Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Medus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4
Mamūškė
Ar galima i kosele kruopu ideti sauksciuka medaus? Mum 6.5men. g.gif
Momo
Geriau nerizikuok, nes medus - stiprus alergenas, kuri patariama duoti ne anksciau, kaip nuo vienu metu. Skaiciau, kad kudikiui uztenka cukru, kurie yra gruduose, todel nereikia papildomai saldinti. Jei blogai valgo, galima i kose imaisyti trintu vaisiu arba fruktozes.
Laisvė
Manau, jog šaukštelis tokio amžiaus kūdikiui lyg ir daugokai. Nebent tikrai žinai, jog jis nealergiškas medui.
Cole
Kažkuriam žurnaliuky skaičiau, kad meduje gali būti botulizmo sporų. Nedaug, todėl suaugęs organizmas nesuserga, o va kūdikiai gali susirgti ohmy.gif . Be to, medus didelis alergenas. Jo ir maitinančiai mamai nepataria valgyti. Geriau jau palaukti iki 3 metų wink.gif .
Arinva
QUOTE (Momo @ 2004 10 23, 15:22)
Geriau nerizikuok, nes medus - stiprus alergenas, kuri patariama duoti ne anksciau, kaip nuo vienu metu. Skaiciau, kad kudikiui uztenka cukru, kurie yra gruduose, todel nereikia papildomai saldinti. Jei blogai valgo, galima i kose imaisyti trintu vaisiu arba fruktozes.

siaip tai su meduciu geriau palauk
zuvilyte
Nu ka as zinau, kadangi as daug medaus valgiau nescia, tai gal mano Luko organizmas priprates buvo, nes medaus jis gavo tikrai anksti, ar tai arbatele su medum, ar siaip, o dabar tai isvis duodu sauksciuka tai jam super, ir jokios alergjos. Zinoma, visu organizmai skirtingi, bet esu isitikinusi, kad jau geriau medu duot nei cukru clap.gif
Laisvė
Aš savo penkiametei iki šiol nesaldinu arbatos nei medumi, nei cukrumi. Ir geria. Tik dejuoja, kad darželyje "netikra arbata", t.y. saldi, todėl ten prašo įpilti vandens. O medų valgo tik kaip medų - gauna ir retkarčiais, ir kasdien, bet po truputį. Kadangi seneliai bitininkai, tai ir medaus, ir kitų bičių produktų mūsų namuose yra ir mažė jų gauna, bet normuotai, t.y. kaip vaistų. Arbatą su medumi geria tik vaistinę: čiobrelių, liepžiedžių, raudonėlio ir kt., bet tada, kai negaluoja.
Kazimiera d'Artanjan
jei pati pavalgau daugiau medaus, sūniuką tuoj išberia (maitinu pati), tai dar negreit duosiu paragaut...
KVL
Maniškis medų surado pats:) Pakabino pirštuku ir paragavo. Dabar jau žino, kad medus vat tam stiklainyje ir kartais pats jo paprašo. Suvalgomas kiekis - ne daugiau pusės arbatinio šaukštelio. Medaus prašo tikrai ne kiekvieną dieną...
ainax
Mors ir cia tema ne apie alergija, bet vis tiek pasisakysiu. Pries pusmeti Vilniaus alergologijos centre (Antakalny) mus taip nugyde parazitkos (na, as irgi ilgai tempiau, vis laukiau, kol nuo paskirtu vaistu viskas susitvarkys, nors ir blogejo jau ne dienom o valandom), kad kai nuvaziavom i Santariskes, tai vienas profesorius mus net fotografavo ir siule tas p... i teisma paduoti. Gydemes visokiausias vaistais ir budais, isleidom nesuvokiamai daug laiko, nervu, pinigu ir t.t., kol galiausiai nenuvaziavom pas viena zolininka (jau paprasciausiai neturejau ka prarasti), ir jis dave mums pora rusiu zoliu, dar visko prisake ka daryti, ir po dvieju savaiciu mums isgaravo visos alergijos. Ir, svarbiausiai, ta arbata, kuria mes turejom gerti, labai neskani, tai jis sake pasaldinti ja medum, kad vaikutis gertu. Ir pabreze, kad medus yra labai labai stiprus alergenas, gali ji vartoti pora metu ir nieko nejausti, o kai atsiras kokia astma, nezinosi is kur. Taciau su bet kokiom zolem medu gerti visada galima ir tai yra netgi labai sveika. Visos zoles kazkaip neutralizuoja alergines medaus savybes. Taigi mes sekmingai pusmetu geriam zoliu arbatele su medumi ir neturim jokiu alergiju. Bet vieno medaus valgyti as neduociau.
Cvetocek
Aš tau taip pat patarčiau neskubėti su medumi.Nes pamenu,kai dar pati maitinau savo sūneli,tai vienu metų buvau apsirgusi virusine liga,ir pavartojau aš tada medaus,norėjau ligą greičiau įveikti,tai sekančia dieną mano vaikiuką išbėrė.
peledziuke
skaiciau, jog medus ir riesutai vaikams gali buti net mirties priezastimi verysad.gif
Vaira
Aš dažnai duodu žolelių arbatos su turpučiu medaus (mažiau nei puse šaukštelio į buteliuką) jokių alergijų nebuvo...... tfu tfu tfu.........
matuko mamyte
QUOTE(Vaira @ 2005 12 15, 11:33)
Aš dažnai duodu žolelių arbatos su turpučiu medaus (mažiau nei puse šaukštelio į buteliuką) jokių alergijų nebuvo...... tfu tfu tfu.........
*

