Na, mergaitės - kepame toliau medučius. Temą pradedu, įdėdama ČYPCIUKO DVYNUKES MEDUOLIUKES
1 TEMA
2 TEMA 3 TEMA 4 TEMA Populiariausias Cipciuko medaus tortas Is sitos normos iseina du normalaus dydzio tortai po 5 blynukus ,arba vienas gigantas. Teslai 3kiausiniai , 3 dideli saukstai medaus , 100 g . margarino EVE ( ne sviesto ) , 1 stikline cukraus , 3 mazi sauksteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!! ir apie 5 stiklines miltu (gali ir pritrukti saujeles kitos ) Kremui 4 indeliai grietineles po 450 ml. 36 proc. Riebumo Cukrus pagal skoni Citrinos sulciu Gamyba: Tesla I didoka bliudeli reikia ideti visus produktus isskyrus soda , bliuda statyti ant puodo su verdanciu vandeniu ir visus produktus gerai ismaisyti (cia tam ,kad nesutrauktu kiausiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri istirps. Kai mase smarkiai ikais supilti nugesinta soda (Soda butinai nugesinti ipylus i ja pora saukstu acto,ir supilti ja i karsta tesla( smarkiai suputos ) , gerai ismaisyti, nukekti bliuda ir supilti miltus, gerai ismaisyti bliude, kai jau bus sunku maisyti isversti tesla ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti i gabala kuris padejus neturi subliuksti. Kociojant tesla stala smarkiai reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kocioti reikia kol tesla dar silta. Situs blynelius galima susikepti ir is anksto, kad ir pries menesi, jie negenda, tada tepant torta bus maziau darbo. Gamyba: Kremas Grietinele (butinai gerai atsaldyta, kitaip galima pagaminti namini sviesta) plakti su elektriniu mikseriu visu greiciu su cukrumi ir citrinos rugstimi, ji po truputi pradeda tirsteti, plaki tol kol mikserio sluotele ja tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdzius mikseri ir ji istraukus matosi indo dugnas, o grietunele taip ir stovi kaip bokstas net nepajuda is vietos, isivaizduokit - apverti ta inda aukstyn kojom ,o grietinele ne nebando isbekti , jokiu zelatinu Pagal sita recepta blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietineles, ju nereikia sulaistyti nes gausis kose. Kepti labai karstai 250C., vos ikist ir jau traukti reikia. SEKMES !!! Cia kremo receptas su grietinele ir grietine pagal RiMami Torto gamyba vaizdziai Papuosimas trupiniais vaizdziai Dar viena torto gamybos fotosesija
Sveikutės
Na bandysiu ir aš eiti lakštus kepti, tai dabar galvoju kokio dydžio man reikia to bliudo
Pasiimi didesni puoda, prisipili vandens ir ant jo dedi bliuda metalini. Visa ta "sastata " dedi ant dujines ir uzkaiti, o tada darai viska pgal recepta. Siandien pirma karta kepiau as pagal Cipciuko recepta , tai man gavosi 13 paploteliu 23 skersmens. Sekmes
Mano medutis pagal Cipsiuko recepta isejo superinis
Sveikutes...man iskolo toks klausimelis-kodel visos kepat lakstus medaus tortui?
stai foto vieno tokio meducio.... ![]() galiu parasyti receptura... 200 gr cukraus 200gr.medaus dirbtinio 200gr. margarino Vilnius arba EVE 3 kiausiniai, 3 arb. sauksteliai nugesintos sodos cinamonas,gvazdikeliai[kas megsta] miltu pagal tirstuma.....[kad tesla butu grietines tirstumo] cukru,medu,margarina ir prieskonius sudedam y puoda ir uzvirinam.....y pravesusia sita mase dedam kiausinius,nugesinta soda ir miltus.....pilam y forma ir kepam apie 40-50 min,pagaliuku patikrinti kai bus iskepus.... 2 ind grietines,cukraus ,citrinos sulciu arba citrinos rugsteles pagal skony....isplakame ir pertepame supjaustyta medaus biskvita.... padedame per nakty kad susigertu ir ryte puosiame.....
