ačiū Košei-malošei už nuraminimą ir įkvėpimą
O kur yra apie pieno krizes info?
Nes mano mazius pries nakti 2 val zinda (su pertraukom) ir pabunda po 2-4 val. vel valgyt. Gal pieno truksta/ Nors kai valgo, tai net springsta kartais... Tai nezinau, kur cia suo pakastas? Manau pieno netruksta, bet kodel jis taip ilgai valgo vakarais? Ar jums taip buvo? Mums 2,5 men? QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2009 10 29, 17:39) O kur yra apie pieno krizes info? Nes mano mazius pries nakti 2 val zinda (su pertraukom) ir pabunda po 2-4 val. vel valgyt. Gal pieno truksta/ Nors kai valgo, tai net springsta kartais... Tai nezinau, kur cia suo pakastas? Manau pieno netruksta, bet kodel jis taip ilgai valgo vakarais? Ar jums taip buvo? Mums 2,5 men? buvo. Tikrai viskas gerai su tavo pieneliu. Paprasciausiai vakare pienelis liesiausias, todel ir nori mazius daugiau. Apie pieno krizes buvo kazkur tema jei manai kad reikia
Sveikos, mamytes,
prasau ir as Jusu patarimo Man kruties uzdegimas karta jau buvo pacioj pradzioj, kai tik suneli parsiveziau is ligonines i namucius. Tuomet taip pat pakilo temp., sukietejo viena krutis ir "dege" visa. Viskas baigesi tuo, kad temp. soktelejo iki 40, vaziavau i ligonine, kur man israse antibiotiku. Sunelio maitinti nenustojau. Viskas susitvarke per kelias dienas ir daugiau jokiu problemu iki siandien neturejom.. Padekit prasau labai! Nezinau ka daryti, nes neturiu supratimo ar taip gali atsitikti ir maitinant toki ilga laika?! Maziui snd dazniau duodu ta skaudancia kruti pazysti, bet galvoju, kad gal man dar reiktu isgerti parecetamolio? Labai lauksiu Jusu patarimu.
Cyrene, duok mazyliui kruti taip, kad jo smakriukas butu nukreiptas i guza. Gali tekti ir idomia poza islauzt
AusraR
CYRENE, daryk kaip AusraR patarė. Maitindama pasirenki padėtį, kad smakras (apatinis žandikaulis) į probleminę vietą nukreiptas (aktyvesnis traukimas iš ten, kur smakrastai + masažas) Maitindama dviem pirštais (smilium ir didžiuoju) švelniais sukamaisiais judesiais (spirale) nuo pagrindo link spenelio masažuoji. Stenkis kuo daugiau iš skaudamos maitint. (neperpūtė? gal nugulėjai naktį? gal liemenukas ar būbas koks nepatogus? užsigavai?) Vaikai pagydo mamas Laikykis QUOTE(AusraR @ 2009 10 25, 12:20) nu gerai, lincios vaikui gal ir dantykai, o mums kas???? dantai jau isdygo. Na Arijui dar dygsta, nu o Nojui kas??? Kantrybės Jums mamyte su dvyniukais Papildyta: QUOTE(CYRENE @ 2009 10 29, 23:19) Sveikos, mamytes, prasau ir as Jusu patarimo Man kruties uzdegimas karta jau buvo pacioj pradzioj, kai tik suneli parsiveziau is ligonines i namucius. Tuomet taip pat pakilo temp., sukietejo viena krutis ir "dege" visa. Viskas baigesi tuo, kad temp. soktelejo iki 40, vaziavau i ligonine, kur man israse antibiotiku. Sunelio maitinti nenustojau. Viskas susitvarke per kelias dienas ir daugiau jokiu problemu iki siandien neturejom.. Padekit prasau labai! Nezinau ka daryti, nes neturiu supratimo ar taip gali atsitikti ir maitinant toki ilga laika?! Maziui snd dazniau duodu ta skaudancia kruti pazysti, bet galvoju, kad gal man dar reiktu isgerti parecetamolio? Labai lauksiu Jusu patarimu. Patarčiau nepiktnaudžiauti vaistukais
Sveikos, mamytės
mano sūneliui 2 mėn., maitinu pati, svoris auga gerai. Paskutiniu metu sūnelis pradėjo nebesikelti naktimis pavalgyti, išmiega 6-7 val., diena valgo kas 1-2 val., kartais iš vienos, kartais iš abiejų krūtų. Ar nepradės mažėti pienuko dėlto kad nemaitinu naktimis? Gal reikėtų žadinti, kad pavalgytų ir naktį? QUOTE(sypsiuke @ 2009 10 30, 08:56) Sveikos, mamytės mano sūneliui 2 mėn., maitinu pati, svoris auga gerai. Paskutiniu metu sūnelis pradėjo nebesikelti naktimis pavalgyti, išmiega 6-7 val., diena valgo kas 1-2 val., kartais iš vienos, kartais iš abiejų krūtų. Ar nepradės mažėti pienuko dėlto kad nemaitinu naktimis? Gal reikėtų žadinti, kad pavalgytų ir naktį? jusu vaikelis jau nemazas, tiketinas kad peinuko gamyba jau "uzsivede", todel galite ir nezadinti vaikucio. Pienelio gali pradeti mazeti, stebekite. Jei nemazeja - dziaukites gyvenimu. Jei mazeja - atsikelkit ir nusitraukit. Jei vaikucio svoris augs gerai, galit jo ir nezadinti.
