Sėkmės
Pilvo preso nėštumo metu geriau nelieskit, koks jau yra toks ir bus nelaikas dabar jį stiprinti. Nėščiosioms geriausias sportas yra plaukimas, vandens aerobika, stacionarus dviratis, ėjimas, lipimas laiptais. Jei nėra jokių medicininių kontraindikacijų, galite užsiimti visa veikla kokią propogavote iki nėštumo tik mažesniais krūviais (aerobika, plaukimas, fitnesas). Gulint ant žemės galima daryti visus pratimus kojoms, tik nekelkite abiejų kojų kartu. Rankoms pratimus galima atlikti su 0,5 - 1kg. svareliais. Vengti vibracijos(sukūrinės vonios, važiavimas dviračiu nelygiu paviršiumi), staigių krypties ir greičio pokyčių reikalaujančių pratimų. Nėštumo metu minkštieji audiniai pasidaro laisvesni, todėl venkite didelės amplitudės pratimų per sąnarius. Po 4 mėnesio pratimų neatlikit gulėdamos ant nugaros, nes padidėjusi gimda gali trukdyti pritekėti kraujui į širdį ir gali atsirasti galvos svaigimo reiškiniai. Labai svarbu stiprinti dubens dugno raumenis (Kėgelio pratimai). Prakaituoti galima tik svarbu pakankamai gerti (jei sportuojate intensyviai ne rečiau kaip kas 15min). Sportuojant svarbu neuždusti, kad nepradėtų trūkti deguonies. Sportuokit ir kalbėkit, kol kalbėdamos neuždūstat tol krūvis yra geras. Jei tik atsiranda tokie simtomai kaip: silpnumas, pilvo maudimas, jaučiami gimdos susitraukimai (jei tai nėra paskutinis mėnesis), kraujavimas aišku veiklą iškarto nutraukite.
Sėkmės
Kaip teisingai minejo viena is pasnekoviu, del sportavimo pirmiausia reikia pasitarti su savo gydytoju ! Tas yra tiesa.
Del preso: buvau pamokoje kineziterapeutes, kai man buvo 20-a savaite, tai reiskia penktas menuo. Ir ji mokino, kaip daryti preso , dubens ir koju pratimus.. QUOTE(laurrike @ 2005 09 13, 17:20) Kaip teisingai minejo viena is pasnekoviu, del sportavimo pirmiausia reikia pasitarti su savo gydytoju ! Tas yra tiesa. Del preso: buvau pamokoje kineziterapeutes, kai man buvo 20-a savaite, tai reiskia penktas menuo. Ir ji mokino, kaip daryti preso , dubens ir koju pratimus.. Atliekan pratimus presui, gali atsirasti Brakstono - Hikso susitraukimai (gimdos susitraukimai) . Jei tai nėra paskutinis nėštumo mėnuo yra nelabai gerai. Aišku nebūtinai, bet geriau jau ypač jei ankščiau intensyviai nesportavote tuos pratimus apriboti. Pas gydytoją tikiuosi lankotės reguliariai ir jei nėra jokių kontraindikacijų namie mankštintis tikrai galite. Nepersistenkite, ir atsižvelkite į savijautą. Daugelis nėštumo metu turi energijos ir jaučiasi geriau nei paprastai.
ačiu...
o kaip dėl pilvo šokio? QUOTE(yuki @ 2005 09 14, 15:01) todėl, kad ten reikia jėgos, o šuo sveria ~30 kg Nu mažesni šuniuką reikėjo pasirinkti
Aš pasiėmiau iš bibliotekos tokią knygutę, vadinasi "Makšta-nėštumas-sveikata" (autorė R. Mekienė). Ten yra visokių nėščiosiom tinkamų pratimukų. Be to dar suskirstyta, kokie pratimai tinka skirtingiem nėštumo periodam.
Žodžiu, man visai patinka pagal tą knygutę mankštintis. QUOTE(yuki @ 2005 09 14, 15:01) todėl, kad ten reikia jėgos, o šuo sveria ~30 kg Yuki, baik bajerius Perleisk šunų dresiravimą savo brangiausiajam.Tau tikrai nereikėtų lakstyti su šuniu ir kilnoti jį ir t.t.
O nėštumui nekenkia baseino chloruotas vanduo? Vaisiui nepakenks? Pas mus mieste yra baseinas. Kaina už valandą 5 lt
*Maja*, neturėtų... visus net ragina eiti i baseinus
Aš vaikštau į Sugiharos baseina ir man ten visai patinka. užsiėmimai būna tris kartus per savaitę rytais (11 ir 12 val.) ir du kartus vakarais. rytinių treniruočių kaina: 10 kartu - 160 Lt, vakarinės kažkiek brangesnės, neprisimenu kiek.
