko nusipirkau, tik nežinau kelius kartus sulenkti ir kaip susiūti
QUOTE(Isila @ 2009 10 26, 11:32) neprisipirkit to, ko gali neprireikti. Reikės, nulėks vyras iki vaistniės ir nupirks. Pientraukio gali net ir nepirreikti, o kainuoja jis nemažai. Man atrodo, kad jeigu naktį vaikas nuės spenelius tai vyras iškart nenulėks ir nenupirks... o iki ryto teks dantis sukandus ir toliau maitinti. Aš tikrai nusipirksiu iš anksto.
QUOTE(juodoji_nasle @ 2009 10 31, 15:00) Man atrodo, kad jeigu naktį vaikas nuės spenelius tai vyras iškart nenulėks ir nenupirks... o iki ryto teks dantis sukandus ir toliau maitinti. Aš tikrai nusipirksiu iš anksto. esant nugrauztiems speneliams pientraukis nelabai tepades. Vat antspeniai - kitas reikalas. Gimus suneliui turejau pientrauki, o kai nugrauze spenelius, tai buvo pirmosios dienos, kai normalaus pieno dar nelabai buvo, tai kad pientraukiu nieko ir nepavyko istraukt, todel kuo skubiau siunciau vyra i vaistine antspeniu Papildyta:QUOTE(Diglė @ 2009 10 27, 19:27) sveikutės, ar galėtumėt pasakyti kokių išmatavimų palutės turėtu būti ? Nutariau pati pasisiuti iš flanelės :geda2: Ir merliuko nusipirkau, tik nežinau kelius kartus sulenkti ir kaip susiūti :ax: merliuka sulenkti dvigubai, vystyklo dydis 1.2*1.2 arba 1*1 m. Svarbu nenumazinti, nes skalbiant jie dar biski pasitraukia
QUOTE(Rita25 @ 2009 10 31, 15:09) esant nugrauztiems speneliams pientraukis nelabai tepades. Vat antspeniai - kitas reikalas. Gimus suneliui turejau pientrauki, o kai nugrauze spenelius, tai buvo pirmosios dienos, kai normalaus pieno dar nelabai buvo, tai kad pientraukiu nieko ir nepavyko istraukt, todel kuo skubiau siunciau vyra i vaistine antspeniu Papildyta: merliuka sulenkti dvigubai, vystyklo dydis 1.2*1.2 arba 1*1 m. Svarbu nenumazinti, nes skalbiant jie dar biski pasitraukia taip taip, ne pientraukį ir turėjau galvoje, tik pacitavau postą kur rašoma, kad visko neprisipirkti... o auksčiau mamytė klausė apie antspenius...
QUOTE(Isila @ 2009 10 26, 20:32) neprisipirkit to, ko gali neprireikti. Reikės, nulėks vyras iki vaistniės ir nupirks. Pientraukio gali net ir nepirreikti, o kainuoja jis nemažai.  tikrai nereikia visko, o jei prireiks tada ir bus galima dasipirkt QUOTE(Diglė @ 2009 10 28, 04:27) Ir merliuko nusipirkau, tik nežinau kelius kartus sulenkti ir kaip susiūti  merliuku zadu nenaudoti  tam yra vienkartines nosinaites, man gydytoja jau su pirmu taip patare, merliukai -bakteriju kaupejai, nebent keisit vos panaudojus
Grazhke
2009 11 01, 16:56
QUOTE(Brava @ 2009 10 31, 14:19)  tikrai nereikia visko, o jei prireiks tada ir bus galima dasipirkt merliuku zadu nenaudoti  tam yra vienkartines nosinaites, man gydytoja jau su pirmu taip patare, merliukai -bakteriju kaupejai, nebent keisit vos panaudojus  o man merliukų baisiai reikėjo, nes maitinant iš vienos krūties iš kitos fontanai bėgdavo, įdėklai į liemenėles iškart šlapi būdavo, tai kai maitindavau prie kitos krūties merliuką arba net kokį rankšluostuką laikydavau. Į skalbimo mašiną įdedi ir vėl naudoji... O ir atpylinėja labai dažnai, vienkartinės nosinaitės labai greit naudojasi, neekonomiška ir neekologiška  čia tik mano nuomonė
Išvažiuojant iš gimdymo namų gausite receptą spiritui ir kalio permanganato tirpalui bambutei prižiūrėti. Būtinai pasiklauskite kokioj vaistinėj jų galima nusipirkti tirpalas gaminamas.nieko panasaus, nezinau kaip kitose ligoninese, kaip kituose miestuose galu gale, taciau KMUK bambute yra priziurima su virintu vandenuku ir vatyte, nes jie uz naturaluma ir vadovaujasi amerikos nepamenu kieno ten atliktais tyrimais: jokiu spiritu, kalio permaganato tirpalu ir tt. mums virksteles liekana nukrito dar bunant ligonineje, labai graziai pradejo gyti (ir jau beveik uzsitrauke bambute) ir namie parsiveze is kliniku drasiai maudeme nebevirintame vandenyje, o paprastame, is krano
QUOTE(Brava @ 2009 10 31, 15:19)  tikrai nereikia visko, o jei prireiks tada ir bus galima dasipirkt merliuku zadu nenaudoti  tam yra vienkartines nosinaites, man gydytoja jau su pirmu taip patare, merliukai -bakteriju kaupejai, nebent keisit vos panaudojus  o as merliukus kaip senais laikais naudojau pagal paskirti  , kaip vystyklus. Be abejo keisdavau po kiekvieno panaudojimo (pasisiojimo ar pakakojimo). Ne kiekvieno mazylio uzpakaliukas, ypac tik ka gimus gali visa diena istverti pampersus, taip kad man jie buvo reikalingi.
