Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
LiDiKi
aciu uz atsakymuka, prasviesejo siek tiek situacija 4u.gif
grama
Man ir teko gimdyti siuose gimdymo namuose, kazkur pries metus. Viskuo patenkinta likau. Tik prisiminiau viena nutikima, is kurio dabar tik juokas ima, nors tuo metu sutrikus buvau ax.gif .
Atsitiko taip, kad palatoje likau viena. Nakti, kazkur apie 12val nakties ( cia kaip is siaubo filmo), prasidaro palatos durys, as pabundu, pakeliu galva, matau moters silueta (kadangi palatoje tamsu, is koridoriaus sviecia sviesa). Tai buvo sesute. Ji manes klausia:- Juda? As persigandus puolu prie vaiko, ciupineju, lelius sujuda, lengviau pasidaro... Sakau jai: - Na, taip... Ji prieina ir sako tai gerai, sugirdykite sita skysti ir atneskit buteliuka. As jai ir sakau,kad mes nieko neprasem, kas cia? Ji sako: - Jus girdykite girdykite, - ir iseina. Sedziu ir nesuprantu nieko, bet mintyse galvoju kazkas ne taip, reik eiti aiskintis. Susiradau vel sesute ir sakau, jai kad mes nieko neprasem, ji sako cia gi gydytoja israse, juk jusu vaikas po renimacijos, as jai sakau, kad mes gimem normaliai, tada ji susinervino... Sako, tai kokia jusu pavarde? As jai pasakau. Sesute ziuri i mane skersa ir sako: - Taigi as jusu klausiau, ar Jus JUNDA? Siaubas kazkoks doh.gif , as per miegus isgirdau klausima: - JUDA? Ir supratau ka kita, zodziu... doh.gif
Moralas: mamytes bukim budrios ir per miegus. Nebijokime klausti... mirksiukas.gif 4u.gif
Coliukele
As irgi gimdziau AK ir esu labai patenkinta. Visi ta nakti buve lakste aplink, akusere net anekdotus pasakojo, ikalbejo vyra nukirpt virkstele. Po gimdymo nesiojo vaikeli maitinti, viska aiskino. Kadangi buvau ziauriai pavargusi, pirma nakti isnese ne tik mano vaikeli bet ir kitu mamu esanciu palatoj kad pamiegociau. Gryzusi namo, iskilus klausimam skambindavau tom paciom seselem ir atsakydavo i visus klausimus. Kita kart jei Dievas duos irgi ten pat gimdysiu,
P.S. Del gimdyma priziurincio daktaro nesitariau ir niekam vokeliu nedalinau. smile.gif
Raffi
QUOTE(vaidule17 @ 2009 10 24, 01:38)
Na taip, vaikeli jie kazkodel iskart nori nesti i leliuku skyriu,tipo kad mama pailsetu( keista, 9 menesius lauki savo vaikiuko, o sulaukusi eini ilsetis lotuliukas.gif ),taciau jei prasai,( taip darem mes) tai iskart atnesa. As buvau po CP,mane atveze i palata po operacijos, ir lelyte atnese, nes as dar gimdykloje to paprasiau, vyras ja rupinosi pirma diena.Taip kad prasyk ir tikrai judvieju neatskirs 4u.gif
*

Labai ačiū už atsakymą 4u.gif Dabar ramiau sužinojus, kad galima susitarti su personalu ir džiaugtis savo užsitarnauti stebuklu jau nuo pirmųjų akimirkų wub.gif

QUOTE(Margie @ 2009 10 24, 10:41)
Tai aisku per prievarta tikrai niekas neisnes, jei gali rupintis ar vyras gali, tai jiems dar geriau, atidave vaikeli ir viskas. Kaip cia rase, kad atplese nuo kruties ir isnese, nors prase palikt, tai gal tam buvo priezastys, pvz. skiepijo ar dar ka nors  g.gif
*

Neįsivaizduoju pateisinamos priežasties per prievartą atplėšti kūdikį nuo motinos.. Skiepyti kūdikį taip pat galima TIK tėvams sutikus.
Oksanik
Sveikos 4u.gif
noriu pasidalinti patirtim, vakar gimdem su drauge 4u.gif
Drauges gimdyma priziurejo akusere Daiva.
As buvau sokiruota kai ji pasake, kad stovint, nubegus vandenim, gali iskristi vaikucio smulkios dalys blink.gif
Per pati gimdyma mama (mociute) jos isvare, as tada buvo kavos nuejus, bet vistiek uzejau
Drauge atvaziavo su 6 cm atsidarymu, tai prase epiduro, bet jai niekas nedare, bijojo, kad veikla sustos doh.gif
O dar pogimdyvinej palatoj paeme is mamos ir isnese naujagimi pamaitinti misinuku, atset, kad rami butu blink.gif
Cia tai visiskas absurdas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Naujamarte @ 2009 10 26, 18:30)
Anslagas manau nuo dienos priklauso. As siandien buvau susitikti su daktaru, tai nugirdau kaip sake studentems: eikit kur dega zalia sviesele, ten gimdymas vyksta, paziurejau, kad ten beveik virs visu duru dege tos zalios svieseles, gal tik pora laisvu buvo  ax.gif
*

O del studentu irgi likau nesupratus, drauge pasirase toki popieriuka, kur nurodo, kad atsisako dalyvauti mokymuose, o tie vistiek uzejo per pati gimdyma doh.gif
stela2006
Sveikos,

