Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada patogiausia pastoti ir lauktis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Kootwella
Sveikos, būsimosios ir esamos mamytės.
Su draugėmis vis padiskutuojame, kada patogiausia būtų pastoti, kad būtų ir lengva lauktis, ir pirmaisiais gimimo mėnesiais prižiūrėti vaikelį. Pavyzdžiui, pastojus metų pradžioje, paskutinius nėštumo mėnesius galima praleisti gamtoje, saulutėje, mėgaujantis šiluma, šviežiais vaisiais ir daržovėmis. Bet tada pirmaisiais kūdikio gyvenimo mėnesiais užklumpa žiema, ir situacija kardinaliai pasikeičia (į lauką oi kaip nesinori eiti, ypač per kokią šlapdribą, mitybos racionas suprastėja...).
O kaip praktikoje? Kuriuo sezonu patartumėte lauktis/susilaukti?
Violeta*
Kiekvienas metų laikas savų privalumų turi.
Bet pastojimas juk ne apsipirkimas parduotuvėje, kiek vis bandančių ir planuojančių daugiau nei metai, du ir dar daugiau..Planai tokiu atveju radikaliai pasikeičia.
Manau, čia apie tai galvoti reikia, o ne planuot pagal patogumą ar zodiako ženklą. mirksiukas.gif
Kootwella
QUOTE(Violeta* @ 2009 10 14, 14:50)
Kiekvienas metų laikas savų privalumų turi.
Bet pastojimas juk ne apsipirkimas parduotuvėje, kiek vis bandančių ir planuojančių daugiau nei metai, du ir dar daugiau..Planai tokiu atveju radikaliai pasikeičia.
Manau, čia apie tai galvoti reikia, o ne planuot pagal patogumą ar zodiako ženklą. mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif Žinoma, kad ne visada (ir visai neretai) nepavyksta susiplanuoti. Bet bent jau kada pradėti, jei viskas vyktų idealiai pagal planą tongue.gif Tiesiog esu toks žmogus, kuriam bet kokį startą reikia logiškai ir pagrįstai susiplanuoti. O jau kaip eisi - spręsime ne mes...
Violeta*
Manau, pradet tokius darbus geriausia rudenį. Šiuo atveju mamos organizmas pačiam jėgų pike po vasaros, su gera, subalansuota mityba. Kažkodėl manau, kad tokiu metu palanku pastot..ir vaikas tada gimtų rugpjūtį, pvz..Ne per šalta pirmiems mėnesiams, velgi prieš naują derlių..Augalai ne taip, kaip pavasarį, jau peržydėję, galimų alergenų mažiau..Ir mama iki sekančio sezono turi būt jau atsigavusi..Augint gal lengviau būtų, kai ne karščiai..Nors nėštumo trečias sem per pačią vasarą..
Kitos gali sakyt, kad negerai pastot pirmam trimestre ant žiemos, kai visokie peršalimai galimi..
Sakau..čia kaip Dievas duoda mirksiukas.gif
Kootwella
QUOTE(Violeta* @ 2009 10 14, 15:03)
Manau, pradet tokius darbus geriausia rudenį. Šiuo atveju mamos organizmas pačiam jėgų pike po vasaros, su gera, subalansuota mityba.
*

Racionalu. Net ir apie šunis kalbant yra nuomonė, jog rudeninė vada būna stipresnė. Ech... Tai jau dabar reikėtų - ankstoka doh.gif Pagal planus nuo kitų metų pradėtume ax.gif
LeeLu
Pasisakysiu smile.gif
Man visada atrodo kad smagiausiai susilaukt zirniuko pavasari. Vis tiek pirmas kelias savaites i lauka dar neinama, bet jau kai pradedi tai matai kaip bunda gamta, oras vis syla, smagiau, maziau kankina pogimdine depresija. Po to rudens ziemos sezona vaikiunkas sau namie ramiai mokos sliauziot ir po to vaiksciot, o jau pramokus vel i lauka galima nes jau vel pavasaris smile.gif O dar kaip tik primaitinimo pradejimui ruduo buna.
Kaskaip pavyko taip padaryt, tai sakau kad tikrai gerai. Nzn kaip butu jei vaikiukas rudeni, kai orai tarkim kaip siandien, i lauka nelabai, namie sedet? Tik po gimdymo, jei vyras aju darbe, o mamos tetes ar kiti gimines kartu negyvena, gali but liudnoka siek tiek.
Bet kuriuo atveju pasirinkt pradzia gali pabandyt, bet bus jau taip kaip bus 4u.gif
Aniveledi
Man atrodo idealiausias variantas pastoti birzeli, liepa o gimdyti kova, balandi. Kai pastojama per pirma trimestra tikrai nebutu jokiu ligu, persalimu ir tt. O pagimdai jau pavasary, kol pirmas menuo praeina -tai jau ir silta, ir primaitinimas kaip tik su nauju derliu prasideda, ir vaikutis iki zemos sustipreja, paauga, na cia mano asmenine nuomone ax.gif Nors saviskius gimdziau viena vasara, o kita ziema biggrin.gif
Papildyta:
Va dabar trecia pradejom planuoti pagal idealiausia plana birzely, bet po kol kas nieko neiseina verysad.gif nors pirmi du greitai gavosi blush2.gif
va taip buna su tais planais blink.gif
Linutas
QUOTE(Kootwella @ 2009 10 14, 15:11)
Racionalu. Net ir apie šunis kalbant yra nuomonė, jog rudeninė vada būna stipresnė. Ech... Tai jau dabar reikėtų - ankstoka  doh.gif Pagal planus nuo kitų metų pradėtume  ax.gif
*

