Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Knygelių skaitymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3
Ilcia
Mamytės, kaip Jūs išsirenkate knygeles savo vaikučiams? smile.gif
Mano mažyliui beveik dveji metukai... Jau seniai jo nedomina knygelės, kuriose nėra (arba yra labai nedaug) teksto. Vaikui įdomu klausytis pasakų, eilėraščių. Pastebėjau, kad eiliuotą tekstą jis mėgsta labiau. Įsimena žodelius, deklamuoja kartu. Taigi vakarais (o dažnai ir dieną) be knygelių neišsiverčiam doh.gif .
Šiuo metu labiausiai mažajam patinka: "Bruknės karoliai" (A. Matutis; puiki eilėraščių rinktinė), "Voro vestuvės" (J. Marcinkevičius), "Pagyrūnas baravykas" (K. Kubilinskas) bei pasakos: "Vištytė ir gaidelis", "Pagrandukas", "Katinėlis ir gaidelis".
O kokias knygeles mėgsta Jūsų mažyliai?
vaivora
MANo berniukui irgi labai patinka pasakas klausyti, pradejo dometis labai anksti biggrin.gif Patinka taip pat katinelis ir gaidelis, pupa.
Bet labiausiai patinka Kosto Kubilnsko eikiuotu pasaku knyga "KIrVirBam" biggrin.gif
Dar patinka Mikes pukuotuko nuotukiu knugeles biggrin.gif
O ypac zurnalai RATAi biggrin.gif
*finy*
Mums jau beveik dveji.O knygutes labiau patinka vartyti nei kad skaityčiau.Tuojau pykt pradeda,kad neduodu jai doh.gif Kol kas dėmėsio jokio,nereaguoja į skaitymą schmoll.gif
sonkatux
manajaj nepatinka knygutes kaip skaitau,bet ziurineti paveiksliukus labai patinka,vietoj pasaku skaitymo vakarais dainuoju,jei idomiau uz pasakeles,atsigulem i lovyte ir sako dainuok-dainuok! biggrin.gif
Ilcia
QUOTE(vaivora @ 2009 03 15, 22:15)
Bet labiausiai patinka Kosto Kubilnsko eikiuotu pasaku knyga "KIrVirBam"  biggrin.gif
Dar patinka Mikes pukuotuko nuotukiu knugeles  biggrin.gif
O ypac zurnalai RATAi  biggrin.gif
*

Šios knygelės neturime verysad.gif
O vaikiškų žurnalų dar nesiūlėme... lotuliukas.gif

Finy,
bet juk viskas ir prasideda nuo vartymo... smile.gif

Sonkatux,
o Jūsų namuose kas vakarą pageidavimų koncertas - thumbup.gif
norita

Mano mergina nelabai mėgsta klausyt pasakėlių, vis atima knygą ir verčia lapus doh.gif nors vakare kai tėtis broliui skaito, tai įsitaiso į vidurį ir guli ramiai su savo knyga kurią paskui ir jai perskaito biggrin.gif Kai gulam pietų miegot ti labiau patinka kai pasakoju o ne skaitau doh.gif

Vyresnėlis kai mažas buvo labai mėgo Vytės Nemunėlio "Meškiukas rudnosiukas" ir Eduardo Mieželaičio "zuilis puikis" (abi eiluotos pasakos)
ciuke
Maniskis irgi labai megsta ir klausyti, ir vartyti, knygeliu is tiesu turime labai daug.
Turiu puikiu trumpu vaikisku eilerastuku, autore Palcinskaite. Cia dar is mano vaikystes. Be galo silti vaikiski eilerastukai.

O musu nepakeiciama knygele yra Du Gaideliai. Labai graziai siltai piesta.