Na pasidalinsiu is ar savo patirtimi 4u.gif Pries puse metu gimdziau AK. Ir iki siol gyvenu tik nuostabiais prisiminimais apie gimdyma... Nezinau ar cia del to, kad tariausi (nors nemanau, kad del to..) bet personalas su kuriuo teko susidurti buvo tikrai nuostabus.. na gal tik pora seseliu nelabai patenkintu buvo... Pats gimdymas praejo labai sklandziai, ypac esu dekinga akuserei, kuri mane labai palaike iki paskutines gimdymo akimirkos.. Daktaras irgi superinis... tikrai atmintyje like tik geri dalykai..
Vos pagimdyta dukryte, man uzdejo ant krutines. Vyrui pasiule nukirpti virkstele...
Del vaikelio paemimo, tai manes irgi klause akusere ar as nenoreciau pailseti per nakti? taciau, as kategoriskai atsisakiau, todel kazkur po valandos man grazino mano dukryte mirksiukas.gif
Kadangi gimdziau pirma vaikeli, tai patikekit manimi buvau visiskai pasimetusi pirma nakti ir del kiekvienos smulkmenos as arba mano vyras kvietemes sesele, taciau jokiu priekaistu nesulaukem... ir atvirksciai, jos labai maloniai patardavo..
Atsitiktinumo deka, mums atiteko mokama - dviviete palata. Mokejome 200 Lt uz visa prabuta laika.
Gal tik vienintelis dalykas man nepatiko, kad prasidejus stipriems saremiams iskart paguldo ir taip iki gimdymo.. manau, lengviau iskesti skausma vaiksciojant ar netgi ant kamuolio pasedeti.. Ir dar viena keistenybe, kad neleidzia gerti jokio vandens doh.gif kaip dabar prisimenu, kaip vyras prie lupu dejo sudrekinta servietele, o as dziaugiausiu kiekvienu isspaustu vandens laseliu... girdejau, kad gimdymo namuose, kaip tik liepia gerti kuo daugiau skysciu.. na bet cia turbut kiekviena ligonine turi savo taisykles.. smile.gif
Del klizmuciu - nestato...
Is gimdyklos parveze su tais naktinukais, kuriais gimdziau + uzklojo..
Taigi, tokia mano patirtis 4u.gif Tikrai nesigailiu, kad pasirinkau AK. drinks_cheers.gif
*Arbata*
Stela manau gert nedave del to kad jei netycia Jums grestu cp kad skrandis nebutu pilnas cia apsidraudimui. mirksiukas.gif
sandraMed
QUOTE(lidz @ 2009 10 19, 16:43)
Nors pirma vaikelį gimdžiau VGN, antrąjį nusprendžiau gimdyti AK, nes suradau man labai patinkančią gydytoją, pas kurią ir norėčiau ten gimdyti. Man tikrai nesvarbu, kokios ten sąlygos, tikiu, kad jos grėsmės nei man, nei mano vaikeliui nekels, bet perskaičius jūsų atsiliepimus sudvejojau savo sprendimu. Būtent dėl to, kada atneša mamai vaikelį. Negi tikrai visoms vaikelį atiduoda ne iš karto ir laiko jį atskirai nuo mamos? Kalbu apie visus atvejus, ne vien tik CP. Labai prašau pasidalinti patirtimi, nes man yra be galo svarbu, kad mano kūnas ir kraujas būtų su manimi nuo pat pirmųjų akimirkų. Kalbant apie VGN, nors gal čia ir ne vieta apie juos kalbėti  blush2.gif  tai sūnelį man padėjo iš karto ant krūtinės, po to seselės jį aprengė toje pačioje gimdykloje man matant ir mus kartu iškomandiravo į palatą. Todėl maniau, kad tokios praktikos laikosi ir AK. Bet pasirodo klystu?
*

As pagimdziau 23 val, kadangi dare cezario pjuvi tai vaikeli isnese. Atnese 6 val ryto! O mano kaimyne gimde naturalei tai vaikiukas buvo su ja. Jei vaikelis ir mama sveiki niekas vaikucio neatima smile.gif
sandraMed
Pries 2 metus ir 2 menesius gimdziau AK. Esu viskuo patenkinta 4u.gif

Mano gimdymas buvo sudetingas. Atvaziavau i ligonine apziurai kadangi jau 9 dienos buvo praejo nuo numatytos datos gimdyti datos, del saugumo pagulde i ligonine stebeti. Ryte nusprende kad reikia skatinti gimdyma daugiau negalima laukti (viskas vyko sklandziai be jokiu nemaloniu scenu), bet skatinimas nepadejo!
jokia veikla nevyko, saremiu nebuvo. Gyd Dauderiene nusprende kad laikas nuleisti vandenis, o kad atsipalaiduotu kunas ir prasidetu gimdymas atlikti epidurine nejautra. Saremiai prasidejo, gimdos kaklelis prasivere, bet vaikutis nesileigo i gimdymo takus (visa tai tesesi nuo 15 val iki 23. Tuo laiku skaiciau knyga, mezgiau kojines maziukui tongue.gif , visada salia buvo mano vyras)
Gyd nusprende daryti cezario pjuvi. Va taip va pasauli isvydo mano Benulis!
Po operacijos maziuka atnese kita ryta 6 val. Ir atsiklause ar galesiu pati juo pasirupinti, kadangi negalejau pasikelti ir dar leisdavo tokius vaistus nuo kuriu imdavo miegas mazuliu pradejau rupintis pati tik kita diena. Bet maitinti ji atnesdavo kas kelias valandas.
Mano atveju viskas vyko sklandziai. Visi buvo draugiski, nes as pati visiems sypsojausi. Ketvirtadienio nakti pagimdzius jau pirmadieni 12 val buvau namuose.
Dabar as laukiuosi (5 savaites) ir be abejones gimdysiu AK. 4u.gif

stela2006
QUOTE(Aukselio mama @ 2009 11 02, 09:23)
Stela manau gert nedave del to kad jei netycia Jums grestu cp kad skrandis nebutu pilnas cia apsidraudimui. mirksiukas.gif
*

