Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Auginantiems tik 1 vaiką!
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
knielita
Visiskai suprantu tas, kurios nori turet viena vaika ax.gif Nematau nei nieko blogo, nei smerktino. As kadangi pati esu buvusi vienturte labai pasigendu ypac dabar brolio ar seses ax.gif Dar vieno zmogucio man artimo. Tevai su saule negyvena, kad ir kaip bebutu gaila verysad.gif Kai buvau maza to ryskaus trukumo gal ir nebuvo, kartais nostalgija siokia tokia, bet juk draugu pilnas kiemas biggrin.gif bet jau tada zinojau, kad turesiu daugiau nei viena, man labai grazu paziureti i tecio santykius su broliais, mamos buvusi bendravima su broliu. O vyro tevai kaip graziai bendrauja, koks rysys tarp ju wub.gif As to neturiu ax.gif Gal todel norejau kad mano seimoje augtu daugiau vaiku nei vienas. Smagu, kad vyras buvo visada uz tai, kad seimoje turi augti bent du vaikai biggrin.gif Nesigailiu, nors prisipazinsiu viena vaika daug lengviau auginti, bet tas juokas, klegesio pilni namai, ta broliska meile wub.gif wub.gif Labai tikiuosi sugebeti isauginti juos taip, kad visa gyvenima butu artimi vienas kitam ax.gif
Bet jau esu rasiusi, kad mano poziuris toks, nes augau viena ir man truko brolio/seses. Tad pilnai tikiu jei augusi kazkuri is jusu daugiavaikeje seimoje pasigedo tevu demesio, meiles, grazesnio rubo ar skanesnio kasnio gali noreti tik vieno vienintelio vaiko kuriam suteiks viska ka gali geriausio ax.gif Ir nieko cia smerktino, blogo nera ax.gif Juk kiekvienas gyvenam kaip mums atrodo geriausiai.
ELWOOD
mmm..idomi tema..
pati auginu dukriuka...ir kol kas dar neplanuojam antro maziuko...kazkaip visada galvojau kad noriu tik vieno.bet mano vyras, skao kad reik butinai antro...ir jis noretu vel mergytes, jam kazkaip atrodo kas vienos lyties vaikams geriau augti seimoje nei skirtingu..(klausiu kodel, sako nu nzn, sako gal todel kad turiu sese ir su ja nera labai silti ir artimi santykiai)..
man didziausia problema, ne ta turet ar ne, bet ta, kad kaip reiks mylet dar viena vaikeli, man rods as jau nei laso daugiau meiles neisspausciau nei kad dabar duodu savo dukrai..bijociau kad gimus kitam vaikeliui ji jaustus nuskriausta, maziau gautu demesio ir t.t.
mano vyras slako , pagalvok kai jau pasensim, kokios msu kaledos, kitos sventes bus liudnos, nes busim tik mudu ir dukra su seima, ir tures sedet su mum seniais..sako juk ne tik musu dukryte bus vienisa, bet ir jos vaikai netures pusbroliu, pusseseriu (is jos puses)..
bet kartu jis sako kaip taip isauklet kad brolis/sese myletu vienas kita, gerbtu ir t.t. nes tikrai gyvenime buna kad broliai/seses nebendrauja visiskai..

as tik zinau ar turesiu 1 ar 3 ar 5, visi uzaugs, gal skurdziau, gal tures ne viska, bet uzaugs, ar ir augdama daug ko neturejau , o siandien turiu viska ko man reikia, dukryte tikrai viskuom aprupinta...
siai dienai antro vaikelio neplanuoju, beg jei butu netyciukas tik dziaugciaus, ir jei ju butu 3 ar 4 visus iki vieno gimdyciau..

o tos kurios baiminais, kad gali gimt nesveikas vaikelis, tegu pagalvoja apie tai, kad gimes sveikut sveikutelis vaikelis, gali bet kuria minute susirgt nepagydoma liga, gali susizeist ir likt luosas ir t.t.