prieš tai lankiau neščiųjų mankštą "Olympic Gym", tai galiu pasakyti, kad Sugiharoj ir trenerė, ir pats baseinas man žymiai labiau patiko. kažkuri čia sakė, kad bijo gilaus baseino, tai Sugiharos baseinas tikrai būtų tinkamas - jis visas pakankamai negilus, man vandens būna maždaug iki pažastų. QUOTE(miva @ 2005 11 07, 14:40) Aš vaikštau į Sugiharos baseina ir man ten visai patinka. užsiėmimai būna tris kartus per savaitę rytais (11 ir 12 val.) ir du kartus vakarais. rytinių treniruočių kaina: 10 kartu - 160 Lt, vakarinės kažkiek brangesnės, neprisimenu kiek. prieš tai lankiau neščiųjų mankštą "Olympic Gym", tai galiu pasakyti, kad Sugiharoj ir trenerė, ir pats baseinas man žymiai labiau patiko. kažkuri čia sakė, kad bijo gilaus baseino, tai Sugiharos baseinas tikrai būtų tinkamas - jis visas pakankamai negilus, man vandens būna maždaug iki pažastų. mes irgi vaikschiojom po baseinus: - pradzioj moksleiviu rumuose (pigiausias var) - Isbandem Sugihara- ten manskta pasyvi - toliau tesem Telecome- ten vat liux QUOTE o kaip dėl kursų Vilniuje? dar yra Eugenijos Ginekologijos klinika. Labai trumpi (~ pora val) kurai. po 40 Lt porai. o ir susirenka max 3 poros. Mes buvom- uzteko kiek info gavom
Sveiki, as ka tik uzsiregistravau ir tikiuosi silto ir malonaus bendravimo. Laukiuosi jau 24 savaite, noreciau pradeti lankyti baseina. Ir siap niekada nebuvau labai liekna, o tiksliau visai neliekna (164 cm - 80 kg. pries nestuma). Dabar jau pasiekiau 85 kg. ir nenoreciau priaugti beviltiskai daug. Be to zinau, kad plaukiojimas stiprina viso kuno raumenis. Viena beda - nezinau kur Kaune yra vedami specialus baseino uzsiemimai besilaukiancioms ir kiek tai kainuoja. gal gali kas nors padeti ir suteikti informacijos?
mamytes, noreciau paklaust kokius partimus galima sportuot nesciosioms,
aciu
Labukas visoms mamytems ir ne mamytems
Brukstelsiu trumpai. As pati lankau Vilijos baseine uzsiemimus (pirmadieniais ir penktadieniais), ir tikrai esu patenkinta, uzsiemimai vyksta vidurdieni, plaikiojimai skirti nestukems, o jei kas ir plaukioje is pasaliniu tai tikrai atskirame takelyje. Tai gi galima maloniai paplaukioti, be to trenere paskiria ivairiu pratimuku, tad musu trenerei tik pagyriamaji zodi galiu tarti "liuks" Tad visom sekmes QUOTE(SilRa @ 2006 02 05, 15:10) Sveiki, as ka tik uzsiregistravau ir tikiuosi silto ir malonaus bendravimo. Laukiuosi jau 24 savaite, noreciau pradeti lankyti baseina. Ir siap niekada nebuvau labai liekna, o tiksliau visai neliekna (164 cm - 80 kg. pries nestuma). Dabar jau pasiekiau 85 kg. ir nenoreciau priaugti beviltiskai daug. Be to zinau, kad plaukiojimas stiprina viso kuno raumenis. Viena beda - nezinau kur Kaune yra vedami specialus baseino uzsiemimai besilaukiancioms ir kiek tai kainuoja. gal gali kas nors padeti ir suteikti informacijos? paskaityk čia - baseinų sąrašas
Galiu tik pasakyti savo nuomonę apie Impuls+. Prieš naujuosiu nusipirkau abonentą nėščiosioms (tikslaiu vyras padovanojo su gimtadieniu, nes kaina tai tikrai žvėriška - 220 lt/10 kartų ir galioja 2 mėnesius). galvojau sau iki kokios 36-37 sav. atlankysiu, svorio mažiau priaugsiu
Tada susiradau administraciją, sakau, žinot, šiaip nusipirkau abonentą ir atėjau pasportuoti, gal galėtumėt suteikti tokį malonumą??? Administratorė (tiksliau jau atėjusi kažkokia "gražuolė" atsakinga už marketingą (nežinau, kur jinai to marketingo mokėsi Nu bet baigėsi neblogai, biški kainavo nervų (ir be pažįstamų aišku nieko nebūtų panašaus), atsiėmėm pinigėlius ir džiaugiuosi QUOTE(SilRa @ 2006 02 05, 15:10) ... Viena beda - nezinau kur Kaune yra vedami specialus baseino uzsiemimai besilaukiancioms ir kiek tai kainuoja. gal gali kas nors padeti ir suteikti informacijos? Aš lankausi "Linijoj". Smagios grupinės treniruotės. Kaina, priklausomai nuo laiko, svyruoja nuo kažkur nuo 100 Lt abonentas 10 kartų. Aš jau antrą abonentą nusipirkau, nesigailiu, nes po treniruotės dar pasėdžiu garinėj pirty (jaučiuos pakankamai gerai, todėl sau tą leidžiu), pasimasažuoju burbuliniuose baseinuose. Žodžiu, man ten patinka. QUOTE(onikuska @ 2006 02 09, 19:46) mamytes, noreciau paklaust kokius partimus