Man akusere taip ir paaiskino mirksiukas.gif tik labai keista, kad gimdymo namuose dar ir skatina daug gerti (drauge taip pasakojo).... o atrodo turetu buti visur vienos taisykles.. juk ir ten neapsidraude nuo cp g.gif
annaing
Del vaikelio atemimo, tai gimdziau naturaliai ir vaikeli padejo man ant krutines, kol mane tvarke jis gulejo ant staliuko sildesi, paskui dave maitint ir kol buvau gimdykloj tol vaikelis buvo su manim. isvezant mane is gimdyklos vaikelis buvo nunestas i naujagimiu kambari ir ten apziuretas, sutvarkytas, aprengtas. o atnese vaikeli man jau po valandos kazkur smile.gif
po cp yra sunkiau pasirupinti vaiku, daznai net negali atsikelt, o dar ir vaistu gali leist, tai kaip jus isivaizduojat rupinimasi naujagimiu pacioms jeigu ir savimi negalit pasirupint blink.gif
bova
nelabai suprantu, koks atemimas vaiko vyksta?
juk vaikiuka paima tam kad sutvarkyt, apziuret, tai kas priklauso padaryt. o juk neateina sesute, neduoda per galva mamai ir pasiima ta vaiko, nieko nesakius....
jos daro tai kas joms priklauso....
annaing teisingai sako... jei jau savim mama pasirupint negali tai kaip vaikiuku pasirupins?
taip kad daroma viskas tik mamos ir leliaus naudai.....
divėja
QUOTE(bova @ 2009 11 03, 11:03)
juk vaikiuka paima tam kad sutvarkyt, apziuret, tai kas priklauso padaryt. o juk neateina sesute, neduoda per galva mamai ir  pasiima ta vaiko, nieko nesakius....
annaing teisingai sako... jei jau savim mama pasirupint negali tai kaip vaikiuku pasirupins?
*

drinks_cheers.gif
akviliux_
sveikutės 4u.gif

gimdžiau AK prieš daugiau nei mėnesį ir turiu pasidžiaugti, kad viskas buvo puiku thumbup.gif Gimdymo palatos superinės, personalas labai rūpestingas (važiavau nesitarusi). Po gimdymo vaikiuko tikrai niekas neatėmė, prabuvom visi trys (su MB) ten apie pora valandų, tada mažiukas kokioms 2h buvo vaikų skyriūje ir vėl atiduotas. Gulėjau trivietėj naujoj palatoj, kas irgi buvo labai patogu dėl palatoje esančio dušo ir WC. Visos akušerės buvo labai malonios, negailėjo patarimų. Taip pat ir palatos gydytoja... Maistas gan neblogas. Tiesiog, neturiu kuo pasiskųsti ar ką apskųsti... Mano akimis viskas ten buvo labai gerai. Kadangi pirmą gimdžiau prieš 2m. toj pačioj AK (nors ir tuomet man sąlygos buvo geros), tai galiu pastebėti, kad viskas ten eina tik į gerą pusę, tiek "apgyvendinimo", tiek aptarnavimo lygiu biggrin.gif
Sekmės visoms mamytėms pasirinkusioms AK.

ir dar... patikėkit manim, kaip jau daug kas minėjo, kai gausit savo zuikį į rankas, tai bus visiškai tas pats, kokioj palatoj, ar kokios akušerės aplink... Akyse tik mažius ir begalinis noras juo džiaugtis wub.gif
elinor.m
QUOTE(akviliux_ @ 2009 11 03, 18:25)
sveikutės 4u.gif

gimdžiau AK prieš daugiau nei mėnesį ir turiu pasidžiaugti, kad viskas buvo puiku  thumbup.gif  Gimdymo palatos superinės, personalas labai rūpestingas (važiavau nesitarusi). Po gimdymo vaikiuko tikrai niekas neatėmė, prabuvom visi trys (su MB) ten apie pora valandų, tada mažiukas kokioms 2h buvo vaikų skyriūje ir vėl atiduotas. Gulėjau trivietėj naujoj palatoj, kas irgi buvo labai patogu dėl palatoje esančio dušo ir WC. Visos akušerės buvo labai malonios, negailėjo patarimų. Taip pat ir palatos gydytoja... Maistas gan neblogas. Tiesiog, neturiu kuo pasiskųsti ar ką apskųsti... Mano akimis viskas ten buvo labai gerai. Kadangi pirmą gimdžiau prieš 2m. toj pačioj AK (nors ir tuomet man sąlygos buvo geros), tai galiu pastebėti, kad viskas ten eina tik į gerą pusę, tiek "apgyvendinimo", tiek aptarnavimo lygiu biggrin.gif
Sekmės visoms mamytėms pasirinkusioms AK.

