guziukas
2010 03 18, 17:30
QUOTE(Auksutis @ 2010 03 18, 15:21) reikia cukru pakepinti ant keptuves su trupuciu vandens. Matysi, kaip susidarys vientisa mase ir paruduos tada gali deti i tesla. As taip dariau
QUOTE(indmik @ 2010 03 18, 13:12) merginos o gal galite parasyti kaip krema darote su grietine ir grietinele? man rodos jis turetu buti ne toks riebus  nes vien is grietineles man truputuka per riebokas buvo  Esu as darius,riebumo nepamazes labai ryskiai,nebent grietine pirksi 15 proc.,tai grietine per nakti varvinti durslioke,viespatie kaip lietuviskai vadinas  ,isplaki grietinele ir i ja imaisai nuvarvinta grietine
linette
2010 03 18, 19:10
merginos , sos patarkit , nes esu baisiausioj paniko  , sutepiau draugei medutį valgys šeštadienį , dėjau smilgos jogurtą didelį ir mažiuką ir įdėjau vieną kupiną šaukštą žalatino ir grietinėlės išplaktą didelį indelį , ai dar žalatiną tirpdžiau persikų sirupe nu gal koks 60 ml vandens , sutepiau ir per dieną jis man nu toks nelabai tvirtas o lyg ir norėtūs , kad tas pertepimas kietesnis būtų , čiuožti iš torto tas pertepimas nečiuožia , manau , kad žalatino pamažinau , esu baisioj panikoj , labai lauksiu jūsų nuomonių ar iki šeštadienio jis susistovės ar ir liks toks nestabilus , nu vėjų prirašiau , tikiuosi suprasit ko klausiu , labai lauksiu jūsų komentarų , labai labai visoms ačiū
Linette , Nesinervink, tikrai pagal Tavo išvardintus kremo produktus gerai turėtų gautis.  Želatina susiims stingti ir viskas bus gerai.  Papločiai suminkštės, kremas pakietės ir viskas bus puiku. Nesijaudink tikrai , ir vėliau parašyk kaip sekėsi.
niu tai tada nesiterliosiu, su ta grietine. geriau žele įsidėsiu bus gaiviau
Auksiuke
2010 03 19, 10:33
QUOTE(Kava&arbata @ 2010 03 18, 14:23) ACIU LABAI  (ten buvo parasyta apie cukru, bet nelabai supratau  ) jei nori rudo meducio, gali naudotis meragiciu patarimais del cukraus pakaitinimo jei kepsi pgl Cipciuko recepta, arba kept pgl Kirbes recepta (daug greitesnis variantas, o ir medus jauciasi). Cipsiuko receptas be medaus, nes ji jo nemegsta
Auksutis
2010 03 19, 11:13
QUOTE(Auksiuke @ 2010 03 19, 10:33) jei nori rudo meducio, gali naudotis meragiciu patarimais del cukraus pakaitinimo jei kepsi pgl Cipciuko recepta, arba kept pgl Kirbes recepta (daug greitesnis variantas, o ir medus jauciasi). Cipsiuko receptas be medaus, nes ji jo nemegsta  kaip tai be medaus Teslai 3kiausiniai , 3 dideli saukstai medaus , 100 g . margarino EVE ( ne sviesto ) , 1 stikline cukraus , 3 mazi sauksteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!! ir apie 5 stiklines miltu (gali ir pritrukti saujeles kitos ) Kremui 4 indeliai grietineles po 450 ml. 36 proc. Riebumo Cukrus pagal skoni Citrinos sulciu
guziukas
2010 03 19, 13:07
QUOTE(Auksutis @ 2010 03 19, 13:13) kaip tai be medaus Teslai 3kiausiniai , 3 dideli saukstai medaus , 100 g . margarino EVE ( ne sviesto ) , 1 stikline cukraus , 3 mazi sauksteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!! ir apie 5 stiklines miltu (gali ir pritrukti saujeles kitos ) Kremui 4 indeliai grietineles po 450 ml. 36 proc. Riebumo Cukrus pagal skoni Citrinos sulciuas ir nustebau,nes dejau 3 saukstus