drinks_cheers.gif as taip pat.bet tai priklauso ir nuo vaiko.jei vaikas yra alergiskas geriau nerizikuoti.jei ne alergiskas tai thumbup.gif
Vitana
QUOTE(Cole @ 2004 10 26, 14:00)
Kažkuriam žurnaliuky skaičiau, kad meduje gali būti botulizmo sporų. Nedaug, todėl suaugęs organizmas nesuserga, o va kūdikiai gali susirgti  ohmy.gif . Be to, medus didelis alergenas. Jo ir maitinančiai mamai nepataria valgyti. Geriau jau palaukti iki 3 metų  wink.gif .
*

Kad medų vaikams galima tik nuo trejų metų, žinojau. O va maitinau ir maitinu, bet pato medų šaukštais valgau doh.gif visai nepagalvojau doh.gif Na bet nieko neatsitiko. O cukraus ir net fruktozės pusės metų mažyliui nereikėtų. Maniškė ir dabar košes valgo be cukraus. Na žinoma jo būna sausainiuose, barankytėse.
Amica
Alergiskiems vaikams patariama duoti lipciaus medaus. Zinoma, cia vel gi viskas priklauso nuo kiekvieno konkretaus atveju ir kiekvienas vaikas skirtingai gali i medu reaguoti.
Germante
Jokiu budu kudikiams iki metu negalima duoti medaus. Gali sukelti labai rimta liga. Pavadinimo lietuviu kalba nezinau, bet pakankamai rimta liga.
Man savo maze jau issivezant is gimdymo namu akuseres perspejo...
Prikolnaja
na mum jau virs metuku,mes nealergiski,tasi noriu paklausti ar tepdavot dantenos savo vaikams dantuku dygymo metu,ar padeda? g.gif nes maniske nuo tepaliuku vemia,ir nepastebejau kad juos ir skausma jai malsyntu verysad.gif tai girdejau kad medum pataria tept,vat ir idomu butu jusu nuomuones sulaukt apie tai.. 4u.gif
natalijj
Mes pirma kart paragavom tepti dantenos kai buvo 6men ir viskas gerai,bet gyditojas buvo preš g.gif
Prikolnaja
QUOTE(natalijj @ 2006 01 04, 13:52)
Mes pirma kart paragavom tepti dantenos  kai buvo 6men ir viskas gerai,bet gyditojas buvo preš  g.gif
*

