kachukas
2008 12 04, 12:26
Šiltos bulvių salotos reikės: 4 bulvių, 1 raudono svogūno, pomidorų (geriau mažųjų), salotų lapų, aliejaus, 1-2 šaukštų cukraus. Bulves supjaustyti skiltelėmis ir pakepti, pasūdyti, papipirinti. Įdėti skiltelėmis pjautytus svogūnus ir mažuma pakepinti. Nuimti nuo ugnies, sudėti perpus perpjautus pomidorus ir apšlakstyti aliejumi, pabarstyti cukrumi. Įdomus skonis
S.N.A.S
2008 12 04, 17:36
QUOTE(kachukas @ 2008 12 04, 16:59) na, as pasigaminau jas, kai neturejau ka veikti  ir produktu daug nereikia. Visai skanu.. tas cukrus kazko tokio duoda  o ar tikrai cukraus šaukštais ne 9arbatiniais) šaukšteliais dėt?
kachukas
2008 12 04, 20:12
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 12 04, 17:36) o ar tikrai cukraus šaukštais ne 9arbatiniais) šaukšteliais dėt?  aga, valgomais saukstais. Jei darysi, idek viena sauksta, jei truks, pridesi
brashke77
2009 10 14, 13:44
boruzele78
2009 10 14, 13:53
sveikos mergickos  vis uzsuku pas jus recepteliu pasiganyt  pabandziau saloteles su figom ir rukola  ne visiskai nepatiko ypac rukola vaje kokia neskani zole  manau su salotom butu zymiai skaniau ,bet zinoma skonio reikalas
o man rukola labai skani, skonio reikalas  MB irgi salotose rucolos nemegsta, o padaze makaronams - labai megsta
QUOTE(Nerytė @ 2009 10 14, 19:12) o man rukola labai skani, skonio reikalas  MB irgi salotose rucolos nemegsta, o padaze makaronams - labai megsta  Neryte  ,išduok padažo receptuką makaronams
Aš dar į tokias salotas, kaip brashke77 padarius (kalafiorai, porai, agurkas, majonezas) dedu obuolio tai dar suteikia tokio saldžiarūgščio skonio
S.N.A.S
2009 10 15, 22:38
QUOTE(nerine @ 2009 10 15, 20:35) dedu obuolio tai dar suteikia tokio saldžiarūgščio skonio  reiks ir man išbandyt. kaip ti krytdienai numačiau šias salotas
mazge1979
2009 10 29, 11:27
pekino kopūstas, žalias agurkas, kukurūzai, prieskoniai, majonezas
Mazoji_s
2009 10 31, 18:59
Aš išgalvojau tokias labai gaivias salotas (nesisavinau niekieno recepto, gal tokios ir yra kažkieno, nenoriu nuvogt): GAIVIOSIOS SALOTOS Obuolys Sūris (paprastas fermentinis) Konservuotos pupelės (naudoju karališkas) Majonezas Druska Pipirai Viską, kas pjaustos, supjaustau kubeliais, sudedu pupas, įberiu druskos ir kvapniųjų pipirų pagal kiekį pagal skonį, ir sumaišau su majonezu  labai gaivu ir skanu. aplink lėkštės kraštus dažnai išdėlioju virtą ketvirčiais pjaustytą kiaušinį
Jurgiedra
2009 11 04, 20:24
Labutis visoms Gal kas turit kokį skanų salotų su aliejum receptuką daug skaitinėjau bet nieko nerandu labai pikantiškų nemėgstu
mazhulinka
2009 11 04, 22:37
QUOTE(Jurgiedra @ 2009 11 04, 19:24) Labutis visoms Gal kas turit kokį skanų salotų su aliejum receptuką daug skaitinėjau bet nieko nerandu labai pikantiškų nemėgstu  Ziurint kokio tipo nori, pas mane visos salotos daromos su aliejumi ir citrinu sultimis, visos salotos sioje temoje manau turetu buti pervadintos i misraines, nes mano manymu salotos turetu buti lengvas, nekaloringas ir sveikas garnyras. Po detoksikacijos as ir vel pradesiu gaminti, pradesiu deti savo recepteliu su nuotraukomis, lengvu salotu...
kukuska007
2009 11 05, 09:47
deja mazhulinka, bet tu klysti. Kiek as pamenu, vienintele misraine yra ta, i kurios sudeti ieina burokeliai, visa kita vadinama salotomis. net garsusis baltasis vinigretas
mazhulinka
2009 11 05, 10:05
QUOTE(kukuska007 @ 2009 11 05, 08:47) deja mazhulinka, bet tu klysti. Kiek as pamenu, vienintele misraine yra ta, i kurios sudeti ieina burokeliai, visa kita vadinama salotomis. net garsusis baltasis vinigretas  o siaube  turbut tada reikia keisti iprocius ir tokias salotas valgyti kaip patiekala, ne kaip garnyra jei nenorip issipusti kaip balionai.
