Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Padėkime Lapių darželiui
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
zaliaake2009
ana savaite, mano vyras tvarke ten kompiuteri, ir pamates visa situacija man papasakojo, situacija tokia, darzelio beveik nefinansuoja, senai bedarytas remontas, kas lieka nuo kitu darzeliu, atiduodama, bet pvz viename darzelyje kauno sugedo televizorius, tai tam darzeliui valstybe skyre nauja, o lapiukams sena sugedusi, nezinau konkrecios situacijos, ko ten konkreciai truksta, bet manau galime pries kaledas padaryti gerumo akcija. jei kas kuo galit padekit. nes manau kad tikrai reikia. juk ten auga vaikuciai. ga zaislais, ar teliku, gal kompiuteriu kokiu, gal pinigais kad remonta pasidarytu, jei reiks atsiusiu tel nr atsakingi uz darzeli zmogaus
Rucelie
atsiprašau už naivumą, bet...kam darželiui televizorius? g.gif ir ar neturėtų tokiais dalykais būtent to darželio tėveliai rūpintis g.gif negi dabar viso Kauno darželius remontuot pradėsim? doh.gif
kaip gali darželio "beveik nefinansuoti", jeigu jį lanko vaikai, tai už juos valstybė už kiekvieną skiria pinigus, nei daugiau nei mažiau nei kituose darželiose. kitas klausimas jeigu darželio valdžia nemoka jais disponuoti, bet tokiai valdžiai aš ir pinigų tada neduočiau į rankas suaukotų kažkokių.
keistas man šitas prašymas, ir tiek. sorry jei beširdė pasirodžiau.
cudo
g.gif Parasik duomenis ir kur sitas darzelis ira mirksiukas.gif
zanusikas
Sveiki, mano abu vaikuciai lanko darzeli Zelmeneli pries kelis metus i ji jau buvo baisu ziureti, bet visu teveliu deka sis darzelis dabar normalus,tvarka yra tokia mes mokami pinigelius i darzelio fonda uz kuriuos jie pakeite ir virtuves iranga, nusipirko ir kompiuteriu, televizoriu ir t.t, taip pat uz musu pinigelius teveliu suremontuotos grupes, pakeistos ir grindys ir t.t, zaislai ,ugdymo reikmenys perkame mes , uz tuos pinigelius ka mes sumokame po 11lt jie papildomai suremontavo kiema ir aktu sale ir nereikia mums jokios
Papildyta:
QUOTE(zanusikas @ 2009 10 19, 20:39)
Sveiki, mano abu vaikuciai lanko darzeli Zelmeneli pries kelis metus i ji jau buvo baisu ziureti, bet visu teveliu deka sis darzelis dabar normalus,tvarka yra tokia mes mokami pinigelius i darzelio fonda uz kuriuos jie pakeite ir virtuves iranga, nusipirko ir kompiuteriu, televizoriu ir t.t, taip pat uz musu pinigelius teveliu suremontuotos grupes, pakeistos ir grindys ir t.t, zaislai ,ugdymo reikmenys perkame mes , uz tuos pinigelius ka mes sumokame po 11lt jie papildomai suremontavo kiema ir aktu sale ir nereikia mums jokios
*

ir dar juk mes skiriame tam darzeliui 2 procentus per metus irgi susidaro suma nebloga
zaliaake2009
QUOTE(cudo @ 2009 10 19, 18:33)
g.gif  Parasik duomenis ir kur sitas darzelis ira  mirksiukas.gif
*

lapese, darzelio numeris 83474202, cia darzelio direktores numeriukas. lygtais, vyras is atminties cia padiktavo, na manau kad situacija tikrai prasta, o i darzelio fonda renka tik po 3 lt nuo vaikucio, kad neskriausi teveliu, svietimas pasake darzelio darbuotojams kad uz savo pinigus susiremontuoti
Rucelie
visur darželius už tėvelių pinigus, už 2proc surinktus remontuoja. čia tėvų reikalas vardan savo vaikų gerbūvio pasistengt. tų tėvelių skriausti negalima, tai reiškia kiti tėveliai lai surenka? g.gif nedarbingi gal ten visi tėveliai, ar kaip?
ravesa
Dažniausiai tėvai rūpinasi tuo darželiu, kurį lanko jų vaikai.... na neteko dar girdėti, kad remtų šiaip kitą darželį.... nebent kam nors visai krizės nesijaučia lotuliukas.gif O temą tada reiktų dėti į paramos skyrelį
Murčikas
niu kad krize jaucias, ir pati zaliaake prase pagalbos.