Herrera
2009 11 03, 16:45
QUOTE(Rita25 @ 2009 11 02, 17:00) o as merliukus kaip senais laikais naudojau pagal paskirti  , kaip vystyklus. O tu naudojai juos tokius kaip trikampiukus, kaip seniau, ar kitaip lankstei? Aš irgi planuoju pirktis marlės ir pasisiūt tiem patiem tikslam - vystymui.
QUOTE(aaistulis @ 2009 10 17, 22:51) Aciu uz sarasiuka  atrodo lyg ir zinoma, ka pirkti, bet kaip "zaliai" busimai mamytei vis keblumu iskildavo su kiekiu  dabar jau aiskiau  tik del kepuryciu - nusipirkau visas 40cm, nes pardaveja sake, kad tai maziausias dydis  Žinok nieko tokio, kad truputį didesnės. Mano mažytė gimusi jau nebetilpo į mažiausio dydžio kepuraites ... QUOTE(dezma @ 2009 10 25, 19:51) Cia dar prie to kraitelio mamytems, minejote pientrauki, kremuka, o kaip su antspeniais?  Pientraukis tikrai ne visoms reikalingas, kremuko reikėtų vien jau dėl profilaktikos, o antspenių nemanau, kad reikėtų iš anksto pirktis. QUOTE(juodoji_nasle @ 2009 10 31, 15:00) Man atrodo, kad jeigu naktį vaikas nuės spenelius tai vyras iškart nenulėks ir nenupirks... o iki ryto teks dantis sukandus ir toliau maitinti. Aš tikrai nusipirksiu iš anksto. Visų pirma tai nebūtinai nugrauš spenelius, antra mažyliui tikrai daug sunkiau traukti pienuką su antspeniais, kol ir taip dar sunkiai žinda, naujagimiams nerekomenduojama. Man kaip tik dabar yra įtrūkęs vienas spenelis, tačiau maitinu ir tai nėra kažkas siaubingo ... O vat jei bandau su pientraukiu nusitraukti iš tos krūties, tai jau tada tikrai siaubingas jausmas. Mažytė daug švelniau moka ištraukti pienuką ... QUOTE(*Mamyte*24 @ 2009 11 01, 19:00) Išvažiuojant iš gimdymo namų gausite receptą spiritui ir kalio permanganato tirpalui bambutei prižiūrėti. Būtinai pasiklauskite kokioj vaistinėj jų galima nusipirkti tirpalas gaminamas.nieko panasaus, nezinau kaip kitose ligoninese, kaip kituose miestuose galu gale, taciau KMUK bambute yra priziurima su virintu vandenuku ir vatyte, nes jie uz naturaluma ir vadovaujasi amerikos nepamenu kieno ten atliktais tyrimais: jokiu spiritu, kalio permaganato tirpalu ir tt. mums virksteles liekana nukrito dar bunant ligonineje, labai graziai pradejo gyti (ir jau beveik uzsitrauke bambute) ir namie parsiveze is kliniku drasiai maudeme nebevirintame vandenyje, o paprastame, is krano  Tikrai dabar visur lyr ir siūlo su virintu vandeniu valyti. Mums jau užgijo visai bambutė ir tikrai labai gražiai gijo ...
