koks fainas namelis atsirado
QUOTE(Betukas @ 2009 11 09, 13:50) kaip tik technika ta pati QUOTE(Flora7 @ 2009 11 09, 14:25) ačiū labai, kad paredagavot nuotraukytę, paprasčiausia, namie neturėjau kur pataisyti akytes... Papildyta: O dar...neįrašiau nei vardo dukrytės, nei kiek metukų Jai 3 metukai. Vardas Rugilė.... gal ten įmanoma dar įrašyti... ot tai tau
wow koks namelis
![]() šešemčiai ir megsti moka QUOTE(ŽuvelėNEauksinė @ 2009 11 09, 16:56) Šešiamečiai moka ir megzti (pvz. pirštukais) - namelyje yra panaudota ši technika, tik jos nesimato, ir nerti, ir austi, ir pinti, ir siūti, ir dar daug visko. Jeigu ką, nuotrauka ne mano, tiesiog esu labai susijusi su vaikais, gaminančiais tokius namelius. QUOTE(Mažulėlė @ 2009 11 09, 18:03) Šešiamečiai moka ir megzti (pvz. pirštukais) - namelyje yra panaudota ši technika, tik jos nesimato, ir nerti, ir austi, ir pinti, ir siūti, ir dar daug visko. Jeigu ką, nuotrauka ne mano, tiesiog esu labai susijusi su vaikais, gaminančiais tokius namelius. eik tu sau
o aš tai žinokit nematau kuo džiaugtis
o kad ir dailės pamokos, kai mokytoja lakstydavo aplinkui ir ragindavo: 'šešėliukus vaikiukai žiūrėkit, metamortą ar tai naktiurmortą', tai dažnas irgi ausim karpydavo aš tai nemanau, kad paprasta mokykla turėtų žmogų visose srityse genijum daryti
O gal mokykla tik padeda atsiskleisti..? Juk ten tik daugelio dalykų pradmenys. Gal niekada tam nebūtų skirta laiko ir dėmesio, o pasirodytų, jog žmogus turi gabumų piešti, siūti ar pan. Bet kokiu atveju, tai lavina vaiką, skatina stengtis, jei iš karto nepavyksta, tai nereiškia, kad po keleto bandymų nepavyks.
Mažoka nuotraukų lyginant su kitais konkursais, o atrodo tema gana dėkinga. Vat atkrito leliukai, kurie miegot gražiai moka ir nebėra, ką parodyt QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 09, 21:33) o aš tai žinokit nematau kuo džiaugtis o kad ir dailės pamokos, kai mokytoja lakstydavo aplinkui ir ragindavo: 'šešėliukus vaikiukai žiūrėkit, metamortą ar tai naktiurmortą', tai dažnas irgi ausim karpydavo aš tai nemanau, kad paprasta mokykla turėtų žmogų visose srityse genijum daryti Jei pasakysiu, jog šiuos darbelius patinka dirbti 90 proc. priešmoklyklinukų, žinoma, nepatikėsite. Bet tai jūsų reikalas. O juos pagaminę džiaugiasi visi 100 proc. Vaikai neverčiami, jie jau kelis metus mokėsi, stebėjo kitus priešmokyklinukus, tad šis diplominis darbas jiems sukelia galybę džiaugsmo, priešingai, nei jūs sakote - patinka tik kai kuriems, ypač gabiems. Šį darbelį vaikai gamina gerą pusmetį, tad nei skubos, nei prievartos čia visiškai nereikia. O ir technikos gana paprastos, viskas tokio amžiaus vaikams suprantama ir nesunkiai padaroma. Beje, rankų darbai ruošia vaikus mokyklai. ![]() šita nuotrauka garantuotai gaus mano balsą kitus du dar galvoju kam duot,nes yra keli patinkantys darbeliai,gal dar geresnių atsiras už visokias terliones,piešinukus,ar "menus" kuriuose neįmanoma suprast kas per makalynė,tikrai nebalsuosiu,nebalsuosiu už nebaigtus darbelius,ar nekokybiškai nufotografuotus,bet gerai kad fotkės beveik visos kokybiškos QUOTE(ŽuvelėNEauksinė @ 2009 11 10, 10:58) ![]() šita nuotrauka garantuotai gaus mano balsą kitus du dar galvoju kam duot,nes yra keli patinkantys darbeliai,gal dar geresnių atsiras už visokias terliones,piešinukus,ar "menus" kuriuose neįmanoma suprast kas per makalynė,tikrai nebalsuosiu,nebalsuosiu už nebaigtus darbelius,ar nekokybiškai nufotografuotus,bet gerai kad fotkės beveik visos kokybiškos kodel taip grieztai, juk tai vaiku piesiniai skirtingo amziaus... man ir tos visos terliones, makalynes grazu, juk tai vaiko darbas... jei padaro graziai ka nors tai vadinasi ne vaikas padare nes per mazas, jei nupiese kokia makalyne vel blogai nes as pastebejau kad cia susirinke kelios tokios etatines, ir dailininkes, ir fotografes, ir isvis visu galu meistres