Nu visai cia idomiai skamba, reikes pabandyti.
o foto neturite prapjauto? QUOTE(kirbe @ 2009 10 24, 16:11) Sveikutes...man iskolo toks klausimelis-kodel visos kepat lakstus medaus tortui? stai foto vieno tokio meducio.... ![]() galiu parasyti receptura... 200 gr cukraus 200gr.medaus dirbtinio 200gr. margarino Vilnius arba EVE 3 kiausiniai, 3 arb. sauksteliai nugesintos sodos cinamonas,gvazdikeliai[kas megsta] miltu pagal tirstuma.....[kad tesla butu grietines tirstumo] cukru,medu,margarina ir prieskonius sudedam y puoda ir uzvirinam.....y pravesusia sita mase dedam kiausinius,nugesinta soda ir miltus.....pilam y forma ir kepam apie 40-50 min,pagaliuku patikrinti kai bus iskepus.... 2 ind grietines,cukraus ,citrinos sulciu arba citrinos rugsteles pagal skony....isplakame ir pertepame supjaustyta medaus biskvita.... padedame per nakty kad susigertu ir ryte puosiame..... Kad gaunasi labai minkstas tortas ir kociotus lakstelius kepant.
Cia tai geras, reikes pabandyti. Mazdauk kokio skersmens formai sis receptukas
O kodėl negalima sviesto naudot ir kepimo miltelių? Skonis suprastėja?
QUOTE(kirbe @ 2009 10 24, 16:11) Sveikutes...man iskolo toks klausimelis-kodel visos kepat lakstus medaus tortui? stai foto vieno tokio meducio.... ![]() galiu parasyti receptura... 200 gr cukraus 200gr.medaus dirbtinio 200gr. margarino Vilnius arba EVE 3 kiausiniai, 3 arb. sauksteliai nugesintos sodos cinamonas,gvazdikeliai[kas megsta] miltu pagal tirstuma.....[kad tesla butu grietines tirstumo] cukru,medu,margarina ir prieskonius sudedam y puoda ir uzvirinam.....y pravesusia sita mase dedam kiausinius,nugesinta soda ir miltus.....pilam y forma ir kepam apie 40-50 min,pagaliuku patikrinti kai bus iskepus.... 2 ind grietines,cukraus ,citrinos sulciu arba citrinos rugsteles pagal skony....isplakame ir pertepame supjaustyta medaus biskvita.... padedame per nakty kad susigertu ir ryte puosiame..... Norisi isbandyt labai skaniai atrodo pjuvis
merginos,vienas klausimas...
maisant tesla tame bliude,bliudo dugnas turi but apsemtas vandenyje?ar tesla kaista tik nuo garu? QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 10 29, 11:14) merginos,vienas klausimas... maisant tesla tame bliude,bliudo dugnas turi but apsemtas vandenyje?ar tesla kaista tik nuo garu? liūdo dugnas turi kaboti virš garų, su vandeniu liestis neturi, tešla šilsta kaista nuo garų QUOTE(kirbe @ 2009 10 24, 15:11) Sveikutes...man iskolo toks klausimelis-kodel visos kepat lakstus medaus tortui? galiu parasyti receptura... 200 gr cukraus 200gr.medaus dirbtinio 200gr. margarino Vilnius arba EVE 3 kiausiniai, 3 arb. sauksteliai nugesintos sodos cinamonas,gvazdikeliai[kas megsta] miltu pagal tirstuma.....[kad tesla butu grietines tirstumo] cukru,medu,margarina ir prieskonius sudedam y puoda ir uzvirinam.....y pravesusia sita mase dedam kiausinius,nugesinta soda ir miltus.....pilam y forma ir kepam apie 40-50 min,pagaliuku patikrinti kai bus iskepus.... 2 ind grietines,cukraus ,citrinos sulciu arba citrinos rugsteles pagal skony....isplakame ir pertepame supjaustyta medaus biskvita.... padedame per nakty kad susigertu ir ryte puosiame..... norėčiau kepti šį medutį, ir iškilo klausimas o biskvitas gerai iškepa (na ta prasme nesigauna su kupra) QUOTE(Oksiukas @ 2009 10 30, 14:52) norėčiau kepti šį medutį, ir iškilo klausimas o biskvitas gerai iškepa (na ta prasme nesigauna su kupra) QUOTE(Oksiukas @ 2009 10 30, 15:52) norėčiau kepti šį medutį, ir iškilo klausimas o biskvitas gerai iškepa (na ta prasme nesigauna su kupra) na man tai visada gerai iskepa.....trupuciuka kuprele gaunasi,jei per kieta tesla padarai...bet tai nupjaunu ta kuprele ir buna trupinukam...... gal kam nepatiks aisku,bet tai cia kiek zmoniu tiek nuomoniu...jis musu rate pats skaniausias..... o medaus biskvito skonis ir turi buti psanasus y meduoly.....