Būčiau labai dėkinga už pagalbą. Ketinu važiuoti į vaistinę apsipirkti pradžių pradžiai. Surašau sarašiuką ką planuoju pirkti, gal galit pasakyt ko dar trūksta, o gal ko per daug? Įklotai po gimdymo Tinklinės kerlnaitės Pampersinės kelnaitės Hig. paketai Įklotai į liemenėlę Multi mam kompresiukai Germaston tepaliukas Mikrolax klizmutės Nosies atsiurbėjas (Rinomer) Jūros vanduo (Humer) Termometras kūdikiui Vandens termometras Vatos gumulėliai Ausų krapštukai dideli Ausų krapštukai standartiniai Žnyplės nagams Iš anksto ačiū už pagalbą, nes aš žalia žalia tokiuose dalykuose
QUOTE(Esha @ 2009 11 10, 17:05) Būčiau labai dėkinga už pagalbą. Ketinu važiuoti į vaistinę apsipirkti pradžių pradžiai. Surašau sarašiuką ką planuoju pirkti, gal galit pasakyt ko dar trūksta, o gal ko per daug? Įklotai po gimdymo Tinklinės kerlnaitės Pampersinės kelnaitės Hig. paketai Įklotai į liemenėlę Multi mam kompresiukai siulyciau nusipirkt tik kelism nes bent as visos dezutes nesunaudojauGermaston tepaliukas Mikrolax klizmutės man ju nereikejoNosies atsiurbėjas (Rinomer) Jūros vanduo (Humer) Termometras kūdikiui Vandens termometras Vatos gumulėliai Ausų krapštukai dideli Nenaudojau tokiu dalykuAusų krapštukai standartiniai situ irgiŽnyplės nagams nereikejo naudojausi paprastom manikiuro zirklutemIš anksto ačiū už pagalbą, nes aš žalia žalia tokiuose dalykuose 
Ačiū  O tai kaip ausytes valyti?
Pingvinukas
2009 11 11, 14:10
QUOTE(Esha @ 2009 11 10, 20:35) Aš vietoj Rhinomer siurbliuko pirkčiau Bebe Confort http://parduotuve.tindirindi.lt/prieziuros...piratorius.htmlNes Rhinomer vis reikia su tuo angaliuku vargti, o dar kur kempinėlės
QUOTE(Esha @ 2009 11 10, 20:35) Ačiū  O tai kaip ausytes valyti? Tokiem maziukasm uztenka su ranksluosciu isvalyt ausyte po maudyniu ir viskas. Su krapstukais galima pridaryt daugiau bedu neinaudos
Destiny73
2009 11 13, 10:19
QUOTE(Esha @ 2009 11 10, 17:05) Būčiau labai dėkinga už pagalbą. Ketinu važiuoti į vaistinę apsipirkti pradžių pradžiai. Surašau sarašiuką ką planuoju pirkti, gal galit pasakyt ko dar trūksta, o gal ko per daug? Įklotai po gimdymo - daug dideliu nepirkit - nesunaudosit. Tinklinės kerlnaitės - man pasirode nelabai praktiškos, geriau medv. didesnes Pampersinės kelnaitės - cia vaikui?, sau kad nelabai... Hig. paketai - galima ir prek.centre. pigiau Įklotai į liemenėlę - reiketu Multi mam kompresiukai - nelabai padejo... Germaston tepaliukas - reiktu Mikrolax klizmutės - na 2 prireike Nosies atsiurbėjas (Rinomer) - nusipirksit veliau, jei susloguos Jūros vanduo (Humer) - -"- Termometras kūdikiui Vandens termometras Vatos gumulėliai Ausų krapštukai dideli Ausų krapštukai standartiniai Žnyplės nagams - nelabai praktiška. geriau manikiurines zirklute Iš anksto ačiū už pagalbą, nes aš žalia žalia tokiuose dalykuose 
kiek reikia buteliukų turėti maitinimui?
@mamyčiukas@
2009 11 14, 16:17
QUOTE(Diglė @ 2009 11 14, 13:31) kiek reikia buteliukų turėti maitinimui? as turejau viena buteliuka,bet man jo prireike tik nuo antro menesio
QUOTE(Herrera @ 2009 11 03, 17:45) O tu naudojai juos tokius kaip trikampiukus, kaip seniau, ar kitaip lankstei? Aš irgi planuoju pirktis marlės ir pasisiūt tiem patiem tikslam - vystymui. lanksciau ne kaip trikampiukus, o dejau kaip "iklotukus", nes daugelis mano turetu vystyklu buvo mazoki; dar Rasakilos tinklapyje esu radus gera buda lankstyti trikampiukais, bet reikia tada didesniu vystyklu
Herrera
2009 11 14, 16:29
QUOTE(Rita25 @ 2009 11 14, 17:22) lanksciau ne kaip trikampiukus, o dejau kaip "iklotukus", nes daugelis mano turetu vystyklu buvo mazoki; dar Rasakilos tinklapyje esu radus gera buda lankstyti trikampiukais, bet reikia tada didesniu vystyklu Aha, maciau ir as, kad Rasakilos tinklapy yra parodyti lankstymo būdai, reikės dar pastudijuot labiau. O ką dedi dar ant tų "įklotukų"?