Ačiū, nuraminot
QUOTE(AusraR @ 2009 10 30, 06:56) jusu vaikelis jau nemazas, tiketinas kad peinuko gamyba jau "uzsivede", todel galite ir nezadinti vaikucio. Pienelio gali pradeti mazeti, stebekite. Jei nemazeja - dziaukites gyvenimu. Jei mazeja - atsikelkit ir nusitraukit. Jei vaikucio svoris augs gerai, galit jo ir nezadinti.
Niu as jau matyt cia busiu pastovi kliente su savo bedomis
Visa savaite skauda galva ties smilkiniais, pamiegodavau kazkiek aprimdavo,nu siandien iki vemimo QUOTE(spyglencija @ 2009 10 30, 21:54) Niu as jau matyt cia busiu pastovi kliente su savo bedomis Visa savaite skauda galva ties smilkiniais, pamiegodavau kazkiek aprimdavo,nu siandien iki vemimo paracitamolio galima! statuose tai vaistas visagalis-nuo visu ligu!!! QUOTE(spyglencija @ 2009 10 30, 22:54) Visa savaite skauda galva ties smilkiniais, pamiegodavau kazkiek aprimdavo,nu siandien iki vemimo Ibuprofeną (geriau silpnesnį- 400mg) Nepakenksi Stenkis pamiegot, tyro oro gaut ir vandenuko stsigerk stiklinę. www.e-lactancia.org Šiame puslapyje galite pasitikrinti kiekvieno medikamento ir žindymo saugumą
pagal nauajusius duomenis paracetamolis neturetu buti pirmo pasirinkimo vaiastas zindant. Geriau ibuprofenas, tiek nuo skausmo tiek nuo temperaturos.
Aciu mamytes uz info
Paziurejau,kad mano net akiu kraujagysles nuo to skausmo trukinet pradejo,reiks matyt roda daryt kazkokia
Dar nuo galvos skausmo padeda zvaigzdute. O geriausiai padeda normalus issimiegojimas ir vaiko nerekimas, tik kartais tai buna neimanoma...
QUOTE(AusraR @ 2009 10 29, 22:55) Cyrene, duok mazyliui kruti taip, kad jo smakriukas butu nukreiptas i guza. Gali tekti ir idomia poza islauzt QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 29, 23:42) AusraR CYRENE, daryk kaip AusraR patarė. Maitindama pasirenki padėtį, kad smakras (apatinis žandikaulis) į probleminę vietą nukreiptas (aktyvesnis traukimas iš ten, kur smakrastai + masažas) Maitindama dviem pirštais (smilium ir didžiuoju) švelniais sukamaisiais judesiais (spirale) nuo pagrindo link spenelio masažuoji. Stenkis kuo daugiau iš skaudamos maitint. (neperpūtė? gal nugulėjai naktį? gal liemenukas ar būbas koks nepatogus? užsigavai?) Vaikai pagydo mamas Laikykis QUOTE(rimmka @ 2009 10 30, 01:26) Kantrybės Jums mamyte su dvyniukais Papildyta: Patarčiau nepiktnaudžiauti vaistukais Aciu labai visoms uz patarimus! Daviau maziukui dazniau ta skaudancia kruti zisti ir jau kita diena buvo geriau. O siandien jau isvis jauciuosi puikiai!
Mergaites, o jum maitinant maziukus neslinko (neslenka) plaukai
QUOTE(Laurita_22 @ 2009 10 31, 20:43) Mergaites, o jum maitinant maziukus neslinko (neslenka) plaukai man asmeniskai neslinko, bet daug kam slenka. Tai del hormonu pokyciu, nesijaudink, nenupliksi. O nauji ataugs stipresni ir grazesni. Na bet jau zmones taip sako QUOTE(Laurita_22 @ 2009 10 31, 21:43) Mergaites, o jum maitinant maziukus neslinko (neslenka) plaukai As tai labai storas kasas turejau, o dabar nusususi uodegyte beliko QUOTE(Luttuke @ 2009 10 31, 16:21) Dar nuo galvos skausmo padeda zvaigzdute. O geriausiai padeda normalus issimiegojimas ir vaiko nerekimas, tik kartais tai buna neimanoma... jau zvaigzdute man nepadeda tepk netepus
Sveikos mamytes, oi kaip gerai kad yra tokia temute, kuria atradau visai atsitiktinai.