Dievinu salotas ir negaliu be ju gyventi.Nezinau ar kartosiuos bet imesiu keleta savo megstamiausiu salotu receptuku Macorela su lasisa:Priplesyti salotu ant lekstes. Didesniais gabaliukais ant salotu sudeti sudita lasisa,macorela,pamidorus ir baziliko lapus. Uzbarstyti juoduju pipiru,apslakstyti aliejumi su citrina. Labai skanu!! Mano GraikiskosPekino salota alyvuoges (labai skanu kimstos riesutais) raudonas svogunas pomidoras Feta suris agurkas Viska supjaustyti,sumaisyti ir uzpilti aliejaus,majonezo ir citrinos padaziuku. nepadauginkit druskosnes alyvuoges ir feta suroki. Tuno salotosDedu viskas sluoksniais: Salota pomidorus agurka raudona svoguna konservuota tuna virtus kiausinius citrina ir aliejumu.Kartais tuno sultim jei ne aliejuje! Skanaus
Mazoji_s
2009 11 05, 14:18
QUOTE(mazhulinka @ 2009 11 05, 10:05) o siaube  turbut tada reikia keisti iprocius ir tokias salotas valgyti kaip patiekala, ne kaip garnyra jei nenorip issipusti kaip balionai. juk mes čia kalbam apie receptus, o ne apie valgymo įpročius, kiekvienas pasiskaito ir atsirenka kas jam reikalinga ir koks skirtumas kaip čia pavadinta,juk čia ne aukštojo pilotažo šefų puslapis ar kažkas
skaitineju ir gaminu jusu salotas, noriu pasidalint savo salotou receptuku
Agurkas, pomidoras, svoguno laiskai ar svogunas, alyvuoges ir varskes suris su kmynais. Siom salotom naudoju feto surio prieskonius. Viska supjaustom gabaliuais ir uzpilame aliejumi ir balzamiko atcto. Skanaus
Jurgiedra
2009 11 06, 21:24
QUOTE(mazhulinka @ 2009 11 04, 23:37) Ziurint kokio tipo nori, pas mane visos salotos daromos su aliejumi ir citrinu sultimis, visos salotos sioje temoje manau turetu buti pervadintos i misraines, nes mano manymu salotos turetu buti lengvas, nekaloringas ir sveikas garnyras. Po detoksikacijos as ir vel pradesiu gaminti, pradesiu deti savo recepteliu su nuotraukomis, lengvu salotu... Laukiam receptukų
Rūkytos lašisos salotos su persimonais  Reikia: 2 asmenims: * 2 saujų rucolos salotų * 1/2 persimono * 2 pomidorų * apie 60 g. rūkytos lašišos * saujos graikiškų riešutų * juodojo ridiko daigų (nebūtina) užpilui: * 3 v. šaukštų alyvuogių aliejaus * 2 v. šaukštų garstyčių * 1 v. šauksto citrinos sulčių Salotas nuplauti, nusausinti bei sudėti į lėkštes. Ant viršaus persimonus bei pomidorus, sudėti ant rucolos, ant viršaus sudėti rūkytos lašisos gabalėlius, užbarstyti graikiškais riešutais bei ridiko daigeliais. Iš išvardintų produktų pasigaminti užpilą salotom, gerai išmaišyti bei užpilti salotas. Patiekti su skrudintos duonos riekelėmis Skanaus! daugiau nuotrauku mano bloge
pagieza2
2009 11 11, 20:10
ieskau salotu ercepto su granatais  kazkada per drauges vestuves valgem tokias salotas, bet niekap nejo atspet kas ten ideta  tikrai buvo granatai, zuvis(tunas tikriausia) ir majonezas.... gal kazka panasaus zinot? buvo ten ir daugiau visko, nu lygtais kaiusiniu, gal net ryziu, nepamenu. taippat buvo labai skanios salotos su vistiena, ananasu gabaliukais, majonezu, lyg ir ryziu buvo....gal ir si recepta kazkas zinote?