ir dar... patikėkit manim, kaip jau daug kas minėjo, kai gausit savo zuikį į rankas, tai bus visiškai tas pats, kokioj palatoj, ar kokios akušerės aplink... Akyse tik mažius ir begalinis noras juo džiaugtis  wub.gif
*

oi kaip malonu skaityt toki atsiliepima, istiesu dauk priklausuo nuo musu paciu mirksiukas.gif 4u.gif
Oksanik
Ateme, nes nakti buvo nerami, tai dave misinio unsure.gif
bova
QUOTE(Oksanik @ 2009 11 03, 22:25)
*

na nesakykit kad ateme, paeme....
4u.gif
na nezinau, as gulejau visa savaite ligoninej ir tiek ten buvo neramiu leliuku nakti,kad oi oi.... doh.gif
bet nei isvienos neateme, juo labiau nakti....
visos tvarkesi mamos pacios.... tik apejo akusere paklasue ar viskas gerai.
Nerutė
QUOTE(Oksanik @ 2009 11 03, 21:25)
*

kodel jus manote kad dave misinio? kiek dienu buvote ligoninej?
o nerami del ko buvo? gal del to ir paeme vaikeli STEBETI, o ne ATEME... is manes mazaji irgi paeme.... stebejimui..... ir nors kaip skaudu buvo ir raudojau bet supratau, kad nuo to maziui tik geriau.......... ax.gif
Margie
QUOTE(bova @ 2009 11 03, 12:03)
juk vaikiuka paima tam kad sutvarkyt, apziuret, tai kas priklauso padaryt. o juk neateina sesute, neduoda per galva mamai ir  pasiima ta vaiko, nieko nesakius....
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(akviliux_ @ 2009 11 03, 17:25)
sveikutės 4u.gif

ir dar... patikėkit manim, kaip jau daug kas minėjo, kai gausit savo zuikį į rankas, tai bus visiškai tas pats, kokioj palatoj, ar kokios akušerės aplink... Akyse tik mažius ir begalinis noras juo džiaugtis  wub.gif
*

drinks_cheers.gif Man taip pat viskas pasirode thumbup.gif ir net gi maistas patiko , nors visos rase cia, kad blogas maistas

*

Pas mus palatoj ir maniske verke nakti ir dar viena, niekas neisnese g.gif . Nebent galejo tik pasiulyt isnesti, bet neatimti doh.gif
akviliux_
*

kaip tai atėmė? tikrai būtų įdomu sužinot plačiau... nes maniškis irgi verkė ir gavo pirmas dienas mišinuko, bet kažkaip niekas nei atėmė, nei paėmė... g.gif
QUOTE(Margie @ 2009 11 04, 14:26)
drinks_cheers.gif  Man taip pat viskas pasirode  thumbup.gif  ir net gi maistas patiko , nors visos rase cia, kad blogas maistas
*

pritariu dėl maisto, tas 3 dienas kol gulėjau, tai tikrai pakankamai skanu buvo. Nerestoranas, bet tikrai kuo puikiausiai valgoma... essen.gif
-Neužmirštuolė-
Laba diena, norėčiau paklausti mamyčių, gimdžiusių Antakalnio klinikose. Ar sąrėmių metu galima buvo vaikščioti po gimdymo palatą? Girdėjau, kad visoms yra statomos lašelinės ir tuomet jau tenka tik gulėti. Pirmą vaiką aš taip pat gimdžiau Antakalnyje, tik jau prieš 6,5 metų ir gimdymas buvo skatinamas. O kaip būna, kai skatinti nereikia? Ar galima pavaikštinėti, ant kamuolio pasėdėti?
akviliux_
QUOTE(Liepa10 @ 2009 11 07, 15:31)
Laba diena, norėčiau paklausti mamyčių, gimdžiusių Antakalnio klinikose. Ar sąrėmių metu galima buvo vaikščioti po gimdymo  palatą? Girdėjau, kad visoms yra statomos lašelinės ir tuomet jau tenka tik gulėti. Pirmą vaiką aš taip pat gimdžiau Antakalnyje, tik jau prieš 6,5 metų ir gimdymas buvo skatinamas. O kaip būna, kai skatinti nereikia? Ar galima pavaikštinėti, ant kamuolio pasėdėti?
*

Iš patirties: aš irgi labai nenorėjau to gulėjimo... doh.gif Todėl iškart, kai jau pasakė, kad guldom gimdyt, paklausiau, ar būtinai dabar reiks gulėti???? Sako, kad nebūtina, jei viskas ok. Deja, gulėti man vistiek teko, nes šlubavo vaikiuko tonai, tai nuolat reikėjo stebėti. Siūlau ir tau nuvažiavus pasisakyti, kad gulėti nuo pat atvažiavimo iki pabaigos visai nesinori mirksiukas.gif
-Neužmirštuolė-
QUOTE(akviliux_ @ 2009 11 07, 16:29)
Iš patirties: aš irgi labai nenorėjau to gulėjimo...  doh.gif  Todėl iškart, kai jau pasakė, kad guldom gimdyt, paklausiau, ar būtinai dabar reiks gulėti???? Sako, kad nebūtina, jei viskas ok. Deja, gulėti man vistiek teko, nes šlubavo vaikiuko tonai, tai nuolat reikėjo stebėti. Siūlau ir tau nuvažiavus pasisakyti, kad gulėti nuo pat atvažiavimo iki pabaigos visai nesinori  mirksiukas.gif
*

Dėkui.
Kažkaip vis prisimenu, kad reikėjo pragulėti nuo 21 val. vakaro iki kol gimė lėliukas - sekančios dienos vidurdienio, tai pasvajoju, kad sekantį kartą norėčiau truputį kitaip. Tuo labiau, kad negulint greičiau viskas vyksta ax.gif
Oksanik
sakau kaip buvo, kita nakti dave gliukiozes tirpalo
banginiukas
as cia irgi garsiai saukiau, kad neleisiu kad is manes vaika "atimtu" nes MB salia bus, bet...jei is kart negaunat mokammos palatos ir esat po CP tai patikekit...subines pakelt neimanoma, vos ranka iki gerimo istiesi kurio negalima gerti, tai ka galima kalbeti apie rupinimasi vaiku, kai tau is dziundzes slangas tyso, nes pati ir pasisiot negali...va tada pagalvojau boze, kokie dar vaikai, man galiucinacijos po CP buvo dar geros puse paros...Vaika atnesdavo i para 3 kartus...
beje bandziau duot papa, bet nevalge ir maciau kad atsirugdavo, bet tikrai ne misiniu...dave gliukozes tirpalo kiek zinau...paklausiau gyd kodel jis nevalgo, tai man atsake klausimu: ar pati labai nori valgyti, pasakiau kad ne...sako nuva atsaket i savo klausima...
O tos kurios naturaliai gimdo, tai "nesvajokit" kad jums vaika parai isnestu schmoll.gif jei pagimdysit ryte tai po 2-3 val. atgausit vaikeli, o jei nakti, tai kaip suprantu ryte atnesa smile.gif