Siandien beziurint Mamyciu klubo laida iskilo klausimelis, ar jus kai maitinate krutimi savo mazulelius ar jums reikia merliuko ar seilinuko. Na ziurejau ten rode kaip maitinti, tai mamyte visiskai nenaudojo nieko, na as pvz jei nepasitiesciau merliuko, tai ir mazylis ir as butume slapi, nes kai zinda tai per krastus pienukas bega. Bet pagalvojau gal but neteisingai duodu kruti ar pan, gal but jei zindai tai neturi begti pro sona pienukas. Taigi pasimeciau, ka darau ne taip... Labai prasau pasidalinti jusu savo patirtimi
sveikutes,
prisistatau ir as kaip naujai iskepta mamyte:) gal labiau patyrusios patars,, pagelbes:) mums dar tik savaite. ligoninej patare zindyti tada ir tiek, kiek nori leliukas ir kad vienas maitinimas turetu trukti apie 30min. kartais pavyksta normaliai pamaitinti, apie 15-20min trunka maitinimas, ir tai tenka vis pajudinti leliuka, nes pradeda snausti ant kruties, ir paraginti zisti. taciau kartais uzeina tokie periodai, kai leliukas neramus buna apie pora valandu ir valgo taip: penkias minutes pavalgo ir nustoja, tada po kiek laiko vel praso kruties, ir taip gali testis iki 2val, kol galu gale uzmiega. suprantu, kad dar tik pirma savaite, bet noretusi zinoti, kada daugmaz nusistovi tas valgymo ritmas ir trukme? ir gal as kazka neteisingai darau, kad leliukas nustoja valgyti, o po keliu minuciu vel reikalauja? QUOTE(freken snork @ 2009 11 01, 17:00) sveikutes, prisistatau ir as kaip naujai iskepta mamyte:) gal labiau patyrusios patars,, pagelbes:) mums dar tik savaite. ligoninej patare zindyti tada ir tiek, kiek nori leliukas ir kad vienas maitinimas turetu trukti apie 30min. kartais pavyksta normaliai pamaitinti, apie 15-20min trunka maitinimas, ir tai tenka vis pajudinti leliuka, nes pradeda snausti ant kruties, ir paraginti zisti. taciau kartais uzeina tokie periodai, kai leliukas neramus buna apie pora valandu ir valgo taip: penkias minutes pavalgo ir nustoja, tada po kiek laiko vel praso kruties, ir taip gali testis iki 2val, kol galu gale uzmiega. suprantu, kad dar tik pirma savaite, bet noretusi zinoti, kada daugmaz nusistovi tas valgymo ritmas ir trukme? ir gal as kazka neteisingai darau, kad leliukas nustoja valgyti, o po keliu minuciu vel reikalauja? Nu mes tik keliom savaitem vyresni, bet zinok ir man tos pacios problemeles, kaip man aiskino ligoninej, tai maziulis gerai jauciasi uz tai ir uzmiega arba snaudzia. Na as pries maitinima keiciu pampi, kad issiblaskytu, arba dar patare kad neprirengti per siltai maitinant, tai visada isrengiu iki trumpu rankovyciu. O maitinant kai uzmiega, tai kartais padeda ausies pakutenimas arba kakliuko, o kartais turiu pakelti kad atsirugtu tai kartu ir atsibunda. Na ir dar vienas neseniai atrastas budas, tai kai jau pradeda snausti kalbinu as ji, tai ir isverstom akutem ziuri, bet gal dar jums per anksti tai. O del maitinimo tarpu, tai ir mano dienomis valgo kas 2 val, kartais kas 3,4, o kartais ir kas pusvalandi. Tiesiog manau kad susireguliuos savaime veliau. Svarbu kad naktim miega, tai vadinasi ne alkanas, nes nakti maitinimui turiu pati prisikelti ji Sekmytes augant, na ir gal pravers kuo nors mano patirtis QUOTE(vilte-vilte @ 2009 11 01, 19:34) Nu mes tik keliom savaitem vyresni, bet zinok ir man tos pacios problemeles, kaip man aiskino ligoninej, tai maziulis gerai jauciasi uz tai ir uzmiega arba snaudzia. Na as pries maitinima keiciu pampi, kad issiblaskytu, arba dar patare kad neprirengti per siltai maitinant, tai visada isrengiu iki trumpu rankovyciu. O maitinant kai uzmiega, tai kartais padeda ausies pakutenimas arba kakliuko, o kartais turiu pakelti kad atsirugtu tai kartu ir atsibunda. Na ir dar vienas neseniai atrastas budas, tai kai jau pradeda snausti kalbinu as ji, tai ir isverstom akutem ziuri, bet gal dar jums per anksti tai. O del maitinimo tarpu, tai ir mano dienomis valgo kas 2 val, kartais kas 3,4, o kartais ir kas pusvalandi. Tiesiog manau kad susireguliuos savaime veliau. Svarbu kad naktim miega, tai vadinasi ne alkanas, nes nakti maitinimui turiu pati prisikelti ji Sekmytes augant, na ir gal pravers kuo nors mano patirtis na, as irgi manau, kad dar anksti ir susireguliuos mums viskas:) tik kartais isvargina tas daznas maitinimas. pabudinimui as dar pazastele pakutenu arba kojytes pajudinu. bet kartais kutenk nekutenes, niekas nepadeda QUOTE(freken snork @ 2009 11 01, 20:00) sveikutes, prisistatau ir as kaip naujai iskepta mamyte:) gal labiau patyrusios patars,, pagelbes:) mums dar tik savaite. ligoninej patare zindyti tada ir tiek, kiek nori leliukas ir kad vienas maitinimas turetu trukti apie 30min. kartais pavyksta normaliai pamaitinti, apie 15-20min trunka maitinimas, ir tai tenka vis pajudinti leliuka, nes pradeda snausti ant kruties, ir paraginti zisti. taciau kartais uzeina tokie periodai, kai leliukas neramus buna apie pora valandu ir valgo taip: penkias minutes pavalgo ir nustoja, tada po kiek laiko vel praso kruties, ir taip gali testis iki 2val, kol galu gale uzmiega. suprantu, kad dar tik pirma savaite, bet noretusi zinoti, kada daugmaz nusistovi tas valgymo ritmas ir trukme? ir gal as kazka neteisingai darau, kad leliukas nustoja valgyti, o po keliu minuciu vel reikalauja? Sveika, viska darai teisingai. Ir leliuask tavo viska daro teisingai O kol kas megaukites artumu ir atminkit - mazyliui kruties reikai nusiraminimui, jusu artumui pajausti, o ne tik pavalgyti. Jei nenaudosit jokiu papildou priemoniu (zindukas buteliukas) ir siulysit kruti kai vaikutis nori - viskas bus ok. Sekmes.