galima sportuot nesciosioms, aciu Kiek žinau, Aronijoj yra kažkas nėščiosioms, t.y. baseinas. Dėl chlorkės nereikia bijoti,tiesiogiai ji nekenkia kūdikiui (apsaugo tavo oda). O šiaip pasiplaukioti kokį kartą du per savaitę gali nueiti ir į Delfiną. Jei gerai atsimenu, kainos iki pietų ten apie 5 Lt, vakarais apie 10 Lt (šią info patikrink, nes seniai ten jau bebuvau). QUOTE(daliagpr @ 2006 02 13, 10:13) Galiu tik pasakyti savo nuomonę apie Impuls+. ... Nu bet baigėsi neblogai, biški kainavo nervų (ir be pažįstamų aišku nieko nebūtų panašaus), atsiėmėm pinigėlius ir džiaugiuosi Kai tokio aukšto lygio (sprendžiant pagal kainą) klubo darbuotoja taip ne aukštam lygmeny dirba, vertėtų pasidomėti, kodėl apskritai ji ten dirba
Sveikos
Nusivylusi kad uzsiemimai nesciosioms Vilniaus m. buna ryte arba diena ir dirbant ju lankyti neimanoma, pririnkau is ineto nesudetingu pratimu baseinui gal ka sudomins. Nesu trenere tad atrankos kriterijus buvo paprastumas, kas del saugumo tai negarantuoju. Pradžioje vandenyje reikia apšilti: 1.Ibriskite į vandenį iki kaklo ar krūtinės ir bėkite tiesiog ristele vietoje, 5 min. 2.Sulenkite rankas per alkūnes ir bėkite vietoje pakeliant kelius kaip galima aukščiau. Pėdas ant dugno statykite pilnai. 3.Lengvai pašokinėkite vandenyje. 4.Kelius lenkiant į šonus, delnai prieš save (padidinant pasipriešinimą) judėti į priekį atsispiriant nuo dugno tai viena tai kita koja. 5.Pašokite pakeliant abu kelius į viršų, paskui lėtai kojas nuleiskite. Galima ranka laikytis už baseino krašto. 6.Paplokite kelis kartus keliais. Pagrindiniai pratimai: 1.Kojos pečių plotyje, rankos ant liemens. Sukite korpusą į kairę ir į dešinę. 2.Ištiestas prieš krūtine rankas kaip galima greičiau sukryžiuoti (kaip žirklės). 3.Nuleiskite rankas, suspauskite pirštus, kad delnas būtų kaip laivelis. Nesulenkiant rankų per alkūnes, darykite mostus į priekį ir atgal. Kairė ir dešinė rankos juda skirtingomis kryptimis. 4.Kojos pečių plotyje, keliai truputį sulenkti. Rankos ištiestos ir pakeltos į šonus taip, kad butu beveik vandens paviršiuje. Pasukite delnus į vidų. Darykite slenkamąjį judesį į priekį ir suglauskite rankas prieš save. Tada pasukite delnus į išorę ir darykite atvirkštinį judesį. Įsitikinkite, kad jūsų rankos dirba kaip samčiai ir grėbia vandenį į priekį ir atgal. 5.Rankomis laikomės už baseino krašto, kūnas lygiagrečiai dugnui. Greitai judėti kojomis nedidele amplitude žemyn aukštyn. Galima plaukti su plaukimo lenta. Įsitikinkite, kad pratime dalyvauja sėdmens raumenys. Paįvairinimui galima kojomis daryti žirkles. 6.Viena ranka laikantis už baseino krašto, atsistoti šonu. Viena koja piešiame platų ratą. Eiliškumas toks: koja į priekį, į šoną, atgal, į pradinę padėtį. Kiekviena koja 15 kartų. 7.Kelkite viena, paskui kitą kelį tuo pačiu rankomis smūgiuojant po vandeniu kaip boksininkas. 8.Pilvuko masažas. Atsistokite tiesiai vandenyje, rankas reikia sukabinti kaip spyną ir staigiais judesiais link pilvo spauskite vandens srovę. Pabaigai galimas plaukimas šuniuku, judesių tempas pradžioje greitas, paskui lėtėja. Užbaigti lėtu plaukimu.
Siandien buvau baseine. Siaip tik plaukiojau, sukurinej vonioj buvau. Sulaukiau laiko, kada turetu prasideti nesciuju manksta, bet taip ir nedrisau prie visu prisijungti ir kartu mankstintis, nes visos nestukes jau buvo su didziuuuliais pilvukais
Tai va...noriu pasidalinti savo ispudziais. Vakar su vyru nuejome i Telekomo baseina. Jau prie rubines taip trenke chloru, kad reikejo is karto apsisukti ir iseiti....Vanduo SALTAS...tikrai saltas, kai paklausiau fyfu, kurios stovi prie kasu kokia vandens temperatura, pakele akis i dangu ir pasake "nu ka mes zinom...". Sienos apipelijusios, pirtyje 2 metru plote sedi po 20 zmoniu, atrodo, kad prakaitas, net nuo lubu varva, be to pas "besigarinancias" mamas vis ibega vaikuciai ir tarpduryje koki pusvalandi strikineja. Oj....SIAUBAS !!!! Gyvenime ten nebeisiu ir kietiems nepatariu. Atrodo, kad jie ten tyciojasi. Jei baseinas nebeatitinka standartu uzdarykit ir nustokit melzti pinigus is zmoniu.
Atsiprasau mergaites, bet tiesiog jei kas ruosiates ten eiti pagalvokit dar karta...
