Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Knygelių skaitymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3
eda9
Siaubingai patinka. Kai kas klausia ką padovanoti, tai sakau, kad knygų. Man pačiai jau pasakos sapnuojasi tongue.gif
O dukrytei patinka kai skaitom, ypač eiliuotas. Pvz K. Kubilinsko "Katinėlis ir gaidelis" ir pan. Tai nuo pastovaus skaitymo pati jau mintinai moka eilučių paskutinius žodžius smile.gif
Almada
Maniškiui nepatinka kai skaitai , liepia padėti knygą g.gif
Gerbera123
Maniškį knygutės labai domina, bet tik techninė pusė biggrin.gif kaip vartosi, kaip įmanoma perlenkti, kaip apversti, pastatyti, kaip plyšta... doh.gif paveiksliukus rodyk nerodęs, tik vienoj knygelėj vienam puslapyj katinėlis patinka - kai lankstydamas tą pamato netyčia, vis nusijuokia biggrin.gif
Turbūt dar per mažas, gal vėliau susidomės...
šneider
mums tai patinka vartyti, kai skaitau, verčia kitą puslapį, kur įdomesni paveikslėliai. bet atsimena juos ir kai sakau parodyk kur liūtas, atverčia tą puslapį ir sako am am (ten liųtas šoka ant batuoto katino) smile.gif
sraigiuss
Mūsiškei tai labai patinka knygutės 4u.gif Ir pati skaito ir jai skaityti reikia, ir užmiega su knyga ant pilvo 4u.gif O tas procesas- ba ba ba vadinasi biggrin.gif
*furnikuca*
visada pries miega pasirenka viena pasakele abi sedime ir skaitome 4u.gif diena taip pat daznai atsinesa knygeliu ir praso paskaityti. mylimiausios pasakos pacios paprasciausios 7 oziukai, trys parsiukai..... 4u.gif
gintare109
mano sūnelis ankščiau mego knygutes ir skaitydavo palei paveikslėlius ir klausydavo 4u.gif mėgstamiausia knygelė katinėlis ir gaidelis. ir tos kur dainelės yra du gaideliau, išėjo tėvelis i mišką... bet pastaruoju metu kažko knygutės jo jau nebedomina verysad.gif
virguliuke
mano bernuzzeli vsiai nemegsta knygu doh.gif
nei vartyt paveiksleliu nesudominu,nei spalvinti,nei kad skaityciau, kol kas tik domina"muzikines knygutes,kur ivairiu gyvunu,bei technikos garsai lotuliukas.gif
linuse
Skaitom mirksiukas.gif labai smagus užsiėmimas, vis dažniau pati pasakoja thumbup.gif

Meškio Treškio knygelės good.gif

Pačios pirmos knygelės buvo iš serijos Katinas Martynas, Karvutė Dorutė, Šunytė Gita ir tt. turim visas 6 thumbup.gif Kartą knygyne (dar metukų nebuvo) pamatė Karvutę Dorutę ir supyko, kad neleidau neštis, buvau mama-ragana nenuperkanti vaikui knygos doh.gif lotuliukas.gif
Gintare L.
kol dukryte buvo visai mazyte tai klausydavo pasakeliu, o db tik duok jai i rankas knygute, iskart supleso.... biggrin.gif tai skaitome knygutes abi, i rankas imti neduodu, tik ziuri ir skaito su manimi:)))praso kiekviena diena kad paskaityciau:)))
nieko ypatingo nedarau, paprasciausiai skaitau, gal kai truputi dar paaugs bus jai paciai idomiau, tai ir paskaitysiu idomiau:))
linuse
poster_offtopic.gif Gintare l. , mes šiandien tose pačiose temose viena paskui kita thumbup.gif lotuliukas.gif
iingaxxx
QUOTE(rasyte.b @ 2009 04 05, 14:15)
Maniskei kazkaip su skaitymu nelabai sekasi, jai geriau vartyti knygutes ir klausineti mamos kas cia nupiesta arba paciau dapiesineti biggrin.gif kazkaip jai neidomu kai pradedi skaityti, turi duoti jai paciai versti, ziureti ir t.t.  blush2.gif
*