QUOTE(Herrera @ 2009 11 14, 17:29) Aha, maciau ir as, kad Rasakilos tinklapy yra parodyti lankstymo būdai, reikės dar pastudijuot labiau. O ką dedi dar ant tų "įklotukų"? daugiau nieko. Didelis atradimas man buvo vilnones kelnytes - tada idejus vystykliuka i jas bei vaikui pasisiojus kelnytes lieka sausas, tik marliukas slapias. Vyresniam leliukui nuo kokiu 3 men jau patogu ir daugkartines sauskelnes su iklotuku det, o ant ju vilnones kelnytes, kadangi veliau ir pasisioja daugiau -daugiau reikia sugerti
Herrera
2009 11 14, 17:33
QUOTE(Rita25 @ 2009 11 14, 17:42) Aišku, ačiū.
Juracka
2009 11 14, 18:11
Skaitau, kad yra mamyčių, kurios savo mažyliams perka rūbelius būtent naujus, tik kad jų kaina badosi. Tai paskatino mus naujais kūdikių rūbeliais iš UK prekiauti Panevėžio centriniame turguje (Raudonasis takas Nr. 10) ir kainos padoresnės. Prašome apsilankyti, derėtis irgi galima
Naivuolee24
2009 11 16, 14:27
O as tai patio susidariau toki sarasiuka ko svarbiausiai reiks busimai mamytei ri kudikiui po gimdymo, paziurekit gal kam pravers . Sarasiukas: 1) Liemenėlė maitinimui 2) Įklotai į liemenėlę 3) Įklotai po gimdymo 4) Antspeniai 5) Siaustinukas su pirstinėmis arba smėlinukas 6) Kepurytės ( Viena išvirkčiomis siūlėmis) o kita normali 7) Megzti batukai arba kojnytės 8) Apvilkta antklodė, arba vokelis, parsivežti iš ligoninės 9) Sauskelnės 10) Seilinukai 11) Vilnonė kepurytė 12) Drėgnos servetėlės 13) Vonelė 14) Vonelės stovas 15) Vandens termometras 16) Kempinė prausimuisi natūralaus plaušo arba medvilniniu pluoštu 17) Vaikiškas muilas 18) Vonios šampūnas 19) Kūno kremas 20) Rankšluostis su gaubtuvu 21) Higieniniai pagaliukai, ausytei, nosytei, ir bambukei valytei 22) Balionėlis gleivėms is nosytės pusti 23) Žirklės bukais galais 24) Šukos ir tankios šukytės pleiskenų luobelei šukuoti 25) Aliejus 26) Pudra arba skystas talkas 27) Servetėlės kūnui šluostyti 28) Kremas iššutimui profilaktiškai 29) Čiulptukai , čiulptuko dėžutė ir grandinėlė čiulptukui 30) Buteliukai ( 260, 150 ir 125 ml stikliniai arba plastikiniai) 31) Žindukai buteliukams 32) Stelizatorius, arba stelirizavimo skystis buteliukams 33) Lovytė medinė 34) Patalynė, klijuotė, apsauga lovytei 35) Žaisliukai 36) Vežimėlis 37) Nešynė 38) Automobilinė kėdutė 39) Merliukai KŪDIKIO VAISTINĖLĖ Nuo temperatūros: Kūdikiams tinka temperatūrą mažinantys vaistai su paracetamoliu, vyresniems nei 6 mėnesių vaikučiams galima duoti ibuprofeną. Vaistukai būna ir sirupo pavidalo, ir žvakutės, dedamos į išeinamąją angą. Karščiuojančiam vaikučiui, net ir maitinamam krūtimi, patartina duoti atsigerti paprasto virinto kambario temperatūros vandens. Nuo slogos: Pirmiausia nosytę reikia valyti specialiu balionėliu, skirtu gleivėms iš nosies traukti. Patartina turėti lašiukų nuo slogos. Nuo pilvuko pūtimo: Yra įvairių vaistų, bet pirmiausia reikėtų pilvuką švelniai pamasažuoti, paguldyti neramų mažylį ant pilvuko. Bambutei valyti: Bambutės žaizdelei prižiūrėti reikia turėti 5 proc. kalio permanganato tirpalo ir 70 laipsnių spirito bambutei valyti. Kitos priemonės: Vaistinėlėje taip pat turi būti: termometras, bintas, vata, pipetė. Higienos priemonės: Higieniniai tamponėliai (Jie naudojami nosytei, akytėms ir bambutei valyti. Akytės valomos nuo išorinio kraštelio vidinio link. Kiekvieną akytę būtina valyti atskiru tamponėliu. Ausyčių negalima valyti ausų krapštukais.) Odos priežiūros priemonės (Vaikiškas muilas, aliejus, kremas nuo iššutimų, drėgnos servetėlės kūneliui, apsauginės priemonės nuo saulės, mašalų įkandimų.)