ziuriu daba i savo miegancia dukryte ir jauciu jai begaline meile ir svelnuma..nors jos ir neplanavom, bet siandien mudu abu su vyru neisivaizduojam gyvenimo be jos...o bus ar ne antras vaikelis nuspres kazkas, kas auksciau uz mus...ne buna ir taip kad ir nori negali..turiu drauge kurios sunui 16 metu, ir ji jau 14 metru negali pastot...gali ir is musu bet kuriai taip nutikt..
geriausia viska palikt Dievo valioje, juo pasitiket ir bus kaip bus..

ir dar...pas mane darbe yra 3 moterys jau gerbtino amziaus, kurios turi tik po viena vaika, visos gailisi, kaip ju vaikai ar gailisi kad neturi broliu /sesiu nzn schmoll.gif

atleiskit kad issipleciau blush2.gif
Ksesanko
drinks_cheers.gif Skaitau ir net nesitiki, kad kitas zmogus gali tureti tokias pat mintis. Irgi ziuriu i savo princese ir negaliu isisvaizduoti, kad mylesiu kazka labaiu uz ja smile.gif Dar ji tokia mazyte, kad net pagalvoti negaliu apie kita vaika. Juk jai reikia tiek demesio. O kiek jegu ir istvermes reikia mamai. As geriau auginsiu viena vaika, bet busiu laiminga, nenusilpusi, nepavargusi smile.gif Kiek maciau mamyciu, kurios nori pametinuku, o paskui riekia nat abieju, yra nepatenkintos. Ir as jas pilnai suprantu smile.gif Gal po kokiu 5 - 6 metu, jei leis ekonomine seimos padetis ir uzsinoresiu antro vaikelio smile.gif
Sella
QUOTE((Lelija) @ 2010 04 02, 08:49)
O dvigubos ar trigubos atsakomybės naštos man jau būtų per daug...
*

Vat ir aš taip mąstau. drinks_cheers.gif Todėl manau, kad mano dukružė liks vienturtė.
mildute2010
QUOTE(RESPECT... @ 2009 10 21, 11:24)
Mane mama gimdė 40 metų rolleyes.gif , ir neįgalumas čia niekuo dėtas, netgi sakyčiau atvirkščiai, mokiausi labai gerai, sporte irgi daug pasiekiau blush2.gif
Mano draugė gimdė 23 metų, ir pas ją gimė neįgali mergaitė  verysad.gif , nors šeimoje tokių nėra unsure.gif
Tai va... o rizika yra bet kada, nebūtinai virš 30 m.
*