Sveikos,
Aš turbūt kvailai paklausiu
sportima, nėštumo pradžioj tikrai neičiau, o ir vėliau ečiau tik į vėsią pirtį. man gydytoja į pirti eiti neleido
Papildyta: QUOTE(maupiecka @ 2006 03 20, 10:47) Tai va...noriu pasidalinti savo ispudziais. Vakar su vyru nuejome i Telekomo baseina. Jau prie rubines taip trenke chloru, kad reikejo is karto apsisukti ir iseiti....Vanduo SALTAS...tikrai saltas, kai paklausiau fyfu, kurios stovi prie kasu kokia vandens temperatura, pakele akis i dangu ir pasake "nu ka mes zinom...". Sienos apipelijusios, pirtyje 2 metru plote sedi po 20 zmoniu, atrodo, kad prakaitas, net nuo lubu varva, be to pas "besigarinancias" mamas vis ibega vaikuciai ir tarpduryje koki pusvalandi strikineja. Oj....SIAUBAS !!!! Gyvenime ten nebeisiu ir kietiems nepatariu. Atrodo, kad jie ten tyciojasi. Jei baseinas nebeatitinka standartu uzdarykit ir nustokit melzti pinigus is zmoniu. Atsiprasau mergaites, bet tiesiog jei kas ruosiates ten eiti pagalvokit dar karta... tai kiek žinau nėščiosioms ten yra kitas baseinas, toks varlinukas. ten vanduo šiltas. o tu turbūt buvai bendrame baseine? be to, į pirtį geriau neiti. ir dar - kiek žinau chloro jau nebenaudoja, dabar naudoja kažkokį kitą chemikalą QUOTE(maupiecka @ 2006 03 20, 11:47) Tai va...noriu pasidalinti savo ispudziais. Vakar su vyru nuejome i Telekomo baseina. Jau prie rubines taip trenke chloru, kad reikejo is karto apsisukti ir iseiti....Vanduo SALTAS...tikrai saltas, kai paklausiau fyfu, kurios stovi prie kasu kokia vandens temperatura, pakele akis i dangu ir pasake "nu ka mes zinom...". Sienos apipelijusios, pirtyje 2 metru plote sedi po 20 zmoniu, atrodo, kad prakaitas, net nuo lubu varva, be to pas "besigarinancias" mamas vis ibega vaikuciai ir tarpduryje koki pusvalandi strikineja. Oj....SIAUBAS !!!! Gyvenime ten nebeisiu ir kietiems nepatariu. Atrodo, kad jie ten tyciojasi. Jei baseinas nebeatitinka standartu uzdarykit ir nustokit melzti pinigus is zmoniu. Atsiprasau mergaites, bet tiesiog jei kas ruosiates ten eiti pagalvokit dar karta... Truputi pataisymas, dabar ten ne telekomo sporto klubas, o IMPULS'as! Bet del higienos sutinku, as tame baseine, o gal pirti pasigavau grybeli, todel per visa pirma nestuma turejau problemu
Nežinau, kaip kitur, bet aš visada prašau nėščiosios parodyti savo nėštumo "pasikeitimo lapą", kuriame yra žinios apie jos sveikata, o taip pat ir tepinėlių rezultatai. Kiekvienas save gerbiantis treneris turėtų pasidomėti kokia yra nėščiosio būklė. Visada pasiūlau naujokei susitikti ant baseino kranto, kur pasižiūriu jos pėdas ir plaštakas. Yra tekę matyti ne visai tinkamų baseinui atvejų (švelniai pasakius), todėl stengiuosi į tai žiūrėti rimtai.
Meistromargaritai dėl jogos: lankau jogos užsiėmimus, kuriuos veda Jurga Švedienė Rytų kovų centre (Laivės prospekte, netoli Maximos) antradieniais ir ketvirtadieniais 9.30, trunka beveik 2 val su visais prasikvėpavimais. Kaina 12lt už sykį. Pratimai nebūna labai sunkūs, nes pritaikyti nėštukėms. Aišku, visada geriau pasitarti su gydytoju prieš pradedant. Lavinami raumenukai, kurių prireiks lemtingąją gimdymo valandą ir šiaip bendrai savijautai, bent jau man tai super! Būna kartais tragiškai jauties, pavargus, sunki, vos prisiverti nueit, o kai nueini, tai po visko antras kvėpavimas atsiveria
Na aš ką tik iš baseino
Tik kainos nėra žemos..Vienas kartas 30 lt. bet jeigu perki 20 kartų tai gaunais po 18 lt. Tai turbūt atgailėsi 370 lt. ir nusipirksiu abonentą Nėra daug žmonių, ramu, tvarkinga ir labai geras poilsis..nors jaučiu kad pavargau truputį....Kažkad esu skaičiusi kad labai nuobodu sugicaroje ir t.t bet drįstau prieštarauti..aš prieš
Vyras pirks kardiotreniruokli (t.y. mini kaip su slidemis). Kaip manote nestumo metu taip sportuojant nekenks.
P.S pries nestuma gana intensyviai 2-3 kartus per savaite sportuodavau, aerobikos elementai ir ganteliai
Mano daktare pas kuria lankausi mano, kad tie visi sporto klubai tai tik pinigams ismelzti is nesciu. Geriausias sportas buti gryname ore ir daug vaikscioti, tai nereiks nei pinigu uztai moketi. Musu mamos i jokius klubus nevaiksciojo ir puikiausiai pagimde. Bet as pati jei gyvenciau ne provincijoje, tai galbut ir susigundyciau nueiti pasportuoti, o beto tai geras budas pabendrauti su kitomis besilaukianciomis.
