arnauta
2004 09 19, 15:07
Del vaistuku girdymo problemu neturejom, bet kai pirkom gelezi geriama, ten buvo toks svirkstukas, su kuriuo labai aptogu sugirdyti vaistukus, o ir vaikuciui labai patinka.Tai nusprenziau, jo neismesti, nes labai patogu bus ateityje ir kitus vaistus sugirdyti. Drauge, dirbusi AU-Pair prancuzijoje sake, kad jos seimininke tik su svirkstu vaikui vaistus ir ipurksdavo burnyten.
nei su vienu neturiu problemu, del vaistu sugirdimu - paimu paprasciausia sauksteli ir su juo sugirdau. Kol mazesni buvo dar reikdavo grieztesnio balso ar palaikymo, kol sugirdysi, bet dabar jau abu supranta, kad nuo to nepabegs ir stengiasi ta procedura patys greiciau atlikti.
laukinuke
2004 09 29, 14:52
as nzn.kad gal ir nesunku turetu but juk dabar tie vaistukai ,ypac vaikiski visi tokie skanus  .maniske,tai kaleta kartu irgi ragavo antibiotiku,bet tik pamatydavo ir pulte puola prie vaistu.ar jei uzmato kaip neserga ta buteliuka tai visada praso nors ji visus vaistus atrodo galetu isgert tik duok
Zvirblis
2004 09 30, 09:21
Na, mes ir su vaistukais, ir su vitaminais turim vargo! Kol buvo mazesne, zuvu taukus raukesi, bet gere: pakalbindavau, duodavau duonytes uzsikasti... Kai paaugo, ismoko ispjauti: issizioja, paima i burnyte, ir ... ispila lauk! Vitaminu neima jokia forma - nei is saukstelio, nei i tyrele, nei i kose imaisytu. Paskyre gerti osteocare sirupa ir kidi. tai ir stovi 2 didziausi buteliai saldytuve. Vietoj osteocare nupirkau paprasciausias kalcio gliukonato tabletes, sutrinu ir i tyrele - ir pigu ir jokio papildomo skonio! Reikes taip ir su vitaminais daryti. O su antibijotikais buvo siaubas: vaikas klykdavo iki pamelynavimo, o as verkdama su svirkstu sustumdavau i burnyte. Ir svarbiausia, reikia letai, nes nuo per didelio kiekio springsta ir vemia... Greiciausiai po tu antibijotiku ji ir neima jokiu neaiskiu skysciu - net ir saldziu
nendrelė
2004 12 04, 14:29
isivaizduoju, kad sunkoka turetu buti - reikia suduot, o neima... Maniskei jokiu problemu - tik duok  Praktiskai bet ka. Nuo D vit raukosi, bet tuoj pat duodi ka nors kitka saukstuku ir vel ziojasi
As vaistus sugirdau su svirkstu (aisku be adatos). Labai patogu, net jei nenori prasizioti, tai galiuka pro lupas vis tiek ikisu ir susvirksciu po truputi. Pasiguldau, kad is karto neisspjautu ir jis nejucia nuryja.
Liulia*
2005 01 16, 23:59
QUOTE(simba @ 2004 12 30, 19:59) As vaistus sugirdau su svirkstu (aisku be adatos). Labai patogu, net jei nenori prasizioti, tai galiuka pro lupas vis tiek ikisu ir susvirksciu po truputi. Pasiguldau, kad is karto neisspjautu ir jis nejucia nuryja. Aš taip pat,atradau šį būdą ir niekada nevargstu
Na, va, po 2metu mums vel iskilo ta pati problema... maniskis jau supranta, kai ateinu su sauksteliu vaistu ir rekia, viska ispjauna lauk...(sergam dabar, auksta t)... tai teko must temperatura - su zvakute, kitaip neisejo sugirdyt... kaip jus elgiates siuo atv. kai vaikas ddesnis(2,5metu)? su vitaminais viskas ok
SuperMama
2005 03 11, 23:53
Sirupus maiškė geria, nes pasakau, kad tai "kaip cukrus". O pries duodant tabletę ar kapsulę, pati išgeriu kokį vitaminų ir sakau "ar tu taip moki?". Geriam dabar Bronchomunal kapsulės, tai panelė (2 metai 4 mėn) praryti nekramtant išmoko jau po trijų dienų
QUOTE(ICE-T @ 2005 02 20, 10:43) Na, va, po 2metu mums vel iskilo ta pati problema... maniskis jau supranta, kai ateinu su sauksteliu vaistu ir rekia, viska ispjauna lauk...(sergam dabar, auksta t)... tai teko must temperatura - su zvakute, kitaip neisejo sugirdyt... kaip jus elgiates siuo atv. kai vaikas ddesnis(2,5metu)? su vitaminais viskas ok  Mano vaikui 2m2men, tai neseniai temp. musiau zvakute- greitas ir  poveikis, o kai toks nugeibes buvo, tai labai ir jegu neturejo priestaraut  Sirupu negeriam, tai juos (pvz.nuo kosulio) sumaisau su pienu, vitaminus ir kalcio tabletes sekmingai kramtom, dabar dar bandysiu zuvu tauku kapsules duoti, ziuresim.
QUOTE(simba @ 2004 12 30, 19:59) As vaistus sugirdau su svirkstu (aisku be adatos). Labai patogu, net jei nenori prasizioti, tai galiuka pro lupas vis tiek ikisu ir susvirksciu po truputi. Pasiguldau, kad is karto neisspjautu ir jis nejucia nuryja. Ir mes bandem sugirdyti su svirkstu 2 savaiciu dukrytei Babynos nuo pilvuko putimo. Be sansu !  Palaiko burnoje kokias 2-3 sekundes ir viska isspjauna. O po to klykia - nuramint neina  . Vyras paragavo tu Babynos, tai tikrai tik klykt ir belieka - skonis slykstus  . Bet skanesni vaistukai (pvz. Espumisan), deja, nepadeda... Tai va, ir nebezinom, ka daryt...
3 mėn. dukrytė truputi pakosčioja. Nupirkau sirupuko tokio, bet net neįsivaizdavau kaip sunku bus jį sugirdyti. Iš pradžių daviau šaukšteliu, viską praleido pro šonus, tada bandžiau pilti į buteliuko soskytę, stumia ją lauk ir vistiek netraukia. Gal kas iš patirties žinote, kaip lengviau tai padaryti, nes puse buteliuko sirupo liko ant drabužėlių.
Ausyte1
2005 03 22, 14:01
Keista...  O vitamina D kaip girdai? As tai visada saukstuku vitamina girdziau, nuo gimimo. Todel dabar, ir sirupeli, ir kitus vaistukus geriam is saukstuko ramiai As ipilu i sauksteli sirupo ir po truputuka i burnyte pilu. Greiciau tai ne pilu, o leidziu palaizyti. Taip ir "sulaizom" viska, kas saukstuke.
Musiske irgi visai neblogai is saukstelio geria (kaip kaciukas islaizo), bet jeigu tai, ka siulom, neskanu - tai irgi viskas buna ispilta atgal  . Dar galima bandyti svirkstuku (aisku, be adatos) ir stengtis vaistukus stumti ne tiesiai ant liezuvio, nes tuomet buna lengva atgal ispjaut, o truputi daugiau i sona (link zanduko).
Aš vitaminą D girdu šaukšteliu . Bet mes dar geriam Ferum leką - tai ten pakuotėj buvo toks švirkštukas lašų matuoklis, su juo irgi neblogai išgeria vaistukus.  Arba bandyk ne po pilną šaukštelį duoti per du kartus, gal neišspjaus
Pipete? Prie vitaminu (atrodo Multitabs iki metu) tokia faina buna - i burnyte ikishi ir sustumi ta doze
Mums neblogai pavykdavo vienkartiniu švirkštu.Aišku be adatos Įkiši į burnytę ir po truputį lašini,jei iškart viską sušvirkšti,daug išspjauna.
QUOTE(Debasy @ 2005 03 22, 14:41) Pipete? Prie vitaminu (atrodo Multitabs iki metu) tokia faina buna - i burnyte ikishi ir sustumi ta doze  Sugirdau lygiai taip pat.O dazniausiai taip gauna Espumisano (jie jai kaip desertas)ir Multitabs vitaminu tai be problemu sugeria ir kitus vaistus.Juk pipete net gali i vos praziota burnyte ikisti
as puikiausiai sugirdydavau vienkartiniu svirkstu: pasiguldydavau ji ant nugarytes ir uz zanduko i sona po truputi svirksdavau. Kartais truputi isstumdavo su liezuviu, bet nedaug. Bet vistiek kancia, nes reikedavo 6 kartus per diena girdyt.
Taip, ta pipetė iš Multi Tabs tkrai gera  O jeigu reikia labai mažai sirupo sugirdyti, tai galima ir su paprasta pipete pabandyti. Drastiška priemonė - įpylus vaistukus į burnytę - nosytę užspausti
QUOTE(crocus @ 2005 03 22, 14:50) Mums neblogai pavykdavo vienkartiniu švirkštu.Aišku be adatos Įkiši į burnytę ir po truputį lašini,jei iškart viską sušvirkšti,daug išspjauna.
vasaryte
2005 03 23, 10:55
QUOTE(Erina @ 2005 03 22, 13:50) 3 mėn. dukrytė truputi pakosčioja. Nupirkau sirupuko tokio, bet net neįsivaizdavau kaip sunku bus jį sugirdyti. Iš pradžių daviau šaukšteliu, viską praleido pro šonus, tada bandžiau pilti į buteliuko soskytę, stumia ją lauk ir vistiek netraukia. Gal kas iš patirties žinote, kaip lengviau tai padaryti, nes puse buteliuko sirupo liko ant drabužėlių. Kadangi mes vaistukus vartojam nuo pirmosios gyvenimo dienos, tai patirties jau turime. As visad girdau sauksteliu zinoma bandziau ir su svirkstu, bet dar dalis vaistuku lieka svirksto galiuke. Tai gi apsistojom prie saukstelio, parinkau jam pati maziausia (kavos), po smakriuku pakloju pala ir atitaikius momenta supilu, zinoma visko buna, ir atpila ir isspjauna. tai gi kantrybes!!!!
Mazhulka
2005 03 23, 19:57
mano kleckutis kai sirgo, vaistukus girdžiau švirkštuku. ir matuoti dozę patogu ir visas turinys tikrai atsiranda vaikučio burnytėj
Raideles
2005 03 25, 18:34
Aš irgi dabbar girdau iš švirkšto. Pilu po trupuį už žanduko, tai ji nejučia ir nuryja. O iš šaukštelio tai nelabai gaunasi.
su svirkstu
aš girdau prieš valgį, nes po valgio atsisako gerti vaistus. Girdau iš mažos stiklinės arba nwet nuo avent buteliuko dangtelio, o šį dar ir pakramtyti gali
morozko
2005 05 02, 21:16
Iš švirkšto. O dabar tai jau ir iš saukštelio.
Šaukšteliu - po truputį, po truputį  Turėtų pavykti. Sėkmės!
Zuika Padukele15
2005 05 03, 16:37
Labai lengvai.Mano dukryte sirgo jau pora kartu ir kuo toliau tuo proingesne darosi viska supranta. Geriausia yra girdyti vaistus su pipete. Jeigu neissizioja, kaip mano, tai priglausk prie lupu soske arba buteliuka ir kai issizioja greita ipili vaistukus, bet ne ant liezuvio, nes ispjauna o i sona tarp dantenu ir liezuvio. Man visada taip veikia, visad apgaunu su soske
 mes taip pat vaistkams gerti naudojame sauksteli, svirksta ir nuo eferalgano ta dozatoriu, nes maniske pvz. vitaminus ir vaistukus nuo gerkles geria is saukstelio, o actifeda  niekaip taip nesigauna tai jam naudojam svirksta, o nuo temperaturos tai ta dozatoriu ir paskui dar laizo koki pusvalandi visa patenkinta  . taip kad kantrybes mamyte ir viskas bus gerai.
*ziurkyte*
2005 05 07, 13:09
as irgi su svirkstu sugirdau, tai nei kiek neispjauna.
mutantė
2005 05 07, 15:05
 aš tai su šaukšteliu po biški girdau
*DAIVA*
2005 05 07, 15:09
TIK SU ŠVIRKŠTU
babouziuke
2005 06 14, 09:56
Aš irgi visą laiką vargau su tuo išspjovimu. Vitaminus dar gerdavo, bet kai pamatydavo, kad ipilu i šaukštelį žuvų taukus, tai užsimerkdavo, stipriai sučiaupdavo lupytes ir purtydavo galvytę, kad nenori. O kiek kartų yra viską išspjovus  . Dabar mes susirgom, o vaistukų irgi negeria. Tai gerai, kad čia pasiskaičiau apie vaistukų davimą su švirkštu, tai dabar ir pati tai praktikuoju  . Labai geras būdas vaistukams nugerti, nes nors ir neišsižioja vaikelis, tai vistiek švirkštą ikišu pro lupytes ir po biški suleidžiu
neraska
2005 06 27, 16:31
Mano lelius geria visus vaistukus. Nesvarbu, ar skanūs, ar ne.  Jokiu būdu negalima užkimšti nosytės girdant vaistukus. Vaikiukas gali užspringti gaudydamas orą ir įkvėpti vaistukus į plaučius. Šitoks bandymas sugirdyti vaistukus gali pasibaigti leliuko mirtimi.  Aš girdau šaukšteliu pusiau gulimoje padėtyje. Kai išgeria vaistukus, visada pagiriu.
Upsiukas
2005 06 27, 18:27
Kol vaiks visai mažiukas buvo, be problemų visus vaistus gėre, dabar 9 mėnėsių bičiukas rodo charakterį. Nei su švirkštu nei su šaukštu vaistų neisiūlysi  Ir tarp dantenų purškiau - išspjauna viską. Dabar gydau peršalimą, tai vienas vargas
boruzka
2005 06 27, 21:51
o as turiu spec soske vaistukams sugirdyti  tai tokia paprasta soske su mazu kaip indeliu. vaikiukas ciulpdamas pats pamazu isgeria  kur ta soske galima nusipirkti nezinau, nes man ja padovanojo forumiete Danguole55 gal jos paklawskit.
Upsiukas
2005 06 28, 22:45
žinai boruzka, gerą idėją davei su ta soske. aš į buteliuko soskę ipyliau vaistukus ir paguldžiusi vaiką daviau jam žįsti. Be problemu visus vaistukus taip sugirdžiau
Anakonda
2005 06 30, 17:03
As duodavau is pacio maziausio svyrksto (nuemus adata be abejo)  bet labai patogu tikrai, ir neissilieja.
Mum tai pats geriausias vaistu isgerimo budas, tik svirkstukas..Cia jau to atveju kai nebenori is sauksciuko imt. To prireike nuo tada, kai sirgo, ir kai jau zinojo jei atnesu sauksta tai zino kad su neskaniais vaistukais, tai iskart purto galvyte kad ne. Tad ememes svirkstuko.Ir labai pasiteisino
mamy 24
2005 08 26, 18:50
mes tai irgi šaukšteliu viska geriam  , odar bandžiau ir sirupo dozatoriumi, kaip švirkštuku, tai labai patogu ir lengva
Liuks daiktas mums yra pipete.
Teko karčias tabletes 2 metukų dukrai nuo kosulio girdyti. Tai nusipirkdavau "Siestos" šokoladą su riešutukais, jį praskėsdavau, ir tarp vafliukų patrupinus tą tabletę, vėl sulipindavau į šokoladuką ir taip duodavau, tai žinokit net nepastebėdavo Saldžių sirupų deja niekaip nesugirdau, ji nuo saldumo apsivemia, tai naudos lygiai 0. Esant galimybei perku tabletes arba spirituotą koncentratą. Tai va su tuo spirituotu irgi smagu, nes mano draugužė mėgsta alų, tai aš tą spirituotą praskiedžiu su vandenuku, kad ne taip aštru būtų, įpilu į stikliuką, visa šeima į stikliukus irgi prisipila ko nors  , pasistatom butelį alaus ir tipo visi susidaužiam ir geriam. Nu iš šono gal baisiai atrodo  , bet čia vardan vaiko sveikatos
WildFire
2005 10 09, 18:07
Maniškis tai irgi kuo puikiausiai ir net pasičepsėdamas iš šaukštelio geria vaistukus. Ir net supyksta kad mažai daviau, nors mums tik 4 mėnesiai
[COLOR=blue][FONT=Geneva]Mes ir sauksteliu girdom vaistukus,labai patinka  [SIZE=7][COLOR=gray]
Musu dukryte tai vaistukus is saustuko labai gerai geria. Budama 2 savaiciu viduriavo lavai stipriai tai mes jai LINEX is saustuko girdem. Saunole viska isgerdavo. Vitamina D ir Espumizana taip pat is saukstuko gerai geriam
jobukas
2006 02 14, 22:21
Priklausomai nuo kiekio ir kokie vaistai (ypac svarbu, ar skanus) ar ne), mums geriausiai svirkstukas arba saukstelis. Pavyzdziui, mes turime gerti gelezi, tai as Hemofer lasiukus skiedziu su vandeniu (nes jie tiesiog slykstus) ir sugirdau su svirktuku, nes tada maziau sansu kad nuvarves pro sona (gelezis labai istepa drabuzelius, paskui reikia specialaus balikalio), o va Espumisan sugirdau saukstuku be jokiu problemu - issizioja kaip varniukas ir tik makt!
-niekas-
2006 02 18, 19:21
Nu taip skanius vaistukus lengva sugirdyti iš šaukštelio.O neskanius aš girdydavau taip:maimdavau nuo buteliuko tik papuką ir į jį supildavau vaistukus prilaikydavau pirštu , kad neišlašėtų ir į burnytę.Labai gerai išgerdavo ir nesuprasdavo, kad neskanu.
|
|