Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikų amžiaus skirtumas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
kzuzia
norėčiau paklausti, kada jus ryžotės antram vaikui, ar sunku auginti mažylius kai skirtumas tik 1,5 metų. Mano mažylei dabar vos 5mėn., maitinu pati, vyras jau nori kito vaikelio, šiaip kitomis aplinkybėmis aš netgi negalvočiau ir palaukčiau 2 metus, bet mus mūsų amžius jau, jeigu galima taip pasakyti spaudžia, vyrui 34, man 29, nesinori, kai vaikai pradės lankyti mokyklą su lazdelė eiti į susirinkimus 4u.gif .
patarkite kas turi patirtės blush2.gif
Shatura
QUOTE(kzuzia @ 2009 10 16, 16:52)
norėčiau paklausti, kada jus ryžotės antram vaikui, ar sunku auginti mažylius kai skirtumas tik 1,5 metų. Mano mažylei dabar vos 5mėn., maitinu pati, vyras jau nori kito vaikelio, šiaip kitomis aplinkybėmis aš netgi negalvočiau ir palaukčiau 2 metus, bet mus mūsų amžius jau, jeigu galima taip pasakyti spaudžia, vyrui 34, man 29, nesinori, kai vaikai pradės lankyti mokyklą su lazdelė eiti į susirinkimus  4u.gif .
*

Kodel jus save taip nurasot? kas nutiks, jei gimdysit antra 35 metu? arba 32? Prie ko cia lazdele? jei vaikai vidutiniskai lanko mokykla iki 18-19 metu, tai jums tada bus 47-48 metai tik. Ar cia jau skaitosi senatve? g.gif Pats jegu zydejimas
kzuzia
QUOTE(Shatura @ 2009 10 16, 16:13)
Kodel jus save taip nurasot? kas nutiks, jei gimdysit antra 35 metu? arba 32? Prie ko cia lazdele? jei vaikai vidutiniskai lanko mokykla iki 18-19 metu, tai jums tada bus 47-48 metai tik. Ar cia jau skaitosi senatve?  g.gif  Pats jegu zydejimas
*

Tai ne senatvė, bet norisi vaikus užauginti ir sau pagyventi pakeliauti, o kai 50 metų o vaikui tik 18, tai juo reikia rūpintis, taupyti mokslui, drabužiams ir t.t...
neriukas
norėčiau paklausti, kada jus ryžotės antram vaikui, ar sunku auginti mažylius kai skirtumas tik 1,5 metų. Mano mažylei dabar vos 5mėn., maitinu pati, vyras jau nori kito vaikelio, šiaip kitomis aplinkybėmis aš netgi negalvočiau ir palaukčiau 2 metus, bet mus mūsų amžius jau, jeigu galima taip pasakyti spaudžia, vyrui 34, man 29, nesinori, kai vaikai pradės lankyti mokyklą su lazdelė eiti į susirinkimus  4u.gif .
*

tarp mano mergyčių skirtumas 1 m ir 8 mėn smile.gif pasakysiu kad tikrai yra ką veikt rolleyes.gif atrodo mažoji dar nelabai dėmesio reikalauja ir turėtų būt nesunku, bet kol pamaitini, pasimankštini, visi prausimosi ritualai ir t.t., o tuo metu didžioji dėmesio reikalauja, tai valgyt tai sysiuko, tai dar ką sugalvoja, neskaitant to, kad kol maitini mažąją, tai ir namus sugeba aukštyn kojom apverst doh.gif bet aš laiminga turėdama jas abi wub.gif
miix
Tarp mano vaiku 6 metu ir 8 menesiu skirtumas bigsmile.gif Pripazistu, kad kai mazesnis amziaus skirtumas tarp vaiku jiems smagiau kartu augti, bet po sunelio gimimo man nesinorejo iskart susilaukti antro vaikelio. Pailsejau, atsigavau, pasidziaugiau savo vyresneliu ir tada jau susimastem su vyru, kad reiktu dar vieno leliaus. 4u.gif Dabar turim dukryte wub.gif Ir tikrai lengvai susitrvarkau su vaikiukais. Sunus jau pakankamai savarankiskas, todel galiu daugiau demesio skirti mazylei 4u.gif O jei abu butu mazi, tai nezinau kaip isiveikciau g.gif
citroen
*

