juoduke
2011 09 26, 07:16
QUOTE(astor @ 2011 09 24, 06:05) O man įdomu kokius dokumentus ir būtent į kurią istaigą pristatyt kai vienas iš tėvų neteko darbo ir biržoj stovi,o kitas jau seniai stovi su individualia veikla.Mes lankom Kauno miesto rajono darželį,o kiek girdžiu Kauno mieste visai kita tvarka.Gal kas susidūrėt su panašia situacija? na jei stovi abu birzoj, tai is birzos pazymas apie ismokas i soc. paramos skyriu, ten paskaiciuoja jusu visas pajamas, kiek iseina vienam seimos nariui, ir jei nevirsija, tai esat soc.remtina seima, ir visos lengvatos jums priklauso, i darzeli, kompensacijas, maisto paketai ir t.t. nezinau kaip kaune, kainynka tvarkesi cia klaipedoj, tai visas lengvatas gavo
sena pažįstama
2011 09 28, 11:59
Kam pavaldi darzelio buhalterija? Kas skaiciuoja konkretaus vaiko mokesti uz darzeli? Jei yra lengvata vaikui, darzelio buhalterija neapsiziurejo, sumokejome pilna suma, ar galima susigrazinti(perkelti i kita menesi) permoka? Darzelio buhaltere sako, jog ne.  O mes nenorim sutikti, nes cia darzelio buhalteres klaida, kur kreiptis del tiesos?
budvista
2011 09 28, 12:17
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 28, 12:59) Kam pavaldi darzelio buhalterija? Kas skaiciuoja konkretaus vaiko mokesti uz darzeli? Jei yra lengvata vaikui, darzelio buhalterija neapsiziurejo, sumokejome pilna suma, ar galima susigrazinti(perkelti i kita menesi) permoka? Darzelio buhaltere sako, jog ne.  O mes nenorim sutikti, nes cia darzelio buhalteres klaida, kur kreiptis del tiesos? Ką reikškia, kad negalima  Jei jau negali perskaičiuoti atbuline data, tai klaidą turėtų ištaisyti šį mėnesį (kalbu kaip buhalterė), bet Jūsų permoka tikrai neturėtų niekur "nuplaukti)
QUOTE(budvista @ 2011 09 28, 13:17) Ką reikškia, kad negalima  Jei jau negali perskaičiuoti atbuline data, tai klaidą turėtų ištaisyti šį mėnesį (kalbu kaip buhalterė), bet Jūsų permoka tikrai neturėtų niekur "nuplaukti) 
sena pažįstama
2011 09 28, 12:54
QUOTE(budvista @ 2011 09 28, 13:17) Ką reikškia, kad negalima  Jei jau negali perskaičiuoti atbuline data, tai klaidą turėtų ištaisyti šį mėnesį (kalbu kaip buhalterė), bet Jūsų permoka tikrai neturėtų niekur "nuplaukti)  Jau pasikalbejau su Svietimo skyrium  Deja, permoka mano nuplaukia pagal koki ten teises akta(prie dokumentu nuo balandzio menesio nera papildomo mano prasymo del lengvatos skaiciavimo. ).
budvista
2011 09 28, 13:09
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 28, 13:54) Jau pasikalbejau su Svietimo skyrium  Deja, permoka mano nuplaukia pagal koki ten teises akta(prie dokumentu nuo balandzio menesio nera papildomo mano prasymo del lengvatos skaiciavimo. ).  Absurdas  Va čia tai biurokratija
janiusik
2011 09 29, 08:13
[quote=gupija,2011 06 06, 13:19] pirmąkart girdžiu  Nesamone, nes mes lankom vilniuje daRzeli ir mum per susirinkima sake kad vis dar galioja 20% ir 50% ir beabejo nemokamas lankimas socialiai remtinems.