Vėl sugrįžtu prie išgirto kirmino...Kažin, kieno čia talentas geriau atskleistas - ar vaiko, gebančio suverti popieriukus, ar mamos, mokančios fotografuoti, pateikti tą darbelį
O dėl meno įvairumo ir supratimo, čia jau kaip kam ...Manau, kad kaip ir dėl skonio - nesiginčyjama QUOTE(Betukas @ 2009 11 10, 13:10) as pamenu mums per dailes paskaitas destytojas sake, menininkui ikalk juoda vini i balta siena ir tai oho koki mena izvelgs... o kas nelinkes i mena paziures ir sakys pfff kas cia per nesamone QUOTE(coliuke @ 2009 11 10, 12:50) nes as pastebejau kad cia susirinke kelios tokios etatines, ir dailininkes, ir fotografes, ir isvis visu galu meistres viskas labai paprasta, dar turbūt nei vienas konkursas neapsiėjo be kriminalų, tai vogė nuotraukas, tai prašė, kad balsuotų, tai vėl kas... tai ir čia natūralu, kad žmonės įžvelgia tai, kad galbūt dalis darbų ne vaikų, o mamų mano nuomone tokie konkursai yra beverčiai ta prasme, kad išlieka procentas, kad mamytės darbelis bus apdovanotas. Tokius konkursus turėtų rengti mokykos ir vaikai tuos darbelius atlikti prie mokytojų akių. Čia tik viena džiugu, kad va, organizatoriai susidomėjo forumu, gal susimokėjo už tai, vaikas vistiek gaus prizą nesvarbu pats darė ar ne, jam gi vistiek džiaugsmas. bet rašyti apie kitas konkurso puses juk neuždrausta QUOTE(ŽuvelėNEauksinė @ 2009 11 10, 12:58) ![]() šita nuotrauka garantuotai gaus mano balsą kitus du dar galvoju kam duot,nes yra keli patinkantys darbeliai,gal dar geresnių atsiras už visokias terliones,piešinukus,ar "menus" kuriuose neįmanoma suprast kas per makalynė,tikrai nebalsuosiu,nebalsuosiu už nebaigtus darbelius,ar nekokybiškai nufotografuotus,bet gerai kad fotkės beveik visos kokybiškos Tai reiškia, kad jei vaikutis nėra gabus ,,pagal kažkieno" įsivaizduojamus kriterijus, geriau išviso jį nurašyti ir neleisti net dalyvauti? O dėl nuotraukų...dauguma žmonių gal net neturi kokybiškų fotoaparatų, ar nemoka aptvarkyti nuotraukas..., ar paprasčiausia tinkamai nufotografuoti... tai ką, vėl...tokiem irgi nedalyvauti? Aš čia tik pamąstymams, ar tokiame konkurse mes galime būti kategoriški, juk tai vaikučių konkursas... ir kiekvienas jų darbelis jiems didelis atradimas, o jų artimiesiems - stebuklas.... ....ar kažkieno pastangos ir norai pasidžiaugti galimybe sudalyvauti konkurse, gali būti paprasčiausia sumenkinami...? tikrai nenoriu nieko įžeisti, nes visi turime savo nuomonę, tik kartais, nebūkim tokie pikti ir kategoriški, ypač vertindami vaikučius..., jų ir artimųjų pastangas.... QUOTE(Flora7 @ 2009 11 10, 20:15) tikrai nenoriu nieko įžeisti, nes visi turime savo nuomonę, tik kartais, nebūkim tokie pikti ir kategoriški, ypač vertindami vaikučius..., jų ir artimųjų pastangas.... vaikučių niekas niekada kategoriškai nevertins, kitas klausimas kai nežinai ką vertini - vaikučio darbą ar ne. kiekvienam savi pasirinkimo už ką balsuoti kriterijai, o išsakytos abejonės nebūtinai reiškia kritiką man kol kas labiausiai patiko vitražas lange (bandėm su draugu kartą virtuvėj daryti, bet kantrybės neužteko, todėl tikiu kad tam ne tik kūrybiškumo, bet ir kantrybės reikia), spalvoti akmenukai (nes labai graži nuotrauka, be to tam ir kantrybės reikia) ir pilis smėlyje iš akmenuku (vėlgi dėl kantrybės, kompozicijos ir dėl jūros. jei būtų pilis iš smėlio tikrai balsuočiau nes vaikystėje jų statymas buvo mėgstamiausias užsiėmimas). šiaip dalyvių palyginti nedaug, todėl manau kad balsų gaus visi
pjei kokia diskusija užvirė
nieko aš nenroėjau įžeisti,ar kritikuoti,ar dar ką nors blogo pasakyti QUOTE(ŽuvelėNEauksinė @ 2009 11 10, 23:26) pjei kokia diskusija užvirė nieko aš nenroėjau įžeisti,ar kritikuoti,ar dar ką nors blogo pasakyti Nuomonės turėjimas - didelė vertybė, jos estetiškas ir taktiškas pateikimas dar didesnė QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 11 11, 09:21) darbelis tikrai grazus
Ar as teisingai suprantu, kad bus 45 laimetojai?