beto keista, kad mamyte kita jau parasyta, kad viskas sutvarkyta ir nieko nereikia g.gif
Zydrulyte
o kur dabar ne krizė g.gif
o kas liečia darželių aplinka tai daug kas priklauso ir nuo direktores darželio bigsmile.gif
naitas
QUOTE(Rucelie @ 2009 10 20, 09:51)
visur darželius už tėvelių pinigus, už 2proc surinktus remontuoja. čia tėvų reikalas vardan savo vaikų gerbūvio pasistengt. tų tėvelių skriausti negalima, tai reiškia kiti tėveliai lai surenka?  g.gif nedarbingi gal ten visi tėveliai, ar kaip?
*

Užvakar Kauno dienoj Kauno miesto švietimo skyriaus vedėjas A.Bagdonas buvo pasakęs taip:
rinkliavos darželiuose yra neteisėtos, Švietimo skyrius padaro viską, ko reikia darželiams. O rugsėjį tėvai buvo raginami pranešti Švietimo skyriui apie tuos darželius, kuriuose renkamos rinkliavos.

Lapių darželis yra Kauno rajone.. tai gal kita politika.
voveriuxe
LAPIŲ VAIKŲ DARŽELIS

Direktorė: Ina Krisikaitienė
Adresas: Mokyklos g. 4, LT-54434, Lapės, Launo r.
Tel. nr.: 8 (37) 470298

Darzelio kontaktai, jei kam nors aktualu pasidometi. Siaip zaliaake as jau nepasitikiu schmoll.gif per daug visur visko prasoma ir nera konkreciu, tiksliu atsakymu i nieka. g.gif

p.s. Zaliaake, kaip tu gali taip duoti zmonem belenkoki ten nr, isgalvota? (ale biski prisimenu kazkoki, tai parasysiu, o gal net neprisimenu, bet reikia, kad skambintu tuo, nes bus kas susneka kaip reikia....?????)
zaliaake2009
QUOTE(voveriuxe @ 2009 10 21, 21:14)
LAPIŲ VAIKŲ DARŽELIS

Direktorė: Ina Krisikaitienė
Adresas: Mokyklos g. 4, LT-54434, Lapės, Launo r.
Tel. nr.: 8 (37) 470298

Darzelio kontaktai, jei kam nors aktualu pasidometi. Siaip zaliaake as jau nepasitikiu  schmoll.gif  per daug visur visko prasoma ir nera konkreciu, tiksliu atsakymu i nieka.  g.gif
p.s. Zaliaake, kaip tu gali taip duoti zmonem belenkoki ten nr, isgalvota? (ale biski prisimenu kazkoki, tai parasysiu, o gal net neprisimenu, bet reikia, kad skambintu tuo, nes bus kas susneka kaip reikia....?????)
*

nu nepulkit jus manes, as juk is kart pasakiau kad nezinau ar tikslus. juk gal ne sau prasau darzelio vardu. logiskai galvokit, juk nesaka duokit man viska o as tipo nuvesiu, pasakau kur darzelis, ir kiek zinau aprasau situacija.
Rucelie
QUOTE(zaliaake2009 @ 2009 10 22, 09:46)
nu nepulkit jus manes, as juk is kart pasakiau kad nezinau ar tikslus. juk gal ne sau prasau darzelio vardu. logiskai galvokit, juk nesaka duokit man viska o as tipo nuvesiu, pasakau kur darzelis, ir kiek zinau aprasau situacija.
*