O del baseino negaliu nieko pasakyti, pati tai nevaikstau, kadangi visada turejau problemu su salpimo pusle. Tik girdejau is pazistamu, jei kankina grybelis, geriau baseino atsisakyti.
Man Sugiharoj labai patinka
Stai ka radau puslapyje www.sveikas.lt
Mankšta ir pasirengimas gimdyti Rengtis gimdyti arba pradėti mokytis specialios nėščiųjų mankštos reikėtų jau penktąjį, o vėliausiai septintąjį nėštumo mėnesį. Žinoma, svarbu gera fizinė bei psichinė būklė dar iki nėštumo, tačiau, jei iki tol fiziniam pasirengimui nebuvo laiko, reikėtų jo rasti nėštumo metu. Fizinis akyvumas gerai veikia ne tik mamą, bet ir nešiojamą vaisių. Vaisius gauna daugiau deguonies, gerėja jo medžiagų apykaita. Taip pat mankšta turi teigiamos įtakos teisingai vaisiaus padėčiai gimdoje. Tačiau nereikėtų persistengti. Jei nėščioji nesitreniravo iki nėštumo, pakaks lengvesnių pratimų, pasivaikščiojimų, o jei prieš pastodama sportavo, gali ir toliau daryti sudėtingesnius pratimus, tik mažesniu intensyvumu. Nėščiajai reikėtų savo gydytojo paklausti apie pasirengimo gimdyti ir mankštos pratimų kursus. Ten drauge su kitomis nėščiosiomis ir patyrusiais gydytojais galima šauniai praleisti laiką, daugiau sužinoti apie gimdymą, o taip pat jam geriau pasirengti, nei būnant vienai pačiai namie. Kai nėščioji išsamiai žino gimdymo eigą, žino kas jos laukia, pasitiki savimi, ji žymiai lengviau pagimdo ir žymiai labiau padeda savo vaikeliui ateiti į šį pasaulį. Ko tokiuose kursuose galima išmokti? # įvairių kvėpavimo metodų, kurių dėka galima sumažinti gimdymo skausmus; # įvairių mankštos pratimų, padedančių sušvelninti nėštumo metu atsiradusius negalavimus, o taip pat padedančių lengviau pagimdyti; # įvairių atsipalaidavimo pratimų, kurių dėka gimdant galima išvengti įvairių įtempimų. Išmoktus pratimus reikėtų kartoti namie. Reikia žinoti, yra būklių, kurių metu nereikėtų mankštintis: pvz., karščiavimas, sunkios širdies ir kraujagyslių ligos, epilepsija, sudėtingas nėštumas, daug vaisiaus vandenų, daugiavaisis nėštumas, anksčiau buvęs persileidimas, netaisyklinga placentos prisitvirtinimo vieta, o taip pat jei po pratimų jaučiamas sąrėmių pobūdžio skausmus. Taigi, prieš pradėdant mokytis mankštos pratimų, reikėtų pasitarti su gydytoju. Kas svarbu mankštinantis? # visų pirma patogi, laisva apranga, patogi avalynė, gerai išvėdinta patalpa, gera nuotaika; # atliekant pratimus, nesulaikyti kvėpavimo, mankštintis taip, kad nepritrūktų kvapo, būtų galima laisvai kalbėti; # nėščiosioms nesaugu kilnoti svorį, sunkesnį kaip 10 kg, laikyti ilgai iškėlus rankas, daryti įvairius staigius judesius, posūkius, o taip pat jodinėti. Fizinis aktyvumas priklauso ir nuo nėštumo laikotarpio. Pirmus tris mėnesius galima įvairiu tempu nueiti 1-3 km, kitus 3 mėn. ramiai vaikščioti po 3-5 km per dieną, o paskutiniuosius 3 mėn. 2-3 kartus per dieną po 1-1,5 km, pailsint kas 500 m. Žinoma, vaikščioti reikėtų ten, kur grynas oras, o ne palei gatves ar po parduotuves. Kada mankštintis? Geriausia mankštintis ryte, po lengvų pusryčių praėjus 30 min. Beje, šlapimo pūslė prieš pradedant mankštą turi būti tuščia. Keletas paprastesnių pratimų, kuriuos galima atlikti ir namuose 1-16 nėštumo savaitės. 1. Patogiai atsisėskite, atsiremkite, kojos sulenktos per kelius. Lėtai ir patogiai kvėpuokite, po kelių ciklų įkvėpkite "pilvu" taip, kad pajustumėte, jog pilvas viršuje "prisipildė" oro. Taip išmoksite kvėpuoti diafragma. 