Upokšnis
2011 09 29, 08:19
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 28, 12:59) Kam pavaldi darzelio buhalterija? Kas skaiciuoja konkretaus vaiko mokesti uz darzeli? Jei yra lengvata vaikui, darzelio buhalterija neapsiziurejo, sumokejome pilna suma, ar galima susigrazinti(perkelti i kita menesi) permoka? Darzelio buhaltere sako, jog ne.  O mes nenorim sutikti, nes cia darzelio buhalteres klaida, kur kreiptis del tiesos? 12. Lengvata taikoma pateikus prašymą bei dokumentus, patvirtinančius teisę į lengvatą, nuo kito mėnesio 1 dienos. už praėjusį laikotarpį mokestis neperskaičiuojamas. Jei buhalterija neturėjo patvirtinančio dokumento - atgaline data neskaičiuoja. QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 28, 12:59) Jau pasikalbejau su Svietimo skyrium  Deja, permoka mano nuplaukia pagal koki ten teises akta(prie dokumentu nuo balandzio menesio nera papildomo mano prasymo del lengvatos skaiciavimo. ). Belieka džiaugtis, kad nepaskaičiavo nuo balandžio
sena pažįstama
2011 09 29, 14:42
QUOTE(Upokšnis @ 2011 09 29, 09:19) Jei buhalterija neturėjo patvirtinančio dokumento - atgaline data neskaičiuoja. Belieka džiaugtis, kad nepaskaičiavo nuo balandžio  Buhalterija turejo visus dokumentus. Deja, kai vaikas daznai serga(pvz operacijos metu nelankem du menesius), visus dokumentus nesa i archyva, o sugrizusiam vaikui nebetaikomos jokios lengvatos be papildomu dokumentu. Paskaiciavo
Upokšnis
2011 09 30, 06:45
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 29, 15:42) Buhalterija turejo visus dokumentus. Deja, kai vaikas daznai serga(pvz operacijos metu nelankem du menesius), visus dokumentus nesa i archyva, o sugrizusiam vaikui nebetaikomos jokios lengvatos be papildomu dokumentu. Paskaiciavo  Keista  Juk pažymas pristatinėjam dažniausiai rugsėjo mėnesį (gal soc. remtini dažniau), tai senosios turėtų galioti iki rugpjūčio pabaigos ir į archyvą neturi keliauti. Ir jei per rugsėjį nepristatai - tada lengvata prapuola.
Valmiera
2011 10 05, 22:10
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 29, 14:42) Buhalterija turejo visus dokumentus. Deja, kai vaikas daznai serga(pvz operacijos metu nelankem du menesius), visus dokumentus nesa i archyva, o sugrizusiam vaikui nebetaikomos jokios lengvatos be papildomu dokumentu. Paskaiciavo  Kas čia per nesąmonė, kokie dar papildomi dokumentai. Prašymą dėl lengvatos parašome rugsėjo mėnesį ir viskas, daugiau jokių popierių dėl lengvatų pristatyti nereikia. Mano jaunėlis sūnus praėjusiais metais 4 mėn. nėjo į darželį, nes grupėje buvo vėjaraupių virusas. Nenorėjome viruso namo parsinešti. Ir niekas iš mūsų jokių papildomų dokumentų nereikalavo. Pristatėme iš savo gydytojos pažymas apie darželio nelankymą dėl karantino ir viskas. Ir niekas mums jokių lengvatų nenuėmė.
Laba diena mano berniukas lanko vieną darželį, o dukrytė pradėjo eiti į kitą, lopšelį. Ar man priklauso 20 proc. nuolaida? Ką turėčiau daryti, nuo ko pradėti..?
Upokšnis
2011 10 06, 14:31
QUOTE(almg @ 2011 10 06, 14:45) Laba diena mano berniukas lanko vieną darželį, o dukrytė pradėjo eiti į kitą, lopšelį. Ar man priklauso 20 proc. nuolaida? Ką turėčiau daryti, nuo ko pradėti..? Rašymą prašymą, nes Jūsų 2 vaikai lanko darželius (nurodant kokius darželius ir kokias grupes). Prašymą įteikti direktorei, o ji perduos buhalterijai.