Siūlau kumpio ir mango salotas reikia: rūkyto kumpio arba nugarinės, mangas, salotų šaukštas kapotų petražolių,250ml.majonezo, ant kumpio griežinėlių dėkite po kelias nulupto supjaustyto mango juosteles,,aptepkite supetražolėmis sumaišytu majonezu,sudėkite į volelius ir dėkite į lėkštę ant salotų. Šaltinis žurnalas "Darbštuolė"
Brokoliu salotos Ko reikes: Apie 3 - 4 saujos brokoliu 0,5 - 1 puodelis razinu (galima naudoti dziovintas slyvas ar abrikosus) 0,5 puodelio saulegrazu (arba graikiski riesutai) 1 vidutinio dydzio raudonas svogunas 2 - 3 val. saukstai spirguciu
Padazui: 1 puodelis majonezo 1 arb. saukstelis cukraus 2 valg. saukstai citrinu sulciu
Eiga: Brokolius susmulkinti ir suberti i inda, detis razinas, saulegrazas, smulkiai pjaustyta raudonaji svoguna. Lasinukus paspirginti keptuveje, isgriebti ant popieriaus, kad nuvarvetu riebalai, sudeti i inda. Is majonezo cukraus ir citrinos sulciu padaryti padaza. Deti i saldytuva valandai. Skanaus!
Jei jau kada rasiau sita recepta, labai nepykti.
Skaniu receptu yra, bet va nelabai megstu derinio mesa ir vaisiai
QUOTE(Farsi @ 2009 12 08, 14:55) Skaniu receptu yra, bet va nelabai megstu derinio mesa ir vaisiai  Farsi  -jeigu nemėgsti mėsos su vaisiais,pabandyk nuo žuvies su vaisiais. Ir,dar salotos priklauso nuo prieskonių,kokius mėgsti,ir nuo užpilo,kuo užpilamos salotos Linkiu atrasti,gerą salotų derinį
astagreb
2009 12 08, 16:54
Sveikos merginos, noriu ir aš prisijungti prie jūsų būrio, jei, žinoma, priimsite, bei pasiūlyti labai skanių salotų receptuką. Jums reikės: 2 skardinių raudonų vakuotų pupelių, 4-5 pomidorų, gabalėlio kumpio, poro, keptos duonos, druskos, pipirų, majonezo. Kumpį, pomidorus ir porą supkjaustomę juostelėmis, sudedamane pupeles, pagardiname prieskoniais ir sumaišome su majonezu. Prieš valgant sudedame keptą duoną. Skanaus!
Galima ir as parasysiu viena recepta, kuris siuo metu daznai naudojamas vakare, nes labai gaivu, skanu ir neapsunkina skrandzio.Taigi: pomidorai agurkai zali obuoliai olandiskas suris dziovintos petrazoles dziovinti krapai druskytes majonezas. Viskas supjaustoma, prieskoniu pagal skoni, sumaisom su majonezu. Tiesa vakar dar nusipirkau konservuotu ananasu tai irgi idejau i sias salotas. Tikrai patiko . Pabandykite
astagreb
2009 12 09, 13:40
QUOTE QUOTE(ing13 @ 2009 12 08, 21:15) Galima ir as parasysiu viena recepta, kuris siuo metu daznai naudojamas vakare, nes labai gaivu, skanu ir neapsunkina skrandzio.Taigi: pomidorai agurkai zali obuoliai olandiskas suris dziovintos petrazoles dziovinti krapai druskytes majonezas. Viskas supjaustoma, prieskoniu pagal skoni, sumaisom su majonezu. Tiesa vakar dar nusipirkau konservuotu ananasu tai irgi idejau i sias salotas. Tikrai patiko . Pabandykite  Reiks šiandien būtinai išbandyt, nes atrodo, kad turėtų tikrai būt skanu.
Sveikos salotelių gerbėjos Noriu pasiūlyti krevečių salotas reikės: 50g.išvalytų salotų. pora-trys lapai salotų, 1 agurko , 1pomidoro, popusę raudonos,geltonos saldž.paprikos, 1a. s. sojų padažo, pora v.š. majonezo, druskos, maltų paprikos miltelių, Krevetes1min.verdame pasūdytame vandenyje. Suplėšome,supjaustome,kaip mėgstame salotas agurką,pomidorą,paprikas supjaustome kūbeliais Viską išmaišome ,užpilamemajonezo ir sojų padažu,jeigu mėgstame užbarstome paprikų milteliais
Man idomu pasidare kuo skiriasi 50g.išvalytų salotų. ir pora-trys lapai salotų ? Nelabai pagaunu kampa
QUOTE(aga1 @ 2009 12 10, 18:57) Man idomu pasidare kuo skiriasi 50g.išvalytų salotų. ir pora-trys lapai salotų ? Nelabai pagaunu kampa  Aga1, 50g.išvalytų krevečių
Šiandiena dariau tokias salotas su silke. Silkę aš naudojau sūdytą{silpnai}prieš tai aš rep aktį ja buvau užpylusi alyvuogių aliejumi. Obuolius sutarkavau smulke trintuve{obuoliai yra pirkti turguje pas bobulką,skonis geras}apšlaksčiau alyvų aliejumi.ir džiovintais bazilikais,ir sumaišiau siu krienais. Raudonąjį svogūną supjausčiau žiedeliais,apšlaksčiau aliejumi,krapais{dž.} Ir viską susluoksniavau,su silke,viršutinis sluoksnis buvo svogūnosu prieskoniais. Visa tai galima sumaišyti su majonezu{kas mėgsta,aš,jo nemėgstu} Truputėlį jos pastovėjo,kad įsigertų prieskoniai,aliejus. Valgeme su virtomis bulvėmis su lupynomis.