Kepiau si torciuka,per vaiko gitadieni-skanus labai!
Sugalvojau,kad reiktu sventem savaitgalinem jo issikept.Tad keliauju minkyt teslos.
As irgi kepiau pirma karta gyvenime torta meduti. Gavosi labai skanus
1. Sutepiau is vakaro, o trupinius barsciau kitos dienos pavakare. Bet pabuves saldytuve jis man vis tiek suskilinejo. Kazin ka ne taip dariau? 2. Is cipsiuko recepto gavosi tik 6 lakstai. Is 5 sutepiau torta. Svere 2 kg. 3. kaip gerai apibarsyti sonus? Sunkiai sekesi man. 4.Nelabai gerai isigere plakta gretinele. Gal per daug suplakiau? Nes pjaunant torta, kai kuriose vietose jis man atlipdavo. Ar per mazai suspaudziau?
Kirbe, reikes man tavaji meduti prakepti
Kazkaip skaniai jau skamba Tik meduoliai man ir galvoje P.S. Kiek mazdaug laiko kepti ji apytiksliai? QUOTE(meduolytee @ 2009 11 06, 05:01) Kirbe, reikes man tavaji meduti prakepti Kazkaip skaniai jau skamba Tik meduoliai man ir galvoje P.S. Kiek mazdaug laiko kepti ji apytiksliai? pabandyk tikrai....kas kepe ir kas valge mano darytus,tai sake tikras senoviskas medaus tortas.... o kepti reikia apie 40 min...ziurint kokio storio gausis ir t.t......as vis pagaliuku patikrinu kada buna iskepes.... ir kepti apie 17 -180 temp...o y pabaiga dar sumazinu iki kokio 160,kad neapdegtu....
O darant pagal šį receptą tortą į grietinę nereikia želatinos dėti?
QUOTE(pirasa @ 2009 11 07, 16:00) as nededu.....plaku grietine 30 proc. riebumo...dedu cukraus ,rugsteles,arba citrinos sulciu isspaudziu ir plaku ilgokai...na bet reik ziuret ,kad neperplaktum iki sviesto.... isplakta grietine buna nevisai standi...bet as tepu torta formoj ir padedu per nakty ,kad susigertu ir tada grietine neisbega,o susigeria y torciuka,ryte isemus galima kuo puikiausiai puosti.... dar noriu pridurti,kad ir paty pagrinda geriau issikepti is vakaro,kad per nakty susistovetu,o ant rytojaus tepti grietines kremu...... va siandienos medutis pagal ta pacia receptura...
Tai sutepto meducio is karto barstyti trupiniais negalima?
Issikepiau vakar Kirbes medaus torta,skonio prasme tikrai skanus,per nakti sutepto nelaikiau,gal tik kelias valandas viskas puikiai susigere,bet va biskvito kepimas man nelabai,gal miltu per daug idejau,gavosi su kupra,ir perpjoviau vos i 4 dalis,sunkiai pjaustesi,ta prasme kokio daugmaz storio jis turi gautis?
na ko gero per daug miltu....ir kaip rasiau geriausia issikepti is vakaro,kad per nakty jis pastovetu...tada daug geriau pjaustosi...o man is sitos normos,kur daviau receptura,tasi puikiausiai susipjausto y 6 dalis...ir dar jeigu kuprele iskyla,tai ja nupjaunu ir buna trupinukams......
