turim AVENT firmos buteliukus. norejau paklausti ar juos galima sterilizuoti tik specialiu sterealizatorium, ar galima tarkim plikyti vyrintu vandeniu. ir ar nesusigadina buteliukai ir ciulptukai kai juos nuplikai?
aishku galima virinti, daugelis taip ir daro
Yra parduotuvese specialus sterilizavimo skystis Chicco, kainuoja apie 12 lt., palaikai pusvalandi ir perlieji verdanciu vandeniu.
As dar sterilizuodavau garu puode. Sudedavau buteliukus ir apie 10 min. garindavau. Virint nepatiko, nes apsinesa kalkem buteliukai ir zindukai.
Garų tie indai brangūs, aš virindavau, kartu sumesdavau barškučius, čiulptukus, žindukus, antspenius ir pan, dar šauksštelį sodos įpildavau- pamokė seselė (pienligės profilaktikai), 3 min paverda, tada perskalauju ir ramu.
gal pasirodysiu bloga mama, bet zinokit ne karta girdejau,kad kuo daugiau virinat viska tuo mazesnis vaiko atsparumas ligoms,po to kieno nors purvinos rankos-ir vaikas is karto serga...as tai tik pitma menesi viska virindavau,o dabar tik uzvirinu vandeni ipilu i buteliuka(irgi AVENT) pakratau gerai ir ispilu,po to ciulptuka aisku irgi apiplaunu su karstu virintu vandeniu ir viskas.Aisku karta i savaite viska sudedu i puoda ir virinu,bet tikraine kasdiena.nu ir beabejo jei kas ant grindu nukrito irgi tada virinu.
as naudoju tik avent gaminius, taciau sterilizatoriaus nemaciau prasmes pirkt. nuo gimimo, po kikekvieno naudojimo sudedu viska i mikrobange ant max 3 min ir viskas. tik beda, kad kalkes kaupiasis, taigi tenka kartas is karto gerai pakrapstalioti.
Paskaičiau.. aš kokia nepareiginga... Prisipažinsiu - tingiu.
Merginos, net ant širdies ramiau pasidarė pasiskaičius, kad ne aš viena nekeliaklupsčiauju visuotiniam sterilumui. Negaliu sakyti, kad tingiu - ant to ir sėdžiu dabar - bet palaikyčiau teoriją, kad vaikas turi gauti šiek tiek mikrobų, tada lengviau adaptuojasi aplinkoje. Na pasvarstykime - buteliukus ir žindukus sterilizuojame, o jis nenaudėlis nuropoja ir apsižioja nesterizlų lovytės strypą arba žaisliuką. Taigi, aš irgi tik verdančiu vandeniu perpylu (hm, ir tai jau ne visada pastaruoju metu), ir regis viskas tvarkoje.
as irgi tik verdanciu vandeniu uzpilu ir palieku siek tiek. na kol kas kalba tik apie pientrauki, nes ir pirmas buteliuko nemate pirmus 3men ir antrasis kol kas ne.
bet gal tas sterilizatorius avent greiciau ir patogiau? cia manau jei yra pinigu, tai tik del mamos patogumo, ne del svaros. o nuo 4,5 men vistiek jau eina papildomas maistas po truputi ir tikrai nesterilizuotas ir indai normalus. kazin ar indaploves pakanka nuo kokio 4men? ten 70laipsniu tempera max?
atsiprasau,jei apie tai jau kur kalbeta,taciau as nemaciau.kazkaip idomu pasidare,kuo jus plaunat kudykiu buteliukus?as naudoju antibakterini fairy(indu ploviklis),taciau mano mama sako,kad neprotingai elgiosi.ji siulo plauti su soda.ka jus manot?
Aš tiesiog išplaunu su Fairy ir tada perskalauju verdančiu vandeniu, karts nuo karto sterilizuoju, pasiruošusi tirpaliuką su spec. tam skirtu Chicco skysčiu.
Kiek žinau,negalima kūdikių buteliukų plaut su indų plovikliu.Ypač su Fairy.Vaikams tinkami yra kažkokie specialūs plovikliai.Bet aš visada plaunu su soda,arba su vaikišku muilu,jei soda pasibaigus
o kuom tas fayry toks jau blogas?as su juo irgi plaunu ir dar su sterelizatoriumi karts nuo karto sterelizuoju
Soda geriausia pasalina viska nuo buteliuko sieneliu
as irgi plaunu tik su karstu vandeniu, paskui issterelizuoju...
skaiciau straipsni apie indu ploviklius, tai ten parasyta kiek mes vidutiniskai per metus to fairy ar pan. prisivalgom...
soda ir karštas virintas vanduo
Aš tai plaunu su indų plovikliu "Surcare",ir paskui sterilizuoju su AVENT strerilizatorium mikrobangėj
Soda ir karstas vanduo
Kartais pavirinu visus buteliukus,ciulptukus,dangtelius su soda
na man karstas vanduo uzvirintas patikimiausiai atrodo
tik nesupratau proceduros mikrobangej - kas jus ten darot?
soda ir verdantis vanduo
Aš taip pat plaudavau su soda, o po to užpildavau verdančio vandens ir palaikydavau kurį laiką.