2. Klūpote atsirėmusi rankomis, pakaitomis į šalį ištieskite tai vieną, tai kitą koją. Tiesdama kojas iškvėpkite. Kartokite po 4 kartus. 3. Klūpote rankomis atsirėmusi į grindis. Išrieskite nugarą lanku lyg katė, pilvą įtraukite, iškvėpkit. Grįžkite į pradinę padėtį, įkvėpkite ir atsipalaiduokite. Kartokite 6-8 kartus. 4. Gulite ant nugaros, kojos ištiestos, rankos prie šonų. Trumpai atpalaiduokite visus raumenis, įkvėpdama įtraukite pilvo apačią, išeinamąją angą, truputį kilstelėkite dubenį, iškvėpdama grįžkite į pradinę padėtį. 16-32 nėštumo savaitė. 1. Ramiai, giliai pakvėpuokite "pilvu", neįsitempkite. 2. Sėdite ant grindų ištiestomis kojomis, pasilenkiat ir pariedat į kairę, atsirėmusi kaire ranka, po to taip pat į dešinę. Kartokite po 5 kartus. 3. Klūpote, tiesiate rankas į priekį, įkvėpiat. Lėtai sėdatės ant kulnų, įtemdama sėdmenis, iškvėpiat ir atsipalaiduojat. Kartoti 5 kartus. 4. Pratimą atlikite kaip ir 1-16 sav., tik kojas sulenkite per kelius. Kartokite 5 kartus. 5. Gulite ant nugaros, rankos prie šonų, kojos sulenktos per kelius. Sulenktą koją pakelkite, kad šlaunis būtų statmenai grindims, po to nuleiskite. Tą patį atlikite kite koja. Kartokite po 10 kartų. 6. Gulite ant nugaros, kojos ištiestos, rankomis remiatės į grindis prie šonų, iškvėpiant kojas sulenkite per kelius, kelius išskėskite į šalis. Įkvėpiant kelius suglauskite, kojas ištieskite. Kartokite 3-6 kartus. 32-40 nėštumo savaitė. 1. Patogiai atsisėdusi pakvėpuokite "pilvu". Kartokite 4-6 kartus. 2. Sėdint ant kėdės, pakaitomis pakelkite ir sulenkite vieną koją, po to pastarąją pastačius ant grindų kitą koją. Nuleidusi koją, visu kūnu pasilenkite į priekį. Kartokite po 5 kartus. 3. Sėdite ant kėdės, laikotės už jos kraštų, kojos ant grindų. Strėnas, nugarą įtemkite, galvą atloškite, įkvėpkite. Po to susikūprinkite, galvą nuleiskite iki krūtinės ir iškvėpkite. Kartokite 5 kartus. 4. Stovite, kojos plačiai, rankos nuleistos. Atitraukiant rankas į šonus įkvepiat, nuleidžiant iškvėpiat. Kartokite 5 kartus. Keletas patarimų ruošiantis gimdyti Kad gimdymas nebūtų netikėtas, nekeltų nerimo, nėščioji su gydytoju turėtų iš anksto aptarti, kaip norėtų gimdyti, kas būtų geriau jai ir jos kūdikiui. Reikėtų išsiaiškinkite, kaip vyks numatytas gimdymas, kada atvykti į ligoninę. Taip pat, kad būtų ramiau, matomoje vietoje reikėtų užsirašyti partnerio, savo gydytojo, ligoninės, kurioje gimdysite, greitosios medicinos pagalbos, taksi iškvietimo telefono numerius, pasižymėti galinčių padėti giminaičių, kaimynų, draugų telefono numerius. Kad važiuojant į ligoninę nereikėtų nervintis, jog visų šviesoforų šviesos raudonos, iš anksto apgalvokite artimiausią ir greičiausią kelią į ligoninę. Nepamirškite iš anksto susipakuoti krepšį, kurį vešitės į ligoninę. Būnant ligoninėje gali prireikti pižamos ir naktinių marškinių, chalato ir šlepečių, rankšluosčio, maitinančios motinos liemenėlės, tualetui skirtų reikmenų, higieninių paketų, servetėlių. Reikėtų iš anksto paklausti gydytojo, kokių dar daiktų gali prireikti. Taip pat bus reikalingas pasas, siuntimas, socialinio draudimo dokumentas. Teisiniai dalykai. Pagal įstatymus, nėščiajai suteikiama 126 kalendorinės dienos nėštumo ir gimdymo atostogų. Jos suteikiamos nuo 30 nėštumo savaitės. Jei gimdymas buvo komplikuotas, pridedama dar 14 dienų. Vėliau gali būti suteikiamos atostogos vaiko priežiūrai.