Eilerastukus sakyti taip pat labai megstam, ir labai gerai isimenam. Taigi, kolkas pas mus knygutes populiaresnes uz masinas biggrin.gif
As sakau, sūnutis iterpia zodelius. Dar ismokom nusilenkti po eilerastuko wub.gif .
Raske80
Musiskei zaislu gali nebuti,svarbu kad knygeliu butu thumbup.gif .Ji jas megsta pati vartyti,ziureti,o kartais praso,kad pasekciau pasakele wub.gif
TutėFrutė
Vakar pabandžiau paskaityt prieš miegą seną (man ją mama skaitydavo...) vaikiškų K.Kubilinsko eilėraščių knygą... Tokia miela, paveiksliukai nuostabūs, tai va beskaitant vaikis ir užmigo biggrin.gif
curny
Tiesa pasakiu neskaitau. Nesiklauso ji. Ji mieliau pasiims savo knygutes (turime knyguciu su daug paveiksleliu ir storais lapais) ir pati ,,skaitys,, tongue.gif Ir tame izvelgiu daug teigiamu dalyku, nes jau pazystame daugybe personazu is knyguciu biggrin.gif
5imute
Labai noreciau paprastyi,kad mamytes parasytu kaip jos sudomino vaikus sutelkti demesi i skaitoma pasaka...keitet intonacija, vaidinot, keitet grimasas...ar tiesiog kaip per pamoka ar pries klase bigsmile.gif skaitet israiskingu tonu?
Na maniskis tai tik sklaido, o geriausiai kai mamyte ar tevelis sedi salia ir pasakoja kas cia paveiksliukuose. Po kurio laiko ir pats bando savo kalba vardinti kas cia rolleyes.gif
Prasau papasakoti apie eiles,pasakas ar isklauso iki galo,ar svarbi jiems pasakos kulminacija... mirksiukas.gif
Aciukas.
nerilyte
Mūsų nepakeičiama knygutė yra Pagrandukas, jai kitokios ir neįdomu, aš jau šitą pasakėlę mintinai moku. Dar jai labai patinka visos knygelės kuriose yra arkliukai. O šiaip pasakas skaitau tokias, kuriose yra daug paveiksliukų, nes jei paveiksliukų nėra, dukrytei neįdomu schmoll.gif . Gal kas galit pasakyti kokių pasakų pavadinimų, kuriuose būtų arkliukų? 4u.gif
Ilcia
QUOTE(lsimute @ 2009 03 17, 15:24)
Labai noreciau paprastyi,kad mamytes parasytu kaip jos sudomino vaikus sutelkti demesi i skaitoma pasaka...keitet intonacija, vaidinot, keitet grimasas...ar tiesiog kaip per pamoka ar pries klase  bigsmile.gif  skaitet israiskingu tonu?
Na maniskis tai tik sklaido, o geriausiai kai mamyte ar tevelis sedi salia ir pasakoja kas cia paveiksliukuose. Po kurio laiko ir pats bando savo kalba vardinti kas cia  rolleyes.gif
Prasau papasakoti apie eiles,pasakas ar isklauso iki galo,ar svarbi  jiems pasakos kulminacija... mirksiukas.gif
Aciukas.
*

Mažylį turėtų sudominti trumpos eiliuotos pasakėlės.
Kelis kartus išklausęs tą patį tekstą, jis jau žinos, kaip prasidės, kaip baigsis pasaka. Aš skaitau intonuodama, bet be grimasų... g.gif Kartais stabteliu ir laukiu, kol jis pats pasufleruos, kaip ten bus toliau. O skaitymus mes pradėjom nuo gražiai iliustruotų, nedidelių knygučių "Meškis Treškis". Ten tekstas rimuotas, trumputis - vaikui tikrai buvo įdomu klausytis ir žiūrėti paveiksliukus smile.gif.
Flafi
QUOTE(lsimute @ 2009 03 17, 14:24)
Labai noreciau paprastyi,kad mamytes parasytu kaip jos sudomino vaikus sutelkti demesi i skaitoma pasaka...keitet intonacija, vaidinot, keitet grimasas...ar tiesiog kaip per pamoka ar pries klase  bigsmile.gif  skaitet israiskingu tonu?
Na maniskis tai tik sklaido, o geriausiai kai mamyte ar tevelis sedi salia ir pasakoja kas cia paveiksliukuose. Po kurio laiko ir pats bando savo kalba vardinti kas cia  rolleyes.gif
Prasau papasakoti apie eiles,pasakas ar isklauso iki galo,ar svarbi  jiems pasakos kulminacija... mirksiukas.gif
Aciukas.
*

As vis bandydavau skaityti, dar ir dar, kol viena karta ziuriu-klausosi. Cia manau labai individualus dalykas, juk ir ne visi suauge mes knygas megstam. Mano sunus labai isrankus, dabar vos pradejus pasako, skaityti toliau ar nepatinka.

Pats skaityti knygutes renkasi tik apie tecnika, gaila kad lietuviskai ju tiek mazai teisleista. Man sunku,nes nezinau daugumos traktoriu ir masinu pavadinimu lietuviskai, bet bandom,tobulejam tongue.gif O visi lietuviski meskiukai ir zuikiukai nei kruopelytes susidomejimo nesulaukia,taip ir dulka lentynoje.