Nu paskaiciau ir net sumustinis uzstrigo lotuliukas.gif , mano vyrui 41, man 35, tai pagal jumis mums jau tik anukus dabot lotuliukas.gif ? Esme ne kalendorinese metuose, o tuose, kurios pats savyje jauti thumbup.gif Pvz.man - 25 ir ne viena diena daugiau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .
Ir dar man akyse stovi puseseres maza dukryte, kuiriai bunant 1 metu 2 menesiu, gime broliukas, ir kai mazasis klykia, pusesere bega jo maitinti, o "dicke" jau ir kosyte buvo susiruosusi valgyt, tai ji sedi varsele, taip graudziai ziuri i ta pilna koses lekste, ir tyliai verkia verysad.gif
Papildyta:
Tarp mano vaiku 12 metu skirtumas ir tai labai gerai thumbup.gif Ir dickis pasidziauge vaikyste pilnumoje ir mazoji dabar visu triju seimos nariu lepinama ir myluojama wub.gif
Isila
tarp mano vaikų amžiaus skirtumas 3m ir 2mėn. Pats tas. mažesnio nei 3 vargu ar tikrai norėčiau, bet nenorėčiau ir didesnio nei 5 m. tada mano nuomone nieko nėra bendra tarp vaikų.
ŽanetaKava
*

Kaip gime mano pirmagime mums su vyru buvo 19 metu.Kai pradejo lankyti mokykla tevu susirikimuose jauciausi kaip vaikas ,o viena karta stovejau koridoriuje laukdama mokytojos ir buvau apkalbeta nauja mokyne doh.gif biggrin.gif .Nesiskundziu mes su dukra kaip drauges visai smagu ir jai ir man .Dabar man 39 metai ir mes susedam kavos pagerti apie bernus pasisneketi nuo tevo visokiu paslapciu blush2.gif biggrin.gif Kaip pradejau lauktis pagrandukes man buvo 38 metai ,dar tevui buvau nepasigyrus o didzioji jau suprato kame reikalas ir labai dziaugesi lotuliukas.gif Kai laukiausi dycke buvo mano vienintele pagalbinike o kai gime mazoji labai myli ja.O mes dar nesijauciam pensininkais schmoll.gif mes jau prisiatostogave ,po klubus prisivaikscioja , aisku siuos metus turesim patupeti , bet kitais vel galesim visur kartu vykti thumbup.gif Taigi tarp musu pupu 19 metu skirtumas thumbup.gif
Papildyta:
*

Kaip gime mano pirmagime mums su vyru buvo 19 metu.Kai pradejo lankyti mokykla tevu susirikimuose jauciausi kaip vaikas ,o viena karta stovejau koridoriuje laukdama mokytojos ir buvau apkalbeta nauja mokyne doh.gif biggrin.gif .Nesiskundziu mes su dukra kaip drauges visai smagu ir jai ir man .Dabar man 39 metai ir mes susedam kavos pagerti apie bernus pasisneketi nuo tevo visokiu paslapciu blush2.gif biggrin.gif Kaip pradejau lauktis pagrandukes man buvo 38 metai ,dar tevui buvau nepasigyrus o didzioji jau suprato kame reikalas ir labai dziaugesi lotuliukas.gif Kai laukiausi dycke buvo mano vienintele pagalbinike o kai gime mazoji labai myli ja.O mes dar nesijauciam pensininkais schmoll.gif mes jau prisiatostogave ,po klubus prisivaikscioja , aisku siuos metus turesim patupeti , bet kitais vel galesim visur kartu vykti thumbup.gif Taigi tarp musu pupu 19 metu skirtumas thumbup.gif
artita
QUOTE(neriukas @ 2009 10 16, 19:07)
tarp mano mergyčių skirtumas 1 m ir 8 mėn smile.gif  pasakysiu kad tikrai yra ką veikt rolleyes.gif  atrodo mažoji dar nelabai dėmesio reikalauja ir turėtų būt nesunku, bet kol pamaitini, pasimankštini, visi prausimosi ritualai ir t.t., o tuo metu didžioji dėmesio reikalauja, tai valgyt tai sysiuko, tai dar ką sugalvoja, neskaitant to, kad kol maitini mažąją, tai ir namus sugeba aukštyn kojom apverst doh.gif bet aš laiminga turėdama jas abi  wub.gif
*