NUMALSINA SKAUSMA? g.gif
natalijj
mes tik ir naudojam medus
Prikolnaja
QUOTE(natalijj @ 2006 01 04, 13:57)
mes tik ir naudojam medus
*

NA KAI UZEIS MAZIUKEI MANO PRIEPUOLIAI SKAUSMO,REIKES PABANDYT g.gif
Agatas1
QUOTE(Cvetocek @ 2005 12 07, 00:18)
Aš tau taip pat patarčiau neskubėti su medumi.Nes pamenu,kai dar pati maitinau savo sūneli,tai vienu metų buvau apsirgusi virusine liga,ir pavartojau aš tada medaus,norėjau ligą greičiau įveikti,tai sekančia dieną mano vaikiuką išbėrė.
*

Gal kas žinot, ar tinka medus su alijošium vaikučiams, turintiems bronchinę astmą? g.gif
Laimuška
QUOTE(Germante @ 2006 01 01, 23:50)
Jokiu budu kudikiams iki metu negalima duoti medaus. Gali sukelti labai rimta liga. Pavadinimo lietuviu kalba nezinau, bet pakankamai rimta liga.
Man savo maze jau issivezant is gimdymo namu akuseres perspejo...
*

O aš net nežinojau, kad taip griežtai draudžiama duoti iki metų blush2.gif Kai stipriai sirgome tai dėjau į arbatą, ir daugokai. blush2.gif Na gerai, kad gerai viskas baigėsi. Bet pvz.dabar mano dukrytei 2metai su biškiu, tai aš kartais leidžiu jai pasmaguriauti. Ji suvalgo kokius 3 šaukštus medaus(vieno pačio). Ar čia labai blogai? Šiaip nuo medaus jos lyg ir neberia, nes mažulkai dažnai žandukai paberti, tad sunku suprasti nuo ko būtent.
Braskiukas
Dukrytei 1 m. 3 men., bet medaus dar neduodu schmoll.gif
Krisliukas
Mes medų kertam ir su suriu ir su agurku ir su bulkute ir su vitaminu C kai sergam biggrin.gif
zara**
Dar nebandziau duoti,bet kaip prasides ligeles tai i pienuka trupuciuka idesiu,juk medutis pirmas vaistas nuo ligu smile.gif ,o beto dukrytei jau 1,7metai smile.gif
Magnifique
QUOTE(*Nelly* @ 2007 10 12, 18:26)
Dar nebandziau duoti,bet kaip prasides ligeles tai i pienuka trupuciuka idesiu,juk medutis pirmas vaistas nuo ligu smile.gif ,o beto dukrytei jau 1,7metai smile.gif
*