dabar apie mokama palata, is manes cia kazkada juokesi, lazdavojo, kad as viesbucio noriu ir aplamai juokingas mano noras kazkam pasirode kai paprasiau, jei kas turit mokamu palatu foto ikelti...pazadejau kad ikelsiu pati kai grisiu, tai pazada tesiu ax.gif tik uz bOrdaka atleiskit blush2.gif paskutinej foto ant lango apsigyvenes draugas pelesis devil.gif:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

p.s. mokama mano palata buvo be WC, aisku nieko gero, bet geriau nei gulet 5 vieteje ar 3 vieteje palatoje, kur atsiguli i tuscia ir per para laiko ji tampa pilna ivairaus plauko zmogu smile.gif

jei kas neaisku klauskit atsakysiu 4u.gif
visko būna
QUOTE(banginiukas @ 2009 11 08, 20:40)
p.s. mokama mano palata buvo be WC, aisku nieko gero,

tas pelesis tai blink.gif o tai kaip nemokamos atrodo blink.gif blink.gif ar vyrui ten antra lova bent buvo? ir kokia kaina?
Margie
[quote=banginiukas,2009 11 08, 19:40]
as cia irgi garsiai saukiau, kad neleisiu kad is manes vaika "atimtu" nes MB salia bus, bet...jei is kart negaunat mokammos palatos ir esat po CP tai patikekit...subines pakelt neimanoma, vos ranka iki gerimo istiesi kurio negalima gerti, tai ka galima kalbeti apie rupinimasi vaiku, kai tau is dziundzes slangas tyso, nes pati ir pasisiot negali...va tada pagalvojau boze, kokie dar vaikai, man galiucinacijos po CP buvo dar geros puse paros...Vaika atnesdavo i para 3 kartus...
beje bandziau duot papa, bet nevalge ir maciau kad atsirugdavo, bet tikrai ne misiniu...dave gliukozes tirpalo kiek zinau...paklausiau gyd kodel jis nevalgo, tai man atsake klausimu: ar pati labai nori valgyti, pasakiau kad ne...sako nuva atsaket i savo klausima...
O tos kurios naturaliai gimdo, tai "nesvajokit" kad jums vaika parai isnestu schmoll.gif jei pagimdysit ryte tai po 2-3 val. atgausit vaikeli, o jei nakti, tai kaip suprantu ryte atnesa smile.gif

*

[As tai po CP buvau prislopinta, man is vis viskas vienodai buvo po stipriu nuskausminamuju blink.gif O dukrele atnese po keliu valandu, kai pradejo kojos atitirpti ir paliko kokiom 5-6 valandom (nes MB salia buvo), dabar nepamenu.
Beje mano irgi nevalge, bet kita diena labai pradejo verkt tai nuejom paklaust, kas jai gali buti g.gif , sako taigi labai alkana, maitinkit ir maitinkit kiek galima daugiau. O pirma diena nenorejo valgyt, manau kad irgi buvo po narkozes blink.gif blink.gif
Gulejau nemokamoj senoj palatoj, pelesiu jokiu nebuvo schmoll.gif
xxxt
QUOTE(banginiukas @ 2009 11 08, 19:40)
tai ka galima kalbeti apie rupinimasi vaiku, kai tau is dziundzes slangas tyso, nes pati ir pasisiot negali...va tada pagalvojau boze, kokie dar vaikai, man galiucinacijos po CP buvo dar geros puse paros...Vaika atnesdavo i para 3 kartus...
*

o kokia narkoze dare, daline ar pilna?
banginiukas
QUOTE(visko būna @ 2009 11 08, 17:51)
tas pelesis tai  blink.gif o tai kaip nemokamos atrodo blink.gif  blink.gif ar vyrui ten antra lova bent buvo? ir kokia kaina?
*

atrodo baisiau unsure.gif
vyrui lovos deja irgi nebuvo, o kaina kaip ir kitu mokamu 200lt visam laikui...bet mano ramybe buvo verta tu pinigu smile.gif
QUOTE(xxxt @ 2009 11 08, 19:35)
o kokia narkoze dare, daline ar pilna?
*

man leido rinktis, epiduras spinaline arba pilna...as pasirinkau spinaline, bet buvau tiek apsvaigus operacijos metu, kad dabar rinkciausi pilna narkoze, nes vaikeli bet kuriuo atveju isnesa, o ir ant tiek apdujes buni kad dzin viskas...as norejau vien del to spinalines,kad vaiko gimima pamatyt, o pamaciau tik melyna koja blink.gif ir aplamai nepatiko man ta spinalines busena, o ypatingai galvos skausmai po jos g.gif
stela2006
QUOTE(Liepa10 @ 2009 11 07, 15:31)
Laba diena, norėčiau paklausti mamyčių, gimdžiusių Antakalnio klinikose. Ar sąrėmių metu galima buvo vaikščioti po gimdymo  palatą? Girdėjau, kad visoms yra statomos lašelinės ir tuomet jau tenka tik gulėti. Pirmą vaiką aš taip pat gimdžiau Antakalnyje, tik jau prieš 6,5 metų ir gimdymas buvo skatinamas. O kaip būna, kai skatinti nereikia? Ar galima pavaikštinėti, ant kamuolio pasėdėti?
*