pilnai pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
veikt yra ką...bet kol laukiausi viską išsivaizdavau sudėtingiau...bet kol kas nėra taip sunku, kaip atrodė...aišku laikas jau suplanuotas, po namus nežinau kiek km įsuku, ir pavargstu, bet po nakties ir vėl viskas čiki thumbup.gif thumbup.gif
renaciukas66666
mano suneliui neuzilgo metukai ir mane jau kalbina mastyt apie kita vaikuti,tipo tarp vaiku bus mazas amziaus skirtumas tai vaikuciams bus idomiau biggrin.gif bet as tai nezinau,manau kad dar tam nepasiruosus g.gif
Lavrynka
O kiek įvairių nuomonių, įtraukiau šią tema į favorites užsukinėsiu paskaityt , gal padėsit apsisprest lotuliukas.gif
dzigitas
*

kad tik butu noras ir galimybe:mirksiukas: mane mama pagimde kai jai buvo 36,o tevui 41.jie anksti mire ,taip ir nepamate savo anuku verysad.gif .nemanau kad turesite dideli varga,jug vaikai musu ziedai wub.gif
kzuzia
QUOTE(dzigitas @ 2009 10 21, 15:42)
kad tik butu noras ir galimybe:mirksiukas: mane mama pagimde kai jai buvo 36,o tevui 41.jie anksti mire ,taip ir nepamate savo anuku verysad.gif .nemanau kad turesite dideli varga,jug vaikai musu ziedai wub.gif
*

aš irgi to bijau, būtent dabar kai išpopuliarejęs vėžys, o nesinori, kad jauni vaikai liktų be tėvų, nes tėvų pagalba visada reikalinga
jautuke0
Mano sūnelių skirtumas lygiai 5 metai-pats tas mirksiukas.gif
dzigitas
QUOTE(kzuzia @ 2009 10 21, 17:35)
aš  irgi to  bijau, būtent dabar kai išpopuliarejęs vėžys, o nesinori, kad jauni vaikai liktų be tėvų, nes tėvų pagalba visada reikalinga
*

pilnai su jumis sutinku.tevu pagalgos tai tikrai truksta. unsure.gif
Edma
Tarp mano vaikinų skirtumas beveik 11 metų smile.gif Ir tikrai nesiskundžiu - dičkis jau savarankiškas, tad mažiui beveik visas dėmesys gali būti skiriamas. Ir nors man 35-eri, nededu taško ir .... labai noriu mergaitės ax.gif
irusikas
tarp mano leliuku skirtumas lygiai 3 metai be poros savaiciu
Beganti nuotaka
Maniškiai abu jaučio metais gimė. bigsmile.gif mažajai pusė metų, sūnui dvylika bus. Maniau, kad dukrą turėčiau pasigimdyti iki dvidešimt penkerių, kad sena mama nebūčiau... vis tik dukra , kad ir sava... bet moteris. Nesinori būti senai mamai. Bet dėja viskas susiklostė kitaip, nei norėjosi. blush2.gif unsure.gif

Pirmus keturis menesius laikiau savo labai lauktą angelą ant rankų, bet visos foto... tiksliau as jose... norisi palikti, tik mazyle. Gal tai pogimdyvine depresija, bet neturejau kuo dziugauti.

Dabar jau apsipratau mirksiukas.gif
juta2007
QUOTE(Beganti nuotaka @ 2009 10 23, 01:17)
Maniškiai abu jaučio metais gimė. bigsmile.gif  mažajai pusė metų, sūnui dvylika bus. Maniau, kad dukrą turėčiau pasigimdyti iki dvidešimt penkerių, kad sena mama nebūčiau... vis tik dukra , kad ir sava... bet moteris. Nesinori būti senai mamai. Bet dėja viskas susiklostė kitaip, nei norėjosi. blush2.gif  unsure.gif

Pirmus keturis menesius laikiau savo labai lauktą angelą ant rankų, bet visos foto... tiksliau as jose... norisi palikti, tik mazyle. Gal tai pogimdyvine depresija, bet neturejau kuo dziugauti.

Dabar jau apsipratau mirksiukas.gif
*

Vaikui nesvarbu kokia mama vizualiai- svarbiausia, kad rūpestinga ir mylinti smile.gif
jurgitaki
labai gera tema 4u.gif

as manau, kad svarbiausia, kaip pati jautiesi, - jei labai svarbi aplinkiniu nuomone, tada zinoma, geriau gimdyti jaunesnei, kad neduokdie neisgirstum, kaip kas nors mociute pavadina.. doh.gif

o is tiesu cia matyt vieno atsakymo nera.. tevu sveikata gali suslubuoti ir jaunystej, kartais tam nereik ir senatves laukt, o vaikai gali sutarti arba nesutarti nepriklausomai nuo juos skiriancio amziaus - va tarp musus su sese beveik 10m. skirtumas, o nuo mazens puikiai sutariam thumbup.gif del lengvumo auginti irgi - cia jau nuo kokios lentyneles vaikai bus, - ramus ar neramus, kokia situacija seimoj - ar yra kam padeti auginti, ar teks auginti vienai..