na as turiu viena dukryte jai nesenai suvejo metukai ir manau kad ateitije turesim dar viena mazili ne tik del saves bet del musu maziles smile.gif
smiler
Ikisiu savo nosi ir as, nors man cia ne vieta blush2.gif Musu dukryte buvo pati pati paciausia, grazute, gerute ir t.t. ir jai tebuvo tik 5men kai suzinojau, kad vel laukiuosi. Netyciukas. Daug abejojau, jau beveik buvau pasiruosusi isvalymui ir vyras su tuo sutiko ir pagrindine priezastis to, kad dukryte dar tokia mazute ir musu dievinama, kaip reikes padalinti meile mums buvo nesuvokiama. Visa nestuma abejojau. Jauciausi negera mama, kad nelaukiu taip sio vaikelio, kaip dukrytes. Viskas pasikeite ta diena, kai gime sunelis. Nezinia is kur, bet tos meiles atsirado daug, be galo daug. Tiek man, tiek vyrui. Dabar abu su siurpu pagalvojam, kad as vos nepasidariau isvalymo. Mylim savo abu vaikucius, nuostabius sutverimus. Dabar su meile stebim, kaip dukryte pradeda po truputi rupintis broliuku, jei verkia paduoda tutuka, prisiglaudzia. Aisku, ji dar mazute, broliuka dar reikia saugoti nuo jos, bet jau dabar taip nuostabu matyti, kaip jinai juo rupinasi. Tai kazkas nepakartojamo.
Esu be galo dekinga kaimynes draugei, kuri buvo atvaziavusi i svecius tuo metu, kai as vis dar abejojau del antro nestumo. Kaimyne leptelejo, kad as jau laukiuosi ir antro, kai mazoji dar vezimuke sedejo. Drauge tada pasake, kad as laiminga moteris, kuri galiu tureti savu vaiku. Jinai, pasirodo, negali tureti vaiku. Tada pajauti visai kita gyvenimo perspektyva.
O i tema, suprantu ir tas mamas, kurios nori tureti tik viena vaika. Nepradesi juk gimdyti vien del to, kad visuomene galvoja, jog reikia tureti tris vaikus: mamai, teciu ir tevynei biggrin.gif Siais laikais, tai gana sudetinga 4u.gif Todel visoms sekmes auginant savo vaikucius, vienturcius ir ne vienturcius 4u.gif wub.gif
silve
QUOTE(smiler @ 2011 08 15, 11:45)
Ikisiu savo nosi ir as, nors man cia ne vieta  blush2.gif  Musu dukryte buvo pati pati paciausia, grazute, gerute ir t.t. ir jai tebuvo tik 5men kai suzinojau, kad vel laukiuosi. Netyciukas. Daug abejojau, jau beveik buvau pasiruosusi isvalymui ir vyras su tuo sutiko ir pagrindine priezastis to, kad dukryte dar tokia mazute ir musu dievinama, kaip reikes padalinti meile mums buvo nesuvokiama. Visa nestuma abejojau. Jauciausi negera mama, kad nelaukiu taip sio vaikelio, kaip dukrytes. Viskas pasikeite ta diena, kai gime sunelis. Nezinia is kur, bet tos meiles atsirado daug, be galo daug. Tiek man, tiek vyrui. Dabar abu su siurpu pagalvojam, kad as vos nepasidariau isvalymo. Mylim savo abu vaikucius, nuostabius sutverimus. Dabar su meile stebim, kaip dukryte pradeda po truputi rupintis broliuku, jei verkia paduoda tutuka, prisiglaudzia. Aisku, ji dar mazute, broliuka dar reikia saugoti nuo jos, bet jau dabar taip nuostabu matyti, kaip jinai juo rupinasi. Tai kazkas nepakartojamo.
Esu be galo dekinga kaimynes draugei, kuri buvo atvaziavusi i svecius tuo metu, kai as vis dar abejojau del antro nestumo. Kaimyne leptelejo, kad as jau laukiuosi ir antro, kai mazoji dar vezimuke sedejo. Drauge tada pasake, kad as laiminga moteris, kuri galiu tureti savu vaiku. Jinai, pasirodo, negali tureti vaiku. Tada pajauti visai kita gyvenimo perspektyva.
O i tema, suprantu ir tas mamas, kurios nori tureti tik viena vaika. Nepradesi juk gimdyti vien del to, kad visuomene galvoja, jog reikia tureti tris vaikus: mamai, teciu ir tevynei  biggrin.gif  Siais laikais, tai gana sudetinga  4u.gif  Todel visoms sekmes auginant savo vaikucius, vienturcius ir ne vienturcius  4u.gif  wub.gif
*

puikios mintys thumbup.gif drinks_cheers.gif
Sėkmės auginant savo spindulėlius smile.gif
tigrin
Norėčiau atgaivint šią temą. Ar būtų daugiau mamyčių, norinčių padiskutuoti ir pasidalint savo mintimis? 4u.gif
Angelomama
QUOTE(tigrin @ 2012 01 05, 14:53)
Norėčiau atgaivint šią temą. Ar būtų daugiau mamyčių, norinčių padiskutuoti ir pasidalint savo mintimis? 4u.gif
*