QUOTE(regna @ 2009 12 10, 23:31) Aga1, 50g.išvalytų krevečių  Nu va, dabar jau supratau
Mazoji_s
2009 12 13, 01:33
QUOTE(regna @ 2009 12 11, 16:51) Šiandiena dariau tokias salotas su silke. Silkę aš naudojau sūdytą{silpnai}prieš tai aš rep aktį ja buvau užpylusi alyvuogių aliejumi. Obuolius sutarkavau smulke trintuve {obuoliai yra pirkti turguje pas bobulką,skonis geras}apšlaksčiau alyvų aliejumi.ir džiovintais bazilikais,ir sumaišiau siu krienais. Raudonąjį svogūną supjausčiau žiedeliais,apšlaksčiau aliejumi,krapais{dž.} Ir viską susluoksniavau,su silke,viršutinis sluoksnis buvo svogūnosu prieskoniais. Visa tai galima sumaišyti su majonezu{kas mėgsta,aš,jo nemėgstu} Truputėlį jos pastovėjo,kad įsigertų prieskoniai,aliejus. Valgeme su virtomis bulvėmis su lupynomis.  čia kad neprisknistų kas su klausimais: kokie, iš kur, už kiek?
revenage
2009 12 13, 17:55
Gal kas zino, kaip paruosti Rytietiskas salotas kaip Mambo picerijoje?
Salotos su liežuviu
Reikės: Saliero šaknies , Obuolio rūgštesnio, Žalios morkos, Žalio agurko, Liežuvio,
Supjaustyti viską šiaudeliais ir sumaišyti su majonezu.
Rucelie
2009 12 28, 09:57
Labas rytas  gal kas parašytų salotų su virtomis pupelėmis receptėlių?
mazhulinka
2009 12 28, 10:42
Bulgariskos pupeliu salotos
Pupelės, baltosios, 300 gramų Sviestas, 1 šaukštas Aliejus, 3 šaukštai Svogūnai, 1 vienetas Actas, truputį Pomidorų padažas, truputį Česnakai, skiltelė, 1 vienetas Žalumynai (įvairūs), pjaustyti, 2 šaukštai Paprika, 1 vienetas Grietinė, 2 šaukštai Juodieji pipirai, truputį Druska, pagal skonį
Silkiu salotos su pupelemis
400 g. silkiu, 300 g virtų bulvių, 200 g pupelių, 1obuolys, 1 svogūnas, 1 raugintas agurkas, 1 šaukštas garstyčių, 6 šaukštai aliejaus, cukraus, druskos, acto, pipirų, petražolių.
Silkę išmirkykite ir nulupkite, išimkite kaulus ir supjaustykite mažais gabalėliais.Svogūną, bulves, agurką ir obuolį taip pat supjaustykite kubeliais.Viską dailiais sluoksniais sudėkite į dubenį ir užpilkite PADAŽU iš aliejaus,garstyčių, cukraus, druskos, acto, sukapotų petražolių ir pipirų.Salotų nemaišykite, galite papuošti paskrudintomis rudųjų garstyčių sėklomis.