o kas tave įgaliojo darželio vardu kalbėti? g.gif direktorė? jeigu jiems reiks jie patys paprašys ax.gif aš labai ne kaip pasijausčiau, jei pvz kas nors daržely nužiūrėjęs prastus mano vaiko batus, sukurtų sm temą: apaukime skurstančius Rucelie vaikučius bigsmile.gif nors tie mano vaikučiai gal visai neskursta ir gal labai gerai jiems kaip yra. tuolab kad ant viso svieto skalambyti, kokia ten bloga padėtis. tuolab kad to darželio mamytė pati sako - viskas ten pas mus ok. yra sava darželio tėvų bendruomenė, tegu jie ir sprendžia savo aplinkos problemas. pasirūpinkim visi savo daržu, o kitus lai savi savininkai ravisi.
Grryne
QUOTE(Rucelie @ 2009 10 22, 11:53)
o kas tave įgaliojo darželio vardu kalbėti?  g.gif direktorė? jeigu jiems reiks jie patys paprašys  ax.gif aš labai ne kaip pasijausčiau, jei pvz kas nors daržely nužiūrėjęs prastus mano vaiko batus, sukurtų sm temą: apaukime skurstančius Rucelie vaikučius  bigsmile.gif nors tie mano vaikučiai gal visai neskursta ir gal labai gerai jiems kaip yra. tuolab kad ant viso svieto skalambyti, kokia ten bloga padėtis. tuolab kad to darželio mamytė pati sako - viskas ten pas mus ok. yra sava darželio tėvų bendruomenė, tegu jie ir sprendžia savo aplinkos problemas. pasirūpinkim visi savo daržu, o kitus lai savi savininkai ravisi.
*

labai teisinga nuomone
PUCA
QUOTE(zaliaake2009 @ 2009 10 22, 09:46)
juk gal ne sau prasau darzelio vardu.
*

suprantam, kad ne sau prasai, bet prasyti darzelio vardu irgi negali, juk neesi ju igaliota atstove. O uz tokia savavaliska rinkliava gali darzeliui dar ir nemalonumu pridaryti...
O manau ten vedantys vaikus tevai patys zino situacija ir jau spres, kiek gali ir nori padeti.
voveriuxe
QUOTE(Rucelie @ 2009 10 22, 11:53)
o kas tave įgaliojo darželio vardu kalbėti?  g.gif direktorė? jeigu jiems reiks jie patys paprašys  ax.gif aš labai ne kaip pasijausčiau, jei pvz kas nors daržely nužiūrėjęs prastus mano vaiko batus, sukurtų sm temą: apaukime skurstančius Rucelie vaikučius  bigsmile.gif nors tie mano vaikučiai gal visai neskursta ir gal labai gerai jiems kaip yra. tuolab kad ant viso svieto skalambyti, kokia ten bloga padėtis. tuolab kad to darželio mamytė pati sako - viskas ten pas mus ok. yra sava darželio tėvų bendruomenė, tegu jie ir sprendžia savo aplinkos problemas. pasirūpinkim visi savo daržu, o kitus lai savi savininkai ravisi.
*

Darzelis Zelmenelis, tai ne tas pats, patikrinus info, tai zelmenelis - kreves pr. Cia gal mama norejo pasakyti, kad lai tevai stengiasi del savo vaiku.... ir jie turetu daryti rinkliavas, jei rinkliavos - draudziamos, paremti daiktais. Visuose darzeliuose truksta lesu, tevai paremdami tai kompensuoja, butent del savo, o ne del svetimu vaiku gerbuvio.
Zaliaake, ar jau susitvarkei dokumentus, ar pasalpas jau savo vaikam susiforminai? smile.gif O gal vaikuciai ir toliau pusbadziu marinasi? unsure.gif
Rucelie
QUOTE(voveriuxe @ 2009 10 22, 23:28)
Darzelis Zelmenelis, tai ne tas pats, patikrinus info, tai zelmenelis - kreves pr. Cia gal mama norejo pasakyti, kad lai tevai stengiasi del savo vaiku.... ir jie turetu daryti rinkliavas, jei rinkliavos - draudziamos, paremti daiktais. Visuose darzeliuose truksta lesu, tevai paremdami tai kompensuoja, butent del savo, o ne del svetimu vaiku gerbuvio.
Zaliaake, ar  jau susitvarkei dokumentus, ar pasalpas jau savo vaikam susiforminai?  smile.gif  O gal vaikuciai ir toliau pusbadziu marinasi?  unsure.gif
*

oi ne, ji kviečia forumietes "prieš Kalėdas padaryti gerumo akciją".
voveriuxe
QUOTE(Rucelie @ 2009 10 23, 11:08)
*

