Nepritariui, tam kad pametinukai gerai, nieko panašaus ir vaikai tarpusavyje pešasi, ir mamai siaubingas vargas.
Pritariu Liusii, kadangi tarp mano kūdikučių 10 metų skirtumas. Mažasis gimė, kai broliui buvo 10 metų. Jie nuo pirmų dienų puikiai sutarė, niekad nebuvo pykčių, kad brolis skriaudžia ar kažko neduoda, ar neleidžia ir atvirkščiai dičkis niekad nepriekaištavo dėl mažojo brolio atsiradimo
Nepritariui, tam kad pametinukai gerai, nieko panašaus ir vaikai tarpusavyje pešasi, ir mamai siaubingas vargas.
O aš manau, kad geriausio amžiaus skirtumo nėra..Vieniem gerai mažas skirtumas, kitiems didesnis skirtumas..ir visos savotiškai teisios..Pametinukus auginti sunku mamoms, bet vaikiukams beveik vienodo amžiaus augti yra smagu..Kai didenis skirtumas, tai mamytės susilaukia pagalbos iš vyresnėlių..irgi labai gerai..ir padeda..ir šiaip gali jau daugiau dėmesio skirti mažesniąjam, nes dičkiai jau kitokio dėmesio reikalauja..nereikia aplink juos tupinėti..Todėl tikrai manau, kad geriausio skirtumo nėra..Ir kiekvienas renkasi tai kas jam priimtina ir patogu..
Tarp mano vaikų skirtumas 2,7 metų..Esu patenkinta..Kitokio amžiaus skirtumo atrodo net nenorėčiau.. QUOTE(Salne @ 2008 03 16, 17:53) O aš manau, kad geriausio amžiaus skirtumo nėra..Vieniem gerai mažas skirtumas, kitiems didesnis skirtumas..ir visos savotiškai teisios.. Aš visada norėjau,kad tarp vaikų būtų 3-4 metai skirtumo,bet dabar labai džiaugiuosi,kai tarp maniškių skirtumas-8 metai.
manau, kad tarp vaiku skirtumas kuo mazesnis tuo geriau... bent jau veliau
tarp musu su sese 9 metai... tai bent jau kol kas, kol ji dar neturi seimos, nera seserisko rysio, bendru temu QUOTE(Jolančike @ 2008 03 17, 20:09) mus irgi kankina tokios problemos pas mane visi 3 vaikai yra kaip ir pametinukai, bet zinokit tikrai ne nuo metu skirtumo priklauso bendraus vaikai ar ne. Sunutis jau su charakteriu nuo pat mazens...nei viena is sesiu kaip drauge nedomina.
manau triju metu skirtumas pats tas
man tai labai patinka skirtumas tarp maniskiu 1.4m.sutaria gan gerai abu,aisku buna pasimusa,bet mazoji visada beveik dickiui i kaulus duoda
Mano vyresniui 6-ri o mazylei tik 3 men ir labai esam patenkinti tokiu tarpu,nei pavydo scenu tikras mano padejejas...
Man atrodo geriausia pametinukai, smagiau vaikams dviese augti
Na tarp mano vaiku 4 metu skirtumas visai neblogai, sutaria abu, tik mano panele vis klausia brolio ar jis nenori but sese, o ne brolis QUOTE(acura_maniake @ 2008 03 26, 15:07) man tai labai patinka skirtumas tarp maniskiu 1.4m.sutaria gan gerai abu,aisku buna pasimusa,bet mazoji visada beveik dickiui i kaulus duoda Nu saunuoliai kad pasiryze tiek vaiku augint. Pas mane tarp pirmuju 2 metai skirtumas, visko buna ir mustyniu ir graziai sutaria, o dabar gimus mazai sesutei, tai abu labai myli.Cia turbut nera jokio skirumo koks amziaus skirtumas, priklauso nuo paciu vaiku.
saunuoles mamytes
tarp maniskiu 8 metai skirtumas, susivelinom tikrai
Na tarp maniškių visų diena į dieną po 2,5 metų ir 5 metai skirtumas. Sutaria visi, mergaitės turi savo žaidimus, kartu visur, viena kitą užstoja, nors ir nepasidalina kuo nors.
Tarp vyresnėlės dukters ir sūnaus 2 metų tarpelis,o tarp sūnaus ir mažosios 3 metų skirtumas.Sesės nėra labai artimos ir metų skitumas ir tai kad vyresnėlė šeštoje klasėje išvažiavo mokytis į gimnaziją prisidėjo prie dalinio santykių atšalimo.Namo gryždavo savaitgaliais ir kiti interesai buvo.
