QUOTE(kisule @ 2010 10 27, 16:27)
Keptos jautienos gabaliukai,raudona paprika,sviezias agurkas,saulegrazu seklos,acto-medaus uzpilas
QUOTE(ceburashka @ 2010 09 22, 18:08) Sveikos Noriu pasigaminti tokiu salotu,jie "Rimi"parsiduoda,vadinasi "prie alaus" Siandien dariau salotas su silke 1 silke(galima file)supjaustyti juostelemis.Sutarkuota bulvyne tarka-dideli svoguna+rugstu obuoli-su burokine tarka.Obuoli ir svoguna sumaisyti su majonezu ir uzdeti ant silkutes.Labai neiprastas skonis,svelnus Aš panašiai darau tik, obuoli supjaustau kvadrateliais, svogūnas, sumaišau su grietine. Man šis miksas net prie mėsos labai tinka
Sveikos saunuoles.
Man labai patinka tokios lengvos salotytes. Konservuoti kukuruzai Kiniskos salotos Pomidoras Paprikos Uzpilti:citrinos sultis, alejus, cukrus, druska Gal kas zino salotu receptu su aliejum?
nerealaus skonio salotos su silke
dedu aisberg salotu,pekino kopusto,marinuoto agurko,pomidoriuku tu mazyciu(vysniniai ar kaip ten jie vadinasi)ir zinoma silkes,bet tokia naudoju kur buna rausvoji,nu QUOTE(Renatukx @ 2010 10 31, 21:14) Tai, kad cia neperdaug ka gali ir ismastyti. As, tarkim, dedu agurkus, pomidorus, svogunus, ridikelius ir uzpilu aliejum. Arba tik pomidorus su svogunais plius aliejus. Arba, visas darzoves kokias turiu, sumetu i bliuda ir uzpilu aliejum.
Lyg ir pervečiau temą, bet neradau nieko panašaus, ką ragavau viename vakarėlyje. Gal kuri nors žinosite tikslų receptą: buvo dėta rukola, juodos alyvuogės, vyšniniai pomidoriukai, daug tarkuoto sūrio a la "Džiugas", šiek tiek, atrodo, vytinto kumpio. Ir skaidrus užpilas, tik neįsivaizduoju jo sudėties... Iš anksto ačiū, jei kas patikslinsit
Paskutiniu metu daznai perkam salotas is IKI, jos gamintos vietoj taip supakuotos i apvalu indely, buna 4 rusiu su tunu, su vistiena, su lasisa ir su feta. Nu nerealiai man jos skanios, o kas skaniausia jose tai padazas. Gal kas ragavot, gal turit minciu kaip ji pagaminti
Papildyta: QUOTE(due drops @ 2010 10 28, 03:29) Hmmm, ar ne kazkas panasaus ir bus, rytoj isbandysiu
Labai skanios gaivios salotos
Reikės kinietiško kopūsto, pomidorų, krabų lazdelių, virtų kiaušinių. Viską supjaustome ir sumaišome su majonezu.
Labai skaniai atrodo
Labai skanios salotos isejo. Aciu uz receptuka
Papildyta: QUOTE(katex @ 2010 09 27, 19:15) Kazkada is zurnalo "Zmones" buvau issikirpusi salotu "Egzotika" recepta, bet tik siandien isbandziau, labai skanu, tikrai rekomenduoju Stai originalus receptas: Stikline ryziu virta vistos krutinele sviezias agurkas nedidelis indelis konservuotu persiku sauja nuplautu dziovintu slyvu saujele graikiniu riesutu skiltele cesnako- kas megsta druskos, pipiru, prieskoniu keletas saukstu majonezo As dejau ne visus ingridientus, o tik virta krutinele, ryzius, persikus, graikinius riesutus ir majoneza. Man sis derinys labai patiko ir zinau, kad dar darysiu ne karta As irgi dariau sitas salotas. tik antra karta nedejau persiku, tik slyvas. Buvo geriau, nes su persiku salotos pavandenija
Sveikos