lotuliukas.gif
Galiu pasakyti apie kiaules, kad rudeni apseklintos kiaules dazniau persileidzia biggrin.gif
O jei rimtai, tai ir as noreciau, kad vaikiukas gimtu pavasari - tai manu tikrai pats geriausias laikas susilaukti kudikio, tik ne koki kova, o balandi ar geguze ax.gif
Samira
Skaitau ir galvoju - žmogus planuoja o Dievas juokiasi tongue.gif
tante_
QUOTE(Samira @ 2009 10 15, 12:47)
Skaitau ir galvoju - žmogus planuoja o Dievas juokiasi  tongue.gif
*

drinks_cheers.gif
Linutas
QUOTE(Samira @ 2009 10 15, 11:47)
Skaitau ir galvoju - žmogus planuoja o Dievas juokiasi  tongue.gif
*

tas tiesa, bet kazka galiu pakreipti savo naudai, o jau bus kas bus.
pvz, nenoredama susilaukti kudikio rudeni (tikrai nenoreciau), as nustosiu intensyviai save stebeti ir tiesiog lapkriti, gruodi, sausi praleisiu atsiputus be jokiu skaiciavimu ar planavimu. stai ir viskas, o jau bus kas bus. Cia kaip Auksciausias duos blush2.gif
LeeLu
QUOTE(Linutas @ 2009 10 15, 13:56)
pvz, nenoredama susilaukti kudikio rudeni (tikrai nenoreciau), as nustosiu intensyviai save stebeti ir tiesiog lapkriti, gruodi, sausi praleisiu atsiputus be jokiu skaiciavimu ar planavimu. stai ir viskas, o jau bus kas bus. Cia kaip Auksciausias duos  blush2.gif
*

Labai gerai, tik va dazniausiai kai planuotojai taip atsiplalaiduoja ir nebesakiaciuoja tai tada ir gauans mirksiukas.gif
Linutas
QUOTE(Zujkia @ 2009 10 15, 12:59)
Labai gerai, tik va dazniausiai kai planuotojai taip atsiplalaiduoja ir nebesakiaciuoja tai tada ir gauans  mirksiukas.gif
*

namanau schmoll.gif Jau du metus buvau atsiputus, nes tikrai neplanavau, bet ir nesisaugojau blush2.gif Mano ciklai ilgi, o susibegti nedaznai tenka, taigi, sitam reikalui, jauciu, teks specialiai ,,organizuoti pasimatymus" lotuliukas.gif
kzuzia
QUOTE(Kootwella @ 2009 10 14, 14:44)
Sveikos, būsimosios ir esamos mamytės.
Su draugėmis vis padiskutuojame, kada patogiausia būtų pastoti, kad būtų ir lengva lauktis, ir pirmaisiais gimimo mėnesiais prižiūrėti vaikelį. Pavyzdžiui, pastojus metų pradžioje, paskutinius nėštumo mėnesius galima praleisti gamtoje, saulutėje, mėgaujantis šiluma, šviežiais vaisiais ir daržovėmis. Bet tada pirmaisiais kūdikio gyvenimo mėnesiais užklumpa žiema, ir situacija kardinaliai pasikeičia (į lauką oi kaip nesinori eiti, ypač per kokią šlapdribą, mitybos racionas suprastėja...).
O kaip praktikoje? Kuriuo sezonu patartumėte lauktis/susilaukti?
*