Cia kuri? As paryskintame tekste rasiau apie Zanusika, o zaliaake, tai jo, sugeba kaledinemis dovanomis ir kitus aprupinti ir save apsirupinti lotuliukas.gif
zanusikas
QUOTE(Rucelie @ 2009 10 23, 11:08)
*

butent tai ir norejau pasakyti, kad tegul pirma parodo vaiku teveliai pavyzdi ka jie gero padare del savo atzalu ir lankomo darzelio o paskui praso paramos, kodel tevai negali aukoti i darzelio fondus? gali ir viska legaliai, paprasciausiai nenori, taip mano vaikai lanko Zelmeneli kuris kreves pr. ten viskas tvarkoje 4u.gif ten sprendziamos problemos visu pirma teveliu pagalba ir niekada neiseina uz darzelio sienu ribu
voveriuxe
QUOTE(zanusikas @ 2009 10 23, 19:25)
butent tai ir norejau pasakyti, kad tegul pirma parodo vaiku teveliai pavyzdi ka jie gero padare del savo atzalu ir lankomo darzelio o paskui praso paramos, kodel tevai negali aukoti i darzelio fondus? gali ir viska legaliai, paprasciausiai nenori, taip mano vaikai lanko Zelmeneli kuris kreves pr. ten viskas tvarkoje 4u.gif ten sprendziamos problemos visu pirma teveliu pagalba ir niekada neiseina uz darzelio sienu ribu
*

drinks_cheers.gif
renax
Miela zaliaaake jums dar akciju maza ? Jus bent uz praejusias atrakcijas pateikit ataskaita , pries savaite jusu vaikai valgyt neturejo uz ka , vyras darbo ( cia kompu taisymas matyt labdara ) darzeliui kuri vaikai jusu nelanko ir darzelio direktore apie jusu rengiama akcija nieko nezino .
Norint daryti bet kokia akcija , reikia tureti tos istaigos sutikima , juk tai nera sugalvojau renku lotuliukas.gif
Reikia tureti pasitikejima , nes jei norite kad zmogus jums aukotu pinigus ir daiktus , nes butent jus tai daryti norite , tai jis turi zinoti kad daiktas pasieks adresata .

O dabar paprastas klausimas , jus jau pasalapas susitvarkete matyt , darbo birza , vaikuciu dokumentai jau pas jus ? Ar kaip ?

renax
Tai kaip zaliaaake sazine nepabudo ?
meduliukas
QUOTE(zaliaake2009 @ 2009 10 19, 16:46)
ana savaite, mano vyras tvarke ten kompiuteri, ir pamates visa situacija man papasakojo, situacija tokia, darzelio beveik nefinansuoja, senai bedarytas remontas, kas lieka nuo kitu darzeliu, atiduodama, bet pvz viename darzelyje kauno sugedo televizorius, tai tam darzeliui valstybe skyre nauja, o lapiukams sena sugedusi, nezinau konkrecios situacijos, ko ten konkreciai truksta, bet manau galime pries kaledas padaryti gerumo akcija. jei kas kuo galit padekit. nes manau kad tikrai reikia. juk ten auga vaikuciai. ga zaislais, ar teliku, gal kompiuteriu kokiu, gal pinigais kad remonta pasidarytu, jei reiks atsiusiu tel nr atsakingi uz darzeli zmogaus
*

Nelabai supratau...ten vaiku darzelis?ar vaiku globos namai? g.gif
Jeigu darzelis, tai kur teveliai..... g.gif
Papildyta:
QUOTE(zaliaake2009 @ 2009 10 19, 20:55)
lapese, darzelio numeris 83474202, cia darzelio direktores numeriukas. lygtais, vyras is atminties cia padiktavo, na manau kad situacija tikrai prasta, o i darzelio fonda renka tik po 3 lt nuo vaikucio, kad neskriausi teveliu, svietimas pasake darzelio darbuotojams kad uz savo pinigus susiremontuoti
*