Noriu paklausti gal kas lankote ar šiaip žinote apie Tai-Či mankštą. Įdomu ar tiktų nėščiosioms. Kažkaip mirki vandenyje visai nesinori, o dauguma specialių užsiemimų kaip tik vandenyje ir vyksta, o sportuoti lyg ir reikia
sveikos,
noriu paklaust delikaciai....o jums nera nepatogu viesai savo pilvuziukus nest i baseina. nu as suprantu savam zmogui tikrai grazu, bet svetimam....man 23sav. bet pilvuzas jau laabai nemazas, nu ir neprisiverciu as nusirengti ten... nuejau i Impulsa - zmoniu be proto visi subinem stumdosi, net negaliu pagalvot kad as ten plauksiu kaip laivas per visus.... tai va..zinau kad nesamone, bet gal kas pasidalintumet kaip Jus ryzotes? QUOTE(Sportima @ 2006 03 20, 12:23) Sveikos, Aš turbūt kvailai paklausiu Tik nebandyk i pirti eiti! Kazkur girdejau, kad balanos laikais prasidejus saremiams moterukes samoningai pirtis kurdavo, nes karstis skatina gimdos susitraukimus, lengviau gimdyti. O nestumo pradzioj pirtis - garantuotas persileidimas. Dar girdejau, kad i pirti eidavo ir noredamos maitinima krutimi lengviau nutraukti, taigi, jei maitinat ir nenorit problemu su matinimu tureti, - irgi nesiartinkit prie pirciu. QUOTE(friculis @ 2006 04 24, 13:43) sveikos, noriu paklaust delikaciai....o jums nera nepatogu viesai savo pilvuziukus nest i baseina. nu as suprantu savam zmogui tikrai grazu, bet svetimam....man 23sav. bet pilvuzas jau laabai nemazas, nu ir neprisiverciu as nusirengti ten... nuejau i Impulsa - zmoniu be proto visi subinem stumdosi, net negaliu pagalvot kad as ten plauksiu kaip laivas per visus.... tai va..zinau kad nesamone, bet gal kas pasidalintumet kaip Jus ryzotes? as ir daznai apie tai pagalvoju QUOTE(friculis @ 2006 04 24, 13:43) sveikos, noriu paklaust delikaciai....o jums nera nepatogu viesai savo pilvuziukus nest i baseina. nu as suprantu savam zmogui tikrai grazu, bet svetimam....man 23sav. bet pilvuzas jau laabai nemazas, nu ir neprisiverciu as nusirengti ten... nuejau i Impulsa - zmoniu be proto visi subinem stumdosi, net negaliu pagalvot kad as ten plauksiu kaip laivas per visus.... tai va..zinau kad nesamone, bet gal kas pasidalintumet kaip Jus ryzotes? Tikrai nesamone! Idomu, o kaip stori, riebalais apauge zmones ten vaiksto!? Jiems patogu savo riebalus nesti i baseina????? Zmonems labai grazu i tokius ziureti???? Manau, kad nescia moteris atrodo daug graziau ir NATURALIAU nei riebalais apauge zmones (o tokiu ten tikrai daug). As lankiau sporto kluba iki nestumo, lankau nestumo metu ir lankysiu po gimdymo! Turbut tai kazkoks kompleksas, kurio reiktu atsikratyti Zinai, kai iseisi i dekreta, tai nusipirk abonementa pvz. nuo 10.00 iki 17.00, tokiu laiku tikrai nera daug zmoniu, galima laisvai sportuoti (jei sveikata leidzia) ir plaukioti. Be to, toks abonementas daug pigesnis. Man tikrai patinka lankytis sporto klube, jauciuosi daug energingesne, atsipalaiduoju, o plaukioti labai sveika, tai stiprina visa nugara, kuri nestumo metu turi buti stipri. Nekreipk i kitus demesio, nes tai tavo malonumui ir naudai Papildyta: QUOTE(indrutee @ 2006 04 26, 17:11) as ir daznai apie tai pagalvoju Tikrai apie tai negalvok! Niekas ten neziuri per daug neziuri O del "maudomo" tai nezinau, as tokios problemos neturiu, laisvai telpu i sena, kuri ir iki nestumo naudojau
Sveikos,
na, man jau ką tik baigėsi pirmas trimestras ir kažkaip nelabai saugiai jaučiuosi įprastiniuose aerobikos užsiėmimuose, tačiau susidūriau su kita problema. Mielai jau lankyčiau specialiai nėščiosioms pritaikytą aerobiką ar pan. užsiėmimus, bet žiūriu, kad visuose klubuose tokie užsiėmimai vyksta ryte arba dienos metu, o aš gi dirbu ir dekretinės dar už kalnų
radau siuos pratimus internete:
1-16 nėštumo savaitės. 1. Patogiai atsisėskite, atsiremkite, kojos sulenktos per kelius. Lėtai ir patogiai kvėpuokite, po kelių ciklų įkvėpkite "pilvu" taip, kad pajustumėte, jog pilvas viršuje "prisipildė" oro. Taip išmoksite kvėpuoti diafragma. 2. Klūpote atsirėmusi rankomis, pakaitomis į šalį ištieskite tai vieną, tai kitą koją. Tiesdama kojas iškvėpkite. Kartokite po 4 kartus. 3. Klūpote rankomis atsirėmusi į grindis. Išrieskite nugarą lanku lyg katė, pilvą įtraukite, iškvėpkit. Grįžkite į pradinę padėtį, įkvėpkite ir atsipalaiduokite. Kartokite 6-8 kartus. 4. Gulite ant nugaros, kojos ištiestos, rankos prie šonų. Trumpai atpalaiduokite visus raumenis, įkvėpdama įtraukite pilvo apačią, išeinamąją angą, truputį kilstelėkite dubenį, iškvėpdama grįžkite į pradinę padėtį. 16-32 nėštumo savaitė. 1. Ramiai, giliai pakvėpuokite "pilvu", neįsitempkite. 2. Sėdite ant grindų ištiestomis kojomis, pasilenkiat ir pariedat į kairę, atsirėmusi kaire ranka, po to taip pat į dešinę. Kartokite po 5 kartus. 