loretage
2009 10 22, 09:29
Turiu rūpestėlį. Mano dukrai 10m. , bet ji auga labai keista. Vengia savo bendraamžių. Į kiemą eina tik viena. Labai nenori bendrauti su vaikais. Klasėje bendrauja tik su viena ar dviem mergaitėm. Mokykloje jaučiasi gerai, bet su klasės vaikais nesikalba. Aš pastebėjau, kad su suaugusiais elgiasi drąsiau.
Labai norėčiau, kad ji būtų drąsesnė.
Vertebra
2009 10 26, 16:07
Loretage, ar tokia nedrąsi jūsų dukra buvo ir anksčiau, ar tik neseniai pastebėjote? Kaip sekėsi pradinėse klasėse, darželyje, ar ji turėjo draugų? Ar lanko būrelį? Kaip jums pačiai atrodo, kodėl jūsų dukra nebendrauja su bendraamžiais? Ką ji pati sako (jei apie tai kalbatės)?
Galimi variantai - galbūt jos toks būdas, kad yra uždaresnė ir neatranda sau artimų draugų. Kita versija - galbūt kažkas iš jos tyčiojasi, todėl ji šalinasi, kad nejaustų patyčių. Iš to, ką parašėte, kol kas sunku suprasti, kas vyksta.
Jei mergaitė tokio charakterio, galbūt padėtų koks nors būrelis ar mėgstamas užsiėmimas, kur ji galėtų atsipalaiduoti, realizuoti save, įsitraukti į mėgstamą veiklą, tuo pačiu gal susidraugautų su kitais vaikais, lankančiais tą patį būrelį.
loretage
2009 10 27, 11:47
Dukros vystymosi raida sulėtėjusi, kalbėti pradėjo 4 metų , darželyje bendravo tik su savo lygio drauge. Kiti vaikai jos nesuprato, jie sakydavo, aš tavęs nesuprantu. Gal dėl to susiformavo kompleksas. Ji dabar eina į 4 klasę. Lanko dailės būrelį, vedu į šokių būrelį. Ten vaikai laksto, žaidžia vienas su kitu, o ji tik stebi iš šalies.
aura0404
2009 11 13, 16:15
Pas mus panasi bedele,dukrai 3 metukai antrus metus lanko darzeli,pirmai metais buvo lopselio grupej ir bendraudavo su aukletoja,seimininkute,nuo vasaros perkele i darzelio grupe,aukletoja sako,kad mano dukra bendrauja tik su kitais vaikais,o su akletojom visai nekalba,o namuose kalba ir daug,dar ne visus zodzius aiskiai istaria,bet kaip toko amziaus tai bedos nera... man kyla klausmas kodel ji nekalba su aukletojom?

aukletojos malonios,paima ja ant ranku,kaip ir visus vaikus ir pagloso ir snekina,atrodo is ju puses viskas kaip ir turi buti.