va as kol buvau nestuke.gif maniau, kad iskart ir kito lauksiuos, o dabar jau palakscius paskui savo mazaja mastau, kaip cia butu, jei dar vienas maziukas butu rolleyes.gif

zodziu, labai jau cia viskas reliatyvu tongue.gif
candy-candy
Tarp musu paneliu skirtumas 5 metai ir as labai patenkinta thumbup.gif kol vyresnei nesukako 3 metukai apie 2 vaika net pagalvot negalejau, visiem sakiau, kad ne ne, o po to kazkaip savaime tas noras atsirado antro vaiko ir vyresnioji labai jau seses norejo smile.gif o kad vienas vaikas seimoj butu niekada nenorejau...
Del sunkumo, tai nera labai sunku, nes mazoji rami, vyresne eina i darzeli, pasiilgsta seses, gryzta jos abi pasikalba biggrin.gif
LUZ
Tarp musu dukru beveik 8 metai skirtumas.
Atsidziaugem ir demesi skyrem didziajai, vis manem, kad mums ir vienos uzteks. Bet paaugusi dukrele labai jau intensyviai prasesi sesytes. Ir patiems jau vel norejosi antro leliuko rolleyes.gif
Dabar visai nesunku, didzioji labai myli mazyle - nubuciuota, numyluota wub.gif
EimaV
Nesiryžčiau gimdyti jei skirtumas tarp vaikų būtų metai, du ar trys. Auginu sūnų ir dvi dukras. Sūnui 12, pirmai dukrai 7 metai, o mažylei 4 mėn. skirtumas tarp vaikų pakankamai didelis, bet užtai vyresnieji daug padeda, supranta kad aš būnu pavargus, duoda pailsėti ir pamiegoti kartu su mažyle.
Bet žaviuosi mamom, kurios ryžtasi gimdyti antrą be pertraukos.
Burka
QUOTE(artita @ 2009 10 19, 16:23)
pilnai pritariu  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
veikt yra ką...bet kol laukiausi viską išsivaizdavau sudėtingiau...bet kol kas nėra taip sunku, kaip atrodė...aišku laikas jau suplanuotas, po namus nežinau kiek km įsuku, ir pavargstu, bet po nakties ir vėl viskas čiki  thumbup.gif  thumbup.gif
*

tongue.gif
Na,pas mus per 5 metus 4 vaikai tongue.gif namie atrodo istisas begimas,bet kai gaunu koki pusvalanduka poilsio,pradedu vel jieskot to "begimo",veiklos su vaikais 4u.gif pailsiu su kava SM sededama biggrin.gif
Lavrynka
QUOTE(Burka @ 2009 10 23, 20:38)
tongue.gif
Na,pas mus per 5 metus 4 vaikai tongue.gif namie atrodo istisas begimas,bet kai gaunu koki pusvalanduka poilsio,pradedu vel jieskot to "begimo",veiklos su vaikais 4u.gif pailsiu su kava SM sededama biggrin.gif
*