Ilcia
QUOTE(Flafi @ 2009 03 18, 16:30)
Cia manau labai individualus dalykas, juk ir ne visi suauge mes knygas megstam.
Pats skaityti knygutes renkasi tik apie tecnika, gaila kad lietuviskai ju tiek mazai teisleista. Man sunku,nes nezinau daugumos traktoriu ir masinu pavadinimu lietuviskai, bet bandom,tobulejam  tongue.gif  O visi lietuviski meskiukai ir zuikiukai nei kruopelytes susidomejimo nesulaukia,taip ir dulka lentynoje.
*

Sutinku, kad tai labai individualu.
Bet juk kalba eina apie tokio amžiaus vaikučius, kuriuos sudominti galima ir meškučiais smile.gif
5imute
Na taip, kiekvienas vaikas individualus. Kai savajam skaitau knygute,jis turi prie sios veiklos dar kazka veikti. Jis negali sedeti man ant keliu ar ant lovos ir klausytis,butinai jam reikia zaisliukus delioti ar stoviniuoti is vietos i vieta,arba iesko knygoje paveikliuku,versddamas kita lapa. Tuomet mamami dingsta kantrybe.... ir pasaka baigta ax.gif Na o kartais pavyksta tiesiog puikiai,reikes atlikti "tyrimus" ir derintis prie situacijos bigsmile.gif
daisyte
Mano panele, tai jei skaityciau tai gal visas turimas pasakas isklausytu blink.gif tik kad va as pati tiek kantrybes neturiu... buna atsivelka visa deze pas mane ir ima po viena, sako, skaitom... jai gal tris ar keturias trumpas eiliuotas savo knygeles moka thumbup.gif tai seneliams nuvaziavus deklamuoja... visi ploja, tai jai sypsena iki ausu bigsmile.gif atrodo specialiai nemokinom, bet kai skaitai 100-taji karta, tai jau patys posmeliai i galvele sulipa thumbup.gif
ngabrielyte
Skaitau savo maziai bet ji ir pati megzta pagal paveiksliukus skaityt
rasyte.b
Maniskei kazkaip su skaitymu nelabai sekasi, jai geriau vartyti knygutes ir klausineti mamos kas cia nupiesta arba paciau dapiesineti biggrin.gif kazkaip jai neidomu kai pradedi skaityti, turi duoti jai paciai versti, ziureti ir t.t. blush2.gif
__snowflake
Dukrytei tuoj 2 metukai. Pati mėgsta vartyti knygutes, bet vos tik aš mėginu jai skaityti-plėšia iš rankų ir meta. Žinau, kad skaitymas labai naudingas, bet jei nenori??
@mamyčiukas@
pas mus tokia pat situacija doh.gif turime pasaku knyga,labai patinka ja vartyti,bet kai as pradedu skaityti tai atima ir numeta tolyn doh.gif
Meškašunis
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 10 21, 14:51)
pas mus tokia pat situacija doh.gif turime pasaku knyga,labai patinka ja vartyti,bet kai as pradedu skaityti tai atima ir numeta tolyn doh.gif
*

Pas mus lygiai tas pats lotuliukas.gif
mammka
Man net neleidžia atverst doh.gif .Nei pats varto,nei kitam vartyt neduoda schmoll.gif .O jei skaitai tai gatavas sudraskyt blink.gif .
Viena dar domisi.Mažytė,bet išsilanksto į labai ilgą .Ten gyvūnų pripiešta . O daugiau tai schmoll.gif
Veg@
neleisdavo ir maniškė skaityt schmoll.gif piktumai kokie būdavo, bet pradėjo lankyt daržiuką, ten skaito,ir dabar prieš miegą toks ritualas tapo, taip miela, taip gera savo vaikui pasaką paskaityt prieš miegą wub.gif
Apache
Maniske irgi nelb megsta,kai noriu jai paskaityti... bet pasitaiko isimciu ir keletu puslapiu isklauso,o tada pasiimta ta knyga ir sako "as skaitysiu!" ir ima pasakoti,ka ten mato - tipo skaito. bet kuo toliau,tuo ramiau reaguoja... bent jau nebeplesia lapu thumbup.gif
mylimuke
Maniškė anksčiau ir lopšinių neleisdavo dainuot, o pasakų klausyt neturi kantrybės ir dabar, geriau aptarinėt paveiksliukus rolleyes.gif
braske22
O maniskiui labai patinka knygutes wub.gif Aisku, kur ilgesnes pasakos, tai dar irgi neturi kantrybes isklausyti, bet siaip pastoviai nesa man knygutes kartu vartom ir as jam pasakoju kur kas ax.gif o dar ir pats pirstuku baksnoja, kad pasakyciau kas cia biggrin.gif
grikiai
pas mus i trasa eina tik knygos su paveiksliukais.ir tas skaitymas toks, kad pati pasiima knyga ir baksnoja pirstu ir klausia "kas cia" "kas cia".visi bandymai skaityti man o jai klaystis baigiasi tuo, kad nebeturiu ne vienos knygos o pas maze visa kruva buna sudeta.
daivazek
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 10 21, 14:51)
*