Tai to darzelio teveliu negalima skriausti biggrin.gif , o is kitu prasyti norma...
As tikrai neatsisakau padeti, sakykim gerais zaislais, bet nesuprantu, kodel darzeliui kitam turi padeti svetimi tevai - butent, kaip kazkas minejo , o kur tie 2 procentai ir fisi kiti uz vaika skiriami pinigeliai. Musu darzelyje 20 vaiku is viso ir tai sugeba rinkliavas paorganizuoti, kiek kas gali tiek tas duoda, baldukus va pakeite kai kuriuos.
Papildyta:
QUOTE(Zydrulyte @ 2009 10 21, 09:16)
o kur dabar ne krizė  g.gif 
o kas liečia darželių aplinka tai daug kas priklauso ir nuo direktores darželio  bigsmile.gif
*

Galvose pirmiausia krize, o ne kitus - nereik pirkinet po 5 poras nauju batu vienam sezonui ir krizes nebus lotuliukas.gif Cia as ne konkreciai taikau, o siaip pamastymas.
Kiek daug zmones beprasmiskai, del blizgesio ismete pinigu, o dabar krize, krize....
Laisvė
zaliaake2009, kai sekasi su šia akcija? Ar pavyko kas?
renax
QUOTE(Laisvė @ 2009 10 27, 14:54)
zaliaake2009, kai sekasi su šia akcija? Ar pavyko kas?
*

Man irgi smalsu , mergina pasijungia ir sazinėėė tipo švari ?
zaliaake2009
QUOTE(renax @ 2009 10 31, 11:14)
Man irgi smalsu , mergina pasijungia ir sazinėėė tipo švari ?
*

MANO SAZINE RAMI, NEI NIEKO NESIPELNAU, IR MAN NIEKAS NIEKO NESKAMBINO IR NESITEIRAVO, AS PARASIAU SITUACIJA KURIA SUZINOJAU IR TIEK, AS NE KOKIA KALE NESIKEIKIANT KAD TAIP SPAUSTUMETE MANE, AS NEMELUOJU IR NEAPGAUDINEJU, IR AKCIJU NEDARAU, PARASU TIK TAI KA SUZINOJAU...
pasalpas susitvarkiau
voveriuxe
QUOTE(zaliaake2009 @ 2009 10 31, 16:51)

pasalpas susitvarkiau
*

Saunuole 4u.gif
renax
QUOTE(zaliaake2009 @ 2009 10 31, 16:51)
MANO SAZINE RAMI, NEI NIEKO NESIPELNAU, IR MAN NIEKAS NIEKO NESKAMBINO IR NESITEIRAVO, AS PARASIAU SITUACIJA KURIA SUZINOJAU IR TIEK, AS NE KOKIA KALE NESIKEIKIANT KAD TAIP SPAUSTUMETE MANE, AS NEMELUOJU IR NEAPGAUDINEJU, IR AKCIJU NEDARAU, PARASU TIK TAI KA SUZINOJAU...
pasalpas susitvarkiau
*

Tai gal galetum pasidalinti kokiu dokumentu reikia norint susitvarkyti pasalpas .

P.S Ir kodel tau turejo skambinti , jei tel direktores kaip buvo rasyta .
klopedija
QUOTE(Rucelie @ 2009 10 19, 19:24)
kaip gali darželio "beveik nefinansuoti", jeigu jį lanko vaikai, tai už juos valstybė už kiekvieną skiria pinigus, nei daugiau nei mažiau nei kituose darželiose.
*
Valstybė skiria "Mokinio krepšelius" priešmokyklinukams. Už kitus vaikus nieko neskiria. schmoll.gif Savivaldybė - steigėjas - finansuoja darželius kaip juridinius asmenis. Finansai skiriami stambiam remontui: langų keitimui, santechnikos atnaujinimui, stogų remontui ir panašiai. Smulkiems remontams ne schmoll.gif . Net tie "ugdymo pinigai" neįkrenta tiesiai į darželio sąskaitą, pirmiausiai ant jų "liūto leteną" uždeda tas pats "šventas" skyrius. Kam labai rūpi, pasidomėkite, pasiteiraukite darželio direktorių, buhalterių. Sužinosite, ko nežinojote. mirksiukas.gif

QUOTE(naitas @ 2009 10 21, 13:21)
Užvakar Kauno dienoj Kauno miesto švietimo skyriaus vedėjas A.Bagdonas buvo pasakęs taip:
rinkliavos darželiuose yra neteisėtos, Švietimo skyrius padaro viską, ko reikia darželiams. O rugsėjį tėvai buvo raginami pranešti Švietimo skyriui apie tuos darželius, kuriuose renkamos rinkliavos.
*
Jūs paklauskite pono Bagdono, kokią sumą vienam vaikui vienam mėnesiui "šventas" skyrius skiria tualetiniam popieriui lotuliukas.gif . Savivaldybė "galingai" įsiskolinus maisto tiekėjams už lengvatas turinčių vaikų maitinimą, ką jau čia kalbėt apie visa kita doh.gif .