nežinau kas man šiandien šovė į galvą, bet taip užsinorėjau kokios mišrainės su apelsinais (šiandien pietum valgiau kiaulienos kepsnį, tai sumaniau išsispausti apelsino, nu taip patiko...), bet ne vaisinių kokių. Va kažin ką galima suderinti ir koks tiktų padažas. QUOTE(dianele @ 2010 11 12, 16:39) Labai skanios salotos isejo. Aciu uz receptuka Papildyta: As irgi dariau sitas salotas. tik antra karta nedejau persiku, tik slyvas. Buvo geriau, nes su persiku salotos pavandenija jaučiu iš tų pačių žmonių esu nukopinusi kitas salotas... dingsta vienos pirmųjų vištos krūtinėlė vynuogės kepintos saulėgražos, svogūnas pekino kopūstas Ką reik pasmulkinam + druskos,pipiro + koks nors "neryškus" majonezas(man atrodo recepte helmans light). Kadangi įeina svogūnas, tai per naktį šaldytuve geriau nelaikyti QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 11 13, 23:48) Sveikos nežinau kas man šiandien šovė į galvą, bet taip užsinorėjau kokios mišrainės su apelsinais (šiandien pietum valgiau kiaulienos kepsnį, tai sumaniau išsispausti apelsino, nu taip patiko...), bet ne vaisinių kokių. Va kažin ką galima suderinti ir koks tiktų padažas. As tokias darau. Apelsina nulupti, ir dar karta nulupti QUOTE(MAMICY @ 2010 11 14, 10:50) jaučiu iš tų pačių žmonių esu nukopinusi kitas salotas... dingsta vienos pirmųjų vištos krūtinėlė vynuogės kepintos saulėgražos, svogūnas pekino kopūstas Ką reik pasmulkinam + druskos,pipiro + koks nors "neryškus" majonezas(man atrodo recepte helmans light). Kadangi įeina svogūnas, tai per naktį šaldytuve geriau nelaikyti aš darau labai panašiai, tik svogūno nededu(sakot tinka?
Perskaiciau tema , taciau neradau salotu su liezuviu, o kaip tycia turiu issivirus kelis.
Gal pagelbetumete Papildyta: Kelis receptus radau, va tik dabar
Siūlau gaivias,sveikas salotėlias
Smulkia trintuve sutarkuojame morkas{4vnt} pora antaninių obuolių, galvutė česnako{galima dėti ir mažiau,jeigu nemėgstate} gera sauja migdolų{juos nuplikome,nuneriame odelę} sūris Prieskoniai,balti pipirai,bazilikas,mairūnas,krapai,druskytė. Paruoštas morkas užpilame graikinių riešutų aliejumi,išmaišome Kapokle sukapojame nuvalytus migdolus,cesnaką sūrį. Įberiame prieskonius Sumaišome su morkomis ir paliekame,kad įsigertų aliejus į kitus produktus..
Norėčiau pasiūlyti laaabai skanias salotas is knygos VEGETARIŠKI PATIEKALAI.
Čia originalus receptas: SALOTOS SU KEPTA MOCARELA Įvarių salotų (naudojau iceberg) 3 pomidorų 1 raudonojo svogūno saujelės juodų alyvuogių 3-4 ritinėliai mocarelos 1 š miltų 1 kiaušinio 3 šaukštų džiūvesėlių (apvolioti) alyvuogių aliejaus PADAŽAS: 1 š skysto medaus 1 š sojų padažo 1 š citrinų sulčių 3 š alyvuogių aliejaus 1 š saldžiarūgščio padažo Mocarelos ritinėlius supjaustyti griežineliais ir apvolioti miltuose, kiausinių plakinyje bei dziūvesėliuose. Keptuveje gerai įkatinti aliejų ir iš abiejų pusių apkepti mocarelą (kol gražiai apskrus). Padažui skirtus produktus sumaišyti. I lėkštes sudėti pasmulkintas salotas, pjaustytus pomidorus, žiedais supjaustytą svogūną, alyvuoges, keptą mocarelą ir užpilti padažą. KĄ AŠ DARIAU KITAIP: I salotas nedėjau svogūno, o padažą dariau iš 1 š skysto medaus + 1 š citrinų sulčių + 2 š alyvuogiu aliejaus + 1 š garstyčių + pipirų (šis padažas taip pat iš tos knygos, tik kitų salotų). Na, be galo skaniai gavosi, ryt jas vėl būtinai gaminsiu! Tikrai REKOMENDUOJU
Padažiukas gaunasi toks skystas - juo reikėtų apšlakstyti salotas (kai jau viską sudėsite).