Tarp mano vaiku 7 m.skirtumas
Tarp mano berniuku- nepilnu dvieju metu skirtumas.Man tai atrode idealus variantas.Kai buvo leliukai, buvo lengviau auginti du, negu viena.Paauge buvo neishskiriami.Dabar beveik suauge, tai labai geri draugai, bet kiekvienas savo draugus ir reikalus turi..
tarp mano vaiku skirtumas 2 metai be 20 dienu
QUOTE(Persika @ 2008 03 24, 11:29) Tarp mano paneliu 3 metai skirtumas.Sunku nuo pat pradziu buvo,toliau baisiau darosi,nes labai pykstasi.Gaila pirmosios kuri turejo uzaugt vos gimus sesei,nors jai tik po 2 men.turejo sueit 3 metukai."Viska daryk pati,nes jau tu didele,o sese maziuke" taip tesias jau 4 metus.
na mano manymu tarp vaiku neturetu but didelis skirtumas
5 metu skirtumas ir tikrai gaila didziosios nes kai mazyle gime si turejo "suaugti"....
oi nematau problemos tarp amziaus skirtumo va man problema - neturiu su kuo |"pasidaryti" antro.
Na pas mus su broliu skirtumas 4,5m bet mama sake problemu nebuvo jokiu.....
tarp mano visų vaikų skirtumas apie keturi metai. man toks skirtumas atrodė pats tinkamiausias. Vaikai (kol kas du) visai neblogai sutaria. Visgi idealiausias skirtumas man atrodo trys metai - ir mama nepervargsta, ir vaikai turėtų gerai sutarti. Nors ne viskas nuo amžiaus priklauso. Štai tarp mano vyriausio ir jauniausio brolių yra 16 metų skirtumas, bet jie sutaria kuo puikiausiai.
mano vaiku skirtumas 2 metai ir 2 men.dar ir drabuziai vienam nuo kito lieka nes berniukai ilgai nereikiai kaupti
Nera nei geraiusio skirtumo, nei blogiausio. Yra kaip yra.
Visada galvojau kad turėtų būti kuo mažesnis metų skirtumas, bet dabar būdama mama supratau, kad tai nėra rodiklis draugystei, nesutarimams............
Bet vistiek, kokių 10-15m. skirtumas yra daug
Mano broliai abu už mane vyresni,vienas 8metus.,kitas 11 metų...labai sutardavau su tuo,kuris buvo 8 metus vyresnis,tai buvo
Mano dukrai 8m,o sūnui 8 mėnesiukai
Tarp maniskiu 2 metai skirtumas ir manau, kad jis labai optimalus.
Tarp mano vaikų 9 metų skirtumas, tai atsidžiaugt negaliu, kad vyresnioji džiaugiasi ir myli mažajį. O kažkada galvojau kad tarp mano vaikų bus 2-3 metų skirtumas:)
mano sūnaus brolis (netikras) į tėvus tiktų... bet bendrauja visai fainai
koks skirtumas bus, taip ir gerai. pliusų bt kokiam amžiuj yra
Koks geriausias amžiaus skirtumas? Čia kaip pažiūrėsi, jei iš tėvų pusės, geriau didelis (10 m. ir daugiau), kai vyresniojo jau nebereikia už rankos vedžioti, reikalui esant jis gali mažiuką pažiūrėti, o vaikams, aš manau, geriau, kai jie yra panašaus amžiaus (max. 2-3 m. skirtumas). Aš pati turiu 10 m. jaunesnę seserį. Dabar jau nebesijaučia metų skirtumo, bet vaikystėje žinoma pavydėjau draugėms, turinčioms metais kitais jaunesnes ar vyresnes seses.