Beje, darželis negali reikalauti pinigų iš tėvų, tačiau tėvai turi teisę geranoriškai remti darželį. Todėl ponas Bagdonas čia šneka netiesą schmoll.gif .

Kalbu apie visas ikimokyklines įstaigas, ne apie konkretų darželį.
Rucelie
QUOTE(klopedija @ 2009 11 04, 22:18)
Valstybė skiria "Mokinio krepšelius" priešmokyklinukams. Už kitus vaikus nieko neskiria.  schmoll.gif  Savivaldybė - steigėjas - finansuoja darželius kaip juridinius asmenis. Finansai skiriami stambiam remontui: langų keitimui, santechnikos atnaujinimui, stogų remontui ir panašiai. Smulkiems remontams ne  schmoll.gif . Net tie "ugdymo pinigai" neįkrenta tiesiai į darželio sąskaitą, pirmiausiai ant jų "liūto leteną" uždeda tas pats "šventas" skyrius. Kam labai rūpi, pasidomėkite, pasiteiraukite darželio direktorių, buhalterių. Sužinosite, ko nežinojote.  mirksiukas.gif

Jūs paklauskite pono Bagdono, kokią sumą vienam vaikui vienam mėnesiui "šventas" skyrius skiria tualetiniam popieriui  lotuliukas.gif .  Savivaldybė "galingai" įsiskolinus maisto tiekėjams už lengvatas turinčių vaikų maitinimą, ką jau čia kalbėt apie visa kita  doh.gif .

Beje, darželis negali reikalauti pinigų iš tėvų, tačiau tėvai turi teisę geranoriškai remti darželį. Todėl ponas Bagdonas čia šneka netiesą  schmoll.gif .

Kalbu apie visas ikimokyklines įstaigas, ne apie konkretų darželį.
*

aš kalbėjau apie pinigus kuriuos už kiekvieną vaiką skiria savivaldybė, mes patys juk mokam tik už maitinimą, visa kita gi dengia už mus. naujiems remontams manau sm mamytės vistiek nerinks, čia gi kosminiai pinigai.visur visi tą daro iš savo grupės tėvų geranoriškumo ir lėšų. kai paskaičiau mamų atsiliepimus apie šį darželį (yra čia tokia tema) panašu pasidarė kad ten absoliučiai baisus vadovavimas. tokius dalykus ne mums, sm spręsti, tuolab kažkokios "iš šono pastebėjusios padėti norinčios geranorės" rankomis.
klopedija
QUOTE(Rucelie @ 2009 11 05, 13:04)
aš kalbėjau apie pinigus kuriuos už kiekvieną vaiką skiria savivaldybė, mes patys juk mokam tik už maitinimą, visa kita gi dengia už mus.
*
Taip, tėvai moka tik už maitinimą. Na, dar simboliškai už ugdymą.
Už vandenį, elektrą, šildymą ir t.t. moka švietimo skyrius, kuris yra savivaldybės padalinys. Todėl galima sakyti, kad už darželiui teikiamas komunalines paslaugas, didelį patalpų remontą moka savivaldybė. Savivaldybė jokių pinigų už jokius vaikus neskiria.
Tarkim, savivaldybė "Vandentiekiui" sumoka pagal darželio skaitiklio duomenis, o ne pagal vaikų skaičių darželyje. Visos kitos paslaugos - atitinkamai.

O Lapių darželiu pasidomėsiu g.gif . Buvo laikai, kai jis labai gerai "stovėjo", neįtikėtina, kad taip galėjo nusigyventi. schmoll.gif
Nicola
kažkoks turgus. Pagal higienos normas darželiuose televizoriai UŽDRAUSTI. Nesuprantu kam kištis ten, kur net supratimo neturi ir tuo labiau niekas neprašo
Forgete
QUOTE(Nicola @ 2009 11 06, 10:09)
kažkoks turgus. Pagal higienos normas darželiuose televizoriai UŽDRAUSTI. Nesuprantu kam kištis ten, kur net supratimo neturi ir tuo labiau niekas neprašo
*

kur jau uzdrausti?