Rucelie
2009 12 28, 10:44
 ačiū
%ziema%
2009 12 28, 15:07
svtgl sveciuose algiau nuostabia misraine-salotas, kaip supratau pirktines..tai gal is Maximos ar Iki nzn, kiek iziurejau ir paskanavau tai ju sudetis turejo buti mazdaug tokia (jei kas zinote sias salotas labai prasau parasykite tikraji recepta) pomidorai, salotos Kiniskosios, virti kiausiniai, juodieji ir raudonieji ikrai dirbtiniai (labai pridave spalvos ir pikantiskumo)...kas dar galvoju  o padazas tai garstycios grudeliais maisytos su citrinos sultim ir grietine manyciau... tai va gal kas zinote tikraji recepta, nes saloto skonis nerealus, patiko visiems prie stalo sedejusiesm ir jas ragavusiems..  noreciau ir as pasigaminti ju tik va nzn ar tiksliai atgaminau recepta, tad sakau jei ka pataisykite
QUOTE(Rucelie @ 2009 12 28, 11:57) Labas rytas  gal kas parašytų salotų su virtomis pupelėmis receptėlių? As darau labai paprastai. Isverdu burokelius, supjaustau juostelemis arba sutarkuoju su tarka, dedu vietas pupeles, - 2-3 saukstai aliejaus.
QUOTE(%ziema% @ 2009 12 28, 16:07) svtgl sveciuose algiau nuostabia misraine-salotas, kaip supratau pirktines..tai gal is Maximos ar Iki nzn, kiek iziurejau ir paskanavau tai ju sudetis turejo buti mazdaug tokia (jei kas zinote sias salotas labai prasau parasykite tikraji recepta) pomidorai, salotos Kiniskosios, virti kiausiniai, juodieji ir raudonieji ikrai dirbtiniai (labai pridave spalvos ir pikantiskumo)...kas dar galvoju  o padazas tai garstycios grudeliais maisytos su citrinos sultim ir grietine manyciau... tai va gal kas zinote tikraji recepta, nes saloto skonis nerealus, patiko visiems prie stalo sedejusiesm ir jas ragavusiems..  noreciau ir as pasigaminti ju tik va nzn ar tiksliai atgaminau recepta, tad sakau jei ka pataisykite  Šios salotos yra iš Maximos. Jos tik neseniai atsirado ten ir yra vienos mano mėgstamiausių. Vadinasi "Šefo" salotos. O receptą atgaminote tiksliai  Pomidorai, kiniški kopūstai, virti kiaušiniai, raudoni ir juodi ikrai, padažas (berods, majonezas, citrinų sultys, garstyčios). Manau, dar galima žalumynų visokių pagal skonį įdėt.
pašnekutė
2009 12 30, 08:38
Naujamečio sutikimui be viso kito planuoju ruošti tokias gaivias salotas: Kiniško kopūsto, poro, agurko(žalio), kalafijoro, juodųjų alyvuogių. Viską susmulkinsiu ir užpilsiu salotų padažu (pirktiniu). Lengvai egzotiška, neapsunkina skrandžio, atgaivina po visokių kepsnių ir .... Kiek bepridaryčiau jos - visvien pritrūksta (kompanija sušveičia akimirksniu  )
Rasiunia
2009 12 30, 09:22
QUOTE(pašnekutė @ 2009 12 30, 09:38) Naujamečio sutikimui be viso kito planuoju ruošti tokias gaivias salotas: Kiniško kopūsto, poro, agurko(žalio), kalafijoro, juodųjų alyvuogių. Viską susmulkinsiu ir užpilsiu salotų padažu (pirktiniu). Lengvai egzotiška, neapsunkina skrandžio, atgaivina po visokių kepsnių ir .... Kiek bepridaryčiau jos - visvien pritrūksta (kompanija sušveičia akimirksniu  )  o kalafijoras virtas ar žalias?
Bonpari
2009 12 30, 12:03
QUOTE(pašnekutė @ 2009 12 30, 08:38) Viską susmulkinsiu ir užpilsiu salotų padažu (pirktiniu).
kas per padažas?
S.N.A.S
2009 12 31, 03:07
QUOTE(Rucelie @ 2009 12 28, 10:57) gal kas parašytų salotų su virtomis pupelėmis receptėlių? labai mėgstu paprastas: virtos pupelės + virta atrkuota morka + keptas svogūnas+ marinuoti grybai (arba apkepti piebagrybiai) + majonezas
sveikos mergytės, gal padėtumėt - kažkur šito forumo platybėse skaičiau, bet neįsidėmėjau... Salotos su šprotais, smulkintais svogūniukais ir dar kažkas ir dar kažkas.... Gal padėsit?....
Gal šita mišrainė?
Šprotų salotos Mimoza
konservuotų šprotų aliejuje virtų bulvių svogūnėlio virtos morkos fermentinio sūrio sviesto kiaušinio majonezo Šprotus supjaustyti mažais gabalėliais, susmulkinti svogūną, sutarkuoti bulves, morkas, siek tiek sutarkuoti sūrio ir šaldyto sviesto, kiaušinį, visą tai užtepti majonezu.
|
|