patarkite kas turi patirtės
norėčiau paklausti, kada jus ryžotės antram vaikui, ar sunku auginti mažylius kai skirtumas tik 1,5 metų. Mano mažylei dabar vos 5mėn., maitinu pati, vyras jau nori kito vaikelio, šiaip kitomis aplinkybėmis aš netgi negalvočiau ir palaukčiau 2 metus, bet mus mūsų amžius jau, jeigu galima taip pasakyti spaudžia, vyrui 34, man 29, nesinori, kai vaikai pradės lankyti mokyklą su lazdelė eiti į susirinkimus
patarkite kas turi patirtės QUOTE(kzuzia @ 2009 10 16, 16:52) norėčiau paklausti, kada jus ryžotės antram vaikui, ar sunku auginti mažylius kai skirtumas tik 1,5 metų. Mano mažylei dabar vos 5mėn., maitinu pati, vyras jau nori kito vaikelio, šiaip kitomis aplinkybėmis aš netgi negalvočiau ir palaukčiau 2 metus, bet mus mūsų amžius jau, jeigu galima taip pasakyti spaudžia, vyrui 34, man 29, nesinori, kai vaikai pradės lankyti mokyklą su lazdelė eiti į susirinkimus patarkite kas turi patirtės Kodel jus save taip nurasot? kas nutiks, jei gimdysit antra 35 metu? arba 32? Prie ko cia lazdele? jei vaikai vidutiniskai lanko mokykla iki 18-19 metu, tai jums tada bus 47-48 metai tik. Ar cia jau skaitosi senatve? QUOTE(Shatura @ 2009 10 16, 16:13) Kodel jus save taip nurasot? kas nutiks, jei gimdysit antra 35 metu? arba 32? Prie ko cia lazdele? jei vaikai vidutiniskai lanko mokykla iki 18-19 metu, tai jums tada bus 47-48 metai tik. Ar cia jau skaitosi senatve? Tai ne senatvė, bet norisi vaikus užauginti ir sau pagyventi pakeliauti, o kai 50 metų o vaikui tik 18, tai juo reikia rūpintis, taupyti mokslui, drabužiams ir t.t... QUOTE(kzuzia @ 2009 10 16, 16:52) norėčiau paklausti, kada jus ryžotės antram vaikui, ar sunku auginti mažylius kai skirtumas tik 1,5 metų. Mano mažylei dabar vos 5mėn., maitinu pati, vyras jau nori kito vaikelio, šiaip kitomis aplinkybėmis aš netgi negalvočiau ir palaukčiau 2 metus, bet mus mūsų amžius jau, jeigu galima taip pasakyti spaudžia, vyrui 34, man 29, nesinori, kai vaikai pradės lankyti mokyklą su lazdelė eiti į susirinkimus patarkite kas turi patirtės tarp mano mergyčių skirtumas 1 m ir 8 mėn
Tarp mano vaiku 6 metu ir 8 menesiu skirtumas
QUOTE(kzuzia @ 2009 10 16, 16:52) norėčiau paklausti, kada jus ryžotės antram vaikui, ar sunku auginti mažylius kai skirtumas tik 1,5 metų. Mano mažylei dabar vos 5mėn., maitinu pati, vyras jau nori kito vaikelio, šiaip kitomis aplinkybėmis aš netgi negalvočiau ir palaukčiau 2 metus, bet mus mūsų amžius jau, jeigu galima taip pasakyti spaudžia, vyrui 34, man 29, nesinori, kai vaikai pradės lankyti mokyklą su lazdelė eiti į susirinkimus patarkite kas turi patirtės Nu paskaiciau ir net sumustinis uzstrigo Ir dar man akyse stovi puseseres maza dukryte, kuiriai bunant 1 metu 2 menesiu, gime broliukas, ir kai mazasis klykia, pusesere bega jo maitinti, o "dicke" jau ir kosyte buvo susiruosusi valgyt, tai ji sedi varsele, taip graudziai ziuri i ta pilna koses lekste, ir tyliai verkia Papildyta: Tarp mano vaiku 12 metu skirtumas ir tai labai gerai
tarp mano vaikų amžiaus skirtumas 3m ir 2mėn. Pats tas. mažesnio nei 3 vargu ar tikrai norėčiau, bet nenorėčiau ir didesnio nei 5 m. tada mano nuomone nieko nėra bendra tarp vaikų.