QUOTE(latte.. @ 2010 11 30, 20:12) Norėčiau pasiūlyti laaabai skanias salotas is knygos VEGETARIŠKI PATIEKALAI. Čia originalus receptas: SALOTOS SU KEPTA MOCARELA Įvarių salotų (naudojau iceberg) 3 pomidorų 1 raudonojo svogūno saujelės juodų alyvuogių 3-4 ritinėliai mocarelos 1 š miltų 1 kiaušinio 3 šaukštų džiūvesėlių (apvolioti) alyvuogių aliejaus PADAŽAS: 1 š skysto medaus 1 š sojų padažo 1 š citrinų sulčių 3 š alyvuogių aliejaus 1 š saldžiarūgščio padažo Mocarelos ritinėlius supjaustyti griežineliais ir apvolioti miltuose, kiausinių plakinyje bei dziūvesėliuose. Keptuveje gerai įkatinti aliejų ir iš abiejų pusių apkepti mocarelą (kol gražiai apskrus). Padažui skirtus produktus sumaišyti. I lėkštes sudėti pasmulkintas salotas, pjaustytus pomidorus, žiedais supjaustytą svogūną, alyvuoges, keptą mocarelą ir užpilti padažą. KĄ AŠ DARIAU KITAIP: I salotas nedėjau svogūno, o padažą dariau iš 1 š skysto medaus + 1 š citrinų sulčių + 2 š alyvuogiu aliejaus + 1 š garstyčių + pipirų (šis padažas taip pat iš tos knygos, tik kitų salotų). Na, be galo skaniai gavosi, ryt jas vėl būtinai gaminsiu! Tikrai REKOMENDUOJU labai skanios salotos
Dave man anyta daug virtu dideliu raudonu pupeliu,kur jas panaudoti?Gal kas isnegintas paprastas salotas zino?
QUOTE(ceburashka @ 2010 12 12, 17:42) Dave man anyta daug virtu dideliu raudonu pupeliu,kur jas panaudoti?Gal kas isnegintas paprastas salotas zino? Na,niekas nieko kolkas nesiulote.Teko improvizuoti O is likusiu pupeliu ka paparyti? QUOTE(ceburashka @ 2010 12 12, 18:31) Na,niekas nieko kolkas nesiulote.Teko improvizuoti O is likusiu pupeliu ka paparyti? Jei megstat silke,tai skanu pupeliu salotos su silkem QUOTE(ceburashka @ 2010 12 12, 18:42) Dave man anyta daug virtu dideliu raudonu pupeliu,kur jas panaudoti?Gal kas isnegintas paprastas salotas zino? galima misraine su virtais burokeliais, pupelem, marinuotais agurkais ir poru pasidaryt. ar i cili troskini sunaudot
Aciu luarilija ir jurgav
Pomidoras agurkas,rukyta vistiena,zali pievagrybiai,krapas ,majonezas.
Gal kas žinote skaniu salotų (mišrainių) rezeptu su rūkyta žuvim. Man šventei reikia ką nors su rukyta skumbre padaryti o aš nieko nesugalvoju
QUOTE(lolanta @ 2010 12 20, 11:54) Gal kas žinote skaniu salotų (mišrainių) rezeptu su rūkyta žuvim. Man šventei reikia ką nors su rukyta skumbre padaryti o aš nieko nesugalvoju Jolanta, nežinau ar tau patiks,bet aš,atnešu tokį paprastą salotų receptuką reikės skumbrės, dviejų stiklinių pupelių{išvirtų} gero obuolio,gerai būt antaninis,nedidelio poro, grietinės,majonezo,krapų,prieskonių kokis mėgsti pupeles jau išvirtos,žuvį susmulkiname,porą ir obuolį supjaustome kūbeliais. Įberiame prieskonių,krapų. Grietinę sumaisome su majonezu.supilame ir išmaišome. Puošiame,pupelėmis poro griežinėliais. aš,nuo savęs,grietinę išsuku su garstyčiomis,man tai skaniau, QUOTE(lolanta @ 2010 12 20, 12:54) Gal kas žinote skaniu salotų (mišrainių) rezeptu su rūkyta žuvim. Man šventei reikia ką nors su rukyta skumbre padaryti o aš nieko nesugalvoju jei skumbre karsto rukymo, tai as darau taip: Skumbre, virti kiausiniai, smulkiai pjaustytas svogunas, marinuoti zirneliai ir majonezas. Papildyta: Misraine su mandarinais mandarinu skilteles, rukyta vista, graikiniai riesutai ir cesnakas. Viska supjaustyti ir sumaisyti su majonezu.
