O dukrytei patinka kai skaitom, ypač eiliuotas. Pvz K. Kubilinsko "Katinėlis ir gaidelis" ir pan. Tai nuo pastovaus skaitymo pati jau mintinai moka eilučių paskutinius žodžius
Siaubingai patinka. Kai kas klausia ką padovanoti, tai sakau, kad knygų. Man pačiai jau pasakos sapnuojasi
O dukrytei patinka kai skaitom, ypač eiliuotas. Pvz K. Kubilinsko "Katinėlis ir gaidelis" ir pan. Tai nuo pastovaus skaitymo pati jau mintinai moka eilučių paskutinius žodžius
Maniškiui nepatinka kai skaitai , liepia padėti knygą
Maniškį knygutės labai domina, bet tik techninė pusė
Turbūt dar per mažas, gal vėliau susidomės...
mums tai patinka vartyti, kai skaitau, verčia kitą puslapį, kur įdomesni paveikslėliai. bet atsimena juos ir kai sakau parodyk kur liūtas, atverčia tą puslapį ir sako am am (ten liųtas šoka ant batuoto katino)
Mūsiškei tai labai patinka knygutės
visada pries miega pasirenka viena pasakele abi sedime ir skaitome
mano sūnelis ankščiau mego knygutes ir skaitydavo palei paveikslėlius ir klausydavo
mano bernuzzeli vsiai nemegsta knygu
nei vartyt paveiksleliu nesudominu,nei spalvinti,nei kad skaityciau, kol kas tik domina"muzikines knygutes,kur ivairiu gyvunu,bei technikos garsai
Skaitom
Meškio Treškio knygelės Pačios pirmos knygelės buvo iš serijos Katinas Martynas, Karvutė Dorutė, Šunytė Gita ir tt. turim visas 6
kol dukryte buvo visai mazyte tai klausydavo pasakeliu, o db tik duok jai i rankas knygute, iskart supleso....
nieko ypatingo nedarau, paprasciausiai skaitau, gal kai truputi dar paaugs bus jai paciai idomiau, tai ir paskaitysiu idomiau:))
Dukrytei knygos labai patinka savaip skaityti - atsiversti kur nors per vidurį, tada pažiūrėjus, o kartais ir ne
Sunelis labai pamilo knygeles, ypac su gyvuneliais, nes mamyte atkartoja ju balsus, tai maziui buna dziaugsmo, vis rodo su mano ranka i gyvunelius ir ziuriu, koki garsa isleisiu
pas mus irgi
maniske turbut jau neisivaizduoja savo gyvenimo be knyguciu. mielai klauso ir pati praso, kad skaityciau. labiausiai patinka knygutes, kuriose aiskiai pavaizduota apie ka skaitoma
QUOTE(__snowflake @ 2009 10 21, 13:19) Dukrytei tuoj 2 metukai. Pati mėgsta vartyti knygutes, bet vos tik aš mėginu jai skaityti-plėšia iš rankų ir meta. Žinau, kad skaitymas labai naudingas, bet jei nenori?? jei nenori, tai nemanau, kad verta per prievarta tas knygeles jai skaityti ... ateis laikas ir skaitysit abi musu merginai tai knygos laaaabai patinka!
Skaitom knygeles ir dar kaip
Dukryte pradejo prasyti,kad skaityciau pasakeles mazduog nuo 1.8,o anksciau pati tik vartydavo ir neduodavo skaityti,o dabar einant miegoti visada turiu skaityti pasakeles,kitaip neuzmiega
Tuoj švęsim dviejų metukų gimtadienį bet jokios pasakos ir knygučių skaitymai dar nedomina
Visada labai norėjau, kad dukrytė pamiltų knygas, skaitymą.. Nes viskas prasideda nuo kūdikystės.. Taigi skaičiau jai pasakas nuo pat gimimo. Aišku ją tai tik užmigdydavo
Štai dabar kai jau didesnė vežuosi ją į knygyną ir leidžiu pačiai išsirinkti knygučių. Kai buvome paskutinį kartą vaikas nebežinojo kurią čiupti,susigriebė į rankutes kiek tilpo Ir kai kas klausia, ko reikia mūsų dukrytei dovanų, atsakymas aiškus - knygučių
Kadangi man paciai truko pasaku, tai stengiuosi kiek imanydama skaityti kuo daugiau
skaitau vaikui labai patinka klausytis
Neskaitau, nėra kantrybės.
Knygeles maniškis pamėgo tik apie 3-čiąjį gimtadienį. Iki tol nelabai patikdavo, kai skaitau - reikėdavo knygeles vartyt ir pasakot apie tai, kas nupiešta, skaitomo teksto kažkaip nemėgdavo...