QUOTE(kzuzia @ 2009 10 16, 16:52) norėčiau paklausti, kada jus ryžotės antram vaikui, ar sunku auginti mažylius kai skirtumas tik 1,5 metų. Mano mažylei dabar vos 5mėn., maitinu pati, vyras jau nori kito vaikelio, šiaip kitomis aplinkybėmis aš netgi negalvočiau ir palaukčiau 2 metus, bet mus mūsų amžius jau, jeigu galima taip pasakyti spaudžia, vyrui 34, man 29, nesinori, kai vaikai pradės lankyti mokyklą su lazdelė eiti į susirinkimus patarkite kas turi patirtės Kaip gime mano pirmagime mums su vyru buvo 19 metu.Kai pradejo lankyti mokykla tevu susirikimuose jauciausi kaip vaikas ,o viena karta stovejau koridoriuje laukdama mokytojos ir buvau apkalbeta nauja mokyne Papildyta: QUOTE(kzuzia @ 2009 10 16, 16:52) norėčiau paklausti, kada jus ryžotės antram vaikui, ar sunku auginti mažylius kai skirtumas tik 1,5 metų. Mano mažylei dabar vos 5mėn., maitinu pati, vyras jau nori kito vaikelio, šiaip kitomis aplinkybėmis aš netgi negalvočiau ir palaukčiau 2 metus, bet mus mūsų amžius jau, jeigu galima taip pasakyti spaudžia, vyrui 34, man 29, nesinori, kai vaikai pradės lankyti mokyklą su lazdelė eiti į susirinkimus patarkite kas turi patirtės Kaip gime mano pirmagime mums su vyru buvo 19 metu.Kai pradejo lankyti mokykla tevu susirikimuose jauciausi kaip vaikas ,o viena karta stovejau koridoriuje laukdama mokytojos ir buvau apkalbeta nauja mokyne QUOTE(neriukas @ 2009 10 16, 19:07) tarp mano mergyčių skirtumas 1 m ir 8 mėn pilnai pritariu veikt yra ką...bet kol laukiausi viską išsivaizdavau sudėtingiau...bet kol kas nėra taip sunku, kaip atrodė...aišku laikas jau suplanuotas, po namus nežinau kiek km įsuku, ir pavargstu, bet po nakties ir vėl viskas čiki
mano suneliui neuzilgo metukai ir mane jau kalbina mastyt apie kita vaikuti,tipo tarp vaiku bus mazas amziaus skirtumas tai vaikuciams bus idomiau
O kiek įvairių nuomonių, įtraukiau šią tema į favorites užsukinėsiu paskaityt , gal padėsit apsisprest
QUOTE(kzuzia @ 2009 10 16, 16:52) norėčiau paklausti, kada jus ryžotės antram vaikui, ar sunku auginti mažylius kai skirtumas tik 1,5 metų. Mano mažylei dabar vos 5mėn., maitinu pati, vyras jau nori kito vaikelio, šiaip kitomis aplinkybėmis aš netgi negalvočiau ir palaukčiau 2 metus, bet mus mūsų amžius jau, jeigu galima taip pasakyti spaudžia, vyrui 34, man 29, nesinori, kai vaikai pradės lankyti mokyklą su lazdelė eiti į susirinkimus patarkite kas turi patirtės kad tik butu noras ir galimybe:mirksiukas: mane mama pagimde kai jai buvo 36,o tevui 41.jie anksti mire ,taip ir nepamate savo anuku QUOTE(dzigitas @ 2009 10 21, 15:42) kad tik butu noras ir galimybe:mirksiukas: mane mama pagimde kai jai buvo 36,o tevui 41.jie anksti mire ,taip ir nepamate savo anuku aš irgi to bijau, būtent dabar kai išpopuliarejęs vėžys, o nesinori, kad jauni vaikai liktų be tėvų, nes tėvų pagalba visada reikalinga
Mano sūnelių skirtumas lygiai 5 metai-pats tas
Tarp mano vaikinų skirtumas beveik 11 metų
tarp mano leliuku skirtumas lygiai 3 metai be poros savaiciu
Maniškiai abu jaučio metais gimė.