sekanty karta kai kepsiu,prizadu pamatuoti tiksliai miltus ir tada parasysiu..... QUOTE(kirbe @ 2009 11 11, 14:00) na ko gero per daug miltu....ir kaip rasiau geriausia issikepti is vakaro,kad per nakty jis pastovetu...tada daug geriau pjaustosi...o man is sitos normos,kur daviau receptura,tasi puikiausiai susipjausto y 6 dalis...ir dar jeigu kuprele iskyla,tai ja nupjaunu ir buna trupinukams...... sekanty karta kai kepsiu,prizadu pamatuoti tiksliai miltus ir tada parasysiu..... Lauksiu QUOTE(ligita33 @ 2009 11 12, 10:58) aciu nu sekanti nesekme: nesigavo meducio lakstai gal naminis kietas medus negerai? o gal extra miltai netiko? o gal blogai, kad ipylus nugesinta soda i tesla ji nesuputojo, kaip parasyta recepte? ka keist darant sekanti karta? o gal ries pilant soda jau reikejo but iylus kazkiek miltu? kazi ka keist??? atsiprasau kad tersiu eteri su tiek kvailu klausimu o kas konkreciai tau nesigavo?per kieti lakstai?jie ir turi buti kietoki,kiek miltu sukrovei?nes as ,kai paskutini karta voztelejau
sveikutes
bandziau ir as daryt pagal cipiuko recepta, bet... nesigavo meducio lakstai tesla kietoka... beto kai ipylau soda, tesla neuzputojo, kaip recpte prasyta. o tie miltai man tokie keisti pasirode:struktura kaip kavamale maltos cukraus pudros QUOTE(ligita33 @ 2009 11 12, 11:21) sveikutes bandziau ir as daryt pagal cipiuko recepta, bet... nesigavo meducio lakstai tesla kietoka... beto kai ipylau soda, tesla neuzputojo, kaip recpte prasyta. o tie miltai man tokie keisti pasirode:struktura kaip kavamale maltos cukraus pudros tai vis tik kepei lakstus ar ne?
Ligita33, as ir kepiau pagal Cipciuka, soda man uzputojo
QUOTE(ligita33 @ 2009 11 12, 11:46) ne...nes negalejau iskociojus nuo stalo pakelt gavos kruva sausainiuku per mesmale isspaudzau. rezultatas: suguldziau per tankiai, sulipo, nes gerai issipute ir truputi jauciasi sodos skonis. bet vis neismeciau produktu lauk na,manau,viskas tau gavosi,reikejo daugiau miltu ant stalo pabarstyti,o grietinele is tiesu uzmusa paskui sodos skoni,ex,gaila,vietoj tortuko ,turesi daug sausainuku QUOTE(Pintikė @ 2009 11 12, 13:09) na,manau,viskas tau gavosi,reikejo daugiau miltu ant stalo pabarstyti,o grietinele is tiesu uzmusa paskui sodos skoni,ex,gaila,vietoj tortuko ,turesi daug sausainuku kruva sausainiu gavos sian nusipirksiu kiausiniu ir rytoj bandysiu is naujo
a ko čia pykt, viskas ok, pavyks Tau tikrai, klaidas išsiaiškinom manau, tikrai pavyks
labutes
niu ka, lakstai iskepe... atrodo normaliai gavos. bet tik va formas is karto pjoviau, o kol uzkeldavau ant popieriaus ir i bleka, tai biski kampai apsitampe.. .tikiuosi kazkaip pavyks paslept su kremu. dabar jus man patarkit, kokiu kremu pertept geriausia, jei cia trimeciams vaikams i darziuka? pasiruosiau grietinele, bet ar jiems nebus per riebu? o tam cipiuko recepte maiau ruzava linijike... kaip ja pagaminti? ar tik vienas sluoksnis grietineles, kitas: tas ruzavas kazkas Papildyta: ir dar... ji nesunku kam nors atsakyt... jei man torto reik pirmad is ryto i darziuka, tai kada galiu anksciausiai susitept? QUOTE(ligita33 @ 2009 11 13, 12:14) labutes niu ka, lakstai iskepe... atrodo normaliai gavos. bet tik va formas is karto pjoviau, o kol uzkeldavau ant popieriaus ir i bleka, tai biski kampai