Oho kokia graži šeimyna, ir viską spėjat tai šaunu, reikės gal iš jūsų imt pavyzdį mirksiukas.gif
matukoniene
musiskiu 4m skirtumas,manau pats tas thumbup.gif
kristinka:)
tarp mano vaikų 5 metų skirtumas smile.gif pats tas thumbup.gif didysis padeda labai, prižiūri sesę wub.gif
Deep pink
Reik labai susidelioti pririotitetus,+ ir -,fainai butu pagalbininka,didesni vaika turet ir tada pagranduka daryt,bet nenoriu is saves atimti dziaugsmo ir matyti,kaip 2 pipirai tampo vienas kitam uz skvernu,o uz sekundes graziai zaidzia vienas su kitu.Dickiai jau taip bendfrauti nebegali..
dre
Tarp mano vaikuciu 8 metai skirtumas ax.gif .Galvojau,kad turesiu tik viena,bet taip gavosi ,kad turiu antra vyra 4u.gif .Tai dabar turiu ir suneli wub.gif .
laurrencja
1,9metai skirtumas tarp vaiku. Pradzioj sunkoka buvo, bet jau apsipratau. Sunkiausia tai, kad vyresniajam mazai demesio skiriu, bet guodziuosi tuo, kad kai dukryte paaugs, abu kartu zais smile.gif
mari73
tarp mano vaiku skirtumas 17metu.taigi abudu kartus jauciuosi lyg turedama po viena.dabar auginu 6men.dukryte.vaikam aisku nera gerai.didysis i mazaja ziuri kaip i zaisla.kazko dar nesuvokia,kad tai didelis dziaugsmas ir gal didele atrama,galbut,net paguoda ateiciai.siaip manau,skirtumas tarp vaiku turetu buti ne daugiau 3metai.bet isivaizduoju kaip sunku augint du mazylius.noreciau tureti dar vaiku,tik nezinau kaip su laiku-man jau 36.o vaikiukus moku augint tik po viena-taip man atrodo je labiau ismyluoti. 4u.gif
linosska
blush2.gif Tarp musu berniuku skirtumas 2m 8 men.
salamandra07
Tarp mano vaikų skirtumai nemaži tarp dukrų 6 metai . Ir štai mažylis - vyresniąjai 15, kitai 9, o mažiukui 2 mėnesiai. Ir visai man taip gerai thumbup.gif , tik ma-ojo truputį gaila, kad neturės žaidimų draugo, nes ketvirto jau nebus... Neįsivaizduoju kaip augint pametinukus, toms mamoms reikia paminklus statyti. Nors lauktas ir mylimas, bet net negaliu pagalvot kad dar norėčiau, nors aišku praeis kokie penki metai ir vėl pradėsiu į vežimėlius ir nestuke.gif dairytis.
Renatazal
sveikos tarp mano pirmu vaiku pusantru metuku skirtumas,tai jiem linksma apiem namuose kartu zaidzia,o trecia pasigimdziau po penkiu metu clap_1.gif
Lavrynka
QUOTE(Renatazal @ 2009 10 27, 22:58)
sveikos tarp mano pirmu vaiku pusantru metuku skirtumas,tai jiem linksma apiem namuose kartu zaidzia,o trecia pasigimdziau po penkiu metu  clap_1.gif
*

Ir kaip viskas ciki? nes va butent toks mano planas chuliganas bet bijau kad per sunku blush2.gif
ŽanetaKava
QUOTE(mari73 @ 2009 10 27, 20:38)
tarp mano vaiku skirtumas 17metu.taigi abudu kartus jauciuosi lyg turedama po  viena.dabar auginu 6men.dukryte.vaikam aisku nera gerai.didysis i mazaja ziuri kaip i zaisla.kazko dar nesuvokia,kad tai didelis dziaugsmas ir gal didele atrama,galbut,net paguoda ateiciai.siaip manau,skirtumas tarp vaiku turetu buti ne daugiau 3metai.bet isivaizduoju kaip sunku augint du mazylius.noreciau tureti dar vaiku,tik nezinau kaip su laiku-man jau 36.o vaikiukus moku augint tik po viena-taip man atrodo je labiau ismyluoti. 4u.gif
*