Man neleido vaikscioti.. nors guleti tikrai nesinorejo doh.gif vos iejau i operacine iskart pagulde ir taip iki gimdymo... tiesa, leido iki toleto nueiti, kaip labai prasiau.. 4u.gif Taigi, kaip ir rasiau anksciau tai buvo vienintelis minusas, o visa kita tikrai labai gerai... 4u.gif
Papildyta:

As gimdziau balandi, tai pelesiu dar nebuvo (mokamoj palatoj) smile.gif bet tikiu, kad dabar yra nes matesi, kad remontas tik kosmetinis...
Pas mane palatoj buvo ir WC ir dusas ir papildoma lova vyrui 4u.gif

visko būna
QUOTE(stela2006 @ 2009 11 09, 01:37)
Pas mane palatoj buvo ir WC ir dusas ir papildoma lova vyrui  4u.gif

o kaina tie patys 200? ar brangiau?
Margie
QUOTE(banginiukas @ 2009 11 08, 23:20)

man leido rinktis, epiduras spinaline arba pilna...as pasirinkau spinaline, bet buvau tiek apsvaigus operacijos metu, kad dabar rinkciausi pilna narkoze, nes vaikeli bet kuriuo atveju isnesa, o ir ant tiek apdujes buni kad dzin viskas...as norejau vien del to spinalines,kad vaiko gimima pamatyt, o pamaciau tik melyna koja  blink.gif ir aplamai nepatiko man ta spinalines busena, o ypatingai galvos skausmai po jos  g.gif
*

Ir man tas pats buvo - taip viskas dzin doh.gif , nors keliom sekundem parode vaika ir galva neskaudejo...
stela2006
QUOTE(visko būna @ 2009 11 09, 13:57)
o kaina tie patys 200? ar brangiau?
*

200... mirksiukas.gif
Beje, turiu ir nemokamos palatos nuotraukyciu pora, nes gulejau kelias valandas kol atsilaisvino mokama palata. Taigi jei domina galeciau ideti... ax.gif
GAISRINĖ
biggrin.gif nu mamces.... skaitau ir sypsaus. Kiek zmoniu tiek nuomoniu - tiesa. Skirtinga patirtis - taip pat. Tai zodziu: tariausi su viena g del gimdymo, pas ja lankiausi ir kai atejo laikas gimdyt pasake "jei nesumokesit 300 uz atostogas mano tai eikit tiesiai pas mano kolegas". Kai lankiausi vis minejo kad 200, paaiskejo kad 300. Zinojo trermina, bet visvien pasieme atostogas? Planavau jai duot 500 (kuriuos savo pacios nelabui daviau tik PO gimdymo praejus dienai). Daug namie pries tai diskusiju buvo kada ir kiek duot: vieni tvirtino kad pries avansa, o po likusius, kiti sake kad nemoket, dar kiti tik po gimdymo, nes neaisku kokie rezultatai bus. Zodziu. Daviau po ir gailiuosi, nes lankiausi ir pasitikejau 101 procentu ja kaip Zmogumi, o ne pinigu rijike. Bet kai buvo laikas as neapgalvojau kad vertejo pas kitus nueit, nes ir po gimdymo ji neliko. O juk uzmokejom ir i kasa ir po to atsilyginom. Graziai cia per mamyciu kluba rode mazyles gimima. Viskas primine manaji. Buvau tik be vyro. O baigesi ne cezariu, o isreztu "PAGIMDYSI PATI". Prieziuros po to aisku ir nebuvo, jau po pusantros valandos po siuvimo ir vaiksciojau ir sedejau, po to buvo komplikaciju. Apie nieka kita negalvojau tik apie namus ir savo seima. Aciu visoms "laborantems" uz vaiko tyrimus. Aciu ir dar vienai gydytojai, matyt Stankevic. Daugiau niekam negaliu pasakyti aciu. Tik nuostabiai kompanijai, kuri gulejo su manim smile.gif
Daugiau negimdyciau, nes teko susidurti su zverim. Ir dar syki akcentuoju- kiek zmoniu tiek nuomoniu, skirtinga ir patirtis. Dabar buciau nuejus pas jos kolegas smile.gif bet gyvenime nebeteks jau ten. thumbup.gif
ausriukas.m
QUOTE(stela2006 @ 2009 11 09, 14:03)
200...  mirksiukas.gif
Beje, turiu ir nemokamos palatos nuotraukyciu pora, nes gulejau kelias valandas kol atsilaisvino mokama palata. Taigi jei domina galeciau ideti...  ax.gif
*

stela2006, butu idomu pamatyti tas nuotraukas 4u.gif
Aspera
QUOTE(GAISRINĖ @ 2009 11 09, 16:31)
:
Daugiau negimdyciau, nes teko susidurti su zverim.  Ir dar syki akcentuoju- kiek zmoniu tiek nuomoniu, skirtinga ir patirtis. Dabar buciau nuejus pas jos kolegas smile.gif bet gyvenime nebeteks jau ten. thumbup.gif