QUOTE(Naivuolee24 @ 2009 11 16, 16:27) O as tai patio susidariau toki sarasiuka ko svarbiausiai reiks busimai mamytei ri kudikiui po gimdymo, paziurekit gal kam pravers . Sarasiukas: 1) Liemenėlė maitinimui 2) Įklotai į liemenėlę 3) Įklotai po gimdymo 4) Antspeniai 5) Siaustinukas su pirstinėmis arba smėlinukas 6) Kepurytės ( Viena išvirkčiomis siūlėmis) o kita normali 7) Megzti batukai arba kojnytės 8) Apvilkta antklodė, arba vokelis, parsivežti iš ligoninės 9) Sauskelnės 10) Seilinukai 11) Vilnonė kepurytė 12) Drėgnos servetėlės 13) Vonelė 14) Vonelės stovas 15) Vandens termometras 16) Kempinė prausimuisi natūralaus plaušo arba medvilniniu pluoštu 17) Vaikiškas muilas 18) Vonios šampūnas 19) Kūno kremas 20) Rankšluostis su gaubtuvu 21) Higieniniai pagaliukai, ausytei, nosytei, ir bambukei valytei 22) Balionėlis gleivėms is nosytės pusti 23) Žirklės bukais galais 24) Šukos ir tankios šukytės pleiskenų luobelei šukuoti 25) Aliejus 26) Pudra arba skystas talkas 27) Servetėlės kūnui šluostyti 28) Kremas iššutimui profilaktiškai 29) Čiulptukai , čiulptuko dėžutė ir grandinėlė čiulptukui 30) Buteliukai ( 260, 150 ir 125 ml stikliniai arba plastikiniai) 31) Žindukai buteliukams 32) Stelizatorius, arba stelirizavimo skystis buteliukams 33) Lovytė medinė 34) Patalynė, klijuotė, apsauga lovytei 35) Žaisliukai 36) Vežimėlis 37) Nešynė 38) Automobilinė kėdutė 39) Merliukai KŪDIKIO VAISTINĖLĖ Nuo temperatūros: Kūdikiams tinka temperatūrą mažinantys vaistai su paracetamoliu, vyresniems nei 6 mėnesių vaikučiams galima duoti ibuprofeną. Vaistukai būna ir sirupo pavidalo, ir žvakutės, dedamos į išeinamąją angą. Karščiuojančiam vaikučiui, net ir maitinamam krūtimi, patartina duoti atsigerti paprasto virinto kambario temperatūros vandens. Nuo slogos: Pirmiausia nosytę reikia valyti specialiu balionėliu, skirtu gleivėms iš nosies traukti. Patartina turėti lašiukų nuo slogos. Nuo pilvuko pūtimo: Yra įvairių vaistų, bet pirmiausia reikėtų pilvuką švelniai pamasažuoti, paguldyti neramų mažylį ant pilvuko. Bambutei valyti: Bambutės žaizdelei prižiūrėti reikia turėti 5 proc. kalio permanganato tirpalo ir 70 laipsnių spirito bambutei valyti. Kitos priemonės: Vaistinėlėje taip pat turi būti: termometras, bintas, vata, pipetė. Higienos priemonės: Higieniniai tamponėliai (Jie naudojami nosytei, akytėms ir bambutei valyti. Akytės valomos nuo išorinio kraštelio vidinio link. Kiekvieną akytę būtina valyti atskiru tamponėliu. Ausyčių negalima valyti ausų krapštukais.) Odos priežiūros priemonės (Vaikiškas muilas, aliejus, kremas nuo iššutimų, drėgnos servetėlės kūneliui, apsauginės priemonės nuo saulės, mašalų įkandimų.) labai aciu uz sarasiuka, nes man paskaicius plaukai siausiasi, nieko as nenusimanau, kai kurie zodziai dar nesuprantami, reikes paveiksliuku ieskoti pries perkantis.
