Sveikos,
gal kuri turite senovini medaus torto recepta, kur eina apie 8 stiklines miltu, kremui - 1 litras grietines ir t.t.?
Sveikos,
gal kuri turite senovini medaus torto recepta, kur eina apie 8 stiklines miltu, kremui - 1 litras grietines ir t.t.?
Panasiai kuriose temose nezinot.
Aciu.
NIU LAUKIU KIRBES MILTU TIKSLAUS KIEKIO
Tadom kepsiu ant smugio
Paskui nuotraukyte bus.
Tai jau pazadu
Kociojamas medutis man valgyti skaniausias po 2-3 dienu. Valgysim ketvirtadieni vakare. Gundausi kepti Kirbes minkstaji. Patarkit, kad pertepti su grietinele
QUOTE(meskius @ 2009 11 16, 12:33) Kociojamas medutis man valgyti skaniausias po 2-3 dienu. Valgysim ketvirtadieni vakare. Gundausi kepti Kirbes minkstaji. Patarkit, kad pertepti su grietinele As Kirbes meduti kepiau ir ta pacia diena sutepiau grietine,man skanesnis QUOTE(meskius @ 2009 11 16, 12:33) Kociojamas medutis man valgyti skaniausias po 2-3 dienu. Valgysim ketvirtadieni vakare. Gundausi kepti Kirbes minkstaji. Patarkit, kad pertepti su grietinele sutepta torta kuo puikiausiai galima valgyti kita diena...buna susigeres ir labai skanus.... jei biskvita kepsite siandien,patariu pjaustyti rytoj ir sutepti grietines kremu....o sekancia diena pasipuosti ir valgyti..... skanaus.... Papildyta: QUOTE(*Jonė* @ 2009 11 16, 14:15) zinoma,kad skanesnis ant kitos dienos,nes buvo visiskai susigeres,o pastovejes tik kelias valandas,tikrai nebus toks skanus.....
Laba diena, kepiau medutį pagal Kirbę, bet man nesigavo
QUOTE(Oksiukas @ 2009 11 16, 14:56) Laba diena, kepiau medutį pagal Kirbę, bet man nesigavo o jus ta grietine tepet formoj......?as jau rasiau,kad supjaustau biskvita y 5-6 lapus ir tepu formoj su grietine...tada niekur ta grietine neisbega,o susigeria y lakstelius..... kokio riebumo grietine plaket?as plaku 30 proc grietine ir ji nebuna jau tokia labai skysta......aisku ne tokia kaip grietinele,bet pakankamai tirstoka....
Aciu mergaites
O kokio diametro turi buti forma,
visokių grietinių yra, šiaip labai faina per naktį grietinę nuvarvinti, t.y. grietinę sumesti į sietelį (aš perku Saulės pieno ir pigi ir skani ir tiršta), tai va ją į sietelį ir naktį vir tuščio indo šaldytuve palaikau, kaip Asseni mokė ir iš ryto turim standžią masę kremui, gal tinka ir šiam medučiui, nu reikia dasikasti man iki jo bandymų
QUOTE(Olesta @ 2009 11 16, 15:57) visokių grietinių yra, šiaip labai faina per naktį grietinę nuvarvinti, t.y. grietinę sumesti į sietelį (aš perku Saulės pieno ir pigi ir skani ir tiršta), tai va ją į sietelį ir naktį vir tuščio indo šaldytuve palaikau, kaip Asseni mokė ir iš ryto turim standžią masę kremui, gal tinka ir šiam medučiui, nu reikia dasikasti man iki jo bandymų Kirbe,laukiam reportazo,miltu tikslesnio kiekio
kadangi man vis kociojami meducio lakstai nesigauna tokie kokiu noriu (net ir perteptas tortas nera tokio dydzio kokio noriu... labai plonus lakstus darau ir jie nebuna purus...) tai reiks Kirbes pabandyti kepti... tik va kaip lygiai supjaustyt
QUOTE(*Jonė* @ 2009 11 16, 18:36) Kepto pagal tave tortuko daviau vieniems zmonems lauktuviu,tai nepatikejo,kad pati kepus,sako valgem vos liezuviu neprarijom [/font] va va.....o sakei kad skonis kaip parduotuvinio...... Papildyta: QUOTE(Frekė @ 2009 11 16, 18:50) kadangi man vis kociojami meducio lakstai nesigauna tokie kokiu noriu (net ir perteptas tortas nera tokio dydzio kokio noriu... labai plonus lakstus darau ir jie nebuna purus...) tai reiks Kirbes pabandyti kepti... tik va kaip lygiai supjaustyt na nezinau kokios problemos del pjaustymo gali buti...jis kuo puikiausiai pjaustosi,o kaip biskvitus pjaustot.....taip ir sita.....