*

Košmaras ohmy.gif ohmy.gif
Važiuoji gimdyti - ir taip stresas, tariesi, moki pinigus, o medikai kaip veterinarai...
Tai kas bus nesitarus g.gif . Dabar gaunasi, kad turėtum vos atvažiavusi gydytojai kišti vokelį, kad bent galėtum ramiau jaustis. Bet juk čia nesąmonė, medikai neturėtų imti avanso. Ir logiška būtų - kaip dirbs taip ir jiems atsidėkos, kiek užtarnaus tiek ir gaus.
NikeZ
Gimdymas Antakalnyje buvo siaubingas. Nenoriu net prisiminti
ausriukas.m
O as neapsisprendziu kur gimdyti: VGN ar AK. g.gif o ta diena jau arteja... biggrin.gif Anksciau buvo vienos is gimdziusiu rasyta, kad stoga remontuoja, vesu palatose, reikia atsivezti sildytuva... smile.gif
Gal galetu kuri nors mamyte, pastaraja/-osiomis sav. gimdziusi, parasyti, kaip ten siuo metu su remontais ir ar pakankamai silta? Kaip su svara ir higiena (anksciau buvo rasyta, kad visokiu ten "prisigrybauti" galima)? Ar tikrai taip jau daug gimusiu mazyliuku sioje ligonineje patenka i vaiku ligonine del infekciniu ligu? blink.gif
elinor.m
QUOTE(ausriukas.m @ 2009 11 09, 20:01)
O as neapsisprendziu kur gimdyti: VGN ar AK.  g.gif  o ta diena jau arteja...  biggrin.gif Anksciau buvo vienos is gimdziusiu rasyta, kad stoga remontuoja, vesu palatose, reikia atsivezti sildytuva...  smile.gif
Gal galetu kuri nors mamyte, pastaraja/-osiomis sav. gimdziusi, parasyti, kaip ten siuo metu su remontais ir ar pakankamai silta? Kaip su svara ir higiena (anksciau buvo rasyta, kad visokiu ten "prisigrybauti" galima)? Ar tikrai taip jau daug gimusiu mazyliuku sioje ligonineje patenka i vaiku ligonine del infekciniu ligu?  blink.gif
*

remontai tikrai dar vyksta, ir stogo r vandentikio ir t.t. viesu kolidoriuj, palatosia treciam aukste, dabar kai ijungtas sildimas karsta net sakyciau, gal kitur kur ir salta nezinau kur man teko useit tai tikrai taip nebuvo, tik minusas vienas dienos metu biskiuka gyrdisi triuksmas kai kaska grezia mirksiukas.gif
infekciju galima pasigaut visosia ligoninese ne tik AK 4u.gif
romena
Aš šioje ligoninėje gimdžiau prieš nepilnus dvejus metus, po kelių savaičių ir vėl laukia vizitas tuo pačiu tikslu smile.gif Anąkart viskas praėjo kuo puikiausiai,nė vienam žmogui neturiu jokių priekaištų, tikrai viskuo patenkinta buvau. Gimdžiau susitarus,bet gydytojas buvo įspėjęs naktį jo netrukdyti, bet ir be daktaro iki ryto manimi kuo puikiausia rūpinosi.Pagimdžiau pati,kadangi leliukas buvo nemažas, 3.900,o aš pati gana smulki,tai plyšau,ausytė užkliuvo smile.gif bet susiuvo kuo puikiausia,po to nuvežė į vienutę,nors tikrai nieko neprašėm. Priežiūra buvo gera,net maistas man buvo visai skanus. Aną savaitę vėl buvom nuėję pas daktarą dėl gimdymo,tai tas antras aukštas,kur anąkart gulėjau,po remonto, kažkaip net šviesu. Žiūrėsim,kaip bus šįkart smile.gif
elinor.m
QUOTE(romena @ 2009 11 09, 20:29)
Aš šioje ligoninėje gimdžiau prieš nepilnus dvejus metus, po kelių savaičių ir vėl laukia vizitas tuo pačiu tikslu smile.gif Anąkart viskas praėjo kuo puikiausiai,nė vienam žmogui neturiu jokių priekaištų, tikrai viskuo patenkinta buvau. Gimdžiau susitarus,bet gydytojas buvo įspėjęs naktį jo netrukdyti, bet ir be daktaro iki ryto manimi kuo puikiausia rūpinosi.Pagimdžiau pati,kadangi leliukas buvo nemažas, 3.900,o  aš pati gana smulki,tai plyšau,ausytė užkliuvo smile.gif bet susiuvo kuo puikiausia,po to nuvežė į vienutę,nors tikrai nieko neprašėm. Priežiūra buvo gera,net maistas man buvo visai skanus. Aną savaitę vėl buvom nuėję pas daktarą dėl gimdymo,tai tas antras aukštas,kur anąkart gulėjau,po remonto, kažkaip net šviesu. Žiūrėsim,kaip bus šįkart smile.gif
*

lauksim pasakojimo mirksiukas.gif siekmes ir lengvo gimdymo 4u.gif
o su kokiu gyd. tares?
stela2006
Idedu keleta nuotraukyciu, kaip atrodo neremontuota keturviete palata... siaip palyginus viskas ten normaliai, tik labai jau langai kiauri doh.gif as buvau balandzio menesi ir vejas per visas puses pute... tai net bijau pagalvoti kaip ten ziema... bet gal apkamso ziema... g.gif dar kas labai pasiurpino, tai senam korpuse tualetas... net nenoriu prisiminti to vaizdo.... bet gerai, kad galima nueiti i naujo korpuso tualeta ir dusa... leidzia smile.gif o ir eiti ten ne toli, tik iki koridoriaus pabaigos... As kalbu apie II AK skyriu mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Taip pat, idedu ir naujos palatos nuotraukytes. Tik atleiskit uz tuos negrazius plemus, ten as save uztusavau, tik kad labai jau negraziai gavosi blush2.gif
O siaip, mergytes, patariu Jums nuvykti i AK ir pacioms pasiziureti realius vaizdus. Seseles aprodo mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