Tindi Rindi portalas: "Vieną tabletę ištirpinus drungname vandenyje, į jį sumerkite buteliukus ir po 30 minučių ištraukite sterilius. Vienos tabletės užtenka parai visą šį laikotarpį buteliukus galima mirkyti tame pačiame paruoštame skystyje."
Ar kas naudojat? Susidomejau, kadangi nuo virinimo visi buteliukai balti pasidaro.
As susigundziau reklama ir nusipirkau. Bet daugiau turbut nepirksiu, kai sitas sunaudosiu. Paklausiau gydytojos - palaikius vandeny su tabletem, butinai turi perplauti, as po to dar ir virintu karstu vandeniu perpilu - kazkaip daug terliones. Man atrodo, kad paprasciau butu isvirinti. Va nebent del to pabalimo.
Man tai į galvą net nešautų plauti su Fairy. Aš tai juos tik pavirinu ir kartais dar sterilizuoju.
viena kart i menesi gerai isplaunu su Zepter firmos plovikliu, po to su dezinfekuojanciu skysciu, o kiekviena diena plaunu su paprastu vandeniu ir po to praplaunu su verdanciu vandeniu
Nė karto nevirinau ir nesterilizavau
Nuo metų pradėjau plauti su Neutral indų plovikliu - gydytojų rekomenduotas, tinka net kūdikiams.
Aš plaunu su vaikišku muiliuku arba soda, perpilu su verdančiu vandeniu.
Buteliukus plaunu su soda ir visada perpilu karštu vandeniu. Išvirinu.
As irgi tik karstu vandeniu, karts nuo karto isvirinu..
QUOTE(Ciki @ 2006 03 26, 21:55) Gal cia ne i tema, bet gal kas zinot kaip Chicco sterilizavimo priemuone naudoti Kodel ne i tema, i tema. As naudoju si skysti, visad darau 1l. taigi 1l vandens skyscio reikia pilti iki dozatoriaus pirmos padalos. sumerkus daiktus palikti reikia 30min, tada istrauki ir isdziovini (perskalauti nereikia) siuo pagamintu tirpalu galima naudotis 24val.
Sveikos,
O aš tai plaunu su "Neutral" indų plovikliu,jis be chemijos. Visus indus plaunu tik su šiuo plovikliu. Niekad nenaudoju "Fairy" QUOTE(vasaryte @ 2006 03 28, 18:11) Kodel ne i tema, i tema. As naudoju si skysti, visad darau 1l. taigi 1l vandens skyscio reikia pilti iki dozatoriaus pirmos padalos. sumerkus daiktus palikti reikia 30min, tada istrauki ir isdziovini (perskalauti nereikia) siuo pagamintu tirpalu galima naudotis 24val. Aciu QUOTE(jole @ 2006 03 28, 01:27) Indų plovikliai tikrai ne geriausias variantas plauti vaikiškus indus Pritariu. Buteliukus plaunu soda, karštu vandeniu, jei sodos neturiu- naudoju druską. Anksčiau, jei neklystu, lopšeliuose- darželiuose vaikų indus plaudavo su soda ar sodos tirpalu
Kada mano berniukai dar buvo mazuciai,plaudavau su soda ,arba druska,kaip jau anksciau rase mamytes.Druska labai padedavo,kada buteliukai pasidarydavo balzgani ir atsirasdavo nuosedu nuo sultyciu ar arbateliu.Pripildavau stambios druskos ir gerai isplakdavau su trupuciu vandens.O po to perplaudavau su soda.Druska labai gerai ipatingai israitytiems buteliukams.Virinti,niekada nevirindavau, jeigu plaudavau soda.O tik kas antra diena imergdavau i verdanti vandeni ,velgi perplovus su soda.
as naudodavau visad soda ir karsta vandeny,karts nuo karto isvirindavau
jokios chemijos nenaudoju. Soda ir karstas vanduo. Puikiai issiplauna
as taipat tik karstu vandeniu,jokiu plovikliu neperku ir nepripazistu,plaunu su soda,retkarciais isvirinu.
aš tai iš amway nusipirkus turiu indų ploviklį( tipo iš natūralių produktų padarytas) plaunu su juo ir karštu vandeniu ir poto sterelizatoriumi iš garinu
sveikos mamytes
buteliukas galėjo pajuoduoti tik tokiu etveju jei arbata kažkurį laiką pastovėjo buteliuke.Soda labai gerai ne tik arbatos likučius išvalo,bet ir pino likučius.Ji kartu ir bakterijas visas panaikina.Jei bijote,kad soda gerai išsiplautu tai virintu vandeniu skalaukite.Aš ja užpildavau ant kempinės ir šveisdavau.
as taip pat visada su soda sveiciu buteliukus paberiu sodos ir pasveiciu su sepeciu ir mums tai padeda
Gal dantų šepetuku su soda išplauti, o po to išvirinti.
Dar vienas būdas- įberti druskos , įpilti truputį vandens ir pakratyti.
Paimk sodos,vatos ant pinceto,dar vandenuko ir bus buteliukas baltas
O as tai su citrinos rugstele plaunu... iberiu poto vandens ir pakratau, poto aisku dar isvirinu...
Mes turim iš "Tuperwares"
Actu užmerkti, irgi įvairias nuosėdas valo
|