-Braskeele
2011 12 03, 16:02
Mamos, vat jus man dabar paaiskinkitn toki dalyka. Perskaiciau ta savivaldybes sprendima ir apakau  Situacija yra tokia, kad vaikas darzeli "lanko" tik fiktyviai, t.y. jo nelanko visiskai. Na, nutarem dar metus palaikyti namie,o kad neprarast vietos zinoma is darzelio jo neisbraukem, nors ejau pas direktore ir prasiau, kad perrasytu mus nuo kitu metu, pasake, kad negalima  Absurdas, gal ta musu vieta kazkam labai reikalinga  Zodziu, jau 4 menesi tvarkingai mokam uz darzeli, tai 90, tai 130 lt. per menesi...priklausmai nuo to kiek vaikas "serga", vaikstau i poliklinika ir vis prasau pazymu darzeliui  Tai klausimas butu toks- negi dabar gaunas, kad mane isdurineja su tais mokejimais??Nes remiantis tuo tarybos sprendimu, vaikas, kuris buna darzelyje max. 4 valandas per diena (musu situacijoj visai nebuna) gali buti nemaitinamas, t.y. uz jo maitinima moket nereikia,o tik ta abonentini??Tai kur cia dabar teisybes ieskot tuo klausimu?  Nes moket uz darzeli ir auklei musu seima yra prabanga sakyciau
cia_as_vel
2011 12 03, 17:21
tai jus nueikit ir parasykit prasyma direktorei, kad darzeli lankysit tik 4 val per diena. turetu tuomet tai iforminti ir manau nereiketu moketi uz maitinima, tik uz ugdyma, t.y. 2,5 Lt uz diena. O jei direktore "spardysis", tuomet kreipkites i savivaldybe
QUOTE(cia_as_vel @ 2011 12 03, 17:21) tai jus nueikit ir parasykit prasyma direktorei, kad darzeli lankysit tik 4 val per diena. turetu tuomet tai iforminti ir manau nereiketu moketi uz maitinima, tik uz ugdyma, t.y. 2,5 Lt uz diena. O jei direktore "spardysis", tuomet kreipkites i savivaldybe As atsiprasau uz kvaila klausima, bet as ne visikai supratau. Jei bus lankoma tik keturias valandas per diena ir bus skaiciuojamas tik mokestis uz ugdyma, ar per tas keturias valandas vaikas bus maitinamas ar ne?
del tu 4 val negaliu nieko pasakyti, bet pas mane buvo tokia situacija, kad ir nelankeme kokius 6 menesius bet nenorejome vietos prarasti, tai mums gydytoja dave pazyma kad gydomes ambulatoriska namie 3 men. nunesem ja i darzeli kad neskaiciuotu mums nieko, po 3 men nuejome pas gydytoja ji pratese dar 3 men, ta pazyma nunesem i darzely ir nereikejo nieko moketi  bet tada dar nebuvo to abonementinio po 2,5 dienai, na bet jei ir mokesite tik ji tai menesiui gausite saskaita 50 lt bet ne 90 ar 130 lt
Upokšnis
2011 12 05, 07:50
QUOTE(-Braskeele @ 2011 12 03, 16:02) Mamos, vat jus man dabar paaiskinkitn toki dalyka. Perskaiciau ta savivaldybes sprendima ir apakau  Situacija yra tokia, kad vaikas darzeli "lanko" tik fiktyviai, t.y. jo nelanko visiskai. Na, nutarem dar metus palaikyti namie,o kad neprarast vietos zinoma is darzelio jo neisbraukem, nors ejau pas direktore ir prasiau, kad perrasytu mus nuo kitu metu, pasake, kad negalima  Absurdas, gal ta musu vieta kazkam labai reikalinga  Zodziu, jau 4 menesi tvarkingai mokam uz darzeli, tai 90, tai 130 lt. per menesi...priklausmai nuo to kiek vaikas "serga", vaikstau i poliklinika ir vis prasau pazymu darzeliui  Tai klausimas butu toks- negi dabar gaunas, kad mane isdurineja su tais mokejimais??Nes remiantis tuo tarybos sprendimu, vaikas, kuris buna darzelyje max. 4 valandas per diena (musu situacijoj visai nebuna) gali buti nemaitinamas, t.y. uz jo maitinima moket nereikia,o tik ta abonentini??Tai kur cia dabar teisybes ieskot tuo klausimu?  Nes moket uz darzeli ir auklei musu seima yra prabanga sakyciau  Žiūrint, kokį prašymą rašėt. Bet kiek teko susidurti realiai - tos 4 val. taikomos tik pirmas dienas pradedant lankyti darželį. O jei nori išsaugoti vietą - reikia mokėti ir už maistą, ir už ugdymą pilną kainą. Arba "žaisti" su pažymom. QUOTE(Aronia @ 2011 12 03, 18:31) As atsiprasau uz kvaila klausima, bet as ne visikai supratau. Jei bus lankoma tik keturias valandas per diena ir bus skaiciuojamas tik mokestis uz ugdyma, ar per tas keturias valandas vaikas bus maitinamas ar ne? Jei lankot iki 4 val. - vaikas nemaitinamas. Jei bus maitinamas - mokėsit pilną kainą už maistą ir už ugdymą.
vienpaneles
2011 12 06, 12:57
Panelės, Kas žino, jei vaikas turi stiprių kalbos sutrikimų, anksčiau darželiai buvo nemokomi, bet dabar kaip?