As manau, kad ir mazas ir didelis amziaus skirtumai turi ir savu minusu ir savu pliusu, svarbiausia, kad vaikuciai augtu ne po viena
O kai kam tai ir vieno per akis-uztenka
Na, aš dar ne mama, bet manau, kad vaikams geriau augti ne po vieną. Pati visuomet norėjau kokiais 5 metais vyresnio brolio, aišku tai nelabai įmanoma. O kad ir dabar, jei mama susilauktų kokio mažojo palikuonies, nesupykčiau. Nežinau, kaip su meile būtų, turbūt reikėtų priprasti ;D
Mes visada nor4jom, kad tarp vaik7 b8t7 3m skirtumas, tai dabar pana6iai ir gausis
QUOTE(linytes @ 2008 06 27, 15:38) aš tai turiu penkiais metais vyresnę sesę. tai vaikystėj viena kitos nekentėm. tėvai mus kažkaip labai priešiškai auklėjo. sesei nuolat kaldavo, kad aš mažesnė, man reik nusileist, man pirmenybė, man skanesni kąsneliai, mane reikia prižiūrėt -- juk aš MAŽESNĖ (tada dar buvo įprasta vyresniems vaikams liept dabot jaunesnius brolius ar seses). O va man -- sesės reikia klausyt, jinai atsakinga, jinai protingesnė, jinai juk VYRESNĖ. tai viena kitą nuolat ėdėm. tik kai suaugom, ėmė sutart daugmaž normaliai. liūdna aišku. manau, kad koks bebūtų skirtumas, nuo tėvų priklauso, kaip vaikai sutars. QUOTE(sena niekšė @ 2008 06 27, 16:56) (tada dar buvo įprasta vyresniems vaikams liept dabot jaunesnius brolius ar seses). O va man -- sesės reikia klausyt, jinai atsakinga, jinai protingesnė, jinai juk VYRESNĖ. tai viena kitą nuolat ėdėm. tik kai suaugom, ėmė sutart daugmaž normaliai. liūdna aišku. manau, kad koks bebūtų skirtumas, nuo tėvų priklauso, kaip vaikai sutars. Kodėl tada buvo įprasta "liept dabot jaunesnius brolius ar seses"? Man niekas neliepė (esu 10 m. vyresnė už savo sesę), tai nuo tėvų priklauso, ar užkrauna savo (tėvų) pareigas vaikams, ar ne. Man niekada neliepdavo vestis sesės, jei aš eidavau su savo draugėmis, bet pati savo noru dažnai eidavau su sese pasivaikščioti, pvz. per vasaros atostogas, kai draugės išsivažinėdavo iš miesto. Bet pykčiai ir peštynės manau visada buvo ir bus, aš savo sesę irgi mėgau paauklėti QUOTE(Tweety @ 2008 06 28, 12:31) Kodėl tada buvo įprasta "liept dabot jaunesnius brolius ar seses"? Man niekas neliepė (esu 10 m. vyresnė už savo sesę), tai nuo tėvų priklauso, ar užkrauna savo (tėvų) pareigas vaikams, ar ne. mūsų giminių ir pažįstamų rate taip buvo įprasta. kitoj temoj skaičiau -- kas parsives pirmoką iš mokyklos, kas jam padarys valgyt? o va mano sesė, kai pradėjo eit į pirmą klasę, gavo oficialias pareigas parsivedinėt mane iš darželio. tokie buvo laikai
mano sunui dabar yra 10 metu , rugpjuti gimdysiu antra vaika. Labai jo laukiu. Jau seniai norejome tureti antra vaika ir sunus prase, bet negalejau pastoti. Jeigu galima butu atsukti laika atgal noreciau, kad tarp mano vaiku butu apie 3-5 metu skirtumas.
QUOTE(jerume @ 2008 07 03, 23:05) mano sunui dabar yra 10 metu , rugpjuti gimdysiu antra vaika. Labai jo laukiu. Jau seniai norejome tureti antra vaika ir sunus prase, bet negalejau pastoti. Jeigu galima butu atsukti laika atgal noreciau, kad tarp mano vaiku butu apie 3-5 metu skirtumas. Ir aš manau, kad toks amžiaus skirtumas būtų geriausias
tarp mano vaiku 16metu skirtumas
Jei viskas gerai,tarp mano kinderiu bus lygiai 8 metai skirtumas. Tiesiog taip isejo. Kas is to, kai tu planuoji, o kazkas is auksciau juokiasi is tavo planu, taip ir gaunasi.... Svarbu, kad aplamai gautusi kas nors
Tarp mūsų vaikučių skirtumas 4 metukai. Ir
Tarp mano mergicku skirtumas 3 metai
Galiu paakyti, kad is pradziu buvo nelengva...Kai gime pirmoji - buvau treciam kurse, o kai maziuke - baiginejau magistrtura...Dar kazkaip spedavau ir dirbti, tiesa puse etato... Bet dabar, vienai jau 6, ruosiasi i mokykla, kitai 3 metukai, irgi jau samoningas vaikas. Tarpusavyje nerealios drauges. Jei viena subaru, tai verkia abi Pagaliau galiu pasakyti, kad esu laiminga mama, o ir rankos jau nesuristos
Atsiprašau kad nurėgliojau ne kur man reikia būti
Tarp sūnų 3 su puse metų. Visai nesujačia, kad yra nors menkas, bet skirtumas. Su sesute jau didesnis skirtumas. Tai jie nalabai ir bendrauja. Gal ūgtels ir tada...
|