asmeniškai aš pastojau liepos mėn. pagimdžiau gegužės pirmom dienom esu visiškai tuo patenkinta, kadangi ir vasarą galėjau pasidžiaugti, žiemą šaltą nebuvo biggrin.gif , kadangi pas nėsčiasias kraujo apytaka skiriasi, buna šilčiau, kadangi patys paskutinieji mėn. yra sunkiausi ir sunku vaikščiuoti ypač kai karštą o čia nieko panašaus pas mane puskutinėji mėn., buvo pavasarį dar karšta nebuvo, kai gimė kūdikis ir su juo šilta išeiti į lauką, rudenį galima duoti jau ir obuolį ir morką iš savo daržo. taigi aš tuo patenkinta ir kitą irgi tuo laiku planuočiau
Kootwella
QUOTE(Linutas @ 2009 10 15, 12:56)

Aš ir manau, kad kai ką galima pakoreguoti. Pvz., kol kas aš nežinau, imli esu, ar ne. Taigi, darau optimistinę prielaidą, kad su manimi viskas gerai. Tokiu atveju, norėdama padidinti tikimybę susilaukti vaikučio pavasarį (kas man dabar atrodo patrauklu smile.gif), imčiausi intensyvios gamybos kokį ankstyvą liepos mėnesį. Na, sutikite, jog mylintis porą kartų per mėnesį ir porą kartų per dieną tikimybė pastoti tikrai išauga? smile.gif
Violeta*
Nesutikčiau su tokia prielaida..Mes su vyru irgi matomės nedažnai, nes tas užsienyje dirba..Bet tai kai nuspredėm, kad laikas, tai tuos norus ir realizuot reikia..Vadinasi, gyvenant skyrium atsiranda reikalas planuot, skaičiuot, galvot, tikėtis, kad nežinau, ar tai gerai..Nes ta įtampėlė visą reikalą paverčia darbu, kas vėl..Manyčiau, galvojant apie kūdikį myletis kaip tik dažniau reikia, o ne skaičiuot tam palankų metą..Keli kartai per mėn tikimybės tikrai nepadidins, nes reikia tiksliai žinot ovuliacijos datą.
Samira
QUOTE(Violeta* @ 2009 10 16, 10:03)
Nesutikčiau su tokia prielaida..Mes su vyru irgi matomės nedažnai, nes tas užsienyje dirba..Bet tai kai nuspredėm, kad laikas, tai tuos norus ir realizuot reikia..Vadinasi, gyvenant skyrium atsiranda reikalas planuot, skaičiuot, galvot, tikėtis, kad nežinau, ar tai gerai..Nes ta įtampėlė visą reikalą paverčia darbu, kas vėl..Manyčiau, galvojant apie kūdikį myletis kaip tik dažniau reikia, o ne skaičiuot tam palankų metą..Keli kartai per mėn tikimybės tikrai nepadidins, nes reikia tiksliai žinot ovuliacijos datą.
*

Sutinku. Bet net ir kartu gyvenant juk ne visuomet kas dieną norisi mylėtis, kad ir tokio gero tikslo vardan. Kadangi esame dirbantys žmonės, natūralu, kad pavargstame, nuotaikos nebūna, ar šiaip blogai jaučiamės, o kur dar jei liga ar gripas ar peršalimas užpuola. Aišku yra sėkmingų pavyzdžių, kur suplanuoja, kad turi vasarą pastoti, taip ir atsitinka, bet man asmeniškai kol kas dar taip nepasisekė. Esame planavimą pabandę paversti darbu, tai rezultatas - nulis, o malonumo tikrai nedaug.
neilia
QUOTE(Linutas @ 2009 10 14, 18:48)
lotuliukas.gif
Galiu pasakyti apie kiaules, kad rudeni apseklintos kiaules dazniau persileidzia biggrin.gif
O jei rimtai, tai ir as noreciau, kad vaikiukas gimtu pavasari - tai manu tikrai pats geriausias laikas susilaukti kudikio, tik ne koki kova, o balandi ar geguze  ax.gif
*

yra ir minusas gimdant pavasari mirksiukas.gif kada noretumet vesti i darzeli? kitais metais gali nepriimti, nes retas darzelis priima iki 1.5 metu, o dar kitais jau bus 2.5, dar kol vaikas aklimatizuosis ir nustos daznai sirgti dar +0.5 metu, tai ilga laika seima gyvens be mamos pajamu doh.gif
...sara...
QUOTE(neilia @ 2009 10 16, 15:45)
yra ir minusas gimdant pavasari mirksiukas.gif  kada noretumet vesti i darzeli? kitais metais gali nepriimti, nes retas darzelis priima iki 1.5 metu, o dar kitais jau bus 2.5, dar kol vaikas aklimatizuosis ir nustos daznai sirgti dar +0.5 metu, tai ilga laika seima gyvens be mamos pajamu doh.gif
*