Tarp mano mergaiciu 19 metu skirtumas , gal kas pagalvos kad mes su vyru isprotejom ,bet jus neisivaizduojat koks dziaugsmas dabar musu seimoje biggrin.gif Dukra atlekia po paskaitu ,paima ant ranku ...myluoja ,buciuoja, vyras atlekia po darbu taip pat myluoja biggrin.gif Niekada nebuciau pagalvojusi kad man taip bus ir planuose nebuvo kai buvau jaunesne.Bet atejo tikriausiai tas metas kai noras nugalejo blush2.gif ir turim dabar zuikeli .Taigi manes jau nestebina didelis vaiku skirtumas ,manau kada vaikelis gime ,tada ir gerai biggrin.gif Svarbiausiai kad butu meile seimoje biggrin.gif
sega
Pasisakysiu ir aš smile.gif. Tarp mūsų mažylių - 1m. ir 1mėn. skirtumas. Taip suplanavom, nes mum irgi atrodė, kad 31 m. jau daug rolleyes.gif . Jei ne didžiulė tėčio pagalba, būtų buvę labai sunku mažuosius augint... T.y. būčiau negalėjusi nieko kito daryt, išskyrus sukimąsi apie vaikus ir tai kažin ar būčiau sugebėjus juos abu kaip reikia ir kaip norisi aprūpint... Be to ir seneliai mūsų čia pat, ir gyvenam nuosavame name - tas irgi labai palengvina.
Dabar jie dar mažiukai (mažajai tik 5mėn), bet jie JAU žaidžia vienas su kitu- juokinasi, šnekinasi, didysis "cirkus" mažajai rodo, o ta krykščia, kasdien vis gražesnių dalykėlių tarpusavy prikrečia... smile.gif
Yra viena labai svarbi taisyklė - pametinukus reikia auginti kaip dvynukus. ir jei reikia kuriam nors palaukti, pakentėti - tai daro mažoji, ją išmokinti lengviau, nei versti staiga prisitaikyti ir įpročius pakeisti didįjį. Ne kartą esu paguldžiusi mažąją, kad ir verkiančią, kad paimčiau upa prašantį didįjį. smile.gif
Dar vienas dalykas - mūsų pametinukai labai pravertė tėčiui tapti TIKRU TĖČIU 4u.gif biggrin.gif . Kaip jis pats sako, būtume turėję vieną, tai, aišku, jis tradiciškai vaiką matytų tik po darbų, t.y. labai nedaug ir vaikutis būtų prisirišęs tik prie mamos. O dabar esame tikra skandinaviška šeima - abu visiškai lygiaverčiai auginame mūsų atžalas, keliamės naktimis, keičiam vystyklus, maitinam, einam į lauką ir t.t. (O sumigdžius puolam prie savo darbų iki pusės nakties biggrin.gif )
Tad mano patarimas būtų - pametinukus susiplanuot TIK pasirašius sutartį su tėčiu dėl lygiavertės priežiūros (pageidautina patvirtinti ir notariškai) 4u.gif 4u.gif lotuliukas.gif
tori
Sveikos 4u.gif
Smagu kad viska galima suplanuoti, vaiku atsiradima irgi biggrin.gif
Musu abu planuoti, tai amziaus skirtumas 4 metai. Man labai patinka. Nei per daug nei per mazai ir pati jauciuos nepervargus, nors viena reik vest i darza, jis serga, kartu ir mazylei bacilu kliuna. Tai va buna visaip, bet dziaugiuos kad ne vienas po kito gime bigsmile.gif Reikia truputi atsipust, dar ir i darba 3 metams grizau, neatitrukau visai nuo veiklos, tas dirbanciaia moteriai manau svarbu.
Beje, antra vaika lengviau augint, bent jau man, viskas daugmaz zinoma ir pazistama, nera tiek streso.
Sekmes, kaip bebutu vaikucius vistiek be proto mylime, rupinames ir dziaugiames thumbup.gif
VaiPė
hihihi.gif hihihi.gif Kažkaip skaitydama atkreipiau dėmesį,kad kiekviena mama džiaugiasi savo vaikų amžiaus skirtumu,rašydama pats tas.Ir manau natūralu,nes niekada nežinai,kaip būtų jeigu augintum vaikiukus kitokiu amžiaus skirtumu.Užtat ir atrodo,kad taip yra geriausia rolleyes.gif

Aš tai nežinau,koks tas skirtumas geriausias biggrin.gif Žinoma mamai geresnis didesnis,bet vaikams manau tikrai geriau augt kuom mažesniu skirtumu tongue.gif

Aš nenoriu,kad mano vaikas būtų aukle kitam.Nenoriu,kad parvedinėtų jaunesnią sesę iš darželio.Nenoriu,kad jaustų nuoskaudą,jog mama liepia vestis mažąją sesutę kartu į lauką.Noriu,kad kiekvienas vaikas mano,būtų vaiku 4u.gif

Jeigu kada nors ryšiuosi trečiam vaikui,tai galiu pridėt ranką prie širdies ir pasakyt,kad tai bus arba dvynukai (žinoma,jeigu Dievulis atsiūs biggrin.gif ),arba pametinukai 4u.gif
sega
QUOTE(tori @ 2009 10 28, 20:43)
Sveikos 4u.gif
Smagu kad viska galima suplanuoti, vaiku atsiradima irgi biggrin.gif

Na taip - suplanuot gal ir negalima, ne vien nuo mūsų priklauso mirksiukas.gif , bet planuot, norėt, svajot- tai laisvai. Ir gali būt, kad "pataikysi" į Dievo planą biggrin.gif

Aš pati, pamenu, kai jauna bendradarbė kartą pareiškė, kad kai turės vaikų, iškart turės pametinukus, labai skeptiškai sureagavau... O namie permąsčiau... Ir įkrito tie pametinukai man į širdį taip, kad po gimdymo iškart buvo jausmas, kad vienas dar pasiliko... lotuliukas.gif