Sveikutės
Noriu pasidalinti su Jumis, kaip mes maitinamės ir pasiteraut ką manot apie tai: keliamės apie 9 val. 10-11 val. valgom kruopienę, po jos ale geriam MP (o iš tikro tai labai mažai, kartais iš vis negeria Grįžę apie 15-16 val. valgom daržoves su mėsa, jas užgeriam vandenuku... Apie 17 val. geriam MP, šį kart normaliai arba beveik normaliai. Apie 18 val. valgom obuoliuką. Apie 19-20 val. valgom kruopienę. Apie 21-22 val. valgom MP ir einam miegučio. O tada visą naktį valgom valgom valgom MP Man iškyla abejonė, kad gal dienos metu mano mergytės per mažai MP išgeria, ypač mažesnioji (nes jos ir kakučiai tokie spiriukai kaip triušiuko) Būčiau dėkinga jei pasidalintumėt savo pamąstymais QUOTE(lincia_pincia @ 2009 11 01, 23:44) Tai vat sito labiausiai ir bijau QUOTE(AusraR @ 2009 11 01, 21:29) Sveika, viska darai teisingai. Ir leliuask tavo viska daro teisingai O kol kas megaukites artumu ir atminkit - mazyliui kruties reikai nusiraminimui, jusu artumui pajausti, o ne tik pavalgyti. Jei nenaudosit jokiu papildou priemoniu (zindukas buteliukas) ir siulysit kruti kai vaikutis nori - viskas bus ok. Sekmes. Aciu uz padrasinima QUOTE(spyglencija @ 2009 11 02, 11:33) Tai vat sito labiausiai ir bijau vedinkit ir nebijokit skersveju. Zinoma, vaiko nereik laikyt ant skersvejo, bet galima gi iseit i kita kambari ar galu gale i vonia jei kito kambario nera ir pabut 10 min. Bus i sveikata abiems. Na irlauke kuo daugiau bukit. TIkrai turetu padeti QUOTE(smile_at @ 2009 11 02, 00:30) Sveikutės Noriu pasidalinti su Jumis, kaip mes maitinamės ir pasiteraut ką manot apie tai: keliamės apie 9 val. 10-11 val. valgom kruopienę, po jos ale geriam MP (o iš tikro tai labai mažai, kartais iš vis negeria Grįžę apie 15-16 val. valgom daržoves su mėsa, jas užgeriam vandenuku... Apie 17 val. geriam MP, šį kart normaliai arba beveik normaliai. Apie 18 val. valgom obuoliuką. Apie 19-20 val. valgom kruopienę. Apie 21-22 val. valgom MP ir einam miegučio. O tada visą naktį valgom valgom valgom MP Man iškyla abejonė, kad gal dienos metu mano mergytės per mažai MP išgeria, ypač mažesnioji (nes jos ir kakučiai tokie spiriukai kaip triušiuko) Būčiau dėkinga jei pasidalintumėt savo pamąstymais na as tai siulyciau kruti kada tik vaikiukas nori. tam nereikia jokio rezimo, bent jau pirmais metais, kol MP yra pagrindinis maistas. Nebijokit po pietu koses su mesa duoti MP, vandenukas - bevertis. MP - pati zinai kokia sudetis ir verte. O neduodat speju del to kad daktarai pasake jog PIENAS trukdo pasisavinti gelezi. Taigi problema tame jog MP si taisykle negalioja. Gaila kad medikai daznai to nezino, o gal specialiai nepasako jei maziukei uzkieteje viduriukai, galima pabandyti kokia slyvu tyrele. MOrku gal maziau, jos kietina. Daugiau kokio moliugo (beje, pas mane vis dar yra QUOTE(vilte-vilte @ 2009 11 01, 19:57) Siandien beziurint Mamyciu klubo laida iskilo klausimelis, ar jus kai maitinate krutimi savo mazulelius ar jums reikia merliuko ar seilinuko. Na ziurejau ten rode kaip maitinti, tai mamyte visiskai nenaudojo nieko, na as pvz jei nepasitiesciau merliuko, tai ir mazylis ir as butume slapi, nes kai zinda tai per krastus pienukas bega. Bet pagalvojau gal but neteisingai duodu kruti ar pan, gal but jei zindai tai neturi begti pro sona pienukas. Taigi pasimeciau, ka darau ne taip... Viskas gerai
Sveikos mamos. Norėčiau truputėli pasikonsultuoti apie leliaus primaitinimą. Aišku aš čia ne į temą, bet tikiuosi nesupyksit