Labas mergaites
Gal jau kokia 3-cia savaite studijuoju skanumynu - saldumynu temukes Labai daug skaniu tortu receptu. Bet nusprendziau pirmoje eileje pabandyti iskepti meduti, ir dar koki ambasadoriu BET galiu pasakyti taip. Tesla man gavosi kuo puikiausiai, tokios pat spalvos, kaip ir fotoreportazo nuotrakyteje. Bet nejaugi toks vargas kilo su tu lakstu nulupimu nuo kepimo poperiaus??? Bet noriu iskarto pasakyti del rezultato - kad jo skonis is ties buvo nuostabus!!! Visi kirto net ausys lepsejo!!! Aciu uz geras idejas ACIU Radau pagaliau RiMami jo gaminimo eiga, jeigu padetu susigaudyti apie ka as cia kalbu http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...1594&st=432
As irgi kepiau ta pati ambasadoriu. Lyg ir viska dariau pagal recepta, bet iskepus turejau daug vargo tuos lakstus nuimti nuo kepimo popieriaus. Bet skonis buvo fantastiskas
QUOTE(kirbe @ 2009 11 16, 19:34) na nezinau kokios problemos del pjaustymo gali buti...jis kuo puikiausiai pjaustosi,o kaip biskvitus pjaustot.....taip ir sita..... tai kad kitokiu tortu dar nekepusi tik kociojama meduti tai ir nezinau kaip ten pjaustyt reik
MEDAUS TORTAS;
![]() 200gr. medaus 150gr.cukraus 200gr.margarino EVE arba Vilnius 3 arb.sauksteliai nugesintos sodos 3 kiausinii 450gr. miltu..... cinamono,gvazdikeliu.... kremui: 2 ind grietines 30 proc riebumo cukraus,citrinos sulciu arba rugsteles is akies... medu,cukru,margarina ir prieskonius sudejus y puoda uzvirinti......kai siek tiek praves sudeti nugesinta soda ir ismaisyti......tesla suputoja....po to sideti kiausinius ir gerai ismaisyti...pabaigoje dedam miltus ir gerai ismaisome....tesla turi buti va tokio tirstumo; ![]() tesla pilame y 26 cm skersmens forma,dugnas isklotas sviestiniu popieriumi.....teslos gali pasirodyti siek tiek mazoka,bet kepdama ji puikiai iskyla..... kepti apie 170 temp ,apie 50 min....atvesus isimti is formos,supjaustyti y 5-6 dalis [geriausiai pjaustosi,kai buna iskeptas is vakaro,o pjaustome ant rytojaus],tepti grietines kremu formoje,palikti per nakty ,kad susigertu ir ant rytojau isemus is formos-puosti.... is sios normos produktu gaunasi 2 kg ar truputy didesnis tortas.....