70. Techninės priemonės (kompiuteriai, televizoriai) gali būti naudojamos 3 m. ir vyresnių vaikų ugdymui.

http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.s...ery=&p_tr2=
Rucelie
QUOTE(Forgete @ 2009 11 06, 10:12)
kur jau uzdrausti?

70. Techninės priemonės (kompiuteriai, televizoriai) gali būti naudojamos 3 m. ir vyresnių vaikų ugdymui.
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.s...ery=&p_tr2=
*

aha, o kam to reikia? kaimynė štai veda į darželį, kur taip "ugdo", tai skundžiasi vaikas vos ne kasdien, kad atsibodo jau tie filmukai, o vistiek susodina ir liepia žiūrėt doh.gif "ugdo" atsiprašant... paklaustų manęs kas nors, ar noriu kad maniškius taip "ugdytų" - tikrai nesutikčiau. pabukinsiu aš vaikus namuose kiek man tinkama atrodys visokiais filmukais. o daržely lai auklėtojos savo darbą dirba, o ne vaikų nusikrato prieš TV susodinę.
Forgete
QUOTE(Rucelie @ 2009 11 06, 10:24)
aha, o kam to reikia? kaimynė štai veda į darželį, kur taip "ugdo", tai skundžiasi vaikas vos ne kasdien, kad atsibodo jau tie filmukai, o vistiek susodina ir liepia žiūrėt  doh.gif "ugdo" atsiprašant... paklaustų manęs kas nors, ar noriu kad maniškius taip "ugdytų" - tikrai nesutikčiau. pabukinsiu aš vaikus namuose kiek man tinkama atrodys visokiais filmukais. o daržely lai auklėtojos savo darbą dirba, o ne vaikų nusikrato prieš TV susodinę.
*

kai vaiku neveda i lauka del blogo oro, tai nuveda i sale paziuret 20min teletabiu. jie prasiblasko. Negi smagu visa diena prakiurksot toj pacioj grupej? Viskam yra saikas ir ribos, as del 20min nieko blogo nematau.
Rucelie
QUOTE(Forgete @ 2009 11 06, 10:28)
kai vaiku neveda i lauka del blogo oro, tai nuveda i sale paziuret 20min teletabiu. jie prasiblasko. Negi smagu visa diena prakiurksot toj pacioj grupej? Viskam yra saikas ir ribos, as del 20min nieko blogo nematau.
*

o aš nematyčiau tragedijos jei vietoj teletabių vaikai pasportuos ar su muzike pašoks. todėl ir nustebau kad kaip darželio trūkumas pabrėžiama - neturi TV doh.gif čia džiaugtis reikia, kad neturi biggrin.gif
Forgete
QUOTE(Rucelie @ 2009 11 06, 10:48)
o aš nematyčiau tragedijos jei vietoj teletabių vaikai pasportuos ar su muzike pašoks. todėl ir nustebau kad kaip darželio trūkumas pabrėžiama - neturi TV  doh.gif čia džiaugtis reikia, kad neturi  biggrin.gif
*

muzike pas mus ateina karta per savaite, o i sporto sale nesusigrus visi darzelio vaikai. Aisku darzelio trukumas TV tai tikrai juokingas biggrin.gif
renax
QUOTE(renax @ 2009 11 01, 12:04)
Tai gal galetum pasidalinti kokiu dokumentu reikia norint susitvarkyti pasalpas .