...jeigu dar pradėtume ir skaičiuoti finansinę naudą tai išvis neapsimoka tada gimdyti, bet juk vaikučius gimdom dėl savęs ir iki rudens, kol rikės vesti vaikiuką į darželį manau galima leisit sau ir pailsėti blush2.gif ir kodėl būtinai pradėti vesti rudenį? galima ir vasario mėn pradėt vest, kad iki kol reiks eiti į darbą išsisirgtų mirksiukas.gif
simsia
Aš asmeniškai esu gimusi rudeni tai visada noredavosi, kad gimtadienei butu švenčiami vasara, na tipo gamta, šilta ir pan. Žinoma juokingai skamba, na bet... Ir šeip man kažkaip vasara patogiau su pilvuku kas liečia aprangos. Na šeip tai gerai pagalvojus jokio skirtumo kada. Kiekvienas metu laikas turi savo pliusu ir minusu mirksiukas.gif
Jamaica 06
Mano vienas gimė pavasarį (ankstyvą), kitas vasarą. Galiu pasakyt, kad geriausiai, jei vaikelis gimtų vėlyvą pavasarį (gegužę), vasarą taip pat gerai, tik būti nėščiai per karščius labai bloga... schmoll.gif
neilia
QUOTE(...sara... @ 2009 10 18, 14:47)
...jeigu dar pradėtume ir skaičiuoti finansinę naudą tai išvis neapsimoka tada gimdyti, bet juk vaikučius gimdom dėl savęs ir iki rudens, kol rikės vesti vaikiuką į darželį manau galima leisit sau ir pailsėti  blush2.gif ir kodėl būtinai pradėti vesti rudenį? galima ir vasario mėn pradėt vest, kad iki kol reiks eiti į darbą išsisirgtų  mirksiukas.gif
*

zinoma, kad gimdom del saves, tiesiog radau minusa gimdant pavasari ir parasiau ji mirksiukas.gif jei jums tas minusas ne motais -puiku thumbup.gif o kuriam cia mieste taip lengva patekti i darzeli, kad net vasario men sugebat? g.gif

QUOTE(simsia @ 2009 10 18, 15:46)
Na šeip tai gerai pagalvojus jokio skirtumo kada. Kiekvienas metu laikas turi savo pliusu ir minusu mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif
dreaminGirl
kiekviena pora gali rasti savu pliusu ir minusu kiekvienam metu laikui,bet as simpatizuoju pawasariui,kai gamta atgyja po ziemos ir gal mamyte greiciau ''atgyja'' po gimdymo biggrin.gif
marina86
QUOTE(simsia @ 2009 10 18, 14:46)
Ir šeip man kažkaip vasara patogiau su pilvuku kas liečia aprangos.
*

Del aprangos tai taip, o del karsciu doh.gif Gimdziau rugseji, vasara nezinojau kur detis doh.gif
z.lineta
gimdziau geguzes gale,manau bent man geguzis pats geriausias laikas,nei karsciu nei salciu,iskart i laukuti,daug judejau,daug vaiksiojau,daug prakaitavau vasara,visur lekiojom i gamta,toli nebuvom...tai mano riebalai +40kg,per kaledas jau buvo istirpe:)))))kita vasarele jau vaiksiojom...noreciau dar karta tuo metu gimdyt,dar pliusas,minimaliai rubeliu reik
beje i darzeli ejom 2m.3men.
vikta
man tai patys geriausi mėnesiai gimdyti yra gegužė-birželis. tai pastoti reiktų rugpjūčio-rugsėjo mėn.
gimus mažiukui jau ir šilta būna. mamytei nereikia pilvotai karščių kęsti (teko su pirmąją tai patirti). o mažiukas pirmus mėnesius šilumoj gyvena, į lauką dažnai gali eiti. o ir šventėms - Kūčioms, Kalėdoms jau prakutęs būna (buvo aktualu kai tolima kelionė pas tėvus laukė).
šaltuoju metu gimdyti nebenorėčiau (antroji gimė tokiu metu), nes jeigu tokie šalčiai kaip dabar - į lauką su mažium nelabai išeisi, daug ligų.

bet jeigu pažiūrint iš praktiškumo pusės. tai pilvotai geriau būti šiltuoju sezonu, kai nereikia visokių striukių, paltų papildomai pirkti. o ir vaisių, uogų gali valgyti į valias.

dėl pirmojo vaiko maisto - tai geriau kad mažius gimtų pavasario pradžioj. kad pradėjus primaitinti, turėtum šviežių, ar savo augintų daržovių.

tad realiai - visur yra pliusų ir minusų.