Auksuole
2009 11 16, 23:11
QUOTE(Auksuole @ 2009 11 17, 01:11) aciu
QUOTE(*Mamyte*24 @ 2009 11 01, 18:00) Išvažiuojant iš gimdymo namų gausite receptą spiritui ir kalio permanganato tirpalui bambutei prižiūrėti. Būtinai pasiklauskite kokioj vaistinėj jų galima nusipirkti tirpalas gaminamas.nieko panasaus, nezinau kaip kitose ligoninese, kaip kituose miestuose galu gale, taciau KMUK bambute yra priziurima su virintu vandenuku ir vatyte, nes jie uz naturaluma ir vadovaujasi amerikos nepamenu kieno ten atliktais tyrimais: jokiu spiritu, kalio permaganato tirpalu ir tt. mums virksteles liekana nukrito dar bunant ligonineje, labai graziai pradejo gyti (ir jau beveik uzsitrauke bambute) ir namie parsiveze is kliniku drasiai maudeme nebevirintame vandenyje, o paprastame, is krano  Dabar "nauja banga" bambute valyti su vandeniu, bet man tai nepasiteisino, 1ajai daug viskas greiciau uzgijo ir nukrito, kai valiau su spiritu, antrajai liepe su vandeniu valyti, pavaliau kelias dienas, maciau, kad ne taip zaisdele traukiasi kaip pirmajai, tai nusipirkau spirituko ir viskas greit susitvarke. Cia jau kiekvienai spresti, bet man su vandeniu nepatiko
Babaužienė
2009 11 23, 17:11
Jūsų sąrašėlis neblogas,bet galima ir pakoreguoti,nes manau yra mamyčių kurios neturi tiek daug pinigėlio... Taigi norint pataupyti galima apsieiti be...arba pakeisti QUOTE(Naivuolee24 @ 2009 11 16, 14:27) Sarasiukas: 1) Liemenėlė maitinimui 2) Įklotai į liemenėlę- galima dėtis merliuko gabaliukus,kuriuos vėliau išsiplauti ir vėl naudoti 3) Įklotai po gimdymo 4) Antspeniai-pirkti tik reikalui esant 5) Siaustinukas su pirstinėmis arba smėlinukas 6) Kepurytės ( Viena išvirkčiomis siūlėmis) o kita normali 7) Megzti batukai arba kojnytės 8) Apvilkta antklodė, arba vokelis, parsivežti iš ligoninės 9) Sauskelnės 10) Seilinukai-galima įsigyti vėliau, mano vaikui prireikė tik po kokių 3mėn 11) Vilnonė kepurytė- nebūtina...dažniausiai vaikučiai parvežami mašinose,o į lauką einat dedami į kombinzonus su kapišonais...taigi užtenka paprastesnės kepurytės 12) Drėgnos servetėlės 13) Vonelė 14) Vonelės stovas-puikiai vonelė pasideda ant virtuvinio stalo 15) Vandens termometras 16) Kempinė prausimuisi natūralaus plaušo arba medvilniniu pluoštu-pradžioj tikrai nereikia jokių plaušinių...jei jau labai norisi užtenka marliuko 17) Vaikiškas muilas- muilas per daug sausina odelę...geriau prasimo gelis 18) Vonios šampūnas- nebūtina visiškai 19) Kūno kremas 20) Rankšluostis su gaubtuvu- galima naudoti ir paprastą rankšluostį 21) Higieniniai pagaliukai, ausytei, nosytei, ir bambukei valytei-paprasti...nereik spec. 22) Balionėlis gleivėms is nosytės pusti- pirkčiau pagal poreikį 23) Žirklės bukais galais 24) Šukos ir tankios šukytės pleiskenų luobelei šukuoti 25) Aliejus 26) Pudra arba skystas talkas-neprireikė išvis... 27) Servetėlės kūnui šluostyti-nereikia išvis 28) Kremas iššutimui profilaktiškai 29) Čiulptukai , čiulptuko dėžutė ir grandinėlė čiulptukui-tik esant poreikiui 30) Buteliukai ( 260, 150 ir 125 ml stikliniai arba plastikiniai)- tik esant poreikiui ir pradžiai užtenka 1*125ml 31) Žindukai buteliukams-žinduką keisti kas 1-2mėn,tai iš anksto tikrai nebūtina turėt...gali išvis neprireikt 32) Stelizatorius, arba stelirizavimo skystis buteliukams-nereik..tam užtenka karšto vandens ir sodos 33) Lovytė medinė 34) Patalynė, klijuotė, apsauga lovytei 35) Žaisliukai-užtenka 1-2...iš pradžių nereik,o po to pridovanoja 36) Vežimėlis 37) Nešynė-nebūtina 38) Automobilinė kėdutė 39) Merliukai KŪDIKIO VAISTINĖLĖ Nuo temperatūros: Kūdikiams tinka temperatūrą mažinantys vaistai su paracetamoliu, vyresniems nei 6 mėnesių vaikučiams galima duoti ibuprofeną. Vaistukai būna ir sirupo pavidalo, ir žvakutės, dedamos į išeinamąją angą. Karščiuojančiam vaikučiui, net ir maitinamam krūtimi, patartina duoti atsigerti paprasto virinto kambario temperatūros vandens. Nuo slogos: Pirmiausia nosytę reikia valyti specialiu balionėliu, skirtu gleivėms iš nosies traukti. Patartina turėti lašiukų nuo slogos. Nuo pilvuko pūtimo: Yra įvairių vaistų, bet pirmiausia reikėtų pilvuką švelniai pamasažuoti, paguldyti neramų mažylį ant pilvuko.Masažuoti reikia pagal laikrodžio rodyklę...kokius 10ratų..5-6k į dieną...pasitepti rankas aliejumi Bambutei valyti: Bambutės žaizdelei prižiūrėti reikia turėti 5 proc. kalio permanganato tirpalo ir 70 laipsnių spirito bambutei valyti. Kitos priemonės: Vaistinėlėje taip pat turi būti: termometras, bintas, vata, pipetė. Higienos priemonės: Higieniniai tamponėliai (Jie naudojami nosytei, akytėms ir bambutei valyti. Akytės valomos nuo išorinio kraštelio vidinio link. Kiekvieną akytę būtina valyti atskiru tamponėliu. Ausyčių negalima valyti ausų krapštukais.) Odos priežiūros priemonės (Vaikiškas muilas, aliejus, kremas nuo iššutimų, drėgnos servetėlės kūneliui, apsauginės priemonės nuo saulės, mašalų įkandimų.)