P.S Ir kodel tau turejo skambinti , jei tel direktores kaip buvo rasyta .
*

Tai kaip , juk kas diena pasijungi negi sunku isvardinti smile.gif
klopedija
Apie Lapių darželį kalbėjau ir su viena darbuotoja, ir su pora mamų, vedančių ten vaikučius. Viskas normoj tame darželyje, nė kiek ne prastesnis už kitus, netgi vienas iš geresniųjų rajone. thumbup.gif Darbuotojos kvalifikuotos, veiklos įvairios, patalpos remontuojamos. thumbup.gif Aišku, ne euroremontas, bet nereikia kažko tokio tikėtis valstybės išlaikomose įstaigose.
Nesuprantu, kodėl temos autorė paskelbė tokią "akciją". Gal iš pavydo?.. Apmaudo?.. g.gif
Laisvė
QUOTE(klopedija @ 2009 11 09, 20:09)
Nesuprantu, kodėl temos autorė paskelbė tokią "akciją". Gal iš pavydo?.. Apmaudo?..  g.gif
*

Būtent. Žmogus, kuris vargiai sugeba pasirūpinti savimi ir savo vaikais (pati šaukėsi pagalbos forume - vaikai nevalgę namie sėdėjo...), po savaitės imasi organizuoti akciją, neturėdama nė menkiausio supratimo, kas ir kaip ten yra: kažkas kažką pasakė, davė kažkokį kažkieno telefoną, ir varo kažkokią akciją...
Giedruma
Dievazi mamos!Nevarykit visko ant moteriskes geru noru-juk pacios gerai zinom kad gerais norais ir i pragara kelias grystas.Na gal cia jai ekspromtu uzejo noras kam padeti,neivertinus savo jegu ir galimybiu tai jau nereikia su s.. sumaisyti zmogaus 4u.gif,pabande,pasiule,visos ivertinom situacija ir dabar jau tikrai zinom kaip yra tam darzelyje tai nepeikim jau taip labai,nes manau kad geriau tebuna tie keli tokie netikri pagalbos sauksmai bet tarp ju juk surandame ir tuos tikruosius g.gif
xmigliux
apie lapiu darzeli galiu pasakyti tiek... mano sesuo ten vede vaikus i savaitine grupe.. aukletojos kaip ir visur yra geru ir netikusiu. dauguma vaiku is sunkiai besivercianciu seimu, savo namais neistengia pasirupint, o apie darzeli jau ner net ka svajot. mergina tiesiog siulo padeti darzeliui, o uzpuolet lyg ruostusi jus apiplest,nenorit neaukokit jusu reikalas. matosi kad cia keletas istinusiais uspakaliais sedi, tyciojasi is zmogaus nelaimes, tukstanciai lietuvoi vos gala su galu suduria, gedos turetumet...
uoga X3
QUOTE(Nicola @ 2009 11 06, 10:09)
*

Tai, kad neuzdrausti tie televizoriai, nebent lopselio grupese. g.gif
Rucelie
QUOTE(xmigliux @ 2010 01 05, 16:21)
apie lapiu darzeli galiu pasakyti tiek... mano sesuo ten vede vaikus i savaitine grupe.. aukletojos kaip ir visur yra geru ir netikusiu. dauguma vaiku is sunkiai besivercianciu seimu, savo namais neistengia pasirupint, o apie darzeli jau ner net ka svajot. mergina tiesiog siulo padeti darzeliui, o uzpuolet lyg ruostusi jus apiplest,nenorit neaukokit jusu reikalas. matosi kad cia keletas istinusiais uspakaliais sedi, tyciojasi is zmogaus nelaimes, tukstanciai lietuvoi vos gala su galu suduria, gedos turetumet...
*

parodyk nors vieną pasityčiojusią. ir paskaityk tos "merginos" profilį, gal daugiau suprasi. ne viena mama su ja nusisvilino, tai ir nesipuola kaip akis išdegę. tuolab yra labiau paramos reikalingų, nei kad darželiai. jei daržely bardakas, supermamos jo nepakeis. patys kuoptis turi.
minne
QUOTE(Rucelie @ 2009 10 22, 12:53)
*

thumbup.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(xmigliux @ 2010 01 05, 18:21)
*

pati gyvenau lapese, neseniai ten ir mokykla baigiau, dauguma draugiu ten gyvena. Darzelis normalus, mamos noriai ten veda vaikus, kitos skundzias, kad net truksta vietu, vaikus nuo gimimo uzrasyti reikia. O sunkiai besivercianti seima tikrai nereiskia, kad asociali.
Zaliaake cia itartinai tas labdaras renka... Kazkoki ne toki nr paskelbe, ir keista, kad taip akcentavo TV. ??? Ar nuo to darzelis taps skurdesns, kad TV sugedo? O galbut to TV ne darzeliui reikia?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.