http://www.supermama.lt/foto/kinder_main.jpg QUOTE(Stebukle @ 2009 11 12, 11:32) aha
oho kaip dosniai
Wow.Sitas mano vaikui patiktu
Balsai atiduoti. nors ir visi darbeliai atskleidzia vienoki ar kitoki talenta, as balsavau uz baigtinius darbus ir kur nurodytas vaiko amzius
o geras, jau balsavimas
kažkaip nubalsavau
tikiu, kad daug auklėtoja padėjo, bet niekaip ji to negalėjo daryti viena, vistiek vaikus padėti pristato, taigi kaip ir negaila atiduoti balso http://www.supermama.lt/foto/index.php?f=p...&phid=18940 gal buvo pagalba, gal ne, čia ne detektyvas, neištirsim, bet idėja šauni, gerai, kad ir šiais laikais vaikams ne viskas nupirkta, kad dar kažką iš namie esančių daiktų gamina http://www.supermama.lt/foto/index.php?f=p...&phid=19060 gal mama namie padėjo, gal auklėtoja, bet darbas tikrai labai gražus ir be konkurencijos, kaip matau jau ir įvertintas http://www.supermama.lt/foto/index.php?f=p...&phid=18945 kiti darbeliai arba be išskirtinių talentų arba neaišku kieno daryti, sunku patikėti kai kuriais, kai net vaiko kvapo horizonte nėr... kiti darbeliai arba be išskirtinių talentų arba neaišku kieno daryti, sunku patikėti kai kuriais, kai net vaiko kvapo horizonte nėr... [/quote] Gal nereikia jau taip kategoriškai QUOTE(bus_ka @ 2009 11 13, 11:41) Gal nereikia jau taip kategoriškai o kodel nemalonu? Gal kaip tik, tai patys geriausi zodziai, net geriau ir uz balsus, nes jei netiki kad tai vaiku darbas, vadinasi vaikai tikrai talentingi
Labai sunku balsuoti
Norisi tikrai įvertinti paties vaiko pastangas, o ne mamos ar auklėtojos darbą... Daug darbelių man kvepia būtent suaugusiųjų, o ne vaikų fantazija... Žinote kokias mintis man sukėlė šis konkursas? Dažniausiai mes patys (tėvai, auklėtojai) neleidžiame išsiskleisti vaiko kūrybai ir fantazijai. Vis lendame su savo patarimais, su savo pagalba, su savo nuomone kaip viskas "turi būti"... Ir šiame konkurse tik vienetiniai darbeliai rodo tikrai vaikišką fantaziją. Labai liūdina tas faktas QUOTE(bus_ka @ 2009 11 13, 10:41) Gal nereikia jau taip kategoriškai taigi čia mano asmeninė nuomonė, aš ir nereikalauju, kad visi sutiktų Papildyta: QUOTE(Stebukle @ 2009 11 13, 10:55) o kodel nemalonu? Gal kaip tik, tai patys geriausi zodziai, net geriau ir uz balsus, nes jei netiki kad tai vaiku darbas, vadinasi vaikai tikrai talentingi abejočiau šiaip prašau nesupykti, jei ką, tai vėlgi tik mano nuomonė, nesusidūriau niekad su tokiu genialumu vaikų tarpe QUOTE(Stebukle @ 2009 11 13, 12:55) o kodel nemalonu? Gal kaip tik, tai patys geriausi zodziai, net geriau ir uz balsus, nes jei netiki kad tai vaiku darbas, vadinasi vaikai tikrai talentingi Na žinai, kai rašiau praėjusį savo komentarą, nepastebėjau šio tavojo Pribloškei optimistine nuomone, tikrai, kad šiais laikais greičiausiai vaikai daug talentingesni, nei mes kažkada buvome Einu balsuoti QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 13, 11:07) abejočiau o balsuot tai dar nžn už ką
Sveiki 4u.gif
Atsiprašau, kad forume rašau, Jūsų AŽ, Ruste, pilna Turiu 20 žinučių, jau kaip ir turėtų leisti balsuoti, bet ne - Naujokas g.gif . Kur turėčiau kokią varnelę nuimti? Ačiū. QUOTE(Snezana @ 2009 11 13, 11:36) Sveiki 4u.gif Atsiprašau, kad forume rašau, Jūsų AŽ, Ruste, pilna Turiu 20 žinučių, jau kaip ir turėtų leisti balsuoti, bet ne - Naujokas g.gif . Kur turėčiau kokią varnelę nuimti? Ačiū. 25 berods reik QUOTE(ŽuvelėNEauksinė @ 2009 11 13, 10:31) ir aš abejojau dėl tų auskariukų. Bet paskui pagalvojau, kad visai realu, jog vaikas pats darė, jei tarkim mama tuo užsiima. Jei kasdien tai mato, tikriausiai ir pačiam vaikui norėjosi išbandyti. O vaikai juk imlūs, greitai išmoksta.