Geriau pabandykit duoti neprasidėjus ligelėms...nes jei sirgs ir dar išbertų nuo medaus... doh.gif unsure.gif
katuksss
Mano dukryte paragavo medaus 11 menesiu, tikslaiu kai skaudejo gerklyte turejo temperaturos daug ir nieko nevalge as jai duodavau silto vandens su trupuciuku medaus ir vitamino C lasiuku. Na neisbere jos, tai turbut nealergiska.
Basic
valgo mano vaiaks medų, nes dedukas bitininkas, tai atsikelia ir jau prieš piet prašo mamam "mi" tai medaus, tai gauna šaukštelį, jai labai patinka,.
Ikulia
Kai pati valgau medu, visada vaisinu dukryte. Kartais ji paragauja, dazniausiai atsisako.
Sypsena
as mazylei nuo metuku retkarciais i kosyte idedu medaus smile.gif jokiu isberymu nebuvo, o ir naturalus pasaldynimas kosytej mazyliai laaabai patinka smile.gif
ritmetelis
mus isbere pirma karta kai dantenas patryniau dygstant dantukams. dabar bijau duoti, labai negrazus buvom verysad.gif
Solemi
As medaus neduodu ir duosiu dar negreit del tos pacios priezasties, kuria cia dauguma mamyciu nurode - alergizuoja
natasonok
Nu bet i ta tepaliuka dantonoms i sudeti ieina medus unsure.gif
^Braškytė^
as savo vaikuciui duodu tik tada kai vaikutis serga gripu i arbatele ir tai tik truputi,mums 2metukai o del elergijos tai niekad jos ir nebuvo 4u.gif
Basic
pas mus nera alergijos medui, dabar valgom viena arbatinę šaukeli kokia kas trečia diena..
Nemarioji
Manoji dievina medu ir galėtų ji valgyti ir valgyti....Jokios alergijos nėra ir bent jau į savaitę kelis kartus tikrai gauna pavalgyti, ji pati stiklainiuka pasideda prieš save, pasiiima šaukštą ir kapoja, žinoma pakabina nedaug, bet palaižo kaip smaližė...Nematau nieko blogo, ypač kai tai naturalus, giminaičiai duoda medaus...
Žinoma viskam yra saikas ir be proto jo negauna, nes kas per daug jau nebesveika...
shara
Mano mazoji irgi nealergiska medui,tai dedu i arbatyte, kai serga arba kai nakti buna nerami smile.gif
Oresta3
Na skaiciau kad medus sveikiau nei cukrus, ir kad no vieneriu metuku jau galima jo ragauti, manau greitu laiku ragausim meducio mirksiukas.gif
kristinka
maniskiai nevalgo schmoll.gif ,tik i arbatas dedu, kai serga. dickis ir tai kartais gerdamas pazvairuoja ir paklausia su kuo arbata g.gif
Miegaliuke S
meduciu patepu danteneles
Bytaute
As irgi medu po truputi duodu jau nuo kokiu 9 menesiu... blink.gif

Lyg ir nesualergizavo... Ir nescia budama arbata tik su medumi gerdavau - bijojau gripu susirgti...
Dabar pasiskaiciau ir...baisu pasidare, o jeigu kas nors... g.gif

QUOTE(zuvilyte @ 2004 11 05, 11:05)
Nu ka as zinau, kadangi as daug medaus valgiau nescia, tai gal mano Luko organizmas priprates buvo, nes medaus jis gavo tikrai anksti, ar tai arbatele su medum, ar siaip, o dabar tai isvis duodu sauksciuka tai jam super, ir jokios alergjos. Zinoma, visu organizmai skirtingi, bet esu isitikinusi, kad jau geriau medu duot nei cukru  clap.gif
*

Stebukle
Mano dukryte apsiveme, kai jai patepiau dantenas. Todel nerizikuoju kolkas duot medaus.
nanainis
neseniai apsirgusiam davem silto pieno su medum, o siaip nematom reikalo, aisku gal jis ir sveikiau nei cukrus, taciau musiskis kai arbata geria tai nesaldinam niekuo 4u.gif
virginija.k
Maniškė medui nealergiška (tfu tfu tfu), todėl ,kai kokios ligelės pradeda pult, tai duodu palaižyt medučio. Duodu nuo kokių 6 mėn. Tik žinoma reikia nepersistengt... biggrin.gif
Tereza78
Aš taip pat medumi tepiau dantenas,kai buvo paburkusios. Kažkaip dar nebandžiau nei saldinti arbatėlių medumi,nei duoti šaukštelį medaus suvalgyti.
daika
smile.gif sūneliui pradėjau duot nuo kokių metukų, pradžioj pabandžiau labai nedaug, kai pamatėm, kad nealergiškas, dabar valgom drąsiai tiek kiek nori
saulytek
Rerkarciais medu duodu smile.gif
Zuikis-Puikiss
As tepiau maziui dantenas su medu, is visu dalyju tik jis padejo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.