Kaip tik ieskojau medaus torto recepciuko.
o kepant pagal Cipsiuko recepta medaus torta,plaktos grietineles pertepimas nebuna skystas?mastau toki torta bandyt kaledoms,bet gal i grietinele zelatinos idet,butu standziau...
ir dar kad butu daugiau spalvu i plaktos grietineles mase pridet zele gabaliuku ar logiskai skamba mano samprotavimai? QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 11 19, 18:05) o kepant pagal Cipsiuko recepta medaus torta,plaktos grietineles pertepimas nebuna skystas?mastau toki torta bandyt kaledoms,bet gal i grietinele zelatinos idet,butu standziau... ir dar kad butu daugiau spalvu i plaktos grietineles mase pridet zele gabaliuku ar logiskai skamba mano samprotavimai? antras samprotavimas dėl spalvų labai logiškas, o štai dėl skystos grietinėlės tai nelabai QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 11 19, 18:05) o kepant pagal Cipsiuko recepta medaus torta,plaktos grietineles pertepimas nebuna skystas?mastau toki torta bandyt kaledoms,bet gal i grietinele zelatinos idet,butu standziau... ir dar kad butu daugiau spalvu i plaktos grietineles mase pridet zele gabaliuku ar logiskai skamba mano samprotavimai? Nieko daugiau nereikia dėti
QUOTE(Olesta @ 2009 11 19, 19:11) antras samprotavimas dėl spalvų labai logiškas, o štai dėl skystos grietinėlės tai nelabai QUOTE(Mayfly @ 2009 11 19, 20:23) aciu merginos QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 11 19, 19:05) o kepant pagal Cipsiuko recepta medaus torta,plaktos grietineles pertepimas nebuna skystas?mastau toki torta bandyt kaledoms,bet gal i grietinele zelatinos idet,butu standziau... ir dar kad butu daugiau spalvu i plaktos grietineles mase pridet zele gabaliuku ar logiskai skamba mano samprotavimai? Isplakta grietinele buna super standi, del visa pikta gali ideti grietineles standiklio o su zele gabaliukais man jis laaaabai skanus gali daryti drasiai QUOTE(eglejk @ 2009 11 19, 22:16) Isplakta grietinele buna super standi, del visa pikta gali ideti grietineles standiklio o su zele gabaliukais man jis laaaabai skanus gali daryti drasiai tai tada prasom asviesti kaip atrodo tas standiklis ir kur jo ieskot bet grietinele plakti teko,dariau torta is plikytos teslos blyneliu su grietineles pertepimu,nors kai suplakiau mikseriu grietinele standi atrode,bet kai pjaustem torta,jis toks kaip kosyte buvo QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 11 20, 11:53) tai tada prasom asviesti kaip atrodo tas standiklis ir kur jo ieskot bet grietinele plakti teko,dariau torta is plikytos teslos blyneliu su grietineles pertepimu,nors kai suplakiau mikseriu grietinele standi atrode,bet kai pjaustem torta,jis toks kaip kosyte buvo man medaus tortuko lakstai suminksteja nuo pertepimo, jie susigeria tos grietineles, jis tampa minkstutis taip atrodo grietineles standiklis, jo buna pirkti prie visokiu pabarstuku tortams, prie zeliu o taip atrodo mano meducio vidus su grietineles pertepimu QUOTE(eglejk @ 2009 11 20, 12:38) man medaus tortuko lakstai suminksteja nuo pertepimo, jie susigeria tos grietineles, jis tampa minkstutis taip atrodo grietineles standiklis, jo buna pirkti prie visokiu pabarstuku tortams, prie zeliu o taip atrodo mano meducio vidus su grietineles pertepimu aisku,zinosiu tortukas labai skaniai atrodo
Labas vakarelis