Užtai nors jau artinasi ketvirtasis gimtadienis, dabar "graužiame" tai, ko neperskaičiau iki to trečiojo. Nes iš vyresnės dukros paveldėtą turime gana gausią bibliotekėlę. Apskritai tai 1-3 metų amžiaus vaikams, kaip pastebėjau, geriausiai "susiskaito" eiliuotos pasakaitės, kai patys gali nuspėt būsimus žodžius, posmelį-kitą mintinai išmokt. Taigi šiame amžiaus tarpsnyje mano skaitomiausios - "Rudnosiukas" , "Daktaras aiskauda", "Voro vestuvės" ir pan. O dabar visai neseniai atradau naujai išleistą labai simpatišką plonais viršeliais knygutę - "Kaip triušis morkas pamėgo". Patiko, kad pasakaitė paprasta, su aiškiu moralu, kaip sveika morkas valgyt, ir dar su užduotėlėmis. Mano judrus ir vietoj nenustygstantis vyrukas kaip deeserto laukia, kol prie tų užduotėlių prieisim
knygutes dievina
Bandziau paskaityti, tai atima, ir pati varto
Viresnele nuo mazu dienu dievino knigutes, tik skaityk, gali nebuti zaistu tik knygos. O mazele kolkas varto ir visus zveriukus vsdina au.. au..
maniskiui patinka laaabai kai skaito
MAniskiui ir patinka,kai skaito,bet ir pats labai megsta vartyti knygutes,vardinti ka mato
pati mėgsta vartyti knygutes, pasakoja ką mato. o klausyti kai skaito nepatinka, ima iš rankų knygutė, pati varto. nebent skaitom knygelę kur reik įklijuoti lipdukus, tada jei patinka ir skaitymas ir lipdukų klijavimas. o pasakas mėgsta klausytis kai yra sekamos, o ne skaitomos.
Dievina knygas, daug žino mintinai
Ną gal mes dar truputį per mažos 1,2mėn.nes ilgai neišklauso,nusibosta
mes irgi is tu kurie dievina knygas nuo kudikystes
Mes knygas pamegom nuo 10 men
Pradejau skaityt, kai pastojau
Musu skaitymas dar irgi nedomina.Idomiausia vartyti knygutes ir pasakoti kur kas yra
noriai varto storas knygutes, aš skaitau, rodom kas ką daro, koks gyvūnėlis ką sako
mano dukra labai megsta knygutes. daznai jas paima ir varto istisa valanda. rodo pirstuku i paveiksliukus ir kalba
patinka, skaitom, bet atima ir pati skaito
Maniskis pats pasiema knygeles(labai megsta) varto,rodo pirstuku kas nupiesta
Mano dvimete pries miega butinai turi paskaityti knygute, bet tas "skaitymas" atrodo taip: ji baksnoja i visokiausius paveikslelius klausdama "kas cia?", o as atsakineju
Mano dukrytei siuo metu 1.1metai.Knygutes jai labai patinka,bet visi vartymai pas mus baigiasi plesimu.Man idomiau butu suzinoti nuo kokio amziaus jus pradejot skaityti pasakeles ir vaikas ja prieme kaip pasaka,o ne paveiksleliu rinkini?
Mums Disney enciklopedija apie gyvunus
QUOTE(rasa podberezka @ 2011 03 16, 20:02) Mano dukrytei siuo metu 1.1metai.Knygutes jai labai patinka,bet visi vartymai pas mus baigiasi plesimu.Man idomiau butu suzinoti nuo kokio amziaus jus pradejot skaityti pasakeles ir vaikas ja prieme kaip pasaka,o ne paveiksleliu rinkini? Musu vyresneliui 2,7m o vis dar klausytis skaitomu pasaku nepatinka
Mazdaug 1 m pirkau tokias knygas, labai patiko paveiksliukus ziurineti, jau metai kaip turim ir dar nepabodo
![]()
Maniskiui tai pasakas skaityti pradejau tik dabar,tai yra kai jam 3metai
Anskciau negaledavo jis susikaupti ,tik pradedi ,o jis jau vercia lapa ,traukia knyga,istraukes begdavo ir mesdavo ja.o jei pats vartydavo ,tai po kurio laiko ,is knygos likdavo vos keli lapai
Skaitom pasakas ir prieš pietų, ir prieš nakties miegelį. Ramiai guli ir klausosi. O dienos metu tai skaitti nėra kada, nori žiūrėt paveiksliukus ir liepia man sakyt kur kas yra.
As sunui pasakas skaitau jau senokai. Jo megstamiausios yra grybu karas, daktaras aiskauda,. Jis klauso jas ramiai, jai ir pats kazkiek yra ismokes, as skaitau, o jis pratesia toliau
Skaičiau, varčiau, rodžiau knygutes nuo pusės metukų dukrytei. Nuo kokių 8-9 mėnėsių ji pati ėmė vartyti ir analizuoti knygeles. Dabar mūsų princesei 1m. ir 8mėn. ir ji su malonumu ''skaitinėja'' knygutes, kažką šneka, pasakoja, arba labai mėgsta sėdėti ir klausytis kai mama, tėtis, močiutė jai skaito ir vis sako "daaar''
|