QUOTE(Babaužienė @ 2009 11 23, 19:11) Jūsų sąrašėlis neblogas,bet galima ir pakoreguoti,nes manau yra mamyčių kurios neturi tiek daug pinigėlio... Taigi norint pataupyti galima apsieiti be...arba pakeisti  Malonu, kad yra mamyciu, kurios pasidalina patirtim
Tikiuosi nesupyksite, bet aš taip pat pridėjau komentarų iš savo patirtirties QUOTE(Naivuolee24 @ 2009 11 16, 15:27) Sarasiukas: 1) Liemenėlė maitinimui 2) Įklotai į liemenėlę 3) Įklotai po gimdymo 4) Antspeniai naujagimiui su antspeniais sunkiau žįsti, todėl, kol gerai nemoka, nerekomenduojama5) Siaustinukas su pirstinėmis arba smėlinukas 6) Kepurytės ( Viena išvirkčiomis siūlėmis) o kita normali užtenka vienos (būtinai išvirkščiomis siūlėmis)7) Megzti batukai arba kojnytės 8) Apvilkta antklodė, arba vokelis, parsivežti iš ligoninės 9) Sauskelnės 10) Seilinukai mums kol kas nprireikė, kažin ar naujagimiui reikia11) Vilnonė kepurytė nebūtinai vilnonė, tiesiog storesnė dedama ant plonos12) Drėgnos servetėlės 13) Vonelė 14) Vonelės stovas nebūtinai, mes vonelę dedame ant dviejų kėdžių arba pervystymo stalo15) Vandens termometras 16) Kempinė prausimuisi natūralaus plaušo arba medvilniniu pluoštu 17) Vaikiškas muilas 18) Vonios šampūnas 19) Kūno kremas 20) Rankšluostis su gaubtuvu 21) Higieniniai pagaliukai, ausytei, nosytei, ir bambukei valytei 22) Balionėlis gleivėms is nosytės pusti nebūtina23) Žirklės bukais galais 24) Šukos ir tankios šukytės pleiskenų luobelei šukuoti 25) Aliejus 26) Pudra arba skystas talkas dabar jau retokai naudojama, nebūtina27) Servetėlės kūnui šluostyti 28) Kremas iššutimui profilaktiškai 29) Čiulptukai , čiulptuko dėžutė ir grandinėlė čiulptukui grandinėlė čiulptukui nerekomenduojama, nes gali įvykti nelaimė, o be to kūdikis tikrai nepames, nebent didesniam vaikui 30) Buteliukai ( 260, 150 ir 125 ml stikliniai arba plastikiniai) tiek reikia nebent jei iškart ketinate maitinti mišinukais, užtenka vieno (arbatėlėm)31) Žindukai buteliukams pradžioje užtenka to, kuris ant buteliuko32) Stelizatorius, arba stelirizavimo skystis buteliukams nebūtina33) Lovytė medinė 34) Patalynė, klijuotė, apsauga lovytei klijuotės blogai vaiko odelei, tikrai nėra būtina, mums dar nei karto nenutiko nieko blogo35) Žaisliukai pradžioje nereikia, o gal dar ir dovanų gausite36) Vežimėlis 37) Nešynė 38) Automobilinė kėdutė 39) Merliukai Papildyta:QUOTE(Diglė @ 2009 11 14, 12:31) kiek reikia buteliukų turėti maitinimui? Jei ketini pati maitinti, tai turėk vieną. Tik tam, jei prireiktų arbatytėms
bagirka
2009 12 08, 15:38
Kviečiu Jus pasižvalgyt po mano darbelius - gal kuriai mamytei patiks flaneliniai vystykliukai bei merliukai - http://public.fotki.com/uktekstile/
Mama_aura
2009 12 15, 21:09
QUOTE(bagirka @ 2009 12 08, 16:38) Kviečiu Jus pasižvalgyt po mano darbelius - gal kuriai mamytei patiks flaneliniai vystykliukai bei merliukai - http://public.fotki.com/uktekstile/Labai grazu  kadangi pati siuti nemoku tai manau teks pirkti
dekui uz saraselius, ju tikrai prireiks
icing sugar
2009 12 16, 16:14
Varge  aš jau nieko nepamenu, neįsivaizduoju, kaip teks dar viską susipirkt..