apsitampe.. .tikiuosi kazkaip pavyks paslept su kremu. dabar jus man patarkit, kokiu kremu pertept geriausia, jei cia trimeciams vaikams i darziuka? pasiruosiau grietinele, bet ar jiems nebus per riebu? o tam cipiuko recepte maiau ruzava linijike... kaip ja pagaminti? ar tik vienas sluoksnis grietineles, kitas: tas ruzavas kazkas Papildyta: ir dar... ji nesunku kam nors atsakyt... jei man torto reik pirmad is ryto i darziuka, tai kada galiu anksciausiai susitept? tas ruzavas tai zele,as pasidarau zele,ja sutarkuoju,ir dedu sluoksniuka.torta gali drasiai tepti sestadieni,sekmadieni ji apibarstyk trupiniukais,arba kaip kitaip puosk.zodziu sutepta torta geriausia palaikyti per nakti,kad subrestu,nes jei puosi is karto,bresdamas tortas plesis,ir gali sutrukti torto virsus. nebus perriebu,bus skanu QUOTE(ligita33 @ 2009 11 13, 13:14) labutes niu ka, lakstai iskepe... atrodo normaliai gavos. bet tik va formas is karto pjoviau, o kol uzkeldavau ant popieriaus ir i bleka, tai biski kampai apsitampe.. .tikiuosi kazkaip pavyks paslept su kremu. dabar jus man patarkit, kokiu kremu pertept geriausia, jei cia trimeciams vaikams i darziuka? pasiruosiau grietinele, bet ar jiems nebus per riebu? o tam cipiuko recepte maiau ruzava linijike... kaip ja pagaminti? ar tik vienas sluoksnis grietineles, kitas: tas ruzavas kazkas Papildyta: ir dar... ji nesunku kam nors atsakyt... jei man torto reik pirmad is ryto i darziuka, tai kada galiu anksciausiai susitept? ruzava linijike - tai žele gabaliukai arba plonas sluoksnelis kada galiu anksciausiai susitept - sakyčiau tepkit ryt. Iki sekmadienio susistovės, tada puoškit ir pirmadienį skanaukit Aplenkė mane su atsakymais QUOTE(JOLKA999 @ 2009 11 13, 14:24) tas ruzavas tai zele,as pasidarau zele,ja sutarkuoju,ir dedu sluoksniuka.torta gali drasiai tepti sestadieni,sekmadieni ji apibarstyk trupiniukais,arba kaip kitaip puosk.zodziu sutepta torta geriausia palaikyti per nakti,kad subrestu,nes jei puosi is karto,bresdamas tortas plesis,ir gali sutrukti torto virsus. nebus perriebu,bus skanu QUOTE(Rimse @ 2009 11 13, 14:28) ruzava linijike - tai žele gabaliukai arba plonas sluoksnelis kada galiu anksciausiai susitept - sakyčiau tepkit ryt. Iki sekmadienio susistovės, tada puoškit ir pirmadienį skanaukit Aplenkė mane su atsakymais kaip bebuve, abiejoms labai aciu kas liecia puosima, tai jei gausis, turetu but masina cia mano pirmas rimtas toks kepinys tokiai rimtai progai: sunaus 3-iajam gimtadieniui QUOTE(ligita33 @ 2009 11 13, 14:21) kaip bebuve, abiejoms labai aciu kas liecia puosima, tai jei gausis, turetu but masina cia mano pirmas rimtas toks kepinys tokiai rimtai progai: sunaus 3-iajam gimtadieniui o ta zele galima tam paciam sluoksny su grietinele det? - būtent taip ir reikia daryt. Pirmiausia patepti lakštelį grietinėle, tada ant jos želė sluoksnis, o ant želė vėl grietinėlė ir tik tada kitas lakštelis. QUOTE(Rimse @ 2009 11 13, 16:34) o ta zele galima tam paciam sluoksny su grietinele det? - būtent taip ir reikia daryt. Pirmiausia patepti lakštelį grietinėle, tada ant jos želė sluoksnis, o ant želė vėl grietinėlė ir tik tada kitas lakštelis. ot tai aciu
Uzsukau ir as pas jus.Anksciau kepdavau tortuka si,o po to pameciau recepta.Kadangi dabar suradau jus,tai meginsiu ir as kepti.
|