šitas:
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 13, 13:07) abejočiau ir dar šitas: mašiniukas bei šitas: robotukas darbeliai man įtarimo nesukėlė Lyginu su savojo šešiamečio fantazija ir tikiu, kad tokio amžiaus vaikai tai sugeba QUOTE(Jolantuke @ 2009 11 13, 12:13) šitas: ir dar šitas: mašiniukas bei šitas: robotukas darbeliai man įtarimo nesukėlė Lyginu su savojo šešiamečio fantazija ir tikiu, kad tokio amžiaus vaikai tai sugeba jo jo, mašiniukas... robotukas tai dar dar, galiu patikėti. O dėl fantazijos, tarkim ir aš ją turėjau, pvz. kas lietė piešinius, aš tiesiog matydavau tobulą vaizdą, pagal užduotą temą, bet aš niekaip jo negalėjau perkelti į popierių, nes aš tik labai gražiai kopijuodavau, kai kažkas pastatyta panosėje, o iš galvos vaizdo niekaip nieko nenupiešdavau QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 13, 15:06) aš tiesiog matydavau tobulą vaizdą, pagal užduotą temą, bet aš niekaip jo negalėjau perkelti į popierių, nes aš tik labai gražiai kopijuodavau, kai kažkas pastatyta panosėje, o iš galvos vaizdo niekaip nieko nenupiešdavau Va tame ir buvo mūsų vaikystės auklėjimo spragos, ar greičiau netgi mūsų talentų žudymas... Jau vos pramokusio laikyti pieštuką (ar kitą priemonę) vaiko buvo reikalaujama tobulai nukopijuoti, atlikti taip kaip reikia, - kitokių variantų būti negali. O apie piešimą ar kokį kitą kūrimą "iš galvos" nė kalbos negali būti... Dažnai pamenu savo mokytoją, kuri į mano fantazijas ir kūrybinį polėkį nuolat nukirsdavo "taip nebūna!", "taip negalima!"... Tikiu, kad toks auklėjimas/"lavinimas" pražudė daug tikrai talentingų žmonių gebėjimus. Bet jei vaikui duodi laisvą valią kurti ir daryti ką tik sugalvoja - jie pridaro nuostabiausių dalykų (žinoma kiek negrabių ir kreivokų suaugusiųjų akimis žiūrint). Nežinau kiek mamų iš šio forumo leistų savo sūneliams išardyti (!) kelias mašinėles, pasirankioti (greičiausiai tėčio) varžtų ir kurti naują automobilinį šedevrą, o dar kur baimė, kad išsiterlios iki ausų ir dar viską aplinkui išmozos sidabriniais dažais??? Na ir t.t. ir pan... Kažkur buvau skaičiusi, kad jau nuo pusės metų vaikui verta duoti liesti, surinkti kuo daugiau smulkių daikčiukų (žinoma, prižiūrint, kad jų nedėtų į burną), skalbinių segtukus segioti į skiautę audinio ar dėžutės kraštelį, kad lavėtų smulkioji motorika. Lavėja rankytės, nors keistai skamba, bet tuo pačiu lavinami ir vaiko kalbos centrai. Taigi, jeigu mama su vaiku nuo pusės metų taip drąsiai užsiiminėjo, vaikas tikrai gali turėti išmiklintus pirštelius bei labai gražiai ir raiškiai kalbėti (p.s. šitą faktą galiu paliudyti su dviem savo vaikais - tiek visko pridaro ir prikuria, kad tik stebėtis belieka, gaila kad man nė į galvą nešaudavo jų kūrinių nufotografuoti).
Jolantuke,
keliauju ir as balsuoti |