Sveikos,
O aš štai tokias darau salotas su skumbrija: 4 kietai virti kiaušiniai, 100gr. fermentinio sūrio, šaltai rūkyta skumbrija, grietinės ir majonezo, baltymus atskirai supjaustyti smulkiais kubeliais ir berti į indo dugną, užpilti turpučio padažo(grietinės -majonezo) Klokite antrą sluoksnį skumbrės kubeliais pjaustyta, ir vėl pilkite padažo. Trečia sluoksnį klokite fermentinio sūrio(tarkuoto) vėl padažiuko,dedam trynius smulkintus. na jai liko dar visko tai kartojam vėl iš naujo, Gražiai atrodo permatomam inde, ir labai skanūs. Skanaus
Musu megstama misraine:
Virti ryziai marinuotas agurkas virti kiausiniai poras konservuoti kukuruzai kepta zuvis (apvoliota miltuose) majonezas,skaniausia ,su Helmans viska susmulkinam, paruosta!
musu seimoj mylimiausios Cezario salotos
- reikia vistos krutineles ( marinuoju ja su prieskoniais ir pakepinu aliejuje) - alyvuoges - salotos susmulkinu vasara o ziema su kinu kopustais darau - pomidorai - agurkai - pora skilteliu svoguno raudono - jai yra namie ir papriku tiks ir ju biski gali buti geltonas, raudonas - majozenas - cesnakas ( sutrinu su majoznezu kartu) Greitai lengvai ir labai skaniai SKANAUS ![]() ![]() QUOTE(lolanta @ 2010 12 20, 11:54) Gal kas žinote skaniu salotų (mišrainių) rezeptu su rūkyta žuvim. Man šventei reikia ką nors su rukyta skumbre padaryti o aš nieko nesugalvoju Man skanu rukyta zuvis su ryziais,konservuotais zirneliais,svieziu agurku ir majonezu. Papildyta: QUOTE(ceburashka @ 2010 12 12, 17:42) Dave man anyta daug virtu dideliu raudonu pupeliu,kur jas panaudoti?Gal kas isnegintas paprastas salotas zino? Silke,tarkuoti virti burokeliai,pupeles,kons.zirneliai.Viska susluoksniuoti,virsu aptepti majonezu Nezinau,gal jau kas rase sias salotas su rūkyta skumbre Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje. Dubenėlyje sumaišykite krienus, grietinę, citrinos sultis ir aliejų. Galite paskaninti maltais pipirais. Obuolius ir dar šiltas bulves supjaustykite stambokais kubeliais, sumaišykite dubenyje ir apliekite padažu. Ant viršaus paplėšykite salotų lapų ir padėliokite skumbrės (be odos) gabalėlių.
[quote=Audryla,2011 01 02, 20:06]
[ Misraine su mandarinais mandarinu skilteles, rukyta vista, graikiniai riesutai ir cesnakas. Viska supjaustyti ir sumaisyti su majonezu. [/quote] sakykite o koki majoneza siai misrainei naudojate? [/quote] dazniausia perku daumantu neriebu. Svarbiausia, kad nerugstus butu.
As dariau su Helmans light ir buvo labai skanu
Parašysiu ir aš mėgstamų salotų receptus, nepykit jei kartais kartosis
#1 Makaronai (kaspinėliai) + šiaudeliais pjaustyti rauginti agurkai + šiaudeliais pjaustytas kumpis + šiaudeliais pjaustytas sūris + svogūnų laiškai smulkiai pjaustyti + majonezas #2 Kepta kubeliais duona + kubeliais pjaustyti obuoliai + kepinti ir sūdyti žemės riešutai (skardinėse) + majonezas
Ir vel reikia jusu pagalbos
Labas mamytės,
Gal kuri žinot kaip paruošti tokias su kopustu ir morkom traškias, gaivias salotas, tik ne su majonezu, kavinėse dažnai įdeda, kaip užkandį. Iš anksto labai dėkoju! QUOTE(ceburashka @ 2011 01 18, 14:03) Ir vel reikia jusu pagalbos marinoti pievagrybiai, marinuoti agurkeliai, svogunu laiskai ir majonezas. Zinoma ir mesyte.... as taip su liezuviu darau bet mesa manu ir tiktu... QUOTE(ceburashka @ 2011 01 18, 14:03) Ir vel reikia jusu pagalbos Aš esu darius kažkada alia "kinietišką" variantą: šiaudeliais supjaustyt mėsytę, morkas ir agurkus, užpilti padažu iš sojos, medaus, alyvuogių aliejaus ir citrinos ir apibarstyti sezamo sėklom QUOTE(ceburashka @ 2011 01 18, 14:03) Ir vel reikia jusu pagalbos Mesa,raudona paprika,sviezias agukas,saulegrazu seklos,acto-medaus uzpilas. Papildyta: QUOTE(laurol13 @ 2011 01 18, 14:25) Labas mamytės, Gal kuri žinot kaip paruošti tokias su kopustu ir morkom traškias, gaivias salotas, tik ne su majonezu, kavinėse dažnai įdeda, kaip užkandį. Iš anksto labai dėkoju! Per smulkia tarka sutarkuokit kopusta ir morka,uzpilkit acto-aliejaus uzpilu |