bova
QUOTE(Aspera @ 2009 11 09, 16:50)
Košmaras  ohmy.gif  ohmy.gif
Važiuoji gimdyti - ir taip stresas, tariesi, moki pinigus, o medikai kaip veterinarai...
Tai kas bus nesitarus  g.gif . Dabar gaunasi, kad turėtum vos atvažiavusi gydytojai kišti vokelį, kad bent galėtum ramiau jaustis. Bet juk čia nesąmonė, medikai neturėtų imti avanso. Ir logiška būtų - kaip dirbs taip ir jiems atsidėkos, kiek užtarnaus tiek ir gaus.
*

nereik sakyt kad visi medikai kaip veterinarai, yra tikrai geru...
as ir gimdziau antaklnyje ir nesitarus ir nemokejau iskarto. su vyru buvom nutare atsidekosim tik tada kai matysim ar verta.
ir tikrai buvo verta atsidekoti. gimima priemes daktaras ir akusere buvo superiniai. ir kita diena dakt atejo apziurejo ir kita syk kai budejo ir apziurejo ir mane ir klecka.
taip kad tikrai nevisi gyd zverys... bet nesigincysiu yra ir tokiu...
ausriukas.m
QUOTE(elinor.m @ 2009 11 09, 18:25)
remontai tikrai dar vyksta, ir stogo r vandentikio ir t.t. viesu kolidoriuj, palatosia treciam aukste, dabar kai ijungtas sildimas karsta net sakyciau, gal kitur kur ir salta nezinau kur man teko useit tai tikrai taip nebuvo, tik minusas vienas dienos metu biskiuka gyrdisi triuksmas kai kaska grezia mirksiukas.gif
infekciju galima pasigaut visosia ligoninese ne tik AK 4u.gif
*

Aciu uz atsakyma. smile.gif

Visgi manau, kad pilvinuko sutikti vaziuosiu i AK. rolleyes.gif

stela2006, dekui uz nuotraukytes. mirksiukas.gif
Nerutė
Gaisrine pas ka gimdet? blink.gif
visko būna
QUOTE(GAISRINĖ @ 2009 11 09, 16:31)
Daviau po ir gailiuosi, nes lankiausi ir pasitikejau 101 procentu ja  kaip Zmogumi, o ne pinigu rijike.
Daugiau negimdyciau, nes teko susidurti su zverim. 

o kas ta pinigu rijike blink.gif noretusi pavardes, kad neuzsiraut netycia unsure.gif
SD
QUOTE(visko būna @ 2009 11 10, 16:20)
o kas ta pinigu rijike blink.gif noretusi pavardes, kad neuzsiraut netycia unsure.gif
*

Nežinau, ar apie tą pačią gydytoją kalba eina, bet Gaisrinės pasakojimas beveik analogiškas mano gimdymui AK. Tik cezarį galų gale (po 6 val. tyčiojimosi ir vertimo gimdyt pačiai) padarė, nes kitaip ir negalėjo būti - anatomija tokia, su siuntimu daryti operaciją (antrąją jau) mane atvažė iš Trakų jau su sąremiais doh.gif Ir nesitariau su niekuo, nors ta gydytoja dar drįso po visko pinigų pareikalauti, nes vaje vaje, koks sunkus gimdymas, koks stebuklas, kad JI išgelbėjo mane ir vaiką unsure.gif O kad iš pradžių pati š... malė ir aiškino, kad aš, išlepinta ponia, operacijos užsimaniau, kad Trakus pinigais už diagnozę šėriau, ir nedarė iškart cezario, jau dzin buvo. Nedavėm, aišku, nė cento. Nežiūrėjau net į ją, kai atėjo atlygio prašyt...

Gydytoja Povilaitienė unsure.gif Žinau, kad dabar atsiras daugybė jos gynėjų, bet nemanau, kad bent viena iš jų nemokėjo šiai gydytojai doh.gif Už atitinkamus pinigus ji labai maloni, mačiau savo akimis unsure.gif
Margie
Tikrai labai skirtingos patirtys, mano patirtis kuo puikiausia thumbup.gif Ir buvo numatyta planine operacija ir su nieko nesitariau - ir taip gerai padare, pjuvis kuo puikiausias, uzgijo labai greitai thumbup.gif , net gi gailejausi, kad nezinau kas operavo ax.gif (daktare su kauke buvo ir korteles nebuvo), nepaklausiau - ne tas galvoj buvo, dabar nezinau ka girti blush2.gif blush2.gif
SD
Beje, dėl nesuremontuotų palatų langų - gimdžiau 2008 vasarį, gulėjau 3 aukšte, tai šalta tikrai nebuvo ir per langus vėjai nekošė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Margie @ 2009 11 10, 19:42)
Ir buvo numatyta planine operacija ir su nieko nesitariau

O kaip AK vyksta planinė operacija nesusitarus? Konsiliumas nusprendžia ar kaip? Laukia manęs tas pats, bet beveik visos tariasi, tai net neįsivaizduoju, kaip visa tai vyksta oficialiai blush2.gif
Nerutė
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 10, 19:50)
Beje, dėl nesuremontuotų palatų langų - gimdžiau 2008 vasarį, gulėjau 3 aukšte, tai šalta tikrai nebuvo ir per langus vėjai nekošė smile.gif
*

biggrin.gif SD dalis buvo jau atremontuota dalis dar ne doh.gif gimdziau tuo paciu laiku smile.gif pradzioj pagulde trivietej, nerealiai salta buvo ir pute vejas tik daina per langus doh.gif o palei langa vaiku vystymo stalas doh.gif kita diena perkele i dviviete kur jau pakeisti langai tai kepiau nerealiai nes nenormaliai karsta buvo doh.gif bet kadangi pataikiau su nelabai kokia kompanija tai jau geriau buciau salus nei kepus ten su praktiskai asocialia gimdyve unsure.gif unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.