QUOTE(icing sugar @ 2009 12 16, 17:14) Varge  aš jau nieko nepamenu, neįsivaizduoju, kaip teks dar viską susipirkt.. Tai tau dar marios laiko  Ateis laikas ir susipirksi  Aš kraitelį kaupt pradėjau gal nuo 33 savaitės (neskubėjau), o va jau porą savaičių sėdžiu viską susipirkus. Ir dar vis norisi kažko...
Rytinė pašvaistė
2009 12 20, 19:21
Sakykit, o mamai ligoninėje kokių rūbų reikia - naktinų kokių? Chalato? Kadangi gimdysiu vasarį, įsivaizduoju, kad šilta nelabai bus, tad aktualu, ar reikia pirktis kokius šiltesnius naktinukus.
Sau pasiėmiau naktinius, ploną chalatą ir treningą. Kiek klausinėjau, sakė ten tiktai šilta, o juo labiau po gimdymo, kai gimdyvė linkus stiprokai prakaituoti ir t.t... Naktį patogu naktiniai, na o dieną su treningu. Kaip yra tiksliai as nžn, tik remiuosi patyrusių mamų patariimais.
Aš ir kiek skaičiau dedasi, dar šlepetes gumines, schalata, kelnaites, paketai po gimdymo, naktiniai, higienos reikmenys, treningus ir galvoju patogiausia įsimest, rankšluosčiai, kas čia dar
Jei sau, tai dar wc popierius (jo ten nėra, gulėjau dabar 2 dienas), stalo įrankius, puodelį. Na ir aišku prie mones po gimsymo- kaip maitinimo liemenėlė, iklotai į ją, kompresiukai, tepaliukas nugraužtiems speneliams. Dar aš purškaliuką spec vaistinėj prigriebiau papurkšt ant žaizdos jei sius. Bet čia apskritai, o į gimdyklą tai tiek tikrai neriekia.
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2009 12 20, 19:21) Sakykit, o mamai ligoninėje kokių rūbų reikia - naktinų kokių? Chalato? Kadangi gimdysiu vasarį, įsivaizduoju, kad šilta nelabai bus, tad aktualu, ar reikia pirktis kokius šiltesnius naktinukus. Naktinukų reikėtų ne vienų,nes pienas bėga ir taip dar galima apsiterlioti ne tik nuo pieno  Šiaip palatose būna šilta  naktinukai gali būti ir plonesni,o chalatas gali būti ir storesnis,nes visgi jei reikės išeiti iš palatos,tai geriau nesušalti
Rytinė pašvaistė
2010 01 04, 17:48
Dar paklausiu tokį klausimą, kadangi jis gal čia labiausiai tiks. Kiek maždaug vienetų reiktų pampersų to mažiausio (pirmo) dydžio? Žiūrėjau parduotuvėje pakuotę, ten, atrodo, 100 vnt. Tai sakykit, ar naujagimiui spėsiu juos sunaudoti visus ar toks kiekis pirmam dydžiui per didelis ir pirkti mažesnę pakuotę, o antro dydžio pampersų reiktų jau daugiau?
CervusDama
2010 01 04, 18:04
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 01 04, 19:48) Dar paklausiu tokį klausimą, kadangi jis gal čia labiausiai tiks. Kiek maždaug vienetų reiktų pampersų to mažiausio (pirmo) dydžio? Žiūrėjau parduotuvėje pakuotę, ten, atrodo, 100 vnt. Tai sakykit, ar naujagimiui spėsiu juos sunaudoti visus ar toks kiekis pirmam dydžiui per didelis ir pirkti mažesnę pakuotę, o antro dydžio pampersų reiktų jau daugiau?  Taigi cia negali zinot  Priklauso, nuo to, kokio dydzio leliukas gims  As pirmai pradziai nusiprikau 1 Nr. 28 vnt  va cia: http://www.assorti.lt/default/assorti-vaik...-huggies-1.htmlo Nr. 2 paemiau didesne pakuote, 90 vnt. Jei pritruksim ligoninej 1 nr., siusim tetuka i parduotuve
|
|