Na susigundziau ir as draugei iskept gimtadienio proga si tortuka.Gal gyvenancios Anglijoje galetu pasakyti man kur perkat grietinele 36% riebumo ir koki margarina naudojat.Labai didelis aciu uz ats
Gaila,kad atsakymu negaunu
QUOTE(Behnaz @ 2009 11 28, 20:33) Gaila,kad atsakymu negaunu bijau blogai pasakyti, Daividija galėtų, bet turbūt nesilanko medaus temoje, ar tik ne double cream jinai naudoja ir nesūdytą margariną kažkokį panos minėjo kažkada čia, tikiuosi rasi QUOTE(Olesta @ 2009 11 28, 20:07) bijau blogai pasakyti, Daividija galėtų, bet turbūt nesilanko medaus temoje, ar tik ne double cream jinai naudoja ir nesūdytą margariną kažkokį panos minėjo kažkada čia, tikiuosi rasi Aciukas Ir dar galvoju apie cukru,turiu balto ir rudo,kuris geriau?ar puse per puse? QUOTE(Behnaz @ 2009 11 28, 21:24) Aciukas Ir dar galvoju apie cukru,turiu balto ir rudo,kuris geriau?ar puse per puse? kad cukrus čia neturi esmės, o jeigu double cream tinka kitiems tortams, na jei išsiplaka standžiai, tai tinka ir medaus tortui QUOTE(Olesta @ 2009 11 28, 21:10) kad cukrus čia neturi esmės, o jeigu double cream tinka kitiems tortams, na jei išsiplaka standžiai, tai tinka ir medaus tortui Labai didelis aciu QUOTE(Behnaz @ 2009 11 28, 00:04) Labas vakarelis Na susigundziau ir as draugei iskept gimtadienio proga si tortuka.Gal gyvenancios Anglijoje galetu pasakyti man kur perkat grietinele 36% riebumo ir koki margarina naudojat.Labai didelis aciu uz ats Neziurek tu procentu QUOTE(mazuliux @ 2009 11 28, 21:35) Neziurek tu procentu Aciukas,na dar vienas klausimelis,siam kartui tikrai paskutinis.Planuoju padaryt is vakaro,laikyt saldytuve per nakti.Iki drauges beveik 2 val kelio,ar nieko neatsitiks tortui?neistes? gal net neverta daryt
Sveikutes,na as kepiau meduti antra karta ,nelabai vykes gavosi
Va mano toks nemazas torciukas ![]() QUOTE(Behnaz @ 2009 11 28, 21:57) Aciukas,na dar vienas klausimelis,siam kartui tikrai paskutinis.Planuoju padaryt is vakaro,laikyt saldytuve per nakti.Iki drauges beveik 2 val kelio,ar nieko neatsitiks tortui?neistes? gal net neverta daryt Na, medutis yra vienas is tvirtesniu tortu, tad nemanau, kad jam kas nors atsitiks. Tuo labiau, jei bus saldytuve, o paskui masinos saugiai ji itaisysit, plius ziema juk beveik, viskas bus liuks Kemppinele, liuks tortukas
medutį reikėtų daryti tikrai ne iš vakaro, o bent dvi, o geriausiai tris dienas iki valgymo, na trečioj dienoj tai jau liuks sumirkęs ir super skanus būna
QUOTE(Behnaz @ 2009 11 28, 20:57) Aciukas,na dar vienas klausimelis,siam kartui tikrai paskutinis.Planuoju padaryt is vakaro,laikyt saldytuve per nakti.Iki drauges beveik 2 val kelio,ar nieko neatsitiks tortui?neistes? gal net neverta daryt Puikiai isiplaka betkokia grietinele, net ir pati pigiausia( naudojauLidlo) svarbu , kad butu parasyta , kad tinka plakimui. margarina namie turejau sudyta ji ir naudojau, nes jis ir skirtas visiem saldiems kepiniams. Nemanau, kad tai maise QUOTE(Olesta @ 2009 11 28, 22:40) Tai jei padarysiu tik is vakaro bus neskanus?Siandien vel dirbu visa diena,o gimtadienis atradieni.Iseigine tik rytoj QUOTE(meskius @ 2009 11 28, 22:47) Puikiai isiplaka betkokia grietinele, net ir pati pigiausia( naudojauLidlo) svarbu , kad butu parasyta , kad tinka plakimui. margarina namie turejau sudyta ji ir naudojau, nes jis ir skirtas visiem saldiems kepiniams. Nemanau, kad tai maise Aciu labai |