Mums jau 6,5 mėn. Nuo 6 mėn. bandom papildomą maistelį - daržovių košę, bet vat per porą savaičių lelius visai nerodo susižavėjimo koše. Nevalgo ir viskas. Vakarais bandau obuoliuko pasiūlyti, bet irgi nelabai valgo. Galvoju, gal pabandyti kokios grūdinės košės ar kokios vaisių tyrelės nupirkti. Kaip manot Jūs? Kokios yra pagrindinės primaitinimo taisyklės, ar nieko tokio, kad nuo daržovių taip iš karto pradėsim ragauti grudinių košių? QUOTE(meid @ 2009 11 02, 21:29) Sveikos mamos. Norėčiau truputėli pasikonsultuoti apie leliaus primaitinimą. Aišku aš čia ne į temą, bet tikiuosi nesupyksit Mums jau 6,5 mėn. Nuo 6 mėn. bandom papildomą maistelį - daržovių košę, bet vat per porą savaičių lelius visai nerodo susižavėjimo koše. Nevalgo ir viskas. Vakarais bandau obuoliuko pasiūlyti, bet irgi nelabai valgo. Galvoju, gal pabandyti kokios grūdinės košės ar kokios vaisių tyrelės nupirkti. Kaip manot Jūs? Kokios yra pagrindinės primaitinimo taisyklės, ar nieko tokio, kad nuo daržovių taip iš karto pradėsim ragauti grudinių košių? Sveika, tave lelius elgiasi visiskai normaliai. Daug leliuku nenori to papildomo maisto is pradziu. Nesijaudink, siulyk ir toliau. Pripras, ismoks, pati atrasi kas jam tinka ir patinka. O kokia kose darai? Is kiek darzoviu? is kokiu? Obuoliuko siulyciau dar neduoti - per mazas jis tikrai dar. Zalia obuoli apskritai rekomenduoja duoti nuo 9 ar 10 men (nepamenu dabar tiksliai) del rugsciu, kurios gali suerzinti jautru skranduka. Vaisiu tyreliu taip pat neskubeciau duoti. O grudine kose gali pabandyti, o gal patiks Na o pati pagrindine taisykle - nieko nedaryti per prievarta. Jei nenori - tegu nevalgo, bet tavo reikalas kasdien pasiulyti. Pamatysi, prades valgyt. Buna vaiku kurie ir iki 10 men nelabai pripazista kitoki maista QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 11 02, 15:57) Aciu, nuraminai, nes kaip tik maitinu taip kiekviena karta merliukas visas perslapes, tai gerai kad pienuko uztektinai, o tai butu gaila kad tiek pro sona isbega O be to jei kur iseinu, tai labai nepatogu maitinti viesoj vietoj, nes ir as ir mazius bunam slapi QUOTE(vilte-vilte @ 2009 11 02, 21:19) Aciu, nuraminai, nes kaip tik maitinu taip kiekviena karta merliukas visas perslapes, tai gerai kad pienuko uztektinai, o tai butu gaila kad tiek pro sona isbega O be to jei kur iseinu, tai labai nepatogu maitinti viesoj vietoj, nes ir as ir mazius bunam slapi mes ir vis dar slapi bunam, nors jau lyg po maziau QUOTE(AusraR @ 2009 11 02, 14:50) na as tai siulyciau kruti kada tik vaikiukas nori. tam nereikia jokio rezimo, bent jau pirmais metais, kol MP yra pagrindinis maistas. Nebijokit po pietu koses su mesa duoti MP, vandenukas - bevertis. MP - pati zinai kokia sudetis ir verte. O neduodat speju del to kad daktarai pasake jog PIENAS trukdo pasisavinti gelezi. Taigi problema tame jog MP si taisykle negalioja. Gaila kad medikai daznai to nezino, o gal specialiai nepasako jei maziukei uzkieteje viduriukai, galima pabandyti kokia slyvu tyrele. MOrku gal maziau, jos kietina. Daugiau kokio moliugo (beje, pas mane vis dar yra Ačiū, kad nepatingėjai atrašyti Tai visa bėda ir yra tame, kad jos nenori p.s. moliūgų tai mes nupirktume QUOTE(smile_at @ 2009 11 02, 23:59) Ačiū, kad nepatingėjai atrašyti Tai visa bėda ir yra tame, kad jos nenori p.s. moliūgų tai mes nupirktume ok, kai reiks sakykit o del MP tai mums irgi buvo toks etapas kai nelabai norejo,. mazdag apie 7-8 men. Gal kad daug veiklos idomios buvo...tai atsimenu lakstydavau is paskos su papais kad tik isvalgytu, nes pieno prisigamindavo daug ir skaudedavo. Nieko praejo, dabar tik duok.
Merginos, ar galima skiepytis nuo erkinio encefalito zindyvem?