ir as auginu tik viena vaika, 1 metuku mergyte. noretume ir antro, bet.... ir taip sunku siais laikais, nes atsakomybe uz vaika didele. Kol mazi gerai, bet kai reikes uz studijas moket, tada jau sunkiau butu turint daugiau nei viena. taip kad bent jau siuo metu esam apsitoje ties mintimi, kad veinas vaikas seimoj - gerai, kad ir kaip antro noretume. reikia dziaugits tuo, ka turi smile.gif.
tigrin
QUOTE(Angelomama @ 2012 01 05, 16:01)
ir as auginu tik viena vaika, 1 metuku mergyte. noretume ir antro, bet.... ir taip sunku siais laikais, nes atsakomybe uz vaika didele. Kol mazi gerai, bet kai reikes uz studijas moket, tada jau sunkiau butu turint daugiau nei viena. taip kad bent jau siuo metu esam apsitoje ties mintimi, kad veinas vaikas seimoj - gerai, kad ir kaip antro noretume. reikia dziaugits tuo, ka turi smile.gif.
*

sutinku su Jumis,aš ir noriu,kad vaikas būtų pilnai aprūpintas.mano postas kodėl aš apsistoju ties vienu vaikeliu forume "gausi mūsų šeimynėlė" tema "auginantiems vienturtį". Ten temelė geriau gyvuoja, prisijunkit ir Jūs 4u.gif
ramunele 28
Mano draugė,tai nusprendė turėti tik vieną vaiką,nes labai buvo sunkus gimdymas.
justejan
QUOTE(Angelomama @ 2012 01 05, 17:01)
*

nu labai keista priezastis, tipo kazkada reiks moket uz studijas. Gal reiks, gal nereiks, nu kas zino kaip viskas bus. Aisku jei ketvirta vaika zmogus planuodamas taip svarstytu, dar suprasciau, bet antra doh.gif Manau yra kazkokia kita priezastis arba paprasciausias nenoras turet ir tiek, tik ieskoma pasiteisinimu
levrete
QUOTE(justejan @ 2012 03 05, 18:00)
paprasciausias nenoras turet ir tiek, tik ieskoma pasiteisinimu
*

O kam ieskoti pasiteisinimu del to, kur jokios kaltes nera... 4u.gif
mijaxxx
as labai nenoriu vieno, noriu 4, bet dabar negaliu nes reikia dar mokslus baigti, bet kai tik galesiu tai tikiuosi kad tada dievulis duos. as taip pavydziu mamytem kurios su 2 maziukais, ir taip noretusi, bet dabar negaliu, liudna del to.
zvimbute
as kai kam pasakau kad noriu3vaiku tai visi i mane paziuri blink.gif ,po to sako motina didvyre blush2.gif . kai pradejau lauktis antrojo(kuris buvo planuotas) irgi visi sake kaip sunku bus,nes esu nedirbanti...
siandien jau maziukui beveik 1,5men.,mergaite pirmoke, o as nesijauciu kad lengviau ar sunkiau gyvenu,palyginus su tuo kaip auginom tik viena mergaite,gyvenu kaip gyvenus kas liecia finansus,kiek sunkiau yra psichologiskai nes pergyvent reikia daug daugiau jei vaikuciai suserga ar kas kita jiems atsitinka.
zinoma galvoju ir noriu,kad mano vaikai gautu gera issilavinima ir stengsimes jiems padeti,bet taip pat noriu, kad jie uzaugtu geri zmones.
P.S. As vaikus auginu del saves ne del kitu,ir kiekvienas sprendzia kiek jam ju reikia ir ka jiems gales duoti.
_Indija_
turiu tik viena vaika ir daugiau nenoriu tureti , nes labai sunkiai auginau, ne finansiskai, o psihologiskai... nes nieks nepadeda, mano mama labai toli gyvena, o vyras gywena sawo laisva gywenima... atrodo kad seima -tai as ir dukryte, o vyras karts nuo karto prisijungia... del to yra labai sunku kai suprati, kad noretum gywenti visavertiska seimynini gywenima, supranti , kad tu esi mama, bet deja tetis nesupranta dar kas yra ''seima'' ir ka tai reiskia
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.