Papildyta:
QUOTE(Kootwella @ 2009 10 15, 21:01)
Aš ir manau, kad kai ką galima pakoreguoti. Pvz., kol kas aš nežinau, imli esu, ar ne. Taigi, darau optimistinę prielaidą, kad su manimi viskas gerai. Tokiu atveju, norėdama padidinti tikimybę susilaukti vaikučio pavasarį (kas man dabar atrodo patrauklu smile.gif), imčiausi intensyvios gamybos kokį ankstyvą liepos mėnesį. Na, sutikite, jog mylintis porą kartų per mėnesį ir porą kartų per dieną tikimybė pastoti tikrai išauga? smile.gif
*

na, nelabai sutikčiau. yra gi ir tyrimai padaryti, kad reikia leisti spermai subręsti, daryti reikia 2-3 dienų pertraukas
bet čia taip individualu ...... kad nežinosi kaip gausis

pirmą planavom 6 mėn, antrą planavom 3 mėn. tai sakau gal trečiam terminas dar sutrumpės ir gausis iš pirmo karto biggrin.gif
*Mamis*
as pastojau sausio men, o dukryte gime rugsejo gale. nestumo laikas man buvo tobulas. kol buvo salta, tai pilvelis dar nesimate ir tiko visi rubeliai. pilvukui didejant, oras pradejo silteti ir tereikejo keletos vasainiu rubeliu (nereikejo pirkti paltu, siltu megstiniu, kelniu ir pan. sutaupiau nemazai pinigu biggrin.gif ). i darba nebejau jau vasaros pacios pradzios (nes pries dekretines dar i atostogas isejau) smile.gif visa vasara buvo mano. poilsiavau, megavausi saulute, ilsejausi, lepinau pilvuka smile.gif karsciai man patinka, tad cia nebuvo problema smile.gif
Lishka
Man patinka ruduo-žiema gimdymui. Kodėl? Todėl, kad tiek su pirma, tiek su antru pradžioje tikrai nenorėjau eiti į lauką, gera buvo šiltai namučiuose būti. O kai jau pati norėjau "žmonėms rodytis" ir vaikiukas paūgėjęs buvo. Be to, kaip ir prieš tai rašiusi mergina sakė, vasara gali skirti sau, jei turi atostogų prieš dekretą. Be to daug patogiau planuoti kada pradėti eiti į darželį, mokyklą, o juk vaikas kūdikiu būta taaaip trumpai..
O dar. mano gimtadienis vasarą, tai taip pavydėjau sesei,kurios gimtadienis žiemą, nes per mano gimtadienį visi draugai pas močiutes išvežioti būdavo, o per sesės gimtadienį ir mokyklos ir kiemo draugai galėdavo atšvęsti..
Fifux'e
QUOTE(vikta @ 2010 12 16, 10:21)
man tai patys geriausi mėnesiai gimdyti yra gegužė-birželis. tai pastoti reiktų rugpjūčio-rugsėjo mėn.
gimus mažiukui jau ir šilta būna. mamytei nereikia pilvotai karščių kęsti (teko su pirmąją tai patirti). o mažiukas pirmus mėnesius šilumoj gyvena, į lauką dažnai gali eiti. o ir šventėms - Kūčioms, Kalėdoms jau prakutęs būna (buvo aktualu kai tolima kelionė pas tėvus laukė).
šaltuoju metu gimdyti nebenorėčiau (antroji gimė tokiu metu), nes jeigu tokie šalčiai kaip dabar - į lauką su mažium nelabai išeisi, daug ligų.

bet jeigu pažiūrint iš praktiškumo pusės. tai pilvotai geriau būti šiltuoju sezonu, kai nereikia visokių striukių, paltų papildomai pirkti. o ir vaisių, uogų gali valgyti į valias.

dėl pirmojo vaiko maisto - tai geriau kad mažius gimtų pavasario pradžioj. kad pradėjus primaitinti, turėtum šviežių, ar savo augintų daržovių.

tad realiai - visur yra pliusų ir minusų.

sutinku visiskai su viskuo drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.