Pirmus keturis menesius laikiau savo labai lauktą angelą ant rankų, bet visos foto... tiksliau as jose... norisi palikti, tik mazyle. Gal tai pogimdyvine depresija, bet neturejau kuo dziugauti. Dabar jau apsipratau QUOTE(Beganti nuotaka @ 2009 10 23, 01:17) Maniškiai abu jaučio metais gimė. Pirmus keturis menesius laikiau savo labai lauktą angelą ant rankų, bet visos foto... tiksliau as jose... norisi palikti, tik mazyle. Gal tai pogimdyvine depresija, bet neturejau kuo dziugauti. Dabar jau apsipratau Vaikui nesvarbu kokia mama vizualiai- svarbiausia, kad rūpestinga ir mylinti
labai gera tema
as manau, kad svarbiausia, kaip pati jautiesi, - jei labai svarbi aplinkiniu nuomone, tada zinoma, geriau gimdyti jaunesnei, kad neduokdie neisgirstum, kaip kas nors mociute pavadina.. o is tiesu cia matyt vieno atsakymo nera.. tevu sveikata gali suslubuoti ir jaunystej, kartais tam nereik ir senatves laukt, o vaikai gali sutarti arba nesutarti nepriklausomai nuo juos skiriancio amziaus - va tarp musus su sese beveik 10m. skirtumas, o nuo mazens puikiai sutariam va as kol buvau zodziu, labai jau cia viskas reliatyvu
Tarp musu paneliu skirtumas 5 metai ir as labai patenkinta
Del sunkumo, tai nera labai sunku, nes mazoji rami, vyresne eina i darzeli, pasiilgsta seses, gryzta jos abi pasikalba
Tarp musu dukru beveik 8 metai skirtumas.
Atsidziaugem ir demesi skyrem didziajai, vis manem, kad mums ir vienos uzteks. Bet paaugusi dukrele labai jau intensyviai prasesi sesytes. Ir patiems jau vel norejosi antro leliuko Dabar visai nesunku, didzioji labai myli mazyle - nubuciuota, numyluota
Nesiryžčiau gimdyti jei skirtumas tarp vaikų būtų metai, du ar trys. Auginu sūnų ir dvi dukras. Sūnui 12, pirmai dukrai 7 metai, o mažylei 4 mėn. skirtumas tarp vaikų pakankamai didelis, bet užtai vyresnieji daug padeda, supranta kad aš būnu pavargus, duoda pailsėti ir pamiegoti kartu su mažyle.
Bet žaviuosi mamom, kurios ryžtasi gimdyti antrą be pertraukos. QUOTE(artita @ 2009 10 19, 16:23) pilnai pritariu veikt yra ką...bet kol laukiausi viską išsivaizdavau sudėtingiau...bet kol kas nėra taip sunku, kaip atrodė...aišku laikas jau suplanuotas, po namus nežinau kiek km įsuku, ir pavargstu, bet po nakties ir vėl viskas čiki Na,pas mus per 5 metus 4 vaikai
musiskiu 4m skirtumas,manau pats tas
tarp mano vaikų 5 metų skirtumas
Reik labai susidelioti pririotitetus,+ ir -,fainai butu pagalbininka,didesni vaika turet ir tada pagranduka daryt,bet nenoriu is saves atimti dziaugsmo ir matyti,kaip 2 pipirai tampo vienas kitam uz skvernu,o uz sekundes graziai zaidzia vienas su kitu.Dickiai jau taip bendfrauti nebegali..
Tarp mano vaikuciu 8 metai skirtumas
1,9metai skirtumas tarp vaiku. Pradzioj sunkoka buvo, bet jau apsipratau. Sunkiausia tai, kad vyresniajam mazai demesio skiriu, bet guodziuosi tuo, kad kai dukryte paaugs, abu kartu zais
tarp mano vaiku skirtumas 17metu.taigi abudu kartus jauciuosi lyg turedama po viena.dabar auginu 6men.dukryte.vaikam aisku nera gerai.didysis i mazaja ziuri kaip i zaisla.kazko dar nesuvokia,kad tai didelis dziaugsmas ir gal didele atrama,galbut,net paguoda ateiciai.siaip manau,skirtumas tarp vaiku turetu buti ne daugiau 3metai.bet isivaizduoju kaip sunku augint du mazylius.noreciau tureti dar vaiku,tik nezinau kaip su laiku-man jau 36.o vaikiukus moku augint tik po viena-taip man atrodo je labiau ismyluoti.