Pas mus irgi kai 2 metukai buvo tokia pat situacija-vartyti labai mego, bet kai skaitai...deja schmoll.gif Bet galiu nudziuginti, kad pameginkiti keleta menesiuku lukterti ir po to viskas turetu pasikeisti, musiske po to su mielu noru pradejo klausytis, visko klausineti, o po to, pati paimdavo knygele ir atkartodama visas intonacijas ir kiek atsimindama,apie ka skaiciau, pradejo pati "skaityti" sau ir savo zaisliukams 4u.gif Viskas savu laiku smile.gif
ciuke
Mes labai megstam knygeles, labiausiai eilerastukus kol kas.
Be to dabar toks amzius, kai tik paskaicius pirma sakini, iskarto kodelciuko klausimai, kas, kur, kaip, kodel... bigsmile.gif Taigi skaitom letais tempais, gaunasi fantazavimas, ir tai labai puiku thumbup.gif .
Mano pozicija tokia, kad idomu ar nelabai, jei ir neklauso skaitymo, bet kad vaikas kuo dazniau bent rankyteje knygutes laikytu, ciupinetu, vartytu.
Dar siandien uzejau i Pagasa, ten 50-70 proc nuolaidos, papildem maziuko lentyna nuostabiom naujom knygutem. Pasaku wub.gif .
*Bagirute*
maniskei tai reikia kad tik vartyciau, o ji jau pati ten isivaizduoja ir pasakoja savo kalba lotuliukas.gif kai tik as ka nors pasakau - tai meta salin ir nesa kita doh.gif
wytaute69
QUOTE(__snowflake @ 2009 10 21, 13:19)
Dukrytei tuoj 2 metukai. Pati mėgsta vartyti knygutes, bet vos tik aš mėginu jai skaityti-plėšia iš rankų ir meta. Žinau, kad skaitymas labai naudingas, bet jei nenori??
*

tai vat tame ir beda kad per daug zinote. Stereotipai neleidzia jums atsizvelgti i naturalius vaiko poreikius. Vaikutis nori SAVARANKISKAI skaityti, tai ko kistis? eikit i SM pasedeti ar vakariene padarykit, savo knyga paskaitykit jei jau manot kad skaitymas jums naudingas smile.gif
__snowflake
QUOTE(wytaute69 @ 2009 10 23, 20:54)
tai vat tame ir beda kad per daug zinote. Stereotipai neleidzia jums atsizvelgti i naturalius vaiko poreikius. Vaikutis nori SAVARANKISKAI skaityti, tai ko kistis? eikit i SM pasedeti ar vakariene padarykit, savo knyga paskaitykit jei jau manot kad skaitymas jums naudingas smile.gif
*

Ne apie mane kalba, o apie vaiką.
*Grazina*
Mano suneliui patinka kai as skaitau ir jis varto pats knygutes,o klauso taip tyliai taip jam idomu 4u.gif
Cornelia
kadangi ne Lt gyvenu, tai kiekviena kart ten budama perku vaikiskas knygeles. nes maniskiui jos lb patinka...netgi per daug doh.gif nera nei vakaro, nei dienos, kad neskaityciau. pries miega turiu perskaityti tris keturias jo megiamas pasakas...ir jau pasiutimas ima, nes viena kart perskaicius dar nori blink.gif
grybu kara, zuiki puiki, voro vestuves ir kita jau minitinai ismokau smile.gif
dar viena manija turi mazius, albumu vartymas, tai ir su vienu kartu neapsieisi, tuos pacius albumus po n kartu perziures lotuliukas.gif
Beautiful Life
Pas mus irgi su skaitymu problemos doh.gif Tai kol kas apziurinejam ir aptarinejam paveiksliukus, o tik bandau skaityti, iskarto atima ir uzdaro. Tikiuosi isaugsim ta laikotarpi biggrin.gif
Upjora
Mano mazyte dar neturi kantrybes klausytis pasaku,bet pati kartais pasiemusi savo knygutes pavarto.Bet labiausiai megsta albumus vartyti,ir dar tokiu greiciu,bet ne vieno puslapio nepraleidzia ax.gif
*caffe macchiato*
Kai skaitau - suneliui irgi nepatinka, bet kai rodau paveiksliukus ir ivardinu kas cia, tai labai patinka klausytis. Kartais pats rodo pirsteliu, nori susizinoti kas cia. Knygeles megsta labiau nei zaislus 4u.gif
luli
Knygutes dukrytei patinka,ji dazniausiai pati varto,kazka sneka,o kai as bandau skaityt,tai pyksta smile.gif ,manau dar nesupranta,kai paaugs tada skaitysim kartu.
darara
Mano Maziukui labai patinka knygutes , o ypac brolio biggrin.gif , nesvarbu , kad ten nera paveiksliuku biggrin.gif , ateina , rodo i knyga ir sako -noju skaityti biggrin.gif . Kai as skaitau jam knygutes -klauso , bet kantrybes uztenka tik kokiom 5 min. , po to pats paima knyga ir labai rimtu veidu , vesdamas pirsiuku skaito -gabuda , ka tai treiskia nezinau biggrin.gif
ringute
Musu mazius 1,2 m. labai skaito knygutes, tiksliau paveiksliukus. Turime Voro vestuves, Zuiki puiki, tai reikia ir paskaityti ir parodyti. O pasaku tai nemegsta klausytis, labiau paveiksliukus komentuoja smile.gif
dolly`
pas mus daug knyguciu,ir lietuvisku ir ne-paveiksliukai vistiek dabar esme, o ir anglu mokytis reikes vistiek... kiekviena diena perziurim/perskaitom visas knygutes... ziurint zinias ,mazas ima is lentynos,nesasi po viena ,seda salia ant kilimo ar ant keliu ir .... jis vercia lapus,as pasakoju ar skaitau,mokome satpazint gyvunelius,liest ir t.t. bet kur dar ilgesnes pasakos,tai jam nera kanrtybes biggrin.gif
giciuke
maniskiui dar neidomu kai skautau knygute, jam knygutes reikalingos tik vartymui biggrin.gif . pasiima koki Tavo vaikas zurnala ir iesko leliu ir gali ta zurnala apie 10 kartu perverts pirmyn atgal
Kidman
Musiskei tai patinka knygutes kuriose daug paveiksliuku:) Tada klauso kai skaitau ir karts nuo karto vis duria i koki paveiksliuka ir klausia -"kas cia"?smile.gif
O kuriose knygutese tik tekstas be piesiniu - tai nelabai ir sudomina..
Džerimi
Musiskis kazkaip neziurineja knygeliu. o jei ir paima, tai siaip padelioja is vienos vietos i kita. Bet jis dar per mazas dometis blush2.gif
vasare106
maniškį knygos, labiau domina kaip graužimo objektas smile.gif . Bandau sudominti paveiksliukais, keičius intonaciją skaitydama, o jis tik laukia kada galės kamputį pagraužti biggrin.gif
Linike77
Mano mergyytė labai mėgsta skaityti knygas. Labiausiai patinka su kačiukais. Ir dar labai mėgsta nespalvintas spalvinimo knygutes ir neleidžia man jų nuspalvinti lotuliukas.gif Beje, dar skaito ir kirčiavimo, rašybos, vokiečių kalbos žodyną lotuliukas.gif ir visokius žurnalus.
Lantaja
Knygutes pati atneša, baksnoja pirštu į paveikslėlius, o aš turiu sakyti kas pavaizduota. Jei pradedu skaityti, plešia iš rankų ir meta. Bet užtat žurnalai su vaikų nuotraukomis doh.gif rodo į lialias, bučiuoja, kalbasi su jais savo kalba, varto po šimtą kartų, gali visą dieną vaikščioti apsikabinusi žurnalą rolleyes.gif
uoga 3
Musu maziukui labai patinka skaityti knygutes...Anksciau jis klausdavo vis ''kas cia'',o dabar atsinesa knygute ir rodo pats ir sako kas kur yra ir kas ka daro.Galiu pasakyti,kad knyguciu vartymas yra vienas megsamiausiu vaiko uzsiemimu. thumbup.gif
mamuse
4u.gif
mūsų cacai labai patinka "skaityti" knygeles su paveikslėliais. Atneša knygelę ir duoda kad "paskaityčiau" biggrin.gif Turiu apie kiekvieną nupieštą katę, šunį, triušį ir visokius ten esančius gyvūnus papasakoti istoriją lotuliukas.gif ir taip kelis kartus per dieną doh.gif Jau man ir fantazija senka ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.