Sveikos mamytes,
Noriu jusu paklausti (atrode, kad turiu nemaza patirti, bet pasirodo, kiekvienas vaikas skirtingas): Dabar mano mazajai 5,5men. Nuo 3,5men. maitinimas krutimi pavirto kazkokiu kosmaru. Kaip tik reikia maitinti, ji griebia kruti, paskui muistosi, issprusta, vel giebia, vel sukinejasi i salis, kos issprusta krutis. Skausmas - tai gali numirti. Jei bandau prilaikyti galvyte, ji visiskai priesinasi, stumesi atgal. Jau krutine i ka panasi- speneliai sutrukineje, raudona odele, lupinejasi. Gydau be pabaigos. Kodel ji taip blaskosi? Tikrai zinau, kad ji nori valgyti, o pienuko uztenka. Tiesa, dabar isisgudrino pavalgyti per 5-10min. Maitinu kas 1,5-2val. Gal kas zinot kokia cia problema? QUOTE(AusraR @ 2009 11 03, 10:28) ok, kai reiks sakykit o del MP tai mums irgi buvo toks etapas kai nelabai norejo,. mazdag apie 7-8 men. Gal kad daug veiklos idomios buvo...tai atsimenu lakstydavau is paskos su papais kad tik isvalgytu, nes pieno prisigamindavo daug ir skaudedavo. Nieko praejo, dabar tik duok. sakysim taigi vat, ir man lygiai 7 mėn. proga pirmas rimtas guzas susidarė, net kopūsto prireikė
Labai ačiū AušraR. Obuolio nebeduosiu. nu bet ir gydytoja mūsų su tokio rekomendacijom. O tai tada nuo kada ir kokius vaisius galima duoti? Iš leituviškų be obuolių daugiau vaisių jokių ir nesugalvoju, tai tikriausiai reiks tyreles pirkti?
iš daržovių duodu bulvę, moliūgą ir nuo šeštadienio morką. Šiandien badžiau grikių duoti, bet irgi neliko sužavėtas, bet užtai kai tik pamato krūti, tai net palzdėti pradeda o dar norėčiau jūsų nuomonės tokiu klausimu. Man niekaip nepavyksta nusitraukti pieno košytei užbalinti, nei rankom, nei pientraukiu. Su pientraukiu per 20 min. kokius 10 ml gaunasi. Kol kas tiek užtenka, bet ką reiks daryti kai vaikis pradės normaliai valgyti. Įdomu, kame čia problema pas mane.
Sveikos mamytės ir aš ateinu prašyt pagalbos pas jus.
Mums dar tik kelios dienelės. Vaikutis ramus. Ligoninėj man liepė vaikutį žindyti dienos metu kas 3 val., o naktį kas 4 val. Taip ir bandau daryt, bet tenka mažulėlį žadinti. Visų pirma vargstu, kol pažadinu, o kai duodu krūtinę, tai vaikutis lyg ir bando ją imti bet pradeda spiegti ir taip kokias 5 min., kol abu su vyru šiaip taip nuraminam. O va tada jau pasiima krūtį ir godžiai valgo. Iš pradžių spiegimai dar buvo pakenčiami, bet kuo tuoliau tuo labiau spiegia QUOTE(meid @ 2009 11 03, 20:40) Labai ačiū AušraR. Obuolio nebeduosiu. nu bet ir gydytoja mūsų su tokio rekomendacijom. O tai tada nuo kada ir kokius vaisius galima duoti? Iš leituviškų be obuolių daugiau vaisių jokių ir nesugalvoju, tai tikriausiai reiks tyreles pirkti? iš daržovių duodu bulvę, moliūgą ir nuo šeštadienio morką. Šiandien badžiau grikių duoti, bet irgi neliko sužavėtas, bet užtai kai tik pamato krūti, tai net palzdėti pradeda o dar norėčiau jūsų nuomonės tokiu klausimu. Man niekaip nepavyksta nusitraukti pieno košytei užbalinti, nei rankom, nei pientraukiu. Su pientraukiu per 20 min. kokius 10 ml gaunasi. Kol kas tiek užtenka, bet ką reiks daryti kai vaikis pradės normaliai valgyti. Įdomu, kame čia problema pas mane. tai obuoliuka gali duoti, tik siek tiek apvirta. Nors gali ir neskubeti, tegu pripranta prie darzoviu, paskui kruopienes, o tada ir vaisines tyreles. Siaip pagal visas taisykels reiketu pradeti pvz nuo darzoviu, tada menesi valgyti darzovines koses po truputi jas ivairinant. (nauja darzove ivesti po kokiu 5 dienu) Po menesio pradeti pvz kruopas ir menesi duoti vis pratinant prie naujos kruopos. PO to ivesti mesyte. Na bet mums taip nesigavo. Pradejom mes nuo kruopieniu, na nevalge jie ne pro kur. Visiskai. PO savaites pabandziau darzoves. Valge. Iki siol jie kruopiniu kosiu beviek nevalgo Del nusitraukimo tai viskas normalu. Norint normaliai nusitraukti pieneli reikia igudziu, ipratimo, nes siaip tai dazniausiai moterims nepavyksta nusitraukti pienelio daugiau. Cia turbut kaltas pienelio atleidimo refleksas (nakaip karvei, jei melzeja netinka tai ir neatleidzia pienelio Papildyta: QUOTE(Laurukasr @ 2009 11 03, 21:07) Sveikos mamytės ir aš ateinu prašyt pagalbos pas jus. Mums dar tik kelios dienelės. Vaikutis ramus. Ligoninėj