Tarp mano vaikų skirtumai nemaži tarp dukrų 6 metai . Ir štai mažylis - vyresniąjai 15, kitai 9, o mažiukui 2 mėnesiai. Ir visai man taip gerai
sveikos tarp mano pirmu vaiku pusantru metuku skirtumas,tai jiem linksma apiem namuose kartu zaidzia,o trecia pasigimdziau po penkiu metu
QUOTE(mari73 @ 2009 10 27, 20:38) tarp mano vaiku skirtumas 17metu.taigi abudu kartus jauciuosi lyg turedama po viena.dabar auginu 6men.dukryte.vaikam aisku nera gerai.didysis i mazaja ziuri kaip i zaisla.kazko dar nesuvokia,kad tai didelis dziaugsmas ir gal didele atrama,galbut,net paguoda ateiciai.siaip manau,skirtumas tarp vaiku turetu buti ne daugiau 3metai.bet isivaizduoju kaip sunku augint du mazylius.noreciau tureti dar vaiku,tik nezinau kaip su laiku-man jau 36.o vaikiukus moku augint tik po viena-taip man atrodo je labiau ismyluoti. Tarp mano mergaiciu 19 metu skirtumas , gal kas pagalvos kad mes su vyru isprotejom ,bet jus neisivaizduojat koks dziaugsmas dabar musu seimoje
Pasisakysiu ir aš
Dabar jie dar mažiukai (mažajai tik 5mėn), bet jie JAU žaidžia vienas su kitu- juokinasi, šnekinasi, didysis "cirkus" mažajai rodo, o ta krykščia, kasdien vis gražesnių dalykėlių tarpusavy prikrečia... Yra viena labai svarbi taisyklė - pametinukus reikia auginti kaip dvynukus. ir jei reikia kuriam nors palaukti, pakentėti - tai daro mažoji, ją išmokinti lengviau, nei versti staiga prisitaikyti ir įpročius pakeisti didįjį. Ne kartą esu paguldžiusi mažąją, kad ir verkiančią, kad paimčiau upa prašantį didįjį. Dar vienas dalykas - mūsų pametinukai labai pravertė tėčiui tapti TIKRU TĖČIU Tad mano patarimas būtų - pametinukus susiplanuot TIK pasirašius sutartį su tėčiu dėl lygiavertės priežiūros (pageidautina patvirtinti ir notariškai)
Sveikos
Smagu kad viska galima suplanuoti, vaiku atsiradima irgi Musu abu planuoti, tai amziaus skirtumas 4 metai. Man labai patinka. Nei per daug nei per mazai ir pati jauciuos nepervargus, nors viena reik vest i darza, jis serga, kartu ir mazylei bacilu kliuna. Tai va buna visaip, bet dziaugiuos kad ne vienas po kito gime Beje, antra vaika lengviau augint, bent jau man, viskas daugmaz zinoma ir pazistama, nera tiek streso. Sekmes, kaip bebutu vaikucius vistiek be proto mylime, rupinames ir dziaugiames Aš tai nežinau,koks tas skirtumas geriausias Aš nenoriu,kad mano vaikas būtų aukle kitam.Nenoriu,kad parvedinėtų jaunesnią sesę iš darželio.Nenoriu,kad jaustų nuoskaudą,jog mama liepia vestis mažąją sesutę kartu į lauką.Noriu,kad kiekvienas vaikas mano,būtų vaiku Jeigu kada nors ryšiuosi trečiam vaikui,tai galiu pridėt ranką prie širdies ir pasakyt,kad tai bus arba dvynukai (žinoma,jeigu Dievulis atsiūs QUOTE(tori @ 2009 10 28, 20:43) Sveikos Smagu kad viska galima suplanuoti, vaiku atsiradima irgi Na taip - suplanuot gal ir negalima, ne vien nuo mūsų priklauso Aš pati, pamenu, kai jauna bendradarbė kartą pareiškė, kad kai turės vaikų, iškart turės pametinukus, labai skeptiškai sureagavau... O namie permąsčiau... Ir įkrito tie pametinukai man į širdį taip, kad po gimdymo iškart buvo jausmas, kad vienas dar pasiliko... Tad sėkmės visoms atrandant savo šeimą ir "išgirstant" į pasaulį norinčius per mus ateiti vaikus
Tarp mano berniukų skirtumas 6metai.