Upokšnis
2011 12 06, 15:19
QUOTE(vienpaneles @ 2011 12 06, 12:57) Panelės, Kas žino, jei vaikas turi stiprių kalbos sutrikimų, anksčiau darželiai buvo nemokomi, bet dabar kaip? Reikia žiūrėti konkrečios savivaldybės nutarimą
slavlanta
2011 12 28, 16:59
Turiu toki klausimeli. Uz rugseji sumokejau pilna suma, uz spali buvo perskaiciavimas, nes nunesiau pazyma , kad seima gauna soc.pasalpa. Tai gavosi permoka. Tai ta permoka jau nebus grazinta turbut, nes mes issibraukem is darzelio? Bet mes dar lankysime nuo kovo ta pacia grupe. Tai ta permoketa suma jau neieis i saskaita turbut?
Upokšnis
2011 12 29, 09:30
QUOTE(slavlanta @ 2011 12 28, 16:59) Turiu toki klausimeli. Uz rugseji sumokejau pilna suma, uz spali buvo perskaiciavimas, nes nunesiau pazyma , kad seima gauna soc.pasalpa. Tai gavosi permoka. Tai ta permoka jau nebus grazinta turbut, nes mes issibraukem is darzelio? Bet mes dar lankysime nuo kovo ta pacia grupe. Tai ta permoketa suma jau neieis i saskaita turbut? Pagal naują skaičiavimo metodiką, permoka neturėtų dingti. Bent tokie buvo buhalterijos pažadai, kai keitė skaičiavimo sistemą.
pasakykite prasau, kai vaikas serga ir turi pazyma is gydytojo, ar po pazymos galiojimo galiu dar savaite nevesti i darzeli ir nereikes moketi pamenu, kad kazkada taip buvo, kad dar savaite skaitosi kaip ambulatoriskai namie ir galima nevesti , o dabar kaip yra
dangira044
2012 01 20, 14:55
Ne, už tas dienas reikės mokėti
Upokšnis
2012 01 23, 07:47
QUOTE(dia10 @ 2012 01 20, 14:39) pasakykite prasau, kai vaikas serga ir turi pazyma is gydytojo, ar po pazymos galiojimo galiu dar savaite nevesti i darzeli ir nereikes moketi pamenu, kad kazkada taip buvo, kad dar savaite skaitosi kaip ambulatoriskai namie ir galima nevesti , o dabar kaip yra  Šią privilegiją panaikino
budvista
2012 01 23, 11:31
QUOTE(Upokšnis @ 2012 01 23, 08:47) Šią privilegiją panaikino  Bet juk gydytojai gali dar vieną pažymą išrašyti, kol vaikelis bus namuose, nors ir nesergantis (bent jau mūsų gydytoja tai išrašo, nors nedarbingumas ir pasibaigęs, bet vaiko po antibiotiokų dar neleidžiu į darželį)
Paklausiau siandien darzelyje pas aukletoja, tai ji apie visa sav tiksliai negalejo pasakyti, bet kelios dienos sake tikrai zino, kad galima nevesti po ligos, ir bus pateisintos bet nuejome pas daktare tai prates kad visiems ramu butu
Upokšnis
2012 01 23, 12:33
QUOTE(budvista @ 2012 01 23, 11:31) Bet juk gydytojai gali dar vieną pažymą išrašyti, kol vaikelis bus namuose, nors ir nesergantis (bent jau mūsų gydytoja tai išrašo, nors nedarbingumas ir pasibaigęs, bet vaiko po antibiotiokų dar neleidžiu į darželį)  Gali, bet ne visi tėveliai tuo naudojasi
Sveikos,
gal galetu kas pakonsultuot kokios apytikriai galetu but "pakisos" norint patekt i norima darzeli Vilniuje??? Absurdas - darzelis faktiskai musu kieme, o jis - pagal savivaldybes naujaji suskirstyma mums nepriklauso.... Gal kuriai teko nest dovanele i darzeli?niekad neteko susidurt.ir kada sie reikalai sprendziami? nes mano dukrytei dabat tik 3 men. ar jau dabar nest, ar laukt ?
angeloangel
2012 02 23, 14:01
QUOTE(Justeb @ 2012 02 22, 14:05) Sveikos, gal galetu kas pakonsultuot kokios apytikriai galetu but "pakisos" norint patekt i norima darzeli Vilniuje??? Absurdas - darzelis faktiskai musu kieme, o jis - pagal savivaldybes naujaji suskirstyma mums nepriklauso.... Gal kuriai teko nest dovanele i darzeli?niekad neteko susidurt.ir kada sie reikalai sprendziami? nes mano dukrytei dabat tik 3 men. ar jau dabar nest, ar laukt ? Gal pirma pabandykit užsirašyti, o jau kai ateis eilė eiti į daržiuką, na ir jei negausit vietos tada ir neškit dovanėles
|
|