man liepė vaikutį žindyti dienos metu kas 3 val., o naktį kas 4 val. Taip ir bandau daryt, bet tenka mažulėlį žadinti. Visų pirma vargstu, kol pažadinu, o kai duodu krūtinę, tai vaikutis lyg ir bando ją imti bet pradeda spiegti ir taip kokias 5 min., kol abu su vyru šiaip taip nuraminam. O va tada jau pasiima krūtį ir godžiai valgo. Iš pradžių spiegimai dar buvo pakenčiami, bet kuo tuoliau tuo labiau spiegia Gaila kad dar yra ligoniniu kurios vadovaujasi pasenusiom rekomendacijom. Kruti duokit vaikeliui kai tik jis nori, bet zinoma ne reciau nei kas 3 val diena ir ne reciau nei kas 4 val nakti. Negirdint spiegimo sunku pasakyti kas yra. Aisku net ir girdint sunku pasakyti variantai kurie ateina man i galva: per tris valandas krutis pritvinksta gan smarkiai, todel vaikeliui pradejus valgyti, pienelis plusta srove ir jam sunku ryti. Iseitis - trupuciuka nusitraukti pries maitinima. Gali buti kad vaikiukas pyksta nes is kruties pienelis nebega iskart vos patraukus, reikia padirbeti. Gal yra gaves buteliuko? Gal ciulptuka duodat? iseitis - pamasazuoti kruti, pasildyti, kad lengviau pienelis begtu, trupuciuka nutraukti, na pora ciurksliu. Jei vaikutis is tiesu spiegia (auksto tono garsas) tuomet reiktu pasirodyti gydytojai. Gal jam ka nors skauda (ausytes, burnyte ar dar ka) QUOTE(Laurukasr @ 2009 11 03, 22:07) Laikrodis-VAIKAS Žindyti pradedama, kai pastebimi alkio signalai: kūdikis žiojasi kaišioja liežuvį, tartum apsilaižo prasideda seilėtekis čiulpia kumštelius sukioja galvą iš vienos pusės į kitą, ieškodamas krūties verčiasi ir riečiasi į maitinimo padėtį jo verksmas yra paskutinis desperatiškas pranešimas "Noriu valgyti..." Iki verksmo nesusijaudinusį kūdykį lengviau pridėti prie krūtinės ir jo žindymas yra kokybiškesnis. Papildyta: QUOTE(Alabama @ 2009 11 03, 16:30) Gal endemik http://www.endemik.lt/ligu_profilaktika/informacija/ kurie ir užsiima skiepais ką teisingiau pasakytų bet dar su kokiu teisingu mediku pasitart reiktų Papildyta: QUOTE(daywux @ 2009 11 03, 18:13) Dabar mano mazajai 5,5men. Nuo 3,5men. maitinimas krutimi pavirto kazkokiu kosmaru. Kaip tik reikia maitinti, ji griebia kruti, paskui muistosi, issprusta, vel giebia, vel sukinejasi i salis, kos issprusta krutis. Skausmas - tai gali numirti. Jei bandau prilaikyti galvyte, ji visiskai priesinasi, stumesi atgal. Jau krutine i ka panasi- speneliai sutrukineje, raudona odele, lupinejasi. Gydau be pabaigos. Kodel ji taip blaskosi? Tikrai zinau, kad ji nori valgyti, o pienuko uztenka. Tiesa, dabar isisgudrino pavalgyti per 5-10min. Maitinu kas 1,5-2val. Gal kas zinot kokia cia problema? Jei skauda ir stipriai+traumuoja spenelius- neteisingai ima krūtį?! (rašot, kad gydot, nes speneliai sutrūkinėję) Nežinau kuo tepat, bet siūlau Purelan 100 (medela gamina) ir oro vonias speneliams. Kaip naktį valgo? Paryčiais? Apsimiegojus? Gal gauna čiulptuką, buteliuką? Kaip valgė iki 3,5mėn.? Gal kokie pasikeitimai sutapo su 3,5mėn.? -aplinkos pasikeitimas, liga ir t.t.? Pilvuko neskauda? Tuštinasi kaip? Gal pavyktų maitint mažiau išalkusią, dažniau pasiūlyt- tikimybė, kad ne taip inirtingai skriaustų. Mieguistą, bundinėjančią, snaudžiančią. Laukiu atsakymų QUOTE(AusraR @ 2009 11 03, 23:07) Gaila kad dar yra ligoniniu kurios vadovaujasi pasenusiom rekomendacijom. Kruti duokit vaikeliui kai tik jis nori, bet zinoma ne reciau nei kas 3 val diena ir ne reciau nei kas 4 val nakti. Negirdint spiegimo sunku pasakyti kas yra. Aisku net ir girdint sunku pasakyti variantai kurie ateina man i galva: per tris valandas krutis pritvinksta gan smarkiai, todel vaikeliui pradejus valgyti, pienelis plusta srove ir jam sunku ryti. Iseitis - trupuciuka nusitraukti pries maitinima. Gali buti kad vaikiukas pyksta nes is kruties pienelis nebega iskart vos patraukus, reikia padirbeti. Gal yra gaves buteliuko? Gal ciulptuka duodat? iseitis - pamasazuoti kruti, pasildyti, kad lengviau pienelis begtu, trupuciuka nutraukti, na pora ciurksliu. Jei vaikutis is tiesu spiegia (auksto tono garsas) tuomet reiktu pasirodyti gydytojai. Gal jam ka nors skauda (ausytes, burnyte ar dar ka) QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 11 04, 02:32) Laikrodis-VAIKAS Žindyti pradedama, kai pastebimi alkio signalai: kūdikis žiojasi kaišioja liežuvį, tartum apsilaižo prasideda seilėtekis čiulpia kumštelius sukioja galvą iš vienos pusės į kitą, ieškodamas krūties verčiasi ir riečiasi į maitinimo padėtį jo verksmas yra paskutinis desperatiškas pranešimas "Noriu valgyti..." Iki verksmo nesusijaudinusį kūdykį lengviau pridėti prie krūtinės ir jo žindymas yra kokybiškesnis. Dėkui už patarimus Šianakt leidau vaikui truputį ilgiau pamiegoti, tai apsiėjom be spiegimų va ir dabar pats paprašė, tai labai gražiai valgė