Auginti antrą vaikiuką dabar tikrai paprasta ir lengva,didysis padeda,pažaidžia su mažuoju žodžiu auginame mažylį trise Papildyta: QUOTE(sega @ 2009 10 28, 19:10) Pasisakysiu ir aš Dabar jie dar mažiukai (mažajai tik 5mėn), bet jie JAU žaidžia vienas su kitu- juokinasi, šnekinasi, didysis "cirkus" mažajai rodo, o ta krykščia, kasdien vis gražesnių dalykėlių tarpusavy prikrečia... Yra viena labai svarbi taisyklė - pametinukus reikia auginti kaip dvynukus. ir jei reikia kuriam nors palaukti, pakentėti - tai daro mažoji, ją išmokinti lengviau, nei versti staiga prisitaikyti ir įpročius pakeisti didįjį. Ne kartą esu paguldžiusi mažąją, kad ir verkiančią, kad paimčiau upa prašantį didįjį. Dar vienas dalykas - mūsų pametinukai labai pravertė tėčiui tapti TIKRU TĖČIU Tad mano patarimas būtų - pametinukus susiplanuot TIK pasirašius sutartį su tėčiu dėl lygiavertės priežiūros (pageidautina patvirtinti ir notariškai) Jo sunku auginti pametinukus
o niekas nepagalvojat,kaip patogiau darbo atžvilgiu
QUOTE(Širšiukė @ 2009 10 29, 10:55) o niekas nepagalvojat,kaip patogiau darbo atžvilgiu koks skirtumas, ką pagalvos darbdavys čia pirmenybė šeimai teikiama tik tai aišku, kad į vežias tai sunku bus įeiti
Pas mus tarp mergyciu skirtumas 2.5 metu.
QUOTE(Isila @ 2009 10 19, 11:34) tarp mano vaikų amžiaus skirtumas 3m ir 2mėn. Pats tas. mažesnio nei 3 vargu ar tikrai norėčiau, bet nenorėčiau ir didesnio nei 5 m. tada mano nuomone nieko nėra bendra tarp vaikų. Nesutinku QUOTE(Širšiukė @ 2009 10 29, 12:55) o niekas nepagalvojat,kaip patogiau darbo atžvilgiu Mums tai buvo vienas iš argumentų turėti pametinukus, nes dirbu tokį nelaimingą darbą, kur sunku ir man atostogų išeiti, ir mane išleisti
Kai gime sunelis, sakiau kad artimiausi laiku vaikiuku tikrai neplanuosiu
o po metu pasijutau vel nescia, labai bijojau mazo vaiku amziaus skyrtumo, ypac del to kad pirmagimis buvo tikras naktinis verksniukas Antro beja neplanuoto sulaukem po 3 metu Ir dabar matau, kai mano vaikai kartu zaidzia O neseniai pareiske kad dar nori dveju broliuku QUOTE(Lavrynka @ 2009 10 29, 14:20) labas/antra vaikeli pagimdziau po dideles pertraukos.mrgytei 6 men.Turiu visas galimybes grizt i darba,bet apie tai visai negalvoju.ir taip gerai jauciuosi.3 metus tikrai nedirbsiu-kas tas darbas pries vaikus QUOTE(mari73 @ 2009 10 29, 19:48) labas/antra vaikeli pagimdziau po dideles pertraukos.mrgytei 6 men.Turiu visas galimybes grizt i darba,bet apie tai visai negalvoju.ir taip gerai jauciuosi.3 metus tikrai nedirbsiu-kas tas darbas pries vaikus Tiesa pasakius maniau , kad ir man nublanko visai darbas prieš motinystė , bet kai paskambino šiandien iš darbo konsultacijos mano , tai tokia pakiležėta jaučiaus |