Tad sėkmės visoms atrandant savo šeimą ir "išgirstant" į pasaulį norinčius per mus ateiti vaikus smile.gif
rimmka
Tarp mano berniukų skirtumas 6metai.
Auginti antrą vaikiuką dabar tikrai paprasta ir lengva,didysis padeda,pažaidžia su mažuoju žodžiu auginame mažylį trise smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sega @ 2009 10 28, 19:10)
Pasisakysiu ir aš smile.gif. Tarp mūsų mažylių - 1m. ir 1mėn. skirtumas. Taip suplanavom, nes mum irgi atrodė, kad 31 m. jau daug  rolleyes.gif  . Jei ne didžiulė tėčio pagalba, būtų buvę labai sunku mažuosius augint... T.y. būčiau negalėjusi nieko kito daryt, išskyrus sukimąsi apie vaikus ir tai kažin ar būčiau sugebėjus juos abu kaip reikia ir kaip norisi aprūpint... Be to ir seneliai mūsų čia pat, ir gyvenam nuosavame name - tas irgi labai palengvina.
Dabar jie dar mažiukai (mažajai tik 5mėn), bet jie JAU žaidžia vienas su kitu- juokinasi, šnekinasi, didysis "cirkus" mažajai rodo, o ta krykščia, kasdien vis gražesnių dalykėlių tarpusavy prikrečia... smile.gif
Yra viena labai svarbi taisyklė - pametinukus reikia auginti kaip dvynukus. ir jei reikia kuriam nors palaukti, pakentėti - tai daro mažoji, ją išmokinti lengviau, nei versti staiga prisitaikyti ir įpročius pakeisti didįjį. Ne kartą esu paguldžiusi mažąją, kad ir verkiančią, kad paimčiau upa prašantį didįjį. smile.gif
Dar vienas dalykas - mūsų pametinukai labai pravertė tėčiui tapti TIKRU TĖČIU  4u.gif  biggrin.gif . Kaip jis pats sako, būtume turėję vieną, tai, aišku, jis tradiciškai vaiką matytų tik po darbų, t.y. labai nedaug ir vaikutis būtų prisirišęs tik prie mamos. O dabar esame tikra skandinaviška šeima - abu visiškai lygiaverčiai auginame mūsų atžalas, keliamės naktimis, keičiam vystyklus, maitinam, einam į lauką ir t.t. (O sumigdžius puolam prie savo darbų iki pusės nakties  biggrin.gif )
Tad mano patarimas būtų - pametinukus susiplanuot TIK pasirašius sutartį su tėčiu dėl lygiavertės priežiūros (pageidautina patvirtinti ir notariškai) 4u.gif  4u.gif  lotuliukas.gif
*

Jo sunku auginti pametinukus doh.gif
Širšiukė
o niekas nepagalvojat,kaip patogiau darbo atžvilgiu g.gif man atrodo tokia nesamonė,pasigimdai vieną,na iki 2m paaugini,grįžti į darbą ir vėl po pusmečio metų išeini blink.gif darbdavys nepaglostytų biggrin.gif juk ir pačiai sunku,tik įsivažiuoji ir vėl....tai gal geriau mažas skirtumas tarp vaikų ir jau tada kimbi norm į darbus,arba bent jau koki 5m.
kzuzia
QUOTE(Širšiukė @ 2009 10 29, 10:55)
o niekas nepagalvojat,kaip patogiau darbo atžvilgiu g.gif  man atrodo tokia nesamonė,pasigimdai vieną,na iki 2m paaugini,grįžti į darbą ir vėl po pusmečio metų išeini blink.gif  darbdavys nepaglostytų  biggrin.gif juk ir pačiai sunku,tik įsivažiuoji ir vėl....tai gal geriau mažas skirtumas tarp vaikų ir jau tada kimbi norm į darbus,arba bent jau koki 5m.
*

koks skirtumas, ką pagalvos darbdavys čia pirmenybė šeimai teikiama tik tai aišku, kad į vežias tai sunku bus įeiti
diva3
Pas mus tarp mergyciu skirtumas 2.5 metu. smile.gif
Lavrynka
QUOTE(kzuzia @ 2009 10 29, 11:52)
koks skirtumas, ką pagalvos darbdavys čia pirmenybė šeimai teikiama tik tai aišku, kad į vežias tai sunku bus įeiti
*

O as manau reikia ir apie darba pagalvot, as noriu visose srityse gerai jaustis blush2.gif