[
Jei skauda ir stipriai+traumuoja spenelius- neteisingai ima krūtį?! (rašot, kad gydot, nes speneliai sutrūkinėję) Nežinau kuo tepat, bet siūlau Purelan 100 (medela gamina) ir oro vonias speneliams. Kaip naktį valgo? Paryčiais? Apsimiegojus? Gal gauna čiulptuką, buteliuką? Kaip valgė iki 3,5mėn.? Gal kokie pasikeitimai sutapo su 3,5mėn.? -aplinkos pasikeitimas, liga ir t.t.? Pilvuko neskauda? Tuštinasi kaip? Gal pavyktų maitint mažiau išalkusią, dažniau pasiūlyt- tikimybė, kad ne taip inirtingai skriaustų. Mieguistą, bundinėjančią, snaudžiančią. Laukiu atsakymų [/quote] Aciu, kad norit man padeti, kad surasti ta beda, pasistengsiu atsakyti jusu i klausimus: Nakti valgo gan daznai, pirma karta po 3 val. po to tai kas 2val, tai kas valanda. Neramiai miega, jau menuo kaip duodu nakti ciulptuka, kazkiek ramiau. Jau kai sukinejasi, tai zinau, kad reikia duoti valgyti. Buteliuko neduodam tikrai, ir nera tam reikalo. Iki 3,5 men valge labai daznai, nes buvo daugiau bedu su pilvuku. Dabar irgi papurpena, tustinasi kas antra diena, o buna kad ir 2 kart per diena-labai ivairiai. Del kruties paemimo tikrai zinau, kad gerai paima, jau ligonineje gydytoja tai mate, taciau ji traukdama piena galvyte traukia atgal, krutis tempiasi, o as bandau laikyti stipriai galvyte, tada ji nusuka i sali ir istruksta krutis is burnytes, Tada vel griebia krutine..Ir taip kartojasi. Kartais isivalgo ir lyg keliom minutem ramiai traukia, taciau tai trumpam. Krutine gydau Bepanten (visai neblogai aptraukia, tik ilgesnio laiko reiketu ramybeje), dar oro vonias ypac naktimis darau, ir dar pakeiciant tepu Bioclin balzama. Tai tiek si karta, lauksiu atsakymo. Dekoju. QUOTE(daywux @ 2009 11 04, 16:12) Nakti valgo gan daznai, pirma karta po 3 val. po to tai kas 2val, tai kas valanda. Neramiai miega, jau menuo kaip duodu nakti ciulptuka, kazkiek ramiau. Jau kai sukinejasi, tai zinau, kad reikia duoti valgyti. Buteliuko neduodam tikrai, ir nera tam reikalo. Iki 3,5 men valge labai daznai, nes buvo daugiau bedu su pilvuku. Dabar irgi papurpena, tustinasi kas antra diena, o buna kad ir 2 kart per diena-labai ivairiai. Del kruties paemimo tikrai zinau, kad gerai paima, jau ligonineje gydytoja tai mate, taciau ji traukdama piena galvyte traukia atgal, krutis tempiasi, o as bandau laikyti stipriai galvyte, tada ji nusuka i sali ir istruksta krutis is burnytes, Tada vel griebia krutine..Ir taip kartojasi. Kartais isivalgo ir lyg keliom minutem ramiai traukia, taciau tai trumpam. Krutine gydau Bepanten (visai neblogai aptraukia, tik ilgesnio laiko reiketu ramybeje), dar oro vonias ypac naktimis darau, ir dar pakeiciant tepu Bioclin balzama. Gal panašią situaciją turėją mamos pasidalins patirtim ir būdais kaip tokį valgymo stilių išgyvendint. Dėl tuštinimosi- būkit rami, viskas gerai. Būna laikotarpis, kai tokius cirkus vaikai krečia,- atradimas, tyrinėjimas, kitoks valgymas ir veikla, pienas greičiau atiteka, mama garsiau kalba... Tai praeina Gal pavyktų maitint gulinčią ant nugaros- jūs- virš (mažiau erdvės galvai atlošinėt, sukiot) Pabandykit prieš pat maitinimą, nors mp gamyba įsivažiavus, paaktyvint pieno tekėjimą- šiltu rankšluosču, dušu, trumpu masažu. Nelaukit, kada išalks, pasistenkit anksčiau pasiūlyt- tikimybė gal ramiau valgys. Apžaist situaciją- kokį žaislą laikyt rankose, ~20cm nuo akyčių.- gal dėmesį sukoncentruos ir mažiau sukiosis. Maitint vaikštant, sūpuojant, ant didelio kamuolio (gym), snaudžiančią ir t.t.- ramią. Jei padeda tai kuo tepat- gerai, jei ką, nepamirškit, kad Purelan 100 - teisingas speneliams Sėkmės |