drinks_cheers.gif maniskis toks pats biggrin.gif
_vetra_
Dukrytei knygos labai patinka savaip skaityti - atsiversti kur nors per vidurį, tada pažiūrėjus, o kartais ir ne biggrin.gif versti tolyn ir taip gali "praskaityt" nemažai laiko. Mama turi būti šalia ir komentuoti - taip smagiau, kartais ir viena pavarto, bet kur kas trumpiau. Aišku tai tikriausiai natūralu smile.gif
aissttee
Sunelis labai pamilo knygeles, ypac su gyvuneliais, nes mamyte atkartoja ju balsus, tai maziui buna dziaugsmo, vis rodo su mano ranka i gyvunelius ir ziuriu, koki garsa isleisiu smile.gif megsta ir su nupiestais daiktais, rubais, kai sakau kas ten nupiesta, ir jis rodo savo kojinytes, kelnytes. daznai ir pats skaito savo kalba knygeles, ot juoko man buna biggrin.gif labai megsta knygele kur atsidaro ivairios dureles, uzuolaideles, ten apie kenguriukus ta knygele, tai baigia suskaityti smile.gif mylima muzikine knygele, kur atvertus groja melodijas ivairias daineliu, mirksi lempeles. Bet va pasaku tai nemegsta, kaip ir as maza budama nemegau, turbut i mane atsigime ax.gif meginu skaityti paskaas, tokia grazia spalvinga didele knyga turime, tai paklauso minute kita, nulipa nuo lovos ir eina savu reikalu tvarkyt o tu, mamka, skaityk jei nori doh.gif
aka
pas mus irgi bigsmile.gif ir dar kaip supyksta g.gif
medute_bitute
maniske turbut jau neisivaizduoja savo gyvenimo be knyguciu. mielai klauso ir pati praso, kad skaityciau. labiausiai patinka knygutes, kuriose aiskiai pavaizduota apie ka skaitoma
Elizabeth**
QUOTE(__snowflake @ 2009 10 21, 13:19)
Dukrytei tuoj 2 metukai. Pati mėgsta vartyti knygutes, bet vos tik aš mėginu jai skaityti-plėšia iš rankų ir meta. Žinau, kad skaitymas labai naudingas, bet jei nenori??
*

jei nenori, tai nemanau, kad verta per prievarta tas knygeles jai skaityti ... ateis laikas ir skaitysit abi 4u.gif

musu merginai tai knygos laaaabai patinka! thumbup.gif "skaito" jas ir viena, ir zaisliukams "paskaito", labai daznai atnesa kokia knygute man ar teciui , kad jai paskaitytume smile.gif isitaiso salia ir klausosi, tada pradeda klausinet "kas cia, kas cia" smile.gif tai toks savotiskas zaidimas gaunasi smile.gif
Kalile82
Skaitom knygeles ir dar kaip lotuliukas.gif aisku ir paplesyt reikia ypac kai as nematau, visko buna... Varto ir sako au au miauuuu ko ko ko turim "triusiuka taskuti" ar kaip ji ten vadinasi, tai visus gyvunekius zino, turim gyvunu ABC angliska ir ta skaitom nu zodziu uzsiemimo turiu smile.gif
kami1
Dukryte pradejo prasyti,kad skaityciau pasakeles mazduog nuo 1.8,o anksciau pati tik vartydavo ir neduodavo skaityti,o dabar einant miegoti visada turiu skaityti pasakeles,kitaip neuzmiega thumbup.gif
medlink
Tuoj švęsim dviejų metukų gimtadienį bet jokios pasakos ir knygučių skaitymai dar nedomina blush2.gif Kolkas tik intensyvus knygučių vartymais su "cia cia" ar "ka sia" ir t.t. smile.gif Bet tikrai kiekvieną dieną knygeles varto ir tikrai matau, kad šio to išmoksta wink.gif
mejja
Visada labai norėjau, kad dukrytė pamiltų knygas, skaitymą.. Nes viskas prasideda nuo kūdikystės.. Taigi skaičiau jai pasakas nuo pat gimimo. Aišku ją tai tik užmigdydavo biggrin.gif Anksti išmoko vartyti knygutes... O skaitome įvairiausias ir pasakų ir eilėraščių... Ji įdėmiai klausosi ir manau,tai padeda išmokti naujų žodžių ax.gif
Štai dabar kai jau didesnė vežuosi ją į knygyną ir leidžiu pačiai išsirinkti knygučių. Kai buvome paskutinį kartą vaikas nebežinojo kurią čiupti,susigriebė į rankutes kiek tilpo biggrin.gif Taigi nupirkau vieną su Paslapčių sodo herojais (tiesa,ten nėra ką ir skaityti,bet ji pati sukuria pasakojimus biggrin.gif ),kita vadinasi "KIEMAS" (apie gyvūnus,jie skleidžia garsus),o trečia - pasakų knyga su meškučiais.
Ir kai kas klausia, ko reikia mūsų dukrytei dovanų, atsakymas aiškus - knygučių biggrin.gif turbūt joks žaislas jos tiek nedžiugina smile.gif
agute07
Kadangi man paciai truko pasaku, tai stengiuosi kiek imanydama skaityti kuo daugiau 4u.gif
Erikauzas
skaitau vaikui labai patinka klausytis wub.gif
dragostėja
Neskaitau, nėra kantrybės. blush2.gif MB skaito smile.gif
Salsa
Knygeles maniškis pamėgo tik apie 3-čiąjį gimtadienį. Iki tol nelabai patikdavo, kai skaitau - reikėdavo knygeles vartyt ir pasakot apie tai, kas nupiešta, skaitomo teksto kažkaip nemėgdavo...
Užtai nors jau artinasi ketvirtasis gimtadienis, dabar "graužiame" tai, ko neperskaičiau iki to trečiojo. Nes iš vyresnės dukros paveldėtą turime gana gausią bibliotekėlę.