Beautiful Life
QUOTE(Isila @ 2009 10 19, 11:34)
tarp mano vaikų amžiaus skirtumas 3m ir 2mėn. Pats tas. mažesnio nei 3 vargu ar tikrai norėčiau, bet nenorėčiau ir didesnio nei 5 m. tada mano nuomone nieko nėra bendra tarp vaikų.
*

Nesutinku schmoll.gif , tarp vyro ir jos sesers 8 metai skirtumo. Bet kiek bendro tarp jų bigsmile.gif . Jis buvo atsakingas už ja, taip pat kaip ir tėvai dalyvavo jos ugdyme. Jis jaučia didžiulį atsaką už ja wub.gif , nors jai dabar 21m, ji visą laiką klausia jo nuomonės(dažniausiai pasielgia taip kaip jis pataria). Tuo tarpu draugu šeimoje skirtumas tarp vaiku 3 metai. Gyvena kaip šuo su kate doh.gif , baisu žiūrėti verysad.gif . Manau, viskas priklauso nuo tėvų, kaip jie elgsis su vaikais: ar nustums vyresnelį į šalį, ar leis jam pilnavertiškai ir savanoriškai dalyvauti jaunėlio auklėjime mirksiukas.gif
sega
QUOTE(Širšiukė @ 2009 10 29, 12:55)
o niekas nepagalvojat,kaip patogiau darbo atžvilgiu g.gif  man atrodo tokia nesamonė,pasigimdai vieną,na iki 2m paaugini,grįžti į darbą ir vėl po pusmečio metų išeini blink.gif  darbdavys nepaglostytų  biggrin.gif juk ir pačiai sunku,tik įsivažiuoji ir vėl....tai gal geriau mažas skirtumas tarp vaikų ir jau tada kimbi norm į darbus,arba bent jau koki 5m.
*

Mums tai buvo vienas iš argumentų turėti pametinukus, nes dirbu tokį nelaimingą darbą, kur sunku ir man atostogų išeiti, ir mane išleisti doh.gif , o vaikų tai norisi (ir reikia).. blush2.gif Tad, manau, tokiu atveju geriau vienu kartu, tuo labiau, kad man ne 4, o 3 metai pertrauka gaunas...

liseklis
Kai gime sunelis, sakiau kad artimiausi laiku vaikiuku tikrai neplanuosiu schmoll.gif
o po metu pasijutau vel nescia, labai bijojau mazo vaiku amziaus skyrtumo, ypac del to kad pirmagimis buvo tikras naktinis verksniukas smile.gif Bet isejo kaip isejo vaika praradau 5sav.
Antro beja neplanuoto sulaukem po 3 metu
Ir dabar matau, kai mano vaikai kartu zaidzia wub.gif , o jai labai reikia tai mano "didelis vyrukas" ir pagelbeja mamytei biggrin.gif

O neseniai pareiske kad dar nori dveju broliuku lotuliukas.gif Be tai turetu buti netyciukai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
mari73
QUOTE(Lavrynka @ 2009 10 29, 14:20)
O as manau reikia ir apie darba pagalvot, as noriu visose srityse gerai jaustis  blush2.gif
*

labas/antra vaikeli pagimdziau po dideles pertraukos.mrgytei 6 men.Turiu visas galimybes grizt i darba,bet apie tai visai negalvoju.ir taip gerai jauciuosi.3 metus tikrai nedirbsiu-kas tas darbas pries vaikus 4u.gif gal taip galvoju,kad jau nesu tokia jauna.Kazkaip karjera man visai nublanko pries motinyste 4u.gif ar dar kas taip mastot,gal cia as viena tokia''super mama''. biggrin.gif
Lavrynka
QUOTE(mari73 @ 2009 10 29, 19:48)
labas/antra vaikeli pagimdziau po dideles pertraukos.mrgytei 6 men.Turiu visas galimybes grizt i darba,bet apie tai visai negalvoju.ir taip gerai jauciuosi.3 metus tikrai nedirbsiu-kas tas darbas pries vaikus 4u.gif gal taip galvoju,kad jau nesu tokia jauna.Kazkaip karjera man visai nublanko pries motinyste 4u.gif ar dar kas taip mastot,gal cia as viena tokia''super mama''. biggrin.gif
*

Tiesa pasakius maniau , kad ir man nublanko visai darbas prieš motinystė , bet kai paskambino šiandien iš darbo konsultacijos mano , tai tokia pakiležėta jaučiaus blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.