3. Klūpote, tiesiate rankas į priekį, įkvėpiat. Lėtai sėdatės ant kulnų, įtemdama sėdmenis, iškvėpiat ir atsipalaiduojat. Kartoti 5 kartus. 4. Pratimą atlikite kaip ir 1-16 sav., tik kojas sulenkite per kelius. Kartokite 5 kartus. 5. Gulite ant nugaros, rankos prie šonų, kojos sulenktos per kelius. Sulenktą koją pakelkite, kad šlaunis būtų statmenai grindims, po to nuleiskite. Tą patį atlikite kite koja. Kartokite po 10 kartų. 6. Gulite ant nugaros, kojos ištiestos, rankomis remiatės į grindis prie šonų, iškvėpiant kojas sulenkite per kelius, kelius išskėskite į šalis. Įkvėpiant kelius suglauskite, kojas ištieskite. Kartokite 3-6 kartus. 32-40 nėštumo savaitė. 1. Patogiai atsisėdusi pakvėpuokite "pilvu". Kartokite 4-6 kartus. 2. Sėdint ant kėdės, pakaitomis pakelkite ir sulenkite vieną koją, po to pastarąją pastačius ant grindų kitą koją. Nuleidusi koją, visu kūnu pasilenkite į priekį. Kartokite po 5 kartus. 3. Sėdite ant kėdės, laikotės už jos kraštų, kojos ant grindų. Strėnas, nugarą įtemkite, galvą atloškite, įkvėpkite. Po to susikūprinkite, galvą nuleiskite iki krūtinės ir iškvėpkite. Kartokite 5 kartus. 4. Stovite, kojos plačiai, rankos nuleistos. Atitraukiant rankas į šonus įkvepiat, nuleidžiant iškvėpiat. Kartokite 5 kartus. jeigu nuosirdziai,-vistiek nedarau ju reguliariai, kartais tik sutraukiu maksties raumenis ( Kegelio pratimai) ir tiek. reikia siaip nesedet namie, eiti, veikti kazka, nesustingti, va
MAn tikrai negėda savo pilvelio "nešti" į baseiną Juk tokia graži
O gal kuri nors mergina lankote Impuls Plius klube nėštukių mankštas? Aš einu Sugiharoje bet va Imoulse yr galimybės daug pigiau lankyti užsiėmimus...tai ir neapsisprendžiu dabar QUOTE(friculis @ 2006 04 24, 13:43) sveikos, noriu paklaust delikaciai....o jums nera nepatogu viesai savo pilvuziukus nest i baseina. nu as suprantu savam zmogui tikrai grazu, bet svetimam....man 23sav. bet pilvuzas jau laabai nemazas, nu ir neprisiverciu as nusirengti ten... nuejau i Impulsa - zmoniu be proto visi subinem stumdosi, net negaliu pagalvot kad as ten plauksiu kaip laivas per visus.... tai va..zinau kad nesamone, bet gal kas pasidalintumet kaip Jus ryzotes? Nematau ko cia gedintis
o nuo kada rekomenduojama vaiksciot i baseina ? gal kazkuriais menesiais yra labiau naudinga? ar viskas tik nuo noro ir galimybiu priklauso ?
QUOTE(*lavista* @ 2006 07 09, 22:44) o nuo kada rekomenduojama vaiksciot i baseina ? gal kazkuriais menesiais yra labiau naudinga? ar viskas tik nuo noro ir galimybiu priklauso ? Manau su gydytoja pasitark ir gali eiti kad ir nuo 1 Mums leido gydytoja tik buo 12 sav..prieš tai turėjome problemelių O dabar ir į mankštas vaikštau ir į baseiną nueiname
Viskas priklauso nuo tavo fizinio kruvio pries pastojant. As visas 32 nestumo savaiciu varau juodai. Sporto salej praleidziu 4-5 dienas, ir svarmenis su stangutem kilnoju, ir ant steperio varau, ir plaukioju, ir pan. Uztat, visa nestuma, tfu tfu tfu
P.S. Nepamirskit, kad sokinet, begiot, daryt staigiu judesiu, pratimu, kur rankos keliamos auksciau peciu linijos, NEGALIMA. Taip pat, negalima treniruot virsutinio pilvo preso nuo 16 sav. SEKMES! QUOTE(villu @ 2006 07 22, 02:59) Viskas priklauso nuo tavo fizinio kruvio pries pastojant. As visas 32 nestumo savaiciu varau juodai. Sporto salej praleidziu 4-5 dienas, ir svarmenis su stangutem kilnoju, ir ant steperio varau, ir plaukioju, ir pan. Uztat, visa nestuma, tfu tfu tfu P.S. Nepamirskit, kad sokinet, begiot, daryt staigiu judesiu, pratimu, kur rankos keliamos auksciau peciu linijos, NEGALIMA. Taip pat, negalima treniruot virsutinio pilvo preso nuo 16 sav. SEKMES! Sveika, matai tavo visai kita situacija, nes tavo darbas sportas. O gal tu kaip trenere gali kokiu pratimuku atsiusti arba bent nuoroda i juos, nes jau taip lasiniai pradejo kauptis kad siaubas.
Sunku pasakyti, nes nezinau ar pries pastojant sportavai
O del pratimu, tai nieko nezinau kur ieskoti. Pabandyk google.lt ivesti "nestumas sportas" ar kazka panasiai, gal surasi.. Sekmes!
Vaikščioti tai labai mėgstu, reikės pabandyti (iki nėštumo tai nužingsniuodavau greitu tempu po 5 km kasdien arba net daugiau). Dar nusipirkau didelį kamuolį, tai dabar šiek tiek mankštinuosi su juos.
Dar neblogų pratimukų (su iliustracijomis) bei šiaip patarimų dėl laikysenos ir kt. galima rasti knygoje "Sportas šeimoje". Autoriaus neprisimenu, leista senokai - dar tarybiniais laikais, bet bibliotekose yra. Aš pati atsišviečiau, dar nebandžiau, mat tik ką baigiau gydytis po gresiančio persieidimo. Bet kamuoliu pasimankštinu - taip gera pečiams, šlaunims |