Apskritai tai 1-3 metų amžiaus vaikams, kaip pastebėjau, geriausiai "susiskaito" eiliuotos pasakaitės, kai patys gali nuspėt būsimus žodžius, posmelį-kitą mintinai išmokt.

Taigi šiame amžiaus tarpsnyje mano skaitomiausios - "Rudnosiukas" , "Daktaras aiskauda", "Voro vestuvės" ir pan.
O dabar visai neseniai atradau naujai išleistą labai simpatišką plonais viršeliais knygutę - "Kaip triušis morkas pamėgo". Patiko, kad pasakaitė paprasta, su aiškiu moralu, kaip sveika morkas valgyt, ir dar su užduotėlėmis. Mano judrus ir vietoj nenustygstantis vyrukas kaip deeserto laukia, kol prie tų užduotėlių prieisim thumbup.gif
ingulka35
knygutes dievina wub.gif , nebutinai tai turi buti knygute,svarbu spalvinga ir grazu. labai patinka drabuzeliai aplikuoti paveiksliukais. o knygutes pas mus skaito tevelis. vos tik gryzes is darbo atsiseda,mazoji pasiemusi pirma psitaikiusia knygute ir susiraito ant tecio keliu biggrin.gif wub.gif
mamamia*
Bandziau paskaityti, tai atima, ir pati varto smile.gif Dabar nupirkau knygute su daiktu paveiksliukais, Tai pora minuciu paklauso, pati parodo kas kur, ir veliau bega zaisti. Gal veliau ir patiks kai skaitysiu, dabar labiau patinka kai pries miega pasakoju kokia pasaka apkabinusi ja smile.gif
JVGM:)
Viresnele nuo mazu dienu dievino knigutes, tik skaityk, gali nebuti zaistu tik knygos. O mazele kolkas varto ir visus zveriukus vsdina au.. au.. bigsmile.gif
Zivile...
maniskiui patinka laaabai kai skaito smile.gif
setute
MAniskiui ir patinka,kai skaito,bet ir pats labai megsta vartyti knygutes,vardinti ka mato rolleyes.gif .
dori
pati mėgsta vartyti knygutes, pasakoja ką mato. o klausyti kai skaito nepatinka, ima iš rankų knygutė, pati varto. nebent skaitom knygelę kur reik įklijuoti lipdukus, tada jei patinka ir skaitymas ir lipdukų klijavimas. o pasakas mėgsta klausytis kai yra sekamos, o ne skaitomos. smile.gif
Elenka79
Dievina knygas, daug žino mintinai tongue.gif
Šaranga
Ną gal mes dar truputį per mažos 1,2mėn.nes ilgai neišklauso,nusibosta
mute-liutuke
mes irgi is tu kurie dievina knygas nuo kudikystes book.gif , spek pirkt musu mazajai skaitytojai. ir pazintines knygutes ir pasakos viskas thumbup.gif , o jei kokia pasaka ar siaip pasakojimas patinka,tai buna kad i diena gal 100 kartu tenka skaityt ta pacia, ir dar paklausyt jos komentaru i visus ivykius thumbup.gif lotuliukas.gif
katee
Mes knygas pamegom nuo 10 men biggrin.gif Labai megdavo ziureti paveiksliukus, ciupinet bigsmile.gif Pirkdavau tas is storo kartono, ryskiu spalvu. Rusisku yra labai graziu knyguciu mazyliams. Knygu turim laaabai daug thumbup.gif Megstam labai iki siol. Bet, kad skaityciau, tai nelabai jiems patinka. Jie megsta, kad rodyciau paveikslelius ir pasakociau pati. Arba jie man rodo, o as pasakau, kas tai, ka daro ir t.t. ax.gif Mano dvyniams 2 metai rolleyes.gif
*Shypsenele*
Pradejau skaityt, kai pastojau smile.gif Dabar abu mano berniukai be pasakos neuzmiega smile.gif o as isitaisiau liga ax.gif kai nueinu i knygyna, negaliu iseit nenupirkus knygeles vaikams blush2.gif turim sukaupe didele biblioteka vaikisku knygu cool.gif
Samarija
Musu skaitymas dar irgi nedomina.Idomiausia vartyti knygutes ir pasakoti kur kas yra smile.gif
jurackaaa
noriai varto storas knygutes, aš skaitau, rodom kas ką daro, koks gyvūnėlis ką sako smile.gif
astule5
mano dukra labai megsta knygutes. daznai jas paima ir varto istisa valanda. rodo pirstuku i paveiksliukus ir kalba
hugutel22
patinka, skaitom, bet atima ir pati skaito
kristeen
Maniskis pats pasiema knygeles(labai megsta) varto,rodo pirstuku kas nupiesta smile.gif sava kalba pasakoja biggrin.gif
indica
Mano dvimete pries miega butinai turi paskaityti knygute, bet tas "skaitymas" atrodo taip: ji baksnoja i visokiausius paveikslelius klausdama "kas cia?", o as atsakineju biggrin.gif Na bet pastaruoju metu jau isklauso ir viena kita sakini pasakojimo, uztat jau pati gali atpazinti ir isvardinti nemazai ivairiu objektu smile.gif
*Ryto rasa*
Mano dukrytei siuo metu 1.1metai.Knygutes jai labai patinka,bet visi vartymai pas mus baigiasi plesimu.Man idomiau butu suzinoti nuo kokio amziaus jus pradejot skaityti pasakeles ir vaikas ja prieme kaip pasaka,o ne paveiksleliu rinkini?
Siurbelyte
Mums Disney enciklopedija apie gyvunus smile.gif
XVXVX
QUOTE(rasa podberezka @ 2011 03 16, 20:02)
Mano dukrytei siuo metu 1.1metai.Knygutes jai labai patinka,bet visi vartymai pas mus baigiasi plesimu.Man idomiau butu suzinoti nuo kokio amziaus jus pradejot skaityti pasakeles ir vaikas ja prieme kaip pasaka,o ne paveiksleliu rinkini?
*

Musu vyresneliui 2,7m o vis dar klausytis skaitomu pasaku nepatinka schmoll.gif jei tik pradedi skaityti uzvercia knyga.Jam priimtiniau ziureti i paveikslelius ir paciam pasakoti ka mato, ka zvereliai, zmones daro, uzduoteles visokios kur reikia surasti daiktus parduotuvej, parke... tai va net nezinau, kada jam jau bus idomu klausytis ju.. nors turim bent pora storu knygu su pasakom ir paveiksleliais, kolkas jas "skaito savaip"
Siurbelyte
Mazdaug 1 m pirkau tokias knygas, labai patiko paveiksliukus ziurineti, jau metai kaip turim ir dar nepabodo thumbup.gif
user posted image

user posted image
Erikuteee5
Maniskiui tai pasakas skaityti pradejau tik dabar,tai yra kai jam 3metai ax.gif
Anskciau negaledavo jis susikaupti ,tik pradedi ,o jis jau vercia lapa ,traukia knyga,istraukes begdavo ir mesdavo ja.o jei pats vartydavo ,tai po kurio laiko ,is knygos likdavo vos keli lapai doh.gif
ramiai!
Skaitom pasakas ir prieš pietų, ir prieš nakties miegelį. Ramiai guli ir klausosi. O dienos metu tai skaitti nėra kada, nori žiūrėt paveiksliukus ir liepia man sakyt kur kas yra. ax.gif
M.Rasele
As sunui pasakas skaitau jau senokai. Jo megstamiausios yra grybu karas, daktaras aiskauda,. Jis klauso jas ramiai, jai ir pats kazkiek yra ismokes, as skaitau, o jis pratesia toliau smile.gif
pingvinukas lolo
Skaičiau, varčiau, rodžiau knygutes nuo pusės metukų dukrytei. Nuo kokių 8-9 mėnėsių ji pati ėmė vartyti ir analizuoti knygeles. Dabar mūsų princesei 1m. ir 8mėn. ir ji su malonumu ''skaitinėja'' knygutes, kažką šneka, pasakoja, arba labai mėgsta sėdėti ir klausytis kai mama, tėtis, močiutė jai skaito ir vis sako "daaar'' smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.