linette
2010 03 19, 16:18
QUOTE(Letune @ 2010 03 18, 21:27) Linette , Nesinervink, tikrai pagal Tavo išvardintus kremo produktus gerai turėtų gautis.  Želatina susiims stingti ir viskas bus gerai.  Papločiai suminkštės, kremas pakietės ir viskas bus puiku. Nesijaudink tikrai , ir vėliau parašyk kaip sekėsi. bijau , kad gali kaip reikiant ir nesustingt  , nu jau atidaviau , pati neragausiu , kitoj savaitėj bus matyt kokie atsiliepimai bus , kad tik šaukštais semt nereikėtų , kai pastovės ant stalo
Auksutis
2010 03 20, 08:34
Siandien ryte issikepiau biskvita meducio pagal kirbe, manau pavyko .Palikau atvesti, o grizus namo bandysiu pjaustyti ir tepti
Gal kas zinot (turbut jau buvo apie tai kalbeta), kodel sutepus meduti jo virsus itruksta? as ji sutepu is vakaro, tada dedu i saldytuva, sekanti vakara barstau, ir dar sekanti valgom. bet vat jau antra karta issitraukus barstyt randu virsu itrukusi. skonis zinoma del to nenukencia, bet vat idomu kodel
laurechka
2010 03 20, 21:32
QUOTE(angi @ 2010 03 20, 11:07) Gal kas zinot (turbut jau buvo apie tai kalbeta), kodel sutepus meduti jo virsus itruksta? as ji sutepu is vakaro, tada dedu i saldytuva, sekanti vakara barstau, ir dar sekanti valgom. bet vat jau antra karta issitraukus barstyt randu virsu itrukusi. skonis zinoma del to nenukencia, bet vat idomu kodel  Todel, kad lakstai sugeria grietinele... As visada pries puosdama dar truputi aptepu iskilimus ir liusk buna
jaunuole
2010 03 21, 17:50
jungiuos ir as jusu gretas. skaitinejau, skaitinejau temele, nu pasaka jusu tortukai  . galvoju reik bandyt kepti. beisu buvo. bijojau, kad nesigaus tesla lakstam  . galvojau, kad nelabai as draugauju su tokiom teslom, bet pasirodo draugauju  . kepiau pagal cipciuko recepta. gavosi 13 plonyciu lakstu. tesla kociojosi lengvai. liko nemazai atraizeliu. kociojau is karto ant kepimo popieriaus ir kiekviena laksteli ant naujo. tepiau su grietinele, nes nenorejau rizikuoti su vietine grietine. grietinele susiplake labai gerai. tik galvojau, kad padauginau cukraus. torta sutepiau vakar is 7 lakstu. sonus apibarsciau trupiniais, o virsu apliejau sokoladiniu glaistu. valgem siandien. nesemes i svecius, tai truputi bijojau, kad pirmas blynas gali buti nelabai valgomas, bet... skonis buvo pasakiskas. net pati savimi didziuojuosi gal kuri zinote kokio dydzio turi buti foto, kad neistampyciau puslapio. gal kaip nors gautusi ikelti nuotrauka
Sveikos, ir aš lenkiuosi Cipciuko receptui QUOTE(indmik @ 2010 03 18, 13:12) merginos o gal galite parasyti kaip krema darote su grietine ir grietinele? man rodos jis turetu buti ne toks riebus  nes vien is grietineles man truputuka per riebokas buvo  Po ilgų bandymų, man skaniausias toks pertepimas: 750 g grietinės (naudoju Panevėžio, maišeliuose, 30 procentų riebumo) išsuku su maždaug 150 g cukraus 750 g Žemaitijos 36 procentų grietinėlės išplaku su citrinos sulčių šlakeliu ir maždaug 100 g cukraus pudros šaukštą (su kaupu) želatinos pabrinkinu maždaug 2/3 stiklinės vandnens- brinkinu, kol plaku grietinę ir grietinėlę pabrinkusią želatiną kišu į mikrobangę ir pamikrobanginu (vis ištraukdama pamaišyti) apie pusantros minutės, kol ištirpsta tada atsargiai pilu ir maišau su grietine galiausiai į grietinės ir želatinos masę įmaišau plaktą grietinėlę gal kam patiks
QUOTE(angi @ 2010 03 20, 15:07) Gal kas zinot (turbut jau buvo apie tai kalbeta), kodel sutepus meduti jo virsus itruksta? as ji sutepu is vakaro, tada dedu i saldytuva, sekanti vakara barstau, ir dar sekanti valgom. bet vat jau antra karta issitraukus barstyt randu virsu itrukusi. skonis zinoma del to nenukencia, bet vat idomu kodel  todel kad tortas brinksta  taip ir turi buti  todel ir puosiama ne is karto sutepus
Darkblue
2010 03 25, 14:29
i medaus torta tarp teslos galima iterpt toki kremiuka: bananai+cukrus+grietine. labai skaniai gaunasi;)
QUOTE(laurechka @ 2010 03 20, 21:32) Todel, kad lakstai sugeria grietinele... As visada pries puosdama dar truputi aptepu iskilimus ir liusk buna  QUOTE(Liusii @ 2010 03 24, 17:37) todel kad tortas brinksta  taip ir turi buti  todel ir puosiama ne is karto sutepus  supratau, kad esme tokia, kad taip buna ir turi but, ir ner cia ko gilintis aciu
Darse,  ačiū reiks ismeginti, kaip tik bus proga. O šito kiekio nebus perdaug kepant pagal cipciuko recepta?
QUOTE(indmik @ 2010 03 25, 21:13) Darse,  ačiū reiks ismeginti, kaip tik bus proga. O šito kiekio nebus perdaug kepant pagal cipciuko recepta?  su tiek aš sulipdau tortą iš 9 lakštelių,iškeptų pagal Cipciuko receptą cukraus dedu visada į grietinę ir grietinėlę "iš akies" parašyk atsiliepimus, kai išbandysi
einareja
2010 03 26, 12:22
Labukas Medutis pagal Cipciuko receptą liuks  Gavosi 9 blynai( pirmą per storai kočiojau,paskui supratau kas kaip ir kiek). Pertepiau grietinėle su cukraus pudra+maskarponė,tarkuotas bananas,želatina užpilta citrinos sultimis+dar rūgštelės ir citrinos žievelės ir dar pudros pagal skonį. Skonis dieviškas, tad išlaižiau bliūdą Sutepiau iš 5 lakštų,aptepiau , o šįryt "puošiau". Viršus-pagal Mišelę-glazūra šokolado (šokoladas,grietinėlė,gliukozė,vanduo).Na super,išskyrus tai , kad kai jau išlyginau tai sugalvojau dar "pataisyti" ir šakės kaip sugadinau!!!  Nerikia kišt nagų kai jau apstingsta.Į galvą šovė išganinga mintis torto viršų pašildyti plaukų džiovintuvu.Jaučiausi kaip genijus,nes man pavyko  Vienoj rankoje fenas,kitoje peilis ir viskas čiki.Šonai trupiniais ir viskas.Dar vakare gal padzibuosiu kraštelius arba suragausime ir taip Ačiū Cipciukui už tokį lengvą receptuką ir išsamius paaiškinimus Ryt imsiuosi ananasinio biskvito su aguonomis
QUOTE(einareja @ 2010 03 26, 12:22) Labukas Medutis pagal Cipciuko receptą liuks  Gavosi 9 blynai( pirmą per storai kočiojau,paskui supratau kas kaip ir kiek). Pertepiau grietinėle su cukraus pudra+maskarponė,tarkuotas bananas,želatina užpilta citrinos sultimis+dar rūgštelės ir citrinos žievelės ir dar pudros pagal skonį. Skonis dieviškas, tad išlaižiau bliūdą Sutepiau iš 5 lakštų,aptepiau , o šįryt "puošiau". Viršus-pagal Mišelę-glazūra šokolado (šokoladas,grietinėlė,gliukozė,vanduo).Na super,išskyrus tai , kad kai jau išlyginau tai sugalvojau dar "pataisyti" ir šakės kaip sugadinau!!!  Nerikia kišt nagų kai jau apstingsta.Į galvą šovė išganinga mintis torto viršų pašildyti plaukų džiovintuvu.Jaučiausi kaip genijus,nes man pavyko  Vienoj rankoje fenas,kitoje peilis ir viskas čiki.Šonai trupiniais ir viskas.Dar vakare gal padzibuosiu kraštelius arba suragausime ir taip Ačiū Cipciukui už tokį lengvą receptuką ir išsamius paaiškinimus Ryt imsiuosi ananasinio biskvito su aguonomis  Išradingumui nėra ribų
Renatina
2010 03 26, 15:11
QUOTE(einareja @ 2010 03 26, 13:22) Ačiū Cipciukui už tokį lengvą receptuką ir išsamius paaiškinimus ačiū už pasidalijimą genialiom idėjom
einareja
2010 03 26, 15:38
Extremaliose situacijose smegenys aktyvuojasi (uošviai vakare atvažiuoja,-tai ne baika ) Tas šokoladinis glaistas labai greitai stingo gal dar dėl to , kad tortukas buvo tik išimtas iš šaldytuvo,gal reikėjo kiek anksčiau išimti , kad apšiltų ir tik tada aptepti glaistu:hm Šiaip tai fainas tas glaistas ir labai greitai bei lengvai padaromas
kristinikė
2010 03 26, 18:33
Kepiau ir aš jau kelintą kartą medutį pagal Cipsiuko receptą, oi kaip jis visiems patinka  Tik pirma kartą puošiau ne trupiniais, o griliažu ir šokoladu.
QUOTE(kristinikė @ 2010 03 26, 19:33) Kepiau ir aš jau kelintą kartą medutį pagal Cipsiuko receptą, oi kaip jis visiems patinka  Tik pirma kartą puošiau ne trupiniais, o griliažu ir šokoladu. [ Gal gali parašyti griliažo receptą? Ir kaip čia padaryti kad gautųsi tas šokoladas ant šonų torto ir nenusmuktų.? Ar į išlydytą šokoladą ką nors dar pili ir kokiu būdu jį paskirstai? ačiū.
Auksiuke
2010 03 26, 23:09
QUOTE(Letune @ 2010 03 26, 22:51) Gal gali parašyti griliažo receptą? Ir kaip čia padaryti kad gautųsi tas šokoladas ant šonų torto ir nenusmuktų.? Ar į išlydytą šokoladą ką nors dar pili ir kokiu būdu jį paskirstai? ačiū.  del torto sonu apdengimo tvorele- zr papuosimu tema virsuje. Ten kur be komentaru, bet su superiniais paaiskinimais ir nuotraukom. Puikiai suprasi ir pasidarysi
sandralija
2010 03 27, 11:37
sveikutes,noreciau issikepti medaus torta ir iskilo keletas klausimeliu,jei galesit prasau atsakykite. 1.kaip isgauti ta tamsesne lakstu spalva,nes kiek kepiau jie man gaunasi sviesoki 2.noreciau lakstu tokiu storesniu lyg biskvitiniu,tai gal man bandyti ta recepta kur kepamas biskvitas,ar paprasciausiai kepti lakstus,tik kocioti storiau. aciu kas padesite man
gal jau yra sneketa, ale labai neturiu kada skaityti  jei noriu velykoms dvieju tortuku nelabai dideliu, pagal cipciuko medaus recepta, ar uztektu is vienos normos, galvojau kepti staciakampius blynus skardose, kur buna prie orkaites, ir po to juos pjauti pusiau, kad butu du staciakampiukai, kiek ju gaunasi is tos normos ? ir kaip protingai iskocioti blynus kad gautusi tokie dideli staciakampiai ?
sandralija
2010 03 27, 12:10
jau supratau,kad isgauti tamsesne spalva reikia deti deginto cukraus,bet kiek jo deti taip ir neradau
amorosa
2010 03 27, 16:06
QUOTE(sandralija @ 2010 03 27, 12:10) jau supratau,kad isgauti tamsesne spalva reikia deti deginto cukraus,bet kiek jo deti taip ir neradau  As deginu puse cukraus normos. Kadangi visada darau meduti pagal Cipciuka is dvieju normu , tai viena puse reikiamo kieko supilu i mase , o kita padeginu keptuveje ir supilu i jau gerai karsta mase , ir kaitinu , kaitinu  kol visikai istirpsta ta karamele , nes man kazkodeltai ji susoka i gumula. bet paskui kaitinant visa mase ji istirpsta , aisku , tai uzima laiko
sandralija
2010 03 27, 19:07
QUOTE(amorosa @ 2010 03 27, 17:06) As deginu puse cukraus normos. Kadangi visada darau meduti pagal Cipciuka is dvieju normu , tai viena puse reikiamo kieko supilu i mase , o kita padeginu keptuveje ir supilu i jau gerai karsta mase , ir kaitinu , kaitinu  kol visikai istirpsta ta karamele , nes man kazkodeltai ji susoka i gumula. bet paskui kaitinant visa mase ji istirpsta , aisku , tai uzima laiko aciu uz atsakyma  o kai tu kaitini cukru nepili vandens
amorosa
2010 03 27, 20:34
QUOTE(sandralija @ 2010 03 27, 19:07) aciu uz atsakyma  o kai tu kaitini cukru nepili vandens  Nea ,jokio vandens nepilu. Tiesiog supilu i nedidele keptuve ir nemaisant leidziu istirpti. Ir net nemaisau, kai jau nebebuna cukraus ne laso is karto pilu i gerai karsta mase. ir toliau kaitinu ,kol istirpsta visa keramele. Kazkada pabandziau maisyti , tai tik saukstas aplipo, tai dar ir nuo jo krapstyti reikejo  Gal kitos daro kitaip, nezinau. Beje , neissigask , deginant cukru buna gan nemazai dumu. Kazkada draugei dariau meducio fotosesija  
būtinai, parašysiu kaip gavos, bandysiu velykom pasigaminti torčiuką dar kartą ačių Darse
sandralija
2010 03 28, 12:23
laba,na as neduodu ramybes savo kvailais klausimais  mergaites,kurios kepet ir gyvenat UK koki margarina naudojote ir kokius miltus,nes nenoriu eksperimentuoti.musu lietuviu parduotuveje karalisku miltu nera,tai kokius geriau rinktis ir koki margarina.aciu mergaites kas padesite. Papildyta:Amorosa aciu uz vaizdu atsakyma,bet kiek to cukraus reikia kepinti,ar ta norma kiek parasyta recepte ar papildomai reikia.nepykit uz kvailus klausimus
amorosa
2010 03 28, 20:52
QUOTE(sandralija @ 2010 03 28, 12:23) laba,na as neduodu ramybes savo kvailais klausimais  mergaites,kurios kepet ir gyvenat UK koki margarina naudojote ir kokius miltus,nes nenoriu eksperimentuoti.musu lietuviu parduotuveje karalisku miltu nera,tai kokius geriau rinktis ir koki margarina.aciu mergaites kas padesite. Papildyta:Amorosa aciu uz vaizdu atsakyma,bet kiek to cukraus reikia kepinti,ar ta norma kiek parasyta recepte ar papildomai reikia.nepykit uz kvailus klausimus Tagi jau rasiau, i recepta ieina 1st.cukraus , tai puse stiklines supilu i mease , o kita puse pakepinu. As gyvenu ne LT. bet deje ir ne UK. Ir miltus ir margarina perku pacius pigiausius lidle . Skirtumo jokio , viskas gaunasi.
sandralija
2010 03 29, 16:30
QUOTE(amorosa @ 2010 03 28, 21:52) Tagi jau rasiau, i recepta ieina 1st.cukraus , tai puse stiklines supilu i mease , o kita puse pakepinu. As gyvenu ne LT. bet deje ir ne UK. Ir miltus ir margarina perku pacius pigiausius lidle . Skirtumo jokio , viskas gaunasi. nu jo praleidau del to cukraus vakar kepiau,taigi parasysiu kaip sekesi.pirmiausia tai margarino tokio net ir nesitikejau rasti,tai naudojau vilniaus,bet jo riebumas tik 60%,miltus dejau ekstra(malsenos),nes daugiau visi buvo D505,tai manyciau,jog nuo miltu tesla gavosi tokia trapi.cukru taipogi puse normos pakepinau,bet gal per trumpai,nes norejau lakstu dar tamsesniu ir kas svarbiausia,jog kaip galejau stengiausi ploniau kocioti,bet gavosi man 7lakstai 26cm skersmens,nors tikejausi daugiau.kiausiniai buvo L ir tiesa miltu man tiek nereikejo.taigi gal del to,jog miltu nedadejau gavosi mazokai blynu  bet bijojau padaryti per kieta.o siaip viskas labai gerai,receptas teslos patiko  ziuresim kaip gausis tortas,galvoju pertepti su RINAMI pasiulytu variantu,kur grietine-grietinele-zele ir galvoju ar persigers blynai,jei pertepimas greit sustings
 Aš šiek tiek pakoregavau Cipciuko receptą. Iš pilnos Cipciuko normos gavosi 12 lakštų (2 tortams po 6 ir trupiniai iš nuopjovų). Dariau iš (papildomo, ne iš recepto)100 g cukraus degintinę-karamelę dėl tamsesnės lakštų spalvos. Bet nesigavo jie tamsūs. O kad išsilydžiusi degintinė nepavirstų kietu luitu, pyliau į ją po truputį 100 g verdančio vandens. O medus mano buvo sukietėjęs, tai dar sugalvojau į pilti 100 g pasukų. Taip susidarė 200 g papildomo skysčio ir dėl to prireikė beveik 7 stiklinių miltų (970 g), iš kurių 220 g buvo Ekstra, nes pritrūkau paprastų 550D. Ir dar pridirbau nuo savęs: Vietoj sodos dėjau 3 arb š kepimo miltelių. Jų nenugesinau. Tešlą kočiojau atvėsusią. Matyt dėl mano korekcijų iškočioti 1mm storio papločiai labai nedaug iškilo, liko ploni. Ir dėl to tortas būtų buvęs žemas. Todėl dariau, kad kremo būtų daugiau ir vieno torto kremui sunaudojau 1300 ml grietinėlės. Papločiai gerai sudrėko per naktį šaldytuve po gaubtu ir tapo minkšti. Vieną paplotį patepiau svarainių uogiene, tai ta rūgštelė labai pagerino skonį. Reikėjo tepti nors 2 sluoksnius. Vien tik grietinėlė buvo per riebu, nes jos įdėjau daugokai. Manau į kremą labai tiktų rūgščios želė kokie 2-3 sluoksniai. Norėjosi daugiau tikro meduolio skonio lakštų, o čia to skonio trūko, nors savo grūstų meduolio prieskonių dėjau 2 arb šaukštelius. Ar gal medaus reikėjo daugiau? Kas galėtų pakomentuoti mano koregavimų įtaką rezultatui? Ačiū. Galvoju gal bandyti čia pateiktą kirbes receptą. Gal supjausčius biskvitą papločiais, juos tik reikia sudrėkinti sirupu, ar bandyti be korekcijų Cipciuko receptą vėl? Kuris variantas geresnis?
daividija
2010 03 29, 18:16
QUOTE(sandralija @ 2010 03 28, 10:23) laba,na as neduodu ramybes savo kvailais klausimais  mergaites,kurios kepet ir gyvenat UK koki margarina naudojote ir kokius miltus,nes nenoriu eksperimentuoti.musu lietuviu parduotuveje karalisku miltu nera,tai kokius geriau rinktis ir koki margarina.aciu mergaites kas padesite. Papildyta:Amorosa aciu uz vaizdu atsakyma,bet kiek to cukraus reikia kepinti,ar ta norma kiek parasyta recepte ar papildomai reikia.nepykit uz kvailus klausimus As naudoju margarina kepiniams-stork ar best for BAKING,yra visose parduotuvese.Miltus perku paprastus,bet ne self rising,del rudumo dedu black treacle syrup,priduoda liuksiska ruda spalva ir gera skoni
Mergaites,labai skubios pagalbos reikia..
Vietoj Eve margarino nusipirkau sviestą,ar jis tiktu?
Vaidosee
2010 03 29, 18:41
QUOTE(Eva.* @ 2010 03 29, 18:25) Mergaites,labai skubios pagalbos reikia.. Vietoj Eve margarino nusipirkau sviestą,ar jis tiktu? Tikra tiks ir nieko nepagadins,as karta pradejau mase maisyti,neapsiziurejus,kad margarinas i pabaiga,tai sunaudojau visus sviesto gabaliukus,kokiu radau saldytuve ir tikrai skonis nenukentejo
QUOTE(Vaidosee @ 2010 03 29, 18:41) Tikra tiks ir nieko nepagadins,as karta pradejau mase maisyti,neapsiziurejus,kad margarinas i pabaiga,tai sunaudojau visus sviesto gabaliukus,kokiu radau saldytuve ir tikrai skonis nenukentejo  Labai ačiū
aš dar tokį vieną klausimą turiu. ar medutis nepages, jai trečiadienį sutepu o sekmadienį valgom?
sandralija
2010 03 29, 22:02
QUOTE(daividija @ 2010 03 29, 19:16) As naudoju margarina kepiniams-stork ar best for BAKING,yra visose parduotuvese.Miltus perku paprastus,bet ne self rising,del rudumo dedu black treacle syrup,priduoda liuksiska ruda spalva ir gera skoni  aciukas QUOTE(indmik @ 2010 03 29, 21:55) aš dar tokį vieną klausimą turiu. ar medutis nepages, jai trečiadienį sutepu o sekmadienį valgom?  ziurek,kad butu grietines ar grietineles galiojimas ilgesnis  bet kodel taip[ anksti,juk dvieju dienu sociai
jei galiojimai kremo geri, nesuges
kristinikė
2010 03 29, 22:51
QUOTE(Letune @ 2010 03 26, 22:51) Gal gali parašyti griliažo receptą? Ir kaip čia padaryti kad gautųsi tas šokoladas ant šonų torto ir nenusmuktų.? Ar į išlydytą šokoladą ką nors dar pili ir kokiu būdu jį paskirstai? ačiū.  Dėl tvorelės atsakė kur ieškot, tikrai ten viskas puikiai paaiškinta  Ačiū merginoms O griliažą taip dariau. Pirmiausia į keptuvę įdėjau cukraus, kai jis ištirpo ir parudavo, subėriau susmulkintus riešutus, tada kelias minutes pakaitinusi supyliau į skardą, ant kurios buvo patiesta folija ištepta aliejum. Ir lauki kol atvės, tada susmulkini, kaip jau išeina  , kažkur buvo taip pat apie tai rašyta  Tiesa aš dar dėjau truputį sviesto, nes man labai jau sušoko į gumulą tas cukrus  Kažką gal ne taip padariau, bet rezultatas vis tiek galutinis gavosi geras
Auksutis
2010 03 30, 07:34
Jei meduti sutepu sestadieni o valgysim pirmadieni nepages?
QUOTE(Auksutis @ 2010 03 30, 08:34) Jei meduti sutepu sestadieni o valgysim pirmadieni nepages? manau kad ne
Jungiuos ir aš i medaus torto kepejų būrį.. Vakar kepiau lakštus tortui pagal CIpciuka.. bus matyt kaip pertepsiu, bet lakstai manau pavyko puikiai, super lengvai kočiojosi, iškepiau 10 lakštų ir dar liko daaaaug trupiniams..  šeštadienį tepsiu.. žiūrėsim kas gausis.. tik va su puošimu man sunkiau..  na bet svarbu skanus gautusi...
QUOTE(sandralija @ 2010 03 30, 00:02) aciukas ziurek,kad butu grietines ar grietineles galiojimas ilgesnis  bet kodel taip[ anksti,juk dvieju dienu sociai  nu man laisva diena,  o paskui po darbo kazkaip terliotis nesinori iki vidurnakcio, bet matyt kad reiks, nes nesinori po to kad namiskiai apsirgtu per velykas nuo prarugusio torto
Auksiuke
2010 03 30, 11:25
QUOTE(Letune @ 2010 03 29, 19:12) Galvoju gal bandyti čia pateiktą kirbes receptą. Gal supjausčius biskvitą papločiais, juos tik reikia sudrėkinti sirupu, ar bandyti be korekcijų Cipciuko receptą vėl? Kuris variantas geresnis? as Cipsiuko recepto nebandziau, nes nerealiai tingiu kociot, o pgl Kirbe kepiau. Super gerai gavosi pats tortas, o ir terliones nepalyginamai maziau  nu